Sri Lankas kulturskatte og badeferie ved Trincomale

Sommerrejse til Sri Lanka

Oplev Sri Lankas betagende og spektakulære kultur og natur

 

På vores sommerrejse til Sri Lanka fokuserer vi på det næsten ekstremt smukke højland mellem Colombo og kysten ved Trincomale. Her rejses i bil med privat chauffør/guide til Sri Lankas kulturskatte, hvor mange er på UNESCO´s liste over verdens kulturarv. Det er blandt andet til Sigiriya klippen beliggende blandt jungle og bjerge, Minnevera nationalpark og selvfølgelig ikke mindst Anuradhapura og den gamle

 

 

kongeby Kandy – Sri Lankas buddhistiske centrum inden rejsen gør til østkysten og de skønne sandstrande ved Trincomalee, der er beliggende på østkysten ved Det Indiske Ocean og dermed i regnlæ for monsunen på Sri Lanka.

Hvis du vil have flere eller færre oplevelser til turen, så har du mulighed for det, ved at skræddersy din egen rejse.


 • Oplev flora og fauna på ’game drive’ i nationalparken Wilpattu
 • Bevæg jer rundt til fods i den tropiske regnskov, Sinharaja
 • Få kulturelle indspark i Anuradhapura og Kandy
 • Lad batterierne helt op med livlig strandaktivitet i Negombo
 • Der rejses i privat bil med egen chauffør/guide
 • Entréer og guide er inkluderet til alle seværdigheder

1.

Afrejse fra København

Dag 1

Afgang mod paradiset Sri Lanka

Vi tager af sted fra Danmark med kurs mod den grønneste plet i Sydasien.

Mad om bord på flyet er inkluderet.

2.

Ankomst til Colombo og Negombo

Dag 2

Ankomst til Colombo, Sri Lanka

Ved ankomsten til Colombo står vores mand klar i lufthavnen med et Kipling Travel-skilt eller navneskilt. Vi kører cirka 30 km nordpå til vores hotel i Negombo. Negombo er smukt beliggende langs skønne strande ved Negombo-lagunen. Oprindeligt var byen en vigtig handelsby for portugisere og hollændere, men i dag er det strandene, det lokale byliv og fiskemarkederne, der trækker rejsende til byen.

Overnatning i Negombo på Jetwing Blue.

3.

Elefant besøg i Pinnawela og Kandy

Dag 3

Efter morgenmaden kører vi gennem Sri Lankas smukke højland til Kandy, der ligger cirka 200 km fra Colombo. Vi opfordrer til, at I får skabt en god dialog med chaufføren, så I kan få indlagt lige netop de stop, I ønsker. Giver I udtryk for jeres ønsker, får I det optimale ud af køreturene. 

Undervejs besøger vi elefanterne i Pinnawela Elephant Orphanage, der er et statsstøttet elefantbørnehjem, hvor de opfostrer elefantunger, der har mistet deres familie i junglen. Stedet blev etableret i 1975 og besætningen består i dag af over 70 elefanter.

Overnatning i Kandy på Hotel Suisse.

Morgenmad er inkluderet.

4.

Kandy - Sri Lankas buddhistiske centrum

Dag 4

Tandens Tempel og den botaniske have

Kandy ligger med sine 110.000 indbyggere tilbagetrukket i Sri Lankas vidunderlige bjerge, og er Sri Lankas buddhistiske centrum – omgivet af skønne småbjerge og beroligende søer. I templet Dalada Maligawa – bedre kendt som ”Tandens Tempel” opbevares relikviet kendt som Buddhas tand, der er optaget på UNESCO's liste over verdenskulturarv.

Efter morgenmaden er der en sightseeing tur i Kandy, hvor vi blandt andet skal besøge Tandens Tempel og den botaniske have Peradinaya med sin enestående samling orkideer. Tanden og templet besøges dagligt af hvidklædte munke, der hylder tanden med lotusblomster. Der er usikkerhed om, hvorvidt tanden rent faktisk er den originale. Den blev i det 4. århundrede ført til Sri Lanka af en prinsesse, der skjulte tanden i sit hår. Det afholder dog ikke fra massive fejringer i juli-august, hvor Buddhas odontologiske rester markeres ved et 10-dages optog gennem Kandy. Her får den alt, hvad den kan trække af trommer, dans og elefanter (hvoraf én bærer en kopi af tanden) – festlighederne kulminerer med en ceremoni foran selve Tandens Tempel.

Overnatning i Kandy på Hotel Suisse.

Morgenmad er inkluderet

5.

Sigiriya og grottetemplerne i Dambulla

Dag 5

Dambulla grottetempel og eksotiske krydderier i Matale

I løbet af formiddagen fortsætter vi gennem højlandet til Sigiriya. Undervejs besøger vi grottetemplet Dambulla, der er et af de største og bedst bevarede tempelkomplekser på Sri Lanka. Templerne er bygget ind i de oprindelige huler i klippen, og her er utallige smukke statuer, alene 48 af Buddha.  Dambullagrotterne dateres helt tilbage til ca. 100 f.Kr. Vi vil formodentlig opleve en del Sinhalesere, der kommer til Dambulla for at bede – stemningen er fantastisk. Et besøg på det lokale marked bliver det også til inden vi når vores hotel i Sigiriya.

Overnatning i Sigiriya på Sigiriya Village.

Morgenmad er inkluderet.

6.

Sigiriya - løveklippen

Dag 6

Den store attraktion - Løveklippen

Dagens udflugtsmål er en af Sri Lankas største attraktioner, Sigiriya klippen. Sigiriya klippen, "løveklippen", er et imponerende klippefort, som har været et kæmpe kongepalads, ligger ophøjet på en cirka 200 meter høj klippe, med et enestående udsyn udover det omkringliggende landskab af jungle og bjergsilhuetter. Få steder på kloden finder vi bygninger, der er så velbevarede som denne borg, der gennem tiden har haft talrige funktioner. Udover at have været en fæstning fungerer det således nu som kunstgalleri og munkekloster, der må siges at være en særpræget kombination. Inden for murene findes store vandbassiner, smukke haveanlæg, imponerende stenstatuer af løver og en 1.000 år gammel mur med velbevarede Sigiriya malerier, der må have været den tids graffiti. Sigiriya findes på UNESCO´s liste over verdenskulturarv og regnes af nogle for en attraktion ligeværdig med Taj Mahal og Den Kinesiske Mur.

Vi anbefaler at I tager jer god tid til, at nyde den unikke stemning på turen op af klippen, forbi de berømte frescomalerier, og ikke mindst udsigten fra toppen af løveklippen. Der er tilknyttet et mindre museum, "Sigiriya Museum", der giver et interessant indblik i det imponerende byggeri. Den resterende del af dagen er på egen hånd, med mulighed for at slappe af ved hotellets pool og haveområde, hvorfra der er udsigt direkte til Sigiriya klippen.

Overnatning i Sigiriya på Sigiriya Village.

Morgenmad er inkluderet.

7.

Jeepsafari i Minneriya Nationalpark

Minneriya-nationalpark

Minneriya Nationalpark

Formiddagen er fri til egne eventyr. Efter frokost kører vi ind i landet mod Minneriya Nationalpark, hvor vi skal på en skøn jeepsafari. På safarien er der gode muligheder for at se blandt andet elefanter, leoparder, aber og et rigt og farvestrålende fugleliv.

Overnatning i Sigiriya på Sigiriya Village

Morgenmad er inkluderet.

8.

Videre til Anuradhapura

Dag 8

Anuradhapura

Efter morgenmaden går turen nordpå til Anuradhapura. Turen vil tage omtrent 2 timer og undervejs kan ses palmelunde, rismarker og små landsbyer, husk evt at aftale et par stop med chaufføren i en af de små landsbyer. Ankomst og check-in på hotellet, eftermiddagen er til egne eventyr.

Overnatning i Anuradhapura på Palm Garden Village Hotel.

Morgenmad er inkluderet.

9.

Anuradhapura - sightseeing

Dag 9

Arkæologiske vidundere og det hellige bjerg Mihintale

Efter morgenmaden tager vi på rundtur i området. Anuradhapura er en gammel kongeby med en interessant gammel bydel, der huser en stor mængde arkæologiske vidundere. Byen er en del af UNESCO’s verdenskulturarv, og den religiøse arkitektur skal vi naturligvis se nærmere på, men den frodige kulisse og grønne nuancer er bestemt også værd at nævne – de mange søer, syngende fugle og lotusblomster skaber en oase, som er underskøn at opholde sig i. Anuradhapura er berømt for sine velbevarede ruiner, blandt andet skal vi på rundturen besøge ruinerne af det gamle kongepalads, som ligger i dejligt fredelige omgivelser. Andre buddhistiske monumenter inkluderer enorme, hvidpudsede stupaer og fine bassiner og store stenskulpturer, og turen kommer også forbi buddhisternes hellige botræ fra cirka 200 f. kr.

Vi besøger det hellige bjerg Mihintale, der via en trappe leder os op på toppen, hvor der er flere religiøse templer og dagobaer. Her nyder vi, sammen med utallige pilgrimme der valfarter hertil, den storslåede udsigt over det omkringliggende landskab. Historien fortæller at det var her på bjerget, at Buddhas lære havde sit indtog i år 247 f.Kr. Ønsker du at dagens byrundtur foregår på cykel er dette en mulighed mod tillæg.

Overnatning i Anuradhapura på Palm Garden Village Hotel.

Morgenmad er inkluderet.

10.

Anuradhapura til Trincomale

Dag 10

Trincomales strande

Vi tager afsked med Anuradhapura og kører østpå til Trincomalee, der er en hyggelig lille strand- og havneby beliggende på østkysten ved overgangen fra den Bengalske Bugt til Det Indiske Ocean. Her er skønne milelange sandstrande med krystalklart vand og et rigt og farvestrålende dyreliv under vandet. Hermed er der fantastiske muligheder for dykning og snorkling eller blot nyde dagen ved stranden eller poolen. Selve byen er stille og rolig uden den hektiske stemning, der kan opleves i nogle af landets øvrige strandområder og heller ikke så besøgt, hvilket giver mulighed for et mere autentisk møde med det oprindelige Trincomalee.

Undervejs gør vi et kort stop ved Hot water wells for at opleve de naturligt opvarmede kilder, som srilankanerne selv ynder at gøre brug af. Et sjovt, men ikke særlig kønt sted.

Overnatning i Trincomale på det hyggelige, men enkle indrettede Hotel Pigion Island.

Morgenmad er inkluderet.

11.

Trincomale - badeferie

Dag 11

Trincomale-stranden

Vi nyder de næste dage ved poolen, stranden eller på havet. Hvis en udflugt trækker, er der blandt andet mulighed for at tage på hval/delfintur eller evt en snorklingtur.

Overnatning i Trincomale på Hotel Pigion Island.

Morgenmad er inkluderet.

12.

Trincomale - badeferie

Dag 12

Afslapning i kystbyen, Trincomale

Bilen og chaufføren er til rådighed.

Overnatning i Trincomale på Hotel Pigion Island.

Morgenmad er inkluderet.

13.

Trincomale - badeferie

Trincomale

Afslapning

Bilen og chaufføren er til rådighed.

Overnatning i Trincomale på Hotel Pigion Island.

Morgenmad er inkluderet.

14.

Negombo samt hjemrejse

Dag 14

Hjemrejsen begynder

Efter morgenmaden kører vi fra Trincomale tilbage mod Negombo, en forholdsvis lang tur på ca 6 timer. I Negombo indlogerer vi os igen på Jetwing Blue, hvor vi har hotelværelset til rådighed helt indtil afrejse. Vi nyder resten af dagen og aftenen, inden vi lidt efter midnat kører i lufthavnen for hjemrejse til København. 

Overnatning i Negombo, indtil afrejse, på Jetwing Blue.

Morgenmad og mad om bord på flyet er inkluderet.

15.

Hjemkomst til Danmark

Ankomst i København

Vi er nu tilbage i Danmark efter en naturrig rundrejse på Sri Lanka.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
Pris per person ved 2 rejsende
1. maj - 15. juni 2017
18.998,-

Pris per person ved 4 rejsende
1. maj - 15. juni 2017
17.998,-

Pris per person ved 2 rejsende
16. juni - 31. august 2017
22.398,-

Pris per person ved 4 rejsende
16. juni - 31. august 2017
21.798,-

Pris per person ved 2 rejsende
1. september - 12. september 2017
19.798,-

Pris per person ved 4 rejsende
1. september - 12. september 2017
18.998,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Colombo retur på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Al indenrigstransport til alle strækninger i bil med aircondition og privatchauffør/guide
 • Overnatning i delt dobbeltværelse inkluderet morgenmad
 •     2 nætter på Jetwing Blue i Negombo (incl. tidlig check-in på ankomstdagen)
 •     2 nætter på Hotel Suisse i Kandy
 •     3 nætter på Sigiriya Village i Sigiriya
 •     2 nætter på Palm Garden Village Hotel i Anuradhapura
 •     4 nætter på Hotel Pigion Island i Trincomale
 •     Værelse til rådighed på afrejsedagen på Jetwing Blue i Negombo
 • Rundture og sightseeing med engelsktalende lokalguide/chauffør
 • Alle entreer er inkluderet jf. program
 • Eftermiddags Game Drive i Minneriya Nationalpark 
 • Afgifter og tilladelser til Nationalparken
 • Produktansvarsforsikring
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

IKKE INKLUDERET

 • Ekspeditionsgebyr (145,- pr. faktura)
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Visum (søges online inden afrejse)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

OPGRADERING

BØRNEPRIS

 • Børn (2-11 år) i egen seng fra: 12.998,- (baseret på 2 fuldt betalende voksne og opredning på deres værelse)
 • Børn (2-11 år) uden egen seng fra: 10.698,- (baseret på 2 fuldt betalende voksne og uden opredning på deres værelse)
Praktisk information

Bedste rejsetid: Maj-September. Vi har på denne rejse taget højde for monsunen - men du kan alligevel opleve lidt regn, hvilket blot vil føles som en lise i varmen

Type: Individuel kulturrejse og badeferie med privatchauffør samt rundture i alle byer og nationalparker med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Vejret: Se vejret over Colombo her

Vores hoteller: Sri Lanka

 

Foredrag

Sri Lanka

20. september 2017 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Sri Lanka

7. februar 2018 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg