Kiplings Big Five safari i Sydafrika

Safarirejse i Sydafrika med Krüger samt Blyde River Canyon og Panorama-ruten


Afrejse fra København mod Johannesburg.

Mad er inkluderet på den oversøiske flyrejse.

Dag 1

Et par af dagens oplevelser:

 • Afslapning ved poolen som akklimatisering efter flyrejsen
 • Flodheste-skjulet ”The Hippo Hide” 

Fra Johannesburg flyver vi den korte, flotte strækning til Krüger området ved Phalaborwa eller Hoedspruit lufthavnen nær Krüger, hvor vi bliver modtaget af vores værter fra Makutsi.

Makutsi Safari Springs er et privat game reserve på adskillige tusinde hektar og ligger ned til Makutsi (Makhutswi) floden, som løber gennem Limpopo provinsen i Greater Kruger Nationalpark - Sydafrikas største dyrereservat.

Makutsi Safari Springs er en skøn kombination af det rustikke Afrika og en sprudlende natur. Safarilodgen har gode faciliteter – i Main Lodge er der en forfriskende pool, som er opvarmet via områdets varme kilder, bar og restaurant samt vandhul, hvor dyrene kommer hen for at drikke. Værelserne er bygget op som de klassisk lokale Rondaveller (bungalows) dejlig spredt ud i landskabet. Alle i hyggelig afrikansk stil med myggenet, flotte badeværelser, minibar forsynet med øl, softdrinks og vand, fra stedets egne underjordiske kilder. Alt i alt dejlige faciliteter hele vejen rundt. Samlet set alt det som skal til på en lækker safarirejse med fokus på det sydafrikanske storvildt.

Vi bliver budt hjerteligt velkommen, og allerede ved første møde, mærker vi at servicen er helt i top. Efter indkvarteringen på Makutsi er resten af dagen fri til akklimatisering og lidt hvile efter den lange rejse. Poolen er et godt udgangspunkt, men det er flodheste-skjulet ”The Hippo Hide” bestemt også med mindre en giraf eller andet kommer defilerende forbi og tager enhver opmærksomhed.

Aftensmadens tre måltider serveres typisk ved 19-tiden i deres traditionelle Lapa. Makutsi lever efter princippet fra jord til bord, og er ca 60-70% selvforsynende, hvorfor middagen bliver tilberedt med egne friske råvarer.

Aftensmad er inkluderet.

Makutsi Safari Springs

Tre af dagens oplevelser:

 • Tre timers morgen game drive. Vi oplever vi førrste gang hvilket storvildt Afrika kan byde på
 • Eftermiddags safari med flere Big five oplevelser i Greater Krüger
 • Sundowner på lodgen.

Før morgenmaden vækkes vi og vores Ranger tager os med på en ca. tre timers morgen game drive i relativt åbent land, hvor vi har de bedste chancer for at se vildtet tæt på. Vi kan se bøfler og elefanter udover alskens af det bedste Afrika kan byde på i storvildt. Her lever næsehorn, zebra, løver, giraf og krokodille, flodheste, leopard…. Og listen fortsætter. Med vores guide ser vi efter dyrene og nyder den smukke tur. På safari er det altid dejligt uforudsigeligt, hvilke dyr man møder, men vi ser sikkert hurtigt elefanter og giraffer samt nogle af de smukke adrætte antiloper. Men vi er i big-5 område, så måske der venter en løve lige rundt om det næste hjørne.

Tilbage på lodgen nyder vi morgenmaden med udsigt til vandhullet, hvor zebraer og giraffer ofte kommer ned og drikker, mens vi sidder og kigger på dem. Vi tager en rolig formiddag, inden vi om eftermiddagen tager på gamedrive med vores ranger – på yderligere tre timer, hvorfor vi opnår en meget stor safaridag i Greater Krüger – og vi når lige tilbage til at nå en Sundowner på lodgen.

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

Safari game drives

Tre af dagens oplevelser:

 • Solopgang med Kaffe og Afrikaans "Rusk" - Savannebrunch
 • Fuld safaridag i Krüger National Parks kæmpe vildnis 
 • Big Five safari - Krüger er legendarisk

I dag bruger vi hele dagen på safarioplevelser i den store Kruger National Park. Før solopgang får vi en hurtig kop kaffe eller te og måske en ”krydder”– eller som det hedder på Afrikaans ”Rusk”, inden vi begiver os på vej. Fra lodgen kører vi til Orpen Gate i Kruger. Undervejs stopper vi ved et af rastestederne, hvor vi får serveret en ”savannebrunch”. Et er sikkert, kameraudløseren får ikke lov at hvile ret længe ad gangen.

Kruger Nationalparken er delt op i forskellige zoner, hvor vi koncentrerer os om den centrale del med de store åbne vidder. Krüger er Sydafrikas største nationalpark på ca. 19.000 km2, der svarer til halvdelen af Danmarks areal, og som ligger nord-syd langs Mozambique og Zimbabwes grænser. Intensiteten i dyrelivet er imponerende og det er svært ikke at blive begejstret.

I løbet af middagen køres til en af lodgene i Krüger, hvor frokosten kan købes og efter frokost fortsætter safarien. Selv om vi ikke skal fortabe os i de berømte Big Five, er det nu svært ikke at ”gå efter dem”. Big 5 er den gamle engelske betegnelse for de mest eftertragtede jagttrofæer – dem som var sværest og farligst at fange, nemlig leopard, løve, næsehorn, elefant og bøffel.

Efter en begivenhedsrig dag er vi tilbage på lodgen ved 16-17-tiden, inden mørket bryder frem.

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

Krüger national park Kruger safari

Et par af dagens oplevelser:

 • Tid til afspapning efter et oplevelsesrigt program
 • Fem timers eftermiddages safarikørsel med vore rangers som også byder på aftensafari ved solnedgang

 Vi holder morgenen fri, den kan bruges til et dyp i poolen eller bare afslapning på lodgen. I løbet af eftermiddagen, ved 15-tiden tager vi på endnu et stort gamedrive, ca. fem timers safarikørsel med vore rangers. Modsat de andre dage er vi nu på færde i de sidste af dagens lyse timer, hvor dyrelivet kan være markant anderledes – men også køligere, så husk endelig en varm og vindtæt jakke.

Er vi meget heldige kan en karakal dukke op, måske et skovsvin, smukke antiloper og gazeller, zebra, giraf og næsehorn med videre. Det er en helt speciel oplevelse, fantastisk at være så tæt på dyrene!

Husk at dagprogrammet med udflugterne kommer i forskellig rækkefølge. Dvs. dagsudflugten til ex. Panorama ruten og Blyde Canyon ikke nødvendigvis er på 6. dagen men lige så godt kan være på 3. dagen - men at alle udflugterne er inkluderet i rejsens pris.

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

Safarirejse Kipling

Tre af dagens oplevelser:

 • Fantastisk flot dag med Blyde River Canyon og Drakensbjergne
 • Dybe kløfter og stejle klippevægge
 • De berømte ”Tre Rondavels” bjerge, der ligner de runde afrikanske hytter

I dag skal vi på en heldagsudflugt til Blyde River Canyon og Drakensbjergne, som med sine dybe kløfter og stejle klippevægge er et helt fantastisk smukt syn, så absolut blandt Afrikas smukkeste naturområder.

Efter morgenmaden kører vi en halvanden times tid - gennem små lokale landsbyer mod Blyde River Canyon, som er verdens tredje største kløft. Drakenberg strækker sig over 400 km, så det er ”kun” gavlen vi får set her – men hvilke størrelser! Vi oplever udsigtspunkterne ”Gods Window”, hvilket siger lidt om, hvor storslået bjergene er. Desuden de berømte ”Tre Rondavels” bjerge, der ligner de runde afrikanske hytter. Inden frokost, som købes på stedet, kører vi til Bourkes Lock Potholes, som er endnu et utroligt naturfænomen. Undervejs er der utallige muligheder for at købe klassisk afrikansk træskærerier og brugskunst.

Efter en dag i de smukkeste naturscenerier, vender vi atter næsen mod lodgen ved sen eftermiddagstid.

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

Panoramaruten Sydafrika Afrika-safari

Et par af dagens oplevelser:

 • Morgen eller eftermiddags safari med flere Big five oplevelser i Greater Krüger
 • Tid til afspapning efter et oplevelsesrigt safari program

Vi skal på vores tredje game drive i selve Makutsi i de åbne Land Rovers, som tager omtrent tre timer. Det er skiftevis morgen eller eftermiddags game drives. Og ellers er der tid til at slappe og hvile efter nogle indholdsrige dage. 

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

Makutsisafari-Sydafrika

Det er ved at være tid til at vende hjemover efter en uges tid i Krüger safariområdet og Makutsi.

Formiddagen fri til at nyde den sidste tid, inden det går nordover igen. Transfer fra lodgen til lufthavnen, hvor hjemrejsen begynder.

Morgenmad er inkluderet.

Kruger safari rejse

Efter en fantastisk safarirejse i Krüger området er der ankomst tilbage i Danmark

Velkommen hjem

Makutsi safari
Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
21. maj. - 23. jun. 2019
Kontakt os

24. jun. - 31. aug. 2019
18.498,-

1. sep. - 25. sep. 2019
17.498,-

26. sep. - 31. okt. 2019
18.498,-

1. nov. - 10. dec. 2019
16.998,-

11. dec. 2019 - 9. jan. 2020
Kontakt os

10. jan. - 26. jan. 2020
17.498,-

27. jan. - 25. feb. 2020
17.998,-

26. feb. - 5. jun. 2020
17.498,-

1. jun. - 28. jun. 2020
Kontakt os


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Phalaborwa tur/retur på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Transport Phalaborwa til Makutsi retur i bil med chauffør
 • 6 nætter på Makutsi Safari Springs i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad og aftensmad jf program
 • Afgifter og tilladelser i nationalparkerne
 • 4 Safari gamedrives i åben jeep med safariguide jf. program
 • Heldagstur til Dragensberg og Blyde River Canyon
 • Heldags safaritur til Kruger Nationalpark
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

BØRNEPRIS

Børnepris (2-12 år)1 barn med 2 voksne fra kun: 11.998,- 

 

OBS! der gælder særlige indrejseregler for børn u/18 år!

Praktisk information

Bedste rejseperiode: Juli til november

Mellem rejseperiode: December til marts

God rejseperiode: April til juni

Type: Individuel safarirejse med lokale safariguider samt rundture i nationalpark med safariguider

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges, dvs. tilpasses efter ønske dog min. 6 nætter på Makutsi.

Om safari programmet: Bemærk at rækkefølgen af udflugter skifter og kommer i forskellig rækkefølge fra uge til uge. Dvs. dagsudflugten til ex. Panorama ruten og Blyde Canyon ikke nødvendigvis er på 6. dagen men lige så godt kan være på 3. eller 5. dagen - men at alle udflugterne er selvfølgelig inkluderet i rejsens pris.

Vores lodges & hoteller: Se vores lodges & hoteller her

 

Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

CAKEPHP - 1 uge

Hjemmesiden bruger denne cookie til at huske den besøgende. På webshops bruges den fx. til at huske brugerens kurv.

CakeCookie[vmcmsPersonalizedNodes] - 5 år

Hjemmesiden sætter denne cookie, for at huske hvilke sider der er blevet vist, for senere at kunne fremhæve disse sider.

catalog-travel-ids - 180 dage

Denne cookie bruges til at huske hvilke rejser der er blevet tilføjet kataloget.

Cookie-indstillinger

CakeCookie[vm-gdpr] - 1 måned

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-Indstillinger.

CakeCookie[vm-gdpr-accept] - 1 måned

Angiver om cookie-indstillinger er blevet gennemgået / accepteret.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

gwcc - 90 dage

Google Website Konvertering af opkald.Google Analytics samler oplysninger, der gør det muligt for at forstå interaktioner med Googles websteder og i sidste ende forbedre brugeroplevelsen for bedre at kunne betjene dig som bruger.

Google Tag Manager

_dc_gtm_UA-# - Slettes når browseren lukkes

Bruges af Google Tag Manager til at kontrollere opstarten af Google Analytics-koden. # = ID fra Google Analytics.

Facebook Pixel

fr - 118 dage

datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke, om browseren understøtter cookies.

IDE - 1 år

Bliver brugt af Google til at registrerer og sende information omkring hjemmesidens brugere og deres handlinger efter de har fået vist reklamer, for bedre at kunne vise reklamer til den enkelte bruger

OptinMonster

_omappvp - 11 år

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før.

_omappvs - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før i sessionen.

om-session-pageviews - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at tælle antallet af sidevisninger.

om-session-start - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se hvor langt tid brugeren bruger på en side.