Før afrejse til Kenya

Hos Kipling Travel har vi rejst i landet i mange år, og har derfor en stor erfaring med at skræddersy og sammensætte din rejse til Kenya, så det bliver din absolutte drømmerejse. Vores rejser til Kenya spænder bredt, med forskellig safarirejser i diverse nationalparker, der hver har sit unikke at byde på. På din rejse til Kenya, kan det varmt anbefales at kombinere din safari med en badeferie på vestkysten. På den måde er du sikker på at få den komplette rejseoplevelse. 

Pas & Visum til Kenya

Zebraer i Kenya
Mennesker bader i pool i Kenya
Elefanter går i flok

Danske statsborgere skal have et visum til Kenya, hvilket ikke er inkluderet i rejsens pris. Passet skal være gyldigt i 6 måneder fra indrejsedatoen. Personer med dansk flygtninge- eller fremmedpas skal kontakte den kenyanske ambassade for at få oplyst de gældende regler for deres rejse. Du kan også kontakte den danske eller kenyanske ambassade for at få mere at vide.

Du kan søge visum på følgende hjemmeside: ecitizen.go.ke. Her koster det ca. 330. kr. pr. dansk statsborger. Selve visumet gælder op til 3 måneder når du får det udstedt. Man kan dog godt søge om længere tilladelse, hvis man er blevet helt bidt af den kenyanske safari.

Løvinde ligger på jorden

Vaccinationer til Kenya

Ved rejser til Kenya, anbefaler vi, at du bliver vaccineret mod Hepatitis A, gul feber og stivkrampe inden du tager af sted. Bemærk at vaccinationen mod gul feber skal ske senest ti dage inden indrejse til Kenya, mens vaccinen mod Hepatitis A skal foretages senest 2 uger inden du rejser til Kenya.

Derudover anbefales det at du under dit ophold tager forebyggende malariapiller, da sygdommen er meget udbredt i landet. I Nairobi er det ikke nødvendigt at tage malaria piller, da risikoen for malaria her er mindre, end den er mindre i den øvrige del af landet.

Vaccinationer ved en rejse til Kenya på under 4 uger

De fleste rejser til Kenya, med Kipling Travel har en længde på en-tre uger. Dog kan de fleste af rejserne forlænges med badeferie i nogle ekstra dage. Uanset hvad er rejserne på under 4 uger. Ved at se skemaet nedenfor, finder du informationer om de vaccinationer, du skal have taget før du tager på en rejse til Kenya.

Vaccinationer ved en rejse til Kenya på over 4 uger

Hvis rejsen varer mellem 1-5 månederne, anbefales det at man udover de førnævnte vacciner og bliver vaccineret mod Meningitis og Hepatitis B. Meningitis skal tages en uge før afrejse og beskytter efterfølgende i 3 år. Vaccinen mod Hepatitis B skal tages 3-4 uger før rejsen starter. Ved en rejse til Kenya der varer minimum 6 måneder, anbefales det at man får alle vaccinerne der er nævnt ved en rejse på under 4 uger. Desuden bør du vaccinere dig mod Hepatitis B, Meningitis, Tuberkulose, Rabies og Tyfus.

Du kan læse mere om de forskellige vacciner her. Du kan også finde mere information om vacciner og specifikke sygdomme på www.rejsedoktor.dk.

Mennesker sidder i skygge

Valuta i Kenya

Kenyas valuta hedder kenyansk shilling (KSH). Du kan se valutakursen i forhold til den danske krone her. Du har mulighed for at veksle fra dollar til KSH. Sørg for at have mindre beløb på dig (1 – 5 dollar sedler) da dette er mest gangbart på markeder, betaling af drikkepenge og lignende.

Du kan også hæve penge på Visa og Master Card i minibankerne, samt betale med kortene nogle steder i Kenya. Der er også mulighed for at betale med USD, Euro samt Engelske Pund i Kenya.

Det er altid en god idé at gemme kvitteringen, når du har vekslet til keyiansk shilling, da det gør det nemmere at veksle tilbage igen til DKK med den orginale kvittering. Du kan få 50-, 100-, 500- og 1000-shillingsedler, så hvis du bliver tilbudt en seddel højere end dette, skal du takke pænt nej tak.

Sprog i Kenya

Der bliver talt med 68 forskellige sprog i Kenya. Kenyas forskellige etniske grupper taler typisk deres modersmål inden for deres eget samfund. Du skal ikke være nervøs og tro at de ikke kan snakke engelsk i Kenya.

I 1963 var landet en del af Britisk Østafrika, men blev herefter selvstændigt. De kan derfor nemt snakke engelsk. Engelsk er endda én af de to officelle sprog i Kenya. Det andet sprog er swahili.

Trekking ved Mount Kenya