Oplev Sri Lankas betagende
og gemte skatkamre
Antal dage: 16
Priser fra: 16.998,-
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Sri Lankas hemmeligheder

Oplev bemærkelsesværdige og spektakulære gemte skatkamre på Sri Lanka

 

Drømmer du om, at opleve de mere ukendte steder på Sri Lanka, bør du læse videre her. I Kipling er vi Sri Lanka specialister og har her sammensat en god kombination af klassiske seværdiggheder og steder længere fra alfarvej udi ganske betagende afkroge.

Oplev alt fra jasmisduftende naturparadis over rismarker, teplantager og palmelunde, og en spændende kulturel arv, som både buddhister og koloniherrer har præget. Derudover oplever du et godt  dyreliv både i Wilpattu nationalpark i nord og i Sinharaja regnskov i syd.

 

Den eventyrlige rejse ender på et dejligt strandophold i Unawatuna. Vi har her komponeret en fabelagtig rejse, som indeholder Sri Lankas hemmeligheder.

Hvis du vil have flere eller færre oplevelser til turen, så har du mulighed for det, ved at skræddersy din egen rejse. • Oplev flora og fauna på ’game drive’ i nationalparken Wilpattu
 • Bevæg jer rundt til fods i den tropiske regnskov, Sinharaja
 • Få kulturelle indspark i Anuradhapura og Kandy
 • Lad batterierne helt op med livlig strandaktivitet i Negombo
 • Der rejses i privat bil med egen chauffør/guide
 • Entréer og guide er inkluderet til alle seværdigheder
1.

Afrejse fra København

Dag 1

Afgang mod paradiset Sri Lanka

Vi tager af sted fra Danmark med kurs mod den grønneste plet i Sydasien.

Mad om bord på flyet er inkluderet.

2.

Ankomst til Colombo og videre til Negombo

2

Ankomst til Negombo, Sri Lanka

Vi ankommer til Colombo og bliver mødt af vores lokale repræsentant, der sørger for transport til hotellet i Negombo, der ligger ca. ½ times kørsel fra lufthavnen. Her slapper vi af efter den lange flyrejse og kan nyde resten af dagen/aftenen på Goldi Sands hotel.

Overnatning i Negombo

3.

Anuradhapura

Anuradhapura

Videre til Anuradhapura

Efter morgenmaden bliver vi hentet af vores chauffør, som tager os fra Negombos strande nordpå mod Anuradhapura. Vores første møde med Sri Lanka byder på palmelunde, rismarker og små landsbyer. Turen vil tage omtrent 3 ½ time, og vi får således et herligt indtryk af landskabet. Efter ankomst til Anuradhapura er resten af dagen til fri disposition.

Overnatning i Anuradhapura

Morgenmad er inkluderet

4.

Anuradhapuras kulturskatte

Dag 4

Kongebyen, Anuradhapuras

Efter morgenmaden tager vi på rundtur i området. Anuradhapura er en gammel kongeby med en interessant gammel bydel, der huser en stor mængde arkæologiske vidundere. Byen er en del af UNESCO’s verdenskulturarv, og den religiøse arkitektur skal vi naturligvis se nærmere på, men den frodige kulisse og grønne nuancer er bestemt også værd at nævne – de mange søer, syngende fugle og lotusblomster skaber en oase, som er underskøn at opholde sig i. Anuradhapura er berømt for sine velbevarede ruiner, blandt andet skal vi på rundturen besøge ruinerne af det gamle kongepalads, som ligger i dejligt fredelige omgivelser. Andre buddhistiske monumenter inkluderer enorme, hvidpudsede stupaer og fine bassiner og store stenskulpturer, og turen kommer også forbi buddhisternes hellige botræ fra cirka 200 f. kr.

Vi besøger det hellige bjerg Mihintale, der via en trappe leder os op på toppen, hvor der er flere religiøse templer og dagobaer. Her nyder vi, sammen med utallige pilgrimme der valfarter hertil, den storslåede udsigt over det omkringliggende landskab. Historien fortæller at det var her på bjerget, at Buddhas lære havde sit indtog i år 247 f.Kr.

Overnatning i Anuradhapura

Morgenmad er inkluderet.

5.

Anuradhapura, dagstur til Wilpattu Nationalpark

Dag 5

Wilpattu Nationalpark

Vi tager meget tidligt om morgenen af sted på ’game drive’ i Wilpattu Nationalparken – den største af Sri Lankas nationalparker. Wilpattu indeholder en hel del søer, som er med til at skabe gode betingelser for dyrelivet. Den mest berømte beboer i parken er leoparden, der dog ikke poserer for hvem som helst.

Kattedyrene bliver spottet, men det sker ikke hver gang, så bevidstheden om, at de er der, må nogle gange være tilstrækkeligt. Rækken af dyr tæller også læbebjørne, elefanter, hjorte, vildsvin, bøfler og krokodiller. Wilpattu er ikke lige så besøgt, som Yala eksempelvis er. Fordelen herved er, at antallet af jeeps ikke er lige så nævneværdigt. Vi har i højere grad parken for os selv, hvilket kun gør oplevelsen større.

Overnatning i Anuradhapura

Morgenmad og frokost er inkluderet.

6.

Anuradhapura – Dambulla grottetempel – Kandy

Dag 6

Dambulla grottetempel – Kandy

I dag bevæger vi os længere sydpå. Endemålet er Kandy, men vi gør flere holdt undervejs på ruten. I Dambulla besøger vi et grottetempel, som er det bedst bevarede og mest omfangsrige på Sri Lanka. Grotten huser overdådige buddhistiske helligdomme, vægmalerier og hele 157 statuer. Den religiøse kunst, der gemmer sig i dette skatkammer, er ganske unik, og stedet er derfor optaget på UNESCO’s verdensarvsliste. Hulerne stammer fra omkring år 100 f.kr. Vi lægger også turen forbi et marked, hvor der bugner med grøntsager. Dambulla er nemlig centrum for grøntsagsproduktionen på Sri Lanka. Der er garanti for at støde på vegetariske eksemplarer, som man ikke finder hos en almindelig dansk grønthandler.

Overnatning i Kandy

Morgenmad er inkluderet.

7.

Kandy, Sri Lankas buddhistiske centrum

Dag 7

Kandy - det buddhistiske centrum

I Kandy er vi nået til det buddhistiske centrum af Sri Lanka. Dagens to højdepunkter omhandler et helligt tempel og en samling orkideer ud over det sædvanlige. Vi lægger ud med planteriget. Blomsterne findes i den kongelige botaniske have, Peradeniya. Haven er især kendt for sin store variation af orkideer. Vi går en tur rundt og kigger på de mange farverige planter. Herefter gælder det Dalala Maligawa, ”Tandens Tempel”, hvis største skat er tanden, der efter sigende tilhørte selveste Buddha.

 Det er derfor et ekstremt helligt sted, som munke besøger og hylder med lotusblomster. Selve tanden får man dog ikke at se, den befinder sig nemlig bag lås og slå. Legenden fortæller, at den originale tand blev transporteret til Sri Lanka, gemt i håret på en prinsesse, men hvorvidt tempeltanden er den ægte vare, kan ikke siges med sikkerhed. Det afholder dog ikke fra massive fejringer i juli-august, hvor Buddhas odontologiske rester markeres ved et 10-dages optog gennem Kandy. Her får den alt, hvad den kan trække af trommer, dans og elefanter (hvoraf én bærer en kopi af tanden) – festlighederne kulminerer med en ceremoni foran selve Tandens Tempel.

Overnatning i Kandy

Morgenmad er inkluderet.

8.

Kandy til Hatton med tog, besøg i teplantage

Tog-Kandy-Hatton

Kandy til byen Hatton

Vi tager med tog fra Kandy til Hatton og nyder udsigten på den to-tre timer lange togtur. Fremme i Hatton bliver vi mødt af vores chauffør og besøger en teplantage på vores vej til hotellet. Landets teproduktion er noget af det, Sri Lanka er kendt for. Sri Lankas gamle navn, Ceylon, er også navnet på den sorte te, der dyrkes på øen, og som er blevet øens specialitet. Også grøn og hvid te dyrkes her, men i mindre omfang. Der kan naturligvis købes te med hjem som souvenir, ligesom vi får mulighed for at smage på den verdensberømte te. Fremme i Hatton er der mulighed for at leje cykel og tage på tur i den frodige natur.

Overnatning i Hatton

Morgenmad er inkluderet.

9.

Hatton, dagen på egen hånd

Dag 9

Hatton

Dagen i dag kan bruges på at slappe lidt af ved hotellet efter nogle begivenhedsrige dage og nyde udsigten til det smukke højland, hvor dekorative temarker pryder landskabet. Måske med en bog i hånden – og en kop varm te.

I kan også gå en tur i området eller bruge dagen på cykel. Er eventyrlysten stærk, er der også mulighed for at tage på en længere udflugt, og her i området er det aktive element stærkt repræsenteret. Cirka en times kørsel fra Hatton finder vi Adam’s Peak, som kan bestiges i det tidlige morgengry. I Horton Plains er der fine vandringsmuligheder, men også her kræver det lidt transporttid, en cirka 1-2 timer fra Hatton.

Overnatning i Hatton

Morgenmad er inkluderet.

10.

Hatton – Sinharaja regnskov

Dag 10

Sinharaja regnskov

Efter morgenmaden kører vi til Sinharaja. Vi nyder et frokoststop på Plantation Hotel, hvis restaurant har en suveræn placering direkte ned til floden. Det er pudsigt sted med et interimistisk Rolls Royce-museum i garagen. Et stykke bonusinfo går ud på, at krigsfilmen ”Broen over floden Kwai” fra 1976 blev optaget i netop dette område. Efter frokosten begiver vi os videre til Sinharaja.

Overnatning i Sinharaja

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

11.

Sinharaja, udflugt til regnskoven

Dag 11

Regnskoven

Fra morgenstunden gælder det endnu en fascinerende naturoplevelse, når vi tager på formiddagsudflugt i den frodige Sinharaja-regnskov. Vi bor nærmest klos op ad regnskoven og har dermed naturen placeret på første parket. En dygtig engelsktalende guide med eminente spotte-evner vil føre os rundt, og hvor vi i Wilpattu har mulighed for at spotte større dyr, er der her i regnskoven fokus på den krybende og kravlende af slagsen og et ganske varieret planteliv. Krybene består af forskellige insekter, padder, kamæleoner, edderkopper og slanger. Det er et varmt og fugtigt miljø, som man ville forvente det i tropiske omgivelser, så husk endelig at have fyldt vandflasken godt op. En anden af regnskovens kravlende væsner er igler, som vi selvfølgelig gerne vil holde os på afstand af. Løsningen er at tage specielle julelignende sokker på, når vi vandrer rundt. De kan købes på stedet, og synet af de her tykke sokker i sandalerne bør foreviges – det får enhver til at se virkelig øm ud! Eftermiddagen er til egne eventyr. Her er mulighed for at leje kajak eller mountain bike gennem hoteller eller tage på endnu en vandretur i regnskoven.

Overnatning i Sinharaja

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

12.

Sinharaja til Unawatuna-stranden

Unawatuna-rejse

Unawatuna-stranden

Vi forlader Sinharaja og kører til Unawatuna. Unawatuna er gennem de seneste år på mange måder blevet synonymt med Sri Lankas strande uden for charterområderne. 

Unawatuna ligger i en lille fin bugt på blot en god kilometers længde. I den ene ende ligger en fin lille pagode og i den anden et klippebånd. Den beskyttede bugt, gør at der ikke er samme stærke understrøm, som man oplever mange andre steder på Sri Lanka, dog skal man altid være opmærksom på både brænding og strøm.
Man fristes næsten til at kalde Unawatuna for paradisisk, sandet er lækkert og gyldent, stranden er de fleste steder rigtig flot og fortsætter bugten rundt.

Vi overnatter på et mindre strandhotel med kun 12 værelser, beliggende direkte ved Unawatunas smukke sandstrande. Stedet har en hyggelig og intim stemning og fantastisk seafood retter i restauranten, der ligger med direkte udsigt over Unawatuna-bugten.

Morgenmad er inkluderet.

13.

Unawatuna - badeferie

Sri Lanka ferie

Afslapning i Unawatuna

Dagene ved Unawatunastranden går hurtigt med er at nyde omgivelserne og slappe af ved stranden og nyde veltilberedte fiskeretter på de lokale restauranter de næste dage.

Der er flere muligheder for dagsudflugter fra Unawatuna til fx Galle, som ligger en kort køretur i autorickshaw (tuktuk). Galle er Sri Lankas smukke gamle koloniby beliggende ved øens sydspids, hvor byens juvel består af et fort, som blev bygget af portugiserne og hollænderne. 
Galle er en yderst smuk og charmerende by der i dag optræder på UNESCOs liste over verdensnaturarv. I kan leje cykler og besøge en af de nærliggende fiskerlandsbyer eller cykle en tur ud i rismarkerne, der ligger lige bag strandområdet.

Overnatning i Unawatuna

Morgenmad er inkluderet.

14.

Unawatuna, ophold i strandbyen

Unawatuna-ferie

Svajende palmer og azurblåt hav

Unawatunas kystbyggeri er en samling besynderlig klondike, men der er faktisk ret hyggeligt og bag selve strandområdet ligger der en hyggelig kyst landsby med en herlig og afslappet stemning. Her er et utal af hyggelige cafeer, restauranter og masser af småbutikker. Der kan være en glad og livlig stemning i Unawatuna men heldigvis er der endnu ingen vilde fester, men vi har erfaret, at der til tider kan høres musik fra cafeerne til ud på de sene aftentimer. 
Og alligevel er vi på alle måder langt fra charterturismes højhuse eller gigantiske internationale resorts og Hikkaduwas tunge trafik i gaderne. Unawatuna er på mange måder et udviklet rejsendes paradis, der hvor man oplever trope-Sri Lanka på bedste vis.

Overnatning i Unawatuna

Morgenmad er inkluderet.

15.

Unawatuna samt hjemrejse

Dag 15

Hjemrejsen begynder

Vi nyder dagen på stranden eller ved hotellet og har naturligvis vores værelse helt ind til vi kører mod lufthavnen sidst på dagen, afhængig af hvornår vores fly afgår. Vi kører via express highway mod lufthavnen nær Negombo og påbegynder hjemrejsen.

Morgenmad og mad om bord på flyet er inkluderet.

16.

Hjemkomst til Danmark

Ankomst i København

Vi er nu tilbage i Danmark efter en naturrig rundrejse på Sri Lanka.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
11. december 2017 - 10. januar 2018
Kontakt os
Kontakt os

11. januar - 31. januar 2018
18.998,-
17.998,-

1. februar - 28. februar 2018
20.498,-
19.598,-

1. marts - 9. april 2018
18.998,-
17.998,-

10. april - 30. april 2018
17.998,-
16.998,-

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Colombo retur på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Al indenrigstransport til alle strækninger i bil med aircondition og privatchauffør/guide
 • Game Drive i Wilpattu Nationalpark 
 • Walking safari i Sinharaja Rainforest
 • Afgifter og tilladelser til Nationalparkerne
 • Togrejse fra Kandy til Hatton på 2. klasse
 • Overnatning i delt dobbeltværelse inkluderet morgenmad
 •     1 nat på Pledge3 i Negombo
 •     3 nætter på Palm Garden Village Hotel i Anuradhapura
 •     2 nætter på Hotel Suisse i Kandy
 •     2 nætter på Mandira Strahdon Bungalow i Hatton
 •     2 nætter på Rain Forest Edge i Sinharaja
 •     4 nætter på Thaproban Beach House i Unawatuna (inkl. værelset helt til afrejse)
 • Morgenmad og frokost i Wilpattu Naitonalpark på dag 4
 • Morgenmad og aftensmad i Sinharaja Rainforest
 • Rundture og sightseeing med engelsktalende lokalguide/chauffør
 • Alle udflugter med guide er inkluderet
 • Alle entreer er inkluderet
 • Produktansvarsforsikring
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

IKKE INKLUDERET

 • Ekspeditionsgebyr (145,- pr. faktura)
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Visum (søges online inden afrejse)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet” 

BØRNEPRIS

 • Børn (2-11 år) i egen seng fra: 11.998,- (baseret på 2 fuldt betalende voksne og opredning på deres værelse)
 • Børn (2-11 år) uden egen seng fra: 9.998,- (baseret på 2 fuldt betalende voksne og uden opredning på deres værelse)

TILKØB OPGRADERING AF BADEFERIEN

 • Thaproban Beach Unawatuna alle 4 nætter i Superior Seaview værelse:
   798,- per person

 • Calamender Beach Resort Unawatuna - alle 4 nætter i Super deluxe seaview værelse:
  fra 798 til 1.398,- per person afhængig af periode

 • Avani Bentota Resort Bentota - alle 4 nætter i Superior Seaview værelse:
  fra 798 til 2.198,- per person afhængig af periode

 • Centara Ceysands Bentota - alle 4 nætter i Superior Garden eller Lagoon view værelse:
  fra 1.298 til 1.598,- per person afhængig af periode

 

Kontakt os vedrørende jule- og nytårspriser. 

Praktisk information

Bedste rejsetid: Januar-April. Næstbedste rejseperiode: december samt maj til medio juni. Mindre god og regntid: juli-november (regntiden kan dfal dem lette eller kraftige byger og i det tidlige efterår som længerevarende regn). Der kan selvfølgelig komme regn på alle årstider.

Type: Individuel kulturrejse og badeferie med privatchauffør samt rundture i alle byer og nationalparker med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Vejret: Se vejret over Colombo her

Vores hoteller: Sri Lanka

 

Foredrag

Sri Lanka

7. februar 2018 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg