Burmas gyldne pagoder

Tiden står på sin egen underfundige måde helt stille i BurmaVi flyver fra København til Burma.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Dag 1

Vi ankommer tidlig morgen til Yangon, her bliver vi mødt af vores folk, der står klar med et Kipling Travel skilt i lufthavnen. Herfra bliver vi kørt til hotellet, hvor vores værelse er klar ved ankomst. Dagen er afsat til akklimatisering og egne oplevelser.

“This is Burma, and it will be quite unlike any land you know about...” skrev Rudyard Kipling i ”Letters from the East” i 1889. Og hvor har han ret, for Burma er bare sig egen, så ulig andre rejselande vi kender. Og så unikt og fantastisk – velkommen til Burma.

Burmas hovedstad Yangon ligger i det frugtbare Ayeyarwaddy Delta, kan bedst beskrives som en charmerende by med en noget trist og forfalden skønhed. De smukke bygninger fra kolonitiden, har ikke har været malet i årtier og bygningerne er nedslidte og har mosbegroede balkoner og husmure. Dette blandet med en skøn duft fra gadekøkkenerne og de smukke akacietræer, giver byen en dejlig stemning bag facaden.

Overnatning i Yangon

Morgenmad er inkluderet.

2

Efter morgenmaden besøger vi blandt andet Botahtaung Pagode, der trods en rekonstruktion er en skøn blanding af en stupa og et tempel, Sule Pagode byens vartegn og byens største marked - Bogyoke Marked. På det 70 år gamle marked - Bogyoke Aung San, der er opkaldt efter Aung San Suu Kyis far, finder du et lokalmarked krydret med spændende souvenirs som laquerware, antikviteter, træfigurer i sandeltræ, silke, guld, Shan-skuldertasker, marionetdukker og klassiske papir parasoller (markedet er lukket hver mandag og på nationale helligdage).

I løbet af dagen besøger vi en af byens lokale teashops, der er en institution hvor sladder udveksles og politik samt aktuelle emner diskuteres. Bestil en kop grøn te samt et udvalg af sukkerholdige friturestegte lokale kager. Vi skal også en kort tur rundt i gaderne i trishaw, der stadig primært benyttes som transportmiddel af lokalbefolkningen, hvilket er en skøn kontrast til mange andre lande i østen, hvor cykeltaxier primært er bevaret for turismen.

Sidst på dagen besøger vi et af Østens vidundere Shwedagon Pagoden, der er mere end 2500 år gammel og landets mest betydningsfulde tempelkompleks og et meget besøgt pilgrimssted for buddhister fra hele verden. Dets 98 meter høje gyldne stupa er beklædt med 80 tons guld og ædelsten. Området er et stort kompleks af templer, pagoder og pavilloner, hvor troende munke messer buddhistiske vers, og burmesiske familier er på udflugt i deres fineste klæder og medbragte mad. Her hersker en stemning af harmoni og lykke, og det kan være en storslået oplevelse at træde ind i dette univers. Det er sjældent af få en oplevelse af disse dimensioner og samtidige ikke møde ret mange vestlige turister.

Overnatning i Yangon

Morgenmad er inkluderet.

Shwedagon pagoden

Efter morgenmaden kører vi i lufthavnen for at flyve til Mandalay. Efter check-in på hotellet og et kort hvil besøger vi Shwenandaw klosteret, der foruden at være et flot eksempel på et traditionelt burmesisk trækloster også bringer minder tilbage til det gamle Mandalay palads. Kuthodaw pagoden med over 700 indgraverede stentavler, der tilsammen udgør buddhisternes ”bibel” Tripitaka (kendt som verdens største bog). Der er estimerede beregninger på, at det vil tage en person 450 dage at læse det samlede værk.

Vi afslutter en lang og spændende dag fra toppen af Mandalay Hill, hvor vi har en formidabel udsigt over de disede Shan bjerge, Mandalay palads og byen samt Ayeyarwaddy floden.

Overnatning i Mandalay

Morgenmad er inkluderet.

Mandalay Basar

Rudyard Kiplings ”Oh, den vej til Mandalay” vil utvivlsomt være i manges erindring og vække drømmen om at besøge dette sagnomspundne land. Digtet fra sidst i 1800-tallet handler om en engelsk soldat der drømmer sig tilbage Mandalay og hans burmesiske svundne kærlighed. Mandalay var den sidste kongelige hovedstad i en kort periode fra 1860 til 1885, indtil briternes erobring.

Dagen byder på udflugter til de gamle kongebyer udenfor Mandalay. Vi kører til Amarapura, der i flere perioder var kongelig hovedstad indtil Kong Mindon i 1860 besluttede at gøre Mandalay til hovedstad. Der er ikke meget tilbage af de gamle paladser, men byen emmer af stemning blandt de tusindvis af munke der bor på Mahagandaryon klosteret. Vi hører om livet i klostrene og munkenes betydning i landet, både religiøst og politisk. Det var munkene der stod i spidsen for demonstrationerne og protesterne mod militærregimet i 2007, grundet den økonomiske nød i landet – Burma er rangeret blandt de 20 fattigste landet ifølge FN.

Vi kører videre til Sagaing, der er hjemsted for mere end 500 stupaer, endnu flere klostre og mere end 6000 munke og nonner – Sagaing er stedet hvortil buddhister valfarter, for at meditere ved bredden af Ayeyarwada floden. Dette overflødighedshorn af pagoder, templer og klostre kan vi nyde fra toppen af Sagaing Hill samt i klart vejr udsigten over Ayeyarwada floden.

Burma billeder med Kipling Travel

Ved ankomsten til Ava (Inwa) fortsætter vi i hestevogn til Nan Myint Tower med tilnavnet ”det skæve tårn i Ava” og Bagaya klosteret fra 1834, der holdes oppe af 267 smukt udskårne teaktræssøjler.

Vi afslutter dagen i Amarapura - forhåbentlig med solnedgang, på den meget berømte teaktræsbro, U Bein, der er en smuk 1,2 km lang teaktræsbro over Taungthamansøen, der er bygget for mere end 200 år siden. Her er masser af lokal stemning af fiskere, lokale til fods eller på cykel på vej hjem til landsbyen og munke i safranfarvede klæder med deres madskåle.

Overnatning i Mandalay

Morgenmad er inkluderet.

Cykler på landet

Vi forlader hotellet tidlig morgen for at finde den lille havn i Mandalay og vores flodbåd der i roligt tempo sender os ned ad Burmas store vandvej, Ayeyarwaddy floden.

Vores Ayerwaddy ”minicruise” er en lang og skøn sejltur på cirka 9 timer (afhængig af vandstanden i floden), hvor vi får tid til at få sjælen med, mens vi måske læser en bog eller nyder landskabet der passerer forbi. Hvis bådturen ikke kan bekræftes grundet ændringer i fartplanen, vil vi i stedet køre i bil fra Mandalay til Bagan, hvilket kan være en lidt lang tur grundet dårlige vejforhold.

Overnatning i Bagan

Morgenmad er inkluderet.

Burma kvinde

Det begynder langsomt når dagen gryr. Insekterne summer, hanen galer og fugleflokke stiger langsomt til vejrs mens de skræpper op. Men når så solens første stråler skærer silhuetterne mod pagoder, templerne og smukke spir begynder dagen for alvor. Klokker og gongong fra klostre og munkenes morgengang for at indsamle almisser til dagen og vejen og langsomt stiger vi op på cyklerne og tager på oplevelse blandt Bagans 2.200 templer (el cykel da vejene kan være noget tunge at køre på).

Bagan må uden tvivl være kandidat til et af verdens vidundere, her sjælefuldt og sælsomt, stille som Aeyrwaddyflodens dovne vande. En af de sjove oplevelser i Bagan er helt sikkert at køre på den burmesiske udgave af en el-cykel, hvor man i  adstadigt tempo oplever pagoderne langs de støvede stier og se det ene efter det andet rødbrune tempel beliggende i det flade og karske halvørkenlandskab beliggende direkte ud til floden.

Pagoderne i Bagan stammer helt tilbage til det 11.-13. århundrede, hvor Bagan havde sin storhedstid, og var hovedstad i det første burmesiske rige, inden mongolernes Kublai Khan i 1287 besejrede Bagan og ødelagde bygninger fra de sidste 300 års byggeri. I alt er der omtrent 2.200 templer og pagoder i Bagan, der klart kandiderer til en af Asiens helt store oplevelser. 

Overnatning i Bagan

Morgenmad er inkluderet.

Pagoder

Dagen er afsat til egne eventyr i Bagan. Vi kan varmt anbefale tilkøb af en ballonflyvning over Bagans tempelområde i de tidlige morgentimer. Hvis det vælges, er der afhentning på hotellet ved 5-tiden og vi letter ved solopgang og flyver en lille times tid over Bagans templer med udsigt til Mt. Popa og Ayerwaddyfloden i et panorama i absolut verdensklasse. Ballonflyvningen er muligt fra oktober til marts og det anbefales at reservere i meget god tid, da den kan være udsolgt mange måneder i forvejen. Det er en ypperlig oplevelse og en smuk afslutning på nogle uforglemmelige dage blandt templer og pagoder.

Området omkring Bagan er helt eventyrligt og der er gode muligheder for, at leje en cykel eller hestevogn.

Der kan tilkøbes ballonfærd over Bagan - se nederst

Overnatning i Bagan

Morgenmad er inkluderet.

Bagan-Burma

Vi spiser tidlig morgenmad og kører i lufthavnen og flyver mod Heho i Shan staten. På turen fra lufthavnen mod Nyang Shwe ser vi, at infrastrukturen stadig er meget uudviklet i store dele af landet. Vi ser sjove motoriserede lad-biler og bønder der høster ris med segl – det er som at træde ind i en fjern tidsalder. Vi besøger Pindaya-grotterne, der huser mere end 8.000 buddhafigurer lavet i forskellige størrelser og materialer som sten, marmor, beton, teaktræ og alabast. Tempel grotterne har gennem århundrede været et yndet pilgrimsmål og pilgrimme stiller stadig buddhafigurer på deres vej rundt i de labyrintiske gange. Området er desuden kendt for fremstillingen af de smukke og traditionelle parasoller af papir, der er lavet af barken fra morbærtræet.
Vi når også at se det mere end 500 år gamle Shweyanpye Monastery, der er et typisk Shan kloster lavet af træ og traditionelt malet af Shan folket.

Sidst på dagen når vi frem til Nyaung Shwe for at overnatte, eller vi tager videre med langbåd ud på Inlesøen, idet vi kan tilbyde overnatning begge steder alt efter ønske.

Overnatning ved Inlesøen

Morgenmad er inkluderet.

Tur med grisen

Inlesøen der ligger i 900 meters højde er smukt omkranset af grønne bjerge og marker på skråningerne - et sandt natur sceneri. Vi iagttager fiskerne med deres flettede hatte, mens de ror deres små træbåde med det ene ben slynget rundt om åren og ballancerende kaster nettet ud. Vi sejler i en motoriseret kano ud på søen og passerer gennem flydende landsbyer med huse på pæle – skoler, købmandsbutikker, markedshaller, klostre og templer samt små restauranter. Vi møder Intha-folket der gennem arbejdet i deres flydende tomathaver og grøntsags markeder er blevet en af Burmas mest velhavende minoriteter. Der er tomater og atter tomater, der passes fra teakbådene på de små vandveje. Tomaterne plukkes grønne og sejles ind til bredden og sælges på markeder over hele landet.

På de lokale markeder, vil vi møde andre minoriteter som fx Pa-O folket der bor i bjergene omkring søen. Her mødes folk og udveksler sladder med venner og bekendte, ryger en håndrullet cigar og når dagens handel er afsluttet pakkes bådene, og der sejles hjem til landsbyen. Langs kanalerne ser vi børn bade i søen, der vaskes tøj, og vi besøger blandt andet et væveri, hvor vi ser hvordan Intha folket fremstiller tråd af lotusblomsten og væver smukke sjaler, tørklæder og longyi af silke, bomuld og lotusfibre. Vi besøger et af søens ældste klostre, Nga Hpe Kyaung, der i dag er mest kendt for deres dresserede ”jumping cats”. Phaungdaw Oo Pagode er bygget i år 1500, og er en af landets vigtigste helligdomme. I templet er der 5 små buddhaer der oprindelig er lavet i træ, men med tiden belagt med så meget bladguld, så vi ikke længere kan se, hvad figuren forestiller.

Overnatning ved Inlesøen

Morgenmad er inkluderet.

Fisker på Inlesøen

Dagen er afsat til egne eventyr og i dette naturskønne område er det oplagt med en cykeltur, hvor vi kan opleve burmesernes hverdag i Nyaung Shwe by, der er en super autentisk og lokal landsby med en dejlig backpacker-vibe. Gadebilledet er en skøn blanding af hestevogne og oksekærrer læsset med grøntsager eller brugt til at transportere familien, trishaw cykeltaxier og enkelte motorbikes.

Overnatning ved Inlesøen

Morgenmad er inkluderet.

Minoriteter

Midt på dagen kører vi i lufthavnen og flyver til Yangon. Her bliver vi kørt til vores hotel, hvor vi har et værelse til rådighed, indtil vi sidst på aftenen køre i lufthavnen og flyver mod Danmark over midnat.

Resten af dagen og aftenen er der mulighed for at gøre de sidste indkøb på for eksempel Bogyoke marked (obs. det er lukket hver mandag og på nationale helligdage). Her sælges skønne souvenirs, som for eksempel de smukt dekorerede laquerware æsker, der oprindelig har været brugt til opbevaring af indholdet til betelnød-snack, som primært den ældre generation stadig tygger eller som madkasse.

Hotel i Yangon

Morgenmad er inkluderet.

Ismand

Vi ankommer til København.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
10. jan. - 25. mar. 2020
17.498,-

26. mar. - 15. apr. 2020
19.998,-

16. apr. - 30. apr. 2020
17.498,-

1. maj. - 19. jun. 2020
16.198,-

20. jun. - 16. aug. 2020
18.798,-

17. aug. - 22. sep. 2020
16.198,-

23. sep. - 10. dec. 2020
17.498,-

10. dec. 2020 - 9. jan. 2021
Kontakt os

10. jan. - 30. apr. 2021
17.498,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Yangon retur på økonomiklasse
 • Indenrigsfly Yangon-Mandalay
 • Indenrigsfly Bagan-Heho
 • Indenrigsfly Heho-Yangon
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Flodbåd Mandalay-Bagan
 • Transfers og transporter i bil med aircondition og privatchauffør
 • Sejltur på Inlesøen og Bagan
 • Hestevogn i Ava
 • Cykeltur i Bagan (på el-cykel)
 • Lokal engelsktalende guide (undtaget på fridage)
 • Overnatninger i delt dobbeltværelse 
 • 3 nætter på Pullman Yangon Centre Point i Yangon
 • 2 nætter på Amazing Mandalay i Mandalay
 • 3 nætter på BawgaTheiddhi Hotel  eller Bagan Star Hotel i Bagan
 • 3 nætter på Amazing Nyaung Shwe ved Inlesøen
 • Morgenmad som beskrevet i programmet
 • Rundture og sightseeing som beskrevet i programmet
 • Udflugter med guide og entreer er inkluderet i rejsens pris
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Tillæg for enkeltværelse - alle nætter
Pris fra 2.198 kr./person
Hotelopgradering i Burma
4-5 stjernet hotel på rejsen
Pris fra 798 kr./person
Ballonflyvning over Bagan
Ballonflyvning over Bagan
Pris fra 2.598 kr./person
Praktisk information

Bedste rejsetid: Oktober til marts - vejret i Burma

Hvornår skal rejsen bestilles: Der er et begrænset udbud af hoteller i Burma, hvorfor vi anbefaler at du bestiller din rejse i rigtig god tid

Type: Individuel kulturrejse med privatchauffør samt rundture i alle byer med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

 

Ballonflyvning over Bagan

Ballonflyvning over Bagans tempelområde er en enestående oplevelse. Afhentning på hotellet ved 5-tiden, ballonen letter ved solopgang og flyver en lille timestid over Bagans templer og i klart vejr har vi udsigt til Mount Popa.

Ballonflyvningen er muligt fra oktober til marts og vi anbefaler at du booker i god tid, da der kan være udsolgt flere måneder i forvejen.

Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik