Kenyas højdepunkter

Privat safari til Kenyas store nationalparker – en klassiker med det bedste Kenya kan tilbydeEventyret begynder

Afrejse fra København mod Kenya

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Dag 1

Ankomst til Nairobi og besøg på Karen Blixen's Farm

Ved ankomsten er der transfer til Karen-området, opkaldt efter den danske forfatter. Her skal vi overnatte på vores dejlige guest house med hyggelige værter. Vi skal besøge Karen Blixens Hus, der er ganske vist blot tale om et nydeligt murstenshus, der i dag huser Karen Blixen Museet. Men har I læst Blixens "Den afrikansk farm" eller på anden vis er interesseret i den verdensberømte forfatter, er det bestemt et interessant besøg.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 2

Til Samburu Game Reserve

Fra Nairobi kører vi udover de smukke landskaber, forbi Mount Kenya og videre nordpå til Samburu Nationalpark.

Det store, flade landskab ved Samburu-området – med sin mosaik af tornekrat, halvørken, savanner med bredvommede baobabtræer og dom-palmer og dovent strømmende floder – et obligatorisk indslag på en storsafari til Kenya! Over 300 km2 reservat, der omfatter områderne Samburu-Isiolo, Buffalo Springs og Shaba.

Samburu er måske det bedste for elefanter og løver nord for Nairobi. Flokken af grant's gazeller og impalaer lader sig studere på klos hold.

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

Dag 3

Vidunderlige Samburu

I Samburu stifter vi tillige bekendtskab med flere dyrearter, som man ellers skal til svært tilgængelige områder mod nord for at se.

Det gælder de smukke, fintstribede og storørede Grevys zebraer og de køkkenternede net-giraffer. I disse tørre egne svinger adgangen til vand. Flere af halvørkenens dyrearter er tilpassede, så de kan klare sig på den væde, de får med føden. Der er de smukke, sandfarvede beisa oryx-med de lange, lige horn og den spøjse, lang-halsede gerenuk, der stående på bagbenene napper skud fra buskene.

Strudsene her tilhører en særlig art – somali-strudsen, der har lyseblå ben. Fuglelivet er i øvrigt usædvanligt rigt. Over savannerne kredser gøglerørnen som et stort blad, flere gribbe- og ørnearter afsøger de vidstrakte sletter for føde, og den lille pygmæfalk er almindelig. Den enorme koritrappe er den største af områdets 4 trappearter, og forveksles af den førstegangsbesøgende ofte med strudsen!

Flokke af sorte og koboltblå gribbeperlehøns forsvinder i løb, når en fare nærmer sig – det kunne være en ørkenlos eller en leopard.

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

Samburu og Lake Nakuru med sorte og hvide næsehorn

Vi fortsætter rundturen og kører sydvestover til Lake Nakuru, der af mange stadig regnes som Østafrikas bedste fuglesø – hovedattraktionen, de store flokke af flamingoer, har dog skiftet adresse. De mange flamingoer er rykket mod Lake Baringo, fordi vandstanden i Nakuru er steget.

Andre fuglearter er dog på spil i området. Masser af hejrer udnytter søens fiske-fauna, og langs bredderne ser vi andre dyr såsom rørbukke, vandbukke og måske flodhest.

En sådan overflod af dyr og fugle tiltrækker mange rovfugle som rov- og steppeørne, sort ørn, grib og augurvåge. Derudover skal det selvfølgelig nævnes, at man meget ofte ser næsehorn i området. Både det hvide og det sorte næsehorn holder til her – og andre steder i Kenya er det nærmest umuligt at spotte det tonstunge dyr.

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

Lake Nakuru og mod Marai Maras savanne

Vi fortsætter i smukke Lake Nakuru og kører langsomt gennem skoven, for det er her, vi har bedst mulighed på hele rejsen for at se leopard. Synet af den plettede kat, der hviler på langs af en gren er hele turen værd, men det kræver held!

Vi besøger også et udsigtspunkt med en flot udsigt over søen. Her lever klippe-grævlinger, der ser ud som store gnavere, men som utroligt nok er elefantens nærmeste slægtning! De findes i smågrupper og tiltrækker de sorte ørne, der er specialister i at tage disse dyr.

Nakurusøen er en rejse værd i sig selv. Det er en dag fyldt med stærke indtryk og farvestrålende natursyn.

Vi kører nu mod syd til savannerne og de rigtig store flokke af savannevildt. Vi skal nemlig til Kenyas mest dyrerige område – Masai Mara, den nordlige del af Tanzanias legendariske Serengeti-slette. Dette er Østafrika, som vi kender det fra safarifilmene.

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

Masai Mara – savanne med Afrikas storvildt 

Vi skal ud på den åbne savanne, hvor store flokke af zebraer, kongoni, topi og gnuer græsser, mens mange mindre antilopearter – især Thomsons og Grants gazeller samt impalaer gør dem selskab. Småflokke af vortesvin holder også til her.

Det er her, chancerne for at se løver er størst, for de tiltrækkes ligesom hyæner og sjakaler af de mange græsædende dyr. Det kan være en god ide at spejde efter kredsende gribbeflokke, for de er nemlig et signal om, at et ådsel ligger til fri disposition – hvis da ikke løverne allerede er i gang med et festmåltid.

Hundreder af nye fuglearter ser vi her. Ved et ådsel samles gribbene med den enorme øregrib som "forskærer" og rüppels, hvidryggede og hvidhovede gribbe ventende på at tage over.

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

Masai Mara med de store dyreflokke

Det ville være synd at forlade et sted hurtigt, så vi har begge de følgende dage her, der nok skal give varige minder.

Vi står tidligt op, iagttager vildtet og fuglene, spiser en solid morgenmad og foretager derefter nogle timers køretur. Derefter hjem til en nærende frokost og en vederkvægende siesta før vi atter er ude i "felten", når lyset bliver vigende og skyggerne lange.

Det er besættende at opleve, hvordan naturen igen vågner til liv i de sidste intense timer med dagslys – steder, der for et par timer siden var helt rensede for liv, er nu en scene for Østafrikas enestående dyreliv. Ikke to køreture er ens, og det er noget af det mest charmerende ved denne form for turisme: Vi ved aldrig, hvad der gemmer sig omkring næste hjørne eller når en leopard helt uventet dukker op!

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

Masai Mara og Nairobi

Langsomt vender vi snuden mod øst og kører tilbage mod Nairobi

Morgenmad er inkluderet.

Nairobi, samt afrejse Nairobi mod København

En begivenhedsrig rejse slutter – det er blevet tid til at tage afsked med Kenya og vende næsen hjemad. Dagen kan bruges til egne eventyr, inden vi over middag har transfer til lufthavnen for hjemrejse.

Morgenmad er inkluderet.

Eventyret slutter

Vi ankommer til København i løbet af dagen.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
10. jan. - 31. jan. 2020
26.598,-

1. feb. - 24. feb. 2020
27.498,-

25. feb. - 19. jun. 2020
26.498,-

20. jun. - 16. aug. 2020
28.498,-

17. aug. - 10. dec. 2020
26.498,-

11. dec. 2020 - 9. jan. 2021
Kontakt os

10. jan. - 31. mar. 2021
26.998,-


INKLUDERET

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Ballonflyvning over Masai Mara
Ballonsafari over Masai Mara
Pris fra 3.998 kr./person
Turtle Bay
Badeferie på Turtle Bay ved Malindi - 5 nætter
Pris fra 4.798 kr./person
Ashnil Camp
Ashnil River Camp Masai Mara - 3 nætter
Pris fra 3.698 kr./person
Temple Point Resort
Badeferie på Temple Point Resort ved Malindi - 5 nætter
Pris fra 4.398 kr./person
Karen Blixen Camp
Karen Blixen Camp Masai Mara - 3 nætter
Pris fra 7.798 kr./person
Tillæg for enkeltværelse - alle nætter
Pris fra 3.598 kr./person
Praktisk information

Bedste rejsetid: Muligt hele året, undtaget i regntiden april til medio juni

Type: Privat safari med lokale safariguider – kan forlænges med badeferie

Vores lodges: Se de forskellige lodges her

Kenyas nationalparker: Se Kenyas nationalparker her

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

 

Vil du gerne have en oplevelse ud over det sædvanlige i Masai Mara, kan vi på det varmeste anbefale at opgradere de sidste nætter til Karen Blixen Camp. I samarbejde med Ree Safari Park og Karen Blixen Camp, kan vi tilbyde en fantastisk oplevelse, på en af Masai Maras bedste safari camps beliggende direkte ud til Mara-floden.

Foredrag
Periode
Kilimanjaro, safari og Zanzibar
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
26. feb. 2020 kl. 17:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik