Sri Lankas kultur og Pasekudah stranden
Antal dage: 15
Priser fra: 13.498,-
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Sommerrejse til Sri Lanka

Oplev forrygende kultur og natur - og Sri Lankas bedste strande

 

På vores sommerrejse til Sri Lanka fokuserer vi på det næsten ekstremt smukke højland mellem Colombo og kysten ved Nilaveli. Her rejses i bil med privat chauffør/guide til Sri Lankas kulturskatte, hvor mange er på UNESCO´s liste over verdens kulturarv. Det er blandt andet til Sigiriya klippen beliggende blandt jungle og bjerge, Minneriya nationalpark og selvfølgelig ikke mindst Anuradhapura og den gamle kongeby Kandy – Sri Lankas buddhistiske centrum

 

 

 

inden rejsen går til Sri Lankas ubetingede smukkeste strand, Pasekudah, der er beliggende på østkysten ved Det Indiske Ocean og dermed i regnlæ for monsunen på Sri Lanka. 

Der er daglig afrejse i perioden 1/5-15/9, hvor østkysten er allerflottest. Rejsen er skræddersyet med privatchauffør, hvorfor I ikke behøver følges med et helt hold i en bus. 

Velkommen til Kiplings Sri Lanka sommerrejse. • Oplev flora og fauna på ’game drive’ i nationalparken Wilpattu
 • Bevæg jer rundt til fods i den tropiske regnskov, Sinharaja
 • Få kulturelle indspark i Anuradhapura og Kandy
 • Lad batterierne helt op med livlig strandaktivitet i Negombo
 • Der rejses i privat bil med egen chauffør/guide
 • Entréer og guide er inkluderet til alle seværdigheder
1.

Afrejse fra København

Dag 1

Afgang mod paradiset Sri Lanka

Vi tager af sted fra Danmark med kurs mod den grønneste plet i Sydasien.

Mad om bord på flyet er inkluderet.

2.

Ankomst til Colombo og Negombo

Srilanka-sommerrejse

Ankomst til Colombo, Sri Lanka

Ved ankomsten til Colombo står vores mand klar i lufthavnen med et Kipling Travel-skilt eller navneskilt. Vi kører cirka 30 min. nordpå til vores faste base i Negombo. Negombo er smukt beliggende langs skønne strande ved Negombo-lagunen.
Oprindeligt var Negombo en vigtig handelsby for portugisere og hollændere, men i dag er det strandene, det lokale byliv og fiskemarkederne, der trækker rejsende til byen. Resten af dagen fri i Negombo.

Overnatning i Negombo

3.

Elefant besøg i Pinnawela og Kandy

Familie ferie Sri Lanka

Efter morgenmaden kører vi gennem Sri Lankas smukke højland til Kandy, der ligger cirka 200 km fra Colombo. Vi opfordrer til, at I får skabt en god dialog med chaufføren, så I kan få indlagt lige netop de stop, I ønsker. Giver I udtryk for jeres ønsker, får I det optimale ud af køreturene. 

Undervejs besøger vi elefanterne i Pinnawela Elephant Orphanage, der er et statsstøttet elefantbørnehjem, hvor de opfostrer elefantunger, der har mistet deres familie i junglen. Stedet blev etableret i 1975 og besætningen består i dag af over 70 elefanter.

Overnatning i Kandy

Morgenmad er inkluderet.

4.

Kandy - Sri Lankas buddhistiske centrum

Dag 4

Tandens Tempel og den botaniske have

Kandy ligger med sine 110.000 indbyggere tilbagetrukket i Sri Lankas vidunderlige bjerge, og er Sri Lankas buddhistiske centrum – omgivet af skønne småbjerge og beroligende søer. I templet Dalada Maligawa – bedre kendt som ”Tandens Tempel” opbevares relikviet kendt som Buddhas tand, der er optaget på UNESCO's liste over verdenskulturarv.

Efter morgenmaden er der en sightseeing tur i Kandy, hvor vi blandt andet skal besøge Tandens Tempel og den botaniske have Peradinaya med sin enestående samling orkideer. Tanden og templet besøges dagligt af hvidklædte munke, der hylder tanden med lotusblomster. Der er usikkerhed om, hvorvidt tanden rent faktisk er den originale. Den blev i det 4. århundrede ført til Sri Lanka af en prinsesse, der skjulte tanden i sit hår. Det afholder dog ikke fra massive fejringer i juli-august, hvor Buddhas odontologiske rester markeres ved et 10-dages optog gennem Kandy. Her får den alt, hvad den kan trække af trommer, dans og elefanter (hvoraf én bærer en kopi af tanden) – festlighederne kulminerer med en ceremoni foran selve Tandens Tempel.

Overnatning i Kandy

Morgenmad er inkluderet

5.

Sigiriya og grottetemplerne i Dambulla

Sigiriya klippen

Dambulla grottetempel og eksotiske krydderier i Matale

I løbet af formiddagen fortsætter vi gennem højlandet til Sigiriya. Undervejs besøger vi grottetemplet Dambulla, der er et af de største og bedst bevarede tempelkomplekser på Sri Lanka. Templerne er bygget ind i de oprindelige huler i klippen, og her er utallige smukke statuer, alene 48 af Buddha.  Dambullagrotterne dateres helt tilbage til ca. 100 f.Kr. Vi vil formodentlig opleve en del Sinhalesere, der kommer til Dambulla for at bede – stemningen er fantastisk. Et besøg på det lokale marked bliver det også til inden vi når vores hotel i Sigiriya.

Overnatning i Sigiriya

Morgenmad er inkluderet.

6.

Sigiriya - løveklippen

Dag 6

Den store attraktion - Løveklippen

Dagens udflugtsmål er en af Sri Lankas største attraktioner, Sigiriya klippen. Sigiriya klippen, "løveklippen", er et imponerende klippefort, som har været et kæmpe kongepalads, ligger ophøjet på en cirka 200 meter høj klippe, med et enestående udsyn udover det omkringliggende landskab af jungle og bjergsilhuetter. Få steder på kloden finder vi bygninger, der er så velbevarede som denne borg, der gennem tiden har haft talrige funktioner. Udover at have været en fæstning fungerer det således nu som kunstgalleri og munkekloster, der må siges at være en særpræget kombination. Inden for murene findes store vandbassiner, smukke haveanlæg, imponerende stenstatuer af løver og en 1.000 år gammel mur med velbevarede Sigiriya malerier, der må have været den tids graffiti. Sigiriya findes på UNESCO´s liste over verdenskulturarv og regnes af nogle for en attraktion ligeværdig med Taj Mahal og Den Kinesiske Mur.

Vi anbefaler at I tager jer god tid til, at nyde den unikke stemning på turen op af klippen, forbi de berømte frescomalerier, og ikke mindst udsigten fra toppen af løveklippen. Der er tilknyttet et mindre museum, "Sigiriya Museum", der giver et interessant indblik i det imponerende byggeri. Den resterende del af dagen er på egen hånd, med mulighed for at slappe af ved hotellets pool og haveområde, hvorfra der er udsigt direkte til Sigiriya klippen.

Overnatning i Sigiriya

Morgenmad er inkluderet.

7.

Sri Lankas kulturcentrum - fra Sigiriya til Anuradhapura

Anuradhapura

Anuradhapura

Efter morgenmaden går turen nordpå til fantastiske Anuradhapura. Den smukke køretur tager godt et par timer og undervejs kan ses palmelunde, rismarker og små landsbyer, husk evt at aftale et par stop med chaufføren i en af de små landsbyer.
Ankomst og check-in på hotellet, eftermiddagen er til egne eventyr.

Overnatning i Anuradhapura

Morgenmad er inkluderet.

8.

Anuradhapuras arkæologiske vidundere

Anuradhapuras arkæologiske vidundere

Arkæologiske vidundere og det hellige bjerg Mihintale

Efter morgenmaden tager vi på rundtur i området. Anuradhapura er en gammel kongeby med en interessant gammel bydel, der huser en stor mængde arkæologiske vidundere. Byen er en del af UNESCO’s verdenskulturarv, og den religiøse arkitektur skal vi naturligvis se nærmere på, men den frodige kulisse og grønne nuancer er bestemt også værd at nævne – de mange søer, syngende fugle og lotusblomster skaber en oase, som er underskøn at opholde sig i. Anuradhapura er berømt for sine velbevarede ruiner, blandt andet skal vi på rundturen besøge ruinerne af det gamle kongepalads, som ligger i dejligt fredelige omgivelser. Andre buddhistiske monumenter inkluderer enorme, hvidpudsede stupaer og fine bassiner og store stenskulpturer, og turen kommer også forbi buddhisternes hellige botræ fra cirka 200 f. kr.

Vi besøger det hellige bjerg Mihintale, der via en trappe leder os op på toppen, hvor der er flere religiøse templer og dagobaer. Her nyder vi, sammen med utallige pilgrimme der valfarter hertil, den storslåede udsigt over det omkringliggende landskab. Historien fortæller at det var her på bjerget, at Buddhas lære havde sit indtog i år 247 f.Kr. Ønsker du at dagens byrundtur foregår på cykel er dette en mulighed mod tillæg.

Overnatning i Anuradhapura

Morgenmad er inkluderet.

9.

Anuradhapura til Pasekudah og Sri Lankas bedste strandområde

Pasekudah

Pasekekudah stranden

Vi tager afsked med Anuradhapura og kører mod østkystens helt forrygende strandområder i Pasekudah. Syd for Trincomalee ligger Pasekudah (Passikudah) stranden, der uden tivivl er Sri Lankas bedste og smukkeste strand, som på det allervarmeste anbefales fra primo maj til medio september, hvor både sandet og vandet er i reel verdensklasse. Vandet er lækkert og modsat resten af Sri Lanka, også stille og roligt vand, meget badevenligt. 

Pasekudahs skønne sand og vand er begunstiget med stilhed og afsondrethed og den stille atmosfære grunder i at der ikke er givet mere end 14 byggetilladelser i hele bugten- så kort sagt er Pasekudah bare Sri Lankas allerbedste strand!. 

Overnatning på Pasekudah

Morgenmad er inkluderet.

10.

Pasekudah - badeferie

Pasikudah

Pasekudah bugten

Vi nyder de næste dage ved Pasekudahstranden eller på havet. Hvis en udflugt trækker, er der blandt andet mulighed for at tage på hval/delfintur eller evt en snorklingtur.

Morgenmad er inkluderet.

11.

Pasekudah bugten det indiske ocean - badeferie

Trincomale - badeferie

Afslapningved Pasekudah

Bilen og chaufføren er til rådighed. Besøg evt. den tamilske østkyst hovestad, Trincomale.

Morgenmad er inkluderet.

12.

Stranddage i Pasekudah, afslapning

Trincomale, Pasekudah, Upaveli

Afslapning

Hele bugten ligger for vores fødder - Pasekudah er bare fantastisk.

Morgenmad er inkluderet.

13.

Minneriya Nationalpark med jeep safari

Minneriya-nationalpark

Minneriya Nationalpark

Fra østkystens strande, køres til Minneria nationalpark, der er en del af elefanternes migrationskorridor. Der er fin skov, vådland og smukt søland, hvor der ses masser fugle som sort stork, sorthovedet ibis, utallige rovfugle og så selvfølgelig med stor sandsynlighed Minnerias store attraktion, de vilde elefanter. Du kan være heldig at se pænt store flokke på op til 15-20-30 dyr ad gange. Der kan være familier fra nyfødte og op. Det er ikke safari som i Afrika, men stadig en meget fin oplevelse. Efter frokost kører vi ind i landet mod Minneriya Nationalpark, hvor vi skal på en skøn jeepsafari. På safarien er der gode muligheder for at se blandt andet elefanter  men for de ekstremt heldige også leoparder, aber og selvfølgelig et rigt og farvestrålende fugleliv.

Overnatning ved Minneriya

Morgenmad er inkluderet.

14.

Negombo

Minneria-Negombo

Efter morgenmaden fortsætter vi til Negombo og vores udgangspunkt for turen. Her har vi dagen til fri disposition til at gøre de sidste indkøb, eller bare en slentre tur langs vandet.

Overnatning i Negombo

Morgenmad er inkluderet.

15.

Hjemrejse og ankomst til Danmark

Dag 15

Tidlig morgen kører vi i lufthavn og begynder hjemrejsen mod Danmark, hvor vi ankommer sen aften

Vi er nu tilbage i Danmark efter en naturrig rundrejse på Sri Lanka.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
1. maj - 15. juni 2019
14.298,-
13.498,-

16. juni - 16. juli 2019
16.498,-
15.498,-

17. juli - 31. august 2019
16.998,-
15.998,-

1. september - 12. september 2019
14.298,-
13.498,-

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Colombo retur på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Al indenrigstransport til alle strækninger i bil med aircondition og privatchauffør/guide
 • Overnatning i delt dobbeltværelse inkluderet morgenmad
 •     2 nætter på Pledge3 i Negombo
 •     2 nætter på Hotel Suisse i Kandy
 •     2 nætter på Sigiriya Village i Sigiriya
 •     2 nætter på Palm Garden Village Hotel i Anuradhapura
 •     4 nætter på Amaya Beach Resort i Pasekudah
 •     1 nat på Deer Park nær Minneriya Nationalpark
 • Rundture og sightseeing med engelsktalende lokalguide/chauffør
 • Alle entreer er inkluderet jf. program
 • Eftermiddags Game Drive i Minneriya Nationalpark 
 • Afgifter og tilladelser til Nationalparken
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

BØRNEPRIS

 • Børn (2-11 år) i egen seng fra: 9.998,- (baseret på 2 fuldt betalende voksne og opredning på deres værelse)
 • Børn (2-11 år) uden egen seng fra: 8.298,- (baseret på 2 fuldt betalende voksne og uden opredning på deres værelse)

TILKØB

Bo på andre hoteller på badeferien:

 • Nilaveli Beach Resort, Nilaveli Beach alle 4 nætter i deluxe værelse:
  1/5-31/7 2018: 1.498,- per person
  1/8-31/8 2018: 1.198,- per person
  1/9-12/9 2018: 1.498,- per person

 • Maalu Maalu, Pasekudah - alle 4 nætter i deluxe værelse: 
  1/5-12/9 2018: 1.498,- per person

 • Uga Bay, Pasekudah - alle 4 nætter i Beach studio værelse:
  1/5-30/6 2018: 1.998,- per person
  1/7-12/9 2018: 2.998,- per person
Praktisk information

Bedste rejsetid: Maj-September. Vi har på denne rejse taget højde for monsunen - men du kan alligevel opleve lidt regn, hvilket blot vil føles som en lise i varmen

Type: Individuel kulturrejse og badeferie med privatchauffør samt rundture i alle byer og nationalparker med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Vejret: Se vejret over Colombo her

Vores hoteller: Sri Lanka

 

Foredrag

Sri Lanka

21. november 2018 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Sri Lanka

5. februar 2019 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

CAKEPHP - 1 uge

Hjemmesiden bruger denne cookie til at huske den besøgende. På webshops bruges den fx. til at huske brugerens kurv.

CakeCookie[vmcmsPersonalizedNodes] - 5 år

Hjemmesiden sætter denne cookie, for at huske hvilke sider der er blevet vist, for senere at kunne fremhæve disse sider.

catalog-travel-ids - 180 dage

Denne cookie bruges til at huske hvilke rejser der er blevet tilføjet kataloget.

Cookie-indstillinger

CakeCookie[vm-gdpr] - 1 måned

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-Indstillinger.

CakeCookie[vm-gdpr-accept] - 1 måned

Angiver om cookie-indstillinger er blevet gennemgået / accepteret.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

gwcc - 90 dage

Google Website Konvertering af opkald.Google Analytics samler oplysninger, der gør det muligt for at forstå interaktioner med Googles websteder og i sidste ende forbedre brugeroplevelsen for bedre at kunne betjene dig som bruger.

Google Tag Manager

_dc_gtm_UA-# - Slettes når browseren lukkes

Bruges af Google Tag Manager til at kontrollere opstarten af Google Analytics-koden. # = ID fra Google Analytics.

Facebook Pixel

fr - 118 dage

datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke, om browseren understøtter cookies.

IDE - 1 år

Bliver brugt af Google til at registrerer og sende information omkring hjemmesidens brugere og deres handlinger efter de har fået vist reklamer, for bedre at kunne vise reklamer til den enkelte bruger

OptinMonster

_omappvp - 11 år

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før.

_omappvs - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før i sessionen.

om-session-pageviews - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at tælle antallet af sidevisninger.

om-session-start - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se hvor langt tid brugeren bruger på en side.