Sri Lankas eventyrlige højdepunkter

Sri Lankas højdepunkter

Kulturrejse til Sri Lankas fascinerende højdepunkter samt Unawatuna stranden

 

Trods Sri Lankas beskedne størrelse, byder landet på eventyrlige oplevelser i et utal af afskygninger. Smukke klipper, dejlige strande og spændende dyr er blot noget af det, du vil opleve på rejsen, der vil give dig en oplevelse for livet.

På rejsen til Sri Lanka, vil du se det historiske højland ved Sigiriya, buddhistiske templer i den gamle hovedstad Kandy og smukke vandfald. I Yala Nationalpark findes et rigt dyreliv, hvor den største sandsynlighed for at se leoparder findes.

Efter de store kultur og naturoplevelser, bor vi den sidste del af rejsen direkte ud til

 

Unawatunas skønne sandstrande med svajende kokospalmer og azurblåt hav.

Sri Lanka gemmer på et skatkammer af oplevelser. Vi, hos Kipling Travel, har en stor passion for det fabelagtige land. Vi har rejst til landet et utal af gange og derfor kender vores Sri Lanka-specialister til alle landets ukendte perler og små afkroge. Skræddersy din rejse, og få din drømmerejse

Og husk at alle udfugter med vores dygtige engelsktalende guider og entreer ved seværdigheder samt game drives og nationalpark ture selvfølgelig er inkluderet på rejsen.


 • Den store og komplette Sri Lanka rejse med:
 • Templer og paladser i den kulturelle hovedstad, Kandy
 • Sri Lankas berømte teplantager ved Nuwara Eliaya i det centrale højland
 • Yala Nationalpark med elefanter, leoparder, kravebjørne og smukke fugle
 • Dejlig badeferie på Unawatunas vidunderlige strande
 • Rundrejsen foregår i bil med privatchauffør, hvilket giver optimal frihed
 • Der er lokalguider med på alle udflugter
 • Entréer er selvfølgelig inkluderet på alle seværdigheder
 • Der er valgfri afrejsedato og varighed

1.

Afrejse fra København

Dag 1

Eventyret begynder

Fra København mod Sri Lanka.

Mad er inkluderet på flyrejsen.

2.

Ankomst til Colombo og Negombo

Dag 2

Ankomst til kystbyen Negombo

Ved ankomsten til lufthavnen i Colombo står vores mand klar med et Kipling Travel skilt eller et navneskilt, og kører jer til hotellet, der ligger ca. et kvarters kørsel nordpå, i kystbyen Negombo.

Resten af dagen er til egne eventyr og med mulighed for at slappe af efter flyrejsen på vores hotel, der ligger direkte ud til fine brede strande. Negombo er en livlig by med gode strande samt et lokalt byliv og fiskemarked.

Overnatning i Negombo på Jetwing Blue.

Morgenmad er inkluderet.

3.

Elefantbesøg i Pinnawela og Sigiriya

Dag 3

Besøg på elefantbørnehjemmet

Efter morgenmaden gøres klar til rundrejsen, der foregår i egen bil med privatchauffør/guide. Vi opfordrer til, at I får skabt en god dialog med chaufføren, så I kan få indlagt lige netop de stop, I ønsker. Giver I udtryk for jeres ønsker, får I det optimale ud af køreturene. Vi kører gennem Sri Lankas smukke højland til Sigiriya, der ligger cirka 150 km fra Negombo. Undervejs besøger vi elefanterne i Pinnawela Elephant Orphanage, der er et statsstøttet elefantbørnehjem, hvor man opfostrer elefantunger, der har mistet deres familie i junglen.Stedet blev etableret i 1975 og besætningen består i dag af over 70 elefanter.

Herefter kører vi videre nordpå i knap et par timer mod Sigiriya. Vi har resten af dagen til afslapning ved hotellets pool og blot nyde de smukke omgivelser.

Overnatning i Sigiriya på Sigiriya Village

Morgenmad er inkluderet.

4.

Sigiriya - løveklippen

Sigiriya-Srilanka

Den store attraktion - Løveklippen

Dagens udflugtsmål er en af Sri Lankas største attraktioner, Sigiriya klippen. Sigiriya klippen, "løveklippen", er et imponerende klippefort, som har været et kæmpe kongepalads, ligger ophøjet på en cirka 200 meter høj klippe, med et enestående udsyn udover det omkringliggende landskab af jungle og bjergsilhuetter. Få steder på kloden finder vi bygninger, der er så velbevarede som denne borg, der gennem tiden har haft talrige funktioner. Udover at have været en fæstning fungerer det således nu som kunstgalleri og munkekloster, der må siges at være en særpræget kombination. Inden for murene findes store vandbassiner, smukke haveanlæg, imponerende stenstatuer af løver og en 1.000 år gammel mur med velbevarede Sigiriya malerier, der må have været den tids graffiti. Sigiriya findes på UNESCO´s liste over verdenskulturarv og regnes af nogle for en attraktion ligeværdig med Taj Mahal og Den Kinesiske Mur.

Vi anbefaler at I tager jer god tid til, at nyde den unikke stemning på turen op af klippen, forbi de berømte frescomalerier, og ikke mindst udsigten fra toppen af løveklippen. Der er tilknyttet et mindre museum, "Sigiriya Museum", der giver et interessant indblik i det imponerende byggeri. Den resterende del af dagen er på egen hånd, med mulighed for at slappe af ved hotellets pool og haveområde, hvorfra der er udsigt direkte til Sigiriya klippen.

I dag er der mulighed for at prøve kræfter med et særegent transportmiddel – nemlig en varmluftsballon. Det er mildest talt en enestående oplevelse at svæve stille rundt og fra fugleperspektiv have et helt eminent overblik. Turen vil tage omtrent en time, og der bydes på et glas champagne og lidt frisk frugt. Måske er I heldige at spotte elefanter, vandbøfler eller aber, der svinger sig fra træ til træ. Vi kan varmt anbefale tilkøb af en ballonflyvning.

Overnatning i Sigiriya på Sigiriya Village.

Morgenmad er inkluderet.

5.

Grottetemplerne i Dambulla og Kandy

Dag 5

Grottetemplet Dambulla og eksotiske krydderier i Kandy

Denne morgen kører vi til grottetemplet Dambulla, der er et af de største og bedst bevarede tempelkomplekser på Sri Lanka. Templerne er bygget ind i oprindelige huler i klippen, og her er utallige smukke statuer, alene 48 af Buddha og Dambullagrotterne dateres tilbage til cirka 100 f.Kr. Vi vil formodentlig opleve en del Sinhalesere, der kommer til Dambulla for at bede, stemningen her er fantastisk. Om eftermiddagen fortsætter vi gennem det smukke højland til Kandy.

Overnatning i Kandy på Hotel Suisse

Morgenmad er inkluderet.

6.

Kandy – Sri Lankas buddhistiske centrum

Dag 6

En dag i Sri Lankas kulturhovedstad

Dagen tilbringer vi i det, vi vil kalde Sri Lankas "kulturhovedstad". Kandy ligger med sine 110.000 indbyggere tilbagetrukket i Sri Lankas vidunderlige bjerge, og er Sri Lankas buddhistiske centrum – omgivet af skønne småbjerge og beroligende søer. I templet Dalada Maligawa – bedre kendt som ”Tandens Tempel” opbevares relikviet kendt som Buddhas tand, der er optaget på UNESCO's liste over verdenskulturarv. Tanden og templet besøges dagligt af hvidklædte munke, der hylder tanden med lotusblomster. Der er usikkerhed om, hvorvidt tanden rent faktisk er den originale, der i det 4. århundrede blev ført til Sri Lanka af en prinsesse, der skjulte den i sit hår! Det afholder dog ikke fra massive fejringer i juli-august, hvor Buddhas odontologiske rester markeres ved et 10-dages optog gennem Kandy. Her får den alt, hvad den kan trække af trommer, dans og elefanter (hvoraf én bærer en kopi af tanden) – festlighederne kulminerer med en ceremoni foran selve Tandens Tempel.

Vi når også at besøge den botaniske have Peradinaya med sin enestående samling orkideer.

Overnatning i Kandy på Hotel Suisse

Morgenmad er inkluderet.

7.

Togrejse fra Kandy til Nuwara Eliyas smukke teplantager

Dag 7

Mod Sri Lankas smukke top - Nuwara Eliya

Chaufføren møder os på hotellet i Kandy, hvorfra vi kører til banegården. Her tager vi på togrejse gennem højlandet til Nanu Oya, i alt cirka 4 timers varighed. Vi kører gennem de smukke bjergegne gennem landskaber med terrassemarker og skov af fyr og eukalyptus indtil Sri Lankas vidunderlige temarker langsomt dukker frem.

I Nanu Oya møder vi igen chaufføren der kører os det sidste stykke vej til Sri Lankas smukke top Nuwara Eliya. Nuwara Eliya udtales Nu-relia og ligger svalt og roligt i cirka 1.900 meters højde. Dette var stedet, hvor engelske koloniherrer (i Indien kaldet for ”The Raj”) trak sig tilbage fra den varmeste tid, hvilket man også ser på byen. Den minder nemlig om det engelske højland med stenhuse, tåge og en del regn. Det er ikke for ingenting, at Nuwara Eliya kaldes for ”Little England”.

Der er en mindre basar og byens største seværdighed er teproduktionen og de fantastiske og afvekslende omgivelser: smukke temarker og plantager, frodige skove og tågefyldte plateauer. Vi besøger naturligvis en af de mange teplantager, hvor de særlige klimaforhold, der indbefatter to monsuner, er med til at fremelske ganske forskellige varianter af Ceylon-te. Sri Lanka er en af verdens største eksportører af te og vi har mulighed for både, at smage den verdensberømte te og købe te med hjem.

Overnatning i Nuwara Eliya på Jetwing St. Andrews.

Morgenmad er inkluderet.

Togturen kan i nogle perioder være svær at få plads på, hvilket vi først kan vide ca. 10 dage før afrejse, hvorfor der i nogle tilfælde køres med chaufføren gennem de smukke landskaber fra Kandy til Nuwara Eliya. I så tilfælde giver vi en rundtur i tuk tuk i Kandy eller en dejlig frokost i stedet for den lille togtur. 

8.

Nuwara Eliya til Yala Ruhunu Nationalpark

Dag 8

Det smukke vandfald - Rawana Falls

Efter morgenmaden kører vi en lang smuk tur fra højlandet ned til Yala Nationalpark, eller Ruhuna, som den også hedder. På vejen dertil besøger vi det smukke 25 meter høje vandfald, Rawana Falls, som er et af de bredeste i Sri Lanka. Det er et smukt sceneri, idet vandfaldet ligger omkranset af bjerge og dale. Her finder vi en dejlig ro i de grønne omgivelser. Yala Nationalpark er beliggende på det sydøstlige Sri Lanka – 350 km fra Colombo. Den 126.000 hektar store nationalpark er blandt Sydasiens mest skattede – og ikke uden grund. Den er virkelig smuk og et must for enhver naturinteresseret. 

Overnatning i Tissamaharama på Kithala Resort.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

9.

Gamedrive i Yala Ruhunu Nationalpark og Unawatuna badeferie

Unawatunastranden

Besøg i Yala Nationalpark

Dagen starter med et tidligt morgen game drive ud i nationalparken. Et besøg her er næsten en sikker træffer, da vi fra jeep kan komme tæt på parkens enestående dyreliv. Yalas ret åbne landskab med sine krat- og træbevoksede enge, talrige vandhuller og små søer er formentligt det sted i verden, hvor sandsynligheden for at se leopard er størst – dette karismatiske, men notorisk uforudsigelige rovdyr, er her ret dagaktive. Leopardbestanden på Sri Lanka er større end i Indien, da de plettede katte ikke har konkurrence fra tigre – og alene Yala har over 40 leoparder.

Desuden rummer Yala en stor bestand af vilde indiske elefanter, der kan ses i små flokke i det mandshøje elefantgræs. Hvis man forventer sig hanner med lange stødtænder, bliver man muligvis skuffet, da Sri Lankas elefanttyre normalt mangler sådanne! Også de sorte, små og skovlevende kravebjørne har en god bestand i Yala – selv om de er svære at spotte. Læg dertil krokodiller, civetkat, gigantegern, sambar- og axishjort, vildsvin, skildpadder, vandbøfler, sjakal, langur- og maqaque aber - og så et fantastisk fugleliv med over 200 arter – alene fra vores lodge er der observeret 100 arter på én dag!

Vi forlader Yala Nationalpark og kører langs kysten til Unawatuna. Unawatuna er gennem de seneste år på mange måder blevet synonymt med Sri Lankas strande uden for charterområderne.
Unawatuna ligger i en lille fin bugt på blot en god kilometers længde. I den ene ende ligger en fin lille pagode og i den anden et klippebånd. Den beskyttede bugt, gør at der ikke er samme stærke understrøm, som man oplever mange andre steder på Sri Lanka, dog skal man altid være opmærksom på både brænding og strøm.
Man fristes næsten til at kalde Unawatuna for paradisisk, sandet er lækkert og gyldent, stranden er de fleste steder rigtig flot og fortsætter bugten rundt.

Vi overnatter på Thaproban Beach House, der er et mindre strandhotel med kun 12 værelser, beliggende direkte ved Unawatunas smukke sandstrande. Stedet har en hyggelig og intim stemning og fantastisk seafood retter i restauranten, der ligger med direkte udsigt over Unawatuna-bugten.

Morgenmad er inkluderet.

10.

Unawatuna stranden – badeferie

Unawatuna-Thrabopan

Afslapning ved den skønne Unawatunastrand

Dagene ved Unawatunastranden går hurtigt med er at nyde omgivelserne og slappe af ved stranden og nyde veltilberedte fiskeretter på de lokale restauranter de næste dage. Der er flere muligheder for dagsudflugter fra Unawatuna til fx Galle, den smukke gamle koloni by ved Sri Lankas sydspids, hvor byens juvel består af et fort, som blev bygget af portugiserne og hollænderne. En charmerende by der i dag optræder på UNESCOs liste over verdensnaturarv. I kan leje cykler og besøge en af de nærliggende fiskerlandsbyer eller cykle en tur ud i rismarkerne, der ligger lige bag strandområdet.

Overnatning i Unawatuna på Thaproban Beach House.

Morgenmad er inkluderet.

11.

Unawatuna - badeferie

Unawatuna

Svajende palmer og azurblåt hav

Unawatunas kystbyggeri er en samling besynderlig klondike, men der er faktisk ret hyggeligt og bag selve strandområdet ligger der en hyggelig kyst landsby med en herlig og afslappet stemning. Her er et utal af hyggelige cafeer, restauranter og masser af småbutikker. Der kan være en glad og livlig stemning i Unawatuna men heldigvis er der endnu ingen vilde fester, men vi har erfaret, at der til tider kan høres musik fra cafeerne til ud på de sene aftentimer. 
Og alligevel er vi på alle måder langt fra charterturismes højhuse eller gigantiske internationale resorts og Hikkaduwas tunge trafik i gaderne. Unawatuna er på mange måder et udviklet rejsendes paradis, der hvor man oplever trope-Sri Lanka på bedste vis.

Overnatning i Unawatuna på Thaproban Beach House.

Morgenmad er inkluderet.

12.

Unawatuna ved det Indiske ocean

Indiske Ocean, Unawatuna

Skøn afslapning ved stranden

I de stille gade bag strandområdet, er der masser af butikker, cafeer og stille landsbyliv - det er bestemt nogle dejlige dage i Unawatuna. 

Man kanogså tage en tuktuk til Galle, der er en af Sri Lankas mest interessante byer med en forrygende kolonihistorie. Den er utrolig hyggelig at gå rundt i - blandt markeder og hyggelige gader, cafeer og fiskersamfundet. Galle er bestemt et besøg værd.

Vi overnatter i Unawatuna på Thaproban Beach House.

Morgenmad er inkluderet.

13.

Unawatuna – badeferie og hjemrejse

Dag 13

Sidste dag på stranden før hjemrejsen

Vi nyder dagen på stranden eller ved hotellet og har naturligvis vores værelse helt ind til vi kører mod lufthavnen sidst på dagen, afhængig af hvornår vores fly afgår. Vi kører via express highway mod lufthavnen nær Negombo og påbegynder hjemrejsen.

Morgenmad er inkluderet.

14.

Hjemkomst

Eventyret slutter

Vi ankommer til Danmark i løbet af dagen. Velkommen hjem.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
Pris per person ved 2 rejsende (kontakt os for priser over påsken)
16. marts - 30. april 2017
15.998,-

Pris per person ved 4 rejsende (kontakt os for priser over påsken)
16. marts - 30. april 2017
15.498,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Colombo retur på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Al indenrigstransport til alle strækninger i bil med aircondition og privatchauffør/guide
 • Game Drive i Yala Nationalpark inkl. nationalpark skatter
 • Togrejse fra Kandy til Nanu Oya/Nuwara Eliya (forbehold for pladssituationen på toget)
 • Overnatninger i delt dobbeltværelse inkluderet morgenmad
 •     1 overnatning på Jetwing Blue i Negombo
 •     2 overnatninger på Sigiriya Village i Sigiriya
 •     2 overnatninger på Hotel Suisse i Kandy
 •     1 overnatning på Jetwing St. Andrews i Nuwara Eliya
 •     1 overnatninger på Kithala Resort i Tissamaharama
 •     5 overnatninger på Thaproban Beach Hotel i Unawatuna (inkl. værelset helt til afrejse)
 • Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet i Yala
 • Rundture og sightseeing med engelsktalende lokalguide/chauffør
 • Hjemrejse via Express highway til Negombo
 • Alle udflugter med guide er inkluderet
 • Alle entreer er inkluderet
 • Produktansvarsforsikring
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

IKKE INKLUDERET

 • Ekspeditionsgebyr (145,- pr. faktura)
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Visum (søges online inden afrejse)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter
 • Drikkepenge (beregn ca. USD 50-60 pr person ved 2 rejsende)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

Kontakt os vedrørende jule- og nytårspriser


OPGRADERING

 • Opgradering af strandhotellet til Heritance Ahungalle (inkl. værelse frem til afrejse) i Ahungalle : fra 1898,- per person

TILKØB

 • Hvalsafari ved Mirissa:
  850,- per person v/min 2 personer
  650,- per person v/min 4 personer

 BØRNEPRIS

 • Børn (2-11 år) i egen seng fra: 10.998,- (baseret på 2 fuldt betalende voksne og opredning på deres værelse)
 • Børn (2-11 år) uden egen seng fra: 8.998,- (baseret på 2 fuldt betalende voksne og uden opredning på deres værelse)
Praktisk information

Sri Lanka bedste rejsetid: December til og med marts
Sri Lanka god rejsetid: april og maj (varmt)
Sri Lanka regntid: Delvist juli og august samt september-november

Type: Individuel kulturrejse og badeferie med privatchauffør samt rundture i alle byer og nationalparker med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Vores hoteller: Sri Lanka

 

Opgradering af strandhotel

Opgradering til Heritage Ahungalle
Skønt førsteklasses strandhotel med en fantastisk beliggenhed helt ned til havet, med de flotteste kridhvide sandstrande, der indbyder til forkælelse og afslapning. Værelserne er smagfuldt indrettet med havudsigt og her er god tid til, at nyde hotellets dejlige infinity pool, middag på hotellets prisbelønnede restaurant eller blot gå en tur langs stranden. Hotellet er beliggende ved en skøn strand, 70 km syd for Colombo i et roligt område.

Her er også mulighed for at besøge det lokale skildpaddeopdræt ”Kosgoda Turtle Hatchery”, sejle en tur op ad Madu Ganga floden gennem mangroveskove og måske se de lokale reje-fiskere på vej ud deres kanoer eller besøg den nærmeste landsby Ambalangoda, der er kendt for de flotte masker der stadig bruges under de traditionelle danse.

Tilkøb af ballonflyvning ved Sigiriya

Arrangementet vil tage cirka 3-4 timer med en time i luften alt afhængig af vind og vejr. Fra november til april opnås de bedste betingelser for at flyve i varmluftsballon, men en tur vil altid afhænge af vejrforholdene.

 

Mere om hvalsafari på Sri Lanka

Hvalsafari-SriLanka

I kystområdet omkring Mirissa på Sri Lankas sydkyst, er der utallige udbydere af mere eller mindre dubiøse karakter, men som værre er - ikke nødvendigvis i respekt for havets kæmper som bliver jagtet og hvor der sejles nådesløst tæt på dyrene. Derfor arbejde vi selvølgelig kun med de allerdygtigste som dels har marinebiologisk baggrund, men også hele fire "spottere" ombord.

Der holdes behørig afstand til dyrene og hele arrangementet er bestemt bæredygtigt - men derved også en lidt højere pris på arrangementet, end budgetbådene.

Bådene er relativt nye og  kan tage 50-70 personer. Crewet har en seriøs holdning til miljø og at overholde regelsættet omkring ikke, at komme alt for tæt på de store dyr.
Om morgenen bliver man budt kaffe/the og småkage ved ombordstigning. En times tid efter afgang blev der serveret en frugt-platte. Der bliver delt vand rundt og efter nogle timer får man typisk omelet med brød og en frugt juice. Det hele serveret på porcelænstallerkner.

Bådene skiber ud fra Mirissa havnen – og ikke Unawatuna. Selve Mirissa havnen med alle de farvestrålende både er et besøg værd – ganske pittoresk. 

Det helt store hit er selvfølgelig evrdens største dyr, Blåhvalen - men der er også delfiner, havskildpadder og andre hvaler i nærkyst området. Det er en fantatsisk formiddag og kan på det varmeste anbefales.

 

Foredrag

Sri Lanka

20. september 2017 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Sri Lanka

7. februar 2018 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg