Antal dage: 15
Priser fra: 11.998,-
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Sommerrejse til Sri Lanka

Oplev forrygende kultur og natur - og Sri Lankas bedste strandeAfgang mod paradiset Sri Lanka

Vi tager af sted fra Danmark med kurs mod den grønneste plet i Sydasien.

Mad om bord på flyet er inkluderet.

Dag 1

Ankomst til Colombo, Sri Lanka

Ved ankomsten til Colombo står vores mand klar i lufthavnen med et Kipling Travel-skilt eller navneskilt. Vi kører cirka 30 min. nordpå til vores faste base i Negombo. Negombo er smukt beliggende langs skønne strande ved Negombo-lagunen.
Oprindeligt var Negombo en vigtig handelsby for portugisere og hollændere, men i dag er det strandene, det lokale byliv og fiskemarkederne, der trækker rejsende til byen. Resten af dagen/aftenen fri i Negombo.

Overnatning i Negombo

Aftensmad er inkluderet

Srilanka-sommerrejse

Mod Kandy

Efter morgenmaden gøres klar til rundrejsen, der foregår i egen bil med privatchauffør/guide. Vi opfordrer til, at I får skabt en god dialog med chaufføren, så I kan få indlagt lige netop de stop, I ønsker. Giver I udtryk for jeres ønsker, får I det optimale ud af køreturene. Vi kører gennem Sri Lankas smukke højland mod Kandy, der ligger cirka 100 km fra Negombo. 

Overnatning i Kandy

Morgen- og aftensmad er inkluderet.

Familie ferie Sri Lanka

Tandens Tempel og den botaniske have

Kandy ligger med sine 110.000 indbyggere tilbagetrukket i Sri Lankas vidunderlige bjerge, og er Sri Lankas buddhistiske centrum – omgivet af skønne småbjerge og beroligende søer. I templet Dalada Maligawa – bedre kendt som ”Tandens Tempel” opbevares relikviet kendt som Buddhas tand, der er optaget på UNESCO's liste over verdenskulturarv.

Efter morgenmaden er der en sightseeing tur i Kandy, hvor vi blandt andet skal besøge Tandens Tempel og den botaniske have Peradinaya med sin enestående samling orkideer. Tanden og templet besøges dagligt af hvidklædte munke, der hylder tanden med lotusblomster. Der er usikkerhed om, hvorvidt tanden rent faktisk er den originale. Den blev i det 4. århundrede ført til Sri Lanka af en prinsesse, der skjulte tanden i sit hår. Det afholder dog ikke fra massive fejringer i juli-august, hvor Buddhas odontologiske rester markeres ved et 10-dages optog gennem Kandy. Her får den alt, hvad den kan trække af trommer, dans og elefanter (hvoraf én bærer en kopi af tanden) – festlighederne kulminerer med en ceremoni foran selve Tandens Tempel.

Overnatning i Kandy

Morgen- og aftensmad er inkluderet

Dag 4

Dambulla grottetempel og eksotiske krydderier i Matale

I løbet af formiddagen fortsætter vi gennem højlandet til Sigiriya. Undervejs besøger vi grottetemplet Dambulla, der er et af de største og bedst bevarede tempelkomplekser på Sri Lanka. Templerne er bygget ind i de oprindelige huler i klippen, og her er utallige smukke statuer, alene 48 af Buddha.  Dambullagrotterne dateres helt tilbage til ca. 100 f.Kr. Vi vil formodentlig opleve en del Sinhalesere, der kommer til Dambulla for at bede – stemningen er fantastisk. Et besøg på det lokale marked bliver det også til inden vi når vores hotel i Sigiriya.

Overnatning i Sigiriya

Morgen- og aftensmad er inkluderet.

Sigiriya klippen

Den store attraktion - Løveklippen

Dagens udflugtsmål er en af Sri Lankas største attraktioner, Sigiriya klippen. Sigiriya klippen, "løveklippen", er et imponerende klippefort, som har været et kæmpe kongepalads, ligger ophøjet på en cirka 200 meter høj klippe, med et enestående udsyn udover det omkringliggende landskab af jungle og bjergsilhuetter. Få steder på kloden finder vi bygninger, der er så velbevarede som denne borg, der gennem tiden har haft talrige funktioner. Udover at have været en fæstning fungerer det således nu som kunstgalleri og munkekloster, der må siges at være en særpræget kombination. Inden for murene findes store vandbassiner, smukke haveanlæg, imponerende stenstatuer af løver og en 1.000 år gammel mur med velbevarede Sigiriya malerier, der må have været den tids graffiti. Sigiriya findes på UNESCO´s liste over verdenskulturarv og regnes af nogle for en attraktion ligeværdig med Taj Mahal og Den Kinesiske Mur.

Vi anbefaler at I tager jer god tid til, at nyde den unikke stemning på turen op af klippen, forbi de berømte frescomalerier, og ikke mindst udsigten fra toppen af løveklippen. Der er tilknyttet et mindre museum, "Sigiriya Museum", der giver et interessant indblik i det imponerende byggeri. Den resterende del af dagen er på egen hånd, med mulighed for at slappe af ved hotellets pool og haveområde, hvorfra der er udsigt direkte til Sigiriya klippen.

Overnatning i Sigiriya

Morgen- og aftensmad er inkluderet.

Dag 6

Anuradhapura

Efter morgenmaden går turen nordpå til fantastiske Anuradhapura. Den smukke køretur tager godt et par timer og undervejs kan ses palmelunde, rismarker og små landsbyer, husk evt at aftale et par stop med chaufføren i en af de små landsbyer.
Ankomst og check-in på hotellet, eftermiddagen er til egne eventyr.

Overnatning i Anuradhapura

Morgen- og aftensmad er inkluderet.

Anuradhapura

Arkæologiske vidundere og det hellige bjerg Mihintale

Efter morgenmaden tager vi på rundtur i området. Anuradhapura er en gammel kongeby med en interessant gammel bydel, der huser en stor mængde arkæologiske vidundere. Byen er en del af UNESCO’s verdenskulturarv, og den religiøse arkitektur skal vi naturligvis se nærmere på, men den frodige kulisse og grønne nuancer er bestemt også værd at nævne – de mange søer, syngende fugle og lotusblomster skaber en oase, som er underskøn at opholde sig i. Anuradhapura er berømt for sine velbevarede ruiner, blandt andet skal vi på rundturen besøge ruinerne af det gamle kongepalads, som ligger i dejligt fredelige omgivelser. Andre buddhistiske monumenter inkluderer enorme, hvidpudsede stupaer og fine bassiner og store stenskulpturer, og turen kommer også forbi buddhisternes hellige botræ fra cirka 200 f. kr.

Vi besøger det hellige bjerg Mihintale, der via en trappe leder os op på toppen, hvor der er flere religiøse templer og dagobaer. Her nyder vi, sammen med utallige pilgrimme der valfarter hertil, den storslåede udsigt over det omkringliggende landskab. Historien fortæller at det var her på bjerget, at Buddhas lære havde sit indtog i år 247 f.Kr. Ønsker du at dagens byrundtur foregår på cykel er dette en mulighed mod tillæg.

Overnatning i Anuradhapura

Morgen- og aftensmad er inkluderet.

Anuradhapuras arkæologiske vidundere

Pasekekudah stranden

Vi tager afsked med Anuradhapura og kører mod østkystens helt forrygende strandområder i Pasekudah. Syd for Trincomalee ligger Pasekudah (Passikudah) stranden, der uden tivivl er Sri Lankas bedste og smukkeste strand, som på det allervarmeste anbefales fra primo maj til medio september, hvor både sandet og vandet er i reel verdensklasse. Vandet er lækkert og modsat resten af Sri Lanka, også stille og roligt vand, meget badevenligt. 

Pasekudahs skønne sand og vand er begunstiget med stilhed og afsondrethed og den stille atmosfære grunder i at der ikke er givet mere end 14 byggetilladelser i hele bugten- så kort sagt er Pasekudah bare Sri Lankas allerbedste strand!. 

Overnatning på Pasekudah

Morgen- og aftensmad er inkluderet.

Pasekudah

Pasekudah bugten

Vi nyder de næste dage ved Pasekudahstranden eller på havet. Hvis en udflugt trækker, er der blandt andet mulighed for at tage på hval/delfintur eller evt en snorklingtur.

Morgen- og aftensmad er inkluderet.

Pasikudah

Afslapningved Pasekudah

Bilen og chaufføren er til rådighed. Besøg evt. den tamilske østkyst hovestad, Trincomale.

Morgen- og aftensmad er inkluderet.

Trincomale - badeferie

Afslapning

Hele bugten ligger for vores fødder - Pasekudah er bare fantastisk.

Morgen- og aftensmad er inkluderet.

Trincomale, Pasekudah, Upaveli

Minneriya Nationalpark

Fra østkystens strande, køres til Minneria nationalpark, der er en del af elefanternes migrationskorridor. Der er fin skov, vådland og smukt søland, hvor der ses masser fugle som sort stork, sorthovedet ibis, utallige rovfugle og så selvfølgelig med stor sandsynlighed Minnerias store attraktion, de vilde elefanter. Du kan være heldig at se pænt store flokke på op til 15-20-30 dyr ad gange. Der kan være familier fra nyfødte og op. Det er ikke safari som i Afrika, men stadig en meget fin oplevelse. Efter frokost kører vi ind i landet mod Minneriya Nationalpark, hvor vi skal på en skøn jeepsafari. På safarien er der gode muligheder for at se blandt andet elefanter  men for de ekstremt heldige også leoparder, aber og selvfølgelig et rigt og farvestrålende fugleliv.

Overnatning ved Minneriya

Morgen- og aftensmad er inkluderet.

Minneriya-nationalpark

Efter morgenmaden fortsætter vi til Negombo og vores udgangspunkt for turen. Her har vi dagen til fri disposition til at gøre de sidste indkøb, eller bare en slentre tur langs vandet.

Overnatning i Negombo

Morgen- og aftensmad er inkluderet.

Minneria-Negombo

Tidlig morgen kører vi i lufthavn og begynder hjemrejsen mod Danmark, hvor vi ankommer sen aften

Vi er nu tilbage i Danmark efter en naturrig rundrejse på Sri Lanka.

Dag 15
Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
1. maj. - 15. jun. 2020
12.998,-

16. jun. - 5. jul. 2020
15.498,-

6. jul. - 31. aug. 2020
16.998,-

1. sep. - 12. sep. 2020
12.998,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Colombo retur på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Al indenrigstransport til alle strækninger i bil med aircondition og privatchauffør/guide
 • Overnatning i delt dobbeltværelse
 •   2 nætter på  Camelot Beach i Negombo
 •   2 nætter på Hotel Suisse i Kandy
 •   2 nætter på Sigiriya Village i Sigiriya
 •   2 nætter på Hotel Alakamanda i Anuradhapura
 •   4 nætter på The Calm Resort & Spa i Pasekudah
 •   1 nat på Deer Park nær Minneriya Nationalpark
 • Morgen- og aftensmad på hele rejsen jf. program
 • Rundture og sightseeing med engelsktalende lokalguide/chauffør
 • Alle entreer er inkluderet jf. program
 • Eftermiddags Game Drive i Minneriya Nationalpark 
 • Afgifter og tilladelser til Nationalparken
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

BØRNEPRIS

 • Børn (2-11 år) i egen seng fra: 9.498,- (baseret på 2 fuldt betalende voksne og opredning på deres værelse)
 • Børn (2-11 år) uden egen seng fra: 7.998,- (baseret på 2 fuldt betalende voksne og uden opredning på deres værelse)
Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Opgradering af alle hoteller på rejsen
Pris fra 2.498 kr./person
Opgradering på badeferien - Maalu Maalu Deluxe værelse
Pris fra 1.398 kr./person
Opgradering på badeferien - Uga Bay Beach Studio værelse
Pris fra 2.498 kr./person
Praktisk information

Bedste rejsetid: Maj-September. Vi har på denne rejse taget højde for monsunen - men du kan alligevel opleve lidt regn, hvilket blot vil føles som en lise i varmen

Type: Individuel kulturrejse og badeferie med privatchauffør samt rundture i alle byer og nationalparker med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Vejret: Se vejret over Colombo her

Vores hoteller: Sri Lanka

 

Foredrag
Periode
Sri Lanka
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
4. mar. 2020 kl. 19:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik