Kiplings Big Five safari i Sydafrika

Omfattende safarirejse ved Krüger samt Blyde River Canyon og Panorama-ruten

 

I hjertet af safarilandet mellem Drakensbjergene og Krüger Nationalpark ligger det storslåede Makutsi Private Nature Reserve i den store sammenslutning med Balule, Lourene med direkte adgang til Krüger Nationalpark. Her skal vi på vores spændende safari med Afrikas storvildt, natur og kultur – en intens rejse hvor alle udflugter og safarier er inkluderet, men hvor der også er god tid undervejs.

 

Vi bor på Makutsi Safari Springs, som ligger på bredden af Makutsi floden i bushens dybe ro og sjælefred. Området ved Makutsi er omgivet af småskov med akacier og palmetræer, hvor der bl.a. lever elefanter, næsehorn, impala, kudu, giraffer løver, krokodiller, geparder, leoparder som alle kommer til de små vandhuller i området omkring lodgen.


1.

København til Johannesburg, Sydafrika

Dag 1

Afrejse fra København mod Johannesburg.

Mad er inkluderet på den oversøiske flyrejse.

2.

Fly til Greater Krüger og ankomst Makutsi Safari Springs

Makutsi Safari Springs

Et par af dagens oplevelser:

 • Afslapning ved poolen som akklimatisering efter flyrejsen
 • Flodheste-skjulet ”The Hippo Hide” 

Fra Johannesburg flyver vi den korte, flotte strækning til Krüger området ved Phalaborwa eller Hoedspruit lufthavnen nær Krüger, hvor vi bliver modtaget af vores værter fra Makutsi.

Makutsi Safari Springs er et privat game reserve på adskillige tusinde hektar og ligger ned til Makutsi (Makhutswi) floden, som løber gennem Limpopo provinsen i Greater Kruger Nationalpark - Sydafrikas største dyrereservat.

Makutsi Safari Springs er en skøn kombination af det rustikke Afrika og en sprudlende natur. Safarilodgen har gode faciliteter – i Main Lodge er der en forfriskende pool, som er opvarmet via områdets varme kilder, bar og restaurant samt vandhul, hvor dyrene kommer hen for at drikke. Værelserne er bygget op som de klassisk lokale Rondaveller (bungalows) dejlig spredt ud i landskabet. Alle i hyggelig afrikansk stil med myggenet, flotte badeværelser, minibar forsynet med øl, softdrinks og vand, fra stedets egne underjordiske kilder. Alt i alt dejlige faciliteter hele vejen rundt. Samlet set alt det som skal til på en lækker safarirejse med fokus på det sydafrikanske storvildt.

Vi bliver budt hjerteligt velkommen, og allerede ved første møde, mærker vi at servicen er helt i top. Efter indkvarteringen på Makutsi er resten af dagen fri til akklimatisering og lidt hvile efter den lange rejse. Poolen er et godt udgangspunkt, men det er flodheste-skjulet ”The Hippo Hide” bestemt også med mindre en giraf eller andet kommer defilerende forbi og tager enhver opmærksomhed.

Aftensmadens tre måltider serveres typisk ved 19-tiden i deres traditionelle Lapa. Makutsi lever efter princippet fra jord til bord, og er ca 60-70% selvforsynende, hvorfor middagen bliver tilberedt med egne friske råvarer.

Aftensmad er inkluderet.

3.

På safari i Makutsi Safari Springs - game drives

Safari game drives

Tre af dagens oplevelser:

 • Tre timers morgen game drive. Vi oplever vi førrste gang hvilket storvildt Afrika kan byde på
 • Eftermiddags safari med flere Big five oplevelser i Greater Krüger
 • Sundowner på lodgen.

Før morgenmaden vækkes vi og vores Ranger tager os med på en ca. tre timers morgen game drive i relativt åbent land, hvor vi har de bedste chancer for at se vildtet tæt på. Vi kan se bøfler og elefanter udover alskens af det bedste Afrika kan byde på i storvildt. Her lever næsehorn, zebra, løver, giraf og krokodille, flodheste, leopard…. Og listen fortsætter. Med vores guide ser vi efter dyrene og nyder den smukke tur. På safari er det altid dejligt uforudsigeligt, hvilke dyr man møder, men vi ser sikkert hurtigt elefanter og giraffer samt nogle af de smukke adrætte antiloper. Men vi er i big-5 område, så måske der venter en løve lige rundt om det næste hjørne.

Tilbage på lodgen nyder vi morgenmaden med udsigt til vandhullet, hvor zebraer og giraffer ofte kommer ned og drikker, mens vi sidder og kigger på dem. Vi tager en rolig formiddag, inden vi om eftermiddagen tager på gamedrive med vores ranger – på yderligere tre timer, hvorfor vi opnår en meget stor safaridag i Greater Krüger – og vi når lige tilbage til at nå en Sundowner på lodgen.

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

4.

Heldagssafari i Kruger National Park

Krüger national park Kruger safari

Tre af dagens oplevelser:

 • Solopgang med Kaffe og Afrikaans "Rusk" - Savannebrunch
 • Fuld safaridag i Krüger National Parks kæmpe vildnis 
 • Big Five safari - Krüger er legendarisk

I dag bruger vi hele dagen på safarioplevelser i den store Kruger National Park. Før solopgang får vi en hurtig kop kaffe eller te og måske en ”krydder”– eller som det hedder på Afrikaans ”Rusk”, inden vi begiver os på vej. Fra lodgen kører vi til Orpen Gate i Kruger. Undervejs stopper vi ved et af rastestederne, hvor vi får serveret en ”savannebrunch”. Et er sikkert, kameraudløseren får ikke lov at hvile ret længe ad gangen.

Kruger Nationalparken er delt op i forskellige zoner, hvor vi koncentrerer os om den centrale del med de store åbne vidder. Krüger er Sydafrikas største nationalpark på ca. 19.000 km2, der svarer til halvdelen af Danmarks areal, og som ligger nord-syd langs Mozambique og Zimbabwes grænser. Intensiteten i dyrelivet er imponerende og det er svært ikke at blive begejstret.

I løbet af middagen køres til en af lodgene i Krüger, hvor frokosten kan købes og efter frokost fortsætter safarien. Selv om vi ikke skal fortabe os i de berømte Big Five, er det nu svært ikke at ”gå efter dem”. Big 5 er den gamle engelske betegnelse for de mest eftertragtede jagttrofæer – dem som var sværest og farligst at fange, nemlig leopard, løve, næsehorn, elefant og bøffel.

Efter en begivenhedsrig dag er vi tilbage på lodgen ved 16-17-tiden, inden mørket bryder frem.

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

5.

Simba safari, Makutsi Safari Springs

Safarirejse Kipling

Et par af dagens oplevelser:

 • Tid til afspapning efter et oplevelsesrigt program
 • Fem timers eftermiddages safarikørsel med vore rangers som også byder på aftensafari ved solnedgang

 Vi holder morgenen fri, den kan bruges til et dyp i poolen eller bare afslapning på lodgen. I løbet af eftermiddagen, ved 15-tiden tager vi på endnu et stort gamedrive, ca. fem timers safarikørsel med vore rangers. Modsat de andre dage er vi nu på færde i de sidste af dagens lyse timer, hvor dyrelivet kan være markant anderledes – men også køligere, så husk endelig en varm og vindtæt jakke.

Er vi meget heldige kan en karakal dukke op, måske et skovsvin, smukke antiloper og gazeller, zebra, giraf og næsehorn med videre. Det er en helt speciel oplevelse, fantastisk at være så tæt på dyrene!

Husk at dagprogrammet med udflugterne kommer i forskellig rækkefølge. Dvs. dagsudflugten til ex. Panorama ruten og Blyde Canyon ikke nødvendigvis er på 6. dagen men lige så godt kan være på 3. dagen - men at alle udflugterne er inkluderet i rejsens pris.

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

6.

Drakensberg – Panoramaruten og Blyde River Canyon

Panoramaruten Sydafrika Afrika-safari

Tre af dagens oplevelser:

 • Fantastisk flot dag med Blyde River Canyon og Drakensbjergne, med sine dybe kløfter og stejle klippevægge
 • Udsigtspunktet ”Gods Window” og Potholes
 • De berømte ”Tre Rondavels” bjerge, der ligner de runde afrikanske hytter.

I dag skal vi på en heldagsudflugt til Blyde River Canyon og Drakensbjergne, som med sine dybe kløfter og stejle klippevægge er et helt fantastisk smukt syn, så absolut blandt Afrikas smukkeste naturområder.

Efter morgenmaden kører vi en halvanden times tid - gennem små lokale landsbyer mod Blyde River Canyon, som er verdens tredje største kløft. Drakenberg strækker sig over 400 km, så det er ”kun” gavlen vi får set her – men hvilke størrelser! Vi oplever udsigtspunkterne ”Gods Window”, hvilket siger lidt om, hvor storslået bjergene er. Desuden de berømte ”Tre Rondavels” bjerge, der ligner de runde afrikanske hytter. Inden frokost, som købes på stedet, kører vi til Bourkes Lock Potholes, som er endnu et utroligt naturfænomen. Undervejs er der utallige muligheder for at købe klassisk afrikansk træskærerier og brugskunst.

Efter en dag i de smukkeste naturscenerier, vender vi atter næsen mod lodgen ved sen eftermiddagstid.

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

7.

Safari game drive - Rhino safari

Makutsisafari-Sydafrika

Et par af dagens oplevelser:

 • Morgen eller eftermiddags safari med flere Big five oplevelser i Greater Krüger
 • Tid til afspapning efter et oplevelsesrigt safari program

Vi skal på vores tredje game drive i selve Makutsi i de åbne Land Rovers, som tager omtrent tre timer. Det er skiftevis morgen eller eftermiddags game drives. Og ellers er der tid til at slappe og hvile efter nogle indholdsrige dage. 

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

8.

Gennem safarilandet til Phalaborwa eller Hoedspruit for hjemrejse

Kruger safari rejse

Det er ved at være tid til at vende hjemover efter en uges tid i Krüger safariområdet og Makutsi.

Formiddagen fri til at nyde den sidste tid, inden det går nordover igen. Transfer fra lodgen til lufthavnen, hvor hjemrejsen begynder.

Morgenmad er inkluderet.

9.

Ankomst til København

Makutsi safari

Efter en fantastisk safarirejse i Krüger området er der ankomst tilbage i Danmark

Velkommen hjem

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
10. januar - 2. april 2018
17.498,-
16.998,-

3. april - 31. maj 2018
16.298,-
15.798,-

25. juni - 31. august 2018
16.498,-
15.998,-

1. september - 25. september 2018
16.998,-
16.498,-

26. september - 31. oktober 2018
17.998,-
17.498,-

1. november - 10. december 2018
17.298,-
16.798,-

10. januar - 31. marts 2019
17.298,-
16.798,-

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Phalaborwa tur/retur på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Transport Phalaborwa til Makutsi retur i bil med chauffør
 •   6 nætter på Makutsi Safari Springs i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad og aftensmad jf program
 • Afgifter og tilladelser i nationalparkerne
 • 4 Safari gamedrives i åben jeep med safariguide jf. program
 • Heldagstur til Dragensberg og Blyde River Canyon
 • Heldags safaritur til Kruger Nationalpark
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

BØRNEPRIS

Børnepris (2-11 år)1 barn med 2 voksne fra kun: 10.998-13.298,- afhængig af periode

Praktisk information

Bedste rejseperiode: August til oktober

Mellem rejseperiode: November til marts

God rejseperiode: April til juli (Makutsi er lukket 3-25. juni 2017)

Type: Individuel safarirejse med lokale safariguider samt rundture i nationalpark med guide

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges, dvs. tilpasses efter ønske dog min. 6 nætter på Makutsi.

Om safari programmet: Bemærk at rækkefølgen af udflugter skifter og kommer i forskellig rækkefølge fra uge til uge. Dvs. dagsudflugten til ex. Panorama ruten og Blyde Canyon ikke nødvendigvis er på 6. dagen men lige så godt kan være på 3. eller 5. dagen - men at alle udflugterne er selvfølgelig inkluderet i rejsens pris.

Vores lodges & hoteller: Se vores lodges & hoteller her

 

Foredrag

Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

21. marts 2018 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg