Malekursus i Marokko

Pia Fonnesbech tager endnu engang til stemningsmættede Marokko, denne gang med ophold i både Marrakesh og kystbyen Essaouira.

 

Malere som Matisse, Delacroix og Klee har i tidens løb ladet sig inspirere, og fundet de smukkeste farver i Marokko. Også Pia Fonnesbech har aldeles tabt sit malerhjerte til den skønne, sansemættede by Marrakesh, og på de første malekurser i Marokko i 2014 og 2015, nåede vi langt omkring i med de kunstneriske udfoldelser i Marrakesh.

 

 

Vi udvider programmet for malerejsen til Marokko, og deler dagene mellem den smukke blå-grønne kystby Essaouira, og "crazy" smukke Marrakesh og bor begge steder på ægte marokkansk vis på riad i souken.

 Kurset er for alle, begyndere, øvede, og alle midt imellem. For Pia er formålet med undervisningen altid at hjælpe dig til at udvikle dit eget billedsprog, uanset valg af motiv og materiale.


1.

København - Marrakesh og Essaouira

Dag 1

Tidlig afrejse fra København og med direkte fly til Marokko og Marrakesh, hvortil vi ankommer allerede først på formiddagen. Transfer fra lufthavnen til vores riadh i den historiske bydel af Essaouira.

Vi bor på ægte Marrokansk vis på riad i souken, og har således det ægte, pulserende, farverige og sansemættede byliv lige uden for gadedøren. Pia vil i ugens løb føre os rundt til et væld af spændende motiver og gode arbejdspladser. Vi vil bruge dagene på udvalgte torve, paladser, i parker, gader og stræder, og i Essaouira samler vi indtryk og motiver på havnen og den store bymur. Vi har i aften fælles velkomstmiddag på vores overnatningssted (inkluderet i prisen).

Når vi rejser til Marokko bor vi på traditionelle riads inden for murene i den gamle bydel. Et riad er et traditionelt marokkansk hus eller pallads bygget op omkring en indre gårdsplads, som taget ud af 1001 nats eventyr. Der er en særlig magisk stemning med typisk arabisk møblering, smukke udskæringer, små terrasser med siddearrangementer, planter og fontæner. Når vi trænger til en pause fra byens trængsel arbejder vi hjemme på terrassen, som også er vores udgangspunkt når vi starter dagens undervisning.

Det kan varmt anbefales at arbejde i en rejsedagbog, evt med akvarelpapir af god kvalitet - du kan forvente at producere en betydelig mængde skitser og små billeder i ugens løb, mens du suger farverne til dig – denne rejse kommer til at kunne ses, også i de billeder du maler længe efter, du er kommet hjem.

Husk at pakke en fornuftig, let dagturs rygsæk med godt papir, tegnegrej og farver efter eget valg – akvarel, oliekridt og pastelkridt er meget velegnet til en tur som denne. Husk også at tage fotos!

2.

Essaouira, Malekursus

Dag 2

Under opholdet i kystbyen Essaouira, tidligere kendt som "the Jewel of the Atlantic", vil vi bruge dagene på at lade os betage af farvespillet og livet i denne easy-going fiskerby, som har en hel del at byde på set med malerøjne. Byen har i årenes løb tiltrukket kunstnere fra hele verden, med de hvide huse, blå vinduer og blå / grønne mosaikker, som spiller smukt op til havet og fiskerbådene uden for byens mure. Vi glæder os meget til at arbejde med maleriet her på kanten af havet.

Byens gader og stræder, den gamle fæstning omkring byen, havet, fiskerbådene, fiskemarkeder ....... det bliver prioriteringens kunst som bliver det sværeste når vi jagter motiver i Essaouira.

Undervisning fra kl 9-16, afbrudt af frokost kl. 12-13. Der afsluttes hver dag med fælles evaluering.

3.

Essaouira, Malekursus

Dag 3

Undervisning fra kl 9-16, afbrudt af frokost kl. 12-13. Der afsluttes hver dag med fælles evaluering.

4.

Essaouira, Malekursus

Dag 4

Undervisning fra kl 9-16, afbrudt af frokost kl. 12-13. Der afsluttes hver dag med fælles evaluering.

5.

Essaouira - argantræer og til Marrakesh

Dag 5

På rejsens femte dag skifter vi scene, og tager nu mod pulserende Marrakesh, hvor vi igen indlogeres på et historisk riad centralt i byens souk.

Undervejs gør vi holdt for at studere argatræerne, som foruden at producere argon-olie også fungerer som hjemsted for de træ-klatrende geder. Hvis vi er heldige kan vi se dem klatre rundt i træerne omkring os, mens de smæsker sig i træets frugter - et løjerligt og sjældent syn. Vi bruger en times tid på at fotografere og lave et par skitser, inden vi fortsætter til ny indkvartering i Marrakesh.

Hen på eftermiddagen ankomst til Marrakesh.

6.

Marrakesh, Malekursus

Dag 6

I Marrakesh vil du blive præsenteret for de bedste paladser, torve, cafeer og museer i vores nærområde. Du bliver fortrolig med at finde rundt, så du selv kan vælge hvilke områder du eventuelt vil vende tilbage til og fordybe dig i senere, eller du kan vælge at følges med Pia rundt i løbet af dagen.

En af dagene besøger vi Jardin De Majorelle, en fantastisk botanisk have anlagt af den franske kunstner Jacques Majorelle. Efter hans død i 1962 blev haven overtaget og videreført af Yves Saint Laurent og Pierre Bergé, og den dag i dag byder haven på mange inspirerende motiver og et overvældende farvespil i de malede bygninger og havens planter, blomster og fiskedamme.

7.

Marrakesh, Malekursus

Dag 7

Undervisning fra kl 9-16, afbrudt af frokost kl. 12-13. Der afsluttes hver dag med fælles evaluering.

8.

Hjemrejse

Efter en tidlig morgenmad - transfer til Marrakesh lufthavn og hjemrejse mod København, hvortil vi ankommer midt på eftermiddagen.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
Pris per person
6. oktober - 13. oktober 2018
Udsolgt
10.298,-


INKLUDERET

 • Fly København-Marrakesh retur på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og -afgifter samt bagage
 • Kursusprogram som beskrevet ovenfor
 • Transfer fra/til Marrakesh lufthavn samt fra Essaouira til Marrakesh
 • 4 nætter på Riad al Madina, Essaouira i delt dobbeltværelse
 • 3 nætter på Riad Anya, Marrakesh i delt dobbeltværelse
 • Velkomstmiddag på ankomstdagen
 • Morgenmad dag 2-8
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

 OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamburg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Ikke planlagt ekstra transport
 • Eventuelle udflugter ud over de nævnte i programmet
 • Rejseforsikring (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afbestillingsforsikring (koster 6% af rejsens pris og skal bestilles sammen med rejsen) 
 • Forplejning ud over den nævnte
 • Personlige udgifter og drikkepenge
 • Kursusmateriale skal medbringes hjemmefra
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet"

OPGRADERINGER OG TILKØB

 • Tillæg for enkeltværelse: 998,-

 

Praktisk information

Type: Malekursus i gruppe med dansk underviser

Max. antal deltagere: 12

Afrejse: København

Vejret: Marrakech

Pakkeliste: Malekursus

 

Introduktion

Vi udvider programmet for malerejsen til Marokko og deler dagene mellem den smukke atlanterhavsby Essaouira og "crazy" smukke Marrakesh. Vi bor begge steder på ægte marokkansk vis i et historisk riad i hjertet af souken. Et riad er et traditionelt marokkansk hus eller palads bygget op omkring en indre gårdsplads, som taget ud af 1001 nats eventyr. Der er en særlig magisk stemning med typisk arabisk møblering, smukke udskæringer, små terrasser med siddearrangementer, planter og fontæner. Når vi trænger til en pause fra byens trængsel arbejder vi hjemme på terrassen, som også er vores udgangspunkt når vi starter dagens undervisning.

I Marrakesh bor vi i gåafstand til Djemaa-el-Fna pladsen og det store basarområde Soukén. Æsler og muldyr sørger for en del af transporten i de snævre gader, men også knallerter og motorcykler er idag en stor del af gadebilledet. Trafikken er hektisk og larmende, duftene er mystiske og spændende, mens farverne kalder på papir og pensler overalt - det er en meget intens oplevelse at færdes i Marrakesh, set med "maler-briller".

Malekursus med Pia Fonnesbech

Pia vil i ugens løb føre os rundt til et væld af spændende motiver og gode arbejdspladser. Vi vil bruge dagene på udvalgte torve, paladser, i parker, gader og stræder, og i Essaouira samler vi indtryk og motiver på havnen og ved den store bymur. Ind imellem arbejder vi også på riadens tagterrasse med skitseblok og farver. Husk at pakke en fornuftig, let dagturs rygsæk med godt papir, tegnegrej og farver efter eget valg – akvarel, oliekridt og pastelkridt er meget velegnet til en tur som denne. Husk også at tage fotos!

Det kan varmt anbefales at arbejde i en rejsedagbog, evt med akvarelpapir af god kvalitet - du kan forvente at producere en betydelig mængde skitser og små billeder i ugens løb, mens du suger farverne til dig – denne rejse kommer til at kunne ses, også i de billeder du maler længe efter du er kommet hjem.

Der er undervisning kl 9-16 hver dag, bortset fra "skiftedagen" hvor vi bruger transporten fra Essaouira til Marrakesh til at opleve argantræ-området.

For Pia er formålet med undervisningen altid at hjælpe dig til at udvikle dit eget billedsprog, uanset valg af motiv og materiale. Læs mere om Pia på http://www.piafonnesbech.dk/