Myanmar rejser - rejser til Burma med Kipling

Rejs til Myanmar og oplev et uberørt land med uspoleret natur - et eventyr uden lige


Brug for ekspert-rådgivning?

Kipling Travel er langt fra et internetbureau. Vi har højt kvalificerede rejseeksperter siddende, hvis eneste formål er at hjælpe vores kunder med at vælge (og skabe) den ferie, der skaber de stærkeste minder!

Vores dybe (nærmest nørdede) viden om destinationerne bruger vi til at oplyse om - og inspirerer til - områder, som langt de fleste rejsebureauer slet ikke ved eksisterer. Hvis du har behov for inspiration til hvilken rejse - eller destination - så ring til os.

Kipling Travel
Praktisk information

Myanmar (også kendt under navnet Burma) er en sand perle. For nogle årtier siden skiftede landet navn til Myanmar, men mange kender stadig dette asiatiske paradis som Burma. Placeret i Sydøstasien med over 2.000 km. kystlinje danner Myanmar hjem for knap 54,5 mio. mennesker. Her tales officielt burmesisk, men de lokale holder dog stadig en række interne sprog og dialekter i live.

I 1824 besejrede Storbritannien Myanmar, som I 1948 genvandt sin uafhængighed. Grundet militær ledelse siden 1992 har Myanmar dog først de senere år åbnet op for rejser til landet. Landet ejer derfor også helt fantastisk natur og kultur, som stadig er forholdsvist uberørt. Med Kipling Travel får du de bedste muligheder for en spændende rejse til Myanmar.

Spring direkte til:

Det skal du opleve i Myanmar (også kaldet Burma)

Steder at opleve i Myanmar

Rejsetyper i Myanmar

Tag på en rejse med trekking i Myanmar

Trekking i Myanmar

Vi elsker trekking, og Myanmars landskab er yderst indbydende til formålet. Vi trekker gennem små landsbysamfund, hvor bøflerne kigger måbende til fra deres områder mens de lokale knokler i marken. På trek i Myanmar er der garanteret en smuk udsigt.

Se trekkingrejser her

Populære dyr du kan opleve i Myanmar

Myanmar er ligesom sine nabolande rig på spændende og eksotiske dyr. Men i modsætning til nabolandene er Myanmar ikke ligeså langt fremme med turismen, og man vil derfor få en unik mulighed for at møde mange forskellige dyr i stadig uspolerede omgivelser. Et besøg i en af Burmas skønne nationalparker er en helt fantastisk oplevelsen.

I Myanmar kan man opleve alt fra de majestætiske elefanter vandre igennem den asiatiske jungle til den smukke tiger bevæge sig fredeligt rundt mellem bambustræerne. Man vil også kunne støde på forskellige aber, fugle, slanger, næsehorn, leoparder og meget mere. Myanmars dyreliv overgår ganske enkelt alle forvetninger.

De fantastiske og fascinerende elefanter frit i visse dele af Myanmar. Elefanter siges at være et socialt og omsorgsfuldt dyr, der elsker at lege med hinanden, svømme ture i de kølige floder og tage på kilometerlange vandreture i junglen. Et glimt af disse intelligente og sensitive væsener i deres naturlige omgivelser er en ganske særlig oplevelse.

Elefant i BurmaElefanten
Tiger i BurmaTigeren
Leopard i BurmaLeoparden
Næsehorn i BurmaNæsehornet
Gibbonabe i BurmaGibbonaben

Spørgsmål fra de rejsende

Når rejsen går til Myanmar, sættes kursen mod Sydøstasien. Myanmar, tidligere Burma, har mange nabolande. Landegrænser deles med både Bangladesh, Indien, Kina, Laos og Thailand. Den sydvestlige del af landet har over 2.000 kilometers kyststrækning. Fra de eksotiske strande kan du hoppe direkte I Den Bengalske Bugt og I Andamanhavet.

Hos Kipling Travel drager vi altid nytte af de kanter, vi befinder os på. Derfor giver vi dig mulighed for at kombinere dit Myanmar eventyr med storslåede oplevelser I Thailand og Laos.

Find mere om vores kombinerede Thailand, Laos og Myanmar rejse.

Myanmar har tropisk monsunklima. Temperaturen er derfor høj året rundt. Det køligste tidspunkt på året er fra midt oktober til slut februar, hvor dagstemperaturen er mellem 22-29 grader. I perioden fra marts til maj er gennemsnitstemperaturen mellem 30-35 grader I dagstimerne.

Læs mere om vejr og klima I Myanmar.

Mange foretrækker at udforske Myanmar I perioden november-marts. Her er nedbøren på et minimum og temperaturene er de fleste steder milde. Ønsker du at rejse I Myanmars regntid (juni-september) er destinationer som Bagan og Mandalay at foretrække. Centralt I landet er regnen nemlig til at overkomme, hvorimod strandhotellerne sydpå må lukke, når regnen er kraftigst.

Myanmar har en gribende historie om brittisk kolonisering og besættelse, en vigtig kamp for uafhængighed og årevis under militær ledelse. Vi skal ikke langt tilbage, før det ikke var muligt at rejse til Myanmar som turist. Heldigvis har Myanmars historie ændret sig, og siden 1992 har turister verden over taget del i landets betagende kultur.

Myanmar er desuden kendt som det gyldne landskab. Sporadisk stikker guldklædte templer, stupaer og pagoder op mellem de buskede trækroner. På en rejse til Myanmar vil du uundgåeligt slå vejen forbi de smukke, buddhistiske bygninger. Sug fortællingerne til dig — hver konstruktion bærer sin egen unikke historie.

Frem til 2005 var Yangon hovedstaden I Myanmar. Siden da er hovedstaden rykket til Naypyidaw I det centrale Myanmar.

Der bor knap 54,5 million mennesker I Myanmar.

Det officielle sprog I Myanmar er burmesisk, som tales af cirka to tredjedele af befolkningen. Bland minoritetsgrupperne dyrkes mere end 110 andre sprog. En stor del af befolkningen snakker også engelsk.

Mellem 80-90 % af befolkningen er buddhister. Deruodver er der et mindretal af kristne, muslimere, hinduer og animister.

Ja, det skal man. Desuden skal dit pas være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst. Bare rolig, vi er her til at guide dig.

Vi anbefaler, at du altid tjekker op på de officielle vaccine-anbefalinger. Det kan du eksempelvis gøre her.

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål.