Nar og Phu - Annapurnas tabte horisonter

Nord for Annapurna - øst for Mustang. Oplev Nar og Phu

 

Oplev Annapurnas tabte horisonter til nogle af Himalayas mest originale tibetanske kulturområder. På Nar og Phu i Nepal vil du opleve helt ukendte facetter nord for den klassiske trekkingtur rundt om Annapurna, Høstens Gudinde.

Vi går nord for Annapurna – øst for Mustang ad spektakulære stier til Nar og Phu – og krydser Kang La passet 5.322 m., inden vi fortsætter over det klassiske pas, Thorung La pas 5.416 meter til Muktinath og Jomsom i Kali Gandakidalen. 

 

Den skjulte smalle slugtagtige dal der fører til Nar og Phu har ikke tehuse i samme standard, som på selve Annapurna trekket. Til gengæld vil du opleve Nepal langt fra alfarvej og normale turistområder, hvor der kun kommer få besøgende. Nar og Phu blev blot åbnet for trekkere for ganske få år siden og dermed er det stadig en art iukendt land. Det sætter endnu en facet på i forvejen forrygende klosterlandsbyer midt i det tibetanske-nepalesiske højland udover bjergudsigter i verdensklasse.  • Lige dele af Nepals store klassiske trekkingtur rundt om Annapurna og så helt ukendte dalstrøg ved landsbygderne Nar og Phu
 • Uforfalskede bhotiakultur blandt Nepals tibetansk-buddhistiske befolkningsgrupper
 • Rhododendronskove og højtliggende bjerglandsbyer på en af karavaneruterne til Tibet
 • To bjergpas over 5.000 meter - Kang La 5.322 meter og Thorung La 5.416 meter
 • Overnatning på tehuse og selvfølgelig med vore dygtige sherpaguider og bærere til al bagage
 • En rigtig Himalaya trekkingtur - en vandrende kulturrejse blandt verdens højeste bjerge
1.

København til Kathmandu

Dag 1

Fra København flyver vi mod nye eventyr i Himalaya.

Mad på flyveren er inkluderet 

2.

Ankomst Kathmandu

Dag 2

I Kathmandu er der tid til at købe ind, inden vi skal på sightseeing og videre ud i bjergene.

Overnatning i Kathmandu på Marshyangdi Hotel

3.

Annapurna, Nar og Phu trekket starter

Jagar Marshyangdi

Fra Kathmandu er det en smuk køretur ud af dalen over Thankot-passet til Trisuli-floden, hvor vi nogle gange ser folk på rafting-tur og en masse små landsbyer. Undervejs stopper vi for frokost, inden vi efter 5-7 timer ankommer til den meget