Oplev et eksotisk dyreliv
& bestig Mt. Kinabalu
Antal dage: 14
Priser fra: 22.998,-
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Mt. Kinabalu 4.095 meter

Storslåede naturoplevelser og bestigning af Sydøstasiens højeste bjerg, Mount Kinabalu

 

Velkommen til Mt. Kinabalu, Sydøstasiens højeste bjerg på 4.095 meter. Trekkingturen til Mount Kinabalu på 4.095 meter er ganske udfordrende, hvor første dag starter i junglen nær Poring Hot Springs, inden det går op gennem regnskoven med vandfald og forrygende udsigter til Laban Rata i 3.272 meters højde, hvor der overnattes. Topdagen på nær 900 meter start tidligt og stiger med forbløffende hast, indtil toppen af Mount Kinabalu nås. 

 

Fra trekkingturen fortsættes på på bedste Borneo Classic vis med orangutanger, i Sepilok, næseaber og pygmæ elefanter i Sukau og Kinabatanganfloden. Det ender altsammen på strandene syd for Kinabalu, inden rejsen går hjemover. Velkommen til et forrygende og aktivt eventyr på Borneo • Mt. Kinabalu - vandring på Borneos og Sydøstasiens højeste bjerg
 • Vandretur og snorkeling ved Gaya Island ud for Kota Kinabalu
 • Orangutanger - oplev den eneste egentlige trælevende menneskeabe 
 • Kinabatanganfloden og regnskoven i Sukau
 • Havskildpadder tu Turtle Island (Selingan Island)
 • Kinaruts skønne strande - afsluttende med badeferie
1.

Afrejse mod Borneo

Dag 1

Eventyret begynder

Vi flyver fra København til Malaysia. 

Mad på flyrejsen er inkluderet.

2.

Ankomst til Kota Kinabalu

Dag 2

Ankomst til Kota Kinabalu

Ved ankomsten til Kota Kinabalu bliver vi mødt af vores repræsentant, der står klar med et Kipling Travel skilt i lufthavnen. Kota Kinabalu er hovedstad i Sabah-provinsen og beliggende på nordvestkysten af Borneo. Byen er opkaldt efter Mount Kinabalu, Sydøstasiens højeste bjerg på over 4.000 meter højde. Vi kører til vores hotel, hvor vi nyder aftenen.

3.

Kota Kinabalu, mulighed for snorkling og strande

mt-kinabalu-4095meter-fisk

Kota Kinabalu

Vi har hele dagen i Kota Kinabalu, hvor der er masser af markeder og hyggelige gader. En oplagt udflugt kunne gå ud i Det Sydkinesiske Hav til Manukan Island eller Mamutik Island, hvor der er vidunderlige strande og udsigt til Kota Kinabalu, og på en god dag kan vi se hele vejen til Mount Kinabalu. Øerne har rimelig god snorkling, hvor de farvestrålende fisk ses i vandet allerede ved ankomsten.

Morgenmad er inkluderet.

4.

Kota Kinabalu via Poring Hot Springs til Mt Kinabalu

Dag 4

Poring & Mount Kinabalu

Efter morgenmaden køres der knap tre timer til Kinabalus skråninger og gennem det frodige landskab til Poring. Her er mulighed for en helt fantastisk naturoplevelse for de modige, nemlig en lille trætop-vandring. Vi oplever den tropiske regnskov set i fugleperspektiv, fra hængebroer der er udspændt 50 meter oppe i regnskovens trækroner. Poring er kendt for dets varme svovlkilder (Hot Springs) – et ideelt sted at få løsnet de stive muskler op. Stedet har indtil flere pools, med det naturlige opvarmede vand, omgivet af hibiscus og blomsterduftende træer. I løbet af eftermiddagen køres til Mount Kinabalu, hvor vi overnatter på bjergets lavere skråninger.

Overnatning i Kinabalu Park (eller lignende sted).

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

5.

