Antal dage: 21
Priser fra: 39.998,-
Rejseform: Grupperejse
Næste rejse: 04/07/2024

Se priser & book

Den store Transtibetanske rejse

Med himmeltoget fra Beijing til Lhasa i Tibet og tværs gennem Himalaya til Kathmandu.


Afrejse
Pris
 
4. jul. 2024
39.998,-
Udsolgt
Udsolgt

26. sep. 2024
39.998,-
Garanteret

16. jul. 2025
39.998,-
Ledig

24. sep. 2025
39.998,-
Ledig


Inkluderet

Fly og transport

 • Flyrejse København-Beijing/Kathmandu-København på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og -afgifter

Overnatninger

Overnatninger i delt dobbeltværelse

 • 3 nætter på Dongfang hotel i Beijing 
 • 4 nætter i Lhasa
 • 1 nat i Gyantse
 • 1 nat i Shigatse
 • 1 nat i Shegar
 • 1 nat Rongbuk eller telt-teltlejr
 • 1 nat i Tingri
 • 1 nat Kyirong
 • 1 nat i Trisuli/Bidur
 • 2 nætter i Kathmandu

Mad

 • Morgenmad i Beijing
 • 2 x aftensmad i Beijing
 • Alle måltider i Tibet (dog ikke på Himmeltoget)
 • Morgenmad, frokost og aftensmad i Nepal frem til ankomst i Kathmandu
 • Morgenmad i Kathmandu
 • 2 x aftensmad i Kathmandu

Oplevelser

 • Dansk rejseleder
 • Transfers og udflugter i Kina 
 • Togrejse i turistklasse sovevogn fra Beijing til Lhasa (ingen måltider inkluderet)
 • Transfers og udflugter i Nepal og Kathmandu
 • Bus, hoteller, tilladelser, guider, udflugter

Praktisk

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

Ikke inkluderet

 • Enkeltrejseforsikring/Årsrejseforsikring hvor afbestillingsforsikring op til 30.000 kan tilkøbes
 • Afbestillingsforsikring 
 • Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække kulturrejser, der går over 4.000 meter
 • Visum til Kina DKK 2.080,- (fuld visumhjælp) + evt. forsendelse af dit visum med kurér
 • Visum til Nepal (fås ved grænseovergangen)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Forplejning udover den nævnte (bemærk at ingen mad er inkluderet på toget) samt drikkevarer
 • Drikkepenge, beregn ca. 80 USD til hele rejsen
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

Tilkøb

Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Tillæg for enkeltværelse - alle nætter
Pris fra 5.450 kr.
pr. person
Mountain Flight - Mount Everest flyvning
Pris fra 2.198 kr.
pr. person
Praktisk information

Sæson for rejser til Tibet og Kina

Jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Vejret i Tibet og Kina

Type: Gruppe (9-20 deltagere)

På vores grupperejser med dansk rejseleder går vi går op i oplevelsesdetaljen såvel som fællesskabet. Og i al beskedenhed har vi samlet en håndfuld af landets bedste rejseledere og ekspeditionsledere. Du kan tilmelde dig alene, som par eller venner etc.
Der er ingen tillæg ved tilmelding for solorejsende.


Tibet rejser

Himalaya begynder først for alvor, hvor Alperne stopper. De fleste rejser i Nepal og Tibet involverer nødvendigvis ophold i store højder. Dette kan bevirke en risiko for højdesyge, kaldet AMS (Acute Mountain Sickness). Der forskes livligt i problematikken omkring menneskers tilvænning til højden, men man kender endnu ikke nøjagtigt til mekanismerne omkring højdesyge. Man ved, at det ikke direkte har noget med kondition eller alder at gøre, og at det kan ramme selv den mest veltrænede. Det rammer i særdeleshed, hvis man overbelaster sig selv i stor højde og ikke drikker vand nok. 

Vi kommer meget hurtigt over 3.000 meter, faktisk allerede på toget fra Beijing. Tag det roligt de første dage, og drik endelig rigeligt. 

Der er altid et par stykker, der føler de lette symptomer, såsom hovedpine, appetitmangel og søvnløshed. Men det går ofte meget hurtigt over. Sørg dog altid for at tale med guiden/turlederen inden der bliver alvorligt. Vær ærlig og rolig. Hovedpine er almindeligt. De sværere symptomer inkluderer træthed, svær hovedpine, svimmelhed og opkastning. Årsagen til disse symptomer er bl.a. ødemdannelser (vandansamling i kroppen; specielt lungerne og hjernen). Du bør altid medbringe Diamox, der til en vis grad kan forebygge og afhjælpe milde højdeproblemer.

 Men bare rolig, rejsen er lagt an på god akklimatisering og flere dage i Lhasa til at vænne os til højden.

Tibet tog

Toget er designet til at kunne klare turen i højderne, dels med ekstra motorkraft og dels med ekstra ilt, der kommer ud gennem ventilationssystemerne. Skulle der opstå højdeproblemer undervejs, er der ilt-tilgang i hver kupe over sengen – og togpersonalet hjælper med masken, hvis det skulle blive nødvendigt.

Som overalt i Kina er der flere klasser. Dels Hard Seat – altså siddepladser og dels Sleeper med 6 mands kupe og Soft Sleeper i 4-mands kupe. I begge kupeer er der et lille bord og fin udsigt undervejs fra de store vinduer. Der er fri adgang til (sikker) kogt vand i mellemgangen nær vaskefaciliteterne. Og der er toiletter i hver ende af toget (husk toiletpapir). Det ene toilet er som oftest bare et hul i gulvet. De kan være godt snavsede, men er ellers velfungerende.

Der er en pæn spisevogn i toget og et måltid mad koster 10-18 USD. Personalet taler ikke engelsk, og menuen er på kinesisk. Men tag det som en oplevelse. Maden er simpel, men helt i orden. På stationerne er der tid til at gå ud og købe lidt snacks og drikke. Det er en rigtig god ide at medbringe et krus eller glas til te eller kaffe, da der er gratis kogt vand ombord, for husk at drikke rigeligt med væske efter Golmud.

Fra Beijing tager turen ca. 40-42 timer, og rejseplanen er indrettet således, at den flotteste del fra Golmud til Naqu køres sidste dag. Golmud er porten til Tibet, og når man vågner op på togturens sidste dag, er man på den tibetanske højslette. Alt i alt er det en lang, men meget spændende tur på tværs af Kina, og undervejs oplever vi kineserne i deres hverdag på vores vej til verdens tag.

Kineserne regner med at fortsætte linien til Nyingchi i øst og Shigatse i vest - og på overskuelig sigt, endda til Yadong på grænsen til Sikkim og Indien – samt til Kyirongdalen på grænsen til Nepal og sågar til Darchen ved Mt. Kailash. Selve strækningen fra Xining til Lhasa er 1.956 km, hvoraf de 960 km. er i 4.000 meters højde. Strækningen kommer op i 5.072 meters højde i Tanggula La, og den er dermed verdens højeste beliggende jernbane.

 

Pladsreservationer og billetter til Tibet toget 

Billetterne bliver revet væk, ofte af partifunktionærer etc. Ydermere åbner kineserne for udstedelser så sent som 10 dage før afgang, hvilket betyder, at vi ikke kan garantere pladserne før 10 dage før. Turen er baseret på turistklasse (sovevogn på anden klasse), da Soft Sleeper (første klasse) i 90% af tilfældene ikke er muligt at få fat i grundet det store sorte marked, som er opstået i kølvandet på ruten. Kort sagt, regn med at komme på Hard Sleeper, der dog hverken er dårlig eller hård!

Himmeltoget er altså ikke ligetil. Det er svært at få pladser, og vi kan (ligesom alle andre), intet fortælle om reel status før 10 dage før afgang. Kan vi ikke skaffe pladsen på den aftalte dag, kan vi undervejs blive tvunget til at bestille til dagen efter eller før den oprindelige rejseplan. Desuden kan vi ikke garantere hvilke pladser, der gives – om vi får kupe sammen eller ej. Det er en vigtig information, ikke ment for at skræmme, men fordi INGEN kan garantere pladserne førend tidligst 10 dage før togafgang. Der kan derfor teknisk set komme dagsændringer i programmet, hvis der kun er plads dagen før eller efter den programsatte dag.

Hotellerne i Kina er gode og gedigne turistklassehoteller. Det samme er gældnde i byerne i Tibet , altså Lhasa, Gyantse og Shigatse, hvor vi bor på hyggelige små hoteller med en god stemning. Det er bestemt ikke luksus, og vand og strøm kan svigte.

Længere ude på landet, eksempelvis i Rongbuk, Shegar, Tingri  og Kyirong, er der tale om meget simple hoteller. Her kan man en sjælden gang opleve, at der hverken er varme eller nødvendigvis vand til bad. Derfor er det meget vigtigt, at forstår, at vi rejser på det tibetanske højplateau og ved Rongbuk i ca. 5.000 meters højde – altså så absolut på verdens tag. Derfor er der ikke nødvendigvis rent, ej heller er der varme.

Omvendt er det herude på landet, at Tibet opleves på den mest ægte måde, og det er meget spændende. Tag det derfor med et smil og nyd Tibets bedste egn, selvom der kan være dårlige toiletforhold og koldt. Men oplevelsen er mildt sagt stor, et gigantisk eventyr blandt Himalayagiganterne i denne verden.