Antal dage: 16
Priser fra: 34.998,-
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Borneo Rejse - Mulu og Danum Valley

Ibanfolkets langhuse, Mulu grotterne og Danum ValleyTuren går mod varmere himmelstrøg

Vi flyver fra København mod Sarawak på Borneo og hovedstaden, Kuching. 

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Dag 1

Ved ankomsten til Kuching lufthavn bliver vi mødt af den lokale repræsentant, der står klar med et Kipling Travel skilt, hvorpå der køres til hotellet.

Dagen er fri med en smule flyrejse i kroppen. Gå en tur i det klassiske Kuching, der er hovedstaden i den vestligste provins på Borneo, Sarawak. Kuching blev grundlagt af Sir James Brooke, den første hvide Raja af Borneo og hele kolonidelen skal selvfølgelig opleves sammen med gamle kinesiske templer og Main Bazaar, basaren i Kuchings ældste bydel, der byder på et skønt udvalg af antikviteter og kunsthåndværk.

Dag 2

Efter morgenmaden er der afgang ved 08:00 tiden, hvorfra der køres mod den lille markedsby, Lachau Bazaar hvor der er frokost.

Derefter fortsættes til selve Batang Ai reservoiret og Batang Ai National Park, hvor vi er fremme ved 14-tiden. Her mødes vi af de første Iban’er og sejler i deres langbåde 15-20 minutter til Menyang Tais langhuset. Eftermiddagen foregår ved langhuset, hvor vi er på Ibanfolkets hjemmebane, der i høj grad forgår på raui’en, den dejlige veranda som er klassisk for langhusene.

Overnatning i Menyang Tais langhus under enkle forhold.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 3

Vi skal på en sidste junglevandring fra morgenstunden og kan være heldige at besøge en af de mindre bosættelser i området af Menyang Tais. Vi kommer tilbage og får en tidlig frokost, inden vi sejler tilbage til Batang Ai Lake jetty og kører til Kuching.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

Dag 4

Fra hotellet kører vi til lufthavnen og flyver fra Kuching til Mulu. Vi kører til hotellet og slapper af inden eftermiddagens udflugter til selve Gunung Mulu National Park.

Mulu ligger utrolig afsides, i nærheden af Miri og stort set lige syd for det lille Sultanat, Brunei – den tredje stat på Borneo. Mulu er et UNESCO beskyttet World Heritage Site og berømmet for sine helt utrolige grotter. Mulu grotterne består af et helt underjordisk system af grotter på over 300 km., hvor de største er 24.000 m2.

Vi skal se nogle af de berømte grotter, Deer Cave som vi når via en ca. tre km. lang gangbro midt inde i den tætte, tropiske jungle. Det er fuldstændig fantastisk at opleve skumringen komme snigende og se op mod 2 mio. flagermus vågne til jagt efter insekter og mad. Deer Cave er helt utrolig med op til 120 meter til toppen.

Vi skal selvfølgelig også se Lang Cave, der er noget mindre end Deer Cave. Her er det de helt utrolige stalagmitter og stalakitter, måske Mulus mest spektakulære, hvilket ikke siger så lidt. I lommelygternes skær går vi tilbage til udgangspunktet og returnerer til hotellet for aftenen.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 5

Naturen i Mulu er ganske imponerende og Mt. Gunung når hele 2.377 meter og Mt. Api, 1.750 meter er berømte for sine op til 45 m høje spidse klippetårne, der hæver sig direkte op fra regnskoven, hvor Sungai Tutoh dovent løber gennem junglen. Så er scenen for Mulu sat!

Fra morgenstunden skal vi igen ind i Gunung Mulu og sejler til Wind Cave og det imponerende “Kings Chamber”. Her skal vi ud på noget af en vandretur med 800 trin ned i grotterne – og de er vitterligt enestående – til nu er der opmålt over 180 km. gange, og der bliver stadig udforsket nye gange og grotter, undervandssøer og sågar floder.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

Dag 6

Vi har morgenen fri og kører derfra til Mulu lufthavn, en rigtig jungle lufthavn med to små prominente toppe bag. Vi flyver via Kota Kinabalu til Sandakan, herfra kører vi til vores resort hotel, der ligger i regnskoven ved Sepilok. Ud på eftermiddagen ankommer vi til regnskovensreservatet omkring Sepilok Orangutang Rehabilitation Centre og vores hotel. Her har vi eftermiddagen til afslapning, en svømmetur i poolen.

Overnatning ved Sepilok regnskov

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

Blad i solen i Mulu National park

Efter morgenmaden er det blevet tid til at besøge det verdensberømte Sepilok Rehabilitation Centre. Sepilok åbnede i 1964 og er et rehabiliteringsprojekt for orangutanger, der er forældreløse, eller der har været holdt i fangenskab. Det er et storslået møde med de 60-80 orangutanger, der lever frit i naturen, men får serveret mad på fastsatte tider. Vi mødes med et par rangers ved et lille foderplateau, hvor orangutangerne i løbet af få minutter pusler i træerne omkring os. De unge aber, der endnu ikke har lært at klare sig selv, kommer to gange om dagen og får et kosttilskud i form af bananer og mælk. Efterfølgende vises en film om rangernes arbejde med de skønne dyr, hvor vi ser, hvordan aberne lærer at klare sig selv, inden de sættes tilbage til naturen. 

Sen formiddagen forlader vi Sepilok området og kører til junglen - Sukau-regnskoven og Kinabatangan der er Sabahs længste flod. I løbet af eftermiddagen er vi fremme ved lodgen, som ligger direkte ud til floden. Vi nyder aftenen på verandaen og falder i søvn til cikadernes sang.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 8

Tidlig morgen sejler vi op ad floden, hvor junglens dyr er ved at vågne. Morgenstunden er det tidspunkt, hvor der er mest aktivitet blandt dyrene. Er vi heldige, vil vi højt oppe i trækronerne se orangutangerne. Ved flodbredden er der måske mulighed for at se den lille pygmæelefant (vilde elefanter), den langarmede gibbonabe, odderen, de underholdende og karakteristiske næseaber og selvfølgelig Borneos flotte næsehornsfugle. Vi forlader båden for en stund og tager på junglevandring. Mætte af indtryk sejler vi tilbage til lodgen, hvor vi nyder morgenmaden. Om eftermiddagen er det muligt at tilkøbe en tur til Gomantong-grotterne, der er Sabahs største grottesystem og huser flere millioner flagermus. Alternativt kan vi blive på lodgen og nyde eftermiddagen ved flodbredden og tage på nattesafari.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 9

Fra lodgen i Sukau, kører vi 2 timer mod Lahad Datu og Danum Pick up Point. Her tager vi et hvil og fortsætter i firhjulstrækkere yderligere 2-3 timer af grus og jordveje mod Danum Valley og vores dejlige lodge. Undervejs vil vi se og opleve et af Borneos store problemer, nemlig fældning af regnskoven og opførsel af oliepalmeplantager. Men Danum er bare unikt – og for rigtig mange står Danum som det ypperste på Borneo – og her findes da også Borneos måske ældste regnskovsområde, hvor der findes mere end 340 fuglearter, 124 arter af pattedyr og ikke mindre end 320 forskellige træarter. Det er rimelig unikt! Danums 438 km2 består hovedsagligt af primær regnskov og er gudskelov totalfredet.

Om eftermiddagen får vi en orientering om Danum og lodgen og skal på tur i junglen på lodgens system af hængebroer og stier. Og hvis vejret tillader det, kan vi være heldige at tage på aften/nattetur for at se nogle af de natteaktive dyr som ugler, Jungle Cat og andet godt.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 10

Danum har lige så unikt dyreliv som Tabin og her lever reelt set det ekstremt sjældne Sumetra næsehorn (som aldrig ses), pygmæelefanter, gibbon, orangutang, træleopard og krybdyr og et hav af fugle, heriblandt den prominente og smukke næsehornsfugl.

Om morgenen skal vi ud på vandretur til Kadazandusun begravelsespladsen og videre 40 min. op til den lille panoramatop. Vi går tilbage og fortsætter efter frokost på Coffin Trail og hvis vejret overhovedet tillader det, natte safarivandring .

Alt i alt en helt fantastisk dag i Danum Valley

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 11

Vi har prioriteret god tid i Danum og skal derfor igen på aktiviteter i den ekstremt fine jungle, hvor vi vandrer ud for at se på dyrelivet.  Det er ikke som Afrikas savanne, men en helt speciel og unik oplevelse som skal opleves, ikke læses om.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 12

Fra Danum Valley returnerer vi til lufthavnen og Lahad Datu og flyver til Kota Kinabalu. Herfra har vi en times kørsel til det meget dejlige strandhotel, Shangri-La's Rasa Ria Resort.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

Dag 13

Shangri-La's Rasa Ria er måske kystens bedste hotel, servicen er fantastisk og de fem restauranter alle i den øverste ende. Kort sagt er det nogle dage i dejlig luksus med store swimmingpools, ypperlig service og masser af strandaktiviteter udover hotellets private Orangutang Sanctuary, der fungerer i samarbejde med Sepilok.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 14

Afhængig af hjemrejsetidspunkt, har vi tid til det sidste dyp i poolen eller det Sydkinesiske Hav, inden vi kører til Kota Kinabalu lufthavn for hjemrejse start.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 15

Velkommen hjem

Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
10. jan. - 25. mar. 2020
35.998,-

26. mar. - 12. apr. 2020
36.998,-

13. apr. - 19. jun. 2020
35.998,-

20. jun. - 31. jul. 2020
39.998,-

1. aug. - 31. aug. 2020
37.498,-

1. sep. - 10. dec. 2020
35.998,-

10. dec. 2020 - 9. jan. 2021
Kontakt os

10. jan. - 31. mar. 2021
36.498,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Borneo tur/retur på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Indenrigs fly med Malaysia Airlines
 • Alle nævnte transporter
 • Overnatninger på hotel i delt dobbeltværelse på turistklasse, inkl. morgenmad
 •   2 nætter på Batik Boutique Hotel i Kuching
 •   1 nat i Menyang Tais Longhouse
 •   2 nætter på Mulu Marriott Resort ved Mulu National Park
 •   1 nat på MY Nature Resort ved Sepilok regnskov
 •   2 nætter på Kinabatangan Riverside Lodge i Sukau Rainforest
 •   3 nætter på Borneo Rainforest lodge i Danum Valley 
 •   2 nætter på Shangri La's Rasa Ria Resort i Kota Kinabalu
 • Frokost og aftensmad, som nævnt i programmet
 • Rundture og sightseeing i små grupper med engelsktalende lokalguide jf. program
 • Entreer ved seværdigheder
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Turistskat indført 1. september 2017 MYR 10,- pr. værelse pr. nat (ca. 16 DKK) - betales lokalt
 • Afrejse med fly fra f.eks Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkevarer
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet” 

BØRNERABAT

 • Børnerabat for 1 barn med 2 voksne (2-11 år): 11.000,- 
Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Tabin Wildlife Reserve
Forlængelse til Tabin Wildlife Reserve
Pris fra 5.998 kr./person
Tillæg for enkeltværelse - alle nætter
Pris fra 6.198 kr./person
Praktisk information

Bedste rejsetid: April til oktober

Type: Individuel kulturrejse med lokale guider

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

 

Sammen med Danum Valley kan vi klart anbefale en udvidelse til Tabin naturreservatet. Tabin Wildlife Reserve er ganske overset og mærkeligt ikke særlig besøgt, for dyrelivet er unikt.
Teknisk set er Tabin, modsat den primære regnskov i Danum, kun sekundær regnskov, men størrelsen og afsondretheden gør, at dyrene samles og lever i bedste velgående. Således er det formodentlig det eneste sted i Malaysia, hvor der er næsehorn tilbage (regn ikke med at se dem). Af dyreliv kan blandt andet nævnes orangutang, gibbon, langur og to slags maqaque-aber, næsehornsfugle, ugler, odder, vildsvin, hjorte, flyveegern, den ellers uddøde vildbøffel, malaybjørn, den lille vævre leopardkat, junglekat og selvfølgelig Tabins store attraktion, Borneos pygmæelefant.

Vi tager på ture til eksempelvis Lipad muddervulkanen, hvor dyrene kommer og slikker det mineralholdige mudder, og vi tager på køreture i junglen og gåture til eksempelvis det lille fine vandfald og badesø ved Lipad River. Alt i alt er det tre dage og to nætter i junglen, hvor Borneos unikke dyreliv er i højsædet. Som alle steder i Asien, er junglerejser ikke som en safari i Afrika – man skal arbejde for at se dyrelivet, da de ikke kommer i store flokke på savannen, men i højere grad er dybt inde i skoven.

Prisen på vores rejser er forudsat af, at der er plads på laveste flybookingklasse. Det vil kort og godt sige, at du kan risikere stigende priser, hvis du kommer for sent (fx kan det godt svare sig at bestille sin efterårsrejse til i det allertidligste forår).

Stiger priserne grundet sen bestilling eller sen forespørgsel, så bestræber vi os altid på at finde det billigst mulige alternativ. Men husk – det er stort set altid bestillingstidspunktet, der afgør, om du opnår den billigste rejsemulighed.

Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik