Antal dage: 16
Priser fra: 17.798,-
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Sydafrika rejse - safari og Garden Route

Sydafrika rejse - et natureventyr på den smukke Garden Route og klassisk safariEventyret begynder

Vi flyver fra København mod Port Elizabeth i Sydafrika.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Dag 1

Et par af dagens oplevelser:

Port Elizabeth - velkommen til Sydafrika og "PE" med kaldenavnene "den forblæste by" og "den venlige by"

Ved ankomsten til Port Elizabeth er der modtagelse af Kiplings repræsentant, der udleverer diverse kort og rejsedokumenter og hjælper med afhentning af bil.

Da det har været en lang rejse, har vi en overnatning i Port Elizabeth, så vi kan være friske til safarioplevelserne den næste dag.

Morgenmad er inkluderet.

Overnatning i Port Elizabeth.

Port Elizabeth

Et par af dagens oplevelser:

 • Game drive og safari i Amakhala Game Reserve
 • Afrikas storvildt på tætteste hold

Amakhala Reserve ligger lidt nord for Port Elizabeth. Her er der gode chancer for at se the Big 5 (løve, bøffel, leopard, elefant og næsehorn), men også zebra, giraffer, flodheste og forskellige antiloper. Basen er Woodbury Tented Lodge, som ligger utroligt smukt i Amakhala Game Reserve. Vi bor i store telte med rigtige senge og privat bad og toilet – det føles som en ægte safarioplevelse at sove under canvas, men samtidig er komfort-niveauet højt.

Vi skal på såkaldte game drives og på flodsafari i åben jeep med vores rangers. Alle sanser tages i brug på en safari, hvor indtrykkene er særdeles stærke. Udover at vi naturligvis gør vores bedste for at spotte dyrene, er der også oplevelser til næsebor og øregange. Duftene er kraftige, og lydene er spektakulære. Nattens dyrebrøl og -hyl udgør en formidabel lydkulisse. Derudover er der vist element af overraskelse og uforudsigelighed tilknyttet en safari – man ved nemlig aldrig hvilke oplevelser, der dukker op bag den næste busk. 

Overnatning i Amakhala Game Reserve

Morgenmad, frokost, aftensmad og drikkevarer (te, kaffe, vand, sodavand, øl og husets vin) er inkluderet.

Safari i Amakhala Game Reserve – Woodbury Tented Lodge

Et par af dagens oplevelser:

 • Safari i Amakhala Game Reserve
 • Big5 land - på "jagt" efter bushens storvildt
 • Hyggelige Woodbury Tented Lodge

Dagene i bushen byder på forskellige safarioplevelser såvel som tid til afslapning og fordøjelse af indtryk på lodgen - derfor kan programbeskrivelsen skifte fra dag til dag. Dagen vil sædvanligvis begynde med en kop varm kaffe at styrke sig på fra den tidlige morgenstund, inden der køres ud i morgendisen med en erfaren ranger i jeepen. Ovenpå en nat fyldt med jagtseancer lader de store kattedyr batterierne op, alt imens de græsædende dyr går mere aktivt omkring - de der altså ikke er havnet i gabet på en løve. Vi bruger sporsøgeren til at holde et vågent øje med alt, hvad der rører sig, og han får dirigeret jeepen dybt ind i vegetationen på jagt efter løver og leoparder, der gemmer sig i græsset.

Efter tre timer er vi tilbage i lodgen, hvor et godt morgenmåltid venter. Derefter kan vi slappe af med en god bog eller deltage i en vandresafari (hvis muligt), hvor vi introduceres til reservatets planteliv og til de små dyr. Tilbage på lodgen nydes frokosten, mens guiden klargør jeepen. Ude i bushen har rovdyrene samlet kræfter, og dagens jagt på føde går ind i den afgørende fase. Mens solen går ned bag de gamle boabab-træer, nydes et glas vin eller en gin/tonic fra højdedraget. Stilheden forstyrres af natdyrene, der vågner op til dåd, og så går turen atter tilbage mod lodgen. I den afrikanske spisehytte ”bomaen” (hvis vejret tillader det) er der dækket op til et solidt måltid. Med vin i glasset og til lyden af bålets knitren berettes der livligt om dagens oplevelser. Under guidens beskyttelse følges I tilbage til værelset, hvor alle formentlig er trætte ovenpå dagens væld af indtryk. Nattens lydbillede giver en meget eksotisk fornemmelse af opholde sig helt ude i den vilde natur.

Safari og overnatning i Amakhala Game Reserve

Morgenmad, frokost, aftensmad og drikkevarer (te, kaffe, vand, sodavand, øl og husets vin) er inkluderet.

sydafrikasafari

Et par af dagens oplevelser:

 • Game drives og safari
 • Lodgens Boma og afslapning ved poolen 
 • Forrygende natur

Endnu en dag med safari blandt afrikas storvildt. Herlig overnatning i Amakhala Game Reserve. Der er tid til en tur i swimmingpoolen eller slappe lidt af blandt vores safarikørsler i vildtreservatet.

Morgenmad, frokost, aftensmad og drikkevarer (te, kaffe, vand, sodavand, øl og husets vin) er inkluderet.

Storvildtreservatet

Et par af dagens oplevelser:

 • Garden Route starter - smuk kystkørsel tværs over Jeffreys Bay
 • St. Francis Bay 
 • Kanaler og hvidkalkede huse

Fremme i St. Francis er vi kommet til en slags mini-Venedig, hvor kanalerne bugter sig mellem husene. Arkitekturen er et skue af ens hvidkalkede huse med sorte stråtækte tage. Stedet byder på skønne strande, mulighed for en runde golf eller vandreture i Cape St. Francis-området.

Overnatning i St. Francis

Morgenmad er inkluderet.

Garden Route

Et par af dagens oplevelser:

 • Fridag St. Francis Bay 
 • Strande, vandreture og den smukke kyst

Stedet byder på skønne strande, mulighed for en runde golf eller vandreture i Cape St. Francis-området.

Overnatning i St. Francis

Morgenmad er inkluderet.

St. Francis Bay

Et par af dagens oplevelser:

 • Tsitsikamma Nationalpark og Storms River
 • Hyggelige gader, Seafood og kunsthåndværk

Knysna ligger blot et par timers kørsel fra St. Francis Bay, men undervejs passeres Tsitsikamma Nationalpark og Storms River, som byder på fantastiske naturoplevelser, derfor anbefales mindst et par timer i området. Fremme ved Knysna krydser vi den smukke lagune ad White Bridge og kan nu nyde et par dage ved lystbådehavnen, tage på vandretur i bjergene eller tage på et afslappende sunset-cruise. Knysna har sin helt egen stemning, her er bare rart. Her er mange små butikker med lokalt håndværk og kunst. Er smagsløgene glade for skaldyr, byder Knysna på kulinariske oplevelser af meget høj kaliber, en skaldyrsanretning bør man ikke snyde sig selv for.

Overnatninger i Knysna

Morgenmad er inkluderet.

Knysna

Et par af dagens mulige oplevelser:

 • Sunset cruise i Knysnas kanaler
 • Vandring og natur
 • Knysnas hyggelige stemning

Knysna byder på vandretur i bjergene eller et afslappende sunset-cruise. Knysna har sin helt egen stemning, her er bare rart. Her er mange små butikker med lokalt håndværk og kunst. Er smagsløgene glade for skaldyr, byder Knysna på kulinariske oplevelser af meget høj kaliber, en skaldyrsanretning bør man ikke snyde sig selv for.

Overnatninger i Knysna

Morgenmad er inkluderet.

safari Sydafrika

Et par af dagens oplevelser:

 • Ind mod vinlandet og Calitzdorp
 • Strudse i Oudtshorn
 • Portvin i Calitzdorp

Efter morgenmaden kører vi mod strudselandets hovedby, Oudtshorn. På vejen hertil har vi allerede mødt de store områder, hvor strudsene spankulerer rundt ligesom køerne på markerne i Danmark. På strudsefarmene er der rundvisning, så vi kan få et indblik i områdets strudseopdræt. Det er spændende at møde disse specielle dyr på helt tæt hold. Er der tid til det, kan vi anbefale et besøg i de kæmpestore drypstenshuler Cango Caves. Eller hvad med Cango Wildlife Ranch, hvor krokodiller, slanger og geparder kan studeres fra gangbroer hævet over området?

Vi kører videre mod Calitzdorp, hvor vi på vejen passerer små byer som Robertson, Barrydale og Ladysmith. De er byer, som har hver deres specialitet såsom vin, dessertvin, frugt eller ost. Vi befinder os nu i portvinsområdet. Sydafrika er mest kendt for sin produktion af rød- og hvidvin, men sydafrikansk portvin er helt på højde med de bedste fra Portugal – smag blot selv!

Overnatning i Calitzdorp

Morgenmad er inkluderet.

Calitzdorp

Et par af dagens mulige oplevelser:

 • Vinsmagning og dejlige restauranter
 • Drypstenshulerne ved Cango Caves
 • Områdets specialitet - hedvine

Hele dagen i Calitzdorp, hvor der er utallige udflugtsmuligheder - selvfølgelig til strudsene i Oudtshorn og en port- eller dessertvinstur i Calitzdorp området. Dejlig dag i smukke omgivelser.

Overnatning i Calitzdorp.

Morgenmad er inkluderet.

Vinland

Et par af dagens muligheder:

 • Hermanus forrygende kysstrækning, hvor der ofte ses hvaler i sæsonen
 • Den sidste del af Garden Route
 • Cape Town, en af vedens smukkest beliggende storbyer

Vi kører til Hermanus, hvilket er en tur på 3-4 timer, alt efter om vi vælger turen gennem vinlandet eller langs den smukke kyststrækning. I Hermanus kan vi fra kysten opleve hvalerne boltre sig i havet (fra juni til november). Her finder vi en kyststi, som er forsynet med bænke og kikkerter, så giganterne kan beskues fra landjorden. Information om dyrene kan desuden fås via opstillede tavler. Vi fortsætter nu langs kysten til Cape Town, hvor vi kan nyde de næste par dage i Afrikas metropol.

Cape Town er nok en af de smukkest beliggende byer overhovedet. Med det dramatiske Taffelbjerg som baggrundsmotiv ligger byen spredt ud ved dets fod. I Cape Town er der mere end rigeligt at tage sig til. Turen op på Taffelbjerget er et must. At stå højt oppe på det kæmpestore flade plateau og kigge ud over byen er helt fantastisk. Er energi-niveauet højt, er der flere dejlige vandreruter op på bjerget, hvor man kommer op fra bagsiden og går hen over hele plateauet, inden man kan tage kabelbanen ned.

Overnatning i Cape Town

Morgenmad er inkluderet.

Hermanus hvaler

Et par af dagens mulige oplevelser:

 • Waterfront og Capetowns byliv
 • Kolonitidsbygninger og Bo-kap
 • Restauranter i særklasse

Der er gudskelov god tid i Cape Town, hvorfor de fleste store seværdigheder kan lade sig gøre. Et historisk punkt på dagsordenen er et besøg på øen, hvor Mandela sad fængslet. En sejltur til Robben Island er en tankevækkende oplevelse. Robben Island ligger en halv times sejlads fra Cape Town og er i 400 år blevet brugt som spedalskhedskoloni, fattiggård og senest som fængsel under apartheid. Her sad Nelson Mandela fængslet i næsten 27 år af sit liv. Øen er nu omdannet til museum, hvor tidligere fængslede viser rundt og fortæller om landets barske fortid.

Overnatning i Cape Town

Morgenmad er inkluderet.

Cape Town Sydafrika

Et par af dagens mulige oplevelser:

 • Robben Island, Nelson Mandelas fængselsø
 • Taffelbjerget - de forrygende smukke udsigter fta Table Mountain
 • Kap det Gode Håb, pingviner og Kaphalvøen

I selve Cape Town kan man besøge ”Green Market”, et farvestrålende marked, der blandt andet byder på kunsthåndværk og smykker – og alverdens kuriositeter. Et besøg i det maleriske muslimske kvarter ”Boo-Kaap” er også interessant. Her ligger de pastelfarvede huse side om side. Vi vil også nævne de hyggelige forstæder Seapoint, Clifton og Camps Bay som mulige udflugtsmål. Byen rummer også flere spændende museer, og så er der selvfølgelig den berømte Victoria & Albert (V&A) Waterfront. Her kan man sidde med fantastisk udsigt til Taffelbjerget og nyde et glas kølig hvidvin – det udgør en skøn afslutning på en travl sightseeing dag.

Overnatning i Cape Town

Morgenmad er inkluderet.

Robben Island

Cape Town, samt afrejse Cape Town mod København

Vi nyder den sidste dag i Cape Town, inden vi kører i lufthavnen, hvor bilen afleveres, og vi flyver mod København.

Morgenmad og måltider på flyrejsen er inkluderet.

Capetown fly

Eventyret slutter

Vi ankommer til København i løbet af dagen.

Dag 16
Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
7. jan. - 29. feb. 2020
22.298,-

1. mar. - 30. apr. 2020
21.598,-

1. maj. - 19. jun. 2020
18.298,-

20. jun. - 21. jul. 2020
20.598,-

22. jul. - 20. sep. 2020
19.998,-

21. sep. - 31. okt. 2020
22.498,-

1. nov. - 10. dec. 2020
22.998,-

11. dec. 2020 - 6. jan. 2021
Kontakt os

7. jan. - 28. feb. 2021
22.998,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Port Elizabeth/Cape Town-København på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Udførlig informationspakke med beskrivelse af Sydafrika, kørselsvejledning til hotellerne samt forslag til udflugter (udleveres ved ankomst til Port Elizabeth)
 • Overnatninger i delt dobbeltværelse:
 • 1 nat på First Avenue Guesthouse i Port Elizabeth
 • 3 nætter på Woodbury Tented Lodge i Amakhala Game Reserve
 • 2 nætter på Sandals Guest House i St. Francis
 • 2 nætter på Curningham's Island Guest House i Knysna
 • 2 nætter på Portwine Guest House i Calitzdorp
 • 3 nætter på The Walden House i Cape Town
 • Morgenmad jf. program
 • Helpension og drikkevarer på Woodbury Tented Lodge (te, kaffe, vand, sodavand, øl og husets vin)
 • Alle nævnte safariaktiviteter med guide
 • Billeje gruppe B (Ford Fiesta Ambiente eller tilsvarende) med køreforsikring - ved 2 personer
 • Billeje gruppe V (Toyota Avanza SX eller tilsvarende) med køreforsikring - ved 4 personer
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • One-way leje på udlejningsbilen skal betales lokalt (ca. dkk 600,-)
 • Afgifter og tilladelser til Nationalparkerne (ca. dkk 80,- per person)
 • Forplejning udover den nævnte i programmet og personlige udgifter
 • Drikkepenge (beregn ca. dkk 500,- pr. person for hele safarien)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamburg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”
Praktisk information

Bedste rejsetid: September til april

Type: Individuel kultur- og safarirejse med billeje i hele perioden og guide ved nævnte safariaktiviteter

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Vores lodges: Se dem her

 

Foredrag
Periode
Kilimanjaro, safari og Zanzibar
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
26. feb. 2020 kl. 17:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik