Borneo Rejse - Mulu og Danum Valley

Borneo Rejse - Mulu og Danum Valley

Ibanfolkets langhuse, Mulu grotterne, Selingan Island og Danum Valley

 

Vil du op på den store klinge og opleve nogle af Borneos største og mest legendariske områder, er der ingen tvivl om at Mulu og Danum Valley skal indgå. Jovist er det kostbart, men oplevelserne står bestemt også i kø. 

 

På Borneo, Mulu og Danum Valley kombinerer vi lidt utraditionelt både Mulu og Danum-dalen med dyreliv galore sammen med de store klassikere ved Skildpaddeøen, Sukau regnskovene og slutter med et dejligt ophold på Shangri La Rasa Ria beliggende direkte ud til det Sydkinesiske hav. 


 • Overnatning hos Ibanfolket - de gamle hovedjægere
 • De særprægede næseaber i Baku Nationalpark
 • Orangutanger i Sepilok og kæmpe havskildpadder
 • Regnskoven i Sukau
 • Vandring ved foden af Mt. Kinabalu - Sydøstasiens højeste bjerg
 • Kinaruts skønne strande - afsluttende med badeferie

1.

Afrejse mod Borneo

Dag 1

Turen går mod varmere himmelstrøg

Vi flyver fra København mod Sarawak på Borneo og hovedstaden, Kuching. 

Mad på flyrejsen er inkluderet.

2.

Ankomst til Kuching

Dag 2

Ved ankomsten til Kuching lufthavn bliver vi mødt af den lokale repræsentant, der står klar med et Kipling Travel skilt, hvorpå der køres til hotellet.

Dagen er fri med en smule flyrejse i kroppen. Gå en tur i det klassiske Kuching, der er hovedstaden i den vestligste provins på Borneo, Sarawak. Kuching blev grundlagt af Sir James Brooke, den første hvide Raja af Borneo og hele kolonidelen skal selvfølgelig opleves sammen med gamle kinesiske templer og Main Bazaar, basaren i Kuchings ældste bydel, der byder på et skønt udvalg af antikviteter og kunsthåndværk.

Overnatning på Batik Boutique Hotel.

3.

Ibanfolket og Menyang Tais

Dag 3

Efter morgenmaden er der afgang ved 08:00 tiden, hvorfra der køres mod den lille markedsby, Lachau Bazaar hvor der er frokost.

Derefter fortsættes til selve Batang Ai reservoiret og Batang Ai National Park, hvor vi er fremme ved 14-tiden. Her mødes vi af de første Iban’er og sejler I deres langbåde 15-20 minutter til Menyang Tais langhuset. Eftermiddagen foregår ved langhuset, hvor vi er på Ibanfolkets hjemmebane, der I høj grad forgår på raui’en, den dejlige veranda som er klassisk for langhusene.

Overnatning i Menyang Tais langhus under enkle forhold.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

4.

Menyang Tais Long House, Ibanfolket og jungle

Dag 4

Vi skal på en sidste junglevandring fra morgenstunden og kan være heldige at besøge en af de mindre bosættelser i området af Menyang Tais. Vi kommer tilbage og får en tidlig frokost, inden vi sejler tilbage til Batang Ai Lake jetty og kører til Kuching.

Overnatning på Batik Boutique Hotel.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

5.

Mulu – Gunung Mulu National Park

Dag 5

Fra hotellet kører vi til lufthavnen og flyver fra Kuching til Mulu. Vi kører til hotellet og slapper af inden eftermiddagens udflugter til selve Gunung Mulu National Park.

Mulu ligger utrolig afsides, I nærheden af Miri og stort set lige syd for det lille Sultanat, Brunei – den tredje stat på Borneo. Mulu er et UNESCO beskyttet World Heritage Site og berømmet for sine helt utrolige grotter. Mulu grotterne består af et helt underjordisk system af grotter på over 300 km., hvor de største er 24.000 m2.

Vi skal se nogle af de berømte grotter, Deer Cave som vi når via en ca. tre km. lang gangbro midt inde i den tætte, tropiske jungle. Det er fuldstændig fantastisk at opleve skumringen komme snigende og se op mod 2 mio. flagermus vågne til jagt efter insekter og mad. Deer Cave er helt utrolig med op til 120 meter til toppen.

Vi skal selvfølgelig også se Lang Cave, der er noget mindre end Deer Cave. Her er det de helt utrolige stalagmitter og stalakitter, måske Mulus mest spektakulære, hvilket ikke siger så lidt. I lommelygternes skær går vi tilbage til udgangspunktet og returnerer til hotellet for aftenen.

Overnatning på Mulu Marriott Resort

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

6.

Mulu, Clearwater Cave og Wind Cave

Dag 6

Naturen i Mulu er ganske imponerende og Mt. Gunung når hele 2.377 meter og Mt. Api, 1.750 meter er berømte for sine op til 45 m høje spidse klippetårne, der hæver sig direkte op fra regnskoven, hvor Sungai Tutoh dovent løber gennem junglen. Så er scenen for Mulu sat!

Fra morgenstunden skal vi igen ind i Gunung Mulu og sejler til Wind Cave og det imponerende “Kings Chamber”. Her skal vi ud på noget af en vandretur med 800 trin ned i grotterne – og de er vitterligt enestående – til nu er der opmålt over 180 km. gange, og der bliver stadig udforsket nye gange og grotter, undervandssøer og sågar floder.

Overnatning på Mulu Marriott Resort

Morgenmad og frokost er inkluderet.

7.

Mulu National Park – Kota Kinabalu – Sepilok

Dag 7

Vi har morgenen fri og kører derfra til Mulu lufthavn, en rigtig jungle lufthavn med to små prominente toppe bag. Vi flyver via Kota Kinabalu til Sandakan, herfra kører vi til vores resort hotel, der ligger i regnskoven ved Sepilok. Her har vi det sidste af eftermiddagen til afslapning, en svømmetur eller, hvis tiden tillader det, et besøg til det nærliggende Rainforest Discovery Centre, hvor der er mulighed for en vandretur gennem trætoppene på stedets canopy walk, hvor vi nyder udsigten fra højderne (entre til stedet er for egen regning)

Overnatning på MY Nature Resort ved Sepilok regnskov

Morgenmad er inkluderet.

8.

Selingan Island med æglæggende havskildpadder

Dag 8

Vi tager direkte til havnen og sejler til Selingan Island – en smuk sejltur på 1 times tid. I har eftermiddagen til at slappe af på den fantastiske bountystrand eller kigge nærmere på dyrelivet, hvor I måske er heldige at møde områdets varaner.

Selingan Island er et beskyttet område for skildpadder og bliver hvert år besøgt af mere end tusinde skildpadder, der kommer til øen for at yngle. Æggene bliver indsamlet og anbragt forsvarligt under et stort net for at beskytte dem bl.a. mod rovfugle. Efterhånden som de klækkes, indsamles de små skildpadder og sættes lidt senere, når de har bedre mulighed for at undgå deres fjender, ud i Det Sydkinesiske Hav til et liv i frihed.

Om aftenen mødes vi i den lille restaurant og venter på et signal fra marinebiologerne om, at de første skildpadder er søgt op på stranden for at lægge deres æg. Vi går ned til vandet, hvor en stor skildpadde har gravet et dybt hul og er i færd med at lægge de mere end 50 æg. Hvis der er ruget skildpaddeunger ud i løbet af aftenen, får vi lov til at sætte et nyt kuld skildpaddeunger ud i havet, disse unger vil selv om mange år vende tilbage til netop denne strand for at yngle.

Overnatning i Selingan Turtle Islands Park  (simple værelser i en hytte).

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

9.

Selingan Island – Orangutanger i Sepilok – ad floden til Sukau Rainforest

Dag 9

Vi forlader øen og sejler retur til Sandakan. Herfra går turen til Sepilok Rehabilitation Centre, hvor en flok rødhårede primater venter os. Centeret åbnede i 1964 og var oprindelig et rehabiliteringsprojekt for orangutanger, der er forældreløse eller har været holdt i fangenskab. Det er et storslået møde med de 60-80 orangutangerne, der lever frit i naturen, men får serveret mad på fastsatte tider. Vi mødes med et par rangers ved et lille foderplateau, hvor det i løbet af få minutter pusler i træerne omkring os. De unge aber, der endnu ikke har lært at klare sig selv, kommer to gange om dagen og får et kosttilskud i form af bananer og mælk. Efterfølgende vises en film om rangernes arbejde med de skønne dyr, hvor vi ser, hvordan aberne lærer at klare sig selv, inden de sættes tilbage til naturen.

Efter mødet med orangutangerne sejler vi på floden mod Sukau-regnskoven. Vi sejler ad Sabahs længste flod, Kinabatangan, de næste par timer. Vi kommer dybere ind i junglen, mens den vilde natur langs floden tager til, krattet bliver tættere og træerne højere. Er vi heldige, vil vi højt oppe i trækronerne se orangutangerne. Ved flodbredden er der måske mulighed for at se en lille flok vilde elefanter, et par langarmede gibboner eller den karakteristiske næseabe. Ud på eftermiddagen er vi fremme ved lodgen, som ligger direkte ud til floden. Vi nyder aftenen på verandaen og falder i søvn til cikadernes sang.

Overnatning på Kinabatangan Riverside Lodge.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

10.

Mod Danum Valley, Sukau - Lahad Datu – Danum

Dag 10

Fra lodgen i Sukau, kører vi 2 timer mod Lahad Datu og Danum Pick up Point. Her tager vi et hvil og fortsætteri firhjulstrækkere yderligere 2-3 timer af grus og jordveje mod Danum Valley og vores dejlige lodge. Undervejs vil vi se og opleve et af Borneos store problemer, nemlig fældning af regnskoven og opførsel af oliepalmeplantager. Men Danum er bare unikt – og for rigtig mange står Danum som det ypperste på Borneo – og her findes da også Borneos måske ældste regnskovsområde, hvor der findes mere end 340 fuglearter, 124 arter af pattedyr og ikke mindre end 320 forskellige træarter. Det er rimelig unikt! Danums 438 km2 består hovedsagligt af primær regnskov og er gudskelov totalfredet.

Om eftermiddagen får vi en orientering om Danum og lodgen og skal på tur i junglen på ¨lodgens system af hængebroer og stier. Og hvis vejret tillader det, kan vi være heldige at tage på aften/nattetur for at se nogle af de natteaktive dyr som ugler, Jungle Cat og andet godt.

Overnatning på Borneo Rainforest Lodge.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

11.

Danum Valley og Hornbill Trail

Dag 11

Danum har lige så unikt dyreliv som Tabin og her lever reelt set det ekstremt sjældne Sumetra næsehorn (som aldrig ses), pygmæelefanter, gibbon, orangutang, træleopard og krybdyr og et hav af fugle, heriblandt den prominente og smukke næsehornsfugl.

Om morgenen skal vi ud på vandretur til Kadazandusun begravelsespladsen og videre 40 min. op til den lille panoramatop. Vi går tilbage og fortsætter efter frokost på Coffin Trail og hvis vejret overhovedet tillader det, natte safarivandring .

Alt I alt en helt fantastisk dag I Danum Valley

Overnatning på Borneo Rainforest Lodge.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

12.

Danum med Serpent Trail og Fairy Trail

Dag 12

Vi har prioriteret god tid i Danum og skal derfor igen på aktiviteter i den ekstremt fine jungle, hvor vi vandrer ud for at se på dyrelivet.  Det er ikke som Afrikas savanne, men en helt speciel og unik oplevelse som skal opleves, ikke læses om.

Overnatning på Borneo Rainforest Lodge.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

13.

Fra junglen til havet, Rasa Ria i det Sydkinesiske hav

Dag 13

Fra Danum Valley returnerer vi til lufthavnen og Lahad Datu og flyver til Kota Kinabalu. Herfra har vi en times kørsel til det meget dejlige strandhotel, Shangri-La's Rasa Ria Resort.

Overnatning på Shangri-La Rasa Ria

Morgenmad er inkluderet.

14.

Strand og afslapning på Rasa Ria

Dag 14

Shangri-La's Rasa Ria er måske kystens bedste hotel, servicen er fantastisk og de fem restauranter alle i den øverste ende. Kort sagt er det nogle dage i dejlig luksus med store swimmingpools, ypperlig service og masser af strandaktiviteter udover hotellets private Orangutang Sanctuary, der fungerer i samarbejde med Sepilok.

Overnatning på Shangri-La Rasa Ria.

Morgenmad er inkluderet.

15.

Rasa Ria og Kota Kinabalu

Dag 15

Afhængig af hjemrejsetidspunkt, har vi tid til det sidste dyp i poolen eller Det sydkinesiske hav, inden vi kører til Kota Kinabalu lufthavn for hjemrejse start.

Morgenmad er inkluderet.

16.

Ankomst København

Velkommen hjem

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
Pris per person ved 2 rejsende (kontakt os for priser over påsken)
1. april - 27. juni 2017
31.598,-

Pris per person ved 2 rejsende
28. juni - 31. juli 2017
33.998,-

Pris per person ved 2 rejsende
1. august - 31. august 2017
32.998,-

Pris per person ved 2 rejsende (kontakt os for priser over efterårsferien)
1. september - 9. december 2017
31.498,-

Pris per person ved 2 rejsende (kontakt os for priser over vinterferien)
10. januar - 31. marts 2018
31.998,-

 

 


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Borneo t/r med Qatar Airways
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Indenrigs fly med Malaysia Airlines
 • Alle nævnte transporter
 • Overnatninger på hotel i delt dobbeltværelse på turistklasse, inkl. morgenmad
 •    2 overnatninger på Batik Boutique Hotel i Kuching
 •    1 overnatning i Menyang Tais Longhouse
 •    2 overnatninger på Mulu Marriott Resort ved Mulu National Park
 •    1 overnatning på MY Nature Resort ved Sepilok regnskov
 •    1 overnatning på Selingan Turtle Islands Park på Selingan Island
 •    1 overnatninger på Kinabatangan Riverside Lodge i Sukau rainforest
 •    3 overnatninger på Borneo Rainforest lodge i Danum Valley 
 •    2 overnatninger på Shangri La's Rasa Ria Resort i Kota Kinabalu
 • 9 x frokost og 6 x aftensmad, som nævnt i programmet
 • Rundture og sightseeing i små grupper med engelsktalende lokalguide jf. program
 • Entreer ved seværdigheder
 • Produktansvarsforsikring
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

IKKE INKLUDERET

 

BØRNERABAT

 • Børnerabat for 1 barn med 2 voksne (2-11 år): 11.000,-

 

Kontakt os vedrørende jule- og nytårspriser.


FORLÆNGELSE

 • Forlæng turen med 3 dage/2 nætters ophold i Tabin Wildlife Reserve på Tabin Wildlife Lodge. Inkluderer alle transporter, overnatning, mad og jungleturer: Pris fra 4.998,- per person

TILKØB

 • Tillæg for enkeltværelse: 5.598,-
Praktisk information

Bedste rejsetid: April til oktober

Type: Individuel kulturrejse med lokale guider

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

 

Forlængelse til Tabin Wildlife Reserve

Sammen med Danum Valley kan vi klart anbefale en udvidelse til Tabin naturreservatet. Tabin Wildlife Reserve er ganske overset og mærkeligt ikke særlig besøgt, for dyrelivet er unikt.
Teknisk set er Tabin, modsat den primære regnskov i Danum, kun sekundær regnskov, men størrelsen og afsondretheden gør, at dyrene samles og lever i bedste velgående. Således er det formodentlig det eneste sted i Malaysia, hvor der er næsehorn tilbage (regn ikke med at se dem). Af dyreliv kan blandt andet nævnes orangutang, gibbon, langur og to slags maqaque-aber, næsehornsfugle, ugler, odder, vildsvin, hjorte, flyveegern, den ellers uddøde vildbøffel, malaybjørn, den lille vævre leopardkat, junglekat og selvfølgelig Tabins store attraktion, Borneos pygmæelefant.

Vi tager på ture til eksempelvis Lipad muddervulkanen, hvor dyrene kommer og slikker det mineralholdige mudder, og vi tager på køreture i junglen og gåture til eksempelvis det lille fine vandfald og badesø ved Lipad River. Alt i alt er det tre dage og to nætter i junglen, hvor Borneos unikke dyreliv er i højsædet. Som alle steder i Asien, er junglerejser ikke som en safari i Afrika – man skal arbejde for at se dyrelivet, da de ikke kommer i store flokke på savannen, men i højere grad er dybt inde i skoven.

Det er meget enkelt: Book tidligt – book billigt

Prisen på vores rejser er forudsat af, at der er plads på laveste flybookingklasse. Det vil kort og godt sige, at du kan risikere stigende priser, hvis du kommer for sent (fx kan det godt svare sig at bestille sin efterårsrejse til i det allertidligste forår).

Stiger priserne grundet sen bestilling eller sen forespørgsel, så bestræber vi os altid på at finde det billigst mulige alternativ. Men husk – det er stort set altid bestillingstidspunktet, der afgør, om du opnår den billigste rejsemulighed.

Foredrag

Borneo

15. november 2017 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Borneo

7. februar 2018 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg