Vejr og klima i Colombia

Colombia er et stort land med et meget alsidigt klima, idet landet strækker sig over et stort areal. Det betyder, at vejret i den grad afhænger af, hvor i landet du befinder dig. Derudover er Colombia et land med både bjergkæder, kystlinje og regnskove, hvilket gør klimaet endnu mere varieret. Vejret i Regnskoven kan se meget anderledes ud end byerne ved kysten og i bjergene.

Ikke desto mindre har man inddelt årets måneder i lavsæson og højsæson for rejser til Colombia. Lavsæsonen siges at ligge i månederne fra marts til maj samt fra september til november, hvor der gennemsnitligt falder mest regn i landet. Dog er regnskoven særligt frodig i disse måneder, hvorfor man vil kunne opleve naturen i fuldt flor.

De øvrige måneder fra december til februar samt fra juni til august betegnes som højsæsonen, i og med dette er landets tørreste tid. Der er derfor god mulighed for at ligge på stranden og nyde de lune soltimer.

Generelt om vejr og klima i Colombia

I Havnebyen Cartagena i Colombia er klimaet perfekt til badeferie

Cartagena

Cartagena ligger ved den nordlige kystlinje i Columbia, hvor vejret er præget af høje temperaturer. Omgivelserne danner de perfekte kulisser til afslapning, meditation, badning og diverse vandaktiviteter.

Havnebyen giver et sigende indblik i colombianernes hverdag. Forkæl dine smagsløg med sydamerikanske specialiteter og shop mindeværdige souvenirs. Særligt fra januar til marts er vejret varmt og solen skinner uafbrudt.


Klimaet i Bogota i hjertet af Colombia er forholdsvist stabilt

Bogotá

Hovedstaden Bogotá ligger i hjertet af Colombia placeret i mere end 2.500 meter højde. Generelt er temperaturen relativ lav året rundt i det centrale Colombia. Det stiller gode forudsætninger for at opleve byen til fods.

I Bogotá er vinsmagning et hit, og der er fantastiske vine at udforske. Du kan også gå på opdagelse ved byens mange historiske bygninger og museer, som på bedste vis afspejler den colombianske kultur.

Santa Marta

I Santa Marta er klimaet stabilt hele året rundt. Dette er typisk for Colombias kystbyer. Temperaturen er stort set aldrig under 20 grader, hvorfor Santa Marta er et skønt sted, hvis man gerne vil ned og nyde varmen.

Det kan anbefales at slentre gennem Santa Marta og opleve byens smukke og romantiske gader. Grundet det varme klima bør du også udforske den smukke strand, som byen har at byde på. her er absolut noget for enhver.