Eventyr i Sabah og badeferie

Oplev næseaber, orangutanger, gibbonaber og pygmæelefanter på Borneo


"Rejen til Borneo - SABAH- er helt klart værd at anbefale til andre rejsende. Det er en " LIVSREJSE"! NÆSEABERNE ...som er så fantastiske og de kan ikke ses andre steder i verdenen,,,Så bare DET er hele rejsen værd."

Rejsen mod Borneo begynder

Afrejse fra København mod Borneo og Sabahs hovedstad, Kota Kinabalu.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Borneo flyrejse

Ankomst Kota Kinabalu

Ved ankomsten til Kota Kinabalu bliver vi mødt med et Kipling Travel skilt i lufthavnen og kørt til hotellet. 

Kota Kinabalu er hovedstad i Sabah-provinsen og beliggende ud til det Sydkinesiske hav på nordvestkysten af Borneo. Byen, der tidligere hed Jesselton, er opkaldt efter Mount Kinabalu, Sydøstasiens højeste bjerg på over 4.000 meter højde. 

Resten af dagen er på egen hånd for en blød landing - velkommen til Borneo.

Sabah hovedstad, Kota Kinabalu

Kota Kinabalu og det Sydkinesiske hav

Et par af dagens mulige højdepunkter:

 • Tag båden ud til Manukan Island eller Mamutik Island
 • Markeder og hyggelige spise muligheder
 • Snorkling i det Sydkinesiske Hav

Vi har hele dagen på egen hånd i Kota Kinabalu, hvor der er masser af markeder og hyggelige gader.

En oplagt udflugt kunne gå ud i Det Sydkinesiske Hav til Manukan Island eller Mamutik Island, hvor der er vidunderlige strande og udsigt til Kota Kinabalu, og på en god dag hele vejen til Mount Kinabalu.
Øerne har rimelig god snorkling, hvor de farvestrålende fisk ses i vandet allerede ved ankomsten.

Morgenmad er inkluderet.

Kota Kinabalu og Manukan Island

Porings højland ved foden af Mount Kinabalu

Tre af dagens højdepunkter:

 • Sydøstasiens højeste bjerg Mount Kinabalu
 • Tropisk regnskov og Canopy vandring blandt trætoppe
 • Varme kilder og smukke udsigter i Kundasang

Efter morgenmaden køres ca. 3 timer gennem det frodige landskab til Poring. Her er mulighed for en helt fantastisk naturoplevelse for de modige – nemlig trætop-vandring. Vi oplever den tropiske regnskov set i fugleperspektiv fra hængebroer, der er udspændt 50 meter oppe i regnskovens trækroner. Poring er kendt for dets varme svovlkilder (Hot Springs) – et ideelt sted at få løsnet de stive muskler op. Stedet har indtil flere pools, med det naturlige opvarmede vand, omgivet af hibiscus og blomsterduftende træer.

Efter badning kører vi videre til foden af Mount Kinabalu til Kinabalu Park, hvor vi ser endemiske orkideer og andre planter og sommerfugle.
I løbet af eftermiddagen kører vi til Kundasang, hvor vi tilbringer resten af dagen i højlandet. Hotellet er relativt simpelt, men området er til gengæld skønt og der er fantastisk udsigt til grønne bjerglandskaber og ikke mindst til selve Mt. Kinabalu.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

Poring Hot Spring og Mt Kinabalu

Sepilok og ophold i regnskoven ved Sepilok

Et par af dagens højdepunkter:

 • Flot dag med kørsel tværs gennem Borneos jungle til nordkysten
 • Overnatning på kanten af Sepilok Orangutang Rehabilitation Centre

Efter opholdet ved foden af Gunung Kinabalu, som Borneos højeste bjerg hedder lokalt, køres fra Kundasang tværs gennem det nordlige Borneo med frodige landkaber og palmeplantager. 

Der køres gennem småbyer som Ranau og Beluran. Ud på eftermiddagen ankommer vi til regnskovensreservatet omkring Sepilok Orangutang Rehabilitation Centre og vores hotel. Her har vi eftermiddagen til afslapning, en svømmetur i poolen.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Kinabalu til Sepilok

Sepilok - næseaber og Rainforest Discovery Centre 

Tre af dagens højdepunkter:

 • Den endemiske næseabe (probiscus monkey) ved Labuk Bay reservatet
 • Mulighed for en vandretur gennem trætoppene på stedets canopy walk
 • Kabili Sepilok Forest Reserve 250 fuglearter, gigantiske flyveegern og andre af junglens sjove dyr

Afhentning på hotellet og kørsel til Labuk Bay næseabe rehabiliteringscenter. Området er tidligere palmeolieplantage, som nu fungerer som reservat for de truede næseaber. Borneo og Sabah er nok mest kendt for sine orangutanger, men det mest specielle dyr er den endemiske næseabe (probiscus monkey) som er ganske truet med under 10.000 individer i naturen. Forhåbentlig ses de i de vilde ved Kinabatangan, men ved Labuk Bay reservatet lever de frit og samtidig er der et alvsprojekt.

Før frokost returneres til hotellet for hvile og om eftermiddagen går det til Rainforest Discovery Centre, der er en del af Kabili Sepilok Forest Reserve. Her lever over 250 fuglearter, det gigantiske flyveegern og andre af junglens sjove dyr. Der er mulighed for en vandretur gennem trætoppene på stedets canopy walk, hvor vi nyder udsigten fra højderne. En flot dag, hvor man får en fornemmelse for Borneos storhed. Ved solnedgang returneres til hotellet. 

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Næseabe, probiscus abe

Orangutanger, flodsejlads og næseaber

Tre af dagens højdepunkter:

 • Oplev Borneos orangutanger helt tæt på i Sepilok Rehabilitation Centre
 • Sukau-regnskoven og Kinabatangan River
 • Aftenen på vores jungle-lodge med alle skovens lyde

Efter morgenmaden er det blevet tid til at besøge det verdensberømte Sepilok Rehabilitation Centre. Sepilok åbnede i 1964 og er et rehabiliteringsprojekt for orangutanger, der er forældreløse, eller der har været holdt i fangenskab. Det er et storslået møde med de 60-80 orangutanger, der lever frit i naturen, men får serveret mad på fastsatte tider. Vi mødes med et par rangers ved et lille foderplateau, hvor de i løbet af få minutter pusler i træerne omkring os. De unge aber, der endnu ikke har lært at klare sig selv, kommer to gange om dagen og får et kosttilskud i form af bananer og mælk. Efterfølgende vises en film om rangernes arbejde med de skønne dyr, hvor vi ser, hvordan aberne lærer at klare sig selv, inden de sættes tilbage til naturen. 

Sen formiddagen forlader vi Sepilok området og kører til junglen - Sukau-regnskoven og Kinabatangan der er Sabahs længste flod. I løbet af eftermiddagen er vi fremme ved lodgen, som ligger direkte ud til floden. Vi nyder aftenen på verandaen og falder i søvn til cikadernes sang.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Sepilok Orangutanger, Kinabatangan

Dyrelivet i Sukau regnskoven

Tre af dagens højdepunkter:

 • Kinabatanganflodens dyreliv i Sukau regnskoven
 • Flodsafari og sejltur måske mulighed for at se pygmæelefant, gibbon, Orangutang og næseabe
 • Mulighed for at opleve Gomantong-grotterne.

Tidlig morgen sejler vi op ad floden, hvor junglens dyr er ved at vågne. Morgenstunden er det tidspunkt, hvor der er mest aktivitet blandt dyrene. Er vi heldige, vil vi højt oppe i trækronerne se orangutangerne. Ved flodbredden er der måske mulighed for at se den lille pygmæelefant (vilde elefanter), den langarmede gibbonabe, odderen, de underholdende og karakteristiske næseaber og selvfølgelig Borneos flotte næsehornsfugle. Vi forlader båden for en stund og tager på junglevandring. Mætte af indtryk sejler vi tilbage til lodgen, hvor vi nyder morgenmaden. Om eftermiddagen er det muligt at tilkøbe en tur til Gomantong-grotterne, der er Sabahs største grottesystem og huser flere millioner flagermus. Alternativt kan vi blive på lodgen og nyde eftermiddagen ved flodbredden og tage på nattesafari.

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet.

Sukau, Kinabatangan

Fra Sukau regnskoven til nordkystens strande

Et par af dagens højdepunkter:

 • Farvel til junglen fra Sukau regnskoven til nordkystens strande
 • Den lille kystby Kinarut, hvor vi har de næste dage ud til det Sydkinesiske hav

Vi forlader dette skønne naturparadis og returnerer mod Sandakan ca 2½ times kørsel fra junglen, hvorfra turen fortsætter til lufthavnen for fly til Kota Kinabalu. Herfra kører vi sydpå til den lille kystby Kinarut, hvor vi har de næste dage ud til det Sydkinesiske hav. Vi bor på Beringgis Beach Resort beliggende direkte ud til stranden. Uden at være luksus, er Beringgis et godt hotel med et fint haveområde og palmelund ned mod stranden og havet. Der er en del tidevand på hele denne del af Borneos kyst, hvorfor den gode swimmingpool giver god mening. Beringgis har selvfølgelig bar og restaurant og pæne værelser - og der er generelt dejligt og roligt ved Kinaruts strande. Der er god tid til at nyde det afslappende liv oven på rundrejsen, de næste dage. 

Morgenmad og frokost er inkluderet.

Mulighed for opgradering til:

Shangri La Rasa Ria - et meget flot resort  beliggende nord for Kota Kinabalu med alle tænkelige faciliteter.
Gayana Marine Resort  dejligt ø-resort - hvor bungalowerne står på pæle i vandet. Gayana Marine Resort har både vandrestier og pragtfulde snorkel/dykker muligheder. Ønskes fantastiske hvide sandstrande ligger søster hotellet Bungaraya Resort kun 15 min væk med båd som sejler på flere gange dagligt. Dette er et meget hyggeligt sted, men bemærk at selvom prisniveauet er oppe på det samme som Shangri-La Rasa Ria, så er service og standard ikke lige så højt som på Shangri-La Rasa Ria).

Morgenmad er inkluderet.

Sukau, Kinabatangan, Kinarut

Afslapning ved Kinarut

Efter en stor rundrejse med Borneos jungle og floder, er der fri de næste par dage på stranden ved Kinarut eller swimmingpoolen på vores hotel.

Morgenmad er inkluderet.

Borneo strand

Afslapning ved Kinarut

Vi nyder de næste par dage på stranden ved Kinarut eller swimmingpoolen på vores hotel. 

Morgenmad er inkluderet.

Kinarut strand

Afslapning ved Kinarut

Vi nyder de næste par dage på stranden ved Kinarut eller swimmingpoolen på vores hotel. 

Morgenmad er inkluderet.

Rasa RIa Borneo, Bunga Raya Borneo Gayana Borneo

Rejse fra Kinarut til Kota Kinabalu

Efter en skøn og oplevelsesrig rundrejse på Borneo køres mod lufthavnen for hjemrejse.

Morgenmad og måltider på flyrejsen er inkluderet.

Dag 13

Ankomst til København

Vi ankommer i løbet af dagen til København efter en stor Borneo rundrejse i Sabah.

Velkommen hjem.

Malaysia rejse
Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
10. jan. - 25. mar. 2020
19.298,-

26. mar. - 12. apr. 2020
19.998,-

13. apr. - 19. jun. 2020
18.498,-

20. jun. - 31. jul. 2020
23.298,-

1. sep. - 9. dec. 2020
18.998,-

10. dec. 2020 - 9. jan. 2021
Kontakt os

10. jan. - 31. mar. 2021
19.498,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Kota Kinabalu retur på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og afgifter på den internationale flystrækning
 • Flyrejse Sandakan-Kota Kinabalu på økonomiklasse
 • Alle nævnte transporter i programmet
 • Overnatninger i delt dobbeltværelse på turistklasse hoteller
 •   2 nætter på Jesselton Hotel i Kota Kinabalu
 •   1 nat på Celyn Resort Kinabalu i Kundasang
 •   2 nætter på MY Nature Resort ved Sepilok regnskov
 •   2 nætter på Kinabatangan Riverside Lodge i Sukau Rainforest
 •   4 nætter på Beringgis Beach Resort i Kinarut
 • Morgenmad, som nævnt i programmet
 • 5 x frokost, som nævnt i programmet
 • 4 x aftensmad, som nævnt i programmet
 • Rundture og sightseeing i små grupper med engelsktalende lokalguide 
 • Entreer ved seværdigheder
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Turistskat indført 1. september 2017 MYR 10,- pr. værelse pr. nat - betales lokalt
 • Afrejse med fly fra f.eks Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

BØRNERABAT

 • Børnerabat for 1 barn med 2 voksne (2-11 år): 5.000,-
Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Tabin Wildlife Reserve
Forlængelse til Tabin Wildlife Reserve
Pris fra 5.998 kr./person
Nexus pool aftenstemning
Opgradering på badeferien - Nexus
Pris fra 1.450 kr./person
Shangri La Rasa Ria luftfoto
Opgradering på badeferien - Shangri La Rasa Ria
Pris fra 3.998 kr./person
Bungaraya bådbro
Opgradering på badeferien - Bunga Raya Island Resort
Pris fra 3.698 kr./person
Tillæg for enkeltværelse - alle nætter
Pris fra 3.598 kr./person
Praktisk information

Bedste rejsetid: Fra November til og med august. Hele året er muligt.

Type: Individuel naturrejse med lokale guider

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse året rundt. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

 

Tabin Wildlife reserve - blandt Borneos allerbedste naturreservater

Vi kan varmt anbefale, at du tilføjer et ophold i Tabin Wildlife Reserve på denne tur. Fra Lahad Datu kører vi en lille time til Malaysias største reservat på godt 1.200 km2. Tabin Wildlife Reserve er ganske overset og ikke særlig besøgt – og hvilken skam, for dyrelivet er unikt. Teknisk set er Tabin sekundær regnskov efter grum skovfældning i 1960'erne og årene frem og i dag nabo til nogle af Borneos store palmeolieplantager, men størrelsen og afsondretheden gør, at dyrene samles og lever i bedste velgående. Således er det formodentlig det eneste sted i Malaysia, hvor der er næsehorn tilbage (regn dog ikke med at se dem). Af dyreliv kan blandt andet nævnes orangutang, gibbon, langur og to slags maqaque-aber, næsehornsfugle, ugler, odder, vildsvin, hjorte, flyveegern, den ellers uddøde vildbøffel, malaybjørn, den lille vævre leopardkat, junglekat og selvfølgelig Tabins store attraktion, Borneos pygmæelefant.

Vi tager på forskellige ture, fx til Lipad muddervulkanen, hvor dyrene kommer og slikker det mineralholdige mudder, på køreture i junglen og gåture til det lille fine vandfald og badesø ved Lipad River. Alt i alt er det tre dage og to nætter i junglen, hvor Borneos unikke dyreliv er i højsædet. Som alle steder i Asien er junglerejser ikke som en safari i Afrika – man skal arbejde for at se dyrelivet, da de ikke kommer i store flokke på savannen, men i højere grad er dybt inde i skoven. Men oplevelsen er ganske fantastisk, og Tabin er efter vores erfaring det sted, hvor man ser flest dyr på Borneo.

Vi bor i Tabin Wildlife Lodge, i dejlige og hyggelige hytter bygget i en lille dal og tager på ture derfra. Tabin Wildlife Lodge er stadig det eneste overnatningssted i Tabin på Borneo - og gudskelov for det!

Ønsker du lidt luksus de sidste dage, kan vi anbefale Shangri La Rasa Ria Resort beliggende en halv times kørsel nord for Kota Kinabalu.

Sabahs Shangri La Rasa Ria er måske nok kystens bedste hotel, servicen er fantastisk, og de fem restauranter er alle i den øverste ende.
Kort sagt er det nogle dage i dejlig luksus med store swimmingpools, ypperlig service og masser af strandaktiviteter udover hotellets private Orangutang Sanctuary, der fungerer i samarbejde med Sepilok.

Meget anbefalelsesværdigt, hvis man ønsker lidt lækkert efter Borneorundrejsen.

Prisen på vores rejser forudsætter, at der er plads på laveste flybookingklasse. Det vil kort og godt sige, at du kan risikere stigende priser, hvis du kommer for sent (fx kan det godt svare sig at bestille sin efterårsrejse i det allertidligste forår).
Stiger priserne grundet sen bestilling eller sen forespørgsel, så bestræber vi os altid på at finde det billigst mulige alternativ. Men husk – det er stort set altid bestillingstidspunktet, der afgør, om du opnår den billigste rejsemulighed.

Foredrag
Periode
Borneo
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
22. jan. 2020 kl. 19:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik