Sri Lankas højdepunkter

Kulturrejse til Sri Lankas fascinerende højdepunkter samt Unawatuna stranden


"Vi er vendt hjem fra den mest fantastiske rejse til Sri Lanka, hvor alting bare kørte efter planen. Vi fik alt, hvad vi havde drømt om - og mere til..."

Eventyret begynder

Fra København mod Sri Lanka.

Mad er inkluderet på flyrejsen.

Fly Sri Lanka

Ankomst til Sri Lanka, Negombo

Blandt dagens oplevelser:

 • Afslapning i Negombo på egen hånd, se evt. den hollandske kanal og det lokale marked
 • En tur i swimmingpoolen eller gå en tur ved Negombostranden
 • Solnedgang over det indiske ocean

Ved ankomsten til lufthavnen i Colombo står vores mand klar med et Kipling Travel skilt eller et navneskilt, og kører jer til hotellet, der ligger en kort køretur nordpå, ved kystbyen Negombo.

Resten af aftenen er til egne eventyr og med mulighed for at slappe af efter flyrejsen på vores hotel. Negombo er en livlig by med store strande samt et lokalt byliv og fiskemarked, den hollandske kanal mv.

Overnatning i Negombo

Aftensmad er inkluderet.

Negombo Srilankarejse

Sri Lankas grønne landskaber - mod UNESCO verdenskulturarv

Et par af dagens oplevelser:

 • Sri Lankas smukke grønne landskaber mod Sigiriya
 • Grottetemplet Dambulla, et af de største og bedst bevarede tempelkomplekser på Sri Lanka
 • Hyggelige Sigiriya ved foden af løveklippen

Efter morgenmaden gøres klar til rundrejsen, der foregår i egen bil med privatchauffør/guide. Vi opfordrer til, at I får skabt en god dialog med chaufføren, så I kan få indlagt lige netop de stop, I ønsker. Giver I udtryk for jeres ønsker, får I det optimale ud af køreturene. I kører gennem Sri Lankas smukke højland til Sigiriya, der ligger cirka 150 km fra Negombo. 

Inden Sigiriya skal grottetemplet i Dambulla opleves, der er et af de største og bedst bevarede tempelkomplekser på Sri Lanka. Templerne er bygget ind i oprindelige huler i klippen, og her er utallige smukke statuer, alene 48 af Buddha og Dambullagrotterne dateres tilbage til cirka 100 f.Kr. I vil formodentlig opleve en del Sinhalesere, der kommer til Dambulla for at bede, stemningen her er fantastisk.

Resten af dagen til afslapning ved hotellets pool og blot nyde de smukke omgivelser i Sri Lankas grønne og frodige midtland.

Overnatning i Sigiriya

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

Pinnawela og Sigiriya og Dambulla

Det centrale Sri Lankas store attraktion - Løveklippen

Blandt dagens store oplevelse:

 • Det centrale Sri Lankas store attraktion – Løveklippen, der er på UNESCO´s liste over verdenskulturarv
 • Frescomalerier og toppen af det mægtige klippefort

Dagens udflugtsmål er en af Sri Lankas største attraktioner, Sigiriya klippen. Sigiriya klippen, "løveklippen", er et imponerende klippefort, som har været et kæmpe kongepalads, ligger ophøjet på en cirka 200 meter høj klippe, med et enestående udsyn udover det omkringliggende landskab af jungle og bjergsilhuetter. Få steder på kloden finder vi bygninger, der er så velbevarede som denne borg, der gennem tiden har haft talrige funktioner. Udover at have været en fæstning fungerer det således nu som kunstgalleri og munkekloster, der må siges at være en særpræget kombination. Inden for murene findes store vandbassiner, smukke haveanlæg, imponerende stenstatuer af løver og en 1.000 år gammel mur med velbevarede Sigiriya malerier, der må have været den tids graffiti. Sigiriya findes på UNESCO´s liste over verdenskulturarv og regnes af nogle for en attraktion ligeværdig med Taj Mahal og Den Kinesiske Mur.

Vi anbefaler at I tager jer god tid til, at nyde den unikke stemning på turen op af klippen, forbi de berømte frescomalerier, og ikke mindst udsigten fra toppen af løveklippen. Der er tilknyttet et mindre museum, "Sigiriya Museum", der giver et interessant indblik i det imponerende byggeri.

Den resterende del af dagen er på egen hånd, med mulighed for at slappe af ved hotellets pool og haveområde, hvorfra der er udsigt direkte til Sigiriya klippen.

Overnatning i Sigiriya

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

Sigiriya-Srilanka

Eksotiske krydderier og Kandy

Tre af dagens store oplevelser:

 • Mod Sril Lankas smukke højland
 • Krydderhave – besøg på en af Sri Lankas berømte Spice Gardens
 • Kandy, højlandets hovedstad med kolonistemning og grønne bjerge

Fra Sigiriyas landsbyliv og Løveklippen, fortsætter I gennem det smukke højland til Kandy. Undervejs besøges en Spice Garden. Sri Lankas krydderhaver er en historie for sig. Her kan man ved selvsyn se hvordan ex. nelliketræ, pebertræ, kaneltræer og muskatplanter ser ud. Der er typisk en lille rundvisning rundt i haven, som dog ikke er selve agerdelen, men en krydderhave, med forklaringer omkring de forskellige krydderier og urter. Desuden er der en fin lille butik, hvor man efterfølgende evt. kan købe krydderier.

Sidst på dagen er der ankomst til højlandets hovedstad, Kandy. Kandy ligger med sine 110.000 indbyggere tilbagetrukket i Sri Lankas vidunderlige bjerge, og er Sri Lankas buddhistiske centrum – omgivet af skønne småbjerge og beroligende søer.

Overnatning i Kandy

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

Krydderhave og Kandy

Sri Lankas kulturhovedstad og Tandens tempel

Et par af dagens oplevelser:

 • Sri Lankas kulturhovedstad og englændernes gamle sommerby, markeder og kultur
 • Tandens tempel, Dalada Maligawa – hvor relikviet kendt som Buddhas tand, opbevares
 • Den botaniske have Peradinaya med sin enestående samling orkideer

Dagen tilbringer vi i det, vi vil kalde Sri Lankas "kulturhovedstad". Englændernes gamle sommerby Kandy er sval grundet beliggenheden i omtrent 500 meters højde. Handelsgaderne er koncentreret i det pittoreske kvarter bag Tandens Tempel og Queens hotel. Her er let at finde rundt og utallige butikker som faldbyder nærmest hvad som helst.

I templet Dalada Maligawa – bedre kendt som ”Tandens Tempel” opbevares relikviet kendt som Buddhas tand, der er optaget på UNESCO's liste over verdenskulturarv. Tanden og templet besøges dagligt af hvidklædte munke, der hylder tanden med lotusblomster. Der er usikkerhed om, hvorvidt tanden rent faktisk er den originale, der i det 4. århundrede blev ført til Sri Lanka af en prinsesse, der skjulte den i sit hår! Det afholder dog ikke fra massive fejringer i juli-august, hvor Buddhas odontologiske rester markeres ved et 10-dages optog gennem Kandy. Her får den alt, hvad den kan trække af trommer, dans og elefanter (hvoraf én bærer en kopi af tanden) – festlighederne kulminerer med en ceremoni foran selve Tandens Tempel.

Vi når også at besøge den botaniske have Peradinaya med sin enestående samling orkideer.

Overnatning i Kandy

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

Kandy Sri Lanka

Mod Sri Lankas smukke top - Nuwara Eliya

Tre af dages oplevelser:

 • Togrejse gennem Sri Lankas frodige højland og smukke bjergegne med terrassemarker og skov
 • Mod Sri Lankas smukke top Nuwara Eliya, også kaldet for ”Little England”
 • Temarker, teplantager med den skønne ceylon-te

Chaufføren møder os på hotellet i Kandy, hvorfra vi kører til banegården. Her tager vi på togrejse gennem højlandet til Nanu Oya, i alt cirka 4 timers varighed. Vi kører gennem de smukke bjergegne gennem landskaber med terrassemarker og skov af fyr og eukalyptus indtil Sri Lankas vidunderlige temarker langsomt dukker frem.

I Nanu Oya møder vi igen chaufføren der kører os det sidste stykke vej til Sri Lankas smukke top Nuwara Eliya. Nuwara Eliya udtales Nu-relia og ligger svalt og roligt i cirka 1.900 meters højde. Dette var stedet, hvor englænderne trak sig tilbage fra den varmeste tid, hvilket man også ser på byen. Den minder nemlig om det engelske højland med stenhuse, tåge og en del regn. Det er ikke for ingenting, at Nuwara Eliya kaldes for ”Little England”.

Der er en mindre basar og byens største seværdighed er teproduktionen og de fantastiske og afvekslende omgivelser: smukke temarker og plantager, frodige skove og tågefyldte plateauer. Vi besøger naturligvis en af de mange teplantager, hvor de særlige klimaforhold, der indbefatter to monsuner, er med til at fremelske ganske forskellige varianter af Ceylon-te. Sri Lanka er en af verdens største eksportører af te og vi har mulighed for både, at smage den verdensberømte te og købe te med hjem. 
Oprindeligt dyrkede man faktisk kaffe på Sri Lankas smukke bjergskråninger. Produktionen gik stærkt ned ad bakke fra omkring 1840 til det kollapsede omkring 1870. Herfra fandt englænderne på at indføre te fra Kina og plantagerne i Assam. De første teplantager på Sri Lanka, datidens Ceylon, blev opført i Peradenia og udgør nu en stor faktor i højlandets økonomi og jobskabelse.

Om eftermiddagen er der klassisk Afternoon Tea, hvor den vidunderlige sinhalesiske te smages. 

Overnatning i Nuwara Eliya

Morgenmad, Afternoon Tea og aftensmad er inkluderet.

Temarker Nuwara Eliya

Ella og 9 Arch Bridge - fra højlandet via Ravana vandfaldet til lavlandet

Et par af dagens oplevelser:

 • Gennem højlandet med Ella, 9 Arch Bridge og Ravana vandfaldet
 • Fra højlandet til lavlandet og kystområdet ved Yala National Park
 • Tissamaharama, der er udgangspunktet for Yala Nationalpark

Det er en lang og smuk køredag fra højlandet til kystområdet. Efter morgenmaden køres til hyggelige og smukt beliggende Ella med cafeer og restauranter. Fra Ella er der en tur til den berømte "9 Arches bridge" - kaldet "broen i himlen", opført under kolonitiden. Desuden skal I se det smukke 25 meter høje vandfald, Ravana Falls, som er Sri Lanka's flotteste og mildt sagt et smukt sceneri, idet vandfaldet ligger omkranset af bjerge og dale.

Fra Ella området starter den lange og smukke tur fra højlandet ned til Yala Nationalpark, eller Ruhuna, som den også hedder. Efter en flot køretur kommer vi ned mod Tissamaharama, der er udgangspunktet for Yala Nationalpark beliggende på det sydøstlige Sri Lanka – 350 km fra Colombo. Den 126.000 hektar store nationalpark er blandt Sydasiens mest skattede – og ikke uden grund. Den er virkelig smuk og et must for enhver naturinteresseret. 

Overnatning i Tissamaharama

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Temarker Sri Lanka

Yala Nationalpark

Et par af dagens oplevelser:

 • Game drive i Yala Nationalpark, Sri Lankas berømte reservat, hvor der bla. Lever elefanter og leoparder
 • Udawalawes elefanter
 • Langs sydkysten til Unawatuna, den smukke bugt og dejlige strand

Dagen starter med et tidligt morgen game drive ud i nationalparken. Et besøg her er næsten en sikker træffer, da vi fra jeep kan komme tæt på parkens enestående dyreliv. Yalas ret åbne landskab med sine krat- og træbevoksede enge, talrige vandhuller og små søer er formentligt det sted i verden, hvor sandsynligheden for at se leopard er størst – dette karismatiske, men notorisk uforudsigelige rovdyr, er her ret dagaktive. Leopardbestanden på Sri Lanka er større end i Indien, da de plettede katte ikke har konkurrence fra tigre – og alene Yala har over 40 leoparder. Men husk nu at leoparden stadig er meget svær at få at se. 

Desuden rummer Yala en stor bestand af vilde elefanter, der kan ses i små flokke i det mandshøje elefantgræs. Hvis man forventer sig hanner med lange stødtænder, bliver man muligvis skuffet, da Sri Lankas elefanttyre normalt mangler sådanne! Også de sorte, små og skovlevende kravebjørne har en god bestand i Yala – selv om de er svære at spotte. Læg dertil krokodiller, civetkat, gigantegern, sambar- og axishjort, vildsvin, skildpadder, vandbøfler, sjakal, langur- og maqaque aber - og så et fantastisk fugleliv med over 200 arter.

Vi forlader Yala Nationalpark og kører til Udawalawe Nationalpark, der har en stor population af elefanter. Vi gør et stop ved deres "Elephant Transit Centre", som er et rehabiliteringscenter for elefantunger fra hele Sri Lanka, hvor vi oplever fodring af elefanterne og fortsætter herefter videre til Unawatuna.

Unawatuna er gennem de seneste år på mange måder blevet synonymt med Sri Lankas strande uden for charterområderne. Unawatuna ligger i en lille fin bugt på blot en god kilometers længde. I den ene ende ligger en fin lille pagode og i den anden et klippebånd. Den beskyttede bugt, gør at der ikke er samme stærke understrøm, som man oplever mange andre steder på Sri Lanka, dog skal man altid være opmærksom på både brænding og strøm.

Man fristes næsten til at kalde Unawatuna for paradisisk, sandet er lækkert og gyldent, stranden er de fleste steder rigtig flot og fortsætter bugten rundt.

Vi overnatter på hotel beliggende direkte ved Unawatunas smukke sandstrand. Stedet har en hyggelig og intim stemning og fantastisk seafood retter i restauranten, der ligger med direkte udsigt over Unawatuna-bugten.

Overnatning i Unawatuna

Morgenmad er inkluderet.

Unawatunastranden

Afslapning ved den skønne Unawatunastrand

Et par af de næste dages  oplevelser og muligheder:

 • Afslapning ved den skønne Unawatunastrand
 • Unawatunas baggader med hyggelige cafeer, restauranter og butikker
 • Måske et besøg i en af Sri Lankas smukkeste byer, Galle – blot 10 minutter i en Tuktuk

Dagene ved Unawatunastranden går hurtigt med er at nyde omgivelserne og slappe af ved stranden og nyde veltilberedte fiskeretter på de lokale restauranter de næste dage.

Der er flere muligheder for dagsudflugter fra Unawatuna til fx Galle, som ligger en kort køretur i autorickshaw (tuktuk). Galle er Sri Lankas smukke gamle koloniby beliggende ved øens sydspids, hvor byens juvel består af et fort, som blev bygget af portugiserne og hollænderne.
Galle er en yderst smuk og charmerende by der i dag optræder på UNESCOs liste over verdensnaturarv. I kan leje cykler og besøge en af de nærliggende fiskerlandsbyer eller cykle en tur ud i rismarkerne, der ligger lige bag strandområdet.

Overnatning i Unawatuna

Morgenmad er inkluderet.

Unawatuna-Thabropan

Svajende palmer og azurblåt hav

Unawatunas kystbyggeri er en samling besynderlig klondike, men der er faktisk ret hyggeligt og bag selve strandområdet ligger der en hyggelig kyst landsby med en herlig og afslappet stemning. Her er et utal af hyggelige cafeer, restauranter og masser af småbutikker. Der kan være en glad og livlig stemning i Unawatuna men heldigvis er der endnu ingen vilde fester, men vi har erfaret, at der til tider kan høres musik fra cafeerne til ud på de sene aftentimer. 
Og alligevel er vi på alle måder langt fra charterturismes højhuse eller gigantiske internationale resorts og Hikkaduwas tunge trafik i gaderne. Unawatuna er på mange måder et udviklet rejsendes paradis, der hvor man oplever trope-Sri Lanka på bedste vis.

Overnatning i Unawatuna

Morgenmad er inkluderet.

Unawatuna

Skøn afslapning ved stranden - overvej kolonibyen Galle

I de stille gade bag strandområdet, er der masser af butikker, cafeer og stille landsbyliv - det er bestemt nogle dejlige dage i Unawatuna. 

Man kanogså tage en tuktuk til Galle, der er en af Sri Lankas mest interessante byer med en forrygende kolonihistorie. Den er utrolig hyggelig at gå rundt i - blandt markeder og hyggelige gader, cafeer og fiskersamfundet. Galle er bestemt et besøg værd.

Vi overnatter i Unawatuna

Morgenmad er inkluderet.

Indiske Ocean, Unawatuna, Galle-srilanka

Sidste dag på stranden 

Vi nyder dagen på stranden eller ved hotellet.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 13

Eventyret slutter

Meget tidlig afgang fra Unawatuna. Vi kører via express highway til lufthavnen i Colombo for check-in og hjemrejse. Vi ankommer til Danmark sidst på dagen. 

Morgenmad og mad på flyrejsen er inkluderet.

Velkommen hjem.

Srilanka flyrejse
Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
13. jan. - 31. jan. 2020
13.498,-

1. feb. - 19. feb. 2020
15.498,-

20. feb. - 28. feb. 2020
13.298,-

29. feb. - 25. mar. 2020
11.798,-

26. mar. - 12. apr. 2020
14.498,-

13. apr. - 30. apr. 2020
12.798,-

1. nov. - 10. dec. 2020
12.498,-

11. dec. 2020 - 12. jan. 2021
Kontakt os

12. jan. - 28. feb. 2021
13.198,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Colombo retur på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Al indenrigstransport til alle strækninger i bil med aircondition og privatchauffør/guide (dag 2-9)
 • Game Drive i Yala Nationalpark inkl. nationalpark skatter
 • Togrejse fra Kandy til Nanu Oya/Nuwara Eliya (forbehold for pladssituationen på toget)
 • Overnatninger i delt dobbeltværelse:
 •   1 nat på Camelot Beach i Negombo
 •   2 nætter på Sigiriya Village i Sigiriya
 •   2 nætter på Hotel Suisse i Kandy
 •   1 nat på Heaven Seven i Nuwara Eliya
 •   1 nat på Oak Ray Wild i Tissamaharama
 •   5 nætter på Thaproban Beach Hotel i deluxe værelse i Unawatuna
 • Morgenmad alle dage jf. program
 • Frokost dag 8
 • Aftensmad dag 2 til 8 jf. program
 • Rundture og sightseeing med engelsktalende lokalguide/chauffør
 • Hjemrejse via Express highway til Negombo
 • Alle udflugter med guide er inkluderet
 • Alle entreer er inkluderet
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Visum (søges online inden afrejse)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter
 • Drikkepenge (beregn ca. USD 50-60 pr person ved 2 rejsende)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet” 

 BØRNEPRIS

 • Børn (2-11 år) i egen seng fra: 8.998,- (baseret på 2 fuldt betalende voksne og opredning på deres værelse)
 • Børn (2-11 år) uden egen seng fra: 7.498,- (baseret på 2 fuldt betalende voksne og uden opredning på deres værelse)

 

Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Opgradering på badeferien - Thaproban Beach House
Pris fra 820 kr./person
Opgradering af alle hoteller på rejsen
Pris fra 2.998 kr./person
Opgradering på badeferien - Centara Ceysands Resort & Spa
Pris fra 1.898 kr./person
Tilkøb - Hvalsafari i Mirissa
 
Praktisk information

Sri Lanka bedste rejsetid: December til og med marts
Sri Lanka god rejsetid: april og maj (varmt)
Sri Lanka regntid: Delvist juli og august samt september-november

Type: Individuel kulturrejse og badeferie med privatchauffør samt rundture i alle byer og nationalparker med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Vores hoteller: Sri Lanka

 

Hvalsafari-SriLanka

I kystområdet omkring Mirissa på Sri Lankas sydkyst, er der utallige udbydere af mere eller mindre dubiøse karakter, men som værre er - ikke nødvendigvis i respekt for havets kæmper som bliver jagtet og hvor der sejles nådesløst tæt på dyrene. Derfor arbejde vi selvølgelig kun med de allerdygtigste som dels har marinebiologisk baggrund, men også hele fire "spottere" ombord.

Der holdes behørig afstand til dyrene og hele arrangementet er bestemt bæredygtigt - men derved også en lidt højere pris på arrangementet, end budgetbådene.

Bådene er relativt nye og  kan tage 50-70 personer. Crewet har en seriøs holdning til miljø og at overholde regelsættet omkring ikke, at komme alt for tæt på de store dyr.
Om morgenen bliver man budt kaffe/the og småkage ved ombordstigning. En times tid efter afgang blev der serveret en frugt-platte. Der bliver delt vand rundt og efter nogle timer får man typisk omelet med brød og en frugt juice. Det hele serveret på porcelænstallerkner.

Bådene skiber ud fra Mirissa havnen – og ikke Unawatuna. Selve Mirissa havnen med alle de farvestrålende både er et besøg værd – ganske pittoresk. 

Det helt store hit er selvfølgelig verdens største dyr, Blåhvalen - men der er også delfiner, havskildpadder og andre hvaler i nærkyst området. Det er en fantatsisk formiddag og kan på det varmeste anbefales.

 

Foredrag
Periode
Sri Lanka
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
4. mar. 2020 kl. 19:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik