Den store Indokinarejse

Indokinas gamle kejserbyer: Hanoi, Hoi An, Luang Prabang og Angkor WatVi flyver fra København mod Hanoi, Vietnam

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Hanoi rejse Vietnam

Et par af dagens oplevelser:

 • Vietnams store og livlige hovedstad, Hanoi

Vi ankommer til Hanoi, hvor vi bliver mødt af vores repræsentant og kørt til hotellet, der naturligvis er beliggende i gåafstand til ”The Old Quarter”, der er Hanois hyggelige og sprudlende kvarter.

Vietnams hovedstad, Hanoi, beliggende ved Den Røde Flods delta, er en af Østens mest charmerende hovedstæder. Byen, der er et inferno af dyttende scootere og samtidig præget af brede boulevarder med akacietræer og grønne parker, har formået at bevare noget af det originale Østen, der forsvinder mange andre steder i Asien. Dagen er afsat til egne oplevelser i byen, og vi kan foreslå en spadseretur til Hoan Kiem søen med Skildpadde-øen midt ud i søen. Dette er turtelduernes mødested, familiernes udflugtssted og officielt centrum for hele Vietnam. Som navnet antyder, vrimlede det engang med skildpadder – i dag bringer det lykke, hvis man tror, man har set en skildpadde i søen.

Overnatning i Hanoi

Dag 2

Et par af dagens oplevelser:

 • Rundtur i Hanoi
 • Ho Chi Minhs hus, mausoleum og museum
 • Old Quater og en fantastisk Street Food tur - cykelrickshaws og gadekøkkener

Efter morgenmaden møder vi vores guide og starter ud med at besøge Ho Chi Minhs pompøse mausoleum(lukket mandage/fredage, samt hele oktober). Det er her, Nordvietnams tidligere kommunistiske leder, der også frigjorde Nordvietnam fra den franske kolonimagt, har ligget i glassarkofag siden hans død i 1969. En afbildning af “Uncle Ho’s” ansigt finder man ikke kun i alle offentlige bygninger, men også i ethvert hjem med respekt for sig selv. Han betragtes i hele Vietnam som frelser, fredsskaber og befrier, og hans ydmyge ydre og sejlivede indre er for mange vietnamesere indbegrebet af vietnamesisk livsfilosofi (yin og yan). Det er interessant at følge, hvordan vietnamesere med ærbødighed og store forventninger står i lange køer for at besøge landets folkehelt. Stedet emmer af respekt, og vi har naturligvis fulgt den påkrævede dresscode, og vi hverken taler eller står stille, når vi passerer forbi ”Uncle Ho” og hans bevæbnede vogtere. (Mausolæet er lukket mandag og fredag samt i oktober, hvor den balsamerede Ho Chi Minh hvert år fragtes til Rusland for at blive vedligeholdt).

Vi fortsætter til fods forbi Præsidentpaladset til Ho Chi Minhs hus og museum. Pælehuset og dets spartanske forhold, som Ho Chi Minh boede og arbejdede under, giver os en indsigt i, hvilken mand, menneske og præsident han var. I Litteraturtemplet får vi et spændende indblik i Vietnams tidlige historie og traditionelle arkitektur. Templet er Vietnams første universitet og blev grundlagt af Kejser Ly Thanh Tong i 1070. Vi går på opdagelse gennem templets smukke pavilloner, haller og røgelsesfyldte ceremonipladser, der i adskillige generationer, og frem til 1802, uddannede kejserfamilien og andre adelige. Der blev rejst 82 stenplader med inskriptioner og navne på de elever, der afsluttede den krævende uddannelse. Stenpladerne hviler på ryggen af skildpadder, der symboliserer styrke og et langt liv. Templet besøges fortsat af vietnamesiske studerende inden en eksamen, for at skildpadderne ved håndspålæggelsen kan give den fornødne held og lykke. Som så meget andet i Vietnam ser vi her, hvordan Vietnams fortid også har stærk indflydelse på Vietnams fremtid.

Tidlig aften sætter vi os til rette i en cyclo, en vietnamesisk cykeltaxi, og ruller stille og roligt gennem “The Old Quarter”. Her er stor aktivitet af handlende, cykelrickshaws og gadekøkkener. Bydelen er oprindelig kendt som ”de 36 gader”, hver opkaldt efter det erhverv der udøvedes, fx smedegade, papirgade, silkegade. Gaderne emmer af stemning, og det er her, det lokale liv folder sig ud. Vores lokale guide tager os med på opdagelse i ”det vietnamesiske gadekøkken”, som af mange betragtes som den ultimative og mest smagfulde oplevelse indenfor vietnamesisk gastronomi. Og efter vores cyclo tur fortsætter vi fods gennem “The Old Quarter”, mens de små gadekøkkener langsomt fyldes op af sultne vietnamesere, i takt med at røgen og duften fra potter og pander fylder de smalle gader og snævre gyder. Vi får en sjælden mulighed for at prøvesmage alt det “mærkelige”, som vi knap har fantasi til at forestille os findes i et gadekøkken. Men et er sikkert, det er en fantastisk oplevelse, og maden er 100% frisklavet. Efter vietnamesisk barbecue, smagfulde snacks og krydrede supper slutter vi aftenen af hos en af Hanois små hyggelige caféer.

Overnatning i Hanoi

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

Hanoi - byrundtur og gadekøkken

Et par af dagens oplevelser:

 • Tværs gennem smukke landskaber til Halongbugten
 • Minikrydstogt blandt Halongs limstensmonolitter
 • Enestående natursceneri i den UNESCO-fredede nationalpar

Vi forlader Hanoi og kører ca. 4 timer østpå til Halong by og havneområdet. Hanoi fortaber sig langsomt til mindre urbaniserede områder med rismarker og markarbejdere med den klassiske vietnamesiske rishat.

Halongbugten er nok Vietnams mest ikoniske naturområde. Den er, hvad Guillins klipper er for Kina eller Le Calanques Envou for Frankrig. Halongbugten er et gigantisk ørige med 3.000 øer spredt udover hele Halong. De fleste stikker frit op fra vandet, hvor de smukke limstensmonolitter ligger spredt med højt interval. Det er en af Vietnams, ja hele Sydøstasiens, store naturoplevelser. Efter ankomst til Halong er der ombordstigning fra cruisets private havneområde på en traditionel vietnamesisk junke. Vi får en kort introduktion til turen, inden vi lægger fra land ved frokosttid. På cruiset er alle kahytter med aircondition og eget bad/toilet. Man skal være klar på, at selvom Halongbugten er usædvanligt smuk og en meget stor naturoplevelse, så kan selve cruiset virke en smule for organiseret, dog med en fin og høj service. Med det i mente kan I nyde dette enestående natursceneri i den UNESCO-fredede nationalpark.

Vi sejler ud i bugten, og kort efter start dukker de første limstensbjerge op. Dagen går med sejlads og et par ture i land på småøerne og det er noget af det smukkeste, man kan forestille sig. For dem der måtte lyste, er der mulighed for en kajaktur eller en kølig dukkert.

Overnatning Halong Bay

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Halongbugten

Et par af dagens oplevelser:

 • Halongbugten til Hai Phong
 • Ombordstignnig på nattoget mod Kejserbyen Hué

Mens vi nyder morgenmaden, sejler vi stille og roligt tilbage til Halong havn, hvor vi er i land ved 11:30-tiden. Her bliver vi mødt af vores chauffør, der kører os tilbage til Hanoi.

Tidlig på aftenen kører vi til stationen for at gå ombord på nattoget mod Kejserbyen Hué. På bedste vis skal vi opleve det rigtige Vietnam. Her mødes folk fra nord som syd, stammefolk og forretningsfolk. Togkupeerne er ganske enkle, så forvent på ingen måder luksus, men en god lokaloplevelse. Overnatning i togets sovevogn.

Hué ligger ved Parfumeflodens udløb og er Vietnams tidligere hovedstad og kejserby i Nguyen-dynastiet i perioden 1802-1945. Hermed var Hué landets sidste kejserby, inden kommunistpartiet overtog styret i 1945. Hué fik som by en ret hård medfart i Vietnamkrigen, da den lå strategisk tæt på grænsen mellem Nord- og Sydvietnam. Den nye bydel ligger på den sydlige bred af Parfumefloden, der ”Limpopofarvet” og dovent flyder gennem Hué by. Det smukke kejserpalads i Hué er en lille og lidt slidt udgave af Den Forbudte By i Beijing, men det er en fantastisk oplevelse, hvor store dele af den kejserlige historie kommer til fuld skue.

Overnatning i nattog i 4 personers kupé (muligt at opgradere til 2 personers kupé alternetivt at flyve Hanoi-Hue mod tillæg)

Morgenmad og frokost er inkluderet.

Halongbugten til Hanoi og nattog til Hué

Et par af dagens oplevelser:

 • Ankomst Húe, Vietnams gamle kejserby
 • Kejserens citadel, Parfumefloden og Kong Tu Ducs gravplads

Ankomst tidlig morgen til Hue togstation, hvor vi bliver hentet og kørt til vores hotel, hvor værelset selvfølgelig er klar ved ankomst. Hué, der ved første øjefald ser lidt kedelig ud, byder på overraskende seværdigheder. Vi starter ud ved Parfumeflodens nordlige bred, hvor selve kejserbyen, den muromkransede gamle bydel, ligger. I Vietnam er kejsernes palads alene kendt som "Citadellet", kastellet. Her går vi gennem Morgenporten ind i den kejserlige by og de områder, der alene var forbeholdt kejserfamilien og embedsvældet. Vi ser de gamle gemakker og de forfaldne områder, men også de restaurerede dele af kejserens gamle palads. Det giver et spændende indblik i den nære fortid for det vietnamesiske rige. Efter Citadellet kører vi til Parfumefloden, hvor vi skal på en lille sejltur og se byen fra vandsiden. Siden fortsætter vi til Kongegravene beliggende umiddelbart syd for Hué, hvor vi bl.a. skal opleve Kong Tu Ducs gravplads. Han regerede i perioden 1848 til 1883 og var Nguyen dynastiets længst regerende konge.

Overnatning i Hué

Morgenmad og frokost er inkluderet.

Hué, kejserpaladset og sejltur på Parfumefloden

Et par af dagens oplevelser:

 • Fra Húe til Hoi An over Hai Van - "Passet i skyerne" 
 • Fransk kolonistemning i Hoi An
 • Strand, kultur og skønne restauranter

Vi bliver hentet af vores chauffør og kører sydpå over Hai Van Passet, også kaldet ”passet i skyerne”. En flot tur langs kysten med udsigt til Det Kinesiske Hav, gennem kuperede landskaber og vidunderlige udsigter på vores 4 timers tur mod Hoi An.

Den gamle franske koloniby Hoi An må sammen med Bagan og Luang Prabang kandidere til at være blandt Asiens hyggeligste byer. Hoi Ans gamle gader og flodområder er utrolig smukke og gennem årene desuden blevet nænsomt restaureret. Hoi An var omkring årene 700-1000 beliggende på den strategisk vigtige krydderirute til havet og dermed de andre asiatiske markeder. Udover vietnameserne og champaerne var her japanere, kinesere og senere kom portugiserne, franskmændene, hollænderne og inderne til Hoi An for at nyde godt af de lukrative handelsmuligheder.

Om eftermiddagen tager guiden os med på en gåtur for at få et indtryk af byen og dets historie. I midten af byen ligger den berømte japanske bro, der helt tilbage i 1593 sammenførte handelsmulighederne mellem den kinesiske og japanske del af Hoi An. Den smukke, overdækkede bro giver fint læ mod både regn og sol i de hede måneder. Hoi Ans gamle bydel med de karakteristiske gule- og pastelfarvede huse er typisk fra det 18. århundrede og byens levevej var havnen ved Thu Bon floden.

I Hoi An har vi på denne rejse valgt et hotel, der ligger tæt på Hoi An by, men der er også mulighed for at bo ude ved stranden og vandet.

Cua Dai er en rigtig dejlig strand, faktisk er hele China Beach – stykket på godt 30 km mellem Danang og Hoi An – een lang flot strand med skønt vand og flotte hoteller. Men ingen tvivl om at selve Cua Dai vinder stort over de nordligere strande og ligger blot 10 minutters kørsel fra Hoi An by. 

Vær opmærksom på, at der kan være stærk strøm i vinterhalvåret fra oktober til marts, hvor der både kan surfes og vindsurfes. De bedste badeforhold er i de varme måneder juni-august, hvor strandene er noget nær perfekte.

Overnatning i Hoi An

Morgenmad er inkluderet.

Hué i bil via Hai Van Passet til Hoi An

Et par af dagens oplevelser:

 • Hoi Ans dejlige stemning, byliv, skræddere, butikker, cafeer og restauranter
 • Tag evt badetøjet på og besøg stranden ved kysten

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at Hoi An er en turistmagnet i særklasse, men den er det på så fin, subtil og rolig en måde, at man ikke kan andet end at falde pladask for den. Der et hav af cafeer, restauranter, skræddere, skomagere og sælgere af alt-muligt, og derfor har vi afsat denne dag til blot at snuse rundt i byen eller cykle en tur ud til stranden. Atmosfæren i Hoi An er på mange måder intakt og utrolig rolig og afslappet.

Overnatning i Hoi An

Morgenmad er inkluderet.

Hoian Hoi An Kipling Vietnamrejse

Et par af dagens mulige oplevelser:

 • Dagen kan bruges til egne eventyr
 • Vi kan varmt anbefale at tilkøbe en ½-dags tur til My Son og Champa rigets gamle templer
 • Strand og afslapning

My Son tempelkomplekset stammer fra årene 300 til 1100 og er nærmest Vietnams minisvar på Angkor Wat. My Son ligger i en smuk grøn dal en times kørsel fra Hoi An. Det er en meget interessant tur, der viser noget af hinduismens indflydelse på Vietnams Champa-riger.

Champa riget var inspireret af hinduismen, hvorfor byggestilen kan minde om Khmernes Angkor Wat og Indernes tempelarkitektur – og de er rettelig på UNESCO's liste over verdenskulturarv. Desværre blev My Sons fantastiske tempelbygninger kraftigt bombet under Vietnamkrigen, hvorfor det ubetinget er et ruinområde - men hvilket et.

Overnatning i Hoi An

Morgenmad er inkluderet.

Hoi An og My son templerne

Et par af dagens oplevelser:

 • Laos gamle hovedstad, Luang Prabang - hvor Nam Khan-floden og Mekong-floden løber sammen
 • En af Asiens skønneste byer 

Vi bliver kørt til lufthavnen i Danang og flyver efter et kort skift i Hanoi, videre fly til Luang Prabang, hvor vi bliver mødt af vores repræsentant og kørt til hotellet. Luang Prabang – Laos gamle hovedstad og en af Asiens skønneste byer. Luang Prabang er noget så sjældent som en spillevende UNESCO-beskyttet by, hvis atmosfære er i en klasse for sig. Efter Luang Prabang er det svært at rejse videre ud i Asiens myriader af ellers dejlige byer. Luang Prabang har en sjov blandet stemning af betaget fransk storhed og smukke huse iblandet asiatisk markedsstemning og templer med utallige munke, der fylder i gadebilledet. Og så spiser man mildt sagt fremragende i Luang Prabang. Om man vælger Luang Say Residence guderestaurant eller centralbyens utallige hyggelige restauranter, så fornægter den franske fortid sig bestemt ikke. Sikke et sted! Luang Prabang kulminerer på den lille halvø, der udgør den gamle bydel, hvor Nam Khan-floden og Mekong-floden løber sammen.

Overnatning i Luang Prabang

Morgenmad er inkluderet.

Luang Prabang, Laos

Et par af dagens oplevelser:

 • Rundtur i Luang Prabang
 • Munke, klostre, markeder 
 • Det hellige bjerg Mount Phousi og Luang prabangs lille Night Market

Til de morgenfriske vil vi anbefale, at I står tidligt op for at overvære munkene, der ved daggry samler almisser og ris hos de lokale. Vi ser byens indbyggere tage opstilling langs gaderne, inden munkene går gennem gaderne i lange rækker, iklædt orange klæder og madskålen under armen. Slå vejen forbi det lokale morgenmarked, der primært besøges af de lokale indbyggere. Her sælges foruden friske grøntsager, frugter og kød også alverdens usædvanlige fødevarer som slanger, flagermus, ristede rotter, frøer og grillede insekter.

Vi nyder morgenmaden og møder vores guide, der tager os med rundt til nogle af kongebyens kulturelle højdepunkter. Vi besøger et af byens smukkeste og mest betydningsfulde kongetempler, Wat Xieng Thong, opført i 1560 af kong Setthathirath. Smukke træudskæringer og rigt dekoreret, templet er et sandt mesterværk af laotisk arkitektur. Tæt ved ligger det gamle kongepalads, opført i 1920´erne af franskmændene og bolig for kongefamilierne, indtil kommunismen tog magten i 1975.

Vi går de 328 trappetrin til det hellige bjerg Mount Phousi, hvilket er alle anstrengelserne værd, da vi fra toppen har en vidunderlig panoramaudsigt over Luang Prabang og de omkringliggende bjerge. Ved templet Wat Chom Si på bjergets top ser vi laotisk troende købe små fugle i bur. Tanken er, at man overfører sine problemer til fuglen, slipper den løs, og når den så dør, forsvinder problemerne med den.

Byens aftenmarked er et eldorado for de, der sætter pris på at handle på lokale markeder med kunsthåndværk. Mange af varerne er lavet af de omkringboende minoriteter, der også selv kommer på markedet og sælger.

Overnatning i Luang Prabang

Morgenmad er inkluderet.

Luangprabang

Et par af dagels mulige oplevelser:

 • Afslapning i Luang Prabangs smukke gamle og UNESCO beskyttede bydel
 • Mulig udflugt på cykel til Ban Laksip
 • Mulig udflugt til Nam Khan-flodens elefanter

Dagen er afsat til oplevelser på egen hånd i Luang Prabang, hvor man fra de små cafeer kan nyde gadelivet eller snuse rundt på de hyggelige markeder med kunsthåndværk og dejlige krydderier.

Ønskes en mere aktiv dag kan vi anbefale en cykeltur eller besøg ved nogle af landets utallige elefanter.

Ban Laksip byder på en 35-40 kilometer cykelridt i et roligt tempo gennem rismarker og langs kanalerne. Vi starter med Ban Laksip en lille landsby 10km fra Luang Prabang, et frodigt område med ananas lunde og rismarker hvor vi også får et indblik i det arbejdsomme liv bønnerne har i de små landsbyer. Senere er vi nået til Keng Noun og kan nyde en velfortjent frokost med udsigt til bomuldsmarker og livet langs floderne, hvor kvinderne også har en lille produktion af smukt dekoreret papir fra de lokale træsorter. Vi når tilbage til Luang Prabang sent på eftermiddagen.

Elefant Conservation Park, der ligger på en skråning ned til Nam Khan-floden. Her bliver vi fragtet over på den anden side til Ban Xieng Lom. Vi bliver introduceret til de fantastiske dyr, som engang for mange år siden var her, der og alle vegne i Laos. I dag er de meget sjældne i naturen, men der er stadig enkelte byer, der har arbejdende elefanter. Efter frokost besøger vi elefanthospitalet i landsbyen og er med til at bade de legesyge elefanter i floden. Vi afslutter dagen i elefantlandsbyen med en sejltur ad Nam Khan floden til Tad Sae vandfaldet. Vi er tilbage i Luang Prabang sidst på eftermiddagen efter en spændende og meget interessant dag, der dels viser lidt af Laos natur og dermed også kulturhistorie.

Overnatning i Luang Prabang

Morgenmad er inkluderet.

Laos rejse

Et par af dagens oplevelser:

 • Fra Laos til Cambodia - begge mindre besøgte lande
 • Siem Reap i midten af khmerens gamle rige 

Vi tager afsked med Laos, og flyver til Siem Reap i Cambodia. Her bliver vi mødt af vores repræsentant og kørt den relativt korte tur ind til vores hotel i byen. Cambodia er sammen med den bjergrige nabo i nord, Laos, de to mindre kendte lande i Sydøstasien eller Indokina. Cambodia har en utrolig historie, en del står dog i skyggen af Pol Pots mareridtsstyre under de røde Khmerers Kampuchea i årene 1975-1978 og den vietnamesiske besættelse indtil 1990. I dag er Cambodia flot revitaliseret og ikke mindst et fantastisk rejseland.

Khmerrigernes og Angkorrigernes storhed strækte sig over store dele af det, vi i dag kender som Cambodia, Thailand, Vietnam og Laos – eller bare Indokina. Angkor-Khmerrigets tidsalder var fra 802 til 1432, altså godt og vel 600 år, hvor datidens prægtigste tempelområde blev opført. I århundreder lå templerne gemt i tyk jungle, og de fleste templer blev først genfundet for blot hundrede år siden. Khmerrigerne er et absolut højdepunkt på enhver Cambodia rejse.

Overnatning i Siem Reap

Morgenmad er inkluderet.

Fra Laos til Cambodia og Siem Reap

Et par af dagens oplevelser:

 • Dagen er viet til Angkor Wat - Cambodias magiske tempelområde
 • Angkhor Thom, Bayon, Ta Phrom og selve Angkor Wat
 • Siem Reaps hyggelige gader og stræder

Siem Reap er primært kendt som byen ved Angkor Wat, men den er faktisk ganske hyggelig og et besøg værd. Der bor omkring 150.000 indbyggere og er gennemløbet af Siem Reap floden. Bykernen er lille, livlig med masser af restauranter og cafeer. Omkring 6-8 km nord for Siem Reap ligger Angkors templer, som vi skal besøge i dag.

Midt i Sydøstasiens jungle ligger Angkors templer – og større bliver det ikke – eller lad os spare superlativerne væk, for de slår alligevel ikke helt til i forhold til Angkor Wat. Sammen med Petra, Machu Picchu, Den Kinesiske Mur, pyramiderne og ikke mindst Taj Mahal er Angkor Wat blandt verdens helt store arkæologiske vidundere med oplevelser i rendyrket verdensklasse.

Angkors templer er, modsat hvad mange først tror, ikke blot et tempel – men et gigantisk kompleks, faktisk verdens største religiøse "site" og Sydøstasiens første metropolis.

Hvor Angkor Wat templet klart er størst og mest berømt, er Angkor Thom på mange måder summen af Angkors templer forstået på den måde, at Angkor Thom relativt tydeligt har været en stor by og den sidste hovedstad i Khmerrigerne. I sin storhedsperiode boede der tusinder og atter tusinder mennesker på de blot 10 km2. Angkor Thom er omkranset af en Jayagiri (kvadratisk bymur), der var 8 meter høj og 12 km lang. Tempelbyen er opbygget efter det hinduistiske Meru bjerg, hvilket afspejles i, at mange af templerne er bygget i pyramideform med fem tårne på toppen, der symboliserer de fem tinder på Mount Meru. Den største enkeltseværdighed i Angkor Thom er nok det fantastiske Bayon tempel med de 216 smilende Devaer, gange og kryptiske indretninger. Et fuldstændig eventyrligt tempel!

Vi besøger også det storstilede Ta Prohm tempel, måske hele Angkors mest eventyrlige sted. Ta Prohm er nærmest blevet opslugt af junglen over årene og ligner til forveksling noget fra Indiana Jones eller Temple Run. Ta Prohm stammer fra 1186 til ære for Kong Jayavarman VII's moder og er et af de få komplekser med inskriptioner over indbyggerne. I sin storhedstid levede her i titusindvis af mennesker. Ved østindgangen ligger det berømte overgroede "krokodilletræ", som er særligt berømmet, efter at Angelina Jolie spillede Lara Croft i Tomb Raider-filmen. Ta Prohm er absolut en af Angkors store seværdigheder.

Overnatning i Siem Reap 

Morgenmad og frokost er inkluderet.

Angkor Wat

Et par af dagens oplevelser:

 • Det royale badebassin ved Sra Sang og Banteay Srey
 • Ta Som, Neak Pean og Preah Khan

Vi vågner tidligt for at opleve solopgangen over Sra Srang, det tidligere royale badebassin, der trods navnet også var tilgængeligt for folket. Tilbage til hotellet for at spise morgenmad, hvorefter vi har hele dagen til at opleve flere af områdets imponerende templer.

Vi besøger blandt andet et af de mindre templer, Banteay Srey, der som det eneste i området er bygget i lyserød sandsten. Templet er bygget i det 10. århundrede og dedikeret til den hinduistiske gud Shiva. Det er et smukt eksempel på den klassiske khmerkunst og arkitektur. Preah Khan, der betyder "Helligt Sværd", er oprindeligt bygget som et buddhistisk kloster sidst i 1200-tallet, og har i perioder huset mere end 15.000 munke og tjenere. Templet er stort set efterladt urestaureret, med træer og anden tilgroet vegetation, der indbyder til at gå på opdagelse i jungleomgivelserne. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Siem Reap.

Overnatning i Siem Reap

Morgenmad og frokost er inkluderet.

Siem Reap – Banteay Srey og Preah Khan

Et par af dagens oplevelser:

 • Thonle Sap søens landsbyer og fiskersamfund
 • Siem Reap

Vi forlader Siem Reap for at besøge Tonle Sap søen og vandvejen til Phnom Penh. Tonle Sap er en del af Mekongflodens system og en uvurderlig livsnerve for mere end 3 millioner af Cambodias befolkning. Ferskvandssøen repræsenterer et sjældent naturfænomen, idet strømmen skifter retning to gange om året, hvilket betyder, at vandmasserne i monsunperioden vokser op til femdobbelt størrelse.

Fra Siem Reap kører vi en kort tur gennem den urbaniserede landsdel og enkelte rismarker til flodmundingen, hvorfra vi sejler ud på Tonle Sap søen og besøger den flydende landsby, Chong Kneas. Vi oplever det lille fiskersamfund og deres små og store husbåde, hvor livet går sin stille gang. Selve byen ligger forskellige steder i sø- og flodsystemet afhængigt af vandstanden og årstid.

Eftermiddagen er afsat til, at I på egen hånd kan slappe af i byen eller tage på oplevelser i dette enestående tempelområde.

Overnatning i Siem Reap

Morgenmad er inkluderet.

Tonle Sap Søen og Chong Kneas, den flydende landsby og Siem Reap

I dag slutter en begivenhedsrig rejse til det gamle Indokina. Vi nyder morgenmaden og checker ud fra hotellet i Siem Reap. Dagen er på egen hånd, indtil der er transport til lufthavnen, og hjemrejsen påbegyndes mod København.

Morgenmad og mad på flyrejsen er inkluderet.

Dag 17

Vi ankommer til København i løbet af dagen.

Velkommen hjem

Cambodia rejse
Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
15. jan. - 30. apr. 2020
21.498,-

1. maj. - 20. jun. 2020
20.498,-

21. jun. - 16. aug. 2020
22.998,-

17. aug. - 10. dec. 2020
20.598,-

11. dec. 2020 - 9. jan. 2021
Kontakt os

10. jan. - 30. apr. 2021
20.598,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Hanoi/Siem Reap-København på økonomiklasse
 • Flyrejse Danang via Hanoi til Luang Prabang, Luang Prabang-Siem Reap på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Al indenrigstransport i egen bil med aircondition og privatchauffør/-guide
 • Overnatninger i delt dobbeltværelse inkluderet morgenmad
 • 2 nætter på Bonsella Hanoi Hotel i Hanoi  
 • 1 nat på traditionel junke Swan Halong cruise i Halongbugten
 • 1 nat i nattog i 4 personers kupé
 • 1 nat på ÊMM Hotel i Hue (incl. tidlig check-in dag 6)
 • 3 nætter på Royal Riverside Hotel i Hoi An
 • 3 nætter på Villa Chitdara i Luang Prabang
 • 4 nætter på Treasure Oasis Hotel i Siem Reap
 • Rundture og sightseeing i byerne med engelsktalende lokalguide/-chauffør som beskrevet
 • Morgenmad, frokost og aftensmad på cruise i Halongbugten 
 • Forplejning som beskrevet i program
 • Entreer ved seværdigheder
 • Sejlads på Tonle Sap Lake i Siem Reap
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Visum til Laos (fås ved indrejse, husk pasfoto og ca. 35 USD)
 • Visum til Vietnam (kun for ophold i Vietnam over 15 dage)
 • Visum til Cambodia (fås ved indrejse, husk pasfoto og ca. 25 USD)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet” 
Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Tillæg for 2-personers kupé på nattog Hanoi-Hue
Tillæg for 2-pers. kupé på nattog
Pris fra 520 kr./person
Hotelopgradering Indokina
4-stjernet hotel på hele rejsen
Pris fra 2.598 kr./person
Hotelopgradering Victoria
Opgradering til Hotel Victoria Hoi An - 3 nætter
Pris fra 2.998 kr./person
Praktisk information

Bedste rejsetid: Fra oktober til april (men hele året er muligt)

Type: Individuel kulturrejse med privatchauffør samt rundture i alle byer med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Vejret i Laos: Se vejret i Laos her

Vejret i Hanoi, Vietnam: Se vejret i Hanoi, Vietnam, her

Vejret i Cambodia: Se vejret i Cambodia her

 

Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik