Antal dage: 19
Priser fra: 26.998,-
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Kiplings Store Borneo Rejse

Eventyrlig rejse på Borneo - oplev fascinerende kultur- og naturoplevelserTuren går mod varmere himmelstrøg

Vi flyver fra København mod Borneo og Kuching. 

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Dag 1

Ankomst til Sarawak

Ved ankomsten til Kuching bliver vi mødt af den lokale repræsentant, der står klar med et Kipling Travel skilt i lufthavnen og kører os til vores hotel. Kuching er hovedstad i Sarawak og uden tvivl en af de mest behagelige og interessante byer på Borneo. Der er mulighed for på egen hånd at besøge basaren i Kuchings ældste bydel, der byder på et skønt udvalg af antikviteter og kunsthåndværk eller kig forbi et af de gamle kinesiske templer.

Dag 2

Næseaber i Bako Nationalpark

Efter morgenmaden kører vi til den lille landsby Bako Village og sejler derfra til Bako Nationalpark, der er Sarawaks mest mangfoldige naturpark. Vi vandrer gennem regnskov og mangroven, med mulighed for at se de langhalede makak- og næseaber, der kæmper om pladsen langs vandet. Skovbunden myldrer af liv, og mellem træerne kan de heldige få et glimt af varaner og vildsvin, der suser gennem regnskoven, mens fuglene kvidrer i trætoppen. Om aftenen tager vi ud at se på dyrelivet "after dark".

Overnatning i en af parkens små hytter

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 3

Afslapning i Kuching

Vi benytter den tidlige morgenstund til en let vandretur i søgen efter flere næseaber, der kun findes på Borneo. Efter en velfortjent frokost tager vi tilbage mod Kuching, hvor aftenen er til egne eventyr. I kan vælge at gå en tur gennem den gamle bydel, der er kendetegnet ved små hyggelige gader fra kolonitiden eller en gåtur langs den smukke flod-promenade, der løber gennem byen.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

Dag 4

Kulturelt møde med de gamle hovedjægere

Vi er nu nået til et af turens absolutte højdepunkter – vi er på vej til mødet med Iban-folket i Nanga Sumpa. På den cirka 4 timers lange køretur mod Lemanakfloden, har vi rig mulighed for at opleve det landlige Sarawak. Vi stopper undervejs og besøger farvestrålende markeder med de lokale afgrøder, frugter og vilde orkidéer. Vi stiger om bord i Iban-folkets langbåde, der efter en times sejlads gennem det smukke landskab, bringer os frem til de tidligere hovedjægeres landsby. Iban-folket bor i det traditionelle 120 meter lange hus, der er bygget på pæle, men for ikke at forstyrre privatlivets fred, bor vi selv i en tilstødende lodge. I løbet af eftermiddagen har vi mulighed for at stifte bekendtskab med langhusets gæstfrie beboere eller tage en dukkert i floden sammen med landsbyens nysgerrige børn.

Efter aftensmaden, der indtages i lodgen, tilbringer vi aftenen på langhusets brede veranda. Der er mulighed for at høre om Iban-folkets farverige kultur og spændende liv i regnskoven, alt imens der bydes på et glas af den hjemmebryggede risvin.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 5

Iban-folket i Nanga Sumpa

Programmet er ikke fastsat i detaljer, da alt afhænger af vind, vejr, og hvilke aktiviteter Iban-folkene kan finde på. Der vil altid være mulighed for en tur længere op ad floden, besøg hos et nabolanghus eller en jungletur til en af Iban-stammens marker. Iban-folket lever i dag i fredelig sameksistens med omgivelserne, og hovedjagten hører fortiden til. Måske får vi i løbet af aftenen mulighed for at høre flere spændende fortællinger fra høvdingen eller andre langhusbeboere.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 6

Videre mod Kutching

Vi har morgenen i Nanga Sumpa til en svømmetur og den sidste billedtagning, inden vi efter frokost får sagt farvel og lader turen gå ned ad floden med langbåd. Fremme i Kuching køres vi til hotellet.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

Dag 7

Flyvetur til Sandakan og videre til Sepilok

Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen og flyver via Kota Kinabalu til Sandakan. Fra Sandakan kører vi til vores resort hotel, der ligger i regnskoven ved Sepilok. Her har vi det sidste af eftermiddagen til afslapning, en svømmetur eller et besøg til det nærliggende Rainforest Discovery Centre, hvor der er mulighed for en vandretur gennem trætoppene på stedets canopy walk, hvor vi nyder udsigten fra højderne (entre til stedet er for egen regning)

Overnatning ved Sepilok

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

Dag 8

Sepilok - næseaber og Rainforest Discovery Centre 

Afhentning på hotellet og kørsel til Labuk Bay næseabe rehabiliteringscenter. Området er tidligere palmeolieplantage, som nu fungerer som reservat for de truede næseaber. Borneo og Sabah er nok mest kendt for sine orangutanger, men det mest specielle dyr er den endemiske næseabe (probiscus monkey) som er ganske truet med under 10.000 individer i naturen. Forhåbentlig ses de i de vilde ved Kinabatangan, men ved Labuk Bay reservatet lever de frit og samtidig er der et alvsprojekt.

Før frokost returneres til hotellet for hvile og om eftermiddagen går det til Rainforest Discovery Centre, der er en del af Kabili Sepilok Forest Reserve. Her lever over 250 fuglearter, det gigantiske flyveegern og andre af junglens sjove dyr. Der er mulighed for en vandretur gennem trætoppene på stedets canopy walk, hvor vi nyder udsigten fra højderne. En flot dag, hvor man får en fornemmelse for Borneos storhed. Ved solnedgang returneres til hotellet. 

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 9

Orangutanger, flodsejlads og næseaber

Efter morgenmaden er det blevet tid til at besøge det verdensberømte Sepilok Rehabilitation Centre. Sepilok åbnede i 1964 og er et rehabiliteringsprojekt for orangutanger, der er forældreløse, eller der har været holdt i fangenskab. Det er et storslået møde med de 60-80 orangutanger, der lever frit i naturen, men får serveret mad på fastsatte tider. Vi mødes med et par rangers ved et lille foderplateau, hvor de i løbet af få minutter pusler i træerne omkring os. De unge aber, der endnu ikke har lært at klare sig selv, kommer to gange om dagen og får et kosttilskud i form af bananer og mælk. Efterfølgende vises en film om rangernes arbejde med de skønne dyr, hvor vi ser, hvordan aberne lærer at klare sig selv, inden de sættes tilbage til naturen. 

Sen formiddagen forlader vi Sepilok området og kører til junglen - Sukau-regnskoven og Kinabatangan der er Sabahs længste flod. I løbet af eftermiddagen er vi fremme ved lodgen, som ligger direkte ud til floden. Vi nyder aftenen på verandaen og falder i søvn til cikadernes sang.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 10 Cartagena - historisk bydel

Elefanter og næseaber i junglen

Tidlig morgen sejler vi op ad floden, hvor junglens dyr er ved at vågne. Det er tidspunktet, hvor der er mest aktivitet blandt dyrene. Er vi heldige, vil vi højt oppe i trækronerne se orangutangerne. Ved flodbredden er der måske mulighed for at se en lille flok vilde elefanter, et par langarmede gibboner eller den karakteristiske næseabe. Vi forlader båden for en stund og tager på junglevandring. Mætte af indtryk sejler vi tilbage til lodgen, hvor vi nyder morgenmaden. Om eftermiddagen er det muligt at tilkøbe en tur til Gomantong-grotterne, der er Sabahs største grottesystem og huser flere millioner flagermus. Alternativt kan vi blive på lodgen og nyde eftermiddagen ved flodbredden og tage på nattesafari.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 11

Mod Kota Kinabalu

Vi forlader dette skønne naturparadis og returnerer til Sandakan ca 2½ times kørsel fra junglen. Hvis tiden tillader det, tager vi på en kort byrundtur, inden vi kører til lufthavnen og flyver til Kota Kinabalu. Kota Kinabalu er hovedstad i Sabah-provinsen og beliggende på nordvestkysten af Borneo. Byen er opkaldt efter Mount Kinabalu, Sydøstasiens højeste bjerg på over 4.000 meter højde. Vi kører til vores hotel.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

Dag 12

Varme svovlkilder og Kipungit-vandfaldet

Efter morgenmaden køres gennem det frodige landskab til Poring. Her er mulighed for en helt fantastisk naturoplevelse for de modige, nemlig en lille trætopsvandring. Vi oplever den tropiske regnskov set i fugleperspektiv fra hængebroer, der er udspændt 50 meter oppe i regnskovens trækroner. Poring er kendt for dets varme svovlkilder (Hot Springs) – et ideelt sted at få løsnet de stive muskler op. Stedet har indtil flere pools, med det naturlige opvarmede vand, omgivet af hibiscus og blomsterduftende træer. I løbet af eftermiddagen køres til Mount Kinabalu.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 13

Efter morgenmad begiver vi os ud på en "guided walk" en let vandre tur i området omkring parkens hovedkvarter. Undervejs oplever vi et særligt varieret og rigt fugleliv. Vi går stille og roligt med vores kyndige botaniker, der introducerer os til parken. Kinabalu-parken (også kaldet Taman Negara Kinabalu på Malay) er et stort område på 750 km², der byder på et enestående flora og fauna. Parken er Malaysias første område på UNESCO's liste over bevaringsværdig kulturarv. Her er planter fra alle verdens egne og et utal af orkidéer og rododendronarter, der har gode vilkår i tågeskovene. Sidst på dagen tager vi tilbage til Kota Kinabalu og videre sydpå til den lille kystby Kinarut, hvor vi har de næste dage ud til det Sydkinesiske hav.

Vi bor på Beringgis Beach Resort beliggende direkte ud til stranden. Uden at være luksus, er Beringgis et godt hotel med et fint haveområde og palmelund ned mod stranden og havet. Der er en del tidevand på hele denne del af Borneos kyst, hvorfor den gode swimmingpool giver god mening. Beringgis har selvfølgelig bar og restaurant og pæne værelser - og der er generelt dejligt og roligt ved Kinaruts strande. Der er god tid til at nyde det afslappende liv oven på rundrejsen, de næste dage. 

Morgenmad og frokost er inkluderet.

 

Mulighed for opgradering til:

Shangri La Rasa Ria
 Resort (nord for Kota Kinabalu) eller 

Gayana Marine Resort (dejligt ø-resort - hvor bungalowerne står på pæle i vandet. Gayana Marine Resort har både vandrestier og pragtfulde snorkel/dykker muligheder. Ønskes fantastiske hvide sandstrande ligger søster hotellet Bungaraya Resort kun 15 min væk med båd som sejler på flere gange dagligt. Dette er et meget hyggeligt sted, men bemærk at selvom prisniveauet er oppe på det samme som Shangri-La Rasa Ria, så er service og standard ikke lige så højt som på Shangri-La Rasa Ria).

Morgenmad er inkluderet.

Dag 14

Afslapning på stranden

Vi nyder de næste par dage på stranden ved Kinarut eller swimmingpoolen på vores hotel.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 15

Afslapning og badeferie

Endnu en dag til afslapning ved stranden eller poolen. Der er også mulighed for selv at arrangere en bytur til Kota Kinabalu.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 16

Hjemrejsen begynder

Efter en skøn og oplevelsesrig rundrejse på Borneo køres mod lufthavnen for hjemrejse.

Morgenmad og mad på flyrejsen er inkluderet.

Dag 17

Ankomst til København

Vi ankommer i løbet af dagen til København.

Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
10. jan. - 25. mar. 2020
28.298,-

26. mar. - 12. apr. 2020
28.798,-

13. apr. - 19. jun. 2020
27.498,-

20. jun. - 31. jul. 2020
31.498,-

1. aug. - 31. aug. 2020
28.998,-

1. sep. - 9. dec. 2020
27.798,-

10. dec. 2020 - 9. jan. 2021
Kontakt os

10. jan. - 17. jun. 2021
28.298,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Kuching () Kota-Kinabalu-København t/r med Qatar Airways
 • Indenrigsfly med Malaysia Airlines
 • CO2-kompensation på flyrejser - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Alle nævnte transporter
 • Overnatninger på hotel i delt dobbeltværelse på turistklasse, inkl. morgenmad
 •   3 nætter på Batik Boutique Hotel i Kuching
 •   1 nat i små hytter i Bako Nationalpark
 •   2 nætter på Nanga Sumpa Lodge i Nanga Sumpa
 •   2 nætter på MY Nature Resort ved Sepilok regnskov
 •   2 nætter på Kinabatangan Riverside Lodge i Sukau Rainforest
 •   1 nat på Jesselton Hotel i Kota Kinabalu
 •   1 nat på Mount Kinabalu Heritage Resort & Spa i Mount Kinabalu
 •   3 nætter på Beringgis Beach Resort i Kinarut
 • Frokost og aftensmad, som nævnt i programmet
 • Rundture og sightseeing i små grupper med engelsktalende lokalguide 
 • Entreer ved seværdigheder
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Turistskat indført 1. september 2017 MYR 10,- pr. værelse pr. nat - betales lokalt
 • Afrejse med fly fra f.eks Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkevarer
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

BØRNERABAT

 • Børnerabat for 1 barn med 2 voksne (2-11 år): 7.500,-
Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Tabin Wildlife Reserve
Forlængelse til Tabin Wildlife Reserve
Pris fra 5.998 kr./person
Nexus pool aftenstemning
Opgradering på badeferien - Nexus
Pris fra 650 kr./person
Shangri La Rasa Ria luftfoto
Opgradering på badeferien - Shangri La Rasa Ria
Pris fra 2.998 kr./person
Bungaraya bådbro
Opgradering på badeferien - Bunga Raya Island Resort
Pris fra 2.798 kr./person
Tillæg for enkeltværelse - alle nætter
Pris fra 4.998 kr./person
Praktisk information

Bedste rejsetid: April til oktober

Type: Individuel kulturrejse med lokale guider

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

 

Ønsker du lidt luksus de sidste dage, kan vi anbefale Shangri-La's Rasa Ria Resort beliggende en halv times kørsel nord for Kota Kinabalu. Shangri-La's Rasa Ria er måske kystens bedste hotel, servicen er fantastisk og de fem restauranter alle i den øverste ende. Kort sagt er det nogle dage i dejlig luksus med store swimmingpools, ypperlig service og masser af strandaktiviteter udover hotellets private Orangutang Sanctuary, der fungerer i samarbejde med Sepilok.

Tillæg for alle 3 nætter i deluxe seaview værelse på Shangri-La's Rasa Ria Resort fra 1.880,- per person.

Vi kan varmt anbefale, at du tilføjer et ophold på Tabin Wildlife Resort på denne tur. Fra Lahad Datu kører vi en lille time til Malaysias største reservat på godt 1.200 km². Tabin Wildlife Reserve er ganske overset og ikke særlig besøgt – og hvilken skam – for dyrelivet er unikt. Teknisk set er Tabin sekundær regnskov efter grum skovfældning i 1960'erne og årene frem og i dag nabo til nogle af Borneos store palmeolie plantager, men størrelsen og afsondretheden gør, at dyrene samles og lever i bedste velgående. Således er det formodentlig det eneste sted i Malaysia, hvor der er næsehorn tilbage (regn ikke med at se dem). Af dyreliv kan blandt andet nævnes orangutang, gibbon, langur og to slags maqaque-aber, næsehornsfugle, ugler, odder, vildsvin, hjorte, flyveegern, den ellers uddøde vildbøffel, malaybjørn, den lille vævre leopardkat, junglekat og selvfølgelig Tabins store attraktion, Borneos pygmæelefant.

Vi tager på ture til eksempelvis Lipad muddervulkanen, hvor dyrene kommer og slikker det mineralholdige mudder, og vi tager på køreture i junglen og gåture til eksempelvis det lille fine vandfald og badesø ved Lipad River. Alt i alt er det tre dage og to nætter i junglen, hvor Borneos unikke dyreliv er i højsædet. Som alle steder i Asien, er junglerejser ikke som en safari i Afrika – man skal arbejde for at se dyrelivet, da de ikke kommer i store flokke på savannen, men i højere grad er dybt inde i skoven. Men oplevelsen er ganske fantastisk, og Tabin er efter vores erfaring det sted, hvor man ser flest dyr på Borneo. Vi bor på Tabin Wildlife Resort, hyggelige hytter bygget i en lille dal og tager på ture derfra.

Tillæg for 3 dage/2 nætters ophold på Tabin Wildlife Resort, transfer fra Sakau Rainforest til lodgen og retur fra lodgen til lufthavnen i Lahad Datu, fra 5.480,- per person.

Prisen på vores rejser er forudsat af, at der er plads på laveste flybookingklasse. Det vil kort og godt sige, at du kan risikere stigende priser, hvis du kommer for sent (fx kan det godt svare sig at bestille sin efterårsrejse til i det allertidligste forår).

Stiger priserne grundet sen bestilling eller sen forespørgsel, så bestræber vi os altid på at finde det billigst mulige alternativ. Men husk – det er stort set altid bestillingstidspunktet, der afgør, om du opnår den billigste rejsemulighed.

Foredrag
Periode
Borneo
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
22. jan. 2020 kl. 19:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik