Antal dage: 21
Priser fra: 28.998,-
Rejseform: Grupperejse
Næste rejse: 05/11/2020

Se priser & book

Tharphu Chuli 5.663 meter

** NY EKSPEDITION **
Annapurna Base Camp og Tharphu Chuli - den måske blot 3. danske bestigning


Afrejse
Pris
 
5. nov. 2020
28.998,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Kathmandu retur på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og –afgifter
 • Transfer og transport i bil og bus
 • Dansk rejseleder
 • Sherpaguide (certificeret trekking guide) 
 • Assisterende sherpaguider
 • Bærere eller lastdyr til din bagage (du skal ikke bære bagagen selv). Typisk en bærer til to personer
 • Forsikring af det lokale mandskab (syge og ulykkesforsikring af guider og bærere samt hjælpere)
 • Overnatninger på hotel i Kathmandu med morgenmad
 • Overnatning i Begnas på vejen til bjergene inkl aftensmad og morgenmad
 • Vandretur, ture udflugter, entreer i Kathmandu
 • Overnatning i tehuse på trekket
 • 2-4 overnatninger i base camp i telt på Tharphu Chuli
 • Al mad i base camp og på bjerget
 • Trekking permits og Tims (Trekker`s information management system)
 • Tharphu Chuli (Tent Peak) bjergtilladelse
 • Al fælles klatreudstyr til bjerget og telte etc.
 • Vand på trekkingturen, 5 liter i døgnet (vi har vandrensningsfiltre med)
 • Informationsmateriale om Nepal - lille Nepal wiki med pakkelister og gode råd
 • Alle nepalesiske turistskatter og afgifter samt evt. nationalparkafgifter
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

 OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
  Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække trekkingrejser over 4.000 meters højde. Gouda rejseforsikring dækker trekking i alle højder
 • Evt. tilslutningsfly fra provinsen (kontakt os og hør nærmere)
 • Visum til Nepal (vi anbefaler at søge hjemmefra)
 • Mad på trekkingturen i tehusene (beregn 45-60,- pr måltid) og drikkevarer udover det beskrevne
 • Personlige udgifter og drikkepenge (beregn 140-150 USD)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”
Praktisk information

Højde: Op til 5.663 meter (højeste sovehøjde, 5.000 meter)

Sværhedsgrad: 3C 

Type: Trekking og bjergbestigning med dansk rejseleder

Seneste: Dette er den første danske gruppe

Pakkeliste: Se pakkeliste her

Overnatning: Tehus (lodges) på trekkingturen og 2-4 nætter i telt på bjerget

Gruppestørrelse: 9-16 deltagere

Kiplings anbefalinger om bjergbestigning: Trekking og bjergbestigning

 

Vejen er målet

-siger østens filosofi. Udtrykket kunne ligesåvel stå som motto for en vellykket bestigning af Tharphu Chuli 5.663 meter. Ekspeditionen er for dem, som har lyst til at deltage i en krævende og udfordrende rejse, hvor der fordres stor selvstændighed, men også en vilje til at skabe en god fælles oplevelse.

Målrettethed, viljestyrke og fysisk udholdenhed, er det der får dig på toppen, mens humoristisk sans, en vis mangel på selvhøjtidelighed, og lyst til at stifte et anderledes venskab på holdet gør vores ekspedition til en succes.

Vi kommer tæt på hinanden og os selv i en intens måned med stærke naturoplevelser. Ikke alt vil svare til dine forventninger - ekspeditioner i bjergene er en besværlig størrelse og for nogen kan være at acceptere, hvis man ikke når toppen. Den risiko er der altid - derfor husk at vejen er målet.

En ting er sikkert; du glemmer aldrig ekspeditionen, den vil dukke op igen og igen resten af livet.

 

Fysisk form

Jo bedre kondition du er i før afgang på ekspeditionen, jo mere får du ud af selve rejsen og jo større chancer er der for, at du kommer på toppen. Akklimatiseringen har dog også meget at skulle have sagt. Vi har god tid i højderne inden bestigningen, hvilket vil hjælpe meget.

Men jo bedre kondition og ikke mindst udholdenhed, jo mere tid er der til at opleve, fotografere og generelt have en god og interessant tur, hvor modsat kan det blive et helvede.

Den anden vigtige faktor ved en god kondition er sikkerhed. Enhver erfaren bjergbestiger vil mene at god form er en sikkerhedsfaktor. Vejret kan skifte meget hurtigt i højderne og det vil derfor være nødvendigt, at man kan bevæge sig med en vis hastighed. Da vi har god tid til akklimatisering, har vi stor mulighed for at komme på toppen af Tharphu Chuli. Vi vandrer i mange dage inden selve bestigningen.

Du behøver ikke at være i overnaturlig god form, men en god portion aktivitet inden afgang kan være det, der får dig på toppen. På ekspeditionen, er psyken mindst lige så vigtig som en superkondi.

 

Motivation

Iltindholdet over 5.500 meter (som i High Camp) er halveret i forhold til havoverfladen. Tiden over denne højde er krævende, blandt andet pga. temperaturen og det lave iltindhold. Vi arrangerer ekspeditionen på den bedste og sikreste årstid, men der kan stadig være rigtig koldt om natten over 5.000 meter og vi risikerer, som altid i bjergene, sne og perioder ustabilt vejr. Derfor er det vigtigt, at man gør sig klart, at dette er en ekspedition med alt hvad det indebærer af trængsler og "Hardships". De store oplevelser og et sikkert ekspeditionsmiljø sørger vi for.

 

Højder

På Tharphu Chuli ekspeditionen går vi først til Poon Hill og så til Annapurna base camp, inden vi går mod base camp og high camp, hvorfor akklimatiseringen er god og lang.

Fysisk træning til Tharphu Chuli - hvad skal der til?

Vi tilråder på kraftigste tilråde at du træner udholdenhed inden ekspeditionen til Tharphu Chuli. Den fysiske træning kan bestå af lange gåture samt gerne løb og evt cykling, svømning eller anden sport. Start gerne senest et halvt år inden afrejse.

Træning til Tharphu Chuli, ligner træningen til Mera Peak, Cotopaxi, eller Kilimanjaro, Elbrus eller sågar Everest basecamp. Trekket til base camp er klassisk Himalaya vandring i stor højde, hvor vi er i gang i mange timer. Her er tempoet ikke afgørende, men derimod udholdenheden.

Derudover er mere konditionskrævende aktivitet vejen til toppen og bedre oplevelse undervejs - Det kan være løb, cykling eller sport som fodbold, badminton, svømning, fitnesscentre osv. 3-5-10 km løb er utroligt effektivt – specielt i kombination med nogle lange gåture op til afrejse på Tharphu Chuli.

Du kan ikke træne højder og akklimatisering hjemmefra og derfor bør du prioritere udholdenheden som værende den vigtigste faktor. 

Læs mere om træning her

Bjergudstyr-IslandPeak

Vi udleverer en paksæk (ca. 80 liter) til din bagage ved ankomsten i Kathmandu. Den kan du pakke alt dit grej til ekspeditionen over i.

På trekkingturen indtil base camp, overnatter vi på tehuse og spiser samme sted, frokosten indtages undervejs hvor muligt på tehuse.

I base camp og på bjerget er vi på højdeekspedition, hvor vi sover i telt (to personerstelte), alt køkkengrej (bestik tallerkener, krus etc.), proviant til tre daglige måltider samt al fælles klatre- og sikkerhedsudstyr til bestigningen.

Dvs du alene skal have personligt tøj med samt klatreudstyr (kan lejes) og vores forslag til Island og Mera Peak pakkelisten kan du se her

Denne rejse er ikke bare en adventure-rejse men en decideret ekspedition, hvorfor vi tager forbehold for ændringer undervejs. Vi tilstræber selvfølgelig altid at afvikle ekspeditionen i henhold til programmet, men er naturligvis underlagt lokale forhold, herunder force majeure-situationer, politiske problemer og ikke mindst naturkræfter og vejrforhold som flyvninger eller sne osv. der kan hindre fuld gennemførelse af vores program.

Desuden kan deltagernes fysiske formåen og forsinkede transportafgange medføre ændringer i rejsen og programpunkter kan risikere at udgå. Alle vore rejser revideres løbende af os selv, vore rejseledere og partnere samt ikke mindst af vore medlevende deltagere, der alle kommer med gode tilbagemeldinger. Disse revideringer kan medføre småændringer fra rejsen er købt til den finder sted – men du vil altid modtage et endeligt program sammen med afrejsepapirerne.

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik