Safari og Garden Route
Antal dage: 16
Priser fra: 16.498,-
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Sydafrika rejse - safari og Garden Route

Sydafrika rejse - et natureventyr på den smukke Garden Route og klassisk safari

 

Der er zoomet ind på Sydafrikas store naturscenerier og oplevelser på denne klassiske sammensætning med safari i bushen og køretur langs den helt forrygende Garden Route med små charmerende kystbyer. Endemålet på rejsen fra Port Elizabeth er Cape Town, der helt forståeligt rangerer på listen over verdens smukkeste byer.

 

 

Cape Town er et kulturhøjdepunkt som også har en velrenommeret restaurantscene med imponerende vinkort og forrygende natur hele vejen ned til Kap de gode Håb.

Mere klassisk kan en Sydafrika rejse næsten ikke blive - og der er selvfølgelig daglig afrejse året rundt•    Oplev Sydafrikas naturrigdom – på safari og langs den berømte Garden Route

•    Kom helt tæt på Afrikas mægtige dyreliv i den sydafrikanske bush

•    Bliv betaget af en af verdens allersmukkeste byer, juvelen Cape Town 

•    Se nærmere på havets tonstunge giganter fra kysten i Hermanus

•    Gå ombord i sydafrikansk gastronomi og nyd vinlandets ædle dråber

•    Få frihed og fleksibilitet i kør selv-konceptet, som i Sydafrika er utrolig nemt

1.

Afrejse fra København mod Sydafrika

Dag 1

Eventyret begynder

Vi flyver fra København mod Port Elizabeth i Sydafrika.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

2.

Ankomst til Port Elizabeth

Dag 2

Ankomst til Port Elizabeth

Ved ankomsten til Port Elizabeth er der modtagelse af Kiplings repræsentant, der udleverer diverse kort og rejsedokumenter og hjælper med afhentning af bil. Da det har været en lang rejse, har vi en overnatning i Port Elizabeth, så vi kan være friske til safarioplevelserne den næste dag.

Overnatning i Port Elizabeth på First Avenue Guesthouse.

3.

Safari i Amakhala Game Reserve – Woodbury Tented Lodge

Dag 3

Safari i Amakhala Game Reserve – Woodbury Tented Lodge

Amakhala Reserve ligger lidt nord for Port Elizabeth. Her er der gode chancer for at se the Big 5 (løve, bøffel, leopard, elefant og næsehorn), men også zebra, giraffer, flodheste og forskellige antiloper. Basen er Woodbury Tented Lodge, som ligger utroligt smukt i Amakhala Game Reserve. Vi bor i store telte med rigtige senge og privat bad og toilet – det føles som en ægte safarioplevelse at sove under canvas, men samtidig er komfort-niveauet højt.

Vi skal på såkaldte game drives og på flodsafari i åben jeep med vores rangers. Alle sanser tages i brug på en safari, hvor indtrykkene er særdeles stærke. Udover at vi naturligvis gør vores bedste for at spotte dyrene, er der også oplevelser til næsebor og øregange. Duftene er kraftige, og lydene er spektakulære. Nattens dyrebrøl og -hyl udgør en formidabel lydkulisse. Derudover er der vist element af overraskelse og uforudsigelighed tilknyttet en safari – man ved nemlig aldrig hvilke oplevelser, der dukker op bag den næste busk. 

Dagene i bushen byder på forskellige safarioplevelser såvel som tid til afslapning og fordøjelse af indtryk på lodgen. Dagen vil sædvanligvis begynde med en kop varm kaffe at styrke sig på fra den tidlige morgenstund, inden der køres ud i morgendisen med en erfaren ranger i jeepen. Ovenpå en nat fyldt med jagtseancer lader de store kattedyr batterierne op, alt imens de græsædende dyr går mere aktivt omkring - de der altså ikke er havnet i gabet på en løve. Vi bruger sporsøgeren til at holde et vågent øje med alt, hvad der rører sig, og han får dirigeret jeepen dybt ind i vegetationen på jagt efter løver og leoparder, der gemmer sig i græsset. Efter tre timer er vi tilbage i lodgen, hvor et godt morgenmåltid venter. Derefter kan vi slappe af med en god bog eller deltage i en vandresafari (hvis muligt), hvor vi introduceres til reservatets planteliv og til de små dyr. Tilbage på lodgen nydes frokosten, mens guiden klargør jeepen. Ude i bushen har rovdyrene samlet kræfter, og dagens jagt på føde går ind i den afgørende fase. Mens solen går ned bag de gamle boabab-træer, nydes et glas vin eller en gin/tonic fra højdedraget. Stilheden forstyrres af natdyrene, der vågner op til dåd, og så går turen atter tilbage mod lodgen. I den afrikanske spisehytte ”bomaen” (hvis vejret tillader det) er der dækket op til et solidt måltid. Med vin i glasset og til lyden af bålets knitren berettes der livligt om dagens oplevelser. Under guidens beskyttelse følges I tilbage til værelset, hvor alle formentlig er trætte ovenpå dagens væld af indtryk. Nattens lydbillede giver en meget eksotisk fornemmelse af opholde sig helt ude i den vilde natur.

Overnatning i Amakhala Game Reserve på Woodbury Tented Lodge.

Morgenmad, frokost, aftensmad og drikkevarer (te, kaffe, vand, sodavand, øl og husets vin) er inkluderet.

4.

Safari i Amakhala Game Reserve – Woodbury Tented Lodge

Dag 4

Safari i Amakhala Game Reserve – Woodbury Tented Lodge

Safari og overnatning i Amakhala Game Reserve på Woodbury Tented Lodge.

Morgenmad, frokost, aftensmad og drikkevarer (te, kaffe, vand, sodavand, øl og husets vin) er inkluderet.

5.

Safari i Amakhala Game Reserve – Woodbury Tented Lodge

Dag 5

Safari i Amakhala Game Reserve – Woodbury Tented Lodge

Safari og overnatning i Amakhala Game Reserve på Woodbury Tented Lodge.

Morgenmad, frokost, aftensmad og drikkevarer (te, kaffe, vand, sodavand, øl og husets vin) er inkluderet.

6.

Garden Route starter - St. Francis Bay

Dag 6

St. Francis Bay 

Fremme i St. Francis er vi kommet til en slags mini-Venedig, hvor kanalerne bugter sig mellem husene. Arkitekturen er et skue af ens hvidkalkede huse med sorte stråtækte tage. Stedet byder på skønne strande, mulighed for en runde golf eller vandreture i Cape St. Francis-området.

Overnatning i St. Francis på Sandals Guest House.

Morgenmad er inkluderet.

7.

St. Francis Bay

Dag 7

St. Francis Bay 

Stedet byder på skønne strande, mulighed for en runde golf eller vandreture i Cape St. Francis-området.

Overnatning i St. Francis på Sandals Guest House.

Morgenmad er inkluderet.

8.

Videre ad Garden Route til Knysna

Dag 8

Knysna

Knysna ligger blot et par timers kørsel fra St. Francis Bay, men undervejs passeres Tsitsikamma Nationalpark og Storms River, som byder på fantastiske naturoplevelser, derfor anbefales mindst et par timer i området. Fremme ved Knysna krydser vi den smukke lagune ad White Bridge og kan nu nyde et par dage ved lystbådehavnen, tage på vandretur i bjergene eller tage på et afslappende sunset-cruise. Knysna har sin helt egen stemning, her er bare rart. Her er mange små butikker med lokalt håndværk og kunst. Er smagsløgene glade for skaldyr, byder Knysna på kulinariske oplevelser af meget høj kaliber, en skaldyrsanretning bør man ikke snyde sig selv for.

Overnatninger i Knysna på Cuningham's Island Guest House.

Morgenmad er inkluderet.

9.

Knysna

Dag 9

Knysna

Knysna byder på vandretur i bjergene eller et afslappende sunset-cruise. Knysna har sin helt egen stemning, her er bare rart. Her er mange små butikker med lokalt håndværk og kunst. Er smagsløgene glade for skaldyr, byder Knysna på kulinariske oplevelser af meget høj kaliber, en skaldyrsanretning bør man ikke snyde sig selv for.

Overnatninger i Knysna på Cuningham's Island Guest House.

Morgenmad er inkluderet.

10.

Strudse i Oudtshorn og portvin i Calitzdorp

Dag 10

Strudse i Oudtshorn og portvin i Calitzdorp

Efter morgenmaden kører vi mod strudselandets hovedby, Oudtshorn. På vejen hertil har vi allerede mødt de store områder, hvor strudsene spankulerer rundt ligesom køerne på markerne i Danmark. På strudsefarmene er der rundvisning, så vi kan få et indblik i områdets strudseopdræt. Det er spændende at møde disse specielle dyr på helt tæt hold. Er der tid til det, kan vi anbefale et besøg i de kæmpestore drypstenshuler Cango Caves. Eller hvad med Cango Wildlife Ranch, hvor krokodiller, slanger og geparder kan studeres fra gangbroer hævet over området?

Vi kører videre mod Calitzdorp, hvor vi på vejen passerer små byer som Robertson, Barrydale og Ladysmith. De er byer, som har hver deres specialitet såsom vin, dessertvin, frugt eller ost. Som navnet på vores guesthouse antyder, befinder vi os nu i portvinsområdet. Sydafrika er mest kendt for sin produktion af rød- og hvidvin, men sydafrikansk portvin er helt på højde med de bedste fra Portugal – smag blot selv!

Overnatning i Calitzdorp på det hyggelige Portwine Guest House.

Morgenmad er inkluderet.

11.

Strudse i Oudtshorn og portvin i Calitzdorp

Dag 11

Strudse i Oudtshorn og portvin i Calitzdorp

Overnatning i Calitzdorp på det hyggelige Portwine Guest House.

Morgenmad er inkluderet.

12.

Hvaler i Hermanus - sidste stykke ad Garden Route til Cape Town

Dag 12

Hvaler i Hermanus - Cape Town

Vi kører til Hermanus, hvilket er en tur på 3-4 timer, alt efter om vi vælger turen gennem vinlandet eller langs den smukke kyststrækning. I Hermanus kan vi fra kysten opleve hvalerne boltre sig i havet (fra juni til november). Her finder vi en kyststi, som er forsynet med bænke og kikkerter, så giganterne kan beskues fra landjorden. Information om dyrene kan desuden fås via opstillede tavler. Vi fortsætter nu langs kysten til Cape Town, hvor vi kan nyde de næste par dage i Afrikas metropol.

Cape Town er nok en af de smukkest beliggende byer overhovedet. Med det dramatiske Taffelbjerg som baggrundsmotiv ligger byen spredt ud ved dets fod. I Cape Town er der mere end rigeligt at tage sig til. Turen op på Taffelbjerget er et must. At stå højt oppe på det kæmpestore flade plateau og kigge ud over byen er helt fantastisk. Er energi-niveauet højt, er der flere dejlige vandreruter op på bjerget, hvor man kommer op fra bagsiden og går hen over hele plateauet, inden man kan tage kabelbanen ned.

I Cape Town er der overnatning på The Walden House, et hyggeligt lille 4 stjernet guesthouse, perfekt beliggende i gåafstand til Long Street og de mange gode restauranter.

Morgenmad er inkluderet.

13.

Cape Town

Dag 13

Cape Town

Der er gudskelov god tid i Cape Town, hvorfor de fleste store seværdigheder kan lade sig gøre. Et historisk punkt på dagsordenen er et besøg på øen, hvor Mandela sad fængslet. En sejltur til Robben Island er en tankevækkende oplevelse. Robben Island ligger en halv times sejlads fra Cape Town og er i 400 år blevet brugt som spedalskhedskoloni, fattiggård og senest som fængsel under apartheid. Her sad Nelson Mandela fængslet i næsten 27 år af sit liv. Øen er nu omdannet til museum, hvor tidligere fængslede viser rundt og fortæller om landets barske fortid.

Overnatning i Cape Town på The Walden House.

Morgenmad er inkluderet.

14.

Cape Town

Dag 14

Cape Town

I selve Cape Town kan man besøge ”Green Market”, et farvestrålende marked, der blandt andet byder på kunsthåndværk og smykker – og alverdens kuriositeter. Et besøg i det maleriske muslimske kvarter ”Boo-Kaap” er også interessant. Her ligger de pastelfarvede huse side om side. Vi vil også nævne de hyggelige forstæder Seapoint, Clifton og Camps Bay som mulige udflugtsmål. Byen rummer også flere spændende museer, og så er der selvfølgelig den berømte Victoria & Albert (V&A) Waterfront. Her kan man sidde med fantastisk udsigt til Taffelbjerget og nyde et glas kølig hvidvin – det udgør en skøn afslutning på en travl sightseeing dag.

Overnatning i Cape Town på The Walden House.

Morgenmad er inkluderet.

15.

Cape Town, samt afrejse Cape Town mod København

Dag 15

Cape Town, samt afrejse Cape Town mod København

Vi nyder den sidste dag i Cape Town, inden vi kører i lufthavnen, hvor bilen afleveres, og vi flyver mod København.

Morgenmad og måltider på flyrejsen er inkluderet.

16.

Hjemkomst til København

Eventyret slutter

Vi ankommer til København i løbet af dagen.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
1. maj - 30. september 2017
16.998,-
16.498,-

1. oktober - 10. december 2017
18.498,-
17.998,-

11. december 2017 - 15. januar 2018
Kontakt os
Kontakt os

16. januar - 30. april 2018
18.498,-
17.998,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Port Elizabeth/Cape Town-København på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Udførlig informationspakke med beskrivelse af Sydafrika, kørselsvejledning til hotellerne samt forslag til udflugter (udleveres ved ankomst til Port Elizabeth)
 • Overnatninger i delt dobbeltværelse:
 •   1 nat på First Avenue Guesthouse i Port Elizabeth
 •   3 nætter på Woodbury Tented Lodge i Amakhala Game Reserve
 •   2 nætter på Sandals Guest House i St. Francis
 •   2 nætter på Curningham's Island Guest House i Knysna
 •   2 nætter på Portwine Guest House i Calitzdorp
 •   3 nætter på The Walden House i Cape Town
 • Morgenmad jf. program
 • Helpension og drikkevarer på Woodbury Tented Lodge (te, kaffe, vand, sodavand, øl og husets vin)
 • Alle nævnte safariaktiviteter med guide
 • Billeje gruppe B (Hyundai eller tilsvarende) med køreforsikring - ved 2 personer
 • Billeje gruppe C (VW Polo eller tilsvarende) med køreforsikring - ved 4 personer
 • Produktansvarsforsikring
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

IKKE INKLUDERET

 • Ekspeditionsgebyr (145,- pr. faktura)
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • One-way leje på udlejningsbilen skal betales lokalt (ca. 600,-)
 • Afgifter og tilladelser til Nationalparkerne (ca. 80,- per person)
 • Forplejning udover den nævnte i programmet og personlige udgifter
 • Drikkepenge (beregn ca. dkk 500,- pr. person for hele safarien)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamburg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

Kontakt os vedrørende jule- og nytårspriser. 

Praktisk information

Bedste rejsetid: September til april

Type: Individuel kultur- og safarirejse med billeje i hele perioden og guide ved nævnte safariaktiviteter

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Vores lodges: Se dem her

 

Foredrag

Safari i Tanzania og Zanzibars strande

22. oktober 2017 · Klokken 11:00 - 11:30

Øksnehallen. Sal C

Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

15. november 2017 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

10. januar 2018 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

21. marts 2018 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Sydafrika

2. maj 2018 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg