Vandring og kultur i Burma

Lettere trekking fra Kalaw til Inlesøen, på cykel blandt Bagans templer og legendariske Mandalay

 

Turens højdepunkt er et flot trek i bjergområdet fra Kalaw til Inlesøen, hvor vi vandrer gennem små landsbyer og skønne bjerglandskaber. Undervejs hilser vi på landsbyernes beboere, som blandt huser stammefolkene fra Danu-, Shabin- og Paluang. Det er et møde med en nysgerrig og imødekommende befolkning

 

Vi besøger endvidere kongebyerne omkring Mandalay, skal på sejltur blandt Inlesøens flydende landsbyer samt vidunderlige Bagan, med tusindvis af templer. • Trekking gennem landsby idyl og stammefolk, fra Kalaw til Inlesøen
 • Spændende møde med blandt andet Paluang- og Danufolket 
 • De gamle kongebyer udenfor Mandalay - Amarapura, Saigaing og Ave
 • Sejltur på Inlesøen gennem flydende landsbyer og tomathaver
 • Bagans mere end 2200 pagoder og temler fra 1100 tallet 
 • Udflugter med guide og entreer inkluderet i rejsens pris
1.

Afrejse fra København mod Burma

Fly Yangon

Vi flyver fra København til Burma.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

2.

Ankomst til burmas hovedstad, Yangon

Burmas hovedstad, Yangon

Vi ankommer tidlig morgen til Yangon, her bliver vi mødt af vores folk, der står klar med et Kipling Travel skilt i lufthavnen. Herfra bliver vi kørt til hotellet, hvor vores værelse er klar ved ankomst. Dagen er afsat til akklimatisering og egne oplevelser.

“This is Burma, and it will be quite unlike any land you know about...” skrev Rudyard Kipling i ”Letters from the East” i 1889. Og hvor har han ret, for Burma er bare sig egen, så ulig andre rejselande vi kender. Og så unikt og fantastisk – velkommen til Burma.

Overnatning i Yangon

Morgenmad er inkluderet.

3.

Yangon, byrundtur og Shwedagon Pagode

Dag 3

Efter morgemaden skal vi på byrundtur i Burmas hovedstad Yangon, der ligger i det frugtbare Ayeyarwaddy Delta, kan bedst beskrives som en charmerende by med en noget trist og forfalden skønhed. De smukke bygninger fra kolonitiden har ikke har været malet i årtier, og bygningerne er nedslidte og har mosbegroede balkoner og husmure. Dette blandet med en skøn duft fra gadekøkkenerne, og de smukke akacietræer giver byen en dejlig stemning bag facaden.

Det er ikke kun ved daggry, at gadebilledet præges af kronragede orange eller bordeaux klædte munke og nonner i lyserøde klæder og orange farvede bukser. De spadserer gennem gaderne med deres sorte risskåle og smukt dekorerede papir parasoller som skygger mod solens stråler.

Vi besøger blandt andet Botahtaung Pagode, der trods en rekonstruktion er en skøn blanding af en stupa og et tempel, Sule Pagode byens vartegn og byens største marked Bogyoke Marked. På det 70 år gamle marked Bogyoke Aung San, der er opkaldt efter Aung San Suu Kyis far, finder du et lokalmarked krydret med spændende souvenirs som laquerware, antikviteter, træfigurer i sandeltræ, silke, guld, Shan-skuldertasker, marionetdukker og klassiske papir parasoller (markedet er lukket hver mandag og på nationale helligdage).

I løbet af dagen besøger vi en af byens lokale teashops, der er en institution hvor sladder udveksles og politik samt aktuelle emner diskuteres. Bestil en kop grøn te samt et udvalg af sukkerholdige friturestegte lokale kager. Vi skal også en kort tur rundt i gaderne i trishaw, der stadig primært benyttes som transportmiddel af lokalbefolkningen. Det er en skøn kontrast til mange andre lande i østen, hvor cykeltaxier primært er bevaret for turismen.

Sidst på dagen besøger vi et af Østens vidundere Shwedagon Pagoden, der er mere end 2500 år gammel og landets mest betydningsfulde tempelkompleks og et meget besøgt pilgrimssted for buddhister fra hele verden. Dets 98 meter høje gyldne stupa er beklædt med 80 tons guld og ædelsten. Området er et stort kompleks af templer, pagoder og pavilloner, hvor troende munke messer buddhistiske vers, og burmesiske familier er på udflugt i deres fineste klæder og medbragte mad. Her hersker en stemning af harmoni og lykke og det kan være en storslået oplevelse at træde ind i dette univers. Det er sjældent af få en oplevelse af disse dimensioner og samtidige ikke møde ret mange vestlige turister.

Overnatning i Yangon

Morgenmad er inkluderet.

4.

Fly til Mandalay, byrundtur

Efter morgenmaden kører vi i lufthavnen for at flyve til Mandalay. Ved ankomst kører vi til hotellet og slapper af, inden vi skal ud og udforske byen. Rudyard Kiplings ”Oh, den vej til Mandalay” vil utvivlsomt være i manges erindring og vække drømmen om at besøge dette sagnomspundne land. Digtet fra sidst i 1800-tallet handler om en engelsk soldat der drømmer sig tilbage Mandalay og hans burmesiske svundne kærlighed. Mandalay var den sidste kongelige hovedstad i en kort periode fra 1860 til 1885, indtil briternes erobring.

Vi besøger Shwenandaw klosteret, der foruden at være et flot eksempel på et traditionelt burmesisk trækloster også bringer minder tilbage til det gamle Mandalay palads. Kuthodaw pagoden med over 700 indgraverede stentavler, der tilsammen udgør buddhisternes ”bibel” Tripitaka (kendt som verdens største bog). Der er estimerede beregninger på, at det vil tage en person 450 dage at læse det samlede værk.

Vi afslutter en lang og spændende dag fra toppen af Mandalay Hill, hvor vi har en formidabel udsigt over de disede Shan bjerge, Mandalay palads og byen samt Ayeyarwady floden.

Overnatning i Mandalay

Morgenmad er inkluderet.

5.

Amarapura, Sagaing og Ava – de gamle kongebyer

Munke ved Kalaw kloster

Dagen byder på udflugter til de gamle kongebyer udenfor Mandalay. Vi kører til Amarapura, der i flere perioder var kongelig hovedstad, indtil Kong Mindon i 1860 besluttede at gøre Mandalay til hovedstad. Der er ikke meget tilbage af de gamle paladser, men byen emmer af stemning blandt de tusindvis af munke der bor på Mahagandaryon klosteret. Vi hører om livet i klostrene og munkenes betydning i landet, både religiøst og politisk. Det var munkene der stod i spidsen for demonstrationerne og protesterne mod militærregimet i 2007, grundet den økonomiske nød i landet – Burma er rangeret blandt de 20 fattigste landet ifølge FN.

Vi kører videre til Sagaing, der er hjemsted for mere end 500 stupaer, endnu flere klostre og mere end 6000 munke og nonner – Sagaing er stedet hvortil buddhister valfarter for at meditere ved bredden af Ayeyarwada floden. Dette overflødighedshorn af pagoder, templer og klostre kan vi nyde fra toppen af Sagaing Hill samt i klart vejr udsigten over Ayeyarwada floden.

Ved ankomsten til Ava (Inwa) fortsætter vi i hestevogn til Nan Myint Tower med tilnavnet ”det skæve tårn i Ava” og Bagaya klosteret fra 1834, der holdes oppe af 267 smukt udskårne teaktræssøjler.

Vi afslutter dagen i Amarapura, forhåbentlig med solnedgang, på den meget berømte teaktræsbro U Bein, der er en smuk 1,2 km lange teaktræsbro over Taungthamansøen, der er bygget for mere end 200 år siden. Her er masser af lokal stemning af fiskere, lokale til fods eller på cykel på vej hjem til landsbyen og munke i safranfarvede klæder med deres madskåle.

Overnatning i Mandalay

Morgenmad er inkluderet.

6.

Fly til Heho og Kalaws blide bjerglandskaber

Kalaw trek Burma

Vi forlader Mandalay og flyver mod Heho ved Inlesøen i Shan staten. Fra Heho er det godt tre timers smuk kørsel til den tidligere britiske Hill Station, Kalaw beliggende i 1.320 meters højde.

Kalaw ligger i bjerglandet med fantastisk mange vandremuligheder og er klart største landsby i området. Højderne gør luften sval i forhold til lavlandet og selve byen er stille og rolig, dog er der en skøn stemning når Palaung folket og de andre i området kommer til Kalaw på marked i byen, der foregår hver femte dag.

Overnatning i Kalaw

Morgenmad er inkluderet.

7.

Vandreturen begynder - fra Kalaw til landsbyen Pato Pauk

Kalaw trekking

Vi begynder vandreturen fra Kalaws højland til Inlesøen med at køre en lille times tid til Danu- og Shabinfolkets landsby ved Shabin eller Lamaine. Vi starter ud med en lille times vandring til bygden Pin New, hvor vi stopper for lidt at drikke. Vi fortsætter til Kong Hla, hvor frokosten indtages.

I oplandet kan vi møde adskillige af områdets befolkningsgrupper som Pa’O, Palaung, NanOu og Taung Yoe. Vi går en 2-3 timer til Pato Pauk Village, hvor vi også overnatter hos en lokal Pa Oo familie under relativt simple forhold.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

8.

Trekking til Hti Thein, Indine og Inlesøen

Kalaw-Inle trek

Efter en tidlig morgenmad ved 7-tiden har vi lkidt tid til at nyde omgivelserne, hvorefter vi fortsætter videre mod øst og skal ned mod Inle søen. Undervejs ser lidt agerland, bøfler og arbejdere i marken. Det er bestemt skøn vandring, dog varmt hvis solen står klart. Der er skiftevis landsbyer, små agerbrug, bambusskov og blandet krat med smukke udsigter. Om eftermiddagen begynder vandringen nedad mod søen og langsomt ”lander” vi ved Inlesøens bred ved Indine efter en smuk, smuk vandretur.

Her mødes vi med bådsmanden og efter frokost sejles til Nyaung Shwe eller selve Inlesøen for overnatning. En dejlig vandretur er slut.

Overnatning ved Inlesøen

Morgenmad og frokost er inkluderet.

9.

Inlesøen med flydende tomathaver

Sejltur på Inlesøen

Inlesøen der ligger i 900 meters højde er smukt omkranset af grønne bjerge og marker på skråningerne - et sandt natur sceneri. Vi iagttager fiskerne med deres flettede hatte, mens de ror deres små træbåde med det ene ben slynget rundt om åren og ballancerende kaster nettet ud. Vi sejler i en motoriseret kano ud på søen og passerer gennem flydende landsbyer, med huse på pæle – skoler, købmandsbutikker, markedshaller, klostre og templer samt små restauranter. Vi møder Intha-folket der gennem arbejdet i deres flydende tomathaver og grøntsags markeder er blevet en af Burmas mest velhavende minoriteter. Der er tomater og atter tomater der passes fra teakbådene på de små vandveje. Tomaterne plukkes grønne og sejles ind til bredden og sælges på markeder over hele landet.

På de lokale markeder, vil vi møde andre minoriteter som fx Pa-O folket der bor i bjergene omkring søen – her mødes folk og udveksler sladder med venner og bekendte, ryger en håndrullet cigar og når dagens handel er afsluttet pakkes bådene og der sejles hjem til landsbyen. Langs kanalerne ser vi børn bade i søen, der vaskes tøj og vi besøger blandt andet et væveri, hvor vi ser hvordan Intha folket fremstiller tråd af lotusblomsten og væver smukke sjaler, tørklæder og longyi af silke, bomuld og lotusfibre. Vi besøger et af søens ældste klostre, Nga Hpe Kyaung, der i dag er mest kendt for deres dresserede ”jumping cats”. Phaungdaw Oo Pagode er bygget i år 1500 og er en af landets vigtigste helligdomme. I templet er der 5 små buddhaer der oprindelig er lavet i træ, men med tiden belagt med så meget bladguld, så vi ikke længere kan se hvad figuren forestiller.

Overnatning ved Inlesøen

Morgenmad er inkluderet.

10.

Inlesøen og Nyaung Shwe - fly til Bagan

Inlesøen og Nyaung Shwe

Dette naturskønne område tilskynder en fridag, hvor vi kan spadserer rundt og opleve burmesernes hverdag i Nyaung Shwe by, der er en super autentisk og lokal landsby med en dejlig backpacker-vibe. Gadebilledet er en skøn blanding af hestevogne og oksekærrer læsset med grøntsager eller brugt til at transportere familien, trishaw cykeltaxier og enkelte motorbikes. Det vil også være muligt at leje en cykel eller tage på en vandre tur til de omkringliggende minoritetslandsbyer.

Eller endnu en sejltur ud på søen og ad kanalerne gennem tættere og tættere vegetation til In Thein, hvor vi på lang afstand fornemmer den jungleagtige atmosfære blandt de hundredvis af templer og stupaer fra det 17. århundrede, hvis vejrbidte facader er delvis dækket af rødder, mos og vegetation. Eventyret lever. Sidst på eftermiddagen er der transfer til lufthavnen for fly til Bagan. Ved ankomsten til Bagan kører vi til hotellet.

Overnatning i Bagan

Morgenmad er inkluderet.

11.

Bagan - blandt templer og pagoder på cykel

Bagan må uden tvivl være kandidat til et af verdens arkæologiske vidundere –  det er en storslået oplevelse at køre i adstadigt tempo på de støvede stier på den burmesiske udgave af en el-cykel og se det ene efter det andet rødbrune tempel beliggende på den flade grønne slette (vi har valgt el-cykel da vejene kan være noget tunge at køre på). Området er mere end 41km2 og størstedelen af bygningerne er opført i det 1100 til 1300 århundrede, i hvilken periode Bagan havde dets storhedstid og var hovedstad i det første burmesiske rige, inden den mongolske hersker Kublai Khan i 1287 besejrede Bagan og ødelagde bygninger fra de sidste 300 års byggeri. Efter jordskælvet i 1975 er der i dag omkring 2.200 velbevarede pagoder tilbage, i modsætning til mere end 5.000 da byen havde sin storhed.

Vi starter dagen på det lokale farvestrålende marked, inden vi fortsætter med at besøge et varieret udvalg af områdets mest fascinerende og interessante templer og pagoder. Hvert tempel er unikt og har sit særpræg. Her er fra små elegante templer til de større og mere monomentale arkitektoniske pragteksemplare, her af nogle med flere hundrede smukke vægmalerier med fortællinger. Det er en eneståene oplevelse at være blandt de over hundrede templer i det flade landskab mellem træer, buske og marker. En fabelagtig historie fra svundne tider.
En eventyrlig dag kan afsluttes på toppen af et de templer, som vi må gå op på, og hvor vi måske er heldige at opleve en solnedgang med silhuetter af templerne mens solen går ned bag bjergene

Overnatning i Bagan

Morgenmad er inkluderet.

12.

Egne eventyr i Bagan, tilkøb af ballonflyvning

Dagen er afsat til egne eventyr i Bagan. Vi kan varmt anbefale tilkøb af en ballonflyvning over Bagans tempelområde i de tidlige morgentimer. Hvis det vælges, er der afhentning på hotellet ved 5-tiden og vi letter ved solopgang og flyver en lille times tid over Bagans templer med udsigt til Mt. Popa, Ayerwaddy i et panorama i absolut verdensklasse. Ballonflyvningen er muligt fra oktober til marts og det anbefales at reservere i meget god tid, da den kan være udsolgt mange måneder i forvejen. Det er en ypperlig oplevelse og en smuk afslutning på nogle uforglemmelige dage blandt templer og pagoder.

Området omkring Bagan er helt eventyrligt og der er gode muligheder for, at leje en cykel eller hestevogn.

Overnatning i Bagan

Morgenmad er inkluderet.

13.

Mount Popa og Bagan

Vi forlader Bagan for en stund og efter blot få minutter, er vi rigtig ude på landet og gør stop undervejs, så vi kan få et indtryk af landsbylivet og blandt andet se hvordan der produceres slik fra kokospalmerne. Vi besøger utvivlsomt et af de mest karakteristisk beliggende templer Taung Kalat på toppen af Mount Popa. Klippesøjlen der er beliggende i 1.500 meters højde er oprindelig en vulkan, der i dag er kendt som ”hjemsted for 37 betydningsfulde ånder”. Vi går de 777 trin forbi ivrige sælgere og frække aber, inden vi når toppen og en betagende panoramaudsigt. I løbet af eftermiddagen er vi tilbage i Bagan, og sidst på dagen tager vi en båd ud på Ayeyarwaddy floden og nyder aftenstemningen mens dagen går på hæld.

Overnatning i Bagan

Morgenmad er inkluderet.

14.

Yangon

Vi spiser morgenmad på hotellet før vi midt på dagen forlader Bagan og flyver sydpå til Yangon. Her bliver vi kørt til vores hotel, hvor vi har et værelse til rådighed, indtil vi sidst på aftenen køre i lufthavnen og flyver mod Danmark lige over midnat.

Resten af dagen og aftenen er der mulighed for at gøre de sidste indkøb på for eksempel Bogyoke marked (obs. det er lukket hver mandag og på nationale helligdage). Her sælges skønne souvenirs, som for eksempel de smukt dekorerede laquerware æsker, der oprindelig har været brugt til opbevaring af indholdet til betelnød-snack, som primært den ældre generation stadig tygger eller som madkasse.

Hotel i Yangon

Morgenmad er inkluderet.

15.

Hjemrejse og ankomst København

Vi ankommer til København.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
21. september - 9. december 2018
19.998,-
18.498,-

10. december 2018 - 9. januar 2019
Kontakt os
Kontakt os

10. januar - 31. marts 2019
20.598,-
18.598,-

1. april - 30. april 2019
20.998,-
18.998,-

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Yangon retur på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Indenrigsfly Yangon-Mandalay () Mandalay-Heho () Heho-Bagan () Bagan-Yangon
 • Transfers og transporter i bil med privatchauffør og aircondition
 • Sejltur til på Inlesøen og Bagan
 • Hestevogn i Ava
 • Heldags cykeltur i Bagan (på el-cykel)
 • 2 dages Kalaw til Inlesøen trekkingtur
 • Overnatning på trekket foregår i lokalt tehus 
 • Lokal engelsktalende guide (undtaget på fridage)
 • Overnatninger i delt dobbeltværelse inkluderet morgenmad
 •     3 nætter på Yangon City Lodge i Yangon
 •     2 nætter på Hotel Marvel i Mandalay
 •     1 nat på Dream Villa eller Jnction Rose hotel i Kalaw
 •     1 nat i lokalt Pa Oo landsbyhus
 •     2 nætter på Amazing Nyaung Shwe eller Paramount Inle Resort ved Inlesøen
 •     4 nætter på BawgaTheiddhi Hotel  eller Bagan Star Hotel i Bagan  
 • Rundture og sightseeing som beskrevet i programmet
 • Udflugter med guide og entreer er inkluderet i rejsens pris
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker 
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

TILKØB

 • Tillæg for enkeltværelse: 2.698,-
 • Ballonflyvningen over Baganer muligt fra oktober til marts: Pris pr. person 2.498,-
  (vi anbefaler at du bestiller i god tid)

Forlæng evt. rejsen med 5-6 dage og et ophold ved den skønne Ngapali strand

Praktisk information

Bedste rejsetid: Oktober til marts

Type: Individuel kulturrejse med lokal engelsktalende guide

Hvornår skal rejsen bestilles: Den voksende efterspørgsel på rejser til Burma og et begrænset udbud af hoteller betyder, at vi anbefaler du bestiller din rejse i rigtig god tid

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

 

Praktisk om Burma vandreturen fra Kalaw til Inle

Kalav trekkingtur

Trekking i Kalaw med homestay overnatning

Vandringen er ikke hård, men dejlig afvekslende. Undervejs når trekket op i 1.300 meters højde (påklædningen tilpasses derefter). Overnatningerne foregår i en slags ”Homestay” hvilket skal opfattes lidt som Nepals tehuse – vi bor i lokalbefolkningens hjem i en lille landsby og lever under de lokale betingelser. Dvs. at sengen er en tynd madras, hvis vi er heldige, men ellers en stråmåtte på gulvet.
Maden tilberedes enten af ”vor mor” i huset eller i den lokale café og er simple, men typisk velsmagende risretter med grøntsager. Toilettet er et hul i jorden og du skal ikke regne med bad, kun lidt etagevask ved vandhanen udenfor. Men alt i alt er det en rigtig sjov oplevelse, der giver en god indsigt i livet i de små byer.

Vi anbefaler at du medbringer følgende:

[ ] Vandrestøvler
[ ] Regnjakke/regnslag  (specielt hvis du er af sted under monsunen, hvor du vil opleve både regn og mudret terræn)
[ ] Let fleecetrøje (hvis du rejser i vintertiden)
[ ] Lommelygte og batterier
[ ] Solhat/kasket og solcreme
[ ] Toiletpapir

Der vil være puder og tæpper til den simple overnatning, så sovepose er ikke nødvendigt men kan naturligvis medbringes (vi anbefaler at du tager en lagenpose med). 

Du skal bære din egen bagage på trekket (beregn 5-8 kg), men kan også hyre en lokal bærer på stedet ved at spørge vores lokale trekking guide og betale direkte.

 Kalaw til Inle trekket er fantastisk!

Foredrag

Burma

20. februar 2019 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

CAKEPHP - 1 uge

Hjemmesiden bruger denne cookie til at huske den besøgende. På webshops bruges den fx. til at huske brugerens kurv.

CakeCookie[vmcmsPersonalizedNodes] - 5 år

Hjemmesiden sætter denne cookie, for at huske hvilke sider der er blevet vist, for senere at kunne fremhæve disse sider.

catalog-travel-ids - 180 dage

Denne cookie bruges til at huske hvilke rejser der er blevet tilføjet kataloget.

Cookie-indstillinger

CakeCookie[vm-gdpr] - 1 måned

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-Indstillinger.

CakeCookie[vm-gdpr-accept] - 1 måned

Angiver om cookie-indstillinger er blevet gennemgået / accepteret.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

gwcc - 90 dage

Google Website Konvertering af opkald.Google Analytics samler oplysninger, der gør det muligt for at forstå interaktioner med Googles websteder og i sidste ende forbedre brugeroplevelsen for bedre at kunne betjene dig som bruger.

Google Tag Manager

_dc_gtm_UA-# - Slettes når browseren lukkes

Bruges af Google Tag Manager til at kontrollere opstarten af Google Analytics-koden. # = ID fra Google Analytics.

Facebook Pixel

fr - 118 dage

datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke, om browseren understøtter cookies.

IDE - 1 år

Bliver brugt af Google til at registrerer og sende information omkring hjemmesidens brugere og deres handlinger efter de har fået vist reklamer, for bedre at kunne vise reklamer til den enkelte bruger

OptinMonster

_omappvp - 11 år

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før.

_omappvs - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før i sessionen.

om-session-pageviews - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at tælle antallet af sidevisninger.

om-session-start - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se hvor langt tid brugeren bruger på en side.