Nepals kultur og Goas strande

Nepal kultur rundrejse og Goas strande

Velkommen i Kiplingland - kulturrundrejse og afslapning i Goa

 

Kombiner det bedste af to verdener på denne Nepal og Indien rejse. Mød den spændende Himalayakultur i Kathmandu-dalen og i underskønne Bandipur samt i Pokhara ved foden af Annapurnabjergene, samlet set kaldet for Nepals gyldne trekant, inden

 

der flyves mod Indien og den lille delstat Goa, der ikke uden grund er kendt for sine fine strande. I alt to ugers privat rundrejse med det bedste af to verdener i Nepal og Indien - velkommen i Kipling-land.


 • Nepal med privatchauffør, optimal måde at opleve Nepal på
 • Det klassiske Nepal med Kathmandu, Bandipur og Pokhara
 • Tansens gamle newar kvarter og udsigt til Dhaulagiri 
 • Lumbini, Buddhas fødeby
 • Bardia National Park, nok Nepals smukkeste nationalpark 

1.

Flyrejse fra København mod Nepal

Dag 1

Fra København mod Kathmandu.

2.

Ankomst til Kathmandu

Dag 2

Ved ankomsten til Kathmandu er der modtagelse i lufthavnen, hvorefter der køres gennem Kathmandus gader til vores hotel. 

Overnatning i Kathmandu på Hotel Marshyangdi.

3.

Kiplings Kathmandu rundtur

Kathmandu Heritage Walk

Vi skal opleve Kiplings helt egen Kathmandu rundtur, hvor vi skal opleve hinduernes Pashupatinath og buddhisternes Bhoudanath – og sidst på dagen på et par timers byvandring i det helt gamle Kathmandu.

Efter morgenmaden køres til Pashupatihnath ved den lidt flade Bagmati-flods bred. I nepalesernes mytologi og religion er Pashupati (Shiva i form af beskytteren af kvæget) det vigtigste hindutempel og vi vil opleve utallige templer med smukke gyldne tage og hellige tiggermunke, sadhuer. Er der et sted i Nepal, vi kan få kulturchok, er det her.

Vi fortsætter til det store buddhistiske område ved Bhoudanath, er et af byens mest levende tibetanske områder - og endda uden trafik. Selve stupaen, der er Asiens største kom relativt godt igennem jordskælvet, men den øverste top er pillet af og genopføres på samme smukke vis. Hele området ved Bhoudanath er den tibetansk-buddhistiske kulturs arnested med dusinvis af klostre, munke og kunsthåndværkere.

Fra Bhoudanath køres til den gamle del af Kathmandu og Basantapur - eller bedre kendt som Durbar Square, der fremstår som et som et af de primære området for den fantastiske Newar-arkitektur. Selv efter jordskælvet, hvor Kasthamandap og de tre solitære og prominente templer på selve pladsen skal genopbygges, er der meget smukke og fine bygninger tilbage. Blandt andet Durbar Squares største hindutempel, Taleju samt ikke mindst Kumari, den levende gudindes hus. Vi kan være heldige at få et glimt af Kumarien inde fra gården i templet.

Vi skal på en vandretur på ca 1,5 km, som tager en times tid eller deromkring. Fra Durbar Square, går vi ned mod hedengangne Kasthamandap og Maru Devi og går mod Tachachal ad Kathmandus fineste gader, eller som det meste af byen var for blot en 15-20 år siden. Efter få hundrede meter kommer Bhimsen templet fra 1655 og vandkilderne, hvor vi dog fortsætter ad de hyggelige gader, der er mindre støvet, larmende og travle, end stort set resten af centralbyen. Vi går forbi et par gader, hvorpå vi drejer mid venstre og ankommer til Kwahiti, "Nedre vand Spout" som markederede den sydlige grænse for den indre by. Vi går til højre og kommer til den 600 år gamle Tukan Baha stupa, der ligner Swayambhunath i miniudgave. Vi fortsætter forbi Ramchanda og Narayantemplet og kommer til Teku næsten neden ved floden, inden vi returnerer samme vej et stykke nordpå men går direkte mod Chikan-Mugal og Atko Narayan, et af Kathmandus primære Vishnu templer, hvorpå vi er tilbage på Durba Square efter en dejlig tur i tidsmaskinen og i det helt klassiske Kantipur (Kathmandu).

Overnatning i Kathmandu

4.

Kathmandu til Pokhara ved Fewasøen

Pokhara-rejse

Fra Kathmandu snørkles ud og ind igennem byens trafikkaos, hvorefter Thankotpasset nås – og her er man endelig ude af Kathmandus mylder. Der køres mod Trisulifloden ved Galchi og fortsættes via Mugling og Dumre til Pokhara, nepals tredjestørste by med snart 500.000 indbyggere.

Der er overnatning nær Lakeside på vores gode ”basecamp”, Lakeside Retreat, hvor der i klart vejr er udsigt til Annapurnabjergene og det berømte Fiskehalebjerg, Macchapuchare.

5.

Pokhara rundtur

Pokhararejse

Pokhara ligger i en stor aflang dal med hele ni søer, hvor Fewa Tal er den klart mest berømte og besøgte. Pokhara har gennem de især seneste 10-15 år gennemgået en voldsom urbanisering fra at være landbrugsland med rismarker til at være er stort bysamfund med op mod 500.000 indbyggere. Den centrale bydel, Lakeside ved Fewasøen er dog stadig meget hyggelig med en lidt stille stemning og god atmosfære.

Vi skal på tur i dalen, der i klart vejr har bjergudsigter i ubetinget verdensklasse. Eftermiddagen fri til afslapning.

Overnatning i Pokhara

6.

Bandipur - den gamle handelskaravaneby

Bandipur-Nepal

Efter en kort køretur på et par timer stopper vi ved den lille Newar bjerglandsby Bandipur, der ligger på en bakketop over Dumre i blot 1.000 meters højde.

For bare få år siden, var vi det eneste danske rejsebureau, der havde Bandipur på programmet. Siden har flere fået øjnene op for denne perle, og det er der en grund til for alene udsigterne til Manaslu og Annapurna er ufatteligt smukke. 

Bandipur var oprindeligt en lille bygd beboet af Magarfolket, men fik sine tilflyttere fra Bhaktapur og Kathmandu efter Prithvi Narayan Shah havde forenet hele Nepal, og havde sin absolutte storhedstid under Rana-styret fra 1846 til indtil den kinesiske besættelse af Tibet i 1951, hvor byen nød godt af at ligge højt og malariafrit på handelsruten mellem Tibet og Indien. Det var silke og ris fra Benares (Varanasi) samt salt, guld og uld fra Tibet, som var de primære handelsvarer.

Siden henfaldt Bandipur i noget nær totalt forfald, og de smukke bygninger henstod tomme og fraflyttet indtil år et skoleprojekt succesfuldt blev startet op. Og i 2003, hvor også Kipling Travel startede, blev den første asfaltvej bygget til den lille basarby og et økoturisme projekt blev søsat – og siden forfinet, så det i dag måske fremstår som Nepals smukkeste og bedst bevaret bjerglandsby – og så er den bilfri!.

Overnatning i Bandipur på Old Inn Bandipur eller tilsvarende

Morgenmad er inkluderet.

7.

Fra Bandipur til Kathmandu. Eftermiddagen fri

Bandipur-Kathmandu

Fra Bandipur køres tilbage til Kathmandu, hvor der er ankomst om eftermiddagen. Her er de sidste timer fri til diverse indkøb eller til at myldre rundt i Thamels hvirvar af hyggelige gader og stræder.

Overnatning i Kathmandu på Hotel Marshyangdi.

Morgenmad er inkluderet.

8.

Transfer til lufthavnen og afrejse til Goa (via Mumbai), Terra Paraiso

Dag 8

Afhentning og kørsel til lufthavnen for fly til Goa. Ved ankomsten er der afhentning og transfer til hotellet.

Goa er den mindste indiske delstat – og på mange måder også den ”mindst indiske”. Goa er en perfekt introduktion til Indien, og er særdeles velegnet for den førstegangsbesøgende.

Goa -dækker blot 3702 kvadratkilometer og har en befolkning på 1,3 millioner. Det er et afslappet ferieparadis med endeløse sandstrande, irgrønne vajende palmer og azurblåt badevand blandet med en særegen fusion mellem religion og livsstil fra såvel Portugal som Sydasien.

Der er overnatning meget tæt på stranden på hyggelige Terra Paraiso, der nok ikke kan ligge meget bedre

Morgenmad er inkluderet

9.

Goa, Terra Paraiso

Dag 9

Dagene ved stranden i Goa. De fleste byer i Goa har hvidskurede kristne kirker, der næsten forekommer anmassende, hvis man tror at Indien er elefanter og gudeafbildninger! Hippierne opdagede tidligt paradiset, og senere blev Goa kendt for sine grænseoverskridende techno-fester. Som mange af de rejsemål, der blev opdaget af rygsæksturisterne har hotellerne afløst teltpladserne – ungdommens noget liberale indstilling til stoffer og fester passede ikke ind i det image, man fra højere sted ønskede Goa. I dag er Goa ikke uden grund, en yndet destination.

I perioden 1510 til 1961 var Goa portugisisk koloni. Over 400 års koloniherredømme fik en ublodig afslutning med en hurtig krig, hvor Indien fik erobret delstaten, der dog først blev erklæret som Indiens 25’ende delstat i 1987.

Overnatning i Goa på Terra Paraiso

Morgenmad er inkluderet

10.

Goa, Terra Paraiso

Dag 10

Afslapning i Goa – eller måske en tur til hovedstaden. Panaji er med blot ca. 75.000 indbyggere en af Indiens mindste delstats-hovedstæder. Den portugisiske indflydelse ser man bl.a. ved, at der er næsten lige så mange kristne kirker (de eneste bygninger som er hvide) som hinduistiske templer. Dele af byen ligner de iberiske byer til forveksling

Old Goa , 9 km. fra Panaji, var tidligere hovedstad i Goa med velmagtsdagene under kolonitiden. Nutidens Old Goa fremstår som forfalden, delvis tilgroet af den omkringliggende jungle. De fleste af byens hvide kirker stammer fra sidst i 1500-tallet. I Basilica Bom Jesus-kirken finder man de jordiske rester af Jesuitermunken Francis Xavier, der i en alder af 42 år døde i Kina i 1552. Hans lig var forbavsende velbevaret efter flere måneder, og det blev fortolket som et under. I 1554 blev liget ført til Goa, hvor det stadig var helt intakt! I 1614 blev hans ene arm delt mellem jesuitter i Rom og Japan, og senere blev skulderen samt dele af de indre organer bortført til forskellige dele af Asien! I 1622 blev han erklæret for Indiens skytshelgen. Nu hviler resterne af munken i sarkofagen, men hvert tiende år udstillet han i en glaskiste – næsten gang i november 2004. Ønsker man at bese sarkofagen, bør man afsætte god tid: en million tilrejsende besøgte den i løbet af de 52 dage, den blev udstillet! 

Overnatning i Goa på Terra Paraiso

Morgenmad er inkluderet

11.

Goa, Terra Paraiso

Dagen ved Goas dejlige strande

Overnatning i Goa på Terra Paraiso

Morgenmad er inkluderet

12.

Goa, Terra Paraiso

Dagen ved Goas dejlige strande

Overnatning i Goa på Terra Paraiso

Morgenmad er inkluderet

13.

Goa, Terra Paraiso

Dagen ved Goas dejlige strande

Overnatning i Goa på Terra Paraiso

Morgenmad er inkluderet

14.

Goa og hjemrejse til København

Goarejse

Fra Goa flyves hjem via Mumbai mod Danmark med ankomst efter to ugers forrygende kulturrejse og afslapning ved Goas dejlige strande. 

Velkommen hjem.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
Pris per person ved 2 rejsende (kontakt os for priser over efterårsferien)
1. september - 10. december 2017
17.498,-

Pris per person ved 4 rejsende (kontakt os for priser over efterårsferien)
1. september - 10. december 2017
16.998,-

Kontakt os for julepriser
11. december 2017 - 9. januar 2018
Kontakt os

Pris per person ved 2 rejsende (kontakt os for priser over vinterferien/påsken)
10. januar - 30. april 2018
17.498,-

Pris per person ved 4 rejsende (kontakt os for priser over vinterferien/påsken)
10. januar - 30. april 2018
16.998,-


INKLUDERET

IKKE INKLUDERET

 • Ekspeditionsgebyr (145,- pr. faktura)
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Visum til Nepal (fås i lufthavnen, husk pasfoto)
 • Visum til Indien (søges online inden afrejse fra Danmark)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

 

Kontakt os vedrørende jule- og nytårspriser. 

Praktisk information

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Overnatning: Hoteller i Nepal

 

Foredrag

Nepal

11. oktober 2017 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Nepal

24. januar 2018 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Nepal

7. marts 2018 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Nepal

30. maj 2018 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg