Vejr og klima i Kenya

Hvornår skal man rejse til Kenya?

Kenya er et spændende land, der blandt andet byder på uforglemmelig safari eller trekking i det høje Mount Kenya. Landet ligger i en tropisk klimazone. Desuden er der mange forskellige højdeforskelle i landet samt monsunvinde i nogle perioder. Det betyder at man kan opleve mange forskellige temperaturer i landet.

Med Kipling Travel, vil vi gerne sikre dig at du får en skøn ferie. Derfor skal du være opmærksom på de forskellige temperaturer du kan komme ud for. Med de lidt køligere temperaturer i hovedstaden Nairobi samt det tropiske klima som opleves omkring kysten af Kenya.

Generelt om klima og vejret i Kenya

Klimaet i Kenyas højland er køligere end hvad du ellers vil opleve på din rejse til Kenya

I højlandet

Nairobi ligger i en højslette, godt 1700 meter over vandoverfladen. Det betyder også at temperaturerne er køligere end hvad man oplever, hvis man tager på safari eller badeferie ved kysten.

Dette kan være rigtig rart med de forskellige temperaturer og det køligere vejr, når du skal bevæge dig rundt i den store by Nairobi. I skemaet herunder kan du se både de højeste og laveste temperaturer samt nedbørsmængderne i byen i de forskellige måneder.

Der er meget varmt ved kystlinjen i Kenya

Ved kysten

I forhold til temperaturerne i højsletterne, er vejret ved kysten dejlig varm og der er ikke særlig stor sandsynlighed for meget nedbør. Fordi det er ved kysten, kan der nogle gange komme en lille brise, hvilket kan være helt fantastisk når man ligger i de varmere temperaturer.

Med Kipling Travel, kan du udvide din safarirejse og få nogle skønne dage ved kysten i Kenya. Dagene vil byde på ren afslapning og badeferie. Malindi er den ene af byerne som bliver besøgt gennem Kipling Travel og det er der de følgende temperaturer tager udgangspunkt.

Klimaet på savannen ændrer sig meget i løbet af ugen

Ved savannen

Skal du på safari kommer du også til at opleve Masai Mara. Alt afhængig af hvornår man besøger Masai Mara, vil du både opleve forskelle i vejret og se hvordan dyrelivet ændrer sig.

Rejser du til Kenya, Masai Mara i december og januar vil du nemlig opleve at savannen er grøn og at der er mange nyfødte gazeller. I månederne efter vil du i stedet opleve at mange gnuer fødes og savannen samtidig bliver mere tør.