På eventyr i Tibet - Kailash og Manasarovar

Vest Tibet - en af de højeste og mest isolerede afkroge på jorden - Kailash, Manasarovar og de sagnomspundne Guge kongeriger.Fra København mod Kathmandu.

Dag 1

Ved ankomsten til Kathmandu er der modtagelse i lufthavnen, hvorefter der køres gennem Kathmandus gader til vores hotel, der ligger midt i det centrale Kathmandu. Midt på dagen tager vi på tur til den gamle bydel med Asan Tole, Kumaris hus og Durbar Square. 

Dag 2

Vi skal have tid til indrejseformaliteter til Tibet og har derfor hele dagen i Kathmandu, hvor vi skal opleve den specielle by. Vi kommer til at fokusere på de buddhistiske områder samt den klassiske Newarkultur, som specielt Kathmandu er berømt for.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 3

Vi tilbringer hele dagen i Kathmandu, hvor der er dejlig varmt og masser af restauranter, butikker og seværdigheder. Dagen kan gå med at se nye steder eller gense gamle klassikere - eller blot hygge sig i den hyggelige by.

Morgenmad er inkluderet.

Swayambunath Nepal

Fra Kathmandu flyver vi tværs over Østhimalaya og Tibets utrolige bjerglandskaber. Det er en pragtfuld tur forbi Mt. Everest og ind over Himalayas evige sne. En god times verdensklasse flyvetur ender i Tibet. Efter formaliteterne i lufthavnen køres langs floden Yarlung Tsangpo (Brahmaputra floden) mod Lhasa. Den nye vej til byen er hurtig og effektiv - og allerede langt fra Lhasa centrum kan man for første gang skue Dalai Lamas mægtige Potala palads. Dette gigantiske palads tager pusten fra enhver, når det toner frem på sin klippetop over Lhasa by og dalens pile- og poppeltræer. Langsomt går det til hotellet og resten af dagen går med akklimatisering og en stille gåtur.

Morgenmad er inkluderet.

Lhasa Tibet

Tibets sagnomspundne hovedstad Lhasa var landets religiøse og verdslige hovedsæde indtil kineserne besatte landet i 1951. Vi skal opleve de primære seværdigheder i Lhasa, blandt andet de store klostersamfund. Sera var en af "Statens tre Støtter", et højtudviklet klostersamfund og universitet. Sera ligger ved foden af højderyggen Phurba Chok Ri, på Tatipu-bjergkæden, som er vandskellet mellem Kyi Chu og Penpo floderne og som danner Lhasas nordlige grænse. Sera blev opført omkring 1419 af Sakya Yeshe, en discipel af Tsongkhapa. I storhedstiden boede der ca. 5.000 munke.

Vi besøger også Dalai Lamas tidligere sommerresidens, Norbulingkha der ligger lidt uden for det gamle Lhasa i en herlig lund.

Til sidst runder vi dagen af med en af de store oplevelser i Tibet – Jokhang-templet, der er hele Tibets religiøse centrum. Jokhang templet er en stærk og voldsom oplevelse. Foran templet ses hundreder af pilgrimme, der utrætteligt udfører glidefald. Indenfor er der lange mørke gange med små bedemøller, haller og bederum - og vi skal se Tibets helligste statue, Jowo, som giver en helst speciel velsignelse til de besøgende.

Udenfor ligger den store Bharkor-plads med markeder og et overdådigt udbud af varer. Egentlig er alle gaderne rundt om Jokhang templet en del af Bharkor området. Turen rundt er en kendt korlam eller pilgrimsrute, som benyttes af tusinder af pilgrimme hver dag. Pilgrimme og handlende fra de fjerneste afkroge af Tibet mødes for at bede og meditere. Der er små, søde gamle koner med ansigter så rynkede som en presset citron og friske unge piger fra de store vidder med blussende, rødmossede kinder og 108 lange fletninger. Der er store stærke Khampaer med et listigt glimt i øjnene, rødt bånd i det sammenflettede hår og en kæmpe sølvbeslået dolk spændt om den løsthængende chuba – den traditionelle tibetanske klædedragt. Jo, Bharkor-området er og bliver Tibets mest intense overhovedet.

Morgenmad er inkluderet.

Kailash og Manasarovar og Guge

Efter morgenmaden skal vi besøge indbegrebet af Tibet; Dalai Lamas tidligere vinterresidens, Potala paladset, der med sine 1.000 værelser var et af verdens største bygningsværker. Her ses bl.a. Dalai Lamas private bolig og arbejdsværelser. Potala blev opført på ordre af den 5. Dalai Lama og ligger på det 130 meter høje bjerg, Marpo Ri (det røde bjerg). Først begyndte opførelsen af Potrang Karpo (det hvide palads) i 1645. Det var færdigt i 1649. Potrang Marpo (det røde palads) var færdigt i 1694. I 1649, da den hvide del af Potala var færdigbygget, flyttede den 5. Dalai Lama sit hovedsæde fra Drepung til Potala. Besøgspresset på Potala er efterhånden så enormt, at myndighederne i højsæsonen kun lukker et bestemt antal besøgende ind – og så kun i en times varighed.

Vi fortsætter til Drepung-klostret lidt uden for Lhasa. Drepung, der blev grundlagt i 1416, var engang måske verdens største klostersamfund med over 10.000 munke og var, med Sera og Ganden klostrene, en af Statens 3 Støtter. Det blev opført i 1416 af Jamyang Chöje, som var discipel af Tsong Khapa. Drepung blev slemt beskadiget under kulturrevolutionen.  I dag sker der en vis genopbygning og der er omtrent 500 munke i klosteret.

Morgenmad er inkluderet.

Mount Kailash Tibet

Vi begynder køreturen langs Himalaya på den berømte Friendship Highway. Turen går mod sydvest og krydser det 4.794 meter høje Khamba La, som er vores endelige farvel til Lhasa. Fra søen er der storslået udsigt udover den turkise, skorpion-formede sø, Yamdrok Tso. Yamdrok Tso er traditionelt en af Tibets fire hellige søer (sammen med Nam Tso, Lhamo Lhatso og Manasarovar) og vi kører langs den i de næste timer. 

Man kan være heldig at se flokke af yakokser på vejen op til Karo La-passet på 5.010 meter, som kommer tæt ind under de imponerende tinder Ralung på 6.236 meter og Nozin Khangsa på 7.223 meter, der efterhånden er et populært bjerg for bjergbestigere. Derefter dykkes ned fra højbjergene inden ankomst til Tibets fjerdestørste by Gyantse, i 3.950 meters højde.

Gyantse har rundt regnet 10.000 indbyggere og er en herlig traditionel, tibetansk by beliggende nord for Nang Chu-floden. Her holdes i større grad på traditionerne end i Lhasa. Det er klart et af turens kulturelle højdepunkter og byen var i det 15. århundrede hovedstad i et semiselvstændigt kongerige. Den relativt tætte beliggenhed til Sikkim og Bhutan (via Chumbi-dalen) har gjort byen rig. I Gyantse er der bl.a. det flotte fort Gyantse Dzong, som blev skudt i sænk af briterne under Francis Younghusbands ekspedition til Lhasa i 1904. Det underfulde og flotte Palkor Chöde-kloster samt den berømte Kumbum-stupa fra 1440, er blandt de største arkitektoniske seværdigheder i Tibet.

Morgenmad er inkluderet.

Tibet

Køreturen fra Gyantse til Tibets næststørste by Shigatse tager bare et par timer. Shigatses store klosterkompleks Tashilünpo fra 1447 var hovedsæde for Tibets næsthøjeste inkarnation, Panchen Lama (Tashi Lama). Tashilünpo er i dag et af Tibets mest aktive klostre og tilhører, som så mange andre klostre i det sydlige Tibet, Gelugpa-grenen af den tibetanske buddhisme. Hovedtemplets gård er rammet ind af gallerier i tre etager og det var her den store svenske opdagelsesrejsende Sven Hedin lod sig underholde sammen med Panchen Lama i 1906. Tashilünpo blev bygget i 1477 og havde op mod 4.000 munke og lamaer i sin storhedstid inden den kinesiske besættelse. Turen går bl.a. til Panchen Lamas palads, Kelsang-templet og templet for Maitreya (den fremtidige Buddha).

Rundt om klosteret går den fine korlam eller pilgrimsrute, hvor man kan gå en udmærket lille aftentur med smuk udsigt til fortet, Shigatse Dzong og byen. På markedet ved foden af fortet kan man forsøge sig med at købe turkiser, sølv - eller, hvad med en gammel menneskelårknogle, beslået med sølv og brugt af en munk som blæseinstrument under udførelsen af puja?

Morgenmad er inkluderet.

Vesttibet

Vi fortsætter videre ad Friendship Highway og har en lang køredag foran os. Vi kommer nu ud på de rigtig store sletter og begrebet ”verdens tag” begynder at få mening. Køreturen går over det 5.220 meter høje Lhakpa La (Gyatso La) pas og fortsætter ned mod sletten, hvor der stedvist kan være nomader, der lader deres yakflokke græsse i området. Derefter fortsættes mod de store bjerges land. 
Efter en lang køredag over Tibets golde og endeløse sletter, stopper vi i Saga i 4.600 meters højde. Saga betyder "glade land" på tibetansk, men det er mest af alt en garnisions- og handelsby og et af de eneste og det vigtigste stop for pilgrimme på vej mod Manasarovar og Mt. Kailash.

Morgenmad er inkluderet.

Kailash og Manasarovar og Guge

Vi skal igen ud på en utrolig køretur, en køreekspedition af de sjældne. Vi kører langsomt mod området for Tsangpo flodens udspring i Drongpa området. Vejen er ganske elendig sine steder - og lang. Vi passerer små bygder og samfund, et enkelt kloster her og der. Efter en lang dag på højsletten ankommer vi støvede og trætte til Baryang og Manasarovarsøen i 4.750 meters højde. 
De hellige søer, Manasarovar og Rakas Tal er som Kailash, pilgrimsmål for buddhister, jainer og hinduer, om hvilket hindu poeten Kalidasa skrev:

”When the earth of Manasarowar touches anyone’s body or when anybody bathes herein, 
he shall go to the paradise of Brahma, 
and who drinks its water shall go to the heaven of Shiva and 
shall be released from the sins of 100 births. 
Even the beast that bears the name of Manasarowar 
shall go to the paradise of Brahma. 
Its waters are like pearls.

Vi er langt ude på landet og kvaliteten af indkvarteringen falder næsten proportionelt med afstanden fra den "normale" civilisation. Men oplevelserne er i absolut særklasse. Vi tilbringer eftermiddagen nær søen og overnatter nær Chiu Gompa med de mest forrygende udsigter.

Morgenmad er inkluderet.

Tibetrejse

Vi har hele dagen ved den 410 km2 store Manasarovar sø, der forbindes med lysets magt og symboliserer det moderlige aspekt. Rakas Tal er forbundet med mørkets kræfter og den folkelige overlevering regner den for giftig. 
Et af klostrene vi skal besøge, er Chiu gompa, der ligger ved Manasarova søens bred i 4.530 meters højde. Selve Chiu klosteret er nok det mest aktive i området. Manasarovarsøen er en af verdens højst beliggende ferskvandsøer. I nogle perioder brydes den store meditative stilhed fra bjergene af tusindvis af fugleskrig, søens bredder er et paradis for ornitologer. "vi så barhovedet gås, brahminand, skarv, sneppe, svaner, sandpiper, vagteler og mange flere, og over os sang lærken lystigt" således skrev Sommerville-Large i sin bog "To the navel of the world". 

Det var her den store opdagelsesrejsende Sven Hedin i 1906 sejlede ud på søen, i sin medbragte båd (!), for at måle om den virkelig var bundløs !! 

I buddhistisk filosofi repræsenterer Manasarova som nævnt lysets kraft, og er samtidig et udtryk for det moderlige aspekt,- hvor Kailas repræsenterer fader-aspektet. Tidligere kom der tusindvis af indiske pilgrimme her til søen for at bade og rense sindet. I tusinder af år har denne fjerne egn været målet for deres mest betydningsfulde pilgrimsrejse, til renselse af sindet, syndsforladelse og som en genvej til nirvana.

Mod syd stråler det gigantiske bjerg, Gurla Mandatha på 7.694 meter langs Nepals grænse.

Morgenmad er inkluderet.

Mount Kailash

Fra Manasarovar drager vi et kort stykke nordpå til bjerget, som vi har set fra områderne ved Rakas  og Manasarovar - Kailash! Et episk kraftcenter i Tibet.  For hinduer, jainer, buddhister og bönpoer er Kailash verdens akse, stedet hvor guderne har bolig. 
Yderligere udspringer intet mindre end fire af Asiens store floder heroppe i en højde af ca. 4.500 meter. Det er Karnali, Indus, Sutlej og Bramaputra (Yarlung Tsangpo).

Tibetanerne kalder Kailash for Kang Rinpoche - sneens juvel. Det var her Tibets store yogi Milarepa i 11-hundrede tallet kæmpede med Bön-shamanen for at bevise buddhismens overlegenhed over den gamle animistiske religion. Shamanen var så forbavset over, at Milarepa kom først til toppen af Kailash under deres dyst, at han tabte sin damaru (ritualtromme), der knustes mod bjerget og efterlod et stort ar, - et karakteristisk kendetegn på sydsiden.

Lama Govinda har engang sagt: "Der findes højere og mægtigere bjerge end Kailash. Hvad skyldes det så, at Kailash overstråler dem alle? - Der findes bjerge, som kun er bjerge, og bjerge, der har en personlighed". Er der tid og overskud, kan vi måske nå at vandre et par timer ind mod Darpoche, den store flagstang med udsigt til Kailash - et af områdets ikoniske steder. 

Vi overnatter i Darchen på Kailash' sydside. Byen er ikke noget at skrive hjem om, det er mest af alt en Wild West by.

Morgenmad er inkluderet.

Mount Kailash rejse i Tibet

Fra Mt. Kailash kører vi videre mod nordvest og det sagnomspundne Guge kongedømme med Tholing og Tsaparang. Dalområdet er helt anderledes end de hidtige landskaber - og måske de mest spektakulære. Vi kommer ind i Garuda-dalen ved den øvre del af Sutlej floden, næsten 2.000 km fra Lhasa!

Guge var i en årrække forbundet med Spiti, Kinnaur og Zanskar-dalene i det nuværende Indien.  Her skal vi besøge de to sagnomspundne hovedstæder, Tholing og Tsaparang.

Vi skal besøge klosteret i Tholing fra 1100-tallet og hovedstaden i Guge, Tsaparang, med de utrolige landskaber og bygningsværker. Først i 1680 kom Guge under tibetansk administration, da den 5. Dalai Lama fik Ladakh'erne til at overgive de vigtige byer. 

Vi har, alt i alt, tre dage i det gamle Guge kongerige, hvorfra der utrolig nok er udsigt til bl.a. Kumaon, den indiske del af Himalaya, beliggende overraskende nær New Delhi - og det flotte bjerg, Kamet på 7.620 meter, samt legendariske Nanda Devi på 7.817 meter.

Overnatning i Tholing på gæstehus.

Morgenmad er inkluderet.

Mount Kailash rejse

Vi skal opleve de ældgamle Guge kongeriger, og kører fra Tholing til Tsaparang, hvor vi skal se ruinerne af det gamle fort, det røde tempel og det hvide tempel, Tara templet og Yamantaka templet. Tsaparang er under en større renovering, og man må blot håbe at kineserne gør det nænsomt i overensstemmelse med lokale traditioner osv.

Morgenmad er inkluderet.

Guge rigerne Tibet

Vi har oplevet noget af det allerstørste i Tibet og begynder langsomt at vende snuden tilbage mod højsletten. Man er ikke i tvivl om afstandene i Tibet og først godt og vel ud på eftermiddagen ankommer vi til Baryang og overnatter i de utrolige omgivelser på det vindudsatte højplateau

Morgenmad er inkluderet.

Kulturrejse i Tibet

I dagene her kører vi tilbage langs den ældgamle karavanevej kaldet Tassam, som forbinder Leh i Ladakh med Lhasa i Tibet. Vi kører over passet Mayum La på 5.254 meter og kommer gennem de små gamle byer Dongba og Saga. Det er storslået ødemark, med mulighed for at se tibetanske gazeller, vildæsler, antiloper og sorthalsede traner. Efter en fuld køredag, kommer vi tilbage til Saga og Pelku søen. Undervejs er der åndeløs udsigt til de hvide tinder, som forekommer overraskende nær. Ikke mindst 8.000-meteren Shisha Pangma, som vi nu ser fra den modsatte side. 

Shisha Pangma er tibetansk for “sæterens store top” og ligger i det centrale Himalaya, i den sydlige del af Tibet og er det højeste bjerg i Pelku Kangri bjergkæden. Shisha Pangma hedder Gosainthan på nepalesisk, hvilket betyder “gudernes bolig” og siges at være et af hinduguden Shivas tilholdssteder.

Morgenmad er inkluderet.

Tibetanere på vej mod Lhasa

Vejen fortsætter mod Kyirong-dalen, af tibetanerne kaldet ”Valley of Happiness”. Vi kører direkte sydover til Kyirong by (Kerung) og falder næsten 3.000 højdemeter til Nepals grænseland, hvor vi skal overnatte i den sidste grænseby. Det er første gang siden Beijing at vi igen er i frodigere egne på en stor dag med store landskablige forandringer.

Dette er en køredag udove det sædvanlige med den smukke bjergsø, høje pas, store sletter og Tibet når det er finest.

Morgenmad er inkluderet.

Pelku-søen og Kyirong-dalen

Fra Kyirong krydser vi grænsen og kører de godt 60 km i den sidste bid ingenmandsland til Nepal. Det er bestemt en lang og lidt anstrengende dag fra Tibet til Kathmandu i Nepal - men en sand del af et stort eventyr.

På Nepalsiden ligger grænsekontrollen ved Ghatte Khola nær Timure. Her klares de sidste formaliteter, som kan tage lidt tid og vi er dermed i Nepal med alt den hvirvar af kaotisk trafik som landet også byder på. Det er en lang og nok rejsens "hårdeste" køredag, hvor vi kører hele dagen fra Tibets sydligste bjerge ad grusveje mod Syabrubensi og derfra videre ad elendige veje ud af Rasuwa-området og siden selve landevejen til hovedbyen Trisuli og kører derfra 4-5 timer ad landevejen til Kathmandu,

Morgenmad er inkluderet.

Mount Kailash rejse

En dag i Kathmandu på egen hånd eller efter forslag fra rejselederen. Nyd de travle gader eller besøg nogle af de store de store helligdomme, som ikke er besøgt endnu eller nyd bare dagen i en levende og spændende by. 

Morgenmad er inkluderet.

Dag 20

Om morgenen tager vi til lufthavnen for at rejse hjem. Ankomst sidst på eftermiddagen.

Morgenmad og mad på flyrejsen er inkluderet.

Dag 21
Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 

INKLUDERET

 • Flyrejse København-Kathmandu t/r på økonomiklasse
 • Flyrejse Kathmandu-Lhasa enkelt på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejserne via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – håndbagage og bagage til check-in
 • Skatter og afgifter
 • Engelsktalende guide på hele rejsen
 • Transfers til/fra lufthavne og hoteller 
 • Hotel i Kathmandu i delt dobbeltværelse
 • Tibetrejse og transport i jeep
 • Lokale tibetanske lokalguider
 • Overnatninger på hoteller, lokale gæstehuse og truckstops i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad i Tibet og i Kathmandu
 • Tibet tilladelser og Travel Permits (visum ikke inkluderet)
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

 OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
  Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække kulturrejser, der går over 4.000 meter
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Visum til Nepal og Tibet (udstedes og betales i Kathmandu - ca. 150 EUR)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”
Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Tillæg for enkeltværelse - alle nætter
 
Praktisk information

Gruppestørrelse
4-12 deltagere

Højde
3.350 - 5.400 meter

Sværhedsgrad
Kulturrejse, visse gåture bør beregnes (ikke trekking).

Type
Kultureventyr - kulturekspedition med lokale engelsktalende rejseledere.

Fysisk form
Der kræves ikke nogen særegen god fysik for at kunne deltage på kulturrejsen, men det skal samtidig bemærkes at det en forudsætning at man er i almindelig god fysisk form og for at kunne besøge de mange steder spændende undervejs, skal man kunne gå og klare sig ved egen hjælp. Hvis du er meget dårligt gående, har brug for rollator eller kørestol, er denne rejse ikke egnet til dig.

Vigtige noter om Tibet
Tibet er et fantastisk rejseland, men ikke et turistland i normal forstand. 

 

Yamdrok Tso i Tibet

Engang var Tibet alle eventyreres drømmemål – og er det vel stadig på sine egne præmisser. Dagene med et feudalt præstestyre er ovre, men slemt er blevet mange gange værre siden da. Tibetanerne lever i et besat land, og det er hårdt og ubarmhjertigt - kort og godt - i Tibet lever apartheid i bedste velgående.

At tibetanerne alligevel har bevaret både sprog, religion og kulturel identitet er et mirakel – og tager man ud på landet vil man opleve det selv – endda på allernærmeste hold.
Desværre, for et af verdens mest forunderlige kulturfolk, har det ingen udsigt til at ændre sig på kort sigt. Det er paradoksalt og sørgeligt, at Tibet nu er regeret af et folk, der under påskud af en befrielse, ikke har større interesse i landets rige kulturarv, religion og sprog.

Tibet er et ”hårdt” og meget besværligt rejseland – eller rettere de store oplevelsers rejseland.

Hotellerne i Kathmandu, Lhasa samt til dels Gyantse og Shigatse er udmærkede, hyggelige turistklasse hoteller med god beliggenhed og lokalt præg, hvor det er muligt – men som alle steder i Tibet kan vand, og især varmt vand svigte.

Længere ude på landet mod Kailash er det simple gæstgiverier, hvilket ikke siger for meget. Vi er midt på det tibetanske højplateau, så absolut på verdens tags tag. Derfor er der ikke nødvendigvis rent, ej heller varme. Omvendt er det ude på landet, at Tibet opleves på den mest ægte måde – og det er meget spændende. Tag derfor en lagenpose med og nyd Tibets bedste egn – selvom det kan være decideret skident med dårlige toiletforhold og koldt.

Når det er sagt, er kvaliteten af indkvartering forbedret voldsomt over de seneste 10-20 år - men lad være med at klage over kvaliteten, for der er ingen!

En highway skaber som oftest associationer til en stor flot hovedvej – men i Tibet er det en helt anden sag. Man kan i bedste fald kalde det dårlig landevej, dog mestendels en (bumpet) grusvej. Oftere er den der slet ikke, hvorfor man kører henover sletterne. Men det går dog stærkt med vejbyggeriet og vi kan efterhånden køre lange strækninger på asfalt og dermed nyde de ufatteligt smukke udsigter fuldt ud.

Den forbedrede infrastruktur tillader at vi kører i bus, og vi har rigtig god erfaring med det.

Himalaya begynder først for alvor i den højde hvor Alperne holder op, og de fleste rejser i Himalaya involverer nødvendigvis ophold i store højder.
Dette kan medføre en risiko for højdesyge, kaldet AMS (Acute Mountain Sickness). Der forskes livligt i problematikken omkring menneskers tilvænning til højden, men man kender endnu ikke nøjagtigt til mekanismerne omkring bjergsygen. Vi kommer meget hurtigt over 3.000 meter, faktisk allerede på flyet fra Kathmandu til Lhasa, det kan være problematisk for nogle deltagere.

De fleste vil føle symptomer som hovedpine, appetitmangel og søvnløshed, men det går ofte meget hurtigt over.

Sørg dog altid for at tale med rejselederen inden det bliver alvorligt. Vær ærlig og rolig.

De sværere symptomer inkluderer træthed, svær hovedpine, svimmelhed og opkastning.

Årsagen til disse symptomer er blandt andet ødemdannelser (vandansamling i kroppen; specielt lungerne og hjernen).

Du bør altid medbringe Diamox (se medicinlisten), der til en vis grad kan forebygge og afhjælpe milde højdeproblemer.

Rejsen er en klar pionérrejse - dvs. vi kan ikke fortælle om alle detaljer før vi er på stedet.

Men vi har knap 20 års erfaring med rejser i Tibet, det gør alligevel en forskel.

Det skrevne skal ikke ses som afskrækkende, vi vil blot gerne informere om de reelle forhold ved at rejse i Tibet.

Men uanset hvad man bliver udsat for i Tibet, vil det altid stå som en helt unik oplevelse.

Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik