Aktive Sri Lanka - Vandring, cykling, kultur og strand
Antal dage: 17
Priser fra: 14.998,-
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Kiplings aktive rejse til Sri Lanka

Vandring, cykling, kultur og strand på Sri Lanka

 

Vil du gerne opleve Sri Lankas store seværdigheder og samtidig være aktiv med cykelture og vandring, venter her store kultur- og ikke mindst naturoplevelser på vores aktive rejse til Sri Lanka, hvor vi kommer tæt på oplevelserne da vi skal omkring på cykel i både by og på land.

I det smukke højland er der tre vandreture hvor det bogstavelige højdepunkt er at opleve dagens start på Adams Peak.

 

 

Blandt de mange store kulturelle oplevelser er Sigiriya klippen, smukke buddhistiske templer i grotter og en enestående togrejse mellem den gamle hovedstad Kandy og det frodige højlands teplantager.

Mellem byerne kører vi i bil med privatchauffør. Rejsen slutter på Unawatunas skønne sandstrande med svajende kokospalmer og azurblåt hav.

 


1.

Afrejse fra København

Dag 1

Fra København mod Sri Lanka

Mad er inkluderet på flyrejsen

2.

Ankomst til Sri Lanka og kystbyen Negombo

Ved ankomsten til lufthavnen i Colombo står vores mand klar med et Kipling Travel skilt eller et navneskilt, og kører jer til hotellet, der ligger ca. et kvarters kørsel nordpå, i kystbyen Negombo.

Negombo er en livlig by med gode strande samt et lokalt byliv, et gammelt hollandsk fort og fiskemarked.

Overnatning i Negombo

3.

Besøg på elefantbørnehjemmet – grottetemplet i Dambulla

Dag 3

Efter morgenmaden gøres klar til rundrejsen, der foregår til fods, på cykel og i egen bil med privatchauffør/guide. Vi opfordrer til, at I får skabt en god dialog med chaufføren, så I kan få indlagt lige netop de stop, I ønsker. Giver I udtryk for jeres ønsker, får I det optimale ud af køreturene. Vi kører gennem Sri Lankas smukke højland til Sigiriya, der ligger cirka 150 km fra Negombo. Undervejs besøger vi elefanterne i Pinnawela Elephant Orphanage, der er et statsstøttet elefantbørnehjem, hvor man opfostrer elefantunger, der har mistet deres familie i junglen. Stedet blev etableret i 1975 og besætningen består i dag af over 70 elefanter.

Efterfølgende kører vi til grottetemplet Dambulla, der er et af de største og bedst bevarede tempelkomplekser på Sri Lanka. Templerne er bygget ind i oprindelige huler i klippen. Loftet er dekoreret med kalkmalerier der fortæller om store begivenheder i Buddhas liv og templet har over 150 smukke statuer, alene 48 af Buddha og Dambullagrotterne dateres tilbage til cirka 100 f.Kr. Vi vil formodentlig opleve en del Singhalesere, der kommer til Dambulla for at bede, stemningen her er fantastisk.

Herefter kører vi videre et par timer nordpå mod Sigiriya. Vi har resten af dagen til afslapning ved hotellets pool til at nyde de smukke omgivelser.

Overnatning i Sigiriya

Morgenmad er inkluderet.

4.

Løveklippen i Sigiriya og cykeltur i den gamle kongeby Polonnaruwa

Dag 4

Dagens udflugtsmål er en af Sri Lankas største attraktioner, Sigiriya klippen. Den kaldes også  "Løveklippen", og er et imponerende klippefort, som har været et kæmpe kongepalads. Det ligger ophøjet på en cirka 200 meter høj klippe, med et enestående udsyn udover det omkringliggende landskab af jungle og bjergsilhuetter. Få steder på kloden finder vi bygninger, der er så velbevarede som denne borg, der gennem tiden har haft talrige funktioner. Udover at have været en fæstning fungerer det således nu som kunstgalleri og munkekloster, der må siges at være en særpræget kombination. Inden for murene findes store vandbassiner, smukke haveanlæg, imponerende stenstatuer af løver og en 1.000 år gammel mur med velbevarede Sigiriya malerier, der må have været den tids graffiti. Sigiriya findes på UNESCO´s liste over verdens kulturarv og regnes af nogle for en attraktion ligeværdig med Taj Mahal og Den Kinesiske Mur.

Vi anbefaler at I tager jer god tid til, at nyde den unikke stemning på turen op af klippen, forbi de berømte freskomalerier, og ikke mindst udsigten fra toppen af løveklippen. Der er tilknyttet et mindre museum, "Sigiriya Museum", der giver et interessant indblik i det imponerende byggeri.

Fra Sigiriya kører vi i bil til Polonnaruwa.

Polonnaruwa var hovedstad I Sri Lanka I det 11. til 13. Århundrede, og er ligeledes på UNESCO’s liste for verdens kulturarv. Stedet er berømt for store statuer, stupaer, freskomalerier og det kongelige palads. Vi tager omkring I byen og de mange seværdigheder på cykel, en tur på en 2-3 timer hvor vi kører en 10-12 km.

Herefter retur til Sigiriya hvor vi har den resterende del af dagen er på egen hånd.

Overnatning i Sigiriya

Morgenmad er inkluderet.

5.

Kandy og trekking i Knuckles Mountain Range

trekking i Knuckles Mountain Range

Fra Sigiriya går turen gennem højlandet til det smukke område Knuckles Mountain Range der ligger i Kandy området. Vandreturen på 3-4 timer går langs risterrasser hvor vi nyder den smukke udsigt op mod bjergene, som ligner knoerne på en knytnæve (deraf navnet Knuckles Mountain). Og hvis man får lyst til at køle lidt af undervejs vil der være mulighed for en forfriskende dukkert i floden. Efter vandringen  kører vi til Kandy undervejs besøger vi Spice Garden ved Matale.

Overnatning i Kandy

Morgenmad er inkluderet.

6.

Kandy, Sri Lankas buddhistiske centrum

Dag 6

Dagen tilbringer vi i det, som kaldes Sri Lankas "kulturhovedstad". Kandy ligger med sine 110.000 indbyggere tilbagetrukket i Sri Lankas vidunderlige bjerge, og er Sri Lankas buddhistiske centrum – omgivet af skønne småbjerge og beroligende søer. I templet Dalada Maligawa – bedre kendt som ”Tandens Tempel” opbevares relikviet kendt som Buddhas tand, der er optaget på UNESCO's liste over verdenskulturarv. Tanden og templet besøges dagligt af hvidklædte munke, der hylder tanden med lotusblomster. Der er usikkerhed om, hvorvidt tanden rent faktisk er den originale, der i det 4. århundrede blev ført til Sri Lanka af en prinsesse, der skjulte den i sit hår! Det afholder dog ikke fra massive fejringer i juli-august, hvor Buddhas odontologiske rester markeres ved et 10-dages optog gennem Kandy. Her får den alt, hvad den kan trække af trommer, dans og elefanter (hvoraf én bærer en kopi af tanden) – festlighederne kulminerer med en ceremoni foran selve Tandens Tempel.

Vi når også at besøge den botaniske have Peradinaya med sin enestående samling orkideer.

Overnatning i Kandy

Morgenmad er inkluderet.

 

7.

Cykling gennem teplantager og smukke landskaber i Hanthane

Formiddagen er til afslapning enten på hotellet eller til en tur I byen.

Om eftermiddagen tager vi på en cykeltur gennem teplantager og til Ceylon te museet, hvor vi vil  høre om alt, hvad der er værd at vide om te. Undervejs kan vi selv forsøge os med at plukke te, se hvordan livet i plantagerne udfolder sig, nyde det fantastiske land og den skønne panorama udsigt over bjergkæderne, mens vi træder I pedalerne (en tur på omkring 18 km på en 3-4 timer).

Overnatning i Kandy

Morgenmad er inkluderet.

8.

Togrejse fra Kandy til Nuwara Eliyas smukke teplantager

Dag 8

Chaufføren møder os på hotellet i Kandy, hvorfra vi kører til banegården. Her tager vi på togrejse gennem højlandet til Nanu Oya, i alt cirka 4 timers varighed. Vi kører gennem de smukke bjergegne gennem landskaber med terrassemarker og skov af fyr og eukalyptus indtil Sri Lankas vidunderlige temarker langsomt dukker frem.

I Nanu Oya møder vi igen chaufføren der kører os det sidste stykke vej til Sri Lankas smukke top Nuwara Eliya.

Nuwara Eliya udtales Nu-relia og ligger svalt og roligt i cirka 1.900 meters højde. Dette var stedet, hvor engelske koloniherrer (i Indien kaldet for ”The Raj”) trak sig tilbage fra den varmeste tid, hvilket man også ser på byen. Den minder en del om det engelske højland med stenhuse, tåge og en del regn nu og da. Så det er ikke for ingenting, at Nuwara Eliya kaldes for ”Little England”. Her  er en mindre basar, hindu templer og kirker fra den engelske tid. Byen er kendt for te produktionen og de fantastiske og afvekslende omgivelser: smukke temarker og plantager, frodige skove og tågefyldte plateauer, som vi skal opleve senere. Sri Lanka er en af verdens største eksportører af te, og vi har mulighed for både at smage den verdensberømte te og købe te med hjem. Vi oplever byen på den bedste måde, nemlig på cykel, hvor vi skal på en 2-3 timers tur omkring i byen, og opleve de mange seværdigheder.

Overnatning i Nuwara Eliya

Morgenmad er inkluderet

9.

Horton Plains - vandring i nationalparken

Horton Plains

Fra tidlig morgen tager vi på en trekking tur i nationalparken Horton Plains. Parken er en såkaldt tågeregnskov og de bakkede landskaber med en kombination af skov og græssletter, har et rigt dyreliv, og en flora som kun findes her. Her er blandt andet over 80 forskellige fuglearter, aber, hjorte, kæmpe egern og vildsvin.

Landskabet er betagende, og vi forventer at det tager en 4-5 timer at tilbagelægge den ca. 10 km lange rute. Efterfølgende er der transport til hotellet.

Overnatning i Nuwara Eliya

Morgenmad er inkluderet

10.

Til toppen af legendariske Adams Peak 2.243 meter

Adams Peak trekking Sri Lanka

I løbet af formiddagen kører vi til Hatton. Stedet er udgangspunkt for at vandre op til toppen af bjerget Adams Peak. Bjerget er et helligt bjerg for alle 4 store religioner, og tiltrækker hver år tusinde af pilgrimme der vandrer til toppen. Der er en fordybning i toppen af bjerget og den er anset for at være Buddhas fodspor, Shivas fodspor, Adam fodspor eller en efterladenskab fra profeten Thomas, alt afhængig af religiøs overbevisning. Men alle besøger stedet i respekt for hinanden. Vores overnatningssted Wathsala Inn må betegnes som et simpelt turistklasse hotel, men rent, velfungerende med en god beliggenhed i forhold til bjerget.

Vi starter opstigning over midnat og det tager 4 timer at gå til toppen ad den anlagte pilgrimsrute, så husk at tage godt med vand med. Fremme på toppen mødes vi af et lille buddhistisk tempel med tilhørende munke.

Overnatning i Hatton

Morgenmad er inkluderet

11.

Hatton og solopgang på Adams Peak

Hatton Adams Peak

Vi håber at vejret viser sig fra den bedste side, så vi kan nyder solopgangen i flotte orange røde farver på toppen af Adams Peak. Efter solen er stået op, går vi ned igen. En tur som forventes at tage 2 timer. Så går turen retur til Washsala Inn for at få en solid morgenmad.

Resten af dagen er til afslapning oven på nattens og den tidlige morgens bedrifter.

Overnatning i Hatton

Morgenmad er inkluderet

12.

Den gamle handelsby Galle og Unawatuna smukke strande og palmer

Efter morgenmaden kører vi til byen Galle, en smukke gamle koloniby ved Sri Lankas sydspids, der med sine 100.000 indbyggere er blandt de større byer i Sri Lanka, og som indtil Colombo fik en ny havn I 1873, var øens førende by vedrørende handel med omverden. Byens juvel er et gammelt fort bygget af portugisere og hollændere da de herskede over de 7 have. Fortet er med på UNESCO’s liste for verdens kulturarv. Byen har et smuk opland, og vi skal på en cykeltur i omegnen af byen langs marker, vandløb og med stop i landsbyer undervejs, hvor vi får forfriskninger og oplever lokale skikke og gæstfrihed. Turen er på en små 12 km og forventes at vare en 3 timers tid.

Fra Galle kører vi langs kysten til Unawatuna. Unawatuna er gennem de seneste år på mange måder blevet synonymt med Sri Lankas strande uden for charterområderne. 
Unawatuna ligger i en lille fin bugt på blot en god kilometers længde. I den ene ende ligger en fin lille pagode og i den anden et klippebånd. Den beskyttede bugt, gør at der ikke er samme stærke understrøm, som man oplever mange andre steder på Sri Lanka, dog skal man altid være opmærksom på både brænding og strøm. Man fristes næsten til at kalde Unawatuna for paradisisk, sandet er lækkert og gyldent, stranden er de fleste steder rigtig flot og fortsætter bugten rundt.

Unawatunas kystbyggeri kan virke en anelse improviseret, men der er faktisk ret hyggeligt og bag selve strandområdet ligger der en hyggelig kyst landsby med en herlig og afslappet stemning. Her er et utal af hyggelige cafeer, restauranter og masser af småbutikker. Der kan være en glad og livlig stemning i Unawatuna men heldigvis er der endnu ingen vilde fester, selv om vi har erfaret, at der til tider kan høres musik fra cafeerne til ud på de sene aftentimer. 
Og alligevel er vi på alle måder langt fra charterturismes højhuse eller gigantiske resorts og Hikkaduwas tunge trafik i gaderne. Unawatuna er på mange måder et udviklet rejsendes paradis, der hvor man oplever trope-Sri Lanka på bedste vis.

Vi overnatter på et mindre strandhotel med kun 12 værelser, beliggende direkte ved Unawatunas smukke sandstrande. Stedet har en hyggelig og intim stemning og fantastisk seafood retter i restauranten, der ligger med direkte udsigt over Unawatuna-bugten.

Morgenmad er inkluderet.

13.

Unawatuna – Badeferie

Dagene ved Unawatuna-stranden går hurtigt med er at nyde omgivelserne og slappe af ved stranden og nyde veltilberedte fiskeretter på de lokale restauranter de næste dage. Der er flere muligheder for dagsudflugter fra Unawatuna til Galle eller leje cykler og besøge en af de nærliggende fiskerlandsbyer eller cykle en tur ud langs rismarkerne, der ligger lige bag strandområdet.

Overnatning i Unawatuna

Morgenmad er inkluderet.

14.

Unawatuna – Badeferie

Dag 14

Overnatning i Unawatuna

Morgenmad er inkluderet.

15.

Unawatuna – Badeferie

Dag 15

Overnatning i Unawatuna

Morgenmad er inkluderet.

16.

Unawatuna – Badeferie

Dag 16

Sidste dag på stranden 

Vi nyder dagen på stranden eller ved hotellet.

Morgenmad er inkluderet.

17.

Hjemrejse og ankomst til Danmark

Eventyret slutter

Meget tidlig afgang fra Unawatuna. Vi kører via express highway til lufthavnen i Colombo for check-in og hjemrejse. Vi ankommer til Danmark sidst på dagen. 

Morgenmad og mad på flyrejsen er inkluderet.

Velkommen hjem.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
1. november - 10. december 2018
17.498,-
16.498,-

11. december 2018 - 13. januar 2019
Kontakt os
Kontakt os

14. januar - 24. januar 2019
18.298,-
17.298,-

25. januar - 28. februar 2019
20.998,-
19.998,-

1. marts - 31. marts 2019
15.998,-
14.998,-

1. april - 23. april 2019
16.598,-
15.798,-

24. april - 30. april 2019
15.998,-
14.998,-

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Colombo retur på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Cykelture med guide, back-up og cykelreperatør
 • Vandre- og trekkingture i Knockles Mountain, Horton Planins og Adams Peak med guide
 • Indenrigstransport i bil med aircondition og privatchauffør/guide
 • Alle rundture, udflugter og ture med lokal engelsktalende guide
 • Togrejse fra Kandy til Nanu Oya/Nuwara Eliya
 • Overnatninger i delt dobbeltværelse med morgenmad
 •   1 nat på Pledge 3 i Negombo
 •   2 nætter på Sigiriya Village i Sigiriya
 •   3 nætter på Hotel Suisse i Kandy
 •   2 nætter på Avian Breeze i Nuwara Eliya
 •   2 nætter på Wathsala Inn i Hatton
 •   5 nætter på Thaproban Beach Hotel i Unawatuna 
 • Alle entreer er inkluderet
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Visum (søges online inden afrejse og koster ca USD 35,- per person)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”  

TILKØB

 • Enkeltværelsestillæg: 4.798,-
 • Hvalsafari ved Mirissa: 
  798,- per person v/min 2 personer
  598,- per person v/min 4 personer
Praktisk information

Sri Lanka bedste rejsetid: December til og med marts

Sri Lanka god rejsetid: april og maj (varmt)

Sri Lanka regntid: Delvist juli og august samt september-november

Type: Individuel kulturrejse og badeferie med privatchauffør samt rundture i alle byer og nationalparker med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Vores hoteller: Sri Lanka

Tilkøb af ballonflyvning ved Sigiriya: Arrangementet vil tage cirka 3-4 timer med en time i luften alt afhængig af vind og vejr. Fra november til april opnås de bedste betingelser for at flyve i varmluftsballon, men en tur vil altid afhænge af vejrforholdene.

 

Fysiske krav

Alle vores rejser har fokus på optimal tid i felten. Der er 6 cykelture undervejs på rejsen varighed fra 1 til 2 timer (ca. 8-10 km) op til 4-5 timer (ca. 18-20 km). Trekking turene i Knockles Mountain og Hotton er på 4-5 timer og turen op til Adams Peak er den mest anstrengende med 4 timers vandring op og 2 timer ned. Så du skal være i almindelig god normal fysisk form, ordentlig gående og ikke have knæ problemer for at kunne deltage på denne rejse.

 

Foredrag

Sri Lanka

21. november 2018 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Sri Lanka

5. februar 2019 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

CAKEPHP - 1 uge

Hjemmesiden bruger denne cookie til at huske den besøgende. På webshops bruges den fx. til at huske brugerens kurv.

CakeCookie[vmcmsPersonalizedNodes] - 5 år

Hjemmesiden sætter denne cookie, for at huske hvilke sider der er blevet vist, for senere at kunne fremhæve disse sider.

catalog-travel-ids - 180 dage

Denne cookie bruges til at huske hvilke rejser der er blevet tilføjet kataloget.

Cookie-indstillinger

CakeCookie[vm-gdpr] - 1 måned

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-Indstillinger.

CakeCookie[vm-gdpr-accept] - 1 måned

Angiver om cookie-indstillinger er blevet gennemgået / accepteret.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

gwcc - 90 dage

Google Website Konvertering af opkald.Google Analytics samler oplysninger, der gør det muligt for at forstå interaktioner med Googles websteder og i sidste ende forbedre brugeroplevelsen for bedre at kunne betjene dig som bruger.

Google Tag Manager

_dc_gtm_UA-# - Slettes når browseren lukkes

Bruges af Google Tag Manager til at kontrollere opstarten af Google Analytics-koden. # = ID fra Google Analytics.

Facebook Pixel

fr - 118 dage

datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke, om browseren understøtter cookies.

IDE - 1 år

Bliver brugt af Google til at registrerer og sende information omkring hjemmesidens brugere og deres handlinger efter de har fået vist reklamer, for bedre at kunne vise reklamer til den enkelte bruger

OptinMonster

_omappvp - 11 år

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før.

_omappvs - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før i sessionen.

om-session-pageviews - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at tælle antallet af sidevisninger.

om-session-start - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se hvor langt tid brugeren bruger på en side.