Sri Lankas hemmeligheder

Oplev bemærkelsesværdige og spektakulære gemte skatkamre på Sri LankaAfgang mod paradiset Sri Lanka

Vi tager af sted fra Danmark med kurs mod den grønneste plet i Sydasien.

Mad om bord på flyet er inkluderet.

Dag 1

Ankomst til Negombo, Sri Lanka

 • Kolonistemning og strandliv
 • Ankomst og Negombos brede strande
 • Velkommen til Sri Lanka

Ankomst til Colombo hvor I bliver hentet af vore gode folk, der sørger for transport til hotellet i Negombo, der ligger ca. ½ times kørsel fra lufthavnen. På vejen fra Colombo, ser I det hollandske fort og gamle bydel, inden ankomsten til Negombo. Her slapper vi af efter den lange flyrejse og kan nyde resten af dagen/aftenen på hotellet.

Overnatning i Negombo - aftensmad er inkluderet.

Velkommen til Sri Lanka

Negombo Sri Lanka

Fra kysten til Anuradhapura

Et par af dagens oplevelser:

 • Gennem Sri Lankas frodige midtland
 • Anuradhapuras historiske kongedømme

Efter morgenmaden bliver I hentet af vores chauffør, og kører jer fra Negombos strande nordpå mod Anuradhapura. Det første møde med Sri Lanka byder på palmelunde, rismarker og små landsbyer. Det er en smuk køretur på omtrent tre timer, gennem Sri Lankas grønne frodige landskaber.

Efter ankomst til Anuradhapura er der en lille rundtur i det historiske kongedømme. Anuradhapura er en gammel kongeby med en interessant gammel bydel, der huser en stor mængde arkæologiske vidundere. Byen er en del af UNESCO’s verdenskulturarv, og den religiøse arkitektur skal vi naturligvis se nærmere på, men den frodige kulisse og grønne nuancer er bestemt også værd at nævne – de mange søer, syngende fugle og lotusblomster skaber en oase, som er underskøn at opholde sig i. Anuradhapura er berømt for sine velbevarede ruiner, blandt andet skal vi på rundturen besøge ruinerne af det gamle kongepalads, som ligger i dejligt fredelige omgivelser. Andre buddhistiske monumenter inkluderer enorme, hvidpudsede stupaer og fine bassiner og store stenskulpturer, og turen kommer også forbi buddhisternes hellige botræ fra cirka 200 f. kr.

Overnatning i Anuradhapura

Morgen- og aftensmad er inkluderet

Anuradhapura

Wilpattu Nationalpark

Et par af dagens oplevelser:

 • Wilpattu National Park, Sri Lankas største nationalpark
 • Natur, dyreliv og kultur i Anuradhapura

Fra tidlig morgenstund er der afgang til Wilpattu Nationalparken for at komme på ’Game drive’ i Sri Lankas største nationalparker. Wilpattus biotoper er mangesidet, men specielt de mange søer er med til at skabe gode betingelser for dyrelivet. Den mest berømte beboer i parken er leoparden, der dog ikke poserer for hvem som helst - de er svære at få øje på, selv i relativ nærhed af det smukke kattedyr - så bevidstheden om, at de er der, må nogle gange være tilstrækkeligt. Rækken af dyr tæller også læbebjørne, elefanter, hjorte, vildsvin, bøfler og krokodiller. Wilpattu er ikke lige så besøgt, som Yala eksempelvis er. Fordelen herved er, at antallet af jeeps ikke er lige så nævneværdigt. Vi har i højere grad parken for os selv, hvilket kun gør oplevelsen større.

Eftermiddagen er fri på egen håndi Anuradhapura.

Overnatning i Anuradhapura

Morgen- og aftensmad er inkluderet

Wilpattu Nationalpark

Dambulla grottetempel og Sigiriya

Et par af dagens oplevelser:

 • Fra Anuradhapura til Dambulla
 • Grottetemplerne - UNESCO verdensarv
 • Sigiriyas stille liv

Rejsen fortsætter og går nu længere sydpå. Endemålet er Sigiriya, men vi gør flere holdt undervejs på ruten. I Dambulla besøger vi et grottetempel, som er det bedst bevarede og mest omfangsrige på Sri Lanka.

Dambulla grotten huser overdådige buddhistiske helligdomme, vægmalerier og hele 157 statuer. Den religiøse kunst, der gemmer sig i dette skatkammer, er ganske unik, og stedet er derfor optaget på UNESCO’s verdensarvsliste. Hulerne stammer fra omkring år 100 f.kr. I lægger også turen forbi et marked, hvor der bugner med grøntsager. Dambulla er nemlig centrum for grøntsagsproduktionen på Sri Lanka. Der er garanti for at støde på vegetariske eksemplarer, som man ikke finder hos en almindelig dansk grønthandler.

Om eftermiddagen er der ankomst til berømte Sigiriya.

Overnatning i Sigiriya

Morgen- og aftensmad er inkluderet

Anuradhapura – Dambulla grottetempel – Sigiriya

 Løveklippen i Sigiriya og Kandy - højlandets hovedstad

Blandt dagens store oplevelse:

 • Det centrale Sri Lankas store attraktion – Løveklippen, der er på UNESCO´s liste over verdenskulturarv
 • Frescomalerier og toppen af det mægtige klippefort
 • Kandy - højandets hovedstad

Fra morgenstunden er der afgang til en af Sri Lankas største attraktioner, Sigiriya klippen. Sigiriya klippen, "løveklippen", er et imponerende klippefort, som har været et kæmpe kongepalads, ligger ophøjet på en cirka 200 meter høj klippe, med et enestående udsyn udover det omkringliggende landskab af jungle og bjergsilhuetter. Få steder på kloden finder vi bygninger, der er så velbevarede som denne borg, der gennem tiden har haft talrige funktioner. Udover at have været en fæstning fungerer det således nu som kunstgalleri og munkekloster, der må siges at være en særpræget kombination. Inden for murene findes store vandbassiner, smukke haveanlæg, imponerende stenstatuer af løver og en 1.000 år gammel mur med velbevarede Sigiriya malerier, der må have været den tids graffiti. Sigiriya findes på UNESCO´s liste over verdenskulturarv og regnes af nogle for en attraktion ligeværdig med Taj Mahal og Den Kinesiske Mur.

Fra Sigiriyas landsbyliv og Løveklippen, fortsætter I gennem det smukke højland til Kandy. Undervejs besøges en krydderhave. Her kan man ved selvsyn se hvordan ex. nelliketræ, pebertræ, kaneltræer og muskatplanter ser ud. Der er typisk en lille rundvisning rundt i haven, som dog ikke er selve agerdelen, men en krydderhave, med forklaringer omkring de forskellige krydderier og urter. Desuden er der en fin lille butik, hvor man efterfølgende evt. kan købe krydderier.

Sidst på dagen er der ankomst til højlandets hovedstad, Kandy. Kandy ligger med sine 110.000 indbyggere tilbagetrukket i Sri Lankas vidunderlige bjerge, og er Sri Lankas buddhistiske centrum – omgivet af skønne småbjerge og beroligende søer.

Overnatning i Kandy

Morgen- og aftensmad er inkluderet

Løveklippen Sigiriya

Sri Lankas kulturhovedstad og Tandens tempel

Et par af dagens oplevelser:

 • Sri Lankas kulturhovedstad og englændernes gamle sommerby, markeder og kultur
 • Tandens tempel, Dalada Maligawa – hvor relikviet kendt som Buddhas tand, opbevares
 • Den botaniske have Peradinaya med sin enestående samling orkideer

Dagen tilbringer vi i det, vi vil kalde Sri Lankas "kulturhovedstad". Englændernes gamle sommerby Kandy er sval grundet beliggenheden i omtrent 500 meters højde. Handelsgaderne er koncentreret i det pittoreske kvarter bag Tandens Tempel og Queens hotel. Her er let at finde rundt og utallige butikker som faldbyder nærmest hvad som helst.

I templet Dalada Maligawa – bedre kendt som ”Tandens Tempel” opbevares relikviet kendt som Buddhas tand, der er optaget på UNESCO's liste over verdenskulturarv. Tanden og templet besøges dagligt af hvidklædte munke, der hylder tanden med lotusblomster. Der er usikkerhed om, hvorvidt tanden rent faktisk er den originale, der i det 4. århundrede blev ført til Sri Lanka af en prinsesse, der skjulte den i sit hår! Det afholder dog ikke fra massive fejringer i juli-august, hvor Buddhas odontologiske rester markeres ved et 10-dages optog gennem Kandy. Her får den alt, hvad den kan trække af trommer, dans og elefanter (hvoraf én bærer en kopi af tanden) – festlighederne kulminerer med en ceremoni foran selve Tandens Tempel.

Vi når også at besøge den botaniske have Peradinaya med sin enestående samling orkideer.

Overnatning i Kandy

Morgen- og aftensmad er inkluderet.

Kandy Sri Lanka

Kandy til byen Hatton

Et par af dagens oplevelser:

 • Toy Train gennem bjergene til Hatton
 • Teens hjemstavn i højlandet
 • Hatton - centrum for aktive Sri Lanka

I hentes på hotellet og kører til stationen, for at tage det lille fine tog fra Kandy til Hatton. Det er en forrygende tur på to-tre timer med de smukkeste udsigter. Fremme i Hatton bliver I mødt af jeres chauffør og besøger en teplantage på vores vej til hotellet.

Landets teproduktion er noget af det, Sri Lanka er kendt for. Sri Lankas gamle navn, Ceylon, er også navnet på den sorte te, der dyrkes på øen, og som er blevet øens specialitet. Også grøn og hvid te dyrkes her, men i mindre omfang. Der kan naturligvis købes te med hjem som souvenir, ligesom I får mulighed for at smage på den verdensberømte te. Fremme i Hatton er der mulighed for at leje cykel og tage på tur i den frodige natur.

Overnatning i Hatton.

Morgen- og aftensmad er inkluderet.

Tog-Kandy-Hatton

Temarker i Hatton

Et par af dagens oplevelser:

 • Besøg på te-fabrik for at se fremstillingen af den gyldne drik
 • Hattons smukke natur

Efter morgenmaden er der udflugt til en af Sri Lankas mange te-fabrikker, for at se hvordan fremstillingen af den gyldne drik foregår. Sri Lankas teproduktion er af afgørende betydning for landets økonomi og det er et spændende indblik i hvordan teen bliver til fra høst til den er i butikkerne. 

Eftermiddagen er fri til at slappe lidt af ved hotellet efter nogle begivenhedsrige dage og nyde udsigten til det smukke højland, hvor dekorative temarker pryder landskabet. Måske med en bog i hånden – og en kop varm te. I kan også gå en tur i området eller bruge dagen på cykel. Er eventyrlysten stærk, er der også mulighed for at tage på en længere udflugt, og her i området er det aktive element stærkt repræsenteret. Cirka en times kørsel fra Hatton finder vi Adam’s Peak, som kan bestiges i det tidlige morgengry. I Horton Plains er der fine vandringsmuligheder, men også her kræver det lidt transporttid, en cirka 1-2 timer fra Hatton.

Overnatning i Hatton

Morgen- og aftensmad er inkluderet.

Hatton Sri Lanka

Gennem højlandet til regnskoven i Sinharaja

Et par af dagens oplevelser:

 • Gennem det smukke højland til regnskoven
 • Eftermiddagen fri i de smukke omgivelser

Efter morgenmaden køres til Sinharaja, hvor resten af dagen er til dejlig fri afbenyttelse.

Overnatning i Sinharaja

Morgen- og aftensmad er inkluderet.

Dag 10

Regnskoven i Sinharaja

Et par af dagens oplevelser:

 • Naturvandring i Sinharaja
 • Jungle, dyreliv og regnskov

Fra morgenstunden gælder det endnu en fascinerende naturoplevelse, når I tager på formiddagsudflugt i den frodige Sinharaja-regnskov. I bor nærmest  op ad regnskoven og har dermed naturen placeret på første parket. En dygtig engelsktalende guide med eminente spotte-evner vil føre Jer rundt, og hvor vi i Wilpattu har mulighed for at spotte større dyr, er der her i regnskoven fokus på den krybende og kravlende af slagsen og et ganske varieret planteliv. Krybene består af forskellige insekter, padder, kamæleoner, edderkopper og slanger. Det er et varmt og fugtigt miljø, som man ville forvente det i tropiske omgivelser, så husk endelig at have fyldt vandflasken godt op. En anden af regnskovens kravlende væsner er igler, som vi selvfølgelig gerne vil holde os på afstand af. Løsningen er at tage specielle julelignende sokker på, når vi vandrer rundt. De kan købes på stedet, og synet af de her tykke sokker i sandalerne bør foreviges – det får enhver til at se virkelig øm ud!

Eftermiddagen er til egne eventyr. Her er mulighed for at leje kajak eller mountain bike gennem hoteller eller tage på endnu en vandretur i regnskoven.

Overnatning i Sinharaja

Morgen- og aftensmad er inkluderet.

Sinharajas smukke regnskov

Galle - kolonibyen på sydkysten

En af dagens oplevelser

 • Galle, Sri Lankas smukkeste koloniby

I forlader Sinharaja og kører til byen Galle, en smuk gammel koloniby ved Sri Lankas sydspids, der med sine 100.000 indbyggere er blandt de større byer i Sri Lanka, og som, indtil Colombo fik en ny havn I 1873, var øens førende by vedrørende handel med omverden. Byens juvel er et gammelt fort bygget af portugisere og hollændere, da de herskede over de 7 have. Fortet er med på UNESCO’s liste for verdens kulturarv. 

Eftermiddagen fri i Galle

Overnatning i Galle.

Morgenmad er inkluderet.

Unawatuna-rejse Galle

Galle og mulighed for at besøge Unawatuna stranden

Et par af dagens oplevelser:

 • Galles kolonistemning
 • Mulighed for at tage til Unawatuna stranden
 • Afslapning med kultur og kyst

Hele dagen i skønne Galle. Der er såmænd rigelig at tage sig til i den lille koloniby, og skulle man få lyst til en dukkert, ligge den berømte Unawatuna-strand blot en 15 minutters køretur i autorickshaw (tuktuk). 

Galle er en yderst smuk og charmerende by der i dag optræder på UNESCOs liste over verdensnaturarv. I kan leje cykler og besøge en af de nærliggende fiskerlandsbyer eller cykle en tur ud i rismarkerne, der ligger lige bag strandområdet.

Overnatning i Galle.

Morgenmad er inkluderet.

Sri Lanka Galle

Eventyret slutter

Meget tidlig afgang fra Galle og via den relativt nye "Express Highway" til lufthavnen i Colombo for check-in og hjemrejse. 

Morgenmad og mad på flyrejsen er inkluderet.

Velkommen hjem.

Galle-lufthavnen-hjemrejse
Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
13. jan. - 31. jan. 2020
14.998,-

1. feb. - 19. feb. 2020
16.998,-

20. feb. - 28. feb. 2020
14.698,-

29. feb. - 25. mar. 2020
13.298,-

26. mar. - 12. apr. 2020
15.998,-

13. apr. - 30. apr. 2020
14.298,-

1. nov. - 10. dec. 2020
13.998,-

11. dec. 2020 - 13. jan. 2021
Kontakt os

14. jan. - 28. feb. 2021
14.798,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Colombo retur på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Al indenrigstransport til alle strækninger i bil med aircondition og privatchauffør/guide
 • Game Drive i Wilpattu Nationalpark 
 • Walking safari i Sinharaja Rainforest
 • Afgifter og tilladelser til Nationalparkerne
 • Togrejse fra Kandy til Hatton på 2. klasse
 • Overnatning i delt dobbeltværelse inkluderet morgenmad
 •   1 nat på Camelot i Negombo
 •   2 nætter på Hotel Alakamanda i Anuradhapura
 •   1 nat på Sigiriya Village ved Sigiriya
 •   2 nætter på Hotel Suisse i Kandy
 •   2 nætter på The Argyle i Hatton
 •   2 nætter på Rain Forest Edge i Sinharaja
 •   2 nætter på The Heritage Hotel Galle Fort i Galle
 • Frokost dag 11 i Sinharaja Rainforest
 • Aftensmad dag 2 til dag 11 jf. program
 • Rundture og sightseeing med engelsktalende lokalguide/chauffør
 • Alle udflugter med guide er inkluderet
 • Alle entreer er inkluderet
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

BØRNEPRIS

 • Børn (2-11 år) i egen seng fra: 9.998,- (baseret på 2 fuldt betalende voksne og opredning på deres værelse)
 • Børn (2-11 år) uden egen seng fra: 7.998,- (baseret på 2 fuldt betalende voksne og uden opredning på deres værelse)
Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Opgradering af alle hoteller på rejsen
Pris fra 1.498 kr./person
Tilkøb - Hvalsafari i Mirissa
 
Praktisk information

Bedste rejsetid: Januar-April. Næstbedste rejseperiode: december samt maj til medio juni. Mindre god og regntid: juli-november (regntiden kan dfal dem lette eller kraftige byger og i det tidlige efterår som længerevarende regn). Der kan selvfølgelig komme regn på alle årstider.

Type: Individuel kulturrejse og badeferie med privatchauffør samt rundture i alle byer og nationalparker med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Vejret: Se vejret over Colombo her

Vores hoteller: Sri Lanka

 

Foredrag
Periode
Sri Lanka
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
4. mar. 2020 kl. 19:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik