Eventyr på Mekongfloden og Angkor Wat

Vietnam og Cambodia - fra Mekongdeltaet til Angkor WatAfrejse fra København mod Saigon, Vietnam.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Dag 1

Et par af dagens oplevelser:

 • Velkommen til Vietnam
 • Water Puppet House - Vietnams traditionelle vanddukketeater 

Vi ankommer til Saigon, hvor vi bliver mødt af vores repræsentant og kørt til vores hotel. Ho Chi Minh City hed indtil 1976 Saigon og kaldes stadig Saigon af mange vietnamesere i daglig tale, mens det officielle navn altså er Ho Chi Minh City.

I dag bor knap 7 millioner indbyggere i Vietnams økonomiske og industrielle metropol, der på mange måder er helt anderledes end Hanoi og en meget kontrastfyldt by. Vi ser forretningsfolk i dyre jakkesæt side om side med rundryggede kvinder med de traditionelle ris (kuli) hatte og kurve, som de bærer på åg over skuldrene. Moderne højhuse, elegante boulevarder og eksklusive designerforretninger blander sig med gadekøkkener og et tætpakket mylder af mennesker og millioner af motorcykler. Det er denne forskellighed af to verdener og kontraster, der på bedste vis illustrerer Saigons skønhed. Resten af dagen er afsat til, at I på egen hånd kan gå på opdagelse i Saigons gader.

Om aftenen bliver I hentet af jeres chauffør og kørt til "Water Puppet House. Vietnams traditionelle vanddukketeater er en uforglemmelig oplevelse. Vi kommer med på et spændende eventyr, som giver indblik i den charmerende vietnamesiske kultur og historie. Vanddukketeater er en typisk vietnamesisk kunstnerisk udtryksform fra Red River Deltaet, og kan dateres tilbage til det 11. århundrede. Dygtige dukkeførere bag et tæppe fører stykkets hovedpersoner let spankulerende og nærmest dansende henover vandkanten. Et live orkester sørger for med traditionel vietnamesisk musik at tilføre stykket ekstra dybde og drama. Efter showet bliver I kørt tilbage til hotellet af chaufføren.

Overnatning i Saigon

Ankomst til Saigon og vanddukketeater

Et par af dagens oplevelser:

 • Det store Cholon marked i den kinesiske bydel
 • War Remnants Museum med Vietnamkrigens baggrund
 • Vietnams fantatsiske gadekøkken

Efter morgenmaden skal vi se nærmere på Saigon. Det mange nok husker byen bedst for er ”befrielsen af Saigon”, hvormed Vietnamkrigen officielt blev afsluttet i 1975. Mange erindrer sikkert billederne af helikopterevakuering, der bragte amerikanere og sydvietnamesere ud af landet, mens de nordvietnamesiske kampvogne bryder gennem porten til paladset i Saigon og bringer krigen til ophør.

Vi besøger War Remnants Museum, der absolut må være ét af verdens mest gribende museer, der kan tage pusten fra selv de mest hårdkogte. Langsomt oprulles hele Vietnamkrigens baggrund, historier og ulykkelige skæbner for vores øjne. Vi får historien, som vietnameserne oplevede den, men også med en amerikansk synsvinkel, som uanset alle tabte krigen. Fra krigskorrespondenterne til krydsilden til soldaterne i skærsilden. Det er stærke indtryk, og udstillingen er ikke for sarte sjæle, men det bibringer en forståelse af, hvad der foregik under krigen (det anbefales ikke at tage børn med).

Det første, man helt naturligt spørger sin guide om, når vi er tilbage ude i dagslyset, er “Do you hate the Americans”. Forbløffende nok er svaret altid det samme “No!”. Hvilket blot fortæller, hvor store mennesker de ellers så små vietnamesere i virkeligheden er!

Cholon, den kinesiske bydel, der betyder ”Det Store Marked”, skal vi også opleve. Det gør vi afslappet og tilbagelænet fra en cykeltaxi. De livlige og travle gader, gamle vietnamesiske og kinesiske templer med duftende røgelsespinde og det lokale farverige marked, med et væld af lokale specialiteter. Herefter har vi eftermiddagen på egen hånd.

Tidlig aften tager guiden os med på opdagelse i ”det vietnamesiske gadekøkken”, som af mange betragtes som den ultimative og mest smagfulde oplevelse indenfor vietnamesisk gastronomi. Til fods går vi med guiden gennem Saigons lokale og hengemte gader væk fra turistområderne, mens de små gadekøkkener langsomt fyldes op af sultne vietnamesere, i takt med at røgen og duften fra potter og pander fylder de smalle gader og snævre gyder.
Vi får en sjælden mulighed for at prøvesmage alt det “mærkelige”, som vi knap har fantasi til at forestille os findes i et gadekøkken. Men et er sikkert, det er en fantastisk oplevelse, og maden er 100% frisklavet. Efter vietnamesisk barbecue, smagfulde snacks og krydrede nuddelretter slutter vi aftenen af med dessert på en af Saigons bedste sweet soup restauranter.

Overnatning i Saigon

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

Saigon med byrundtur, krigsmuseet, Cholon på cykle og gadekøkken

Et par af dagens oplevelser:

 • Vietnams største by og fransk kolonistil
 • Cu Chi tunneler, det berømte netværk af underjordiske tunneler 

Efter morgenmaden forlader vi Saigon og kører ca. 70 km mod nordvest til de imponerende Cu Chi tunneler. Det berømte netværk af underjordiske tunneler er oprindeligt bygget af vietcongerne under krigen mod franskmændene og videreført i Vietnamkrigen. For øvrigt hedder krigen ikke Vietnamkrigen i Vietnam, men er kendt som Den Amerikanske Krig. Det er et kæmpemæssigt tunnelsystem på over 200 km, bestående af lange gange, opholdsrum, køkken, lagerrum, skoler, hospitaler og hemmelige faldlemme. Det var herfra, vietcongerne førte og senere vandt krigen over amerikanerne. Der er mulighed for at kravle rundt i tunnelerne i de specielt udgravede bredere turist-tunneler, hvor vi får en fornemmelse af livet under jorden.

Denne aften skal vi til underholdning i Saigons Operahus, der er bygget i starten af 1900-tallet og er et smukt eksempel på arkitektur i franske kolonistil. Showet kan bedst beskrives som en vietnamesisk version af Cirque de Soleil, hvor der både er dans, musik og akrobatik med talentfulde unge kunstnere.

Overnatning i Saigon

Morgenmad er inkluderet.

Cu Chi Tunnelerne og underholdning i Saigons Operahus

Et par af dagens oplevelser:

 • Mekongflodens udløb og Mekongdeltaet
 • Cai Be og det flydende marked
 • Privat minicruise på en klassisk sampan, fladbundet flodbåd

Vi forlader den store millionby og kører mod det ekstremt frodige Mekongdelta i det sydlige Vietnam, hvor deltaets forgreninger snor sig, så langt øjet rækker gennem rismarker og frugtplantager. Den 4.500 km lange flod har sit piblende udspring højt oppe under ”Verdens Tag” i Himalaya. På sin vej mod Det Sydkinesiske Øhav er Mekong livsnerven for over 75 millioner mennesker, heraf bor de 15 millioner i Vietnam.

En fantastisk måde at opleve Mekongdeltaet på er i en vaskeægte asiatisk sampan. Ved flodlejet ligger vores private luksuriøse sampan, Song Xanh Cruise. Her bliver vi mødt af lakajklædte tjenere, der det næste døgn vil stå på pinde for at opvarte os alene med det formål, at vi aldrig kommer til at glemme Vietnams gæstfrihed, kultur og gastronomi. Deltaet en ren oase af fred og ro, og vi læner os tilbage og nyder nogle af de eksotiske lækkerier fremtryllet fra sampanens kabys, mens vi følger livet glide forbi.

Vi sejler ind til Cai Be flydende marked i en mindre sampan roet af cruisets besætning. Her møder vi de mange handlende, der er kommet fra nær og fjern med deres varer. Her handles på vandet, som det er gjort gennem mange generationer. På markedet sælges frøer uden skind, fisk i fade, kokosmel i sække og friske ananas. Det meste bliver byttet frem for betalt, men har man ikke noget at bytte noget, går man aldrig galt i byen med vietnamesiske Dong.

Sidst på dagen lægger vi til land og bydes velkommen i en privat og pragtfuld villa fra begyndelsen af 1900-tallet. Husets gæstfrie ejere viser os rundt i deres hjem, hvor husalteret ofte præger en stor del af hjemmet. I ethvert vietnamesisk hjem findes et husalter til minde om deres kære afdøde, desto større og mere prægtigt husalter, desto mere velhavende familie. Vi nyder en skøn middag, og efter en hyggelig aften vender vi tilbage til vores sampan, hvor vi langsomt går til ro til lyden af klukkende vand.

Overnatning på Mekong Deltaet

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Mekong-deltaet på privat minicruise

Et par af dagens oplevelser:

 • I roligt tempo gennem Mekong-deltaet
 • Det flydende marked i Chau Doc

Vi vågner tidlig morgen og driver af sted i et roligt tempo, alt imens vi følger med i morgenens gøremål i de små landsbyer, vi passerer. Vi besøger Cai Rangs travle flydende marked og kommer så tæt på det handlende liv som muligt – det er en oplevelse at se, hvordan hele livet foregår på vandet.

Vores cruise er ved at være ved vejs ende, og vi tager afsked med sampanen, og kører mod grænsen til Cambodia.

Der er en køretur på ca. 3 timer til Chau Doc, en lille handelsby på Mekongdeltaets bred, ikke langt fra grænsen til Cambodia. Undervejs passerer vi bønder der arbejder i markerne og børn der er på vej til og fra skole. Chau Doc er kendetegnet ved de flydende huse og det lille mindretal af Cham-folket. Sidst på eftermiddagen skal vi ud med xe loi, den lokale tuk tuk, gennem det naturskønne landskab og små landsbyer.

Overnatning i Chau Doc

Morgenmad er inkluderet.

Mekong-deltaet på privat cruise og Chau Doc

Et par af dagens oplevelser:

 • Med flodbåd fra Vietnam til Cambodia
 • Flydende landsbyer, flodbredens liv og grænsen til Cambodia
 • Phnom Penh, Cambodias største by og hovedstad

Vi forlader Vietnam med vores guide for at sejle med speedbåd ind til Cambodia. Turen tager ca. fem timer, og undervejs passerer vi flydende landsbyer og oplever livet på floden, inden vi er fremme i Phnom Penh lige efter frokost. Her bliver vi mødt af vores repræsentant og kørt til vores hotel.

Phnom Penh er Cambodias største by og hovedstad, der ligger ved sammenløbet af Mekong og Tonle Sap floden grundlagt for blot omkring 150 år siden. På mange måder er Phnom Penh lig med Cambodias ret utrolige historie over Shianouk til De Røde Khmers brutale rædselsregime, der rev landet og hovedstaden fuldstændig fra hinanden. I dag er Phnom Penh en indokinesisk klassiker med markeder, et vibrerende byliv og pulserende forretningsliv – og helt klart fin arkitektur, med både klassisk Khmerstil og fransk kolonistil. VI skal se flere af Phnom Penhs seværdigheder, som Wat Phnom bedre kendt som sølvpagoden, hvor gulvet er belagt med godt 5.000 sølvfliser, der hver vejer omtrent et kilo. Udover fine eksempler på Buddhastatuer overbroderet med guld og diamanter. Dele af det tidligere kongepalads er ikke åbent for offentligheden, men absolut en stor oplevelse.

Vi fortsætter til Psar Themei markedet, hvor bygningen er i art decostil, og hvor der falbydes – ja stort set alt.

Overnatning i Phnom Penh

Morgenmad og frokost er inkluderet.

Flodbåd til Cambodia og Phnom Penh, byrundtur

Et par af dagens oplevelser:

 • Khmerlandsbyen ved Koh Dac øen (Silk Island)
 • Tuol Sleng Genocide Museum og The Killing Fields
 • Eftermiddagen i Phnom Penhs hyggelige gader

Vi besøger Khmerlandsbyen ved Koh Dac øen (Silk Island), der er er fremstillingssted for cambodiansk silke. Her er spinderier, farverier og væverier fremstillet af diverse gamle reservedele fra cykler med videre. Vi kan følge fremstillingsmetoderne og lære mere om landlivet i Cambodia.

Siden tager vi tilbage til Cambodias dystre fortid og kører til det både foruroligende og gribende Tuol Sleng Genocide Museum – et skarpslebent testamente til landets blodige og særdeles triste fortid under Pol Pots lede styre. Vi ser desuden Choeung Ek, de berygtede “Killing Fields”, som Khmer Rouges massegrave blev døbt. Det er et stærkt besøg, og omfanget af grusomhederne er ganske enkelt umulige at forstå. Som på Gisozi i Rwanda kommer man ud i et ganske andet sindelag, end man kommer ind.

Om eftermiddagen returnerer vi til hotellet i Phnom Penh og har resten af dagen fri på egen hånd.

Overnatning i Phnom Penh

Morgenmad og frokost er inkluderet.

Sejltur til Silk Island og Killing Fields

Et par af dagens oplevelser:

 • Fra Phnom Penhs storbyliv til den hyggelige Siem Reap
 • Angkor Wats fantastiske Ta Prohm tempel

Vi nyder morgenmaden, inden vi bliver kørt i lufthavnen og flyver nordpå til Siem Reap. Her bliver mødt af vores repræsentant og kører den relativt korte tur ind til vores hotel i byen. Siem Reap er primært kendt som byen ved Angkor Wat, men den er faktisk ganske hyggelig og et besøg værd. Der bor omkring 150.000 indbyggere og er gennemløbet af Siem Reap floden. Bykernen er lille og livlig med masser af restauranter og cafeer. Omkring 6-8 km nord for Siem Reap ligger Angkors templer, som vi skal besøge nogle af allerede i dag.

Midt i Sydøstasiens jungle ligger Angkors templer – og større bliver det ikke – eller lad os hellere spare superlativerne væk, for de slår alligevel ikke helt til i forhold til Angkor Wat. Sammen med Petra, Machu Picchu, Den Kinesiske Mur, pyramiderne og ikke mindst Taj Mahal er Angkor Wat blandt verdens helt store arkæologiske undere med oplevelser i rendyrket verdensklasse.

Angkors templer er modsat, hvad mange først tror, ikke blot et tempel, men et gigantisk kompleks, faktisk verdens største religiøse "site" og Sydøstasiens første metropolis. Den største enkeltseværdighed i Angkor Thom er nok det fantastiske Bayon tempel med de 216 smilende Devaer, gange og kryptiske indretninger. Et fuldstændig eventyrligt tempel!

Vi besøger også det storstilede Ta Prohm tempel, måske hele Angkors mest eventyrlige sted. Ta Prohm er nærmest blevet opslugt af junglen over årene og ligner til forveksling noget fra Indiana Jones eller Temple Run. Ta Prohm stammer fra 1186 til ære for Kong Jayavarman VII's moder og er et af de få komplekser med inskriptioner over indbyggerne. I sin storhedstid levede her i titusindvis af mennesker. Ved østindgangen ligger det berømte overgroede "krokodilletræ", særligt berømmet efter at Angelina Jolie spillede Lara Croft i Tomb Raider filmen. Ta Prohm er absolut en af Angkors store seværdigheder.

Overnatning i Siem Reap

Morgenmad er inkluderet.

Fly Phnom Penh – Siem Reap og Ta Prohm templet

Et par af dagens oplevelser:

 • Dagen er viet til Angkor Wat området og Roluos tempelkomplekset, der var Khmerrigets første rigtige hovedstad

Vi møder vores guide og har hele dagen til at udforske dette fantastiske område. Starter ud med Roluos tempelkomplekset, der var Khmerrigets første rigtige hovedstad, opført i det 800-900 århundrede af kong Jayavarman II, der gjorde Hariharalaya til hovedstad. I Roluos besøger vi de tre vigtigste templer; Preah Ko, Bakong og Lolei, der alle blev idealer for de senere og større templer.

Efter frokost besøger vi Angkor Wat templet, bygget til Suryavarman den 2. i begyndelsen af det 12. århundrede. I modsætning til de fleste Khmertempler er Angkor Wat vendt mod vest og ikke øst. Dette har fået mange til at tro, at Suryavarman havde planlagt det som et begravelsestempel. Angkor Wat er foruden at være det klart største og mest berømte af alle templerne i området, også er det bedst bevarede og det eneste tempel, der har bibeholdt sin religiøse betydning frem til i dag. Først som hinduistisk og efterfølgende som buddhistisk tempel. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Siem Reap.

Overnatning i Siem Reap

Morgenmad og frokost er inkluderet.

Siem Reap, Rouluos Templerne og Angkor Wat

Et par af dagens oplevelser:

 • Tonle Sap søen, den gamle vandvej til Phnom Penh
 • Chong Kneas. den flydende landsby
 • Eftermiddagen fri i Siem Reap 

Vi forlader Siem Reap, for at besøge Tonle Sap søen og vandvejen til Phnom Penh. Tonle Sap er en del af Mekongflodens system og en uvurderlig livsnerve for mere end 3 millioner af Cambodias befolkning. Ferskvandssøen repræsenterer et sjældent naturfænomen, idet strømmen skifter retning to gange om året, hvilket betyder, at vandmasserne i monsunperioden vokser op til femdobbelt størrelse.

Fra Siem Reap kører vi en kort tur gennem den urbaniserede landsdel med enkelte rismarker til flodmundingen, hvorfra vi sejler ud på Tonle Sap søen og besøger den flydende landsby, Chong Kneas. Vi oplever det lille fiskersamfund og deres små og store husbåde, hvor livet går sin stille gang. Selve byen ligger forskellige steder i sø- og flodsystemet afhængigt af vandstanden og årstiden.

Eftermiddagen er afsat til, at I på egen hånd kan slappe af i byen eller tage på oplevelser i området.

Overnatning i Siem Reap

Morgenmad er inkluderet.

Sejltur på Tonle Sap Søen og Chong Kneas, den flydende landsby og Siem Reap

Et par af dagen mulige oplevelser:

 • Oplev Angkor Wat en sidste gang
 • Nyd Siem Reaps hyggelige gader

Vi nyder den sidste dag i det gamle Khmerrige og dets storslåede tempelområder, der uden tvivl er en af de Sydøstasiens største seværdigheder og naturligvis med på UNESCO's liste over verdenskulturarv.

Overnatning i Siem Reap

Morgenmad er inkluderet.

Siem Reap og Angkor Templer til egne eventyr eller afslapning

I dag slutter en begivenhedsrig rejse til det store Mekong Delta og Cambodias skattekammer. Vi nyder morgenmaden og checker ud fra hotellet i Siem Reap. Dagen er på egen hånd, indtil der er transport til lufthavnen, og hjemrejsen påbegyndes mod København.

Morgenmad og mad på flyrejsen er inkluderet.

Dag 13

Vi ankommer til København i løbet af dagen. 

Dag 14
Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
14. jan. - 30. apr. 2020
20.798,-

1. maj. - 20. jun. 2020
19.498,-

21. jun. - 16. aug. 2020
21.598,-

17. aug. - 10. dec. 2020
19.998,-

11. dec. 2020 - 9. jan. 2021
Kontakt os

10. jan. - 30. apr. 2021
19.998,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Saigon/Siem Reap-København på økonomiklasse
 • Flyrejse Phnom Penh-Siem Reap på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Al indenrigstransport i egen bil med aircondition og privatchauffør/-guide
 • Overnatninger i delt dobbeltværelse inkluderet morgenmad
 • 3 nætter på Avanti Hotel i Ho Chi Minh
 • 1 nat på privat luksuriøs Song Xanh Cruise i Mekongdeltaet
 • 1 nat Victoria Nui Sam Hotel i Chau Doc
 • 2 nætter på Double Leaf Boutique i Phnom Penh
 • 4 nætter på City River Hotel i Siem Reap
 • Rundture og sightseeing i byerne med engelsktalende lokalguide/-chauffør
 • Entreer ved seværdigheder
 • Måltider som beskrevet i program
 • Sejlads på Tonle Sap Lake i Siem Reap
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifond

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Visum til Vietnam (kun for ophold i Vietnam over 15 dage)
 • Visum til Cambodia (fås ved indrejse, husk pasfoto og ca. 25 USD)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet” 
Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Hotelopgradering Mekong og Angkor Wat
4-stjernet hotel på rejsen
Pris fra 1.598 kr./person
Praktisk information

Bedste rejsetid: Fra oktober til april (men hele året er muligt)

Type: Individuel kulturrejse med privatchauffør samt rundture i alle byer med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

 

Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik