Trekking gennem Markha dalen i Ladakh

Den klassiske trekkingtur i Ladakh - gennem bjergpas til den tibetanske højslettes små oasebyer

 

Det ørkenagtige og forrevede bjergland Ladakh – også kaldet Månelandet og Lille Tibet, ligger på Himalayas nordside i læ for den indiske sommers monsunregn. Og det giver fantastiske vandremuligheder om sommeren fra juni til september.

Ladakh ligger mellem Karakorum og Himalaya og er den vestligste del af den store tibetanske højslette med en

 

gennemsnitshøjde på 3.500 meter. Den højeste top er Saser Kangri, på hele 7.620 meter højt og indtil midten af 70'erne var Ladakh hermetisk lukket for udlændinge. Ladakh er i dag et af Indiens mest attraktive trekkingområder og forbavsende lidt besøgt – nærmest uberørt de fleste steder.

Velkommen til Ladakh


1.

Fly København mod Indien

Dag 1

Fra København om eftermiddagen mod Indien.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

2.

Ankomst til Delhi og videre med bjergfly til Ladakh

Likir-trekket

Vi ankommer tidlig morgen i Delhi og flyver så snart det er muligt videre mod Leh. Flyveturen går over slettelandet og de sydlige bjerge med Spiti til højre og Himachal Pradeshs hovedland til venstre. Undervejs ses Tso Morari-søen og de 7.000 meter høje tvillingebjerge Nun og Kun. Midt på sommeren er det årstid for monsunen, så der er sikkert mange skyer. Flyveturen tager ca. én time, hvorefter flyet dykker ned i Indus-dalen for at lande i Leh, som ligger i 3.500 meters højde.

Her mærkes Ladakhs specielle bjergklima med det samme, luften er krystalklar og frisk. En kort køretur bringer til det centrale Leh og det lille, hyggelige hotel. Resten af dagen bruges på at akklimatisere og tilvænne sig højden. Her er der mulighed for at gå en stille tur, drikke ufattelige mængder te, kaffe, vand eller sodavand og hvile i hotellets hyggelige gårdhave.

Morgenmad er inkluderet.

3.

Leh og Indus-dalen

Markha Valley

Ret beset ligger Leh i Centralasien, da Indus-floden udgør skellet mellem Sydasien og Centralasien. Leh var da også en kendt karavaneby på silkevejen, mellem Kina og Indien. Vejen gik over Changlung og Karakorum passene for at komme til Khotan og Yarkand i Sinkiang (Kinesisk Turkestan). Ladakh var et selvstændigt kongerige i knap 1000 år. Omkring år 900 løsrev en adelsslægt sig fra Tibet og etablerede et nyt rige i den øvre Indus-dal, hvor Leh ligger. Den tibetanske buddhisme fik en storhed og ny opblomstring i Ladakh. Der blev opført utallige klostre og klostersamfund. Der kom dog også krige og i midten af det 19. århundrede blev Ladakh invaderet af muslimske styrker fra Kashmir. I dag er Ladakh det nordøstligste hjørne af delstaten Jammu og Kashmir.

Hovedstaden Leh virker som en blanding af en rendyrket tibetansk by og en indisk basar, der hviler en herlig stemning i byen og der kan bruges mange timer på at gå i gaderne, på markeder og i gyderne.

Morgenmad er inkluderet.

4.

Leh - fridag

Markha trek

Der bor ca. 25.000 mennesker i Leh og man føler rigtig, man er kommet på ”landet” efter Delhis hektiske liv. I gaderne er der muslimske kvinder og mænd, hinduer, men mest fremtrædende er den tibetanske befolkning, der vandrer rundt med deres traditionelle chuba’er.

De mere nomadiske folk ses også og indimellem ses også Dard-folket, som bor i den ”lave” Dha Hanu-dal nordvest for Leh. De er udsmykket med flotte bronzesmykker og blomster i håret og har oftest blå øjne. I byen er der moskeer og utallige buddhistiske klostre og templer. Over det hele troner kongens gamle palads fra midten af 1600-tallet sig, tomt, dog en prægtigt miniudgave af Potala i Tibet.

Morgenmad er inkluderet.

5.

Leh - Ladakhs hovedstad

Leh - Ladakhs hovedstad

Trekkingturen gennem Markha Valley er ganske fantastisk, men vi må ikke glemme højden.

Derfor er gennemførselsprocenten afgørende og netop derfor har vi en sikkerhedsdag til akklimatisering i Leh inden morgendagens afgang mod Markha trekket.

Morgenmad er inkluderet.

6.

Leh til Spituk og Rumbak 3.750 meter

trekking-i-Markha

Nu går det mod bjergene. Fra Leh køres sydvestover til Spituk, hvor et af Ladakhs første Gelugpa-klostre ligger. Ved at følge Indus nås Zinchen Gorge. Efter 4-5 timer nås første lejr i Zinchen, som ligger i 3.200 meters højde.

Kulturelt og geografisk ligner Ladakh fuldstændig Tibet. Den tibetanske buddhisme eksisterer her i sin folkelige form med mange ritualer, som stammer fra den førbuddhistiske, animistiske religion bön. Magi og mystik er en uadskillelig del af hverdagen og hele det rituelle liv er blandt de vigtigste ingredienser i livet. Buddhistiske chötener, roterende bedemøller og blafrende bedeflag smykker de stier, der fører ind i afsides dale og landsbyer. Befolkningen er yderst gæstfri, trods deres barske liv i omgivelser, hvor der om vinteren kan blive ned til -40 grader.
Vi fortsætter dybere ind i bjergene og når ind i Hemis National Parken. De næste dage er det slet ikke umuligt at se bharal – blåfår – der er sneleopardens foretrukne byttedyr. Det går videre ud af slugten og mod større bjerge. Med ét dukker de første bedeflag op – og den lille landsby, Rumbak, som ligger i 3.750 meters højde. Her kan man være en anelse mærket af højden.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

7.

Yurutse 4.050 meter og Base Camp 4.050 meter

Dag 7

Efter de to korte dage i starten er alle ved at være fuldt akklimatiseret. Turen fortsætter ”opstrøms” til en lille mølle og videre til Yurutse, der knap nok kan kaldes en bygd. For at få så let en dag over Ganda La-passet som muligt, går det op over nogle bygmarker til Base Camp, hvorfra der er en storslået udsigt til bl.a. Stok Kangri på 6.153 meter.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

8.

Over Ganda La 4.900 meter til Shingo 4.200 m.

camp-i-Markha-dalen

En stille, men alligevel krævende tur fører os langsomt op nær de 5.000 meter. Her ses måske yak-okser. I pashøjden er en lille varde og fabelagtige udsigter til Stok- og Zanskar-bjergene. Efter en lille pause i den tynde luft fortsættes gennem de mægtige landskaber. Under nedstigningen ses relativt ofte murmeldyr. På vandringen passeres et par nedlagte huse og det går gennem en tør dal for til sidst at nå til Shingo 4.200 meter.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

9.

Skiu eller Chalak 3.000 meter

Dag 9

Vandringen følger en lille canyon med flotte klippeformationer og floden Shingo Nala, hvor der er en del overrisling lige inden ankomsten til Skiu i 3.400 meters højde. Skiu ligger på nordsiden af Markha-floden og der er en flot gompa, som vi gør et forsøg på at få åbnet. Umiddelbart efter Skiu nås Markha-dalen, der er langt fladere – og laaangt varmere end hidtil. 30 grader i solen er slet ikke unormalt. Vandringen følger Markha-floden til den lille sæterbygd, Chalak i 3.000 meters højde.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

10.

Markha 3.630 meter

trekking-i-Markha-dalen

Hvis man taler om et typisk Ladakh, må denne del af Markha-dalen komme på en klar førsteplads. Turen går gennem de flotteste åbne dalstræk, der er små marker og byerne fremstår som det, de er – nemlig små oaser. Videre gennem Tunespa og turens mest imponerende bjerg, Kang Yatse på 6.400 meter begynder at tage horisonten.

Markha er dalens hovedby, der er et flot, lille kloster og byen er typisk tibetansk. Husene er kendetegnende for den tibetanske kulturs udbredelse. De er to etager med en gård i midten. Den underste del bruges til opbevaring og forråd samt kreaturer. En stige hugget ud af en træstamme fører op til 1. salen, hvor der er beboelse. Øverst, på de smukt lerstampede tage, kan man nyde den stærke og varmegivende sol. Her opbevares ting til tørre samt brænde bl.a. velduftende enebærkviste.

På nogle huse er der fårehorn over dørene og Zor, som er dæmonfælder. Som så mange steder i den tibetanske kultursfære, holder befolkningen i Chele de store sorte (og bidske) tibetanske hunde, mastiff. De fleste står gudskelov lænket.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

11.

Hankar og Tahungtse 3.940 meter

Dag 11

Dalen skifter konstant karakter. Ikke langt fra et flot klippespir, der udgør indgangen til en svær og krævende trekkingtur til Zanskar, ligger den flotte Stacha (Umlung) gompa. For de energiske er den ekstra time turen værd.

Trekket kommer gennem masser af agerområder i denne tørre alpinørken. Der er overrisling og man kan være heldig at se vandstær i de små vandløb. Efter 7-8 timers gang nås Hankar og relativt kort efter drejer ruten op ad Nimaling Chu-dalen for at ende ved Tahungtse i 4.150 meters højde, hvor der bliver slået lejr.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

12.

Nimaling 4.700 meter

trekking

Turen stiger ganske vedvarende bag Tahungtse. Det går mod sydøst med udsigt til et flot klippespir mod nord. Turen kommer forbi adskillige mani-vægge og en lille bjergsø, hvor vejen til Kang Yatse Base Camp stikker fra. Her fortsætter det op i turens landskablige højdepunkt; det store ødeland ved Nimaling sletten i 4.700 meters højde. Utallige af de små telte, der er set undervejs, er syet af brugte faldskærme fra den indiske hær. I Nimaling kommer de lokale og græsser deres dyr. I perioder er der et te-telt; men fælles er, at de alle bruger udslidte faldskærme som telte. Der slås lejr på den store Nimaling slette.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

13.

Gongmaru La 5.100 meter og Sumdo 3.660 meter

Dag 13

Fra Nimalingsletten går i østover på en smuk, opstigning til Gongmaru La passet i 5.100 meters højde som vi når efter 2-3 timers gang. Fra pashøjden og de mange bedeflag, er der flotte udsigter. Mod syd tårner Kang Yatze toppen sig op og længere bagude ligger Zanskar bjergkæden, hvor Nun og Kun er de højeste toppe.

Nedstigningen er nærmest mere anstrengende, end opstigningen og indtil Chogdo er den til tider ganske stejl. Sidenhen går vi gennem et dalområde, hvor vi flere gange har set Blåfår (Bharal), en gede-antilope som er sneleopardens primære byttedyr. Langsomt kommer vi ind mod Shang Sumdo i 3.660 meters højde.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

14.

Sumdo til Hemis, Leh

Dag 14

Trekket slutter ved den lille jeepvej, hvor der er afhentning og evt. kørsel via det berømte Hemiskloster, til Leh, og hotellet - og et varmt bad. Eftermiddagen i Leh.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

15.

Leh og fly til Delhi

Dag 15

Vi flyver fra Leh til Delhi, hvor vi på flyturen har en storslået udsigt til Stok Kangri. Vi ankommer til Delhi Indiens gigantiske hovedstad med omkring 13 millioner indbyggere. Ikke mindre end otte gange har Delhi været hovedstad i Indiens historie, blandt de mest kendte perioder er Delhi-sultanatet, stormogulerne med deres prægtige byggerier og selvfølgelig under briterne, der flyttede hovedstaden fra Calcutta til Delhi i 1911.

Morgenmad er inkluderet.

16.

Ankomst København

Det er blevet tid til at tage afsked med Ladakh/Indien og vende næsen hjemad. Meget tidlig morgen kører vi i lufthavnen og flyver mod København, hvor vi ankommer i løbet af dagen. 

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
1. juli - 30. september 2019
19.498,-
18.498,-

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Delhi tur/retur på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Flyrejse Delhi-Leh retur på økonomiklasse, inkl. indenrigsskatter og -afgifter
 • Transfer og transport med privat bil og chauffør
 • Overnatninger i delt dobbeltværelse/telt
 • 4 nætter på Laermo hotel i Leh
 • 1 nat på Ibis lufthavnshotel i Delhi
 • 8 nætter i telt på trekkingturen
 • Trekking- og ekspeditionsarrangement med vandreguider, køkkenhold, bærere/lastdyr
 • Tilladelser
 • Morgenmad i Leh og Delhi
 • Morgenmad, frokost og aftensmad på trekkingturen
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales). Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække højdeturer og bjergbestigning. Gouda rejseforsikring dækker bjergbestigning og trekking i alle højder
 • Afrejse med fly fra f.eks Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Visum til Indien (eVisa kan søges online på rejser til Indien)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”
Praktisk information

Bedste rejsetid: Juni til september

Sværhedsgrad: C

Højde: op til 5.100 meter

Pakkeliste: Trekking 

Type: Individuel trekkingtur med lokalguider

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

 

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

CAKEPHP - 1 uge

Hjemmesiden bruger denne cookie til at huske den besøgende. På webshops bruges den fx. til at huske brugerens kurv.

CakeCookie[vmcmsPersonalizedNodes] - 5 år

Hjemmesiden sætter denne cookie, for at huske hvilke sider der er blevet vist, for senere at kunne fremhæve disse sider.

catalog-travel-ids - 180 dage

Denne cookie bruges til at huske hvilke rejser der er blevet tilføjet kataloget.

Cookie-indstillinger

CakeCookie[vm-gdpr] - 1 måned

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-Indstillinger.

CakeCookie[vm-gdpr-accept] - 1 måned

Angiver om cookie-indstillinger er blevet gennemgået / accepteret.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

gwcc - 90 dage

Google Website Konvertering af opkald.Google Analytics samler oplysninger, der gør det muligt for at forstå interaktioner med Googles websteder og i sidste ende forbedre brugeroplevelsen for bedre at kunne betjene dig som bruger.

Google Tag Manager

_dc_gtm_UA-# - Slettes når browseren lukkes

Bruges af Google Tag Manager til at kontrollere opstarten af Google Analytics-koden. # = ID fra Google Analytics.

Facebook Pixel

fr - 118 dage

datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke, om browseren understøtter cookies.

IDE - 1 år

Bliver brugt af Google til at registrerer og sende information omkring hjemmesidens brugere og deres handlinger efter de har fået vist reklamer, for bedre at kunne vise reklamer til den enkelte bruger

OptinMonster

_omappvp - 11 år

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før.

_omappvs - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før i sessionen.

om-session-pageviews - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at tælle antallet af sidevisninger.

om-session-start - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se hvor langt tid brugeren bruger på en side.