Vejr og klima i Costa Rica

På en rejse til Costa Rica, vil du ikke opleve store forskelle i klimaet hen over året hvad angår temperaturen og solskinstimerne. Dette skyldes at Costa Rica ligger tæt på ækvator. Derimod er der stor forskel på, hvor meget nedbør, primært regn, du kan forvente, da Costa Rica har regntid en del af året. Generelt byder klimaet i den sydlige og østlige del af Costa Rica på mere regn end resten af landet.

Costa Rica har et tropisk klima med en behagelig temperatur på 20-25 grader om dagen og 15-20 grader om natten. Fra december til april, vil temperaturen dog føles lidt køligere end resten af året, da termometeret viser et par grader lavere, samtidig med at vindhastighed er lidt højere sammenligned med resten af året, hvilket giver en smule mere windchill.

Windchill påvirker dog ikke din oplevelse af temperaturen i lige så stor stil, som du er vant til fra den danske vinter. Ved en temperatur på ca. 30 grader, vil du ikke føle nogen temperaturforskel, uanset hvor meget det blæser, og efter som temperaturen typisk ligger på 20-25 grader om dagen i Costa Rica, vil du ikke opleve den store forskel.

Hvis du får lyst til at tage en dukkert på din rejse, er Costa Ricas klima med dig hele året. Temperaturen i havene omkring Costa Rica ligger stabilt lige under 30 grader hele året rundt.

Klimaet i Costa Rica hen over året

Klimaet i San José

Klima og temperatur i Costa Rica (San José)

Costa Rica er et lille land, og temperaturen og klimaet har derfor, alt andet lige, ikke de store udsving fra nord til syd. Et godt udgangspunkt for at undersøge temperaturen og klimaet i Costa Rica, er i landets hovedstad San José, da byen ligger midt i landet og er en typisk destination på rejsen.

På trods af regntiden, varierer temperaturen som nævnt blot et par grader over året, hvilket både gælder for temperaturen om dagen og natten. Se de aktuelle vejrudsigter på dmi.dk.

Kystklima i Costa Rica

Klima og temperatur på Costa Rica kyster

Costa Ricas kystbyer har generelt varmere klima sammenlignet med klimaet i San José, da byen ligger 1.100m over havets overflade og midt i landet, hvor temperaturen også er lavere.

Tager du til kystbyerne Punarenas eller Tamarindo i den nord-vestlige del af Costa Rica, kan du forvente en lidt højere temperatur, men nogenlunde samme nedbørsmængder som i San José. Tager du til Quepos (sydvest) eller Limón (øst), vil temperaturen ligeledes være lidt højere, men her vil du også opleve et klima med betydeligt mere regn.