Klassisk Indien rejse

Kiplings Klassisk Indienrejse

Kiplings store Indien odyssé med den Gyldne Trekant, Taj Mahal og det ukendte Indien i Madhya Pradesh samt den hellige by Varanasi

Indien udspiller sig måske allerflottest på en rundrejse i det helt klassiske Nordindien med New Delhi og Rajasthans flotte hovedstad Jaipur, kendt som den lyserøde by - den glemte kongeby Fathepur Sikhri inden rejsen fortsætter til Taj Mahal beliggende i Agra ud til Yamunafloden. Men ikke mindst skal det meget mindre kendte Madhya Pradesh opleves. Her besøges forrygende Orchha, Khajurahos templer og Panna tiger reservat.

 

Rejsen slutter i den hellige by, Varanasi beliggende ved Gangesfloden. I alt opleves essensen af Indien med kultur og natur i et samspli, der giver et godt indblik i det utrolige land - kort sagt Kiplings Klassiske Indien rundrejse.

Som altid er Indienrejserne privatarrangerede rundrejser, hvor I har bil med privatchauffør, og hvor alle rundture og entreer ved seværdigheder selvfølgelig er inkluderet i rejsen. 


 • Nordindiens allerstørste oplevelser samlet i een rejse
 • Storslåede paladser i Jaipur - Den Lyserøde By i delstaten Rajasthan 
 • Unikke Varanasi - den berømte pilgrimsby med solopgang på Ganges floden
 • Aftenceremoni Aarti - der givet et varmt indblik i den indiske kultur
 • Tigersafari i Ranthambore Nationalpark - fotojagt efter den bengalske tiger
 • Kærlighedsmonumentet Taj Mahal i Agra
 • Rejs med privatchauffør, der er til rådighed fra kl. 8-21 og oplev optimal frihed på rejsen
 • Og som altid, daglig afrejse med mulighed for forlængelse af rejsen

1.

Afrejse mod Indien

København-New Delhi

Flyrejse fra København mod Indien.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

2.

Ankomst til Delhi, Neemrana Fort i Aravali Hills på kanten af Rajasthan

Dag 2

Straks efter ankomsten til Delhi køres en relativt kort tur vestover til den lille undseelige landsby, Neemrana og det prægtige fort fra 1464 som ligger just inde i Rajasthan - måske Indiens mest farverige delstat med kvinder i flotte sarier og fine smykker og mændene med stor mustacher og fantastiske turbaner. 

Eftermiddagen tilbringes i landsbyen, der næsten er bygget op ad Asiens ældste "bjerg"kæde, Aravali Hills og turen foregår på kamelvogn og vores guide på stedet. I skal overnatte på det ret så eventyrlige Neemrana Fort, som de skriver i Børsen "Et palads, en herregård eller et fort - bestemt selv". Neemrana er et af Indiens mange Heritage hoteller, tidligere rigmandsboliger og forter som er konverteret til mildt sagt interessante hoteller. 

Overnatning i Neemrana på Neemrana Fort.

Morgenmad er inkluderet.

3.

Til Shekawati og landsbyen Nawalgarh

Shekawat-Mandawa

Fra Neemrana køres yderligere vestover og ud i det golde, varme landskab i Rajasthan.

I trekanten mellem Delhi, Jaipur og Bikaner, som dækkes af halvørkenen ligger Shekawati. Allerede i 1400-tallet blev flere småbyer til vigtige handelsposter på karavaneruterne i Nordindien, men deres betydning aftog, da nye handelsstationer dukkede op ved kysterne. Shekawati er fortsat et af de områder, der ikke er domineret af turismen – man er tæt på det oprindelige Nordindien. Shekawati er bedst kendt for sine havelis, de smukt dekorerede huse med de flot udskårne balkoner i sandsten, som blev opført af købmandsstanden, da handlen blomstrede. Ofte ser husene ikke ud af meget på ydersiden, mens indervæggene er meget smukt bemalede – ikke mindst for at skabe en god atmosfære for de kvindelige indbyggere, samt for at live en undertiden noget trøstesløs egn op. Man anvendte tit kunstnere fra fjernere egne, som fra Jaipur, til at udføre udsmykningen, og kun fantasien satte grænser. Her blandes religiøse motiver med scener fra hverdagslivet, dyr og landskaber samt de første tegn på, at den nye teknik vandt frem, som på det kunstværk, hvor Krishna spiller på grammofon for Radha. 

Overnatning i Nawalgarh på Roop Niwas Kothi

Morgenmad er inkluderet.

4.

Shekawati med Nawalgarh og Mandawa

Mandawa-Nawalgarh

Vi skal besøge de spændende, lettere støvede landsbyer i Shekawati og byerne Nawalgarh, Mandawa og Dunlod som er blandt Shekawati-områdets mest interessante byer. Hele egnen er berømt for sine smukke rigmandsboliger, Havelis. De smukt dekorerede huse var primært marwari’ernes prydbesatte boliger. Byerne er typisk i traditionel Rajasthani-stil og i gaderne ses tedrikkende mænd, en kamel hist og her og de smukke kvinder i farverige sarier går rundt med vandkrukker eller de mange børn i gaderne.

Overnatning i Nawalgarh på Roop Niwas Kothi.

Morgenmad er inkluderet.

5.

Mod Rajasthans hovedstad Jaipur

Jaipur, den lyserøde by

Fra Shekawati er det 3-4 timers køretur til Jaipur, Rajasthans hovedstad med ca. to mio. indbyggere. Den er verdenskendt som ”Den lyserøde by”, idet byen i 1853 blev malet lyserød til ære for Prins Albert, Dronning Victorias gemal, der kom på officielt besøg. Selvom ikke hele byen er rød, dominerer de varme farver – også orange er skønsomt repræsenteret på husmurene.

Jaipurs gamle bydel er omgivet af en enorm mur. Byen blev grundlagt i 1727 af Jai Singh 2 efter han havde vovet at forlade Fort Amber. Flere arkitektoniske perler findes i Jaipur: Hawa Mahal - Vindenes Palads – har en enestående face, hvor 953 vinduer var haremspigernes vinduer mod resten af verden. Det astronomiske observatorium Jantar Mantar, grundlagt i 1728 af Jai Singh, var bogstaveligt talt lysår foran sin tid, og er Indiens bedste bevarede af slagsen.  I ankommer til Jaipur hen på eftermiddagen, hvor resten af dagen er på egen hånd.

Overnatning i Jaipur på Mandawa Haveli.

Morgenmad er inkluderet.

6.

Jaipur rundtur og Amber Fort

Der er en større rundtur i Jaipur og omegn og dagen starter med en relativ kort køretur til ca. 11 km. til Amer eller som det nu hedder. Amber Fort, et gigantisk palads beliggende på toppen af et lille bjerg.Amber Fort blev opført af Raja Man Singh og vi skal op til den imponerende borg og se de smukke gårdhaver med bassiner og fontæner som virkede nedkølende og beroligende. Desuden ser vi templerne og audienshallerne og har en flot formiddag med udsigter til hele området. 

Efter frokost køres fra Amber til til Jaipur by og ikke mindst Paladsmuseet og det 7 etager høje Chandra Mahal. Det er en herlig dag i Rajasthans hovedstad. Om eftermiddagen er der fri til at købe ind – og der er fristelser i tusindetal, til meget små penge.

Overnatning i Jaipur på Mandawa Haveli.

Morgenmad er inkluderet.

7.

Den forladte Moghul-by Fathepur Sikhri og Agra

Fathepur Sikhri

Efter morgenmaden fortsætter turen ind i Uttar Pradesh til Agra. Undervejs til Agra skal vi se spøgelsesbyen Fathepur Sikhri også kaldet "den glemte by". Fathepur og Sikhri blev samlet under den store kejser Akbar's regering i 1570-86 gjort til stormoghulernes hovedstad. Kilderne i byen tørrede dog hurtigt ind, og uden varsel blev byen forladt og står i dag som en fuldstændig velbevaret moghul-stad – en spøgelsesby. Det er en fantastisk oplevelse at vandre mellem de klassiske bygningsværker i smuk rød sandsten og tænke på det gigantiske spild, som Fathepur Sikhri er.

Fra Fathepur SIkhri er der en kort køretur på en times tid til Agra og byen med Indiens største kulturelle attraktion, er det mægtige gravmonument Taj Mahal, der tager sig bedårende smukt ud i den rødlige morgendis, i middagssolens skarpe sollys for ikke at nævne de dybe varme farver om eftermiddagen. Men Agra er mere end Taj Mahal, blandt andet Taj Ganj, med alle de små hoteller, eller endnu bedre en tur i Sadar Bazar, med indisk tingeltangel i alle afskygninger. Men også det flotte Røde Fort, et gigantisk fort beliggende ud til Yamuna floden med udsigt til Taj. Den lille perle, I’timad-Ud-Daulah, af nogle kaldet for ”Little Taj”, der ligger i en herlig lund på den modsatte side af byen. Her kommer ganske få besøgende, og det er en herlig lise efter den hektiske by. Agra er en sjov by, men man skal lige have øjnene op for, at der er andet end det overvældende Taj Mahal.

Overnatning i Agra på Hotel Atulyaa Taj.

Morgenmad er inkluderet.

8.

Agra med Taj Mahal og Shatabdi til Orchha

Nattog Agra til Varanasi

Taj Mahal er gjort af en anden verden, berusende smukt og et kulturelt Mt. Everest, som vil røre enhver besøgende. Der hersker en forunderlig ro i de store haver omkring Taj, trods de utallige turister, hvoraf de fleste nok er indere. Taj Mahal er opført af Shan Jahan i perioden 1632-1647 og bygget i primær persisk stil. At kalde det verdens smukkeste og mest harmoniske bygningsværk er ikke helt ved siden af. Bygget som det er i tindrende hvidt marmor med mosaikker af indlagte halvædelstene og så bedårende i sin fuldkommenhed.

Taj Mahal ligger ned til Yamuna-floden, som vi senere skal krydse for at besøge Agras Røde Fort. Den mægtige borg hvor Taj Mahals grundlægger, Shan Jahan sad fanget og kunne se over på det værk han aldrig nåede at fuldføre.

Om eftermiddagen skal vi med Shatabdi Express godt en time gennem landbrugsland til Orchha, der ligger i den nordlige del af Madhya Pradesh, nord for Vindhyas bjergkæden. Vi nærmer os Indiens mave – det inderste Indien, der har alt det bedste fra Rajasthan – uden turisme.

Fra Jhansi køres i bil det sidste stykke til Orchha.

Overnatning i Orchha på Orchha Resort.

Morgenmad er inkluderet.

9.

Orchha - perlen i Madhya Pradesh

Orccha Madhya Pradesh

Vi skal nu til en af Indiens absolutte oversete perler. Orchha er en lille vidunderlig, og lettere støvet indisk landsby beliggende midt i intetheden, glemt og på mange måder overset. Selve Orchha ligger på en lille ø i Betwa floden. Paladset er impossent overkiggende området. Orchha by er en lille støvet landsby, men nogle hyggelige boder og restauranter samt butikker med de mest nødvendigheder. Orchha er på mange måder indbegrebet af ”det ægte Indien”. Bylivet foregår et adstadigt tempo, der er ikke meget der kan få folk op ad stolen; der er pilgrimme i gaderne og turister for i det store hele lov til at være sig selv. Orchha er som skrevet en lille perle, der bør besøges. 

Overnatning i Orchha på Orchha Resort.

Morgenmad er inkluderet.

10.

Khajuraho templerne

Khajuraho

Khajuraho ligger ved ”vejs ende” i Madhya Pradesh og er hjemsted for de berømte og UNESCO beskyttede Chandela-templer, hvoraf der er mange erotiske figurer. 22 af de oprindeligt 85 templer fra omkring 1.000 før vor tid er bevaret i en lille østlig del og en noget større vestlig del. På utrolig kort tid producerede et stort antal kunstnere disse udsmykninger, der vidner om hengivenhed for såvel religion som sex. I 1840´ne, da komplekserne dukkede op mit i junglen var de victorianske englændere mildt sagt forargede - nu om dage kommer turister fra hele verden for at lade sig inspirere af denne prægtige hyldest til kødeligheden. Afsæt gerne flere dage, for reliefferne står finest frem i skumring og dæmring.

Khajuraho er som by, turistpræget med ihærdige sælgere, men også med hyggelige tagterrasserestauranter som Blue Sky og Raja Cafe, hvorfra lysshowet over templerne kan ses.

Overnatning i Khajuraho på Usha Bundela.

Morgenmad er inkluderet.

11.

Panna Tiger Reserve og Varanasi

Panna tiger safari

Et af Indiens tigerreservater er lille fine Panna, der ligger i det nordlige Madhya Pradesh. Området er primært herlig skov af teak, akacie og sal, der i monsunen bliver tæt og grøn. Parken gennemstrømmes af den flotte og mægtige Ken flod. Panna er dejlig varieret og utrolig smuk og har flere fine vandfald. Reservatet huser tigre, og desuden en pæn bestand af leopard, sambarhjort, nilgai Antilope, vildhund og sjakal udover op mod 100 arter slanger (ses kun i monsunen). Langs floderne findes en lille bestand af den sjældne gavial-krokodille. Dyrelivet er som alle steder i Indien, så forvent ikke den afrikanske savanne, men en virkelig fin naturoplevelse.

Beliggenheden 1 times kørsel fra Khajuraho skaber en perfekt kombination af natur og kultur i et område, ret få turister besøger. Naturn er virkelig smuk og er man meget heldig, kan man få den bengalske kongetiger at se.

Midt på dagen kører vi til lufthavnen for at flyve til Varanasi. Varanasi kan være noget af et chok, en umulig by at beskrive, sammensat, tæt om nogen by og den helligste af Indiens byer grundet sin beliggenhed, hvor Ganges kortvarigt løber mod nord.
Varanasi, eller Kashi (Lysets by) eller Benares, som englænderne kaldte byen ligger hvor de to floder Varuna og Ashi løber sammen. Med sine 2.5 millioner indbyggere er det for mange indbegrebet af Indien. Byen kan føre sine spor 3000 år tilbage. Den er spændende, varm, tæt - og en kæmpe oplevelse.

Overnatning i Varanasi på Hotel Ganges View.

Morgenmad er inkluderet.

12.

Varanasi - aften aarti ved Ganges floden

Indienrejse

Varanasi kan være noget af et chok, en umulig by at beskrive, sammensat, tæt om nogen by og den helligste af Indiens byer grundet sin beliggenhed, hvor Ganges kortvarigt løber mod nord.

Varanasi eller Kashi (Lysets by) eller Benares som englænderne kaldte byen, ligger hvor de to floder Varuna og Ashi løber sammen. Med sine 1,5 million indbyggere er det for mange indbegrebet af Indien. Byen kan føre sine spor 3000 år tilbage. Den er spændende, varm, tæt - og en kæmpe oplevelse.

Dagen afsluttes med en sejltur på Ganges floden. Vi prøver at være her ved solnedgang, vi sejler i små robåde ud på den hellige Ganges, og nyder solnedgangen og ser de flydende lamper blive sendt ned af floden for at bringe de afdøde videre på deres sjælevandring. Vi skal opleve den meget specielle aftenceremoni Aarti, hvor vi ser de lokale hindu-præster udføre mystiske ritualer med ringende klokker, røgelse, olielamper, messende sang i et farvestrålende inferno. Det er en helt speciel stemning vi oplever denne aften, hvor vi får et varmt indblik i den indiske kultur.

Overnatning i Varanasi på Hotel Ganges View.

Morgenmad er inkluderet.

13.

Varanasi og fly til Delhi

Indienrejse

Vi flyver fra Varanasi til Delhi, herfra transfer til lufthavnshotel, hvor vi har værelse til rådighed frem til afrejse.

Morgenmad er inkluderet.

14.

Afrejse Delhi og ankomst København

Indienrejse

I dag slutter en begivenhedsrig rejse – det er blevet tid til at tage afsked med Indien og vende næsen hjemad. Meget tidlig morgen kører vi i lufthavnen og flyver mod København, hvor vi ankommer i løbet af dagen.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Velkommen hjem

*** FORLÆNGELSE MED BADEFERIE I GOA ***

11. dag - Fly til Goa

Vi flyver til Goa. Ved ankomsten er der transfer til for eksempel Terra Paraiso i Goa, et rigtig "Kipling Classic" hotel med en fantastisk beliggende blot 100 meter fra Goa's flotte Calangute strand.

Goa er den mindste indiske delstat – og på mange måder også den mindst indiske. Goa dækker blot 3702 km2 og har en befolkning på 1,3 millioner. Hovedstaden Panaji er med blot 90.000 indbyggere en af Indiens mindste delstats-hovedstæder. Den portugisiske indflydelse ser vi bl.a. ved, at der er næsten lige så mange kristne kirker (de eneste bygninger som er hvide) som hinduistiske templer, og ved mange huse bygget i portugisisk stil.

Morgenmad inkluderet

12.-16. dag - Goa - badeferie

Afslapning ved Goas strande.

Overnatning på Terra Paraiso

Morgenmad inkluderet

17. dag - Afrejse Goa og ankomst København

 Afhentning og transfer til lufthavnen for hjemrejse

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
Pris per person ved 2 rejsende (kontakt os for priser over efterårsferien)
26. september - 10. december 2017
17.998,-

Pris per person ved 4 rejsende (kontakt os for priser over efterårsferien)
26. september - 10. december 2017
16.998,-

Kontakt os for julepriser
11. december 2017 - 9. januar 2018
Kontakt os

Pris per person ved 2 rejsende (kontakt os for priser over vinterferien/påsken)
10. januar - 30. april 2018
17.998,-

Pris per person ved 4 rejsende (kontakt os for priser over vinterferien/påsken)
10. januar - 30. april 2018
16.998,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Delhi t/r på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Flyrejse Khajuraho-Varanasi på økonomiklasse
 • Flyrejse Varanasi-Delhi på økonomiklasse
 • Togrejse fra Agra til Jhansi i Madhya Pradesh
 • Ankomst service i lufthavne og på stationer
 • Al indenrigstransport til alle strækninger i bil med aircondition og privatchauffør.
 • Privatchauffør er til rådighed kl. 8-21, på dage hvor chauffør er inkluderet på rejsen
 • I bilen er der Wifi samt 2 flasker vand per person pr dag og desinficerende gel eller renseservietter til fri afbenyttelse
 • Overnatninger på følgende eller tilsvarende hoteller i delt dobbeltværelse:
 •   1 nat på Neemrana Fort i Neemrana
 •   2 nætter på Roop Niwas Kothi i Nawalgarh, Shekawati
 •   2 nætter på Mandawa Haveli i Jaipur
 •   1 nat på Hotel Atulyaa Taj i Agra
 •   1 nat på Orchha Resort i Orchha
 •   1 nat på Usha Bundela i Khajuraho
 •   2 nætter på Hotel Ganges View i Varanasi
 •   1 nat på lufthavnshotel i Delhi
 • Morgenmad på alle hoteller
 • Rundture og sightseeing i byerne med engelsktalende lokalguide
 • Entreer ved alle indlagte seværdigheder
 • Indisk turistskat
 • Produktansvarsforsikring
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Forsikring af hele det indiske mandskab
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

IKKE INKLUDERET

 • Ekspeditionsgebyr (145,- pr. faktura)
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afrejse med fly fra f.eks Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Visum til Indien (eVisa kan søges online på rejser til Indien)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

 

Kontakt os vedrørende jule- og nytårspriser. Andre højtider som vinterferie, påskeferie og efterårsferie bliver udsolgt meget tidligt. 


OPGRADERING

FORLÆNGELSE - Badeferie i Goa 7 dage/6 nætter

 • Hotel Terra ParaisoPris per person 5.498,-
 • Hotel Royal Orchid Galaxy Beach ResortPris per person 7.198,-
  Inkluderet:
  Indisk indenrigs flybilllet til Goa
  Transport til og fra hotel
  6 overnatninger i delt dobbeltværelse med morgenmad
Praktisk information

Bedste rejsetid: September til april

Type: Individuel kulturrejse med privatchauffør samt rundture i alle byer og nationalparker med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Nationalparker: Indien

Vejret: New Delhi

 

Foredrag

Indien

11. oktober 2017 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Indien

10. januar 2018 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg