Tværs over Sydindien

Fra Tamil Nadu til Kerala. Tværs over subkontinentet med tempelbyer, bjerge og frodige Kerala.Flyrejse fra København mod Indien.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Fly Chennai

Tre af dagens højdepunkter:

 • Rejsen starter på den eksotiske Koromandelkyst i delstaten Tamil Nadu, hvor I skal nyde de lune himmelstrøg og se nærmere på områdets kultur og historie
 • Mahabalipuram - strandby og dravidiske templer
 • Mahabalipurams UNESCO beskyttede stenrelieffer

Ved ankomsten til Madras meget tidlig morgen, er der afhentning i lufthavnen og vi kører langs kysten sydpå til Mahabalipuram. Inde i byen er der utallige stenhuggere, der alle sidder og hugger smukke, klassiske stenskulpturer. Området har nogle af Indiens bedre strande med rolige områder, fiskerlejer, handlende og badende.

I bliver indkvarteret på et hyggeligt strandresort, og der bliver herefter masser af tid til at slappe af efter flyveturen - værelset er selvfølgelig klar ved ankomst, så man ikke, træt efter en lang rejse, skal vente til over middag med at checke ind. Vi hviler og tager efterfølgende på byrundtur i Mahabalipuram. Vi starter ud med et af Indiens mest berømte tempelområder, der stammer fra 630-728 e. Kr. Særligt berømte er de fem Rathas-templer, som er gamle og enkle prototyper på de dravidiske templer. De har fået navn og arkitektonisk form efter Pandvaernes krigsvogne (Mahabharata eposet). Det mest imponerende er klipperelieffet Ganges Fødsel, hvor en gigantisk elefant er hugget ud i sten i fuld størrelse, og omkring det er tusinder af andre relieffer alle sirligt hugget ind i klippesiden. Mahabalipurams relieffer og templer er på UNESCOs liste over bevaringsværdige monumenter.

Morgenmad er inkluderet.

tvaers-over-sydindien-tranquebar

Et par af dagens højdepunkter:

 • Jaintempler, hindutempler og Kanchipurams hellige højborg
 • Afslapning i Mahabalipuram, måske et smut til The Shoretempel eller stranden

Vi kører den korte tur mod Kanchipuram, der er en af det indiske subkontinents 7 hellige byer og var hovedstad i Pallava rigerne 6.-8. århundrede. De smukke templer er berømte i hele Indien, og Kanchipuram er en højborg for præstekasten - brahmanerne. Desuden er der Jain-templer dateret tilbage til 9.-16. århundrede – samt de langt ældre Shiva og Vishnu templer, som den primære pilgrimsstrøm eftersøger. Om eftermiddagen vender vi tilbage til hotellet i Mahabalipuram, der nu egentlig heddder Mamallapuram.

Morgenmad er inkluderet.

Mamalapuram Kancheepuram

Et par af dagens oplevelser:

 • Tamil Nadus kyststrækning til Pondicherry
 • Kolonistemning i den gamle franske by

Rejsen fortsætter sydover til Pondicherry med 800.000 indbyggere, der ligger knap 160 km syd for Mahabalipuram. Pondicherry er en tidligere fransk koloni, der først blev indisk i 1954. Faktisk giver den charmerende by - med sine brede boulevarder og gode plads – mere mindelser til kolonitiden end til Delhi. De fleste befinder sig godt i Pondicherry - ikke mindst dem der første gang konfronteres med Indiens overvældende mangfoldighed.

Den franske indflydelse er stadig tydelig i området. Her er franske bynavne, bygninger og skoler, og man kan stadig bestille en coq au vin på en af de franskinspirerede restauranter i byen. Ved ankomsten chekker I ind på jeres hotel. I kan spise jeres frokost på hotellet, eller I kan vælge at finde en restaurant ude i byen.

Om eftermiddagen er der god tid til at udforske Pondicherry sammen med jeres lokale guide. Han viser jer den indiske frihedshelt og guru Sri Aurobindus ashram, som ligger som en fin oase midt i byen. I går også en tur i markedsgaderne og i den franske bydel. Man kan stadig se spor af den franske tilstedeværelse, og bydelen er en eksotisk blanding af europæisk indfly­delse og typisk sydindisk gadeliv.

Morgenmad er inkluderet.

tvaers-over-sydindien-kovalam-strand

Et par af dagens højdepunkter:

 • Det franske Indien - Pondicherry
 • Auroville, en ganske anderledes ashram
 • Afslapning i stemningsfyldte Pondi'

Vi skal på rundtur i Pondicherry. Fra Pondicherry skal vi på tur til Auroville, der blev etableret i 1968 og huser i dag ca. 2200 mennesker fra 43 lande. Ideen til Auroville blev udviklet af den indiske guru Sri Aurobindu og ført ud i livet af hans spirituelle sjæleven, en fransk kvinde kendt af sine disciple som ’The Mother’. Formålet med Auroville er at udvikle menneskeheden spirituelt og bringe mennesker sammen fra hele verden for i fælleskab at skabe en bedre verden. Indbyggerne i Auroville bor i en række små communities, som typisk består af et antal huse med tilhørende fællesarealer. Bebyggelsen i Auroville er spredt ud over et stort område. Der er således ikke noget egentligt centrum i Auroville, og det kan være svært at danne sig et overblik over området. Vi besøger Aurovilles Visitor-center (besøgscenter) og Solar Kitchen, hvor I kan lære mere om Auroville, og hvor der er mulighed for at se en video om stedets historie og visioner. Vi besøger også templet Matrimandir, der ligger i hjertet af Auroville. Der er kun sjældent mulighed for at komme ind i templet, men I ser det smukke bygningsværk udefra.

Morgenmad er inkluderet.

Pondicherry og Auroville

Et par af dagens højdepunkter:

 • Den gamle danske tropekoloni, Trankebar
 • Guvunør-boligen, Kongensgade og fæstningen Dansborg.
 • Indlogering i stemningsfuldt hotel fra kolonitiden

Fra Pondicherry kører vi til Trankebar, der betyder De Syngende Bølger og antyder en smuk beliggenhed ved det Indiske Ocean. Det er nu om dage en fredelig oase med blot 6.500 indbyggere og uden mange besøgende.

Trankebar blev dansk handelsstation i 1620, efter admiral Ove Gjedde havde forhandlet detaljer omkring handlen med fyrst Raghunatha Nayak i Tanjore. Det var især krydderier og tekstiler, der skulle skaffes billigt til Danmark. Omkring fortet Dansborg opførtes en hel by, der i Tranquebars glansperiode midt i 1600-talet med 7000 indbyggere en overgang var ”Danmarks” 6. største. Her kunne man føle sig hjemme på gader som Østergade og Kongensgade – men den overvejende del af indbyggerne var lokale. Fortet blev overskyllet i 1755 – næsten symbolsk, idet handelen en årrække havde været for nedadgående indtil Trankebar i 1801 blev besat af englænderne. De kvalte den danske handel ved at lægge 16 % told på alle handelsvarer. Det blev afslutningen for danskernes indflydelse i Trankebar.

Kort efter år 1600 havde Christian 4. ambitioner om at kristne de lokale indbyggere og sendte derfor to lutheranske missionærer til Trankebar – de første af sin art i Indien. Forsøget faldt ikke helt heldigt ud, overvejende de dårligst stillede lod sig omvende, men missionen resulterede i opførelse af to kirker samt produktionen af den første bibel på tamilsk. Missionen blev nedlagt i 1825. Kun 6 % af Trankebars indbyggere er nu protestanter.

Dansborg er det mest markante minde om danskertiden. Det rummer et lille museum og er for tiden under restaurering – der er nu etableret et hotel i de gamle bygninger. Gennem Landporten nås den ”indre by”, hvor vi kan støde på de gamle danske gadenavne, hvilket har en speciel virkning i lummervarmen mellem palmer og løsgående hunde. Er vi heldige, kan vi erhverve os gamle danske mønter, men til ret høje priser.

Morgenmad er inkluderet.

tvaers-over-sydindien-trankebar

Et par af dagens oplevelser:

 • Fra Koromandelkysten ind i landet til tempelbyen Tanjore
 • Shivatemplet på UNESCOs liste over bevaringsværdige monumenter

Thanjavur (Tanjore) med 220.000 indbyggere er Chola-rigets gamle hovedstad. Det er en livlig, men dejlig overskuelig by. Brihadishwara-templet er opført i 1010. Dette Shiva-tempel imponerer med sine 62 meter, på toppen ligger en 80 tons tung granitblok, der kun kan være skubbet derop ad en 4 km lang rampe. Den enorme granitblok er anbragt så snedigt, at den aldrig kaster skygge midt på dagen. Her finder man altså en art parallel til Egyptens pyramider. Hele templet er blevet restaureret. Det er muligt at se, hvordan det så ud før dette skete på en større udstilling i det Arkæologiske Museum.

Morgenmad er inkluderet.

Tanjore (Thanjavur)

Et par af dagens højdepunkter:

 • Det tusinde år gamle Brihadishwara-tempel i Tanjore
 • Dravidisk kultur og byer i Trichy

Rejsen går vestover og nærmere grænsen til Kerala. Vi når frem til Trichy (Tiruchirappalli) med 800.000 indbyggere. Byen består overordnet af en gammel, nordlig bydel og en nyere sydlig. Det er efter indiske forhold en velordnet by med et fremragende system af busser og gode indkvarteringsmuligheder.
I den nordlige del er det berømte Klippefort-tempel. Det ligger på en 85 meter høj klippeknude, der rejser sig direkte op fra det omgivende terræn. Til toppen er der 437 trin, der delvis går gennem en mørk tunnel, og passerer et Shiva-tempel der er indhugget direkte i klippen. Templet er viet elefantguden Vinayaka – også kendt som Ganesh.

De, der er bidt af et galt tempel, bør i det hele taget søge til Thichy, for byen rummer det enorme Sri Ranganathaswami-tempel – der med et areal på 70 hektar måske er Indiens største. Opførelsen har strakt sig over flere hundrede år, og hver tidsepoke hat sat sine uforgængelige spor i dette livlige tempel, der overvejende er viet Vishnu, men også rummer statuer af portugisiske soldater. 7 koncentriske mure symboliserer menneskets 7 reinkarnationer. Der afholdes årligt flere festivaller ved templet. Den største er den 21 dages Vaikunta Ekadasi, der afholdes fra midten af december. Her reciteres de 3000 vers fra Tiruvaimizhi foran en Vishnu afbildning. Men mest kuriøs er en bil-festival i januar. Det var ved Trichy, at englænderne på den ene side og franskmændene og inderne på den anden udkæmpede de afgørende slag, der en overgang gjorde Indien til en britisk koloni.

Morgenmad er inkluderet.

tvaers-over-sydindien-tempel

Et par af dagens oplevelser:

 • Rismarker, agerland og byer
 • Madurai, en af Sydindiens skønneste byer

Fra Trichy køres godt tre timer sydover til Madurai med 1.3 millioner indbyggere. Madurai kan datere sin historie tilbage til det 4. århundrede. Det er en livlig men venlig by, som mange turister forelsker sig i. Mange bruger dagevis på at udforske dette forunderlige sted.

Morgenmad er inkluderet.

Madurai

Et par af dagens oplevelser:

 • Sri Minakshi, et af Indiens største templer, mest imponerende og mest besøgte, mindst 10-15.000 pilgrimme lægger dagligt vejen forbi
 • Hele 33 millioner udskæringer i en næsten grotesk, mangefarvet kakofoni af guder, dyr, mytologiske figurer og dansere
 • Madurais handelsgader

I dag venter der jer en helt speciel oplevelse, når I besøger det berømte Srirangam-tempelkompleks. Det enorme kompleks er et pragteksempel på dravidisk tempelarktitektur, som er udbredt i det sydlige Indien. Komplekset består af en række sammenhængende gårde og mindre templer flankeret af 12 høje tårne eller gompuras. Når man kommer tættere på, kan man se, at tårnene udgøres af et mylder af farvestrålende figurer i alskens udformninger. Der er altid en vældig aktivitet i templet: Klokker der bimler, hinduistiske præster i gang med at udføre religiøse ritualer, og pilgrimme der ofrer blomster, søde sager og penge til guderne.

Efter besøget i templet kan I gå en tur i det farverige kvarter omkring templet, som byder på livligt gadeliv og spændende butikker.

Morgenmad er inkluderet.

tvaers-over-sydindien-marker

Et par af dagens højdepunkter:

 • Fra lavlandet til højlandet i Tamil Nadu til Keralas højland
 • Temarker, skov og Thekkady ved Periyar nationalpark

Turen til Kerala går over de blå bjerge, hvorfor et stop i et af reservaterne er uundgåeligt. Efter 3½ times langsom kørsel op i skyerne og et imponerende smukt landskab, når vi Periyar, der er et naturreservat på 777 km2. Det strækker sig op til 2.091 meters højde på grænsen mellem Kerala og Tamil Nadu. Det meste af reservatet er løvskov, og området indeholder også en stor kunstig sø, der oprindeligt blev oprettet for at skaffe vand til kunstvanding.

Marts-april er den bedste tid at besøge parken, varmen er aldrig overvældende og tørtiden gør, at dyrelivet koncentreres til få, fugtige steder og derfor er lettere at se. At besøge parken kræver ledsagelse af en guide, der kan hyres på stedet.

Morgenmad er inkluderet.

Thekkady og Periyar

Et par af dagens højdepunkter:

 • På tur i Periyar nationalpark
 • Måske mulighed for at se elefanter, gaurokse, vildsvin, languraber - og med ekstremt held, tiger
 • Thekkadys højlandsby

Periyar er meget smukt beliggende i Western Ghats højland. Det er ikke som en safari i Afrika at være på tur i Indiens nationalparker, men alligevel er det en flot oplevelse. Af dyrelivet skal nævnes en bestand på 750 indiske elefanter. De store dyr ses tit fra Periyars faste bådture. Desuden ses relativt ofte gaurokse, vildsvin og languraber. I hele parken findes ca. 40 tigre, men vi skal være mere end almindelig heldig for at få dem at se. Så er det anderledes med de mange fugle, hvoraf flere er endemiske arter fra Western Ghat.

Morgenmad er inkluderet.

Periyar National Park

Et par af dagens oplevelser:

 • Fra højlandet til Indiens Malabarkyst ved Kochi (Cochin)
 • Vasco Dagamas by i Sydindien
 • Kolonistemning i en af Indiens skønneste byer

Tidlig morgen fortsættes med en formiddagskørsel på 5 timer til berømte Cochin.

Cochin (Kochi) er Keralas største by med knap 1½ million indbyggere. Det er en travl havneby med en af Sydindiens største havne, pittoresk anlagt på en samling af småøer og landtanger. Cochin har været koloni under flere europæiske lande og har store områder med portugisisk og hollandsk byggestil. Vasco Da Gama døde her i 1524 - men langt tidligere blev Cochin benyttet af arabiske og jødiske handelsrejsende, der især udskibede krydderier. Der findes en isoleret jødisk enklave, der indvandrede for mere end 2.000 år siden. Østasiens nærhed fornemmes i højere grad, ved synet af de udspændte kinesiske fiskenet med deres sindrige hejsesystemer, der lokalt dominerer udsynet omkring spidsen af Fort Cochin. Der skal 4 mand til at betjene de allerstørste.

Morgenmad er inkluderet.

Cochin

Et par af dagens oplevelser:

 • Fort Cochin - synagoger, hindutempler og kirker med bla. St. Francis kirken fra 1503
 • Fra kolonitidens Fort Cochin til nutidens Ernakulam
 • Kathakali forestilling

Cochin huser Indiens ældste europæisk byggede kirke St. Francis kirken fra 1503. Mattancherry-paladset (også kendt som det hollandske palads) rummer imponerende vægmalerier, der viser scener fra Ramayana og Mahabrata parret med afbildninger af de store hinduistiske guder. Disse kunstværker er blandt Indiens gemte juveler.

På alle måder er Cochin en af Indiens herligste, mest interessante og samtidig hyggeligste byer. Der er travle Ernakulam med forretningskvarterer og Cochins primære ”Business Life”, Willingdon med flåden. Der er den så absolut hyggeligste del, nemlig Fort Cochin med Jødernes bydel, små basarer, og selvfølgelig hele spidsen der er et stort koloniområde.

Frokosten kan fx spises på én af de hyggelige udendørs restauranter ved vandet. Efter frokosten bliver der tid til at gå på opdagelse på egen hånd i det hyggelige område og til at ose rundt i kvarterets små butikker. Her kan man bl.a. finde skønne tekstilvarer, smykker og tørklæder.
Om aftenen skal vi opleve Kathakali der er et klassisk dansedrama med rødder i hindu mytologien og en unik kombination af litteratur, musik, kunst, skuespil og dans.

Morgenmad er inkluderet.

Cochin

I dag slutter en begivenhedsrig rejse – det er blevet tid til at tage afsked med Indien og vende næsen hjemad.

Meget tidlig morgen kører vi i lufthavnen og flyver mod København, hvor vi ankommer i løbet af dagen.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Dag 15
Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
10. jan. - 30. apr. 2020
18.498,-

1. sep. - 10. dec. 2020
18.798,-

20. dec. 2020 - 9. jan. 2021
Kontakt os

10. jan. - 30. apr. 2021
18.798,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Madras//Cochin-København med Air India på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Al indenrigstransport til alle strækninger i bil med aircondition og privatchauffør
 • Privatchauffør er tilrådighed kl. 8-21, på dage hvor chauffør er inkluderet på rejsen
 • Overnatninger på følgende eller tilsvarende hoteller i delt dobbeltværelse med morgenmad:
 • 3 nætter på MGM Beach Resort i Mahabalipuram (inkl. tidlig check-in ved ankomsten, så I ikke skal vente med check-in til om eftermiddagen)
 • 2 nætter på Le Dupliex i Pondicherry
 • 1 nat på Bungalow on Beach i Tranquebar
 • 1 nat på Hotel Sangam i Tanjore
 • 1 nat på Breeze Residency i Trichy
 • 2 nætter på Hotel Gernmanus i Madurai
 • 2 nætter på Tree Top i Periyar
 • 2 nætter på Secret Garden i Cochin
 • Morgenmad som beskrevet i programmet
 • Rundture og sightseeing i byerne med engelsktalende lokalguide
 • Entreer ved seværdigheder
 • Kathakali dans i Cochin
 • 1½ times bådtur i Periyar Nationalpark
 • Vandretur i Periyar Nationalpark
 • Afgifter og tilladelser til Periyar Nationalpark
 • Indisk turistskat
 • Forsikring af hele det indiske mandskab
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afrejse med fly fra f.eks Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Visum til Indien (eVisa kan søges online på rejser til Indien)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet” 
Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Opgradering til 4 stjernet hotel på hele rejsen
Pris fra 2.998 kr./person
Praktisk information

Bedste rejsetid: Bedst oktober til marts, mulig september til juni

Type: Individuel kulturrejse med privatchauffør samt rundture i alle byer med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

 

Forlængelsesmuligheder:

Rejsen kan selvfølgelig forlænges med Backwaters sejlads i de berømte kanaler og/eller ophold ved stranden i Kovalam inden hjemrejse. Spørg os for yderligere oplysninger.

 

Trankebar

Information om Trankebar

Christian d. IV udsendte i 1618 en flåde mod Sydøstindiens Coromandel kyst, der skal søge at oprette en dansk handelsstation, måske endda koloni, i det fjerne østen. Det lykkes den unge Admiral Ove Gedde at indgå en aftale med fyrsten af Tanjore om et kystområde ved fiskerlejet Tranquebar. Ove Gedde får relativt hurtigt skik på handelsstationen og Fort Dansborg.

Trankebar fungerer som pitstop for skibstrafikken til og fra det fjerne østen som Indonesien og Siam.

Det gik godt i en årrække og Trankebar var i en periode rigets sjette største by. Fra starten i 1620 og helt frem til 1845 var Trankebar en dansk handelskoloni.

I dag eksisterer dele af den gamle danske bydel stadig med bl.a. Kongensgade, Posthusgade, byporten, guvernørens bolig samt det flotte Dansborg.

 

Foredrag
Periode
Indien
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
4. mar. 2020 kl. 17:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik