Fakta om Nepal jordskælv

Jordskælv i Nepal 2015

Lørdag d. 25 april klokken 11:56, blev Nepal ramt af et jordskælv, der målte 7,8 på richterskalaen. Jordskælvet der ramte 77 kilometer nordvest for hovedstaden Kathmandu, dræbte over 9.000 mennesker og flere kulturskatte gik tabt. 

Jordskælvet i Nepal medførte store ødelæggelser med sammenstyrtede bygninger og mange tilskadekomne. Allerede et døgn efter, havde danskerne doneret imponerende bidrag, der skulle få Nepal på benene igen. Mange lande har hjulpet med opbygning og adskillige har bidraget med støtte, hvilket betyder at genopbygningen i hovedstaden Kathmandu og de omkringliggende landdistrikter skrider langsomt frem.

Efter lidt over et års genopbygning, er Nepal godt som genfødt efter jordskælvet. Det er ganske få områder, der stadig er lidt berørte og flere steder er helt uberørte. Det er derfor også sikkert at rejse til Nepal igen. På nedenstående infografik, har vi samlet fakta om hvordan jordskælvet har haft sin virkning på Nepal. I medierne har det næsten lydt som om Nepal er forsvundet, men intet kunne være mere forkert og præmissen for at rejse i Nepal, er langt det fleste steder tæt på uændret.

jordskælv i Nepal 2015

03/10/2016

Vil du bruge denne infografik om Nepal?

Du skal være hjertelig velkommen! Du kan blot kopiere koden i boksen og indsætte den på din hjemmeside, der hvor du ønsker den.

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål.