Trekking i Simienbjergene

Gennem Simienbjergene i Etiopiens utrolige højland og Ras Dashen 4.533 meterVi flyver fra København mod Etiopiens hovedstad, Addis Ababa.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Simien bjergene højdekurver

Efter et par timers afslapning på vores hotel tager vi hul på eventyret. Hovedstaden har modsat de fleste andre hovedstæder i Afrika en del historie at byde på. Vi besøger bl.a. Mount Entoto, hvor Kejser Menelik II havde sit hovedsæde, et par kirker der alle er meget unikke og det arkæologiske museum. Byen ligger i 2.300 til 2.500 m.o.h., og temperaturen er ganske behagelig. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet, hvor vi gør os klar til næste dags rejse nordpå.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

Ethiopien-Simien

Dagen i dag er en transportdag, der vil tage 10-11 timer, men undervejs kommer vi forbi flere interessante "stoppesteder". Vi kommer blandt andet forbi den berømte Blå Nil-kløft, der byder på helt fantastisk sceneri. Sidst på dagen er vi fremme i Bahir Dar, hvor vi bor med en skøn beliggenhed tæt ved Tanasøen.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 3

Efter en længere køretur i går bliver dagen i dag mere afslappende. Vi tilbringer den i Bahir Dar, hvor vi skal på sejltur på Tanasøen, kilden til Den Blå Nil og Etiopiens største sø på omkring 3.500 km2. På flere af søens 37 øer ligger 20 klostre, som blandt andet er blevet brugt til at opbevare kunstskatte og religiøse relikvier. To af disse klostre vil vi besøge på sejlturen.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 4

Vi fortsætter på en flot køretur via Gondar ud til Simien Nationalparkens hovedkvarter, hvor vi skal registreres og møde vores trekking-guide. Alt efter tidspunktet kører eller trekker vi til vores lejr i Sankaber. Simien-bjergene blev sidst i 1960'erne erklæret af UNESCO ”et for menneskeheden bevaringsværdigt område”. Naturen er meget dramatisk, og blev formet for omkring 40 millioner år siden af vulkanudbrud, hvilket har skabt et landskab med eroderede kløfter, plateauer og tinder. Der er flere toppe over 4.000 meter, mens den højeste Ras Dashen står tydeligt frem med sine 4.533 meter. Bjerget er det højeste i Etiopien og den fjerdehøjeste i Afrika, og klart mere dramatisk end eksempelvis ved de klassiske trekkingture til Kilimanjaro og Mt. Kenya. Dyrelivet i området er ganske unikt, og med lidt held kan vi være heldige at se rødbrystet bavian, walia stenbuk, simitisk ulv, klippegrævling og et hav af forskellige særegne fuglearter. I parken findes der også en del afro-alpinsk flora med bl.a. den gigantiske lobelia og red hot pokers.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Ethiopien-Simien

Dagens dejlige vandring byder på smukke udsigter. Vi starter med at vandre ned i Michotis-dalen og følger Wazla-floden, som afhængigt af nedbøren i september godt kan være næsten udtørret. Efter et par timer stiger ruten, og vi kommer forbi Jinbar vandfaldet ved Jinbar floden, som ender i Geech Abyss-kløften. Vi kommer igennem flere områder, hvor vi ser de gigantiske lobelias, som gør sig godt i forgrunden af de smukke udsigter over Simien-bjergene. Vi skulle gerne se de berømte Gelada bavianer i dag eller i hvert fald de kommende dage. Vores lejr når vi efter 7-8 timer, og den ligger oven for Geech Village i 3.600 meters højde.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Ethiopien-Simien

I dag har vi en ekstra dag i Geech, og selvom vi selvfølgelig også skal slappe af, tager vi alligevel på en lille tur op på Imetgogo-bjerget, 3.926 meter, hvorfra vi har nogle enestående udsigter over bjergene. Hvis vi har lyst, kan vi også vandre op på det andet udsigtspunkt Saha, hvor udsigten ligeledes er helt fantastisk. Senere på dagen går vi så tilbage til Jinbar-vandfaldet for at nyde solnedgangen.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Ethiopien-Simien

Dagen i dag er lidt mindre krævende og byder på omkring seks timers god vandring til Chenek i 3.680 meters højde. Vi når frem til lejren midt på eftermiddagen, hvorfra udsigten over lavlandet er helt mageløs. Klipperne omkring Chenek er samtidig hjemsted for sjældne dyr som den endemiske vilde stenbuk, walia ibex-stenbukken og den etiopiske ulv.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 8

Dagens vandring er den hidtil længste og stejleste, og vi når frem til lejren i Ambikwa efter ca. ni timer. Vi har undervejs taget de nødvendige pauser, så dagen ikke bliver for trættende. Undervejs vandres over Mount Buhait på ca. 4.000 meter, og hvis heldet er med os, ser vi stenbukken eller måske en ulv. Herefter krydses Mesha-floden, og der fortsættes til lejren i 3.400 meter tæt på den lille bjerglandsby Ambikva, hvor vi kan besøge befolkningen og opleve, hvordan de lever.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Ethiopien-Simien

Vi starter tidligt med at vandre mod toppen af Ras Dashen, der med sine 4.533 meter er det højeste bjerg i Etiopien. Vandringen er til tider stejl og let udfordrende, men toppen er absolut opnåelig for de fleste. Som vi nærmer os toppen, bliver udsigten mere og mere imponerende, med bjerge så langt øjet rækker mod øst og vest, og vi kan skue lavlandet kilometer under os mod syd. Turen til toppen tager ca. 6 timer udover nedstigningen, og vi er tilbage først på eftermiddagen efter en helt fantastisk dag. Hvis man synes, turen til toppen er for lang, kan man sagtens blive i lejren og tage en hviledag.

Overnatning i Ambikwa.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

bestigning af Ras Dashen 4.533 meter

Endnu en god og smuk, dog lang, vandredag venter foran os. Igen skal vi regne med først at være fremme midt på eftermiddagen efter 9-10 timers vandring. Der kan godt forekomme morgentåge i lejren ved Sonar, hvilket kan virke helt eventyragtigt, specielt når solen kommer og ”brænder” den væk.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Ethiopien-Simien

Inden vi begynder nedturen til lavlandet, vandrer vi op på toppen af Mount Silki for at se de sidste imponerende udsigter over Simien bjergene. Vi kan igen være heldige at møde walia stenbukken. Det går nedad i ca. tre timer, inden vi ankommer til en flod, hvor vi holder pause. Temperaturen kommer godt op i dag og det kan blive en ret varm dag, som gør vandet i floden dejligt varmt, så man kan tage sig en fortjent dukkert. Vi stiger igen et kort stykke til lejren i Makarabia.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Makarabia

Også i dag er det en meget overskuelig dag på ca. fem timer, der venter os. Vi kommer igennem en del små landsbyer, hvor folk lever traditionelt som bønder. Her kan man se, hvordan markerne forsat dyrkes på simpel vis. Vi krydser en del floder, der indbyder til en forfriskende svømmetur inden ankomsten til lejren. Vi fejrer afslutningen af trekket med lejrbål, og måske slutter nogle lokale musikere sig til os. Det er endda muligt at købe en ged fra landsbyen, som vores kok vil tilberede.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Ethiopien-Simien

Efter en tidlig start har vi ca. tre timers vandring til vejen, hvor vi møder bussen, der kører os den flotte bustur tilbage til Gondar (ca. 5 timers tur). Alt afhængigt af tidsplanen og eventuelle forsinkelser er der mulighed for tilkøb af en byrundtur i Gondar, som afregnes lokalt. Gondar blev grundlagt i 1600-tallet af Kong Fasiledes og var hovedstad i 250 år. Stedet er kendt for sine mange slotte og paladser. Vi besøger nogle af paladserne, der er bygget af Kong Fasiledes og hans efterfølgere, og som findes på UNESCO's liste over verdenskulturarv.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 14

Vi flyver til Addis Ababa, hvor vi har tid til egne eventyr i den varme hovedstad, inden vi sidst på dagen kører i lufthavnen for at påbegynde hjemrejsen.

Morgenmad er inkluderet.

Ethiopien-Simien

Vi ankommer til København i løbet af dagen.

Velkommen hjem efter et stort eventyr i Etiopiens Simienbjerge.

Simien-trek

Vi har ingen planlagte afgange på nuværende tidspunkt.

Du er velkommen til at kontakte os for specifikke ønsker.


INKLUDERET

 • Dansk rejseleder 
 • Flyrejse København-Addis Ababa retur på økonomiklasse
 • Flyrejse Gondar-Addis Ababa på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Lufthavnsskatter og –afgifter 
 • Bus Ghion-Simien Bjergene
 • Lokale guider og hjælpere
 • Transfers og transport
 • Hotelovernatninger i delt dobbeltværelse, inkl. morgenmad
 • Alle måltider på trekkingturen. I byerne kun morgenmad
 • Trekking med overnatning i telte
 • Lokalguider og køkkenhold
 • Lastdyr/bærere til al bagage samt fælles udstyr
 • Afgifter til Nationalparker
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække trekkingrejser over 4.000 meters højde
 • Visum til Etiopien
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamburg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Forplejning udover den nævnte samt personlige udgifter
 • Drikkepenge (beregn 110-120 USD)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

 

Praktisk information

Gruppestørrelse: 10-18 deltagere

Grad: C+

Højde: 2.220 - 4.533 meter (højeste sovehøjde er 3.310 meter)

Type: Trekkingtur i mindre gruppe med dansk rejseleder

Vejret: Addis Ababa

 

Simien bjergene højdekurver

Dette program giver den bedst mulige indsigt i Simien og Ras Dashen trekket i Etiopien. Det skal bemærkes, at dette er en adventure-rejse, som vi gennemfører for første gang, hvorfor der let kan komme ændringer under rejsens forløb – og du skal kun tage med, hvis du er frisk på, at rejsebeskrivelsen blot er et rimeligt skøn over de muligheder, der helt sikkert vil byde sig undervejs. Du er altid velkommen til at kontakte Kipling Travel for yderligere oplysninger.

Vi flyver fra København til Etiopiens hovedstad Addis Ababa, beliggende i 2.400 meters højde. Her får vi på førstedagen en byrundtur, og oplever en blanding af kultur, arkitektur - højhuse og blikskure, markeder og intens trafik blandt byens 3 millioner indbyggere. Gondar er den nærmeste større by ved Simien bjergenes nationalpark og var i middelalderen landets hovedstad. Fra denne periode findes der talrige borge og bygningsværker, hvor vi besøger nogle af de mest berømte, så som Fasilides' slot og Debre Berham Selassies kirke.

Afrikas største bjergkæde, Simien, er fuldt med enorme slugter, hvor blandt andet den Blå Nil har sit udspring, fantasilandskaber med forrevne tårne og spir, og kontinentets mest storslåede udsigter. Dyrelivet er også anderledes, og på de stejle klipper kigger vi specielt efter gelada bavianer, den sjældne vilde stenbuk og den etiopiske ulv. Vi har omtrent 10 dages dejlig vandring, hvor vi passerer små landsbyer, høje pas og krydser floder, mens vi kommer dybere og dybere ind i nationalparken. 

Med sine 4.533 meter er Ras Dashen det højeste bjerg i Etiopien, og vi starter vores bestigning ved solopgang. Vandringen er til tider stejl og let udfordrende, vi skal 1.300 meter op fra lejren til toppen, men toppen er absolut opnåelig for de fleste, og vi belønnes med den flotteste udsigt over hele Simien. Vi må forvente pæn frost på opstigningsnatten.

Vi bor i telte (tomandstelte) på trekkingturen. Desuden har vi messetelt med stole og borde til morgen- og aftensmad. De fleste lejre har efterhånden faste toiletforhold (simple). Køkkenholdet tilbereder alle måltider.

Visum Etiopien
Visum fås i Addis Ababa lufthavn. Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemrejsedatoen, medbring 2 pasfotos – visum koster USD 50

Penge
Den etiopiske møntfod hedder Birr (ETB). 1 USD er ca. 20 ETB eller 100 ETB er ca. 4,8 USD. Der er ikke meget at bruge penge på under trekkingturen - dog er der små lokale handlende, som man kunne falde over. 
Beregn ca. 85 USD til drikkepenge til hele rejsen. Rejselederen samler evt. sammen og fordeler.

Forslag og tanker om udstyr til Simien trekkingturen 
Helt basalt handler det om at holde sig varm og have noget godt at vandre i. Det vil sige en god sovepose og gode vandrestøvler. Alt andet kan du stort set improvisere.
Vi anbefaler, at du rådfører dig med specialbutikker inden for friluftsudstyr som for eksempel Friluftsland, Eventyrsport og Fjeld og Fritid. De har begge god erfaring inden for vandre- og bjergture og har det rette vandreudstyr til for eksempel Simien.

Udstyr og personlig beklædning
Benyt eventuelt den vedlagte pakkeliste, når du skal pakke. Ved første øjekast kan den måske se voldsom ud. Vi siger, at det normale er i omegnen af 15 kg til en tur til Simien. Du skal ikke tage for meget med, men på den anden side skal du heller ikke have for lidt varmt tøj med. 

Tænk over følgende inden du pakker: 

 • Pak i gennemsigtige plasticposer for at holde vand ude og for at holde orden
 • Sørg for at holde vægten nede og tag kun det nødvendige rejseudstyr med
 • Begræns dine udgifter ved at tjekke, hvad du allerede har af udstyr
 • Tøj til solrigt og varmt vejr er absolut lige så vigtigt som tøjet til højderne i Afrika og den dertilhørende kulde
 • Din bagage må ofte ikke veje 20 kg på flyrejsen

Hoved 

 • Kasket/solhat
 • Hue
 • Halsen (ala Turtleneck, halsedisse, halstørklæde osv.)
 • Solbriller

Kroppen 

 • Goretex elleranden type vandtæt, åndbar jakke (fungerer som lag-på-lag)
 • Fleecetrøje eller anden form for varm trøje
 • Svedtransporterende undertøj
 • T-shirts (gerne svedtransporterende)
 • Praktiske vandrebukser (trekkingbukser)
 • Trekkingtrøje/eller skjorte
 • Shorts
 • Tøj til byerne

Hænder og fødder 

 • Vanter til Ras Dashen
 • Vandrestøvler af god kvalitet
 • Vandre- eller kondisko
 • Sandaler (i regntiden kan der forekomme flodkrydsninger)
 • Indersokker/vandresokker
 • Kraftige vandrestrømper, uld-ragsok eller coolmax eller tilsvarende

Soveudstyr 

 • Sovepose som min. bør må gå ned til minus 8 grader komfort
 • Lagenpose (hvis du vil spare din sovepose for mange problemer)
 • Inderpose i fleece (varmer med med ca. 8°C)
 • Liggeunderlag, selvoppusteligt som Thermarest

Paksæk mm. 

 • Rejsesæk/dufflebag til bagage som lastdyr/bærere kan tage
 • Dagturs rygsæk (evt. med regnovertræk)
 • Plast- eller pakposer til at holde orden

Generelt 

 • Vandflaske/feltflaske (1-2 liter - køkkenholdet koger vand til drikke)
 • Vandrestave - gerne teleskop-vandrestave
 • Solcreme med høj solfaktor (evt. læbepomade med solfaktor)
 • Toiletsager inkl. neglesaks
 • Håndklæde, gerne slidt/tyndt så det tørrer hurtigt
 • Lommekniv
 • Personlig førstehjælpsudstyr
 • Desinficerende håndsprit (Instant håndvask)
 • Kamera med masser af hukommelse...
 • Pandelampe alternativt lommelygte
 • Dagbog
 • Læsebog
 • Liste med kontaktadresser
 • Pas, penge, flybillet mm.

Rabataftaler: som Kipling Travel gæst får du 10% på dit udstyr i følgende butikker:

 • Lonely Planet - Ethiopia and Eritrea
 • Bradt guide - Ethiopia
 • A History of Ethiopia, Harold G Marcus
 • The Pale Abyssinia, Miles Bredin
 • The Sign and the Seal, Graham Hancock
 • The Blue Nile, Alan Moorehead
 • Eating the Flowers of Paradise, Kevin Rushby
 • The Danakil Diary: Journeys through Abyssinia 1930-34, Wilfred Thesiger
Foredrag
Periode
Kilimanjaro, safari og Zanzibar
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
26. feb. 2020 kl. 17:30
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik