Kiplings Klassisk Indienrejse

Kiplings store Indien odyssé med den Gyldne Trekant, Taj Mahal og det ukendte Indien i Madhya Pradesh samt den hellige by Varanasi

Indien udspiller sig måske allerflottest på en rundrejse i det helt klassiske Nordindien med New Delhi og Rajasthans flotte hovedstad Jaipur, kendt som den lyserøde by - den glemte kongeby Fathepur Sikhri inden rejsen fortsætter til Taj Mahal beliggende i Agra ud til Yamunafloden. Men ikke mindst skal det meget mindre kendte Madhya Pradesh opleves. Her besøges forrygende Orchha, Khajurahos templer og Panna tiger reservat.

 

Rejsen slutter i den hellige by, Varanasi beliggende ved Gangesfloden. I alt opleves essensen af Indien med kultur og natur i et samspli, der giver et godt indblik i det utrolige land - kort sagt Kiplings Klassiske Indien rundrejse.

Som altid er Indienrejserne privatarrangerede rundrejser, hvor I har bil med privatchauffør, og hvor alle rundture og entreer ved seværdigheder selvfølgelig er inkluderet i rejsen.  • Nordindiens allerstørste oplevelser samlet i een rejse
 • Storslåede paladser i Jaipur - Den Lyserøde By i delstaten Rajasthan 
 • Unikke Varanasi - den berømte pilgrimsby med solopgang på Ganges floden
 • Aftenceremoni Aarti - der givet et varmt indblik i den indiske kultur
 • Tigersafari i Ranthambore Nationalpark - fotojagt efter den bengalske tiger
 • Kærlighedsmonumentet Taj Mahal i Agra
 • Rejs med privatchauffør, der er til rådighed fra kl. 8-21 og oplev optimal frihed på rejsen
 • Og som altid, daglig afrejse med mulighed for forlængelse af rejsen
1.

Afrejse mod Indien

København-New Delhi

Flyrejse fra København mod Indien.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

2.

Ankomst til Delhi, Neemrana Fort i Aravali Hills på kanten af Rajasthan

Neemrana Fort

Et par af dagens oplevelser:

 • Fra det urbane Indien til Neemranas halvørkenlandskaber
 • Neemrana Fort - et palads, en herregård eller et fort - bestemt selv"

Straks efter ankomsten til Delhi køres en relativt kort tur vestover til den lille undseelige landsby, Neemrana og det prægtige fort fra 1464 som ligger just inde i Rajasthan - måske Indiens mest farverige delstat med kvinder i flotte sarier og fine smykker og mændene med stor mustacher og fantastiske turbaner. 

Eftermiddagen tilbringes i landsbyen, der næsten er bygget op ad Asiens ældste "bjergkæde", Aravali Hills og turen foregår på kamelvogn og vores guide på stedet. I skal overnatte på det ret så eventyrlige Neemrana Fort, som de skriver i Børsen "Et palads, en herregård eller et fort - bestemt selv". Neemrana er et af Indiens mange Heritage hoteller, tidligere rigmandsboliger og forter som er konverteret til mildt sagt interessante hoteller. 

Overnatning i Neemrana

Morgenmad er inkluderet.

3.

Til Shekawati og landsbyen Nawalgarh

Shekawati-Mandawa

Et par af dagens oplevelser:

 • Mod Rajasthan mindre kendte egne - smukke havelier, kameler og støvede landsbyer
 • Shekawati med sine smukke havelis, smukt dekorerede huse med de flot udskårne balkoner i sandsten, som blev opført af købmandsstanden
 • Nawalgarh, Indien på landet

Fra Neemrana køres yderligere vestover og ud i det golde, varme landskab i Rajasthan.

I trekanten mellem Delhi, Jaipur og Bikaner, som dækkes af halvørkenen ligger Shekawati. Allerede i 1400-tallet blev flere småbyer til vigtige handelsposter på karavaneruterne i Nordindien, men deres betydning aftog, da nye handelsstationer dukkede op ved kysterne. Shekawati er fortsat et af de områder, der ikke er domineret af turismen – man er tæt på det oprindelige Nordindien. Shekawati er bedst kendt for sine havelis, de smukt dekorerede huse med de flot udskårne balkoner i sandsten, som blev opført af købmandsstanden, da handlen blomstrede. Ofte ser husene ikke ud af meget på ydersiden, mens indervæggene er meget smukt bemalede – ikke mindst for at skabe en god atmosfære for de kvindelige indbyggere, samt for at live en undertiden noget trøstesløs egn op. Man anvendte tit kunstnere fra fjernere egne, som fra Jaipur, til at udføre udsmykningen, og kun fantasien satte grænser. Her blandes religiøse motiver med scener fra hverdagslivet, dyr og landskaber samt de første tegn på, at den nye teknik vandt frem, som på det kunstværk, hvor Krishna spiller på grammofon for Radha. 

Overnatning i Nawalgarh.

Morgenmad er inkluderet.

4.

Shekawati med Nawalgarh og Mandawa

Mandawa-Nawalgarh

Et par af dagens oplevelser:

 • På rundtur i shekawatis berømte byer, Nawalgarh, Mandawa og Dunlod 
 • Sarier, turbaner og halvørken

Vi skal besøge de spændende, lettere støvede landsbyer i Shekawati og byerne Nawalgarh, Mandawa og Dunlod som er blandt Shekawati-områdets mest interessante byer. Hele egnen er berømt for sine smukke rigmandsboliger, Havelis. De smukt dekorerede huse var primært marwari’ernes prydbesatte boliger. Byerne er typisk i traditionel Rajasthani-stil og i gaderne ses tedrikkende mænd, en kamel hist og her og de smukke kvinder i farverige sarier går rundt med vandkrukker eller de mange børn i gaderne.

Overnatning i Nawalgarh.

Morgenmad er inkluderet.

5.

Mod Rajasthans hovedstad Jaipur

Jaipur, den lyserøde by

Et par af dagens oplevelser:

 • Fra Shekawati gennem Rajasthan til Den jyserøde
 • Jaipur, rajasthans hovedstad og største handelsby
 • Basar, handel og kunsthåndværk

Fra Shekawati er det 3-4 timers køretur til Jaipur, Rajasthans hovedstad med ca. to mio. indbyggere. Den er verdenskendt som ”Den lyserøde by”, idet byen i 1853 blev malet lyserød til ære for Prins Albert, Dronning Victorias gemal, der kom på officielt besøg. Selvom ikke hele byen er rød, dominerer de varme farver – også orange er skønsomt repræsenteret på husmurene.

Jaipurs gamle bydel er omgivet af en enorm mur. Byen blev grundlagt i 1727 af Jai Singh 2 efter han havde vovet at forlade Fort Amber. Flere arkitektoniske perler findes i Jaipur: Hawa Mahal - Vindenes Palads – har en enestående face, hvor 953 vinduer var haremspigernes vinduer mod resten af verden. Det astronomiske observatorium Jantar Mantar, grundlagt i 1728 af Jai Singh, var bogstaveligt talt lysår foran sin tid, og er Indiens bedste bevarede af slagsen.  I ankommer til Jaipur hen på eftermiddagen, hvor resten af dagen er på egen hånd.

Overnatning i Jaipur.

Morgenmad er inkluderet.

6.

Jaipur rundtur og Amber Fort

Jaipur Amber Fort

Et par af dagens oplevelser:

 • Hawa Mahal - Vindenes Palads
 • Bypaladset og det astronomiske observatorie
 • Amber Fort, Maharajaernes bolig

Der er en større rundtur i Jaipur og omegn og dagen starter med en relativ kort køretur til ca. 11 km. til Amer eller som det nu hedder. Amber Fort, et gigantisk palads beliggende på toppen af et lille bjerg.Amber Fort blev opført af Raja Man Singh og vi skal op til den imponerende borg og se de smukke gårdhaver med bassiner og fontæner som virkede nedkølende og beroligende. Desuden ser vi templerne og audienshallerne og har en flot formiddag med udsigter til hele området. 

Efter frokost køres fra Amber til til Jaipur by og ikke mindst Paladsmuseet og det 7 etager høje Chandra Mahal. Det er en herlig dag i Rajasthans hovedstad. Om eftermiddagen er der fri til at købe ind – og der er fristelser i tusindetal, til meget små penge.

Overnatning i Jaipur.

Morgenmad er inkluderet.

7.

Den forladte Moghul-by Fathepur Sikhri og Agra

Fathepur Sikhri

Blandt dagens store oplevelser:

 • Fra Rajasthan til Uttar Pradesh med Den glemte kongeby, Fathepur Sikhri
 • Agra beliggende ved Yamunafloden

Efter morgenmaden fortsætter turen ind i Uttar Pradesh til Agra. Undervejs til Agra skal vi se spøgelsesbyen Fathepur Sikhri også kaldet "den glemte by". Fathepur og Sikhri blev samlet under den store kejser Akbar's regering i 1570-86 gjort til stormoghulernes hovedstad. Kilderne i byen tørrede dog hurtigt ind, og uden varsel blev byen forladt og står i dag som en fuldstændig velbevaret moghul-stad – en spøgelsesby. Det er en fantastisk oplevelse at vandre mellem de klassiske bygningsværker i smuk rød sandsten og tænke på det gigantiske spild, som Fathepur Sikhri er.

Fra Fathepur SIkhri er der en kort køretur på en times tid til Agra og byen med Indiens største kulturelle attraktion, er det mægtige gravmonument Taj Mahal, der tager sig bedårende smukt ud i den rødlige morgendis, i middagssolens skarpe sollys for ikke at nævne de dybe varme farver om eftermiddagen. Men Agra er mere end Taj Mahal, blandt andet Taj Ganj, med alle de små hoteller, eller endnu bedre en tur i Sadar Bazar, med indisk tingeltangel i alle afskygninger. Men også det flotte Røde Fort, et gigantisk fort beliggende ud til Yamuna floden med udsigt til Taj. Den lille perle, I’timad-Ud-Daulah, af nogle kaldet for ”Little Taj”, der ligger i en herlig lund på den modsatte side af byen. Her kommer ganske få besøgende, og det er en herlig lise efter den hektiske by. Agra er en sjov by, men man skal lige have øjnene op for, at der er andet end det overvældende Taj Mahal.

Overnatning i Agra.

Morgenmad er inkluderet.

8.

Agra med Taj Mahal og Shatabdi til Orchha

TAJ MAHAL og Orchha

Et par af dagens oplevelser:

 • Taj Mahal - vel nok Indiens største seværdighed
 • Red Fort og tilbage til Delhi
 • Og så er der afgang mod Indiens midte i Madhya Pradesh

Taj Mahal er gjort af en anden verden, berusende smukt og et kulturelt Mt. Everest, som vil røre enhver besøgende. Der hersker en forunderlig ro i de store haver omkring Taj, trods de utallige turister, hvoraf de fleste nok er indere. Taj Mahal er opført af Shan Jahan i perioden 1632-1647 og bygget i primær persisk stil. At kalde det verdens smukkeste og mest harmoniske bygningsværk er ikke helt ved siden af. Bygget som det er i tindrende hvidt marmor med mosaikker af indlagte halvædelstene og så bedårende i sin fuldkommenhed.

Taj Mahal ligger ned til Yamuna-floden, som vi senere skal krydse for at besøge Agras Røde Fort. Den mægtige borg hvor Taj Mahals grundlægger, Shan Jahan sad fanget og kunne se over på det værk han aldrig nåede at fuldføre.

Om eftermiddagen skal vi med Shatabdi Express godt en time gennem landbrugsland til Orchha, der ligger i den nordlige del af Madhya Pradesh, nord for Vindhyas bjergkæden. Vi nærmer os Indiens mave – det inderste Indien, der har alt det bedste fra Rajasthan – uden turisme.
Fra Jhansi køres i bil det sidste stykke til Orchha.

Overnatning i Orchha.

Morgenmad er inkluderet.

9.

Orchha - perlen i Madhya Pradesh

Orccha Madhya Pradesh

Et par af dagens oplevelser:

 • Indien langt fra alfarvej, Orchha
 • Madhya Pradesh, Indiens midte
 • Forter, floder og landsbyliv

Vi skal nu til en af Indiens absolutte oversete perler. Orchha er en lille vidunderlig, og lettere støvet indisk landsby beliggende midt i intetheden, glemt og på mange måder overset. Selve Orchha ligger på en lille ø i Betwa floden. Paladset er impossent overkiggende området. Orchha by er en lille støvet landsby, men nogle hyggelige boder og restauranter samt butikker med de mest nødvendigheder. Orchha er på mange måder indbegrebet af ”det ægte Indien”. Bylivet foregår et adstadigt tempo, der er ikke meget der kan få folk op ad stolen; der er pilgrimme i gaderne og turister for i det store hele lov til at være sig selv. Orchha er som skrevet en lille perle, der bør besøges. 

Overnatning i Orchha.

Morgenmad er inkluderet.

10.

Khajurahos UNESCO beskyttede templer

Khajuraho

Et par af dagens oplevelser:

 • Khajurahos UNESCO beskyttede templer
 • Chandela-templer og erotiske figurer

Khajuraho ligger ved ”vejs ende” i Madhya Pradesh og er hjemsted for de berømte og UNESCO beskyttede Chandela-templer, hvoraf der er mange erotiske figurer. 22 af de oprindeligt 85 templer fra omkring 1.000 før vor tid er bevaret i en lille østlig del og en noget større vestlig del. På utrolig kort tid producerede et stort antal kunstnere disse udsmykninger, der vidner om hengivenhed for såvel religion som sex. I 1840´ne, da komplekserne dukkede op mit i junglen var de victorianske englændere mildt sagt forargede - nu om dage kommer turister fra hele verden for at lade sig inspirere af denne prægtige hyldest til kødeligheden. Afsæt gerne flere dage, for reliefferne står finest frem i skumring og dæmring.

Eftermiddagen fri i Khajuraho, hvor der er små hyggelige tagterrasserestauranter, en del hvorfra tempelområderne kan ses.

Overnatning i Khajuraho.

Morgenmad er inkluderet.

11.

Panna Tiger Reserve og Varanasi

Panna tiger safari

Et par af dagens oplevelser:

 • Panna National Park med Ken River og smukke skovlandskaber
 • Fly til Varanasi, Indiens pilgrimsby nummer et
 • Gangesfloden

Et af Indiens tigerreservater er lille fine Panna, der ligger i det nordlige Madhya Pradesh. Området er primært herlig skov af teak, akacie og sal, der i monsunen bliver tæt og grøn. Parken gennemstrømmes af den flotte og mægtige Ken flod. Panna er dejlig varieret og utrolig smuk og har flere fine vandfald. Reservatet huser tigre, og desuden en pæn bestand af leopard, sambarhjort, nilgai Antilope, vildhund og sjakal udover op mod 100 arter slanger (som kun ses i monsunen). Langs floderne findes en lille bestand af den sjældne gavial-krokodille. Dyrelivet er som alle steder i Indien, så forvent ikke den afrikanske savanne, men en virkelig fin naturoplevelse.

Beliggenheden 1 times kørsel fra Khajuraho skaber en perfekt kombination af natur og kultur i et område, ret få turister besøger. Naturn er virkelig smuk og er man meget heldig, kan man få den bengalske kongetiger at se.

Midt på dagen kører vi til lufthavnen for at flyve til Varanasi. Varanasi kan være noget af et chok, en umulig by at beskrive, sammensat, tæt om nogen by og den helligste af Indiens byer grundet sin beliggenhed, hvor Ganges kortvarigt løber mod nord.
Varanasi, eller Kashi (Lysets by) eller Benares, som englænderne kaldte byen ligger hvor de to floder Varuna og Ashi løber sammen. Med sine 2.5 millioner indbyggere er det for mange indbegrebet af Indien. Byen kan føre sine spor 3000 år tilbage. Den er spændende, varm, tæt - og en kæmpe oplevelse.

Overnatning i Varanasi.

Morgenmad er inkluderet.

12.

Varanasi - aften aarti ved Ganges floden

Indienrejse VARANASI

Et par af dagens oplevelser:

 • Varanasi - pilgrimme og ghats
 • Sejltur på Gangesfloden
 • Den smukke aften-aarti, folkeceremoni ved Ganges

Varanasi kan være noget af et chok, en umulig by at beskrive, sammensat, tæt om nogen by og den helligste af Indiens byer grundet sin beliggenhed, hvor Ganges kortvarigt løber mod nord.

Varanasi eller Kashi (Lysets by) eller Benares som englænderne kaldte byen, ligger hvor de to floder Varuna og Ashi løber sammen. Med sine 1,5 million indbyggere er det for mange indbegrebet af Indien. Byen kan føre sine spor 3000 år tilbage. Den er spændende, varm, tæt - og en kæmpe oplevelse.

Dagen afsluttes med en sejltur på Ganges floden. Vi prøver at være her ved solnedgang, vi sejler i små robåde ud på den hellige Ganges, og nyder solnedgangen og ser de flydende lamper blive sendt ned af floden for at bringe de afdøde videre på deres sjælevandring. Vi skal opleve den meget specielle aftenceremoni Aarti, hvor vi ser de lokale hindu-præster udføre mystiske ritualer med ringende klokker, røgelse, olielamper, messende sang i et farvestrålende inferno. Det er en helt speciel stemning vi oplever denne aften, hvor vi får et varmt indblik i den indiske kultur.

Overnatning i Varanasi.

Morgenmad er inkluderet.

13.

Varanasi og fly til Delhi

Varanasi rejse

Afhentning af vore folk og kørsel til lufthavnen. Afgang vestover til New Delhi, herfra transfer til hotellet i Aerocity nær Indira Gandhi Airport, hvor vi som altid har værelse til rådighed frem til afrejse.

Morgenmad er inkluderet.

14.

Afrejse Delhi og ankomst København

Indienrejse

I dag slutter en begivenhedsrig rejse – det er blevet tid til at tage afsked med Indien og vende næsen hjemad. Meget tidlig morgen kører vi i lufthavnen og flyver mod København, hvor vi ankommer i løbet af dagen.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Velkommen hjem

*** FORLÆNGELSE MED BADEFERIE I GOA ***

 

13. dag: Varanasi til Goa
Fra Varanasi med fly til Goa. Ved ankomsten er der transfer til for eksempel Terra Paraiso i Goa, et rigtig "Kipling Classic" hotel med en fantastisk beliggende blot 100 meter fra Goa's flotte Calangute strand.
Goa er den mindste indiske delstat – og på mange måder også den mindst indiske. Goa dækker blot 3702 km2 og har en befolkning på 1,3 millioner. Hovedstaden Panaji er med blot 90.000 indbyggere en af Indiens mindste delstats-hovedstæder. Den portugisiske indflydelse ser vi bl.a. ved, at der er næsten lige så mange kristne kirker (de eneste bygninger som er hvide) som hinduistiske templer, og ved mange huse bygget i portugisisk stil.
Morgenmad inkluderet

13.-18. dag: Goa
Afslapning ved Goas strande.
Overnatning på Terra Paraiso
Morgenmad inkluderet

19. dag: Afrejse og hjemkomst
Efter næsten tre ugers rundrejse og afslapning i Goa, er der afhentning og transfer til lufthavnen for hjemrejse
Velkommen hjem.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
28. september - 10. december 2018
16.198,-
14.598,-

11. december 2018 - 9. januar 2019
Kontakt os
Kontakt os

10. januar - 31. januar 2019
16.298,-
14.798,-

1. februar - 30. april 2019
16.998,-
15.498,-

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Delhi t/r på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Flyrejse Khajuraho-Varanasi på økonomiklasse
 • Flyrejse Varanasi-Delhi på økonomiklasse
 • Togrejse fra Agra til Jhansi i Madhya Pradesh
 • Ankomst service i lufthavne og på stationer
 • Al indenrigstransport til alle strækninger i bil med aircondition og privatchauffør.
 • Privatchauffør er til rådighed kl. 8-21, på dage hvor chauffør er inkluderet på rejsen
 • Overnatninger på følgende eller tilsvarende hoteller i delt dobbeltværelse:
 •   1 nat på Neemrana Fort i Neemrana
 •   2 nætter på Roop Niwas Kothi i Nawalgarh, Shekawati
 •   2 nætter på Mandawa Haveli i Jaipur
 •   1 nat på Homestay Coral Tree i Agra
 •   1 nat på Orchha Resort i Orchha
 •   1 nat på Ramada Hotel i Khajuraho
 •   2 nætter på Hotel Ganges View i Varanasi
 •   1 nat på Ashok Country resort i Delhi
 • Morgenmad på alle hoteller
 • Rundture og sightseeing i byerne med engelsktalende lokalguide
 • Entreer ved alle indlagte seværdigheder
 • Forsikring af hele det indiske mandskab
 • Indisk turistskat
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afrejse med fly fra f.eks Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Visum til Indien (eVisa kan søges online på rejser til Indien)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet” 

 

FORLÆNGELSER OG OPGRADERING:

Badeferie ved Goa 7 dage/6 nætter inkl. indenrigsfly, transfers og morgenmad:

Opgradering af hoteller på hele rejsen (indisk 4-stjernede) fra: 3.198 - 3.698,- per person afhængig af periode

Praktisk information

Bedste rejsetid: September til april

Type: Individuel kulturrejse med privatchauffør samt rundture i alle byer og nationalparker med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Nationalparker: Indien

Vejret: New Delhi

 

Foredrag

Indien

9. januar 2019 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

CAKEPHP - 1 uge

Hjemmesiden bruger denne cookie til at huske den besøgende. På webshops bruges den fx. til at huske brugerens kurv.

CakeCookie[vmcmsPersonalizedNodes] - 5 år

Hjemmesiden sætter denne cookie, for at huske hvilke sider der er blevet vist, for senere at kunne fremhæve disse sider.

catalog-travel-ids - 180 dage

Denne cookie bruges til at huske hvilke rejser der er blevet tilføjet kataloget.

Cookie-indstillinger

CakeCookie[vm-gdpr] - 1 måned

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-Indstillinger.

CakeCookie[vm-gdpr-accept] - 1 måned

Angiver om cookie-indstillinger er blevet gennemgået / accepteret.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

gwcc - 90 dage

Google Website Konvertering af opkald.Google Analytics samler oplysninger, der gør det muligt for at forstå interaktioner med Googles websteder og i sidste ende forbedre brugeroplevelsen for bedre at kunne betjene dig som bruger.

Google Tag Manager

_dc_gtm_UA-# - Slettes når browseren lukkes

Bruges af Google Tag Manager til at kontrollere opstarten af Google Analytics-koden. # = ID fra Google Analytics.

Facebook Pixel

fr - 118 dage

datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke, om browseren understøtter cookies.

IDE - 1 år

Bliver brugt af Google til at registrerer og sende information omkring hjemmesidens brugere og deres handlinger efter de har fået vist reklamer, for bedre at kunne vise reklamer til den enkelte bruger

OptinMonster

_omappvp - 11 år

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før.

_omappvs - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før i sessionen.

om-session-pageviews - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at tælle antallet af sidevisninger.

om-session-start - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se hvor langt tid brugeren bruger på en side.