Sydindien - Kerala og Western Ghats

Kultur, temarker, Backwaters og Kovalam stranden - kort sagt fantastisk!Afrejse fra København mod Kerala og Cochin.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

kerala-sydindien-landsbygade

Et par af dagens oplevelser

 • Malabarkystens fineste by, Kochi (Cochin) med kolonistemning og de kinesiske fiskernet, 
 • Smag evt. Sadya (herlige små vegetarretter) fra et bananblad (og gerne med fingrene som de lokale)
 • Kolonistemning i en af Indiens skønneste byer og Kathakali forestilling

Vi ankommer til Cochin, hvor vi bliver mødt af vores repræsentant og kørt til hotellet. Cochin (Kochi) er Keralas største by med knap 1½ million indbyggere. Det er en travl havneby med en af Sydindiens største havne, pittoresk anlagt på en samling af småøer og landtanger. Cochin har været koloni under flere europæiske lande og har store områder med portugisisk og hollandsk byggestil. Vasco Da Gama døde her i 1524 - men langt tidligere blev Cochin benyttet af arabiske og jødiske handelsrejsende, der især udskibede krydderier. Der findes en isoleret, jødisk enklave, der indvandrede for mere end 2000 år siden. Østasiens nærhed fornemmes i højere grad, ved synet af de udspændte kinesiske fiskenet med deres sindrige hejsesystemer, der lokalt dominerer udsynet omkring spidsen af Fort Cochin. Der skal 4 mand til at betjene de allerstørste.

Dagen er til hvile og egne eventyr. Vi anbefaler en slentretur rundt i den gamle bydel i Fort Cochin, der er vidunderlig og fredelig Unesco World Herritage by med masser af cafeer og lokalt præg. På Calvetti Road finder du Greenix Village, der blandt andet indeholder et museum, der afspejler kulturen i Kerala.

Om aftenen skal vi opleve Kathakali, der er et klassisk dansedrama med rødder i hindu-mytologien og en unik kombination af litteratur, musik, kunst, skuespil og dans. Vi har aftalt med jeres guide, at I kommer før forestillingen og dermed får mulighed for at opleve danserne lægge den imponerende makeup.

Morgenmad er inkluderet.

Cochin Kerala

Et par af dagens oplevelser:

 • Fort Cochin
 • Synagoger, hindutempler og kirker med bla. St. Francis kirken fra 1503
 • Fra kolonitidens Fort Cochin til nutidens Ernakulam

Efter morgenmaden skal vi på en formiddagstur rundt i Cochin. Fort Cochin huser Indiens ældste europæisk byggede kirke St. Francis kirken fra 1503, herfra går vi videre gennem Fort Cochins hyggelige gader til de kinesiske fiskenet, der blev introduceret af de kinesiske handelsfolk, der kom dertil i 1400-tallet og lærte de lokale at bygge og bruge dem.

Mattancherry-paladset (også kendt som det hollandske palads) rummer imponerende vægmalerier, der viser scener fra Ramayana og Mahabrata parret med afbildninger af de store hinduistiske guder. Disse kunstværker er blandt Indiens gemte juveler. På alle måder er Cochin en af Indiens herligste, mest interessante og samtidig hyggeligste byer. Der er travle Ernakulam med forretningskvarterer og Cochins primære ”Business Life” - Willingdon med flåden og den så absolut hyggeligste del, nemlig Fort Cochin med Jødernes bydel, små basarer og selvfølgelig hele spidsen, der er et stort koloniområde. Her besøger vi en jødisk synagoge, inden vi vender tilbage til vores hotel i Fort Cochin området. Eftermiddagen nyder vi på egen hånd.

Morgenmad er inkluderet.

kerala-sydindien-pige-temarker

Et par af dagens oplevelser:

 • Til Sydindiens højland i Western Ghats
 • Munnars underskønne temarker - blandt Indiens smukkeste landkaber
 • Te-museum, der giver et interessant indblik i, hvordan te producere

Fra Cochin køres østover mod bjergene i Western Ghats. Turen starter i det tropiske Kerala, men kommer hurtigt op i et par hundrede meters højde. Turen går gennem marker med forskellige krydderier og videre gennem småbyer, og langsomt dukker der små kaffemarker og en af Keralas vigtigste afgrøder - kardemomme, op. Ved frokosttid er der ankomst til Munnar, hvor nogle af Indiens flotteste temarker udspiller sig. Landskabet buer sig ind og ud mellem hinanden, og alle steder er der velfriserede tebuske – så langt øjet rækker. Munnar er et smukt og velkomment afbræk efter varmen i Cochin. I har jeres egen bil med chauffør/guide, der gerne laver stop undervejs, så giv endelig udtryk for jeres ønsker og få en god dialog med chaufføren/guiden - så har I alle mulighed for store oplevelser på denne flotte køretur op i bjergene.

I Munnar besøger vi det lille te-museum, der giver et interessant indblik i, hvordan te produceres og forarbejdes (lukket mandag). Det er en skøn gåtur fra te-museet tilbage til Munnar by på ca. ½ timestid (det aftales blot med chaufføren), gennem landsbylivet til de små gader i byen, hvor flere butikker sælger hjemmelavet chokolade, årstidens friske frugter og naturligvis te og kaffe.

Morgenmad er inkluderet.

Munnar temarker

Et par af dagens store oplevelser:

 • Temarker, skov og Thekkady ved Periyar nationalpark
 • Krydderhave med pebber og kardemomme osv.
 • Thekkady i nærheden af Periyar, der er et naturreservat på 777 km2

Fra Munnar køres ved højderyggen langs Western Ghats, dette er en af Indiens måske allerflotteste køreture. De første timer køres i de mest vidunderlige telandskaber, siden overtager kaffen i landet for en kort bemærkning, inden kardemomme og peber endeligt tager over. Bilen fortsætter ind i skyerne og ankommer til Periyar, der er et naturreservat på 777 km2, som strækker sig op til 2.091 meters højde på grænsen mellem Kerala og Tamil Nadu.

Om eftermiddagen besøger vi en krydderiplantage, hvor vi bliver introduceret til områdets krydderier fx peber, kardemomme, ingefær, kanel. Vi får en indsigt i både forarbejdningen af krydderierne, og hvilke der bruges kulinarisk og til medicinske formål.

Morgenmad er inkluderet.

Munnar-Periyar

Et par af dagens højdepunkter:

 • På tur i Periyar nationalpark
 • Måske mulighed for at se elefanter, gaurokse, vildsvin, languraber - og med ekstremt held, tiger
 • Thekkadys højlandsby

Vi starter dagen med en tidlig sejltur på Periyar-søen, der er en stor kunstig sø, der oprindeligt blev oprettet for at skaffe vand til kunstvanding. Af dyrelivet skal nævnes en bestand på 750 indiske elefanter, som vi måske får at se fra sejlturen. Desuden er der mulighed for at se sambar hjorte, bison, vildsvin, languraber samt et rigt fugleliv. I hele parken findes ca. 40 tigre, men vi skal være mere end almindeligt heldige for at få dem at se. Så er det anderledes med de mange fugle, hvoraf flere er endemiske arter fra Western Ghat. Nogle gange er vi heldige at se mange dyr undervejs, og andre gange er det naturoplevelserne, der er i højsædet.

Om eftermiddagen tager vi med en naturguide til fods rundt i Periyar Nationalpark og dets utroligt dyre- og fugleliv, der til tider kan være godt gemt, men vores guide er godt kendt i området og god til at spotte dyrene.

Morgenmad er inkluderet.

Periyar Nationalpark

Et par af dagens store oplevelser:

 • Fra højlandet til lavlandet
 • Gennem de berømte Backwaters – et unikt økosystem af næsten tusinde kilometer naturlige kanaler og søer, Turen foregår i en af Keralas traditionelle husbåde, de såkaldte Kettuvallam

Fra Periyar køres vestover og ned gennem et smukt telandskab.Vi ankommer efter ca. 4 timers kørsel til Alleppey, som vi fristes til at kalde for kokos- og kanalhovedstaden i Kerala. Alleppey er en lille hyggelig markedsby, hvor vi stiger om bord på en Kettuvallam – en husbåd, for at starte på de berømte Backwaters – flodbådssejlads i Keralas virvar af kanaler ud til Malabarkysten.

Vi stiger om bord ved 12-tiden, og efter et par timers afslappende sejllads lægger vi til land ved rismarkerne, hvor vi nyder både udsigten og en sen frokost. Undervejs passerer vi forbi de herligste små landsbyer, hvoraf nogle af dem stort set kun har et par meter jord indlands. Nogle har kirker, templer eller moskeer. I andre byer er der ”udskibning” af kokos, cashewnødder eller kokosfibre. Fra dækket af vores husbåd kan vi følge med i landsbylivet, vi glider forbi og får en indsigt i, hvordan livet leves i landsbyerne langs kanalerne. Hverdagen udfolder sig med tøjvask, børn og voksne der bader, opvask af potter og pander, børn på vej hjem fra skole ad de smalle stier og fiskere der padler ud i små træbåde.

Vi sejler til ved 17-18-tiden, hvor båden forankres for natten, og fiskerne dermed får mulighed for at sætte net op på tværs af kanalerne for aftenens fangst. Måske er der mulighed for at gå en tur gennem landsbyerne, inden middagen serveres, og mørket sænker sig.

Vi skal overnatte på husbåden, hvilket er en autentisk og meget anderledes oplevelse. På båden er der dobbeltværelse med eget bad/toilet samt et lille overdækket lounge område, hvor alle måltider bliver serveret, og der er plads til hygge og afslapning. Der bliver tændt for aircondition på værelset kl. 21.00, som slukkes igen kl. 6.00 om morgenen (medbring evt. ørepropper til natten). Om bord har vi en kaptajn, en hjælper og en kok, der tilbereder dejlige måltider under enkle forhold. Forvent ikke luksus, men en vidunderlig oplevelse.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

kerala-sydindien-backwaters-flodsejlads

Et par af dagens oplevelser:

 • Morgen på The Backwaters - det roligste Indien man kan forestille sig
 • Kovalam, Sydindiens store strandområde - klar til afslapning

Vi vågner tidlig morgen og driver af sted i et harmonisk tempo, alt imens vi følger med i morgenens gøremål i de små landsbyer, vi passerer. Efter morgenmaden og et par timers sejllads stiger vi af husbåden i Alleppey og kører ca. 4 timer sydpå til Kovalam-stranden, der ligger 16 km syd for Trivandrum.

Overnatning i Kovalam

Morgenmad er inkluderet.

kerala-sydindien-kovalam-strand-baade

Strandene ved Kovalam er blandt Indiens allerbedste badestrande med vajende kokospalmer og lækkert vand. Tropebyer ved havet ligner hinanden, og de svajende palmelunde kunne være ethvert andet sted i Bountyland.

Vi bor på et charmerende og dejligt hotel, beliggende tæt ved stranden og i skønne omgivelser med svajende palmetræer. Hotellets to restauranter, der serverer både klassiske indiske, seafood og Kerala-retter, kan på det varmeste anbefales. Travancore ligger i et stille og roligt område, ca. 20 minutters kørsel fra det mere hektiske Kovalam, hvor der findes et stort udbud af butikker med skøn indisk kunsthåndværk og souvenirs.

Overnatning i Kovalam

Morgenmad er inkluderet.

kerala-sydindien-travancore

Dagene fri i nærheden af stranden og vandet. Der god tid til at vegetere over de store oplevelser undervejs og bare have god tid. Er man interesseret i indisk ayurveda, er der gode mulighed for en skøn ayervedisk behandling eller massage med traditionelle urteolier.
Ayerveda er et naturmedicinsk behandlingsprogram, der opstod i Indien for 4-5.000 år siden. Grundtanken med ayerveda er en holistisk tilgang til, hvordan vi lever i balance med os selv og vores omgivelser (massage/behandlinger er ikke inkluderet i rejsens pris).

Brændingen på specielt de sydlige og nordlige strande i Kovalam kan være stærk og ligeledes kan der være en kraftig understrøm i havet omkring Kovalam, hvorfor man altid bør følge flagenes anvisninger om situationen.

Overnatning i Kovalam

 

Kovalamstranden

Kovalam er et antal bugte, med mindre strandområder og mod syd en ganske enorm strækning. Der er rig mulighed for at tage til Light House Beach og få lidt stemning eller tage en tur til Keralas hovedstad, Trivandrum og opleve den herlige by.

Overnatning i Kovalam

Morgenmad er inkluderet.

kerala-sydindien-kovalam-strand

Afslapning ved Kovalam stranden

Overnatning i Kovalam

Morgenmad er inkluderet.

kerala-sydindien-kovalam-strand

Afslapning ved Kovalam stranden

Overnatning i Kovalam

Morgenmad er inkluderet.

kerala-sydindien-kovalam-strand

Meget tidlig morgen kører vi i lufthavnen og flyver mod København, hvor vi ankommer i løbet af dagen.

Mad på flyet er inkluderet.

Trivandrum rejse Kerala
Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
10. jan. - 31. jan. 2020
16.998,-

1. feb. - 24. feb. 2020
19.198,-

25. feb. - 30. apr. 2020
16.598,-

1. sep. - 10. dec. 2020
16.198,-

11. dec. 2020 - 9. jan. 2021
Kontakt os

10. jan. - 30. apr. 2021
16.198,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Cochin/Trivandrum-København på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Al indenrigstransport i egen bil med aircondition og privatchauffør/-guide
 • Privatchauffør er tilrådighed kl. 8-21, på dage hvor chauffør er inkluderet på rejsen
 • Overnatninger på følgende eller tilsvarende hoteller i delt dobbeltværelse med morgenmad:
 • 3 nætter på Secret Garden i Cochin (inkl. tidlig check-in ved ankomsten, så I ikke skal vente med check-in til om eftermiddagen)
 • 1 nat på Edassery Eastend i Munnar
 • 2 nætter på Hotel Tree Top i Periyar
 • 1 nat i husbåd på backwaters (inkl. morgenmad, frokost og aftensmad)
 • 6 nætter på Travancore Heritage i Heritage værelse i Kovalam
 • Rundture og sightseeing i byerne med engelsktalende lokalguide/-chauffør
 • Entreer ved seværdigheder
 • Kathankali dans i Cochin
 • 1½ times bådtur i Periyar Nationalpark
 • Vandretur i Periyar Nationalpark
 • Besøg og rundvisning i krydderiplantage
 • Afgifter og tilladelser i Periyar Nationalpark
 • Flodbådssejlads på Kerala Backwaters
 • Forsikring af hele det indiske mandskab
 • Indisk turistskat
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afrejse med fly fra f.eks Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Visum til Indien (eVisa kan søges online på rejser til Indien)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet” 
Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Opgradering til 4 stjernet hotel på hele rejsen
Pris fra 2.498 kr./person
Praktisk information

Bedste rejsetid: September til april

Type: Individuel kulturrejse og badeferie med privatchauffør samt rundture i alle byer med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Vores hoteller: Sydindien

 

Foredrag
Periode
Indien
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
4. mar. 2020 kl. 17:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik