Antal dage: 15
Priser fra: 41.498,-
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Den store Kenya-Uganda-Rwanda rejse

Velkommen til en perlerække af Afrikas største oplevelserAfrejse mod Nairobi, Kenyas mægtige hovedstad.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Fly Nairobi

Et par af dagens oplevelser:

 • Ankomst Nairobi og vores hyggelige lodge i Karen, Nairobis grønne, stille område
 • Karen Blixens Farm

Ved ankomsten til Nairobi er der transfer til Karen-området, opkaldt efter den danske forfatter. Her skal vi overnatte på vores skønne guest house med charmerende værter. Hvis tiden tillader det besøger vi Karen Blixens Hus. Der er ganske vist blot tale om et nydeligt murstenshus, der i dag huser Karen Blixen Museet. Men har I læst Blixens 'Den afrikanske farm' eller på anden vis er interesseret i den verdensberømte forfatter, er det bestemt et interessant besøg.

Resten af dagen fri hos Susan og Raphael i Karen

Overnatning i Nairobi på vores hyggelige lodge

Karen Blixens hus

Et par af dagens oplevelser:

 • Mod Afrikas Great Rift Valley og Nakuru søen
 • På safari og udkig efter både hvide og sorte næsehorn
 • Flamingoer, klippegrævlinger og pelikaner

Vi starter safarien med at køre nordvestover til Lake Nakuru, der af mange stadig regnes som en af Østafrikas bedste fuglesøer. Dog har flamingoerne har skiftet adresse, da de er rykket mod Lake Baringo, fordi vandstanden i Nakuru er steget. Andre fuglearter er dog på spil i området. Masser af hejrer udnytter søens fiske-fauna, og langs søbredden ser vi andre dyr såsom rørbukke, vandbukke og måske flodhest. En sådan overflod af dyr og fugle tiltrækker mange rovfugle som rov- og steppeørne, sort ørn, grib og augurvåge.

Men den store oplevelser er for de fleste Lake Nakurus næsehorn. Her er både det hvide og det sorte næsehorn, mens det andre steder i Kenya er nærmest umuligt at spotte det tonstunge dyr. Vi skal selvfølgelig se det smukke udsigtspunkt, hvor der er en flot udsigt over søen. Her lever klippe-grævlinger, der ser ud som store gnavere, men faktisk er elefantens nærmeste slægtning! De findes i smågrupper og tiltrækker sorteørne, der er specialister i at tage disse dyr. Nakurusøen er en rejse værd i sig selv. Efter en dag fyldt med stærke indtryk og farvestrålende natursyn smager middagsmaden særligt godt.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Lake Nakuru safari

Et par af dagens oplevelser:

 • Lake Nakuru og slettelandet mod de store asvanner
 • Mod Masai Mara og sletterne med de store dyreflokke
 • Game drive og AFrikas storvildt

Fra skønne Lake Nakuru, går det videre mod syd til savannerne og de rigtig store flokke af savannevildt. Masai Mara, som ligger i den nordlige del af Tanzanias legendariske Serengeti-slette, er nemlig Kenyas mest dyrerige område. Dette er Østafrika, som vi kender det fra safarifilmene: på den åbne savanne græsser store flokke af zebraer, gnuer og antilopearterne kongoni og topi, mens mange mindre antilopearter gør dem selskab.

Småflokke af vortesvin ses ganske ofte. Det er her, chancerne for løver er størst, for de tiltrækkes, ligesom hyæner og sjakaler, af de mange græsædende dyr. Det kan være en god ide at se efter kredsende gribbeflokke, for de er nemlig et signal om, at et ådsel ligger til fri disposition - hvis da ikke løverne er i gang med et festmåltid. Ved et ådsel samles gribbene med den enorme ørnegrib som "forskærer" og Rüppels gribbe, hvidryggede- og hvidhovede gribbe, ventende.

Strudse spankulerer adstadigt omkring, og i kalkunstørrelse er flere arter af trapper. Farvestrålende ellekrager imponerer, mens en grå, gøgeagtig sag, der kaldes en Go Away Bird lever op til sit navn gennem sit enerverende, tretonede skrig! Mere end 50 rovfuglearter findes her, fra gribbe til småfalke. Konstant er der nye indtryk i dette paradis for naturinteresserede.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Masaimara

Blandt dagens store oplevelser:

 • Masai Mara
 • Savanne i vedensklasse og Afrikas store dyreflokke

De følgende dage er der tidlig vækning for at kunne komme ud og iagttage vildtet og fuglene og derefter få en solid morgenmad. Derefter tager I ud på nogle timers game drive. Derefter hjem igen til en nærende frokost og en vederkvægende siesta før det atter går ud i "felten" igen, når lyset bliver vigende og skyggerne lange. Det er besættende at opleve, hvordan naturen igen vågner til liv i de sidste, intense timer med dagslys – steder, der for et par timer siden var helt rensede for liv, er nu en scene for Østafrikas enestående dyreliv. Ikke to køreture er ens, og det er noget af det mest charmerende ved denne form for rejse – man ved aldrig, hvad der gemmer sig omkring næste hjørne, eller hvornår en leopard helt uventet dukker op!

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Masai Mara Kenya

Dagens oplevelser:

 • Masai Mara og sletterne med de store dyreflokke

Masai Mara er verdensklasse - kort og godt. Vi er midt på en af afrikas allerbedste savanner og skal selvfølgelig på fantatsiske game drives på udkig efter dyreflokke og enkelte af de specielle målarter om vi er heldige. Endnu en stor dag på savannen med game drive.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Savanne

Et par af dagens oplevelser:

 • Sidste morgen i Masai Mara - og i Kenya
 • Dyreflokke og kørsel til Nairobi
 • Fly til Entebbe - velkommen til Uganda

Vi skal gudskelov på et lille - desværre sidste Game Drive i Masai Mara. Herefter vender vi mod øst og Nairobi lufthavn, hvor der er check-in og fly til Entebbe i Uganda. Vi overnatter nær Viktoriasøens bred efter en lang og spændende dag i Østafrika,

Morgenmad er inkluderet.

Masai Mara og og mod Kampala i Uganda

Et par af dagens oplevelser:

 • Mabamba Swamp
 • Kanosafari på udki efter træskonæb

Eftermorgenmaden er det tid til første udflugt i Uganda, som går vestover til den utrolige Mabamba swamp. Her er der kanosejlads på udkig efter træskonæb og andre specialiteter som en enkelt sitatunga sumpantilope i de smukke landskaber. Man får en helt anden biotop på denne smukke og dejlige vådland, som hører sammen med Viktoriasøen.

Eftermiddagen til afslapning inden morgendagens afrejse mod Virunga.

Morgenmad er inkluderet.

Ngamba Chimpanse reservat

Et par af dagens oplevelser:

 • På tværs af Uganda til de vestlige grønne bjerge
 • Queen Elisabeth National Park, Ugandas store berømte reservat
 • Storvildt på savanne og i vådområder

Det er en lang, men flot køredag til Queen Elisabeth National Park, Ugandas mest populære nationalpark på 1.978 km2. Her er skiftevis åben savanne, lidt som man kender det fra Kenya og Tanzania, men også fine skovområder og sumplandskaber, kanaler, kratersøer og klipper.

Queen Elisabeth National Park er hjemsted for 95 forskellige arter pattedyr, heraf 10 primater og 20arter rovdyr. For ornitologer er det et paradis, ikke mindre end 610 fuglearter er registreret – flere, end nogen anden nationalpark i Afrika.

Overnatning i Queen Elisabeth Nationalpark

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Queen Elisabeth National Park

Et par af dagens oplevelser:

 • Safari i Queen Elisabeth National Park
 • Kasenyu, Kazinga kanalen og savanne
 • Klassisk storvildt

Vi starter morgenen med game drive i Kasenyu området, hvor vi holder øje med klassikerne som løver, kafferbøffel, elefanter, ugandakob og andre antiloper. Det er en flot morgen i Safari-Afrika.

Efter frokost skal vi på en meget flot sejltur i Kazinga kanalen, der forbinder Lake George og Lake Edward søerne. Vi ser flokke af elefanter, flodheste, vandbukke, landsbyer, antiloper og utallige fugle i eet væk – Afrika smelter sammen og bliver nærmest en totaloplevelse.

Sen eftermiddag tager vi et aftengame drive i Peninsula sector eller ved kratersøerne, Katwe. Her er det igen safari, sågar med en lille mulighed for at se leopard.

Vi tager tilbage til lodgen efter en lang, oplevelsesrig dag i Queen Elisabeth National Park

Overnatning i Queen Elisabeth Nationalpark

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Safari i Queen Elisabeth National Park

Et par af dagens oplevelser:

 • Fra QENP mod Virungabjergene i trekanten mellem Rwanda, Congo og Uganda
 • Højland og tågeskove

Fra QENP, Queen Elisabeth, køres mod højlandet og Bwindi Impenetrable Nationalpark. Bwindi ligger i den sydvestligeste del af Uganda, og er en del af Bwindi Impenetrable Forest som er berømt for bjerggorillaerne. Velkommen til en meget unik del af Afrika.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Mod Virunga bjergene og Bwindi

Dagens altoverskyggende oplevelse:

 • Gorillatrekking - Ugandas højlandsgorillaer

Fra hotellet køres til Gorilla-informationscenteret for at få udleveret tilladelsen til gorilla trekking. Det er ikke hver dag, man oplever så truede dyr – med så stor bevågenhed og styring. Det er et flot set-up og med stor bevågenhed på ikke at forstyrre bjerggorillaerne mere end højest nødvendigt.

Efter et informationsmøde får I udpeget den gruppe af gorillaer som I får lov til at besøge. Der er pæn forskel på vandredistancerne på de forskellige grupper, men det er ikke muligt at ønske eller reservere besøg til en bestemt gorillafamilie hjemmefra.

Fra informationscenteret køres til bunden af bjergene, hvorfra trekket starter. På turen er der guider og bevæbnede vagter – og efter et par timer kommer endnu et par gorilla-trackers, der i mellemtiden har fundet gorilla-familien.

Vandreturen går gennem ægte centralafrikansk regnskov, hvor guiderne indimellem hugger sig vej med macheter. Det er en flot, lidt mudret og til tider våd tur. Men ganske fantastisk. Efter et par timer, afhængig af hvilken familie, der er udpeget, nærmer trekket sig langsomt gorillaerne. De første kendetegn er brummende lyde. Der gøres stop på syv meters afstand, hvor der er én time til at følge bjerggorillaerne og være helt tæt på de utrolige dyr. Det er uden tvivl en af de mest minderige oplevelser, man kan få. Det er i den grad fantastisk.

Om eftermiddagen køres der sydover mod Kabale , som ligger smukt lige ved Lake Bunyonyi. Det er ikke uden grund Uganda kaldes for Afrikas svar på Schweiz, for her er uendelige og smukke grønne bjerge, lidt teplantager her og der undervejs og formodentlig af Ugandas karakteristiske ankole kvæg med de lange horn.

Overnatning i Kabale

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Gorillaer i tågeskovene

Formiddagen kan evt. bruges i området omkring søen inden vi kører de sidste godt 100 km sydover mod Rwanda. Rwanda er Afrikas hjerte. Et land, vi bedst kender fra folkemord, hvor 1 million mennesker, ud af en befolkning på 8, blev dræbt på 100 dage – og hvor ord som tutsi og hutu kom i vores bevidsthed. Men det er et overstået kapitel, dog på ingen måder glemt.

Rwanda er i dag en helt anden nation. Et land med et forfriskende demokrati, dog stadig et af verdens fattigste lande. Men med en befolkning så venlig og imødekommende, at man med de mange bjerge i landet næsten føler sig hensat til et afrikansk udgave af Bhutan.

Kigali er en lille hovedstad med blot 900.000 indbyggere, der ligger smukt spredt ud over en del bakkedrag.

Overnatning Kigali

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Fra Uganda til Rwanda

I er på egen hånd i Kigali, men det er oplagt at besøge besøge et af Afrikas mest gribende ”museer”, nemlig Gisozi Genocide Memorial Centre, museet for folkemordet. Uden for museet sidder der hver dag en stribe lokale, der vil ind og stadig forsøge at forstå, hvad der skete. Og museet er en meget speciel oplevelse – der kan være stuvende fuldt og alligevel kan man høre en nål falde til jorden – der bliver ikke sagt en lyd derinde – stilheden er næsten øredøvende. Grusomhederne og omfanget er så omfattende at det simpelthen er umuligt at forstå.

Man kommer ud i et ganske andet sindelag, end man kommer ind. Det er en ufattelig oplevelse, stærk, skræmmende og frygtelig – og alligevel god, da alle i Rwanda er enige om, at det aldrig må ske igen. Så museet er i lige så høj grad et oplysningssted, som et sted, hvor de lokale samles og mindes. Ingen kommer fra Gisozi Genocide Memorial Centre uden at se gaderne i Kigali og landets historie i et andet lys.

Overnatning Kigali

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Fra Uganda til Rwanda

Ankomst til København i løbet af dagen.

Morgenmad og mad på flyrejsen er inkluderet.

Rwanda rejse
Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
10. jan. - 31. mar. 2020
51.498,-

1. apr. - 8. jun. 2020
49.498,-

9. jun. - 31. aug. 2020
53.498,-

1. sep. - 31. okt. 2020
51.498,-

1. nov. - 10. dec. 2020
50.498,-

11. dec. 2020 - 9. jan. 2021
Kontakt os

10. jan. - 31. mar. 2021
51.498,-

1. apr. - 6. jun. 2021
49.498,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Nairobi/Kigali-København på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Al lokal transport som beskrevet i programmet
 • Privat safarirejse med din egen lokale engelsktalende safariguide og køretøj
 • Besøg på Karen Blixen Museet (hvis tiden tillader det)
 • Overnatning i delt dobbeltværelse
 • 1 nat på Spurwing Guest House i Nairobi, med morgenmad
 • 1 nat på Lake Nakuru Lodge ved Laka Nakuru
 • 3 nætter på Mara Sentrim Camp ved Masai Mara
 • 2 nætter på Airport Guest House i Entebbe, med morgenmad
 • 2 nætter på Bush Camp ved Kasenyi
 • 1 nat på Gorilla Mist Camp ved Bwindi
 • 1 nat på Bird Nest ved Kabale
 • 2 nætter på Heaven cottages i Kigali
 • Fuld pension på safariturene, som beskrevet i programmet
 • Alle nationalparkskatter og afgifter
 • Gorillatrek med guider
 • Gorilla tilladelse og permit 
 • Afgifter og tilladelser til nationalparken
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Ballonflyvning over Masai Mara
Ballonsafari over Masai Mara
Pris fra 3.998 kr./person
Praktisk information

Bedste rejsetid: Muligt hele året, undtaget i regntiden april til medio juni

Type: Safari med lokale safariguider 

Vores lodges: Se dem her

Kenyas nationalparker: Læs mere her

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Foredrag
Periode
Kilimanjaro, safari og Zanzibar
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
26. feb. 2020 kl. 17:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik