Den store Rajasthan rundrejse

Maharajaernes land med paladser, ørkenlandskaber og enestående kultur.

 

Formodentlig findes der ikke et så farverigt sted i verden, som RajasthanRajasthan er Maharajaernes bolig - spændende indisk historie med store slag, forter og paladser og her møder vi de farverige Rajput'er hvor mændene har store mustacher og kvinderne er klædt i de smukkeste sarier.

 

 

På den Store Rajasthanrejse, tager vi hele vejen til "Verdens ende" i Jaisalmer, beliggende på grænsen til Thar ørkenen.

Velkommen til et Indien-eventyr i særklasse! • Vi kører gennem Thar-ørkenen til alle Rajasthans allerstørste oplevelser
 • Rajasthan er eksotiskt og smuk - farverigt, orientalsk og labyrintisk
 • Tigerreservatet Ranthambore, med mulighed for at se tigre
 • Private guider og alle entreer er inkluderet i rejsen
 • Privatchauffør, der er til rådighed fra kl. 8-21. Optimal frihed på rejsen
1.

Fly København

Dag 1

Flyrejse fra København mod Indien.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

2.

Ankomst til Delhi og rundtur i Old og New Delhi

Ankomst til Delhi og rundtur i Old og New Delhi

Vi ankommer tidlig morgen i Delhi. Ved ankomsten til lufthavnen i New Delhi står vores mand klar med et Kipling Travel skilt, og kører jer til hotellet, hvor værelset selvfølgelig er klar fra ankomst, så man ikke, træt efter en lang rejse, skal vente til over middag med at checke ind.
Vi hviler og efter morgenmaden, tager vi på tur i Delhi.

Delhi er Indiens gigantiske hovedstad med omkring 13 millioner indbyggere. Ikke mindre end otte gange har Delhi været hovedstad i Indiens historie. De mest kendte perioder er Delhi-sultanatet, stormogulerne med deres prægtige byggerier og selvfølgelig under briterne, der flyttede hovedstaden fra Calcutta til Delhi i 1911.

Vi har sammensat vores helt egen rundtur i Delhi for at give mulighed for, at se og opleve den forskelligartede og hektiske millionby på bedste vis.

Vi starter ud med Old Delhi ved Indiens største moské Jama Masjid, der blev opført i 1658. Herfra kører vi med cykelrickshaw gennem de hektiske kvarterer, der er indbegrebet af Indien—de trange og menneskefyldte gader og stræder. Vi kører igennem hovedbasaren Chandni Chowk, hvor mylderet af mennesker, busser, rickshaws, butikker og lugte kan være noget af et kulturchok i denne tæt befolkede del af Indien. 

Videre mod New Delhi der rummer grønne områder, prægtige boulevarder, præsident parlamentet, India Gate og fine butikker ved det imponerende Connaught Place. Vi besøger Sikhernes hellige gyldne tempel Gurudwara Bangla Sahib, der er New Delhis svar på Sikhernes gyldne tempel i Amritsar.

Vi kører mod Yamuna-floden og til Humayuns gravmausoleum. Den prægtige bygning er fra midten af 1500-tallet, opført af Humayuns hustru og er et af de tidlige eksempler på stormogulernes storladne byggestil.
Undervejs spiser vi frokost på en hyggelig restaurant, der er beliggende ved Lodhi Garden, der er en skøn og rolig oase midt i den hektiske storby. Sidst på dagen er vi tilbage på hotellet.

Overnatning i Delhi.

Morgenmad er inkluderet.

3.

Mod Jaipur, den lyserøde by

den-store-rajasthan-rundrejse-Amber-Fort

Fra Delhi køres 5-7 timer vestover og ud i det golde, varme landskab på grænsen til Rajasthan. Efter en flot køretur ankommer man til Rajasthans hovedstad, Jaipur. Byen kaldes også Den Lyserøde By, efter at hele byen blev malet rosa til ære for Prins Albert, der kom på officielt besøg i 1853.

Efter ankomsten opleves det centrale Jaipur, der med sin enorme bymur tager sig imponerende ud. Jaipur blev grundlagt i 1727 af Jai Singh 2., efter at han forlod det store fort Amber. På hovedgaden i den gamle bydel skal vi se det arkitektoniske vidunder Hawa Mahal - også kaldet Vindenes Palads, som har været harems-udkigspost. Derfra går turen videre til det astronomiske observatorium, som Jai Singh grundlagde i 1728. Vi kan også anbefale et besøg i Jaipurs basarer.

Overnatning i Jaipur.

Morgenmad er inkluderet.

4.

Jaipur og det store Amber Fort

Amber Fort

Fra Jaipur kører vi omtrent 20 minutter uden for byen til det imildt sagt mponerende, gigantiske og eventyragtige Amber Fort. Det er et gigantisk skydeskjul, der nærmest sejler på vandet som en enorm båd ved Moata søen. Ved foden af fortet stiger man op ad trapperne til det mildt sagt imponerende fort. Her ses audienshallerne og Kali-templet i det labyrintiske fort.

Overnatning i Jaipur.

Morgenmad er inkluderet.

5.

Mod Shekawati området til byen Mandawa

Dag 5

Fra Jaipur kører vi omtrent 4 timer videre ud i det golde, varme landskab på grænsen til Rajasthan. I trekanten mellem Delhi, Jaipur og Bikaner, som dækkes af halvørkenen, ligger Shekhawati. Allerede i 1400-tallet blev flere småbyer vigtige handelsposter på karavaneruterne i Nordindien, men deres betydning aftog, da nye handelsstationer dukkede op ved kysterne. Shekhawati er et af de områder, der ikke er domineret af turismen – man er tæt på det oprindelige Nordindien. Vi ankommer til Mandawa, som bedst er kendt for sine Havelis, det er smukt dekorerede huse med flot udskårne balkoner i sandsten. De blev opført af købmandsstanden, da handlen blomstrede. Ofte ser husene ikke ud af meget på ydersiden, men indervæggene er meget smukt bemalede – ikke mindst for at skabe en god atmosfære for de kvindelige indbyggere, men også for at live en undertiden noget trøstesløs egn op. Man anvendte tit kunstnere fra fjernere egne til at udføre udsmykningen og kun fantasien satte grænser. Her blandes religiøse motiver med scener fra hverdagslivet, dyr og landskaber. I Mandawa finder vi et gammelt smukt palads, der stadig er beboet af efterkommere fra maharajaen. Paladset bruges i dag til hotel. Det er bevaret i sin oprindelige stil med smukke og unikke gamle møbler. Om aftenen omdannes slotsgården til restaurant og vil man opleve 1001 og en nats eventyr for fuld udblæsning er det her. Paladsets gård dækkes smukt op om aftenen og overalt fyldes gården med levende fakler og bålfade, som er eneste lys i mørket. Tjenerne er klædt som i gamle dage, da maharajaen boede her med alle sine hustruer og konkubiner.

Overnatning i Mandawa.

Morgenmad er inkluderet.

6.

Oasen Bikaner på vej mod Tharørkenen

Bikaner på vej mod Tharørkenen

Fra Mandawa går det direkte vestover og ud i den store, sælsomme Thar-ørken. Der er 5-6 timers kørsel til Bikaner, der er en middelstor ørkenby med 450.000 indbyggere, og ligger på den klassiske handelskaravanerute. I år 195 blev der gravet en kunstvandingskanal, hvilket gjorde at man kunne kunstvande, det medførte en masse muligheder for bl.a. fårehold. Den gamle bydel er meget spændende med interessante hindu- og jaintempler. Over byen ligger det imponerende Junagar Fort, måske Rajasthans mest velholdte og interessante, hvilket ikke siger så lidt.

Overnatning i Bikaner.

Morgenmad er inkluderet.

7.

Til Thar-ørkenens ende - Jaisalmer

Jaisalmer-Fort

Dagen startes med en lang, flot køretur på 6-8 timer, der går videre vestover gennem Thar-ørkenen til Jaisalmer, Den Gyldne Stad med bare 55.000 indbyggere. Byen ligger midt i Thar-ørkenen og ganske tæt på Pakistan. Farverne er skiftet fra de rødlige nuancer til gyldne, smukke ørkenfarver med gyldne sandsten og gulligt sand. Befolkningen er, som alle andre steder i Rajasthan, farverige med flotte, røde og gule turbaner. Jaisalmer er eksotisk udover det normale og en kæmpe oplevelse. Der er langt herud, men det er besværet værd.

Jaisalmer blev grundlagt i 1156 af fyrste Roa Rawal Jaisal, der byggede fortet Sonar Quila på en knap 100 meter høj klippe. Hele Jaisalmer er omgivet af en 5 km lang ringmur. Grundet den gode beliggenhed på karavaneruten til Persien, Egypten og Arabien blev borgerne i Jaisalmer ganske velstående, hvilket man kan se på de mange smukke Haveli’s.

Overnatning i Jaisalmer.

Morgenmad er inkluderet.

8.

Jaisalmer - tusinde og en nats eventyr

Jaisalmer - Tusinde og en nats eventyr

Efter morgenmaden er der rundtur i Jaisalmer. Her opleves og mærkes livet i ørkenen på bedste vis. Turen går også til de berømte Sam Sand Dunes i den mægtige ørken, hvor vi også skal prøve en tur på kamleryg. Jaisalmers smalle gader kan næsten ikke udforskes for meget. Her er små markeder, gyder og gader, som fører én op til det mægtige fort, hvor en halv dag hurtigt går.

Overnatning i Jaisalmer.

Morgenmad er inkluderet.

9.

Mod Jodhpur, den blå by

Jodhpur, den blå by

Rajasthan-færden går videre mod vest mod Den Blå By - Jodhpur, hvilket tager omtrent 4-6 timer. Byens farve skyldes, at brahminerne har malet deres huse i en skrap blå farve, der helt naturligt har givet Jodhpur tilnavnet "Den Blå By". Beliggenheden på grænsen til Thar-ørkenen er stadig de tørre, røde ørkenområder, men i en mindre befolket og kendt del af Indien. Sidst på dagen ankommer vi til Rajasthans næststørste by - Jodhpur. Det var her Rudyard Kiplings Junglebogen med John Cleese blev indspillet. Jodhpur er et særdeles eksotisk sted, der giver uforglemmelige indtryk af lyd, farver og stemning!

Overnatning i Jodhpur.

Morgenmad er inkluderet.

10.

Jodhpur rundtur med Mehrangarh fortet

Dag 10

Som andre indiske ørkenbyen er Jodhpur opført omkring et fort - Merhrangarh fortet (Rhajastans største), der er omgivet af en 10 km lang ringmur. Fortet er velholdt og en god oplevelse. Øverst kan man se udover de blålige huse, der er brahminernes boliger og i baggrunden de rødlige sandklitter.

Desuden er der Sarad-markedet, Umaid Gardens og det imponerende og flotte Umaid Bhawan fort fra 1920'erne. Fortet er både hotel og privatbolig for Maharaja-familien i Jodhpur. Jodhpurs Babu basar byder på indkøb i særklasse, specielt i kitsch-klassen, men de mange butikker med møbler og kunsthåndværk gør de fleste bløde i knæene.

Overnatning i Jodhpur.

Morgenmad er inkluderet.

11.

Mod Udaipur, Rajasthans skønneste by

Udaipur, Rajasthans skønneste by

Fra Jodhpur ændrer landskabet karakter på vej ned mod den smukke bjergkæde Aravali Hills, som er Asiens ældste bjergkæde. Vi kører i de skiftende landskaber i ca. 5-6 timer indtil vi når højderyggen, der stort set løber lige uden for byen og temperaturen bliver en anelse mere sval.

Mange rejsende kalder Udaipur for Indiens mest romantiske by – og ikke uden grund. Her er grandiøse paladser og forter på bakketoppene omkring i Chittorghar-området. I Udaipur er der opdæmmede søer, med Pichola-søen som den primære med det berømte og flotte Lake Palace i midten, og hvis man synes at det virker bekendt, kan det skyldes at man erindrer det fra den gamle James Bond film Octapussy.

Paladset med City Palace Museum er nu også imponerende såvel som alle vægmalerierne, her ses bla. Tigre og Rajputer. 

Overnatning i Udaipur.

Morgenmad er inkluderet.

12.

Udaipur og Picholasøen

Udaipur og Picholasøen

Udaipur byder på et utal af små gader og gyder og et vrimmel af byens ca. 550.000 indbyggere. Jo, Udaipur er et sjældent dejligt sted.

På vores vej gennem byen skal vi besøge City Palace og det store hinduistiske tempel Jagdish. Vi får også mulighed for at udforske de små gader og gyder og på egen hånd opdagens byens små, gemte hemmeligheder.

Overnatning i Udaipur.

Morgenmad er inkluderet.

13.

Pushkar, en af hinduernes vigtigste pilgrimsbyer

Pushkar-sø Rajasthan

Fra Rajasthans Aravalibjerge og Udaipur køres mod Pushkar på i alt 5-6 timer. Midt i et meget smukt landskab og lidt vest for Slangernes Bjerge ligger en af hinduernes vigtigste pilgrimsbyer, den berømte Pushkar med ca. 14. 000 indbyggere.

I Pushkar er et utal af templer, måske mere end 400 og et mylder af troende. Byen er nærmest bygget op omkring Pushkar-søen. Midten af byen er Indien, når det er bedst – farverig, orientalsk og labyrintisk – kort sagt bombarderes sanserne på bedste vis. Blandt de vigtigste pilgrimsmål er et af Indiens to Brahma-templer (Brahma kan kendes på de 4 hoveder) og de 52 Ghats, som er ved søen. På turen kommer vi til templerne Shri Vaikunthnath og Jhulelai, Gau og Narshinga Ghats og til midtbyen - alt sammen i en dejlig, afslappet atmosfære.

Overnatning i Pushkar.

Morgenmad er inkluderet.

14.

Til Ranthambore Nationalpark

Ranthambore Nationalpark

Næste etape af rejsen går til et mindst lige så sagnomspunden naturområde som Jaipurs basarer, nemlig det 400 km2 store tigerreservat Ranthambore ved byen Sawai Madhopur beliggende 5-6 timer fra Pushkar. Undervejs er der mulighed for at gøre et stop for at strække benene og bese nogle af de lokale landsbyer.

Ved ankomsten til Ranthambhores er der indkvartering på en lodge. De, der har prøvet den slags i Østafrika, vil her finde en langt mere oprindelig oplevelse - som fra før masseturismens dage. Reservatet, der er blandt Indiens fineste for tigere, er domineret af vidstrakte skove, vekslende med åbne græssletter. Med jeepen bliver der gjort en stor indsats for at få set tigeren, men dette sky, utroligt smukke dyr, er aldrig let at samarbejde med, selvom netop Ranthambhore er kendt for sine mange dagaktive tigre. Der er altså ingen garanti for at se tigeren, men chancerne er store, og lodgens personale kender de enkelte dyrs færd og vil gøre alt, hvad der står i deres magt for at missionen skal lykkes. Her er dog mange andre dyr: sambarhjorte, aber og krokodiller og er vi heldige kan vi få øje på en leopard, den store junglekat eller en sort læbebjørn.

Overnatning i Rantambhore.

Morgen- og aftensmad er inkluderet.

15.

På udkig efter tigeren i Ranthambore

Rantambhore tiger park

Da naturen på denne rejse har en høj prioritet, tilbringer vi også denne dag i Ranthambore Nationalpark med hele to "Game Drives", til at få set tigeren og ellers opleve dyrelivet i dette store, uberørte naturreservat. Der er også mulighed for at tage til vandhuller, hvor der er pelikaner, flamingoer og de smukke, rustrøde Brahminænder. Bliv ikke overrasket over at høre velkendte hønse-lyde, her er både påfugle og bankivahøne. Derudover er der naturligvis et væld af skovfugle, såsom papegøjer og spætter. Ikke to køreture er ens, og det er noget af det mest charmerende ved denne form for turisme, man ved aldrig hvad der gemmer sig omkring næste hjørne!

Overnatning i Rantambhore.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

16.

Mod Agra beliggende ved Yamunafloden

Taj Mahal

Tidligt om morgenen køres til Agra i delstaten Uttar Pradesh med ankomst efter 4-6 timer. Undervejs stoppes ved kongebyen Fatehpur Sikri. Den glemte kongeby ligger mellem Agra og Jaipur og er en speciel oplevelse. Byerne Fathepur og Sikhri blev samlet under den store kejser Akbar's regering i 1570-86 og gjort til stormoghulernes hovedstad. Kilderne i byen tørrede dog hurtigt ind, og uden varsel blev byen forladt og står i dag som en fuldstændig velbevaret moghul-stad – en spøgelsesby. Det er en fantastisk oplevelse at vandre mellem de klassiske bygningsværker i smuk, rød sandsten og tænke på det gigantiske spild, som Fathepur Sikhri er.

Agra der er kendt for Indiens måske største kulturelle attraktion kan byde på mere end Taj Mahal. Gå en tur i Taj Ganj med alle de små backpackerhoteller eller endnu bedre, en tur i Sadar Bazar med indisk tingeltangel i alle afskygninger. Der er også det flotte Red Fort, et gigantisk fort, der ligger ud til Yamuna-floden med udsigt til Taj Mahal. Endelig er der den lille perle, I’timad-Ud-Daulah, af nogle kaldet for Little Taj, der ligger i en herlig lund på den modsatte side af byen. Her kommer ganske få besøgende og det er en herlig lise efter den hektiske by. Agra er en sjov by og man skal lige have øjnene op for andet end overvældende Taj Mahal.

Overnatning i Agra.

Morgenmad er inkluderet.

17.

Taj Mahal og Agra - videre til Delhi

Taj Mahal og Agra - videre til Delhi

Det mægtige gravmonument Taj Mahal, der både tager sig smukt ud i den rødlige morgendis, i middagssolens skarpe sollys og i de dybe varme farver om eftermiddagen. Taj Mahal er gjort af en anden verden, berusende smukt og et kulturelt Mount Everest, som vi godt tør påstå, rører enhver. Der hersker en forunderlig ro i de store haver omkring Taj Mahal på trods af de utallige turister, hvoraf de fleste nok er indere. Taj Mahal er opført af kejser Shan Jahan i perioden 1632-1647 og er bygget primært i persisk stil. At kalde det verdens smukkeste og mest harmoniske bygningsværk er ikke helt ved siden af. Bygget som det er i tindrende hvidt marmor med mosaikker af indlagte halvædelstene og så bedårende i sin fuldkommenhed. Beliggende ned til Yamuna-floden, ligger det uanselige mausoleum for Taj Mahals grundlægger, der aldrig nåede at fuldføre et lige så imponerende projekt - en kopi af Taj Mahal i sort marmor på flodens modsatte side. En sand orientalsk oplevelse, der brænder sig ind i nethinden.

Om eftermiddagen køres der til Delhi og lufthavnshotel, inden turen går mod Danmark.

Morgenmad er inkluderet.

18.

Afrejse fra Delhi og ankomst København

Dag 18

I dag slutter en begivenhedsrig rejse – det er blevet tid til at tage afsked med Indien og vende næsen hjemad. Tidlig morgen kører vi i lufthavnen og flyver mod København, hvor vi ankommer i løbet af dagen.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
1. maj - 15. juni 2019
18.998,-
17.498,-

1. september - 10. december 2019
20.298,-
18.998,-

11. december 2019 - 9. januar 2020
Kontakt os
Kontakt os

10. januar - 15. juni 2020
20.298,-
18.998,-

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Delhi t/r på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Al indenrigstransport til alle strækninger i bil med aircondition og privatchauffør.
 • Privatchauffør er til rådighed kl. 8-21, på dage hvor chauffør er inkluderet på rejsen
 • Overnatninger på følgende eller tilsvarende hoteller i delt dobbeltværelse med morgenmad:
 • 2 nætter på Jyoti Mahal i Delhi (inkl. tidlig check-in ved ankomsten)
 • 2 nætter på Mandawa Haveli i Jaipur
 • 1 nat på The Desert Resort i Mandawa
 • 1 nat på The Lallgarh Palace i Bikaner
 • 2 nætter på Nachana Haveli i Jaisalmer
 • 2 nætter på Pal Haveli i Jodhpur
 • 2 nætter på Jagat Niwas Haveli i Udaipur
 • 1 nat på Jagat Palace i Pushkar
 • 2 nætter på Ranthambore Regency (inkl. helpension jf. program)
 • 1 nat på Homestay Coral Tree i Agra
 • 1 nat på Ashok Country Resort tæt på lufthavnen i Delhi
 • Rundture og sightseeing i byerne med engelsktalende lokalguide
 • Entreer ved seværdigheder
 • 3 "Game Drives" i Ranthambore Nationalpark i nationalpark jeep (maks 5 personer)
 • Kamel ridetur i Jaisalmer
 • Indisk turistskat
 • Forsikring af hele det indiske mandskab
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afrejse med fly fra f.eks Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Visum til Indien (der er visumpligt til Indien, visum -eVisa- kan søges online)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet” 
Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Forlængelse til badeferie i Goa - 7 dage
Pris fra 4.998 kr./person
Opgradering til 4 stjernet hotel på hele rejsen
Pris fra 4.998 kr./person
Praktisk information

Bedste rejsetid: Oktober til marts

Type: Individuel kulturrejse med privatchauffør samt rundture i alle byer og nationalparker med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Indiens nationalparker: Se nationalparkerne her

 

Mulighed for forlængelse med en badeferie til Goa

Der er mulighed for at forlænge rejsen til Goa. Læs mere under rejseplanen (dag 17-24). 

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

CAKEPHP - 1 uge

Hjemmesiden bruger denne cookie til at huske den besøgende. På webshops bruges den fx. til at huske brugerens kurv.

CakeCookie[vmcmsPersonalizedNodes] - 5 år

Hjemmesiden sætter denne cookie, for at huske hvilke sider der er blevet vist, for senere at kunne fremhæve disse sider.

catalog-travel-ids - 180 dage

Denne cookie bruges til at huske hvilke rejser der er blevet tilføjet kataloget.

Cookie-indstillinger

CakeCookie[vm-gdpr] - 1 måned

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-Indstillinger.

CakeCookie[vm-gdpr-accept] - 1 måned

Angiver om cookie-indstillinger er blevet gennemgået / accepteret.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

gwcc - 90 dage

Google Website Konvertering af opkald.Google Analytics samler oplysninger, der gør det muligt for at forstå interaktioner med Googles websteder og i sidste ende forbedre brugeroplevelsen for bedre at kunne betjene dig som bruger.

Google Tag Manager

_dc_gtm_UA-# - Slettes når browseren lukkes

Bruges af Google Tag Manager til at kontrollere opstarten af Google Analytics-koden. # = ID fra Google Analytics.

Facebook Pixel

fr - 118 dage

datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke, om browseren understøtter cookies.

IDE - 1 år

Bliver brugt af Google til at registrerer og sende information omkring hjemmesidens brugere og deres handlinger efter de har fået vist reklamer, for bedre at kunne vise reklamer til den enkelte bruger

OptinMonster

_omappvp - 11 år

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før.

_omappvs - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før i sessionen.

om-session-pageviews - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at tælle antallet af sidevisninger.

om-session-start - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se hvor langt tid brugeren bruger på en side.