Vejr og klima i Indien

Hvornår skal man rejse til Indien

Højsæsonen i Indien varierer alt afhængig af, hvor i Inden man skal rejse. Rejser man til den sydlige del er det månederne januar til marts, der er bedst, da disse måneder har gode temperaturer og monsunsæsonen endnu ikke er begyndt. Rejser man i stedet til den nordlige del af Indien er det månederne juni til september der er at foretrække.

Temperaturerne i Indien er hele året dejligt varme og derfor kan man ikke på den måde tale om en lavsæson, i hvert fald ikke, hvis man med det mener månederne med lave temperaturer. Dog kan der i nogle måneder være meget høje temperaturer, som i New Delhi, hvor der i maj og juni sagtens kan være mere end 40 grader. I den nordlige del af Indien kan temperaturerne være meget høje i månederne april til juni.

Generelt om klima og vejr i Indien

Kerala i Sydindien

Kovalam

Kovalam er en skøn del af Indien, som ligger ud til kysten. Byen er især kendt for sine strande, og er delt op i hele tre forskellige strande: Lighthouse beach, Hawah beach og Samudra beach.

Strandene er skønne, havet klart og der er flotte palmetræer. Desuden er temperaturerne her altid fantastiske til at være stranden. Derfor er det et helt perfekt sted til afslapning.


Delhi i hjertet af Indien

New Delhi

Hovedstaden i Indien er New Delhi. New Delhi er en utrolig spændende by. Lige så spændende som byen er, lige så forskelligt kan vejret her være.

I sommerperioden kan det blive over 40 grader, mens man i vintermånederne kan komme ned på 7 grader eller mindre. Det samme gælder nedbørsmængderne som kan variere i mellem 8 mm og 257 mm.


Varanasi i Indien

Varanasi

Varanasi er en hellig by i Indien. Faktisk er det en af Hinduismens allerhelligste byer. Varanasi også nogen steder kendt under Banaras, Benares og Kashi.

Byen ligger i den nordlige del af Indien ved Ganges. Desuden er temperaturerne i byen meget varierende mellem sommer og vinter og der kan opleves monsoon i byen.