Før afrejse til Colombia

Med Kipling Travel får du en enestående mulighed for at opleve det bedste, Colombia har at byde på. Oplevelserne spænder lige fra imponerende kaffeplantager og eventyrlig natur til adskillige kulturoplevelser og afslapning på underskønne strande. Colombia er et unikt land med adskillige områder, der venter på at blive udforsket.

Uanset om du drømmer om at trekke i de mægtige bjerge, at besøge dyrenes skønne habitat eller at nyde landets strande, så har Colombia ganske enkelt noget for alle. Har du besluttet dig for at rejse til Colombia, så er det en god idé at have det hele på plads, inden du rejser. Derfor får du her et overblik over, hvad der er værd at vide før afrejse til Colombia.

Pas & Visum til Colombia

Læs mere om regler for pas og visum inden du rejser til Colombia

Reglerne for visum til Colombia er ganske enkle. Danske statsborgere kan opholde sig i landet uden visum i de første 90 dage. Du skal altså ikke gøre noget aktivt, hvis din rejse varer i kortere tid end 90 dage. Til gengæld er det vigtigt, at du medbringer dit pas, som skal være gyldigt under hele opholdet

Vil du gerne have mere information om visum- og pasregler gældende for Colombia, kan du læse mere på Udenrigsministeriets hjemmeside. Det er altid en god idé at holde sig opdateret omkring, hvilke regler der gør sig gældende, da det kan ændre sig fra den ene dag til den anden. Som rejsende i Colombia er det dit eget ansvar at være opdateret omkring reglerne på området.

Det er vigtigt at få de fornødne vaccinationer, inden du rejser til Colombia

Vaccinationer ved rejser til Colombia

Hos Kipling Travel forstår vi godt, at du overvejer en rejse til historiske Colombia. Her er smukke kulturprægede oplevelser, udfordrende trekkingture, sansefyldte smagsoplevelser, og massevis af afslapning. Colombias naturskønne kendetegn er yderst differentierende fra hvad vi kender til i Norden.

Klimaskiftet medfører dog nogle udfordringer, da bakterierne her er uvante for os. Tjek derfor op på, hvilke vaccinationer du anbefales, inden du rejser til Colombia. Det kan du gøre gennem Danske Lægers Vaccinations Service, hvor du også kan finde en oversigt over danske vaccinationsklinikker.

Læs mere om, hvilke vaccinationer du skal have, når du rejser til:

I Colombia bruges valutaen Pesos

Valuta i Colombia

Den colombianske valuta kaldes pesos (COP). Når du rejser til Columbia, kan det ikke betale sig at medbringe USD til landet.

Du kan sagtens bruge kreditkort i Columbia. Flere dele af landet lever yderst moderne. Her er masser af hæveautomater, og de store butikker og hoteller tager ligeledes mod betaling med kreditkort.

Det er muligt at få colombianske pesos i sedler a 2.000, 5.000, 10.000, 20.000, 50.000 og 100.000 pesos og i mønter a 50, 100, 200, 500 og 1.000 pesos.

I Colombia er det officielle sprog spansk

Sprog i Colombia

I Colombia hvor der er næsten 50 millioner indbyggere, taler langt de fleste spansk. Det er også det officielle sprog, som i øvrigt tales af cirka 500 millioner mennesker på verdensplan, hvoraf omkring 400 millioner har det som deres modersmål.

Selvom langt de fleste colombianere taler spansk, findes der også nogle mindre grupper af mennesker, som taler andre sprog. Omkring 1,5% af befolkningen taler en form for indiansk sprog.

Det kan blandt andet være wayuu, guajiro eller paez, som er nogle af de mest udbredte. I alt menes der at blive talt mere end 60 forskellige indianske sprog i Colombia.

Tidsforskel mellem Colombia og Danmark

Tidsforskel mellem Colombia og Danmark

Tidsforskellen mellem Colombia og Danmark varierer, alt efter om det er sommer- eller vintertid i Danmark, eftersom Colombia ikke benytter sommertid. Under dansk vintertid vil der være en tidsforskel på seks timer, som under dansk sommertid vil være fem timer. Når du rejser til Colombia, vil din rejsedag dermed blive 5-6 timer længere, og det kan derfor være en god ide at tage en middagslur, eller på anden måde tilpasse dig tidsforskellen.

Hvis du ikke gør noget aktivt for at tilpasse dig tidsforskellen, vil din krop løbende tilvende sig med ca. én time i døgnet.