Mt Kinabalu trekking – Laban Rata 3.272 meter

Dag 5

Mt Kinabalu trekking starter

Vi tager til nationalpark-posten ved Timpohon Gate i 1.866 meters højde. Herfra starter Kinabalu-trekket, og trekkingturen går fra det lille hus, ned og derefter op mod Carson’s Falls vandfaldet og videre op til Pondok i 2.286 meters højde. Det er varmt, og stien er til tider glat og fugtig. Vi fortsætter gennem den forrygende skov og kommer efter en pæn og til tider ret krævende dag op til hytten, Laban Rata, i 3.272 meters højde.

Overnatning typisk i 4-personers værelser. Her spiser og hviler vi inden topdagen.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

6.

Bestigning af Mt Kinabalu, 4.095 meter – Sydøstasiens højeste bjerg

mt-kinabalu-4095meter-skov-trek

Bestigning af 4.095 meter, Mt. Kinabalu

Vi er gået tidligt i seng og vækkes typisk mellem 02:00 og 03:00 for at være i nærheden af toppen til solopgang. Her er bestemt koldere, og vi skal have godt med tøj på her fra 3.272 meter og så de næste 1.000 meters opstigning. Vi starter ud i pandelygtens skær og går over ren klippe, hvor der er lagt en mellemting mellem trapper og træstiger ud for at gøre opstigningen lettere. Efter en god times tid kommer vi til Sayat Sayat hytten i 3.668 meters højde beliggende i det mest forrygende klippelandskab reelt set med udsigt til toppen af Mount Kinabalu…. Men ak, der er langt endnu. Vores Kinabalu trekkingtur fortsætter over Panar Rock Face. På det sidste stykke stejler det til, og vi mærker tydeligt højden – lungerne er på overarbejde. Efter et par timer fra den ydmyge hytte kommer vi på toppen af Kinabalu, til Low's Peak. Vi skal dog hele vejen til Laban Rata igen og videre til nationalpark-gaten. Allersidst på dagen tager vi, meget brugte, tilbage til Kota Kinabalu, hvor vi igen overnatter på hotel.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

7.

Fly til Sandakan, videre til Sepilok

Dag 7

Sepilok og ophold i regnskoven ved Sepilok

Efter morgenmaden går turen til Kota Kinabalu, hvorfra vi flyver til Sandakan. Her bliver vi hentet og kørt til ud til regnskovensreservatet omkring Sepilok Orangutang Rehabilitation Centre og vores hotel. Her har vi eftermiddagen til afslapning og evt. en svømmeturi poolen.

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

8.

Sepilok - Labuk Bay Rainforest Discovery Centre

mt-kinabalu-4095meter-skildpadde-unge

Sepilok - næseaber og Rainforest Discovery Centre 

Afhentning på hotellet og kørsel til Labuk Bay næseabe rehabiliteringscenter. Området er tidligere palmeolieplantage, som nu fungerer som reservat for de truede næseaber. Borneo og Sabah er nok mest kendt for sine orangutanger, men det mest specielle dyr er den endemiske næseabe (probiscus monkey) som er ganske truet med under 10.000 individer i naturen. Forhåbentlig ses de i de vilde ved Kinabatangan, men ved Labuk Bay reservatet lever de frit og samtidig er der et alvsprojekt.

Før frokost returneres til hotellet for hvile og om eftermiddagen går det til Rainforest Discovery Centre, der er en del af Kabili Sepilok Forest Reserve. Her lever over 250 fuglearter, det gigantiske flyveegern og andre af junglens sjove dyr. Der er mulighed for en vandretur gennem trætoppene på stedets canopy walk, hvor vi nyder udsigten fra højderne. En flot dag, hvor man får en fornemmelse for Borneos storhed. Ved solnedgang returneres til hotellet. 

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

9.

Orangutanger og Kinabatanganflodens jungleliv i Sukaus regnskov

Dag 9

Orangutanger, flodsejlads og næseaber

Efter morgenmaden er det blevet tid til at besøge det verdensberømte Sepilok Rehabilitation Centre. Sepilok åbnede i 1964 og er et rehabiliteringsprojekt for orangutanger, der er forældreløse, eller der har været holdt i fangenskab. Det er et storslået møde med de 60-80 orangutanger, der lever frit i naturen, men får serveret mad på fastsatte tider. Vi mødes med et par rangers ved et lille foderplateau, hvor de i løbet af få minutter pusler i træerne omkring os. De unge aber, der endnu ikke har lært at klare sig selv, kommer to gange om dagen og får et kosttilskud i form af bananer og mælk. Efterfølgende vises en film om rangernes arbejde med de skønne dyr, hvor vi ser, hvordan aberne lærer at klare sig selv, inden de sættes tilbage til naturen. 

Sen formiddagen forlader vi Sepilok området og kører til junglen - Sukau-regnskoven og Kinabatangan der er Sabahs længste flod. I løbet af eftermiddagen er vi fremme ved lodgen, som ligger direkte ud til floden. Vi nyder aftenen på verandaen og falder i søvn til cikadernes sang.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

10.

Sukaus jungle, sejltur på Oxbow Lake, næseaber og elefanter

mt-kinabalu-4095meter-elefant

Sukaus jungle og sejltur

Tidlig morgen sejler vi op ad floden, hvor junglens dyr er ved at vågne, og det er det tidspunkt, hvor der er mest aktivitet blandt dyrene. Er vi heldige, vil vi højt oppe i trækronerne se orangutangerne. Ved flodbredden er der måske mulighed for at se en lille flok vilde elefanter, et par langarmede gibboner eller den karakteristiske næseabe. Vi forlader båden for en stund og tager på junglevandring. Mættet af indtryk sejler vi tilbage til lodgen, hvor vi nyder morgenmaden.

Om eftermiddagen er det muligt at tilkøbe en tur til Gomantong-grotterne, der er Sabahs største grottesystem og huser flere millioner flagermus. Alternativt kan vi blive på lodgen og nyde eftermiddagen ved flodbredden og tage på nattesafari. 

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

11.

Borneos jungle i Sukau – Sandakan – den lille kystby Kinarut

Dag 11

Fra Sukau regnskoven til nordkystens strande

Vi forlader dette skønne naturparadis og returnerer mod Sandakan ca 2½ times kørsel fra junglen, hvorfra turen fortsætter til lufthavnen for fly til Kota Kinabalu. Herfra kører vi sydpå til den lille kystby Kinarut, hvor vi har de næste dage ud til det Sydkinesiske hav. Vi bor på Beringgis Beach Resort beliggende direkte ud til stranden. Uden at være luksus, er Beringgis et godt hotel med et fint haveområde og palmelund ned mod stranden og havet. Der er en del tidevand på hele denne del af Borneos kyst, hvorfor den gode swimmingpool giver god mening. Beringgis har selvfølgelig bar og restaurant og pæne værelser - og der er generelt dejligt og roligt ved Kinaruts strande. Der er god tid til at nyde det afslappende liv oven på rundrejsen, de næste dage. 

Morgenmad og frokost er inkluderet.

 

Mulighed for opgradering til:

Shangri La Rasa Ria
 Resort (nord for Kota Kinabalu) eller 

Gayana Marine Resort (dejligt ø-resort - hvor bungalowerne står på pæle i vandet. Gayana Marine Resort har både vandrestier og pragtfulde snorkel/dykker muligheder. Ønskes fantastiske hvide sandstrande ligger søster hotellet Bungaraya Resort kun 15 min væk med båd som sejler på flere gange dagligt. Dette er et meget hyggeligt sted, men bemærk at selvom prisniveauet er oppe på det samme som Shangri-La Rasa Ria, så er service og standard ikke lige så højt som på Shangri-La Rasa Ria).

Morgenmad er inkluderet.

12.

Kinarut, badeferie

Dag 12

Badeferie i Kinarut

Endnu en dag til afslapning ved stranden eller poolen. Der er også mulighed for selv at arrangere en bytur til Kota Kinabalu.

Morgenmad er inkluderet.

13.

Kinarut – Kota Kinabalu samt hjemrejse

Dag 13

Hjemrejse begynder

Efter en skøn og oplevelsesrig rundrejse på Borneo køres mod lufthavnen for hjemrejse.

Morgenmad og måltider på flyrejsen er inkluderet.

14.

Ankomst til København

Ankomst til København

Vi ankommer i løbet af dagen til København.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
1. november - 9. december 2018
23.498,-
22.998,-

10. december 2018 - 9. januar 2019
Kontakt os
Kontakt os

10. januar - 20. juni 2019
23.998,-
23.498,-

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Kota Kinabalu retur på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og afgifter på den internationale flystrækning
 • Flyrejse Kota Kinabalu - Sandakan t/r på økonomiklasse
 • Alle nævnte transporter
 • Overnatninger på hotel i delt dobbeltværelse på turistklasse, inkl. morgenmad
 •     3 nætter på Jesselton Hotel i Kota Kinabalu
 •     1 nat på Hill Lodge i Kinabalu Park (eller lignende sted)
 •     2 nætter på MY Nature Resort ved Sepilok regnskov
 •     2 nætter på Kinabatangan Riverside Lodge i Sukau Rainforest
 •     2 nætter på Beringgis Beach Resort i Kinarut
 •     1 nat på Laban Rata Guesthouse (eller lignende sted), sovesal med fælles bad
 • 7 x frokost & 5 x aftensmad, som nævnt i programmet
 • Rundture og sightseeing i små grupper med engelsktalende lokalguide
 • Entreer ved seværdigheder
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales). Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække højdeturer og bjergbestigning. Gouda rejseforsikring dækker bjergbestigning og trekking i alle højder.
 • Turistskat indført 1. september 2017 MYR 10,- pr. værelse pr. nat - betales lokalt
 • Afrejse med fly fra f.eks Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet” 

TILKØB

 • Tillæg for enkeltværelse: 4.198,- (ikke muligt på Laban Rata Guesthouse, sovesal med fælles bad)
 • Forlængelse til Tabin Wildlife Reserve:
  Forlæng turen med 3 dage/2 nætters ophold i Tabin Wildlife Reserve på Tabin Wildlife Lodge. Inkluderer transfer fra Sukau Rainforest til lodgen og retur fra lodgen til lufthavnen i Lahad Datu: Pris fra 5.498,- per person

 • Opgradering af begge nætter på badeferien

  Nexus Resort - i Ocean Panorama værelse:fra 398 til 698,- per person afhængig af periode

  Shangri La Rasa Ria - i deluxe seaview værelse:fra 1.298 til 1.798,- per person

  Bunga Raya Island Resort - i Superior værelse på den tropiske ø Gaya Island:fra 1.898 til 2.998,- per person
Praktisk information

Bedste rejsetid: Februar til april er bedst. Maj til august er god. Oktober til ultimo december er den dårligste periode. Januar og september er mellemgode perioder.

Graduering: Grad C og topdagen Grad E

Type: Individuel naturrejse med lokale guider

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske. Obs: Vi anbefaler at man er 14 år eller derover på Mt. Kinabalu

Kinabalu tiladelser: Der er ekstremt få tilladelser til at bestige Mount Kinabalu, hvorfor I skal overveje rejsen i meget god tid og samtidig gerne være lidt fleksible på programmet.

Opgraderingsmulighed på badeferien

Ønsker du lidt luksus de sidste dage, kan vi anbefale Shangri-La's Rasa Ria Resort beliggende en halv times kørsel nord for Kota Kinabalu. Shangri-La's Rasa Ria er måske kystens bedste hotel, servicen er fantastisk, og de fem restauranter er alle i den øverste ende. Kort sagt er det nogle dage i dejlig luksus med store swimmingpools, ypperlig service og masser af strandaktiviteter udover hotellets private Orangutang Sanctuary, der fungerer i samarbejde med Sepilok.

Forlængelse til Tabin Wildlife Reserve

Vi kan varmt anbefale, at du tilføjer et ophold i Tabin Wildlife Reserve på denne tur. Fra Lahad Datu kører vi en lille time til Malaysias største reservat på godt 1.200 km2. Tabin Wildlife Reserve er ganske overset og ikke særlig besøgt – og hvilken skam for dyrelivet er unikt. Teknisk set er Tabin sekundær regnskov efter grum skovfældning i 1960'erne og årene frem og i dag nabo til nogle af Borneos store palmeolieplantager, men størrelsen og afsondretheden gør, at dyrene samles og lever i bedste velgående. Således er det formodentlig det eneste sted i Malaysia, hvor der er næsehorn tilbage (regn dog ikke med at se dem). Af dyreliv kan blandt andet nævnes orangutang, gibbon, langur og to slags maqaque aber, næsehornsfugle, ugler, odder, vildsvin, hjorte, flyveegern, den ellers uddøde vildbøffel, malaybjørn, den lille vævre leopardkat, junglekat og selvfølgelig Tabins store attraktion – Borneos pygmæelefant.

Vi tager på ture til eksempelvis Lipad muddervulkanen, hvor dyrene kommer og slikker det mineralholdige mudder, på køreture i junglen og gåture til det lille fine vandfald og badesø ved Lipad River. Alt i alt er det tre dage og to nætter i junglen, hvor Borneos unikke dyreliv er i højsædet. Som alle steder i Asien er junglerejser ikke som en safari i Afrika – man skal arbejde for at se dyrelivet, da de ikke kommer i store flokke på savannen, men i højere grad findes dybt inde i skoven. Men oplevelsen er ganske fantastisk, og Tabin er efter vores erfaring det sted, hvor man ser flest dyr på Borneo. Vi bor på Tabin Wildlife Resort, hyggelige hytter bygget i en lille dal og tager på ture derfra.

Pakkeliste til Kinabalu trekket

Mount Kinabalu bestigning

Beklædning – tænk i lag på lag

Den bedste måde at gardere sig mod vejrets luner, er ved at være fleksibel – og det er du med lag-på-lag-metoden.

Fra nationalpark Gaten ved Timpohon Gate til Laban Rata, kan du oftest nøjes med shorts og t-shirt, alternativt en let trøje og vandrebukser og selvfølgelig gode vandrestøvler. Der er køligt morgen og aften ved Laban Rata som ligger i knap 3.300 meter.

Næste dag går det mod toppen og i og med, at topdagen starter tidligt, skal der lidt varmt tøj til. Temperaturen kan komme ned omkring 0 grader og der kan være vind.

Desuden ligger Mt. Kinabalu midt i regnskoven, da der let kommer byger eller regn – dog som oftest om eftermiddagen, hvorfor der altid skal medbringes godt regntøj.

 

Forslag til pakkeliste:

Hovedet

 • Hat/kasket 
 • Hue
 • Solbriller. Et par gode solbriller er essentielle.
 • Vandrestøvler. Der er en vis tendens til at vælge meget kraftige alpinstøvler, men det er der slet ikke behov for. Vælg et par mellem- til kraftige vandrestøvler med god ankelstøtte, der har en pasform der passer netop din fod perfekt.
 • Sandaler eller klip-klapper. Efter mange timer i støvlerne er det fantastisk at få lidt luft til fødderne... De er også gode før og efter turen samt på evt. efterfølgende safari/strandferie. 
 • Sokker. Gode sokker er meget vigtige. Sammen med gode støvler, nedsætter de risikoen for vabler betragteligt. Hav gerne vandresokker af forskellig tykkelse med.
 • Handsker. Er du 'god' til at fryse hænderne, kan kraftigere handsker/vanter overvejes.
 • Tynd skaljakke. En let regnjakke er essentiel
 • Varm trøje, fleece eller tilsvarende
 • Undertøj 
 • Skjorte/T-shirts. Der skal vandres mange timer i høj sol og vind, så skjorter er rigtig gode til at snuppe en del af vinden samt skærme arme og krop mod solen. Vælg skjorter uden for megen bomuld. T-shirts er også gode - både for sig og som inderste lag højere oppe på bjerget. Vælg uld eller kunststof udgaverne. 
 • Vandrebukser. Medbring nogen som tørrer hurtigt. Om du vil have en model med 100 lommer, aflynelige ben, osv. er op til dig. Vi anbefaler modeller af nylon eller polyester - evt. iblandet en smule bomuld.
 • Shorts 
 • Tøj til byerne
 • Mindre rygsæk. Du skal bære dit grej fra Gaten til Laban Rata, samt have lidt tøj med på topdagen. Der skal være plads til regntøj, en varm trøje, en hue, solcreme, en snack, de tynde handsker og hvad man ellers får brug for i løbet af dagen. Dvs. man har brug for en hverdagsrygsæk, en teknisk rygsæk eller en vandrerygsæk på omkring 30-45 liter.
 • Plasticposer eller andet at pakke tøj i, nede i rygsækken
 • Vandrestave. En god måde at få ekstra balance og aflastning af sine knæ. Teleskop typen er nem at sætte fast på rygsækken, når de ikke er i brug.
 • Pandelampe. Uundværlig. En pandelampe med flere LED-diodetyper er bedst.
 • Håndklæde. Et hurtigttørrende håndklæde er praktisk
 • Vandflaske/drikkesystem. Sørg for at have min 1½ liters drikkeflasker med til vand. Og drik rigeligt på vandreturen. Det er en god idé at medbringe vandrensningstabletter (eller filter) til vandet på bjerget
 • Lommekniv eller multitool 
 • Førstehjælp & medicin. Et førstehjælpssæt er altid godt at have ved hånden. Husk Compeed (og lakrids eller andet slik….), sportstape plaster osv. til evt. vabler og en løs ankel.
 • Solcreme med høj faktor og læbepomade med solbeskyttelse
 • Myggespray
 • Toiletsager inkl. neglesaks
 • Kamera og ekstra hukommelseskort samt oplader til batteri
 • Dagbog
 • Læsebog
 • Liste med kontaktadresser
 • Pas, penge, rejsedokumenter, pasfoto til trekkingpermit mm.
 • Check også afsnittet ”rejseapotek”

Rabataftaler

Som Kipling Travel gæst får du 10 % rabat på dit udstyr i følgende butikker: 

 

Foredrag

Borneo

5. februar 2019 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

CAKEPHP - 1 uge

Hjemmesiden bruger denne cookie til at huske den besøgende. På webshops bruges den fx. til at huske brugerens kurv.

CakeCookie[vmcmsPersonalizedNodes] - 5 år

Hjemmesiden sætter denne cookie, for at huske hvilke sider der er blevet vist, for senere at kunne fremhæve disse sider.

catalog-travel-ids - 180 dage

Denne cookie bruges til at huske hvilke rejser der er blevet tilføjet kataloget.

Cookie-indstillinger

CakeCookie[vm-gdpr] - 1 måned

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-Indstillinger.

CakeCookie[vm-gdpr-accept] - 1 måned

Angiver om cookie-indstillinger er blevet gennemgået / accepteret.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

gwcc - 90 dage

Google Website Konvertering af opkald.Google Analytics samler oplysninger, der gør det muligt for at forstå interaktioner med Googles websteder og i sidste ende forbedre brugeroplevelsen for bedre at kunne betjene dig som bruger.

Google Tag Manager

_dc_gtm_UA-# - Slettes når browseren lukkes

Bruges af Google Tag Manager til at kontrollere opstarten af Google Analytics-koden. # = ID fra Google Analytics.

Facebook Pixel

fr - 118 dage

datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke, om browseren understøtter cookies.

IDE - 1 år

Bliver brugt af Google til at registrerer og sende information omkring hjemmesidens brugere og deres handlinger efter de har fået vist reklamer, for bedre at kunne vise reklamer til den enkelte bruger

OptinMonster

_omappvp - 11 år

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før.

_omappvs - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før i sessionen.

om-session-pageviews - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at tælle antallet af sidevisninger.

om-session-start - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se hvor langt tid brugeren bruger på en side.