Kiplings Indien rejse

Med specialisterne til nogle af Indiens bedst bevarede hemmelighederFlyrejse fra København mod Indien.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Kiplings-Indien-kvinder-vasker

Ved ankomsten til lufthavnen i New Delhi står vores folk klar med et Kipling Travel skilt, og kører jer til hotellet, hvor værelset selvfølgelig er klar fra ankomst, så man ikke, træt efter en lang rejse, skal vente til over middag med at checke ind.

Efter et kort hvil er det tid til at opleve Indiens hovedstad. For at opleve Delhi bedst muligt, har vi to rundture i den utrolige by. Vi har sammensat vores helt egne rundture i Delhi for at give mulighed for, at se og opleve den forskelligartede og hektiske millionby på bedste vis.
I starter med at besøge New Delhi, der rummer grønne områder og prægtige boulevarder og I ser præsident parlamentet og India Gate inden I besøger det helt centrale Delhi med imponerende Connaught Place og den storladne koloniarkitektur.
Efter Connaught områdets mange butikker og flotte bygninger, køres til Sikhernes hellige gyldne tempel Gurudwara Bangla Sahib, der er New Delhis svar på Sikhernes gyldne tempel i Amritsar.

Overnatning i Delhi

Kiplings-Indien-Humayun-Delhi

Afhentning på hotellet, hvor rundturen i Old Delhi starter. Modsat New Delhis kolonistil, er Old Delhi indbegrebet af Indien med masser af mennesker, busser, biler, rickshaws, butikker og lokalrestauranter, hvor alle sanser kommer i brug og kan føles som et spændende kulturchok. I starter ud med Old Delhi, hvor I og guiden ganske langsomt med cykelrickshaw gennem de hektiske kvarterer, der er indbegrebet af Indien—de trange og menneskefyldte gader og stræder. I kører igennem hovedbasaren Chandni Chowk, hvor mylderet er intenst. Turen slutter ved Indiens største moské, den enormt flotte Jama Masjid, der blev opført i 1658.

Fra Delhi køres en relativt kort tur vestover til den lille undseelige landsby, Neemrana og det prægtige fort fra 1464 som ligger just inde i Rajasthan - måske Indiens mest farverige delstat med kvinder i flotte sarier og fine smykker og mændene med stor mustacher og fantastiske turbaner. 

Eftermiddagen tilbringes i landsbyen, der næsten er bygget op ad Asiens ældste "bjerg"kæde, Aravali Hills og turen foregår på kamelvogn og vores guide på stedet. I skal overnatte på det ret så eventyrlige Neemrana Fort, som de skriver i Børsen "Et palads, en herregård eller et fort - bestemt selv". Neemrana er et af Indiens mange Heritage hoteller, tidligere rigmandsboliger og forter som er konverteret til mildt sagt interessante hoteller. 

Overnatning i Neemrana

Morgenmad er inkluderet.

Kiplings-Indien-Indien-hellig-ko

Fra Neemrana køres yderligere vestover og ud i det golde, varme landskab i Rajasthan.

I trekanten mellem Delhi, Jaipur og Bikaner, som dækkes af halvørkenen ligger Shekawati. Allerede i 1400-tallet blev flere småbyer til vigtige handelsposter på karavaneruterne i Nordindien, men deres betydning aftog, da nye handelsstationer dukkede op ved kysterne. Shekawati er fortsat et af de områder, der ikke er domineret af turismen – man er tæt på det oprindelige Nordindien. Shekawati er bedst kendt for sine havelis, de smukt dekorerede huse med de flot udskårne balkoner i sandsten, som blev opført af købmandsstanden, da handlen blomstrede. Ofte ser husene ikke ud af meget på ydersiden, mens indervæggene er meget smukt bemalede – ikke mindst for at skabe en god atmosfære for de kvindelige indbyggere, samt for at live en undertiden noget trøstesløs egn op. Man anvendte tit kunstnere fra fjernere egne, som fra Jaipur, til at udføre udsmykningen, og kun fantasien satte grænser. Her blandes religiøse motiver med scener fra hverdagslivet, dyr og landskaber samt de første tegn på, at den nye teknik vandt frem, som på det kunstværk, hvor Krishna spiller på grammofon for Radha. 

Overnatning i Nawalgarh

Morgenmad er inkluderet.

Kiplings-Indien-Indien-hellig-ko

Vi skal besøge de spændende, lettere støvede landsbyer i Shekawati og byerne Nawalgarh, Mandawa og Dunlod som er blandt Shekawati-områdets mest interessante byer. Hele egnen er berømt for sine smukke rigmandsboliger, havelis. De smukt dekorerede huse var primært marwari’ernes prydbesatte boliger. Byerne er typisk i traditionel Rajasthani-stil og i gaderne ses tedrikkende mænd, en kamel hist og her og de smukke kvinder i farverige sarier går rundt med vandkrukker eller de mange børn i gaderne.

Overnatning i Nawalgarh

Morgenmad er inkluderet.

Shekawati-rejse

Fra Shekawati er det 3-4 timers køretur til Jaipur, Rajasthans hovedstad med ca. to mio. indbyggere. Den er verdenskendt som ”Den lyserøde by”, idet byen i 1853 blev malet lyserød til ære for Prins Albert, Dronning Victorias gemal, der kom på officielt besøg. Selvom ikke hele byen er rød, dominerer de varme farver – også orange er skønsomt repræsenteret på husmurene.

Jaipurs gamle bydel er omgivet af en enorm mur. Byen blev grundlagt i 1727 af Jai Singh 2 efter han havde vovet at forlade Fort Amber. Flere arkitektoniske perler findes i Jaipur: Hawa Mahal - Vindenes Palads – har en enestående face, hvor 953 vinduer var haremspigernes vinduer mod resten af verden. Det astronomiske observatorium Jantar Mantar, grundlagt i 1728 af Jai Singh, var bogstaveligt talt lysår foran sin tid, og er Indiens bedste bevarede af slagsen.  I ankommer til Jaipur hen på eftermiddagen, hvor resten af dagen er på egen hånd.

Overnatning i Jaipur

Morgenmad er inkluderet.

Jaipur-rejse

Om morgenen kører vi 11 km ud til det imponerende, gigantiske og eventyragtige Amber Fort. Det er et gigantisk skydeskjul, der nærmest sejler på vandet som en enorm båd ved Moata søen. Ved foden af fortet går det op ad trapperne til fortet. Vi ser audienshallerne og Kali-templet i det labyrintiske fort blandt mangt og meget i det utrolige sted.

Om eftermiddagen tager vi på tur i den centrale del af Jaipur, der med sin enorme bymur tager sig imposant ud. Jaipur blev i Juli 2019 tildelt en plads på Unescos verdensarvliste. Det er kun anden gang, en by i Indien får tildelt den store ære, og hos Kipling kan vi kun ønske tillykke og sige, at titlen er Jaipur yderst velfortjent!

Jaipur blev grundlagt i 1727 af Jai Singh 2., efter at han forlod det store fort Amber. På hovedgaden i den gamle bydel kan vi bl.a. se det arkitektoniske vidunder Hawa Mahal, også kaldet Vindenes Palads, som har været harems-udkigspost.

Overnatning i Jaipur.

Morgenmad er inkluderet.

Kiplings-Indien-Amber-Fort

Efter morgenmaden fortsætter turen ind i delstaten Uttar Pradesh til Agra. Her er Indiens måske største kulturelle attraktion, det mægtige gravmonument Taj Mahal. Det både tager sig smukt ud i den rødlige morgendis, i middagssolens skarpe sollys og i de dybe varme farver om eftermiddagen – ja kort og godt altid!
Men Agra kan byde på mere end Taj Mahal. Gå en tur i Taj Ganj med alle de små backpackerhoteller eller endnu bedre, en tur i Sadar Bazar med indisk tingeltangel i alle afskygninger. Der er også det flotte Red Fort, et gigantisk fort, der ligger ud til Yamuna-floden med udsigt til Taj Mahal. Endelig er der den lille perle, I’timad-Ud-Daulah, af nogle kaldet for ”Little Taj”, der ligger i en herlig lund på den modsatte side af byen. Her kommer ganske få besøgende og det er en herlig lise efter den hektiske by. Agra er en sjov by og vi skal lige have øjnene op for andet end overvældende Taj Mahal.

Undervejs skal vi også se kongebyen Fatehpur Sikri. Den glemte kongeby ligger mellem Agra og Jaipur og er en speciel oplevelse. Byerne Fathepur og Sikhri blev samlet under den store kejser Akbar's regering i 1570-86 og gjort til stormoghulernes hovedstad. Kilderne i byen tørrede dog hurtigt ind og uden varsel blev byen forladt og står i dag som en fuldstændig velbevaret moghul-stad – en spøgelsesby. Det er en fantastisk oplevelse at vandre mellem de klassiske bygningsværker i smuk, rød sandsten og tænke på det gigantiske spild, som Fathepur Sikhri er.

Overnatning i Agra

Morgenmad er inkluderet.

Babaji-Sadhu-Hellig-mand-Indien

I dag skal vi opleve Indiens måske mest berømte seværdighed, nemlig Taj Mahal.

Taj Mahal er gjort af en anden verden, berusende smukt og et kulturelt Mount Everest, som vi godt tør påstå rører enhver. Der hersker en forunderlig ro i de store haver omkring Taj Mahal på trods af de utallige turister, hvoraf de fleste nok er indere. Taj Mahal er opført af kejser Shan Jahan i perioden 1632-1647 og er bygget primært i persisk stil. At kalde det verdens smukkeste og mest harmoniske bygningsværk er ikke helt ved siden af, bygget som det er i tindrende hvidt marmor med mosaikker af indlagte halvædelstene og så bedårende i sin fuldkommenhed.
Ned til Yamuna-floden ligger det uanselige mausoleum for Taj Mahals grundlægger Shan Jahan, der aldrig nåede at udføre sine planer om et lige så imponerende projekt, en kopi af Taj Mahal i sort marmor på flodens modsatte side.

Bare idéen at opføre et så enormt mausoleum over noget umisteligt og definivt datid. Stormogulen Shah Jaham kom sig aldrig over tabet af yndlingshustruen Arjumand Banu Begum, der da også nåede at gøre sin pligt, men den 14. fødsel blev fatal. De efterfølgende 22 år opførte 20.000 mennesker verdens mest berømte gravmæle. 1000 elefanter bragte den hvide marmor ind fra ørkenen ved Jodhpur, fra fjerne egne i Kina og Tibet bragtes de ædleste af stene, og det Indiske Ocean leverede perlemoret. Verdens største gravmæle – mindre kunne ikke gøre det, men hovmod stod for fald. Stormogulen måtte pacificeres for ikke at føre del 2 af Taj Mahalplanen ud i livet: opførelse på modsatte side af Yamuna-floden af et identisk mausoleum – i gravsort marmor. Da var landet ved at gå bankerot, og stormogulen hviler nu i ydmyge omgivelser et eller andet sted, der ligesom ikke rigtigt vises frem. For ét er forsøge at udødeliggøre et andet menneske, et andet er at ville skabe et monument over sig selv.

Vi skal også ud på en lille gåtur i Agras gamle kvatrer, hvor vi kommer til gader og gyder, hvor man normalt ikke kommer som rejsende - den lille krølle på Agra vil for mange give et helt andet syn på Agra som industriby, men ikke mindst på Agra som synonym for Taj Mahal

Overnatning i Agra

Morgenmad er inkluderet.

Tajmahal-Kiplings-Indien-Taj-Mahal

Fra Agra har vi en køredag i tog gennem gennem Indiens "The Plains", Indiens store Gangesslette og bevæger os nordover til Haridwar, hvilket betyder ”Gudernes port”. På bedste vis skal vi opleve det rigtige Indien som man nu bevæger sig i Indien - nemlig i tog. Her mødes folk fra bjergene med lavlændinge, Tamiler med stammefolk og forretningsfolk med fattige med det bedste af Inden. Tog-turen tager ca 12 timer og det er derfor en vigtigt at have proviant med til turen, som vand og snacks. Toget er ganske ok, men udsigterne undervejs skæmmes af mørknede ruder, hvorfor en god bog, musik eller podcast kan være en god idé. Det er stadig klart den bedste måde at komme til den øvre del af Ganges-floden på. 

Haridwar ligger hvor Ganges forlader Himalaya, og er en af Indiens syv hellige byer og er på mange måder en lille, intim udgave af Varanasi. Der er utallige templer - Dharamsalas og ashrams (pilgrimsherberger og meditationssteder), hvoraf nogle er veritable landsbyer samt mange ghats, hvor den mest berømte er Har-Ki-Pari (Guds fodspor).

Vi ankommer om aftenen efter 12 timer i toget og der er overnatning i Haridwar

Morgenmad er inkluderet.

Agra-til-Haridwar

Vi skal på tur i Haridwar, der i følge den indiske mytologi er en af hinduernes syv hellige byer. Om aftenen tager vi yil floden og overværer ”Ganga aarti”, ceremonien. Haridwar er en af Hindu-Indiens allerbedste og mest intense oplevelser.

Overnatning i Haridwar

Morgenmad er inkluderet.

Haridwar-Rishikesh-Nordindien-rejse

En forholdsvis kort køretur bringer os videre til Rishikesh – også kaldet Verdens Yogahovedstad. Atmosfæren er gedigent afslappet i denne by med 35.000 indbyggere, som er omgivet af høje bjerge på tre af fire sider og ligger tæt ved Ganges’ kilde. Ganges flyder i smal udgave gennem byen og adskiller den gamle og den nye bydel.
Rishikesh domineres af de mange templer og ashrams. Den afslappede atmosfære egner sig perfekt til meditation og studier af buddhisme, hvilket bl.a. The Beatles erfarede, da de besøgte yogien Maharishi Mahesh, der dengang havde center her. Nu om dage er her flere centre for trancentendal meditation, og mange vesterlændinge benytter sig af tilbuddene på de tit ugelange kurser. Selvom beliggenheden kun er 556 meters højde, er der alligevel noget forfriskende over luften og omgivelserne. Det grønne land giver en klar fornemmelse af at være i Himalayas forland.

Overnatning i Haridwar

Morgenmad er inkluderet.

Rishikesh-rejse

Vi skal østover langs højderyggen mod Corbett National Park, kendt fra Jim Corbetts bøger som "The Maneaters of Kumaon". I denne meget smukke nationalpark, med sine bølgende, skovklædte bjerge og græsklædte sletter, vil vi bo smukt ved en komfortabel lodge, og udforske selve Corbett.
Her lever Tigeren, og vi vil gøre en ekstra indsats for at få denne utroligt smukke kæmpekat at se - men det er svært, selvom netop Corbetts ret åbne skov giver os fordele.

Vi bliver hele tre nætter i Corbett, for at slappe af såvel som for at tage på ture i den fantastiske nationalpark.

Overnatning ved Corbett National Park

Morgenmad og aftensmad inkluderet.

Corbett-National-Park-rejse

I 1936 blev området erklæret nationalpark under navnet Haily National Park og den har ikke nær samme grad af turisme som eksempelvis Ranthambhore, Sariska og til dels Kanha og Bhandvgarh. Her er det naturen, der tæller. Corbett er godt 1.300 km2 og ligger i Kumaons Foot Hills - Himalayas forland.

Vi kører igennem skovområderne pænt langt, ind til vi kommer til selve parkindgangen. Her bliver vi indskrevet og "Gamet" begynder. Under vores jeepsafari opsøger vi de vilde dyr som den Indiske Elefant, Guldsjakal, Vildsvin, Odder samt flere hjorte- og abearter. I floderne holder den mærkelige, langsnudede krokodille Gangesgavialen til. Den behøver vi ikke frygte, der på trods af dens størrelse, er den en fredelig skabning, der ernærer sig af fisk.
Efter sådanne dage gør middagen på lodgen ekstra godt, førend vi kan tørne ind til nattens junglelyde og virkelig føle os meget langt væk hjemmefra!

Overnatning ved Corbett National Park

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

Kiplings-Indien-tiger-Corbett

Nye oplevelser venter! Noget af det mest charmerende ved denne form for turisme er, at vi aldrig ved hvad der gemmer sig omkring næste hjørne!

Fuglelivet er blandt Nordindiens rigeste, men af en helt anden sammensætning end i Bharatpur, for her dominerer skovfuglene. I modsætning til i Bharatpur hører man tit mere end man ser, men så snart vi har gjort os fortrolige med de mange lyde, åbenbarer et sandt mylder sig af tropefugle: Pallas og lille havørn, snegrib, diverse hønsefugle (bl.a. Bankivahønen - tamhønens stamfader), stor næsehornsfugl, toppet isfugl. Her er mængder af småfugle som 3 arter Forktails: Lille kronsanger og masser af larmdrosler.

Vi skal på opdagelse efter alt fra Jungle Cat til leopard, tiger, hjorte, gaur, vildsvin, læbebjørn og gavialer.

Overnatning ved Corbett National Park

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

Corbett-rejse

Fra Corbett og Himalayas Foot Hills, kører vi en lang og fuld tur tilbage til udgangspunktet, nemlig Indiens hovedstad Delhi, hvor vi har en sidste overnatning inden hjemrejsen begynder

Overnatning i Delhi

Morgenmad er inkluderet.

Corbet-tiger-KiplingTravel

I dag slutter en begivenhedsrig rejse, det er blevet tid til at tage afsked med Indien og vende næsen hjemad. Meget tidlig morgen kører vi i lufthavnen og flyver mod København.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
10. jan. - 24. feb. 2020
21.598,-

25. feb. - 30. apr. 2020
21.198,-

1. sep. - 10. dec. 2020
21.598,-

11. dec. 2020 - 9. jan. 2021
Kontakt os

10. jan. - 30. apr. 2021
21.598,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Delhi t/r på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Al indenrigstransport til alle strækninger i bil med aircondition og privatchauffør
 • Privatchauffør er tilrådighed kl. 8-21, på dage hvor chauffør er inkluderet på rejsen
 • Overnatninger på følgende eller tilsvarende hoteller i delt dobbeltværelse med morgenmad:
 • 2 nætter på Regent Grand i Delhi (inkl. tidlig check-in ved ankomsten)
 • 1 nat på Neemrana Fort i Neemrana
 • 2 nætter på Roop Niwas Kothi i Nawalgarh
 • 2 nætter på Mandawa Haveli i Jaipur
 • 2 nætter på Homestay Coral Tree i Agra
 • 3 nætter på The Haveli Hari Ganga i Haridwar
 • 3 nætter på Tiger Camp (inkl. morgenmad, frokost og aftensmad)   
 • 1 nat på Hotel Ibis i Aerocity - Delhi
 • Frokost dag 2
 • Rundture og sightseeing i byerne med engelsktalende lokalguide
 • "Ganga Aarti" ceremoni i Haridwar
 • Entreer ved seværdigheder
 • 5 "Jungle Safaris" i jeep i Corbett National Park
 • Nationalpark skatter og afgifter
 • Indisk turistskat
 • Forsikring af hele det indiske mandskab
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afrejse med fly fra f.eks Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Visum til Indien (eVisa kan søges online på rejser til Indien)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet” 
Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Opgradering til 4 stjernet hotel på hele rejsen
Pris fra 5.498 kr./person
Praktisk information

Bedste rejsetid: September til april

Type: Individuel kulturrejse med privatchauffør samt rundture i alle byer og nationalparker med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Indiens nationalparker: Se nationalparkerne her

 

Foredrag
Periode
Indien
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
4. mar. 2020 kl. 17:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik