Aktiv Vietnam rejse

Natur og kultur i det smukke Nordvietnam - Mai Chau samt vandring og cykling ved SapaVi flyver fra København mod Hanoi, Vietnam.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Dag 1

En af dagens oplevelser:

 • Vietnams store og livlige hovedstad, Hanoi

Vi ankommer til Hanoi, hvor vi bliver mødt af vores repræsentant og kørt til hotellet, der naturligvis er beliggende i gåafstand til ”The Old Quarter”, der er Hanois hyggelige og sprudlende kvarter.

Vietnams hovedstad, Hanoi, beliggende ved Den Røde Flods delta, er en af Østens mest charmerende hovedstæder. Byen, der er et inferno af dyttende scootere og samtidig præget af brede boulevarder med akacietræer og grønne parker, har formået at bevare noget af det originale Østen, der forsvinder mange andre steder i Asien.

Dagen er afsat til egne oplevelser i byen, og vi kan foreslå en spadseretur til Hoan Kiem søen med Skildpadde-øen midt ud i søen. Dette er turtelduernes mødested, familiernes udflugtssted og officielt centrum af hele Vietnam. Som navnet antyder, vrimlede det engang med skildpadder – i dag bringer det lykke, hvis man tror, man har set en skildpadde i søen.

Det siges, at minimum 4,5 millioner ud af byens 6 millioner indbyggere ejer én scooter. En intens oplevelse, der blot kræver, at man går ud i trafikken og passerer gaden med jævn hastighed. Det er scooterne, der styrer trafikken, og mens vi holder vejret, kommer vi i sikkerhed over på den anden side.

Vi kan varmt anbefale, at køre en tur i cyclo, en vietnamesisk cykeltaxi, gennem “The Old Quarter”. Her er stor aktivitet af handlende, cykelrickshaws og gadekøkkener. Bydelen er oprindelig kendt som ”de 36 gader”, hver opkaldt efter det erhverv der udøvedes, fx smedegade, papirgade eller silkegade. Gaderne emmer af stemning, og det er her, det lokale liv folder sig ud.

Overnatning i Hanoi

Hanoi Old Quater

Et par af dagens oplevelser:

 • Rundtur i Hanoi
 • På cykel mod Ho Chi Minhs hus og den Røde flod
 • Old Quater og vanddukketeater

Efter morgenmaden møder vi vores guide, da vi skal på cykeltur denne formiddag. Vi cykler ud gennem Hanois gamle kvarter og videre langs den Røde Flod, hvor de lokale er i gang med dagens gøremål. Vi besøger en keramik landsby, der med den strategiske beliggenhed ved Den Røde Flod er rig på ler, og dermed optimale forhold for at fremstille keramik. Cykler videre forbi en kommerciel blomsterhave og velhaver kvarteret ved West Lake, hvor vi nyder en kop kaffe.

Inden vi slutter turen, cykler vi forbi Ho Chi Minhs Mausolæum. Det er her, Nordvietnams tidligere kommunistiske leder, der også frigjorde nordvietnam fra den franske kolonimagt, har ligget i glassarkofag siden hans død i 1969.

Eftermiddagen er fri til oplevelser på egen hånd. En mulighed er at besøge Litteraturtemplet, hvor vi får et spændende indblik i Vietnams tidlige historie og traditionelle arkitektur. Templet er Vietnams første universitet og blev grundlagt af Kejser Ly Thanh Tong i 1070. Vi går på opdagelse gennem templets smukke pavilloner, haller og røgelsesfyldte ceremonipladser, der i adskillige generationer, frem til 1802, uddannede kejserfamilien og andre adelige. Der blev rejst 82 stenplader med inskriptioner og navne på de elever, der afsluttede den krævende uddannelse. Stenpladerne hviler på ryggen af skildpadder, der symboliserer styrke og et langt liv.
Templet besøges fortsat af vietnamesiske studerende inden en eksamen, for at skildpadderne ved håndspålæggelsen kan give den fornødne held og lykke. Som så meget andet i Vietnam ser vi her, hvordan Vietnams fortid også har stærk indflydelse på Vietnams fremtid.

Om aftenen møder vi igen vores guide, da vi skal besøge i Hanois vanddukketeater ved bredden af Hoan Kiem Lake. Der er fem daglige forestillinger, og det er en god ide at gå forbi og købe billetten på forhånd. Hanois traditionelle vanddukketeater er en uforglemmelig oplevelse. Showet opføres af Hanois berømte Thang Long Teater. Vi kommer med på et spændende eventyr, som giver indblik i den charmerende vietnamesiske kultur og historie. Vanddukketeater er en typisk vietnamesisk kunstnerisk udtryksform fra Red River Deltaet, og kan dateres tilbage til det 11. århundrede. Dygtige dukkeførere bag et tæppe fører stykkets hovedpersoner let spankulerende og nærmest dansende henover vandkanten. Et live orkester sørger for med traditionel vietnamesisk musik at tilføre stykket ekstra dybde og drama.

Overnatning i Hanoi

Morgenmad er inkluderet.

Cykel Vietnam

Et par af dagens oplevelser:

 • På cykel gennem grønne rismarker, hyggelige landsbyer og fantastiske landskaber.
 • Overnatning på lokalt homestay

Efter morgenmaden kører vi mod sydvest mod grænsen til Laos til den frodige, grønne dal Mai Chau, hvor vi skal bo på et hyggeligt, lokalt homestay i traditionel vietnamesisk stil. 

Om eftermiddagen tager vi på en flot cykeltur på 2-3 timer ad flade stier rundt til Mai Chaus små landsbyer, hvor lokale vietnamsere vil fortælle om deres kultur, skikke og traditioner. Der bor flere af Vietnams mange minoritetsgrupper i dalen, og på vores cykelture ad små stier rundt om rismarkerne får vi et indblik i forskellene mellem de mange folkegrupper. Ruten kan gå ad flere veje, og der er mulighed for at besøge landsbyerne Na Thia, Nhot, Pom Coong, Lac og Chau.

Overnatning på sovesal med delt toilet på homestay.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Tam Coc - fastlandets svar på Halongbugten

Et par af dagens oplevelser:

 • Cykeltur blandt rismarkerne i Mai Chau

Vi spiser morgenmad på homestayet, inden vi begiver os ud på en 2 timers cykeltur blandt rismarker og landsbyer i Mai Chau. 

Vi rykker ind på Mai Chau Lodge, der ligger skønt omkranset af grønne palmetræer og med udsigt til Mu Luong Søen. Eftermiddagen er til fri disposition til udforskning af området omkring søen eller afslapning ved lodgens dejlige swimming pool.

Overnatning i Mai Chau.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

Mai Chau Vietnam

Et par af dagens oplevelser:

 • Mai Chau
 • Nattog til Lao Cai

Vi har nogle timer i Mai Chau efter morgenmaden, og midt på dagen går turen tilbage til det travle Hanoi. Her er der mulighed for at udforske Hanoi på egen hånd, inden vi hen på aftenen bliver hentet og kørt til togstationen i Hanoi, hvor vi går ombord på nattoget til Lao Cai.

Vi overnatter på nattog.

Morgenmad er inkluderet.

nattog Hanoi

Et par af dagens oplevelser:

 • Gennem nogle af Vietnams smukkeste landskaber
 • Landsbyer og Nordvietnams mange minoritetsgrupper

Dagen byder på en af Vietnams smukkeste køreture ad snoede veje gennem bjerge og frodige dale med prægtige landskaber undervejs. Vi passerer og besøger de afsidesliggende landsbyer, beboet af forskellige minoritetsgrupper. Det er interessant at opleve, hvordan de forskellige befolkningsgrupper adskiller sig fra hinanden, hvilket primært kommer til udtryk med hensyn til klædedragter, byggestil og sproget.

Vi overnatter på et af byens simple hoteller i Tam Duong.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Smuk køretur gennem Lai Chau dalen til Tam Duong

Et par af dagens oplevelser:

 • Over bjergene til Sapa, Vietnams klassiske "trekkingland"
 • Markeder, landsbyer, terrassemarker og vandreture i Sapa

Er du tilfældigvis i Tam Duong på en torsdag, er der mulighed for at besøge Tam Duongs torsdagsmarked, der er meget lidt besøgt af turister. Der er flere forskellige markeder i området, alle på forskellige ugedage, så måske kan programmet tilpasses derefter.

Den sidste vej inden Sapa går over Hoang Lien bjergkæden, hvor vi i klart vejr har en betagende panoramaudsigt til Mount Fansipan, Indokinas højeste bjerg på 3.143 meter. Sidst på dagen ankommer vi til bjergbyen Sapa, beliggende i 1.500 meters højde og etableret af franskmændene i 1920’erne.

Vi har valgt Sapa området, da det er udgangspunktet for trekkingture. Naturen er underskøn, og vi kommer tæt på forskellige etniske minoriteter. Det betyder samtidig, at specielt Sapa by har udviklet sig med hastige skridt gennem de seneste 10 år, hvilket byen også bærer præg af. Dog er det stadig hyggeligt at møde de ældre H’moung kvinder, der præger gadebilledet. Vi får en uformel sludder, og selvfølgelig vil de sælge os nogle af deres farvestrålende produkter, stadig til rimelige priser, og vi ved, at størstedelen af minoriteterne har brug for den ekstra indtægt, de får fra turismen.

Overnatning i Sapa

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Sapa Vietnam

Et par af dagens oplevelser:

 • Vandring gennem frodige rismarker til den lille og aktive landsby Cat Cat
 • Y Linh Ho og dens "Sorte" H'Mong befolkning
 • H'Mongkultur og Homestay

Den bedste måde at komme endnu tættere på den vietnamesiske landbefolkning er ved at tage på trekkingtur. Derfor gør vi denne morgen klar til to dages trek med privat overnatning på et såkaldt ”homestay”. Trekket kræver almindelig fysisk form, mens oplevelsen er langt ud over det sædvanlige.

Guiden møder op morgenen, og trekket starter direkte fra hotellet. Fra Sapa går vandringen mod syd gennem frodige rismarker til den lille og aktive landsby Cat Cat. Byen er beboet of H'Mong folket, og deres produkter af vævede stoffer og håndlavede metalsmykker ligger fremme. Netop et af de karakteristika, der gør Vietnam til et skønt rejseland, er den meget imødekommende og venlige befolkning. 

Vi forsætter gennem de smukke dale, og kommer til en klynge af små landsbyer, der samlet kaldes Y Linh Ho. Befolkningen er stadig de såkaldte "Sorte" H'Mong, klædte som de er i sorte og mørkeblå indigofarvede klædedragter. Stien går til tider over en stejl kløft, men følger senere floden. De lokale børn afprøver deres fiskeheld med net, og der er tid til at smide skoene og lade sine fødder svale i det kølige vand. Trekket forsætter i roligt tempo gennem nogle af Vietnams smukkeste dale, hele tiden omkranset af høje bjerge og de utallige terrassemarker, lokal "ingeniørkunst" etableret gennem hundreder af år. Flere steder ser vi kvinder i alle aldre stå i vand til knæene på familiens lille ris-lod for at udplante de unge risplanter, eller - når markerne igen er tørre - høste deres udbytte. Da bønderne i det nordlige Vietnam kun høster en gang om året i modsætning til deltaområderne, hvor der høstes op til 3 gange om året, bliver selv de stejleste bjergskråninger udnyttet. Vi hilser på mændene, der pløjer med vandbøfler og meget enkle plove, som vi brugte herhjemme i 1930’erne. Frokosten nydes i en af landsbyerne, inden man er fremme i landsbyen Lao Chai.

Efter et lille velfortjent hvil er det tid at lære kunsten om batikfarvning! Batik er en væsentlig del H'Mongkulturen, og det farvestrålende kunsthåndværk sælges langt omkring. Håndlavet batik er truet af moderne produktion, men en lille håndfuld af familier i Lao Chai og omegn har fastholdt de gamle traditioner. Under ledelse af en af de lokale eksperter er det muligt at lære de basale færdigheder - og få sit værk med hjem!

Herefter går man til Mrs Moo og hendes families hus. Mens solen går ned over de endeløse terrassemarker, kan man nyde et afslappende traditionelt urtefodbad og senere et veltillavet aftenmåltid tilberedt over det åbne ildsted. Vi overnatter hos Mrs. Moo under simple forhold i familiens bambushus, hvor vi sover på madrasser på hemsen, mens hele familien sover nedenunder. Der er toilet og mulighed for bad.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Trekkingtur i Sapa: Cat Cat - Y Linh Ho - Lao Chai Homestay

Et par af dagens oplevelser:

 • Vandring langs risterrasser og over højderygge gennem Muong Hoadalen mod landsbyen Ta Van.
 • Sapa områdets fine udsigter, grønne bjerge og spændnde landsbyer

Efter en tidlig morgen morgenmaden kan I nyde morgenlyset over terrasserne, inden der er afsked med Mrs Moo og hendes familie. Dagen starter med vandring langs risterrasser og over højderygge gennem Muong Hoadalen mod landsbyen Ta Van.

Stien følger en højderyg, og man kan nyde den fantastiske udsigt over dalen med landsbyer, tætte bambusskove og mod slutningen af trekket et smukt vandfald. Stien går mod lavlandet og landsbyen Giang Ta Chai. Vi er kommet frem til Red Dao folket, der er nemme at kende på deres røde turbanlignende hovedbeklædning. Nogle af kvinderne har barberet deres øjenbryn af ifølge en Red Dao legende. Kvinderne har gennem generationer syet de blålige klædedragter med meget smukke broderier og påsyede mønter. Det er en traditionsbunden minoritet, baseret på ældgamle tradition og overtro. Det afspejles i dag i en grundlæggende ”folketro”, hvor vietnameserne rådfører sig hos den kloge kone eller spåmanden, inden en vigtig beslutning træffes. Deres dragter er hverdagstøj og ikke et show for os besøgende. De indleder gerne en sludder med ”How old are you?” ”Ohhh very young”, ”What is your name”? “Ohhh very beautiful name”. De vil gerne sælge nogle af deres små tasker, tørklæder, broderier, og selvom de ikke sælger meget på en dag, så kan det være mere indbringende end en dags arbejde i marken.

Stien krydser den buldrende Muong Bo Flod og frokosten nydes kort tid derefter. Om eftermiddagen vender vi tilbage til Sapa, hvor der er mulighed for en velfortjent massage eller nyde en kop vietnamesisk kaffe. Faktisk er det en god stærk kaffe, der serveres i en kop, hvor der på toppen sidder et lille kaffefilter i blik, hvor vandet roligt drypper gennem filteret.

Overnatning i Sapa

Morgenmad og frokost er inkluderet.

vandring langs risterrasser og over højderygge gennem Muong Hoadalen mod landsbyen Ta Van.

Et par af dagens oplevelser:

 • Cykeltur til landsbyerne Ma Tra og Ta Phin dalen

I dag skal vi på cykeltur til landsbyerne Ma Tra og Ta Phin dalen, der ligger sydvest for Sapa. Undervejs hilser vinkende børn os velkommen med "xin chào" eller "hello". Vi besøger først Ma Tra, der er en mindre Black H'mong landsby. Black H'mong er den største af minoritetsgrupperne i området, og de er lette at genkende i deres mørke indigofarvede hjemmevævede klæder og gamashe-lignende klæder om læggene, der beskytter mod igler i rismarkerne. Mange kvinder bærer store runde øreringe, og undergrupper af Black H'moung fra området har en stor kam indlejret i deres lange hår.

Der er mulighed for en kortere gåtur til et par mindre landsbyer, beliggende oppe ad de høje bjergskråninger. Herfra fortsætter vi på to hjul til Ta Phin, der er beboet af Red Zao minoriteten. Vi går rundt i landsbyen og bliver måske inviteret på besøg, inden vi spiser frokost og kører tilbage til Sapa. Her nyder vi eftermiddagen på egen hånd.

Overnatning i Sapa

Morgenmad og frokost er inkluderet.

cykeltur i Sapa

Et par af dagens oplevelser:

 • Bac Ha - det største og mest kendte marked i Sapa
 • Nattog til Hanoi

Vi forlader Sapa tidlig morgen og kører ca. 4 timer, op og ned ad snoede bjergveje gennem, de nu velkendte naturscenerier og små landsbysamfund til Bac Has søndagsmarked. Bac Ha er det største og mest kendte marked i området, men der er også andre interessante markeder som fx Can Cau eller Coc Ly marked, der falder på andre ugedage. På Bac Ha marked mødes Flower H’mong, Phu La, Black Dao, Tay og Nung minoriteter, der kommer langvejs fra, fra de omgrænsende bjergregioner for at udveksle nyheder, sladder og gøre en god handel. Der sælges grøntsager, frugter, farverige beklædningsgenstande, tasker samt handles med levende vandbøfler, heste, grise og hunde. Vandbøflen handles for mellem 500-1000 USD alt efter alder og størrelse, en forholdsvis høj pris når vi tænker på, hvor fattige minoriteterne er. Forbinder vi Kina med dragen, er vandbøflen symbolet på Vietnam. Den spiller en meget vigtig rolle og har en høj værdi for den vietnamesiske landmand. Vandbøflen bliver behandlet som en del af familien og kommer også ind på en førsteplads i den vietnamesisk bondes prioritering i livet – efterfulgt af en kone og derefter et hus.

Vi får straks øje på kvinderne fra Flower H’mong, der pryder markedet med deres flotte og meget farvestrålende dragter. Ved første øjekast er de fleste af de små bjerg-minoriteter ganske sky – især ved fotografering. Men vis et billede af dig selv, og de lyser op i store smil.

Vi fortsætter i bil langs Chay River, indtil vi stopper ved et bådsted for at sejle i sampan ned ad floden, der skærer sig gennem det smukke landskab, hvor tiden overalt synes at have stået stille I generationer. Er vandstanden for lav, tager vi en typisk vietnamesisk oksekærre i stedet, mens vi betragter livet i de små landsbyer.

Herefter går turen til Lao Cai, hvorfra vi tager nattoget tilbage til Hanoi. Toget kører de knap 300 km med en gennemsnitsfart på 45 km/t, og da der kun er et spor i retningen Lao Cai til Hanoi, må vi flere gange undervejs ud i vigesporet og vente på forbipasserende tog. Vi overnatter i firepersoners aflukkede sovekupeer, som vi deler med andre rejsende. Sengene er redt op med både dyne og hovedpude samt central aircondition.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

ac Ha - det største og mest kendte marked i Sapa

En dagens oplevelser:

 • Hanoi - snus rundt i Old Quater

I takt med at solen står op, kører toget gennem de små gader i centrum af Hanoi. Ved ankomsten til stationen bliver vi budt velkommen tilbage og kørt til vores hotel. I byens parker og ved Hoan Kiem søen ser vi morgenfriske vietnamesere udøve morgengymnastik og tai-chi. En sjov oplevelse, så husk at bede chaufføren om at gøre stop. Vi har naturligvis sørget for, at I har jeres værelse allerede ved ankomsten til Hanoi, så der er mulighed for et hvil, inden I begiver jer ud på dagens eventyr.

Overnatning i Hanoi

Morgenmad er inkluderet.

Hanoi - snus rundt i Old Quater

I dag slutter en begivenhedsrig rejse i det nordlige Vietnam. VI spiser morgenmad og checker ud fra hotellet i Hanoi. Dagen er på egen hånd, indtil der er transport til lufthavnen, og hjemrejsen påbegyndes mod København.

Morgenmad er inkluderet.

Vi ankommer til København i løbet af dagen. 

Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
15. jan. - 24. feb. 2020
16.498,-

25. feb. - 17. jun. 2020
15.498,-

18. jun. - 16. aug. 2020
16.298,-

17. aug. - 10. dec. 2020
15.498,-

11. dec. 2020 - 9. jan. 2021
Kontakt os

10. jan. - 30. apr. 2021
15.498,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Hanoi t/r på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Nattog fra Hanoi til Lao Cai tur/retur
 • Al indenrigstransport i egen bil med aircondition og privatchauffør/-guide
 • Overnatninger i delt dobbeltværelse inkluderet morgenmad
 •   3 nætter på Bonsella Hanoi Hotel i Hanoi
 •   1 nat på simpelt homestay i Mai Chau
 •   1 nat på Mai Chau Lodge i Mai Chau
 •   1 nat i toget fra Hanoi til Lao Cai
 •   1 nat på  Muong Thanh Lai Chau Hotel i Tam Duong
 •   3 nætter på Sapa Centre Hotel i Sapa
 •   1 nat på simpelt homestay i Lao Chai
 •   1 nat i toget fra Lao Cai til Hanoi
 • 2 dages trek i Ban Ho/Sin Chai/Thanh Phu's enestående natur
 • Rundture og sightseeing i byerne med engelsktalende lokalguide/-chauffør
 • Entreer ved seværdigheder
 • Tidlig check-in på hotellet dag 12
 • Forplejning som beskrevet i program
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Visum til Vietnam (kun for ophold i Vietnam over 15 dage)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”
Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Badeferie forlængelse Eco Beach Resort på Phu Quoc i Vietnam
Badeferie forlængelse til Eco Beach Resort - 4 nætter
Pris fra 4.998 kr./person
Badeferie forlængelse Mango Bay Resort på Phu Quoc i Vietnam
Badeferie forlængelse til Mango Bay - 4 nætter
Pris fra 5.998 kr./person
Badeferie forlængelse Cassia Cottage på Phu Quoc i Vietnam
Badeferie forlængelse til Cassia Cottage - 4 nætter
Pris fra 7.298 kr./person
Badeferie forlængelse La Veranda på Phu Quoc i Vietnam
Badeferie forlængelse til La Veranda - 4 nætter
Pris fra 9.498 kr./person
Praktisk information

Bedste rejsetid: Marts - april og oktober - november

Type: Individuel natur- og kulturrejse med privatchauffør samt rundture i alle byer med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Vejret: Se vejret i Vietnam her

Sapa har generelt et køligere klima, dvs. du skal medbringe en gog trøje om sommeren (april til september) og varmt tøj og jakke til vinteren.

Praktisk om vandreturene

Du skal medbringe gode vandresko eller lette vandrestøvler samt praktisk vandretøj til turene. Overnatningerne i Homestays er hyggelige og velfungerende.

Husk blandt andet:

- Vandresko
- Evt vandrestave
- Myggespray
- Lidt lækkerier til vandredagene ala nødder, chokolade osv
- Lommelygte eller pandelampe
- Solhat/kasket
- Lange bukser og shorts
- Fleece og/elelr en trøje
- Regnjakke
- Solcreme
- Rejsehåndklæde
- Toiletsager

Hovedbagagen bliver i bilen, hvorfor man bærer en dagtursrygsæk på vandredagene.

Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik