Tværs over Sydindien

Tværs over Sydindien

Tværs over subkontinentet - Tamil Nadu og Kerala. Tempelbyer, bjerge og frodige Kerala.

 

Leder du efter den store rejse i Sydindien er Kiplings Tværs over Sydindien bestemt en overvejelse værd. Vi starter i Mahabalipuram ved Koromandelkysten, hvor der er smukke templer og klassisk stenhuggeri. Derfra bevæger vi os sydover til Pondicherry og ikke mindst Trankebar, der blev dansk handelsstation i 1602.
Længere inde i Tamil Nadu oplever vi templer og skøn stemning i herlige Madurai og kører over bjergene til

 

 

Periyar Nationalpark og den grønne delstat Kerala, hvor vi bla. skal besøge Cochin med portugisisk kolonihistorie.

Som altid med Kipling - alle udflugter med lokale guider er inkluderet og rejs med vores privatchauffør, der er til rådighed fra kl. 8-21 og oplev optimal frihed på rejsen


 • Mahabalipuram - dejlig strand og smukke templer
 • Pondicherry og Trankebar, der blev dansk handelsstation i 1602
 • Templer og skøn stemning i herlige Madurai
 • Vi kører over bjergene til Periyar Nationalpark og den grønne delstat Kerala
 • Havnebyen Cochin med portugisisk kolonihistorie
 • Rejs med privatchauffør, der er til rådighed fra kl. 8-21 og oplev optimal frihed på rejsen

1.

Fly København

Dag 1

Flyrejse fra København mod Indien.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

2.

Ankomst til Madras og Mahabalipuram

tvaers-over-sydindien-tranquebar

Ved ankomsten til Madras meget tidlig morgen, er der afhentning i lufthavnen og vi kører langs kysten sydpå til Mahabalipuram. Inde i byen er der utallige stenhuggere, der alle sidder og hugger smukke, klassiske stenskulpturer. Området har nogle af Indiens bedre strande med rolige områder, fiskerlejer, handlende og badende.
Vi bliver kørt til hotellet, hvor værelset selvfølgelig er klar fra ankomst, så man ikke, træt efter en lang rejse, skal vente til over middag med at checke ind. Vi hviler tager efterfølgende på byrundtur i Mahabalipuram. Vi starter ud med et af Indiens mest berømte tempelområder, der stammer fra 630-728 e. Kr. Særligt berømte er de fem Rathas-templer, som er gamle og enkle prototyper på de dravidiske templer. De har fået navn og arkitektonisk form efter Pandvaernes krigsvogne (Mahabharata eposet). Det mest imponerende er klipperelieffet Ganges Fødsel, hvor en gigantisk elefant er hugget ud i sten i fuld størrelse, og omkring det er tusinder af andre relieffer alle sirligt hugget ind i klippesiden.

Overnatning i Mahabalipuram på MGM Beach Resort.

Morgenmad er inkluderet.

3.

Mahabalipuram og Hinduernes hellige Kancipuram

Dag 3

Vi kører den korte tur mod Kanchipuram, der er en af det indiske subkontinents 7 hellige byer og var hovedstad i Pallava rigerne 6.-8. århundrede. De smukke templer er berømte i hele Indien, og Kanchipuram er en højborg for præstekasten - brahmanerne. Desuden er der Jain-templer dateret tilbage til 9.-16. århundrede – samt de langt ældre Shiva og Vishnu templer, som den primære pilgrimsstrøm eftersøger. Om eftermiddagen vender vi tilbage til hotellet i Mahabalipuram, der nu egentlig heddder Mamallapuram.

Overnatning i Mahabalipuram på MGM Beach Resort.

Morgenmad er inkluderet.

4.

Langs Koromandelkysten til Pondicherry

tvaers-over-sydindien-kovalam-strand

Rejsen fortsætter sydover til Pondicherry med 800.000 indbyggere, der ligger knap 160 km syd for Mahabalipuram. Pondicherry er en tidligere fransk koloni, der først blev indisk i 1954. Faktisk giver den charmerende by - med sine brede boulevarder og gode plads – mere mindelser til Paris end til Delhi. De fleste befinder sig godt i Pondicherry - ikke mindst dem der første gang konfronteres med Indiens overvældende mangfoldighed.

Overnatning i Pondicherry på Hotel De L'Orient.

Morgenmad er inkluderet.

5.

Pondicherry og Auroville

tvaers-over-sydindien-halv-sten

Vi skal på rundtur i Pondicherry. Fra Pondicherry skal vi på tur til Auroville og bla. se Sri Aurobindo Ashram, der er en af Indiens højst skattede ashrams – refugier for yoga, meditation og tænkning. Der er mulighed for at få rundvisninger på ashram´en og – hvis man er heldig – bese religionsfilosoffen Sri Ashrams soveværelse. Dette er vi dog ikke selv herre over, idet det kræver en bestemt fødselsdato for at få adgang.

Overnatning i Pondicherry på Hotel De L'Orient.

Morgenmad er inkluderet.

6.

Den gamle danske tropekoloni, Trankebar

tvaers-over-sydindien-trankebar

Fra Pondicherry kører vi til Trankebar, der betyder De Syngende Bølger og antyder en smuk beliggenhed ved det Indiske Ocean. Det er nu om dage en fredelig oase med blot 6.500 indbyggere og uden mange besøgende.

Trankebar blev dansk handelsstation i 1620, efter admiral Ove Gjedde havde forhandlet detaljer omkring handlen med fyrst Raghunatha Nayak i Tanjore. Det var især krydderier og tekstiler, der skulle skaffes billigt til Danmark. Omkring fortet Dansborg opførtes en hel by, der i Tranquebars glansperiode midt i 1600-talet med 7000 indbyggere en overgang var ”Danmarks” 6. største. Her kunne man føle sig hjemme på gader som Østergade og Kongensgade – men den overvejende del af indbyggerne var lokale. Fortet blev overskyllet i 1755 – næsten symbolsk, idet handelen en årrække havde været for nedadgående indtil Trankebar i 1801 blev besat af englænderne. De kvalte den danske handel ved at lægge 16 % told på alle handelsvarer. Det blev afslutningen for danskernes indflydelse i Trankebar.

Kort efter år 1600 havde Christian 4. ambitioner om at kristne de lokale indbyggere og sendte derfor to lutheranske missionærer til Trankebar – de første af sin art i Indien. Forsøget faldt ikke helt heldigt ud, overvejende de dårligst stillede lod sig omvende, men missionen resulterede i opførelse af to kirker samt produktionen af den første bibel på tamilsk. Missionen blev nedlagt i 1825. Kun 6 % af Trankebars indbyggere er nu protestanter.

Dansborg er det mest markante minde om danskertiden. Det rummer et lille museum og er for tiden under restaurering – der er nu etableret et hotel i de gamle bygninger. Gennem Landporten nås den ”indre by”, hvor vi kan støde på de gamle danske gadenavne, hvilket har en speciel virkning i lummervarmen mellem palmer og løsgående hunde. Er vi heldige, kan vi erhverve os gamle danske mønter, men til ret høje priser.

Overnatning i Tranquebar på The Bungalow on the Beach.

Morgenmad er inkluderet.

7.

Tanjore (Thanjavur)

Dag 7

Thanjavur (Tanjore) med 220.000 indbyggere er Chola-rigets gamle hovedstad. Det er en livlig, men dejlig overskuelig by. Brihadishwara-templet er opført i 1010. Dette Shiva-tempel imponerer med sine 62 meter, på toppen ligger en 80 tons tung granitblok, der kun kan være skubbet derop ad en 4 km lang rampe. Den enorme granitblok er anbragt så snedigt, at den aldrig kaster skygge midt på dagen. Her finder man altså en art parallel til Egyptens pyramider. Hele templet er blevet restaureret. Det er muligt at se, hvordan det så ud før dette skete på en større udstilling i det Arkæologiske Museum.

Overnatning i Tanjore på Hotel Sangam.

Morgenmad er inkluderet.

8.

Trichy (Tiruchirappalli)

tvaers-over-sydindien-tempel

Rejsen går vestover og nærmere grænsen til Kerala. Vi når frem til Trichy (Tiruchirappalli) med 800.000 indbyggere. Byen består overordnet af en gammel, nordlig bydel og en nyere sydlig. Det er efter indiske forhold en velordnet by med et fremragende system af busser og gode indkvarteringsmuligheder.
I den nordlige del er det berømte Klippefort-tempel. Det ligger på en 85 meter høj klippeknude, der rejser sig direkte op fra det omgivende terræn. Til toppen er der 437 trin, der delvis går gennem en mørk tunnel, og passerer et Shiva-tempel der er indhugget direkte i klippen. Templet er viet elefantguden Vinayaka – også kendt som Ganesh.

De, der er bidt af et galt tempel, bør i det hele taget søge til Thichy, for byen rummer det enorme Sri Ranganathaswami-tempel – der med et areal på 70 hektar måske er Indiens største. Opførelsen har strakt sig over flere hundrede år, og hver tidsepoke hat sat sine uforgængelige spor i dette livlige tempel, der overvejende er viet Vishnu, men også rummer statuer af portugisiske soldater. 7 koncentriske mure symboliserer menneskets 7 reinkarnationer. Der afholdes årligt flere festivaller ved templet. Den største er den 21 dages Vaikunta Ekadasi, der afholdes fra midten af december. Her reciteres de 3000 vers fra Tiruvaimizhi foran en Vishnu afbildning. Men mest kuriøs er en bil-festival i januar. Det var ved Trichy, at englænderne på den ene side og franskmændene og inderne på den anden udkæmpede de afgørende slag, der en overgang gjorde Indien til en britisk koloni.

Overnatning i Trichy på Breeze Residency.

Morgenmad er inkluderet.

9.

Mod skønne Madurai

Dag 9

Fra Trichy køres godt 3 timer sydover til Madurai med 1.3 millioner indbyggere. Madurai kan datere sin historie tilbage til det 4. århundrede. Det er en livlig men venlig by, som mange turister forelsker sig i. Mange bruger dagevis på at udforske dette forunderlige sted.

Overnatning i Madurai på Hotel Germanus.

Morgenmad er inkluderet.

10.

Madurai

tvaers-over-sydindien-marker

Hovedattraktionen er templet Sri Minakshi, et af Indiens største, mest imponerende og mest besøgte, mindst 10-15.000 pilgrimme lægger dagligt vejen forbi, de 4 tårnagtige gopuramer, der udgør centrene i den 6 meter høje mur, der omgiver hele komplekset. Totalt siges templet at indeholde 33 millioner udskæringer i en næsten grotesk, mangefarvet kakofoni af guder, dyr, mytologiske figurer og dansere.

Overnatning i Madurai på Hotel Gremanus.

Morgenmad er inkluderet.

11.

Mod Kerala og højlandet ved Thekkady

Dag 11

Turen til Kerala går over de blå bjerge, hvorfor et stop i et af reservaterne er uundgåeligt. Efter 3½ times langsom kørsel op i skyerne og et imponerende smukt landskab, når vi Periyar, der er et naturreservat på 777 km2. Det strækker sig op til 2.091 meters højde på grænsen mellem Kerala og Tamil Nadu. Det meste af reservatet er løvskov, og området indeholder også en stor kunstig sø, der oprindeligt blev oprettet for at skaffe vand til kunstvanding.

Marts-april er den bedste tid at besøge parken, varmen er aldrig overvældende og tørtiden gør, at dyrelivet koncentreres til få, fugtige steder og derfor er lettere at se. At besøge parken kræver ledsagelse af en guide, der kan hyres på stedet.

Overnatning i Periyar på Grand Thekkedy.

Morgenmad er inkluderet.

12.

Thekkady og Periyar National Park

Dag 12

Af dyrelivet skal nævnes en bestand på 750 indiske elefanter. De store dyr ses tit fra Periyars faste bådture. Desuden ses relativt ofte gaurokse, vildsvin og languraber. I hele parken findes ca. 40 tigre, men vi skal være mere end almindelig heldig for at få dem at se. Så er det anderledes med de mange fugle, hvoraf flere endemiske arter fra Western Ghat.

Overnatning i Periyar på Grand Thekkedy.

Morgenmad er inkluderet.

13.

Til Malabarkysten og skønne Cochin (Kochi)

Dag 13

Tidlig morgen fortsættes med en formiddagskørsel på 5 timer til berømte Cochin.

Cochin (Kochi) er Keralas største by med knap 1½ million indbyggere. Det er en travl havneby med en af Sydindiens største havne, pittoresk anlagt på en samling af småøer og landtanger. Cochin har været koloni under flere europæiske lande og har store områder med portugisisk og hollandsk byggestil. Vasco Da Gama døde her i 1524 - men langt tidligere blev Cochin benyttet af arabiske og jødiske handelsrejsende, der især udskibede krydderier. Der findes en isoleret jødisk enklave, der indvandrede for mere end 2.000 år siden. Østasiens nærhed fornemmes i højere grad, ved synet af de udspændte kinesiske fiskenet med deres sindrige hejsesystemer, der lokalt dominerer udsynet omkring spidsen af Fort Cochin. Der skal 4 mand til at betjene de allerstørste.

Overnatning i Cochin på Fort Heritage.

Morgenmad er inkluderet.

14.

Cochin

Dag 14

Cochin huser Indiens ældste europæisk byggede kirke St. Francis kirken fra 1503. Mattancherry-paladset (også kendt som det hollandske palads) rummer imponerende vægmalerier, der viser scener fra Ramayana og Mahabrata parret med afbildninger af de store hinduistiske guder. Disse kunstværker er blandt Indiens gemte juveler.

På alle måder er Cochin en af Indiens herligste, mest interessante og samtidig hyggeligste byer. Der er travle Ernakulam med forretningskvarterer og Cochins primære ”Business Life”, Willingdon med flåden. Der er den så absolut hyggeligste del, nemlig Fort Cochin med Jødernes bydel, små basarer ,og selvfølgelig hele spidsen der er et stort koloniområde.
Om aftenen skal vi opleve Kathakali der er et klassisk dansedrama med rødder i hindu mytologien og en unik kombination af litteratur, musik, kunst, skuespil og dans.

Overnatning i Cochin på Fort Heritage.

Morgenmad er inkluderet.

15.

Afrejse Cochin og ankomst København

I dag slutter en begivenhedsrig rejse – det er blevet tid til at tage afsked med Indien og vende næsen hjemad.

Meget tidlig morgen kører vi i lufthavnen og flyver mod København, hvor vi ankommer i løbet af dagen.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
Pris per person ved 4 rejsende (kontakt os for priser over efterårsferien)
1. september - 10. december 2017
16.998,-

Kontakt os for julepriser
11. december 2017 - 9. januar 2018
Kontakt os

Pris per person ved 2 rejsende (kontakt os for priser over vinterferien/påsken)
10. januar - 30. april 2018
18.598,-

Pris per person ved 4 rejsende (kontakt os for priser over vinterferien/påsken)
10. januar - 30. april 2018
16.998,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Madras//Cochin-København med Qatar Airways
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Al indenrigstransport til alle strækninger i bil med aircondition og privatchauffør
 • Privatchauffør er tilrådighed kl. 8-21, på dage hvor chauffør er inkluderet på rejsen
 • Overnatninger på følgende eller tilsvarende hoteller i delt dobbeltværelse med morgenmad:
 •     3 nætter på MGM Beach Resort i Mahabalipuram (inkl. tidlig check-in ved ankomsten, så I ikke skal vente med check-in til om eftermiddagen)
 •     2 nætter på Hotel De L'Orient i Pondicherry
 •     1 nat på The Bungalow on the Beach i Tranquebar
 •     1 nat på Hotel Sangam i Tanjore
 •     1 nat på Breeze Residency i Trichy
 •     2 nætter på Hotel Gernmanus i Madurai
 •     2 nætter på Grand Thekkedy i Periyar
 •     2 nætter på Fort Heritage i Cochin
 • Morgenmad som beskrevet i programmet
 • Rundture og sightseeing i byerne med engelsktalende lokalguide
 • Entreer ved seværdigheder
 • Kathankali dans i Cochin
 • "Game drive" i Periyar Nationalpark i canter (safaribus)
 • Bådtur i Periyar Nationalpark
 • Afgifter og tilladelser til Periyar Nationalpark
 • Indisk turistskat
 • Produktansvarsforsikring
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Forsikring af hele det indiske mandskab
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

IKKE INKLUDERET

 • Ekspeditionsgebyr (145,- pr. faktura)
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afrejse med fly fra f.eks Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Visum til Indien (eVisa kan søges online på rejser til Indien)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

 

Kontakt os vedrørende jule- og nytårspriser. 


OPGRADERING

Praktisk information

Bedste rejsetid: Bedst oktober til marts, mulig september til juni

Type: Individuel kulturrejse med privatchauffør samt rundture i alle byer med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

 

Forlængelsesmuligheder:

Rejsen kan selvfølgelig forlænges med Backwaters sejlads i de berømte kanaler og/eller ophold ved stranden i Kovalam inden hjemrejse. Spørg os for yderligere oplysninger.

 

Trankebar

Trankebar

Information om Trankebar

Christian d. IV udsendte i 1618 en flåde mod Sydøstindiens Coromandel kyst, der skal søge at oprette en dansk handelsstation, måske endda koloni, i det fjerne østen. Det lykkes den unge Admiral Ove Gedde at indgå en aftale med fyrsten af Tanjore om et kystområde ved fiskerlejet Tranquebar. Ove Gedde får relativt hurtigt skik på handelsstationen og Fort Dansborg.

Trankebar fungerer som pitstop for skibstrafikken til og fra det fjerne østen som Indonesien og Siam.

Det gik godt i en årrække og Trankebar var i en periode rigets sjette største by. Fra starten i 1620 og helt frem til 1845 var Trankebar en dansk handelskoloni.

I dag eksisterer dele af den gamle danske bydel stadig med bl.a. Kongensgade, Posthusgade, byporten, guvernørens bolig samt det flotte Dansborg.

 

Foredrag

Indien

11. oktober 2017 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Indien

10. januar 2018 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg