Borneo Rejse - Mulu og Danum Valley
Antal dage: 16
Priser fra: 32.798,-
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Borneo Rejse - Mulu og Danum Valley

Ibanfolkets langhuse, Mulu grotterne og Danum Valley

 

Vil du op på den store klinge og opleve nogle af Borneos største og mest legendariske områder, er der ingen tvivl om at Mulu og Danum Valley skal indgå. Jovist er det kostbart, men oplevelserne står bestemt også i kø. 

 

På Borneo, Mulu og Danum Valley kombinerer vi lidt utraditionelt både Mulu og Danum-dalen med dyreliv, Sukau regnskovene og slutter med et dejligt ophold på Shangri La Rasa Ria beliggende direkte ud til det Sydkinesiske hav.  • Overnatning hos Ibanfolket - de gamle hovedjægere
 • De særprægede næseaber i Baku Nationalpark
 • Orangutanger i Sepilok og kæmpe havskildpadder
 • Regnskoven i Sukau
 • Vandring ved foden af Mt. Kinabalu - Sydøstasiens højeste bjerg
 • Kinaruts skønne strande - afsluttende med badeferie
1.

Afrejse mod Borneo

Dag 1

Turen går mod varmere himmelstrøg

Vi flyver fra København mod Sarawak på Borneo og hovedstaden, Kuching. 

Mad på flyrejsen er inkluderet.

2.

Ankomst til Kuching

Dag 2

Ved ankomsten til Kuching lufthavn bliver vi mødt af den lokale repræsentant, der står klar med et Kipling Travel skilt, hvorpå der køres til hotellet.

Dagen er fri med en smule flyrejse i kroppen. Gå en tur i det klassiske Kuching, der er hovedstaden i den vestligste provins på Borneo, Sarawak. Kuching blev grundlagt af Sir James Brooke, den første hvide Raja af Borneo og hele kolonidelen skal selvfølgelig opleves sammen med gamle kinesiske templer og Main Bazaar, basaren i Kuchings ældste bydel, der byder på et skønt udvalg af antikviteter og kunsthåndværk.

3.

Ibanfolket og Menyang Tais

Dag 3

Efter morgenmaden er der afgang ved 08:00 tiden, hvorfra der køres mod den lille markedsby, Lachau Bazaar hvor der er frokost.

Derefter fortsættes til selve Batang Ai reservoiret og Batang Ai National Park, hvor vi er fremme ved 14-tiden. Her mødes vi af de første Iban’er og sejler i deres langbåde 15-20 minutter til Menyang Tais langhuset. Eftermiddagen foregår ved langhuset, hvor vi er på Ibanfolkets hjemmebane, der i høj grad forgår på raui’en, den dejlige veranda som er klassisk for langhusene.

Overnatning i Menyang Tais langhus under enkle forhold.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

4.

Menyang Tais Long House, Ibanfolket og jungle

Dag 4

Vi skal på en sidste junglevandring fra morgenstunden og kan være heldige at besøge en af de mindre bosættelser i området af Menyang Tais. Vi kommer tilbage og får en tidlig frokost, inden vi sejler tilbage til Batang Ai Lake jetty og kører til Kuching.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

5.

Mulu – Gunung Mulu National Park

Dag 5

Fra hotellet kører vi til lufthavnen og flyver fra Kuching til Mulu. Vi kører til hotellet og slapper af inden eftermiddagens udflugter til selve Gunung Mulu National Park.

Mulu ligger utrolig afsides, i nærheden af Miri og stort set lige syd for det lille Sultanat, Brunei – den tredje stat på Borneo. Mulu er et UNESCO beskyttet World Heritage Site og berømmet for sine helt utrolige grotter. Mulu grotterne består af et helt underjordisk system af grotter på over 300 km., hvor de største er 24.000 m2.

Vi skal se nogle af de berømte grotter, Deer Cave som vi når via en ca. tre km. lang gangbro midt inde i den tætte, tropiske jungle. Det er fuldstændig fantastisk at opleve skumringen komme snigende og se op mod 2 mio. flagermus vågne til jagt efter insekter og mad. Deer Cave er helt utrolig med op til 120 meter til toppen.

Vi skal selvfølgelig også se Lang Cave, der er noget mindre end Deer Cave. Her er det de helt utrolige stalagmitter og stalakitter, måske Mulus mest spektakulære, hvilket ikke siger så lidt. I lommelygternes skær går vi tilbage til udgangspunktet og returnerer til hotellet for aftenen.

Morgenmad er inkluderet.

6.

Mulu, Clearwater Cave og Wind Cave

Dag 6

Naturen i Mulu er ganske imponerende og Mt. Gunung når hele 2.377 meter og Mt. Api, 1.750 meter er berømte for sine op til 45 m høje spidse klippetårne, der hæver sig direkte op fra regnskoven, hvor Sungai Tutoh dovent løber gennem junglen. Så er scenen for Mulu sat!

Fra morgenstunden skal vi igen ind i Gunung Mulu og sejler til Wind Cave og det imponerende “Kings Chamber”. Her skal vi ud på noget af en vandretur med 800 trin ned i grotterne – og de er vitterligt enestående – til nu er der opmålt over 180 km. gange, og der bliver stadig udforsket nye gange og grotter, undervandssøer og sågar floder.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

7.

Mulu National Park – Kota Kinabalu – Sepilok

Blad i solen i Mulu National park

Vi har morgenen fri og kører derfra til Mulu lufthavn, en rigtig jungle lufthavn med to små prominente toppe bag. Vi flyver via Kota Kinabalu til Sandakan, herfra kører vi til vores resort hotel, der ligger i regnskoven ved Sepilok. Ud på eftermiddagen ankommer vi til regnskovensreservatet omkring Sepilok Orangutang Rehabilitation Centre og vores hotel. Her har vi eftermiddagen til afslapning, en svømmetur i poolen.

Overnatning ved Sepilok regnskov

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

8.

Orangutanger og Kinabatanganflodens jungleliv i Sukaus jungle

Dag 8

Efter morgenmaden er det blevet tid til at besøge det verdensberømte Sepilok Rehabilitation Centre. Sepilok åbnede i 1964 og er et rehabiliteringsprojekt for orangutanger, der er forældreløse, eller der har været holdt i fangenskab. Det er et storslået møde med de 60-80 orangutanger, der lever frit i naturen, men får serveret mad på fastsatte tider. Vi mødes med et par rangers ved et lille foderplateau, hvor orangutangerne i løbet af få minutter pusler i træerne omkring os. De unge aber, der endnu ikke har lært at klare sig selv, kommer to gange om dagen og får et kosttilskud i form af bananer og mælk. Efterfølgende vises en film om rangernes arbejde med de skønne dyr, hvor vi ser, hvordan aberne lærer at klare sig selv, inden de sættes tilbage til naturen. 

Sen formiddagen forlader vi Sepilok området og kører til junglen - Sukau-regnskoven og Kinabatangan der er Sabahs længste flod. I løbet af eftermiddagen er vi fremme ved lodgen, som ligger direkte ud til floden. Vi nyder aftenen på verandaen og falder i søvn til cikadernes sang.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

9.

Kinabatanganflodens regnskov og sejltur på floden og Oxbow Lake

Dag 9

Tidlig morgen sejler vi op ad floden, hvor junglens dyr er ved at vågne. Morgenstunden er det tidspunkt, hvor der er mest aktivitet blandt dyrene. Er vi heldige, vil vi højt oppe i trækronerne se orangutangerne. Ved flodbredden er der måske mulighed for at se den lille pygmæelefant (vilde elefanter), den langarmede gibbonabe, odderen, de underholdende og karakteristiske næseaber og selvfølgelig Borneos flotte næsehornsfugle. Vi forlader båden for en stund og tager på junglevandring. Mætte af indtryk sejler vi tilbage til lodgen, hvor vi nyder morgenmaden. Om eftermiddagen er det muligt at tilkøbe en tur til Gomantong-grotterne, der er Sabahs største grottesystem og huser flere millioner flagermus. Alternativt kan vi blive på lodgen og nyde eftermiddagen ved flodbredden og tage på nattesafari.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

10.

Mod Danum Valley, Sukau - Lahad Datu – Danum

Dag 10

Fra lodgen i Sukau, kører vi 2 timer mod Lahad Datu og Danum Pick up Point. Her tager vi et hvil og fortsætter i firhjulstrækkere yderligere 2-3 timer af grus og jordveje mod Danum Valley og vores dejlige lodge. Undervejs vil vi se og opleve et af Borneos store problemer, nemlig fældning af regnskoven og opførsel af oliepalmeplantager. Men Danum er bare unikt – og for rigtig mange står Danum som det ypperste på Borneo – og her findes da også Borneos måske ældste regnskovsområde, hvor der findes mere end 340 fuglearter, 124 arter af pattedyr og ikke mindre end 320 forskellige træarter. Det er rimelig unikt! Danums 438 km2 består hovedsagligt af primær regnskov og er gudskelov totalfredet.

Om eftermiddagen får vi en orientering om Danum og lodgen og skal på tur i junglen på lodgens system af hængebroer og stier. Og hvis vejret tillader det, kan vi være heldige at tage på aften/nattetur for at se nogle af de natteaktive dyr som ugler, Jungle Cat og andet godt.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

11.

Danum Valley og Hornbill Trail

Dag 11

Danum har lige så unikt dyreliv som Tabin og her lever reelt set det ekstremt sjældne Sumetra næsehorn (som aldrig ses), pygmæelefanter, gibbon, orangutang, træleopard og krybdyr og et hav af fugle, heriblandt den prominente og smukke næsehornsfugl.

Om morgenen skal vi ud på vandretur til Kadazandusun begravelsespladsen og videre 40 min. op til den lille panoramatop. Vi går tilbage og fortsætter efter frokost på Coffin Trail og hvis vejret overhovedet tillader det, natte safarivandring .

Alt i alt en helt fantastisk dag i Danum Valley

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

12.

Danum med Serpent Trail og Fairy Trail

Dag 12

Vi har prioriteret god tid i Danum og skal derfor igen på aktiviteter i den ekstremt fine jungle, hvor vi vandrer ud for at se på dyrelivet.  Det er ikke som Afrikas savanne, men en helt speciel og unik oplevelse som skal opleves, ikke læses om.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

13.

Fra junglen til havet, Rasa Ria i det Sydkinesiske hav

Dag 13

Fra Danum Valley returnerer vi til lufthavnen og Lahad Datu og flyver til Kota Kinabalu. Herfra har vi en times kørsel til det meget dejlige strandhotel, Shangri-La's Rasa Ria Resort.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

14.

Strand og afslapning på Rasa Ria

Dag 14

Shangri-La's Rasa Ria er måske kystens bedste hotel, servicen er fantastisk og de fem restauranter alle i den øverste ende. Kort sagt er det nogle dage i dejlig luksus med store swimmingpools, ypperlig service og masser af strandaktiviteter udover hotellets private Orangutang Sanctuary, der fungerer i samarbejde med Sepilok.

Morgenmad er inkluderet.

15.

Rasa Ria og Kota Kinabalu

Dag 15

Afhængig af hjemrejsetidspunkt, har vi tid til det sidste dyp i poolen eller det Sydkinesiske Hav, inden vi kører til Kota Kinabalu lufthavn for hjemrejse start.

Morgenmad er inkluderet.

16.

Ankomst København

Velkommen hjem

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
25. april - 30. juni 2019
33.498,-
32.798,-

1. juli - 31. august 2019
36.498,-
35.998,-

1. september - 10. december 2019
33.498,-
32.798,-

10. december 2019 - 9. januar 2020
Kontakt os
Kontakt os

10. januar - 20. juni 2020
33.998,-
33.498,-

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Borneo tur/retur på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Indenrigs fly med Malaysia Airlines
 • Alle nævnte transporter
 • Overnatninger på hotel i delt dobbeltværelse på turistklasse, inkl. morgenmad
 • 2 nætter på Batik Boutique Hotel i Kuching
 • 1 nat i Menyang Tais Longhouse
 • 2 nætter på Mulu Marriott Resort ved Mulu National Park
 • 1 nat på MY Nature Resort ved Sepilok regnskov
 • 2 nætter på Kinabatangan Riverside Lodge i Sukau Rainforest
 • 3 nætter på Borneo Rainforest lodge i Danum Valley 
 • 2 nætter på Shangri La's Rasa Ria Resort i Kota Kinabalu
 • 9 x frokost og 6 x aftensmad, som nævnt i programmet
 • Rundture og sightseeing i små grupper med engelsktalende lokalguide jf. program
 • Entreer ved seværdigheder
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Turistskat indført 1. september 2017 MYR 10,- pr. værelse pr. nat (ca. 16 DKK) - betales lokalt
 • Afrejse med fly fra f.eks Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkevarer
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet” 

BØRNERABAT

 • Børnerabat for 1 barn med 2 voksne (2-11 år): 11.000,- 
Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Tabin Wildlife Reserve
Forlængelse til Tabin Wildlife Reserve
Pris fra 5.498 kr./person
Tillæg for enkeltværelse - alle nætter
Pris fra 5.998 kr./person
Praktisk information

Bedste rejsetid: April til oktober

Type: Individuel kulturrejse med lokale guider

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

 

Forlængelse til Tabin Wildlife Reserve

Sammen med Danum Valley kan vi klart anbefale en udvidelse til Tabin naturreservatet. Tabin Wildlife Reserve er ganske overset og mærkeligt ikke særlig besøgt, for dyrelivet er unikt.
Teknisk set er Tabin, modsat den primære regnskov i Danum, kun sekundær regnskov, men størrelsen og afsondretheden gør, at dyrene samles og lever i bedste velgående. Således er det formodentlig det eneste sted i Malaysia, hvor der er næsehorn tilbage (regn ikke med at se dem). Af dyreliv kan blandt andet nævnes orangutang, gibbon, langur og to slags maqaque-aber, næsehornsfugle, ugler, odder, vildsvin, hjorte, flyveegern, den ellers uddøde vildbøffel, malaybjørn, den lille vævre leopardkat, junglekat og selvfølgelig Tabins store attraktion, Borneos pygmæelefant.

Vi tager på ture til eksempelvis Lipad muddervulkanen, hvor dyrene kommer og slikker det mineralholdige mudder, og vi tager på køreture i junglen og gåture til eksempelvis det lille fine vandfald og badesø ved Lipad River. Alt i alt er det tre dage og to nætter i junglen, hvor Borneos unikke dyreliv er i højsædet. Som alle steder i Asien, er junglerejser ikke som en safari i Afrika – man skal arbejde for at se dyrelivet, da de ikke kommer i store flokke på savannen, men i højere grad er dybt inde i skoven.

Det er meget enkelt: Book tidligt – book billigt

Prisen på vores rejser er forudsat af, at der er plads på laveste flybookingklasse. Det vil kort og godt sige, at du kan risikere stigende priser, hvis du kommer for sent (fx kan det godt svare sig at bestille sin efterårsrejse til i det allertidligste forår).

Stiger priserne grundet sen bestilling eller sen forespørgsel, så bestræber vi os altid på at finde det billigst mulige alternativ. Men husk – det er stort set altid bestillingstidspunktet, der afgør, om du opnår den billigste rejsemulighed.

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

CAKEPHP - 1 uge

Hjemmesiden bruger denne cookie til at huske den besøgende. På webshops bruges den fx. til at huske brugerens kurv.

CakeCookie[vmcmsPersonalizedNodes] - 5 år

Hjemmesiden sætter denne cookie, for at huske hvilke sider der er blevet vist, for senere at kunne fremhæve disse sider.

catalog-travel-ids - 180 dage

Denne cookie bruges til at huske hvilke rejser der er blevet tilføjet kataloget.

Cookie-indstillinger

CakeCookie[vm-gdpr] - 1 måned

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-Indstillinger.

CakeCookie[vm-gdpr-accept] - 1 måned

Angiver om cookie-indstillinger er blevet gennemgået / accepteret.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

gwcc - 90 dage

Google Website Konvertering af opkald.Google Analytics samler oplysninger, der gør det muligt for at forstå interaktioner med Googles websteder og i sidste ende forbedre brugeroplevelsen for bedre at kunne betjene dig som bruger.

Google Tag Manager

_dc_gtm_UA-# - Slettes når browseren lukkes

Bruges af Google Tag Manager til at kontrollere opstarten af Google Analytics-koden. # = ID fra Google Analytics.

Facebook Pixel

fr - 118 dage

datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke, om browseren understøtter cookies.

IDE - 1 år

Bliver brugt af Google til at registrerer og sende information omkring hjemmesidens brugere og deres handlinger efter de har fået vist reklamer, for bedre at kunne vise reklamer til den enkelte bruger

OptinMonster

_omappvp - 11 år

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før.

_omappvs - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før i sessionen.

om-session-pageviews - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at tælle antallet af sidevisninger.

om-session-start - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se hvor langt tid brugeren bruger på en side.