Vejen til Udaipur og Kerala

Rundrejse til Taj Mahal, Jaipur og Rajasthans skønneste by Udaipur efterfulgt af skønne KeralaFlyrejse fra København mod Indien.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Dag 1

Tre af dagens store oplevelser:

 • Ankomst Indiens mægtige hovedstad
 • Connaught Place, New Delhis klassiske centrum
 • Sikhernes hellige gyldne tempel, Gurudwara Bangla Sahib

Ved ankomsten til lufthavnen i New Delhi står vores folk klar med et Kipling Travel skilt, og kører jer til hotellet, hvor værelset selvfølgelig er klar fra ankomst, så man ikke, træt efter en lang rejse, skal vente til over middag med at checke ind.

Efter et hvil er det tid til at opleve Indiens hovedstad. For at opleve Delhi bedst muligt, har vi to rundture i den utrolige by. Vi har sammensat vores helt egne rundture i Delhi for at give mulighed for, at se og opleve den forskelligartede og hektiske millionby på bedste vis.

I starter med at besøge New Delhi, der rummer grønne områder og prægtige boulevarder og I ser præsident parlamentet og India Gate inden I besøger det helt centrale Delhi med imponerende Connaught Place og den storladne koloniarkitektur.

Efter Connaught områdets mange butikker og flotte bygninger, køres til Sikhernes hellige gyldne tempel Gurudwara Bangla Sahib, der er New Delhis svar på Sikhernes gyldne tempel i Amritsar.

Overnatning i Delhi.

rundtur i Old og New Delhi

Dagens store højdepunkt:

 • Taj Mahal

Afhentning på hotellet og ankomst Agra hen på dagen. Agra var hovedstad i størstedelen af stormogulernes regeringstid. Stormogulerne kom til Indien fra Centralasien i starten af 1500-tallet og regerede landet i mere end 300 år. Deres tilstedeværelse havde enorm indflydelse på det indiske samfund, og ikke mindst inden for arkitekturen satte de deres markante præg. Nogle af Indiens mest imponerende bygningsværker blev opført, mens stormogulerne var ved magten, heriblandt det verdensberømte gravmausoleum Taj Mahal.

Taj Mahal blev bygget af stormogulen Shah Jahan til minde om hans elskede hustru Mumtaz Mahal, der døde i barselssengen i en ung alder. Taj Mahal stod færdig i 1653 og tog 22 år for 20.000 mennesker at færdiggøre. Taj Mahal er blevet beskrevet som et af de mest elegante og harmoniske bygningsværker i verden, og vi har god tid til at dvæle ved mausoleet og det fine parkanlæg omkring.

Overnatning i Agra

Morgenmad er inkluderet.

Agra og Taj Mahal

Blandt dagens store oplevelser:

 • Fra Uttar Pradesh til Rajasthan
 • Den glemte kongeby, Fathepur Sikhri

Fra Agra går turen vestover i bil mod de mere ørkenagtige områder i delstaten Rajasthan, Prinsernes Land, det virkelige 1001 Nats Eventyr.

Undervejs besøges den forladte Moghulby Fatehpur Sikri, der ligger mellem Agra og Jaipur. Byerne Fatehpur og Sikri blev samlet under den store kejser Akbars regering i 1570-86 og gjort til stormogulernes hovedstad. Kilderne i byen tørrede dog hurtigt ind og uden varsel blev byen forladt og står i dag som en fuldstændig velbevaret mogul-stad – en spøgelsesby. Det er en fantastisk oplevelse at vandre mellem de klassiske bygningsværker i smuk, rød sandsten og tænke på det gigantiske spild, som Fatehpur Sikri er.

Efter en lang og smuk tur kommer vi til Rajasthans hovedstad, Jaipur. Byen kaldes også Den Lyserøde By, efter at hele byen blev malet rosa til ære for Prins Albert, der kom på officielt besøg i 1853. Vi ankommer til Jaipur hen på eftermiddagen, hvor resten af dagen er på egen hånd.

Overnatning i Jaipur

Morgenmad er inkluderet.

Jaipur

Tre af dagens store oplevelser:

 • Det imponerende, gigantiske og eventyragtige Amber For
 • Hawa Mahal, vindenes Palads
 • Jaipurs sprudlende og farverige bazar

Om morgenen kører vi 11 kilometer ud til det imponerende, gigantiske og eventyragtige Amber Fort. Det er et gigantisk skydeskjul, der nærmest sejler på vandet som en enorm båd ved Moata-søen. Ved foden af fortet ligner paladset næsten et bjerg i sin fulde flor. Imponerende og smukt. VI skal på en større rundtur i Amber fort og ser blandt andet audienshallerne og Kali-templet i det labyrintiske fort.

Efter frokost tager vi på tur i den centrale del af Jaipur, der med sin enorme bymur tager sig imposant ud. Jaipur blev i Juli 2019 tildelt en plads på Unescos verdensarvliste. Det er kun anden gang, en by i Indien får tildelt den store ære, og hos Kipling kan vi kun ønske tillykke og sige, at titlen er Jaipur yderst velfortjent!

Jaipur blev grundlagt i 1727 af Jai Singh 2., efter at han forlod det store fort Amber. På hovedgaden i den gamle bydel kan vi bl.a. se det arkitektoniske vidunder Hawa Mahal, også kaldet Vindenes Palads, som har været harems-udkigspost. Om aftenen går vi en tur i den gamle bydel gennem den farverige basar, hvor der er rig mulighed for at gøre nogle spændende indkøb, og vi tager turen tilbage til hotellet med tuk-tuk.

Overnatning i Jaipur

Morgenmad er inkluderet.

Dag 5

En kort tur bringer jer til indenrigslufthavnen og der flyves sydvestover til Udaipur, den smukke by med kælenavne som søernes by og "Rajasthans Kashmir" med henvisning til Dalsøen i Srinagar. Udaipur er den historiske i Mewar moghulriget.

Fra lufthavnen er der en times tid ind til Udaipur og vores hotel. Udaipur er smukt beliggende ned til Pichola-søen og er Indien, når det er bedst.

Fra bredden af Pichola-søen er der udsigt til Udaipurs kongepalads og til det gamle palads, Lake Palace, som ligger midt i søen. Paladset tilhører den lokale maharaja og er i dag indrettet til luksushotel og er et af Asiens dyreste hoteller. Både søen og paladset blev verdensberømt, da det blev brugt som kulisse i James Bond-filmen Octopussy fra 1983.

Vi skal på en hyggelig tur gennem Udaipurs gamle bydel og livlige handelsgader, hvor utallige små boder og butikker frister med skønne varer.

Overnatning i Udaipur

Morgenmad er inkluderet.

Dag 6

Efter morgenmaden tager vi på udflugt i Udaipur og besøger bl.a. det gamle kongepalads i paladsets galleri. Efterkommerne af kongefamilien bor stadig i en del af paladset, mens resten er omdannet til museum og tilgængeligt for offentligheden. I dag har Indiens konger eller maharajaer ingen formel magt, men indtil 1947, hvor Indien opnåede uafhængighed, var landet opdelt i over 500 kongedømmer.

Paladsets værelser er smukt dekoreret med farver, guld, sølv og spejlmosaikker, og der skal ikke megen fantasi til at forestille sig, hvilken overflod disse konger og deres familier levede i. Vi har god tid til at udforske det overdådige palads og til at nyde udsigten over søen og Aravelli-bjergene.

Efter besøget på paladset hopper vi ombord på en af de små både, der lægger til ved bredden af Pichola-søen. Det er en dejligt afslappet tur, hvor vi skal nyde Udaipurs gamle paladser og de smukke omgivelser fra vandsiden.

Overnatning i Udaipur

Morgenmad er inkluderet.

Dag 7

Et par af dagens oplevelser

 • Malabarkystens fineste by, Kochi (Cochin) med kolonistemning og de kinesiske fiskernet, 
 • Smag evt. Sadya (herlige små vegetarretter) fra et bananblad (og gerne med fingrene som de lokale)
 • Kolonistemning i en af Indiens skønneste byer og Kathakali forestilling

Fly på langs af Indien til Guds eget land, Kerala. Ankomst Cochin, hvor vi bliver mødt at vores repræsentant og kørt til hotellet.

Cochin (Kochi) er Keralas største by med knap 1½ million indbyggere. Det er en travl havneby med en af Sydindiens største havne, pittoresk anlagt på en samling af småøer og landtanger.

Cochin har været koloni under flere europæiske lande og har store områder med portugisisk og hollandsk byggestil. Vasco Da Gama døde her i 1524 – men langt tidligere blev Cochin benyttet af arabiske og jødiske handelsrejsende, der især udskibede krydderier. Der findes en isoleret, jødisk enklave, der indvandrede for mere end 2000 år siden.

Østasiens nærhed fornemmes i højere grad, ved synet af de udspændte kinesiske fiskenet med deres sindrige hejsesystemer, der lokalt dominerer udsynet omkring spidsen af Fort Cochin. Der skal fire mand til at betjene de allerstørste.

Overnatning i Cochin

Morgenmad er inkluderet.

Dag 8

Et par af dagens oplevelser:

 • Fort Cochin
 • Synagoger, hindutempler og kirker med bla. St. Francis kirken fra 1503
 • Fra kolonitidens Fort Cochin til nutidens Ernakulam

Efter morgenmaden skal vi på en formiddagstur rundt i Cochin. Fort Cochin huser Indiens ældste europæisk byggede kirke St. Francis-kirken fra 1503, herfra går vi videre gennem Fort Cochins hyggelige gader til de kinesiske fiskenet, der blev introduceret af de kinesiske handelsfolk, der kom dertil i 1400-tallet og lærte de lokale at bygge og bruge dem.

Mattancherry-paladset (også kendt som det hollandske palads) rummer imponerende vægmalerier, der viser scener fra Ramayana og Mahabrata parret med afbildninger af de store hinduistiske guder. Disse kunstværker er blandt Indiens gemte juveler. På alle måder er Cochin en af Indiens herligste, mest interessante og samtidig hyggeligste byer. Der er travle Ernakulam med forretningskvarterer og Cochins primære ”Business Life” - Willingdon med flåden og den så absolut hyggeligste del, nemlig Fort Cochin med jødernes bydel, små basarer og selvfølgelig hele spidsen, der er et stort koloniområde. Her besøger vi en jødisk synagoge, inden vi vender tilbage til vores hotel i Fort Cochin området.

Om aftenen skal vi opleve Kathakali, der er et klassisk dansedrama med rødder i hindu mytologien og en unik kombination af litteratur, musik, kunst, skuespil og dans. Vi har aftalt med jeres guide, at I kommer før forestillingen og dermed får mulighed for at opleve danserne lægge den imponerende makeup.

Overnatning i Cochin

Morgenmad er inkluderet.

Dag 9

En af dagens oplevelser:

 • Gennem de berømte Backwaters – et unikt økosystem af næsten tusinde kilometer naturlige kanaler og søer, Turen foregår i en af Keralas traditionelle husbåde, de såkaldte Kettuvallam

Fra Cochin køres sydpå til Alleppey, som vi fristes til at kalde for kokos- og kanalhovedstaden i Kerala. Alleppey er en lille hyggelig markedsby, hvor vi stiger om bord på en Kettuvallam, en husbåd, for at starte på de berømte Backwaters, der byder på flodbådssejlads i Keralas virvar af kanaler ud til Malabarkysten.

Vi stiger om bord ved 12-tiden, og efter et par timers afslappende sejllads lægger vi til land ved rismarkerne, hvor vi nyder både udsigten og en sen frokost.

Undervejs passerer vi de herligste små landsbyer, hvoraf nogle af dem stort set kun har et par meter jord indlands. Nogle har kirker, templer eller moskeer. I andre byer er der ”udskibning” af kokos, cashewnødder eller kokosfibre. Fra dækket af vores husbåd kan vi følge med i landsbylivet, vi glider forbi og får en indsigt i, hvordan livet leves i landsbyerne langs kanalerne. Hverdagen udfolder sig med tøjvask, børn og voksne der bader, opvask af potter og pander, børn på vej hjem fra skole ad de smalle stier og fiskere der padler ud i små træ både.

Vi sejler indtil 17-18-tiden, hvor båden forankres for natten, og fiskerne dermed får mulighed for at sætte net op på tværs af kanalerne for aftenens fangst. Måske er der mulighed for at gå en tur gennem landsbyerne, inden middagen serveres, og mørket sænker sig.

Vi skal overnatte på husbåden, hvilket er en autentisk og meget anderledes oplevelse. På båden er der dobbeltværelse med eget bad/toilet samt et lille overdækket lounge område, hvor alle måltider bliver serveret, og der er plads til hygge og afslapning. Der bliver tændt for aircondition på værelset kl. 21.00 og slukkes igen kl 6.00 morgen (medbring evt. ørepropper til natten). Om bord har vi en kaptajn, en hjælper og en kok, der tilbereder dejlige måltider under enkle forhold. Forvent ikke luksus, men en vidunderlig oplevelse.

Overnatning på backwaters i husbåd.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 10

Et par af dagens oplevelser:

 • Morgen på The Backwaters - det roligste Indien man kan forestille sig
 • Kovalam, Sydindiens store strandområde - klar til afslapning

Vi vågner tidlig morgen og driver af sted i et harmonisk tempo, alt imens vi følger med i morgenens gøremål i de små landsbyer, vi passerer. Efter et par timers sejllands og servering af morgenmad stiger vi af husbåden i Alleppey og kører cirka 4 timer sydpå til Kovalam-stranden, der ligger 16 km syd for Trivandrum.

Overnatning i Kovalam

Morgenmad er inkluderet.

Dag 11

Strandene ved Kovalam er blandt Indiens allerbedste badestrande med vajende kokospalmer og lækkert vand. Vi bor på et charmerende og dejligt hotel, beliggende med en fantastisk udsigt til havet i skønne omgivelser med svajende palmetræer.

Her er gode mulighed for en skøn ayervedisk behandling eller massage med traditionelle urteolier. Ayerveda er et naturmedicinsk behandlingsprogram, der opstod i Indien for 4-5000 år siden. Grundtanken med ayerveda er en holistisk tilgang til, hvordan vi lever i balance med os selv og vores omgivelser (massage/behandlinger er ikke inkluderet i rejsens pris).

Brændingen på specielt de sydlige og nordlige strande i Kovalam kan være stærk og ligeledes kan der være en kraftig understrøm i havet omkring Kovalam, hvorfor man altid bør følge flagenes anvisninger om situationen. 

Overnatning i Kovalam

Morgenmad er inkluderet.

Dag 12

Overnatning i Kovalam

Morgenmad er inkluderet.

Dag 13

Meget tidlig morgen kører vi i lufthavnen og flyver mod København, hvor vi ankommer i løbet af dagen.

Mad på flyet er inkluderet

Dag 14
Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
10. jan. - 30. apr. 2020
20.498,-

1. sep. - 10. dec. 2020
20.498,-

11. dec. 2020 - 9. jan. 2021
Kontakt os

10. jan. - 30. apr. 2021
20.498,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Delhi/Trivandrum-København på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Flyrejse Jaipur-Udaipur / Udaipur-Cochin på økonomiklasse
 • Al indenrigstransport i egen bil med aircondition og privatchauffør/-guide
 • Privatchauffør er til rådighed kl. 8-21 på 2.-7. dag er inkluderet på rejsen
 • Overnatninger på følgende eller tilsvarende hoteller i delt dobbeltværelse med morgenmad:
 • 2 nætter på Regent Grand i Delhi (inkl. tidlig check-in ved ankomsten)
 • 1 nat på Homestay Coral Tree i Agra
 • 2 nætter på Mandawa Haveli i Jaipur
 • 2 nætter på Jagat Niwas i Udaipur
 • 2 nætter på Secret Garden i Cochin
 • 1 nat i husbåd på backwaters (inkl. morgenmad, frokost og aftensmad)
 • 3 nætter på Travancore Heritage i Heritage værelse i Kovalam
 • Rundture og sightseeing i byerne med engelsktalende lokalguide
 • Kathankali dans i Cochin
 • Flodbådssejllads på Kerala Backwaters
 • Entreer ved seværdigheder
 • Indisk turistskat
 • Forsikring af hele det indiske mandskab
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afrejse med fly fra f.eks Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Visum til Indien (eVisa kan søges online på rejser til Indien)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet” 
Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Opgradering til 4 stjernet hotel på hele rejsen
Pris fra 4.198 kr./person
Praktisk information

Bedste rejsetid: Oktober til april

Type: Individuel kulturrejse og badeferie med privatchauffør samt rundture i alle byer med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Vejret: New Delhi

 

Foredrag
Periode
Indien
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
4. mar. 2020 kl. 17:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik