Før afrejse til Costa Rica

Hos Kipling Travel ved vores rejseledere afsindigt meget om Costa Rica og de vil elske at dele deres viden med dig. Ligeledes ved de en masse om, hvordan du bør forholde dig inden afrejse til Costa Rica. Det er nemlig altid en god idé at have forberedt sig, inden man begiver sig ud på eventyr i et helt fremmed land.

På denne side kan du læse om alt det, du bør vide før du rejser til Costa Rica. Vi guider dig nemlig igennem, hvordan du skal forholde dig til visum, hvilken ordbog du skal pakke, hvorvidt du skal sætte dit ur frem eller tilbage og meget mere.

Pas & Visum

Når du rejser i Costa Rica vil du se kolibrier i alle farver

Når du rejser til Costa Rica, behøver du ikke nødvendigvis at tænke over visum inden afrejse. Det afhænger nemlig af din rejses varighed, om du overhovedet behøver at søge om visum. Du kan uden problemer opholde dig i Costa Rica i op til 90 dage uden, når du rejser afsted som dansk statsborger. Dog er det vigtigt, at dit pas er gyldigt i 6 måneder efter hjemrejse.

Vi forstår godt, hvis du ikke kan få nok af Costa Rica. I så falde kan du faktisk søge om eller forlænge dit visum lokalt. Husk at du selv er ansvarlig for at overholde Costa Ricas gældende ind- og udrejseregler. Derfor er det en god idé at tjekke um.dk, hvor nyeste regler altid er angivet. Ligeledes kan du også altid kontakte ambassaden for Costa Rica, for at få reglerne bekræftet.

Husk at blive vaccineret inden du rejser til Costa Rica

Vaccination ved rejse til Costa Rica

Inden du pakker kufferten og begiver dig ud i den store verden, er det vigtigt, at du altid tænker over, om din rejse kræver, at du bliver vaccineret inden. Når vi rejser på tværs af landegrænser og måske endda klimabælter, så vil natur, dyreliv og bakteriesammensætning naturligvis også ændre sig.

Hvor Danmark ligger i det tempererede klimabælte, befinder Costa Rica sig i det tropiske klimabælte. Derfor er det vigtigt at du søger læge inden afrejse til smukke Costa Rica og dermed fører dig om, hvilke vaccinationer de anbefaler, at du modtager.

Du kan også vælge at kontakte en selvstændig vaccinationsklinik gennem Danske Lægers Vaccinations Service. På deres hjemmeside kan du nemt og hurtigt danne dig et overblik over, hvilke typer af vaccinationer du skal have, inden du rejser.

Læs mere om vaccinationer i forbindelse med rejse til Costa Rica.

Valuta i Costa Rica

Costa Rica har sin egen møntfod kaldet Costarikansk Colón (CRC). 100 CRC svarer til 1,11 kr. En rejse til Costa Rica byder på betydelige billigere priser end hvad vi er vant til i Danmark. Dog er landet blandt de dyreste i Syd- og Centralamerika.

Det anbefales, at du medbringer amerikanske dollars hjemmefra og veksler disse til colón, når du lander i Costa Rica. Du kan desuden medbringe hævekort, som kan benyttes på de fleste hoteller og butikker i større byer.

Læs om hvilket sprog der tales i Costa Rica

Sprog i Costa Rica

Den spanske kolonisering i Costa Rica har på mange måder sat tydelig præg på landets nuværende kultur. Den dag i dag er det officielle sprog i Costa Rica stadig spansk.

Der findes dog også en del befolkningsgrupper, som præget af den amerikanske kultur taler engelsk. Herunder befolkningen i Limón som taler mekaiteliu - en engelsk dialekt. Blandt minoriteterne findes desuden en del indianske dialekter.

Rejs sikkert til Costa Rica

Du kan med ro i maven sætte kurs mod smukke Costa Rica. Dette er nemlig også en rejse til landet uden en hær. Selvfølgelig skal man altid tage sine forholdsregler, når man rejser rundt i et fremmed land.

Costa Rica er dog hverken særlig berygtet for kriminalitet eller terror. Dette fantastiske land som forbinder de to amerikanske kontinenter, vil give dig en meget smuk og sikker rejseoplevelse.

Tidsforskel mellem Costa Rica og Danmark

Når du rejser til Costa Rica eksisterer sommer og vintertid ikke længere. Derfor er Costa Rica 8 timer bagud for Danmark i vores sommerhalvår, men 7 timer bagud i vores vinterhalvår.

I Costa Rica er der minimale temperatur udsvingninger og antallet af lyse timer er stort set det samme hele året. Det spektakulære klima gør landet værd at besøge hele året rundt, omend du nok vil undgå regntiderne.

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik