Antal dage: 14
Priser fra: 21.598,-
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Mt. Kinabalu 4.095 meter

Storslåede naturoplevelser og bestigning af Sydøstasiens højeste bjerg, Mount KinabaluEventyret begynder

Vi flyver fra København til Malaysia. 

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Dag 1

Ankomst til Kota Kinabalu

Ved ankomsten til Kota Kinabalu bliver vi mødt af vores repræsentant, der står klar med et Kipling Travel skilt i lufthavnen. Kota Kinabalu er hovedstad i Sabah-provinsen og beliggende på nordvestkysten af Borneo. Byen er opkaldt efter Mount Kinabalu, Sydøstasiens højeste bjerg på over 4.000 meter højde. Vi kører til vores hotel, hvor vi nyder aftenen.

Dag 2

Kota Kinabalu

Vi har hele dagen i Kota Kinabalu, hvor der er masser af markeder og hyggelige gader. En oplagt udflugt kunne gå ud i Det Sydkinesiske Hav til Manukan Island eller Mamutik Island, hvor der er vidunderlige strande og udsigt til Kota Kinabalu, og på en god dag kan vi se hele vejen til Mount Kinabalu. Øerne har rimelig god snorkling, hvor de farvestrålende fisk ses i vandet allerede ved ankomsten.

Morgenmad er inkluderet.

mt-kinabalu-4095meter-fisk

Poring & Mount Kinabalu

Efter morgenmaden køres der knap tre timer til Kinabalus skråninger og gennem det frodige landskab til Poring. Her er mulighed for en helt fantastisk naturoplevelse for de modige, nemlig en lille trætop-vandring. Vi oplever den tropiske regnskov set i fugleperspektiv, fra hængebroer der er udspændt 50 meter oppe i regnskovens trækroner. Poring er kendt for dets varme svovlkilder (Hot Springs) – et ideelt sted at få løsnet de stive muskler op. Stedet har indtil flere pools, med det naturlige opvarmede vand, omgivet af hibiscus og blomsterduftende træer. I løbet af eftermiddagen køres til Mount Kinabalu, hvor vi overnatter på bjergets lavere skråninger.

Overnatning i Kinabalu Park (eller lignende sted).

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 4

Mt Kinabalu trekking starter

Vi tager til nationalpark-posten ved Timpohon Gate i 1.866 meters højde. Herfra starter Kinabalu-trekket, og trekkingturen går fra det lille hus, ned og derefter op mod Carson’s Falls vandfaldet og videre op til Pondok i 2.286 meters højde. Det er varmt, og stien er til tider glat og fugtig. Vi fortsætter gennem den forrygende skov og kommer efter en pæn og til tider ret krævende dag op til hytten, Laban Rata, i 3.272 meters højde.

Overnatning typisk i 4-personers værelser. Her spiser og hviler vi inden topdagen.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 5

Bestigning af 4.095 meter, Mt. Kinabalu

Vi er gået tidligt i seng og vækkes typisk mellem 02:00 og 03:00 for at være i nærheden af toppen til solopgang. Her er bestemt koldere, og vi skal have godt med tøj på her fra 3.272 meter og så de næste 1.000 meters opstigning. Vi starter ud i pandelygtens skær og går over ren klippe, hvor der er lagt en mellemting mellem trapper og træstiger ud for at gøre opstigningen lettere. Efter en god times tid kommer vi til Sayat Sayat hytten i 3.668 meters højde beliggende i det mest forrygende klippelandskab reelt set med udsigt til toppen af Mount Kinabalu…. Men ak, der er langt endnu. Vores Kinabalu trekkingtur fortsætter over Panar Rock Face. På det sidste stykke stejler det til, og vi mærker tydeligt højden – lungerne er på overarbejde. Efter et par timer fra den ydmyge hytte kommer vi på toppen af Kinabalu, til Low's Peak. Vi skal dog hele vejen til Laban Rata igen og videre til nationalpark-gaten. Allersidst på dagen tager vi, meget brugte, tilbage til Kota Kinabalu, hvor vi igen overnatter på hotel.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

mt-kinabalu-4095meter-skov-trek

Sepilok og ophold i regnskoven ved Sepilok

Efter morgenmaden går turen til Kota Kinabalu, hvorfra vi flyver til Sandakan. Her bliver vi hentet og kørt til ud til regnskovensreservatet omkring Sepilok Orangutang Rehabilitation Centre og vores hotel. Her har vi eftermiddagen til afslapning og evt. en svømmeturi poolen.

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

Dag 7

Sepilok - næseaber og Rainforest Discovery Centre 

Afhentning på hotellet og kørsel til Labuk Bay næseabe rehabiliteringscenter. Området er tidligere palmeolieplantage, som nu fungerer som reservat for de truede næseaber. Borneo og Sabah er nok mest kendt for sine orangutanger, men det mest specielle dyr er den endemiske næseabe (probiscus monkey) som er ganske truet med under 10.000 individer i naturen. Forhåbentlig ses de i de vilde ved Kinabatangan, men ved Labuk Bay reservatet lever de frit og samtidig er der et alvsprojekt.

Før frokost returneres til hotellet for hvile og om eftermiddagen går det til Rainforest Discovery Centre, der er en del af Kabili Sepilok Forest Reserve. Her lever over 250 fuglearter, det gigantiske flyveegern og andre af junglens sjove dyr. Der er mulighed for en vandretur gennem trætoppene på stedets canopy walk, hvor vi nyder udsigten fra højderne. En flot dag, hvor man får en fornemmelse for Borneos storhed. Ved solnedgang returneres til hotellet. 

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

mt-kinabalu-4095meter-skildpadde-unge

Orangutanger, flodsejlads og næseaber

Efter morgenmaden er det blevet tid til at besøge det verdensberømte Sepilok Rehabilitation Centre. Sepilok åbnede i 1964 og er et rehabiliteringsprojekt for orangutanger, der er forældreløse, eller der har været holdt i fangenskab. Det er et storslået møde med de 60-80 orangutanger, der lever frit i naturen, men får serveret mad på fastsatte tider. Vi mødes med et par rangers ved et lille foderplateau, hvor de i løbet af få minutter pusler i træerne omkring os. De unge aber, der endnu ikke har lært at klare sig selv, kommer to gange om dagen og får et kosttilskud i form af bananer og mælk. Efterfølgende vises en film om rangernes arbejde med de skønne dyr, hvor vi ser, hvordan aberne lærer at klare sig selv, inden de sættes tilbage til naturen. 

Sen formiddagen forlader vi Sepilok området og kører til junglen - Sukau-regnskoven og Kinabatangan der er Sabahs længste flod. I løbet af eftermiddagen er vi fremme ved lodgen, som ligger direkte ud til floden. Vi nyder aftenen på verandaen og falder i søvn til cikadernes sang.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 9

Sukaus jungle og sejltur

Tidlig morgen sejler vi op ad floden, hvor junglens dyr er ved at vågne, og det er det tidspunkt, hvor der er mest aktivitet blandt dyrene. Er vi heldige, vil vi højt oppe i trækronerne se orangutangerne. Ved flodbredden er der måske mulighed for at se en lille flok vilde elefanter, et par langarmede gibboner eller den karakteristiske næseabe. Vi forlader båden for en stund og tager på junglevandring. Mættet af indtryk sejler vi tilbage til lodgen, hvor vi nyder morgenmaden.

Om eftermiddagen er det muligt at tilkøbe en tur til Gomantong-grotterne, der er Sabahs største grottesystem og huser flere millioner flagermus. Alternativt kan vi blive på lodgen og nyde eftermiddagen ved flodbredden og tage på nattesafari. 

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

mt-kinabalu-4095meter-elefant

Fra Sukau regnskoven til nordkystens strande

Vi forlader dette skønne naturparadis og returnerer mod Sandakan ca 2½ times kørsel fra junglen, hvorfra turen fortsætter til lufthavnen for fly til Kota Kinabalu. Herfra kører vi sydpå til den lille kystby Kinarut, hvor vi har de næste dage ud til det Sydkinesiske hav. Vi bor på Beringgis Beach Resort beliggende direkte ud til stranden. Uden at være luksus, er Beringgis et godt hotel med et fint haveområde og palmelund ned mod stranden og havet. Der er en del tidevand på hele denne del af Borneos kyst, hvorfor den gode swimmingpool giver god mening. Beringgis har selvfølgelig bar og restaurant og pæne værelser - og der er generelt dejligt og roligt ved Kinaruts strande. Der er god tid til at nyde det afslappende liv oven på rundrejsen, de næste dage. 

Morgenmad og frokost er inkluderet.

 

Mulighed for opgradering til:

Shangri La Rasa Ria
 Resort (nord for Kota Kinabalu) eller 

Gayana Marine Resort (dejligt ø-resort - hvor bungalowerne står på pæle i vandet. Gayana Marine Resort har både vandrestier og pragtfulde snorkel/dykker muligheder. Ønskes fantastiske hvide sandstrande ligger søster hotellet Bungaraya Resort kun 15 min væk med båd som sejler på flere gange dagligt. Dette er et meget hyggeligt sted, men bemærk at selvom prisniveauet er oppe på det samme som Shangri-La Rasa Ria, så er service og standard ikke lige så højt som på Shangri-La Rasa Ria).

Morgenmad er inkluderet.

Dag 11

Badeferie i Kinarut

Endnu en dag til afslapning ved stranden eller poolen. Der er også mulighed for selv at arrangere en bytur til Kota Kinabalu.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 12

Hjemrejse begynder

Efter en skøn og oplevelsesrig rundrejse på Borneo køres mod lufthavnen for hjemrejse.

Morgenmad og måltider på flyrejsen er inkluderet.

Dag 13

Ankomst til København

Vi ankommer i løbet af dagen til København.

Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
10. jan. - 25. mar. 2020
22.998,-

26. mar. - 12. apr. 2020
23.998,-

13. apr. - 19. jun. 2020
21.998,-

20. jun. - 31. jul. 2020
27.298,-

1. aug. - 31. aug. 2020
23.298,-

1. sep. - 10. dec. 2020
22.798,-

10. dec. 2020 - 9. jan. 2021
Kontakt os

10. jan. - 31. mar. 2021
22.798,-


 

INKLUDERET

 • Flyrejse København-Kota Kinabalu retur på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og afgifter på den internationale flystrækning
 • Flyrejse Kota Kinabalu - Sandakan t/r på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Alle nævnte transporter
 • Overnatninger på hotel i delt dobbeltværelse på turistklasse, inkl. morgenmad
 •   3 nætter på Jesselton Hotel i Kota Kinabalu
 •   1 nat på Hill Lodge i Kinabalu Park (eller lignende sted)
 •   2 nætter på MY Nature Resort ved Sepilok regnskov
 •   2 nætter på Kinabatangan Riverside Lodge i Sukau Rainforest
 •   2 nætter på Beringgis Beach Resort i Kinarut
 •   1 nat på Laban Rata Guesthouse (eller lignende sted), sovesal med fælles bad
 • 7 x frokost & 5 x aftensmad, som nævnt i programmet
 • Rundture og sightseeing i små grupper med engelsktalende lokalguide
 • Entreer ved seværdigheder
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

 

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales). Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække højdeturer og bjergbestigning. Gouda rejseforsikring dækker bjergbestigning og trekking i alle højder.
 • Turistskat indført 1. september 2017 MYR 10,- pr. værelse pr. nat - betales lokalt
 • Afrejse med fly fra f.eks Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet” 
Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Tabin Wildlife Reserve
Forlængelse til Tabin Wildlife Reserve
Pris fra 5.998 kr./person
Nexus pool aftenstemning
Opgradering på badeferien - Nexus
Pris fra 450 kr./person
Shangri La Rasa Ria luftfoto
Opgradering på badeferien - Shangri La Rasa Ria
Pris fra 1.998 kr./person
Bungaraya bådbro
Opgradering på badeferien - Bunga Raya Island Resort
Pris fra 1.898 kr./person
Tillæg for enkeltværelse - alle nætter
Pris fra 4.198 kr./person
Praktisk information

Bedste rejsetid: Februar til april er bedst. Maj til august er god. Oktober til ultimo december er den dårligste periode. Januar og september er mellemgode perioder.

Graduering: Grad C

Type: Individuel naturrejse med lokale guider

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske. Obs: Vi anbefaler at man er 14 år eller derover på Mt. Kinabalu

Kinabalu tiladelser: Der er ekstremt få tilladelser til at bestige Mount Kinabalu, hvorfor I skal overveje rejsen i meget god tid og samtidig gerne være lidt fleksible på programmet.

Ønsker du lidt luksus de sidste dage, kan vi anbefale Shangri-La's Rasa Ria Resort beliggende en halv times kørsel nord for Kota Kinabalu. Shangri-La's Rasa Ria er måske kystens bedste hotel, servicen er fantastisk, og de fem restauranter er alle i den øverste ende. Kort sagt er det nogle dage i dejlig luksus med store swimmingpools, ypperlig service og masser af strandaktiviteter udover hotellets private Orangutang Sanctuary, der fungerer i samarbejde med Sepilok.

Vi kan varmt anbefale, at du tilføjer et ophold i Tabin Wildlife Reserve på denne tur. Fra Lahad Datu kører vi en lille time til Malaysias største reservat på godt 1.200 km2. Tabin Wildlife Reserve er ganske overset og ikke særlig besøgt – og hvilken skam for dyrelivet er unikt. Teknisk set er Tabin sekundær regnskov efter grum skovfældning i 1960'erne og årene frem og i dag nabo til nogle af Borneos store palmeolieplantager, men størrelsen og afsondretheden gør, at dyrene samles og lever i bedste velgående. Således er det formodentlig det eneste sted i Malaysia, hvor der er næsehorn tilbage (regn dog ikke med at se dem). Af dyreliv kan blandt andet nævnes orangutang, gibbon, langur og to slags maqaque aber, næsehornsfugle, ugler, odder, vildsvin, hjorte, flyveegern, den ellers uddøde vildbøffel, malaybjørn, den lille vævre leopardkat, junglekat og selvfølgelig Tabins store attraktion – Borneos pygmæelefant.

Vi tager på ture til eksempelvis Lipad muddervulkanen, hvor dyrene kommer og slikker det mineralholdige mudder, på køreture i junglen og gåture til det lille fine vandfald og badesø ved Lipad River. Alt i alt er det tre dage og to nætter i junglen, hvor Borneos unikke dyreliv er i højsædet. Som alle steder i Asien er junglerejser ikke som en safari i Afrika – man skal arbejde for at se dyrelivet, da de ikke kommer i store flokke på savannen, men i højere grad findes dybt inde i skoven. Men oplevelsen er ganske fantastisk, og Tabin er efter vores erfaring det sted, hvor man ser flest dyr på Borneo. Vi bor på Tabin Wildlife Resort, hyggelige hytter bygget i en lille dal og tager på ture derfra.

Mount Kinabalu bestigning

Beklædning – tænk i lag på lag

Den bedste måde at gardere sig mod vejrets luner, er ved at være fleksibel – og det er du med lag-på-lag-metoden.

Fra nationalpark Gaten ved Timpohon Gate til Laban Rata, kan du oftest nøjes med shorts og t-shirt, alternativt en let trøje og vandrebukser og selvfølgelig gode vandrestøvler. Der er køligt morgen og aften ved Laban Rata som ligger i knap 3.300 meter.

Næste dag går det mod toppen og i og med, at topdagen starter tidligt, skal der lidt varmt tøj til. Temperaturen kan komme ned omkring 0 grader og der kan være vind.

Desuden ligger Mt. Kinabalu midt i regnskoven, da der let kommer byger eller regn – dog som oftest om eftermiddagen, hvorfor der altid skal medbringes godt regntøj.

 

Forslag til pakkeliste:

Hovedet

 • Hat/kasket 
 • Hue
 • Solbriller. Et par gode solbriller er essentielle.
 • Vandrestøvler. Der er en vis tendens til at vælge meget kraftige alpinstøvler, men det er der slet ikke behov for. Vælg et par mellem- til kraftige vandrestøvler med god ankelstøtte, der har en pasform der passer netop din fod perfekt.
 • Sandaler eller klip-klapper. Efter mange timer i støvlerne er det fantastisk at få lidt luft til fødderne... De er også gode før og efter turen samt på evt. efterfølgende safari/strandferie. 
 • Sokker. Gode sokker er meget vigtige. Sammen med gode støvler, nedsætter de risikoen for vabler betragteligt. Hav gerne vandresokker af forskellig tykkelse med.
 • Handsker. Er du 'god' til at fryse hænderne, kan kraftigere handsker/vanter overvejes.
 • Tynd skaljakke. En let regnjakke er essentiel
 • Varm trøje, fleece eller tilsvarende
 • Undertøj 
 • Skjorte/T-shirts. Der skal vandres mange timer i høj sol og vind, så skjorter er rigtig gode til at snuppe en del af vinden samt skærme arme og krop mod solen. Vælg skjorter uden for megen bomuld. T-shirts er også gode - både for sig og som inderste lag højere oppe på bjerget. Vælg uld eller kunststof udgaverne. 
 • Vandrebukser. Medbring nogen som tørrer hurtigt. Om du vil have en model med 100 lommer, aflynelige ben, osv. er op til dig. Vi anbefaler modeller af nylon eller polyester - evt. iblandet en smule bomuld.
 • Shorts 
 • Tøj til byerne
 • Mindre rygsæk. Du skal bære dit grej fra Gaten til Laban Rata, samt have lidt tøj med på topdagen. Der skal være plads til regntøj, en varm trøje, en hue, solcreme, en snack, de tynde handsker og hvad man ellers får brug for i løbet af dagen. Dvs. man har brug for en hverdagsrygsæk, en teknisk rygsæk eller en vandrerygsæk på omkring 30-45 liter.
 • Plasticposer eller andet at pakke tøj i, nede i rygsækken
 • Vandrestave. En god måde at få ekstra balance og aflastning af sine knæ. Teleskop typen er nem at sætte fast på rygsækken, når de ikke er i brug.
 • Pandelampe. Uundværlig. En pandelampe med flere LED-diodetyper er bedst.
 • Håndklæde. Et hurtigttørrende håndklæde er praktisk
 • Vandflaske/drikkesystem. Sørg for at have min 1½ liters drikkeflasker med til vand. Og drik rigeligt på vandreturen. Det er en god idé at medbringe vandrensningstabletter (eller filter) til vandet på bjerget
 • Lommekniv eller multitool 
 • Førstehjælp & medicin. Et førstehjælpssæt er altid godt at have ved hånden. Husk Compeed (og lakrids eller andet slik….), sportstape plaster osv. til evt. vabler og en løs ankel.
 • Solcreme med høj faktor og læbepomade med solbeskyttelse
 • Myggespray
 • Toiletsager inkl. neglesaks
 • Kamera og ekstra hukommelseskort samt oplader til batteri
 • Dagbog
 • Læsebog
 • Liste med kontaktadresser
 • Pas, penge, rejsedokumenter, pasfoto til trekkingpermit mm.
 • Check også afsnittet ”rejseapotek”

Rabataftaler

Som Kipling Travel gæst får du 10 % rabat på dit udstyr i følgende butikker: 

 

Foredrag
Periode
Borneo
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
22. jan. 2020 kl. 19:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik