The Little Five - Afrika

Grundet det populære fænomen “The Big Five” i Afrika, har de lokale guider og rejsearrangører opfundet underklassen “The Little Five”. Dette tiltag er mest af alt tiltænkt som en spøg. Turisterne har dog taget positivt imod det humoristiske indslag og The Little Five er bestemt ikke gået ubemærket hen.

Natur- og miljøforkæmpere roser også det nyere fænomen, da de ser det som en vigtighed, at anerkende de mindre bekendte dyr på savannen. Dyrene er udvalgt efter størrelsen som står i kontrast til The Big Five’s vilddyr. Lige så er netop disse små skabninger blevet udpeget grundet, at alle dyrenes engelske navn, begynder med et af dyrene fra The Big Five’s navn.


Bøffelvæveren
Leopardskildpadden
Løvemyren
Næsehornsbillen
Elefantspidsmusen

Oplev The Little Five

Fænomenet The Little Five har ligesom sin “storebror” The Big Five, løbende udviklet sig  til en turistattraktion. De fleste turister drager mod Afrika, med håbet om at opleve savannens stolthed løven og dens kompagnoner fra The Big Five. Alligevel bliver mange fristet til også at udforske de mere oversete dyrearter, når de bliver præsenteret for fænomenet The Little Five.

 Den sjove navne-reference mellem The Little Five og The Big Five, gør kun opdagelsen af de små skabninger endnu mere spændende. Skulle du selv have fået lyst til, at udforske The Little Five, så må turen gå til enten Sydafrika, Kenya eller Tanzania. Disse tre områder er også de bedste steder at opleve The Big Five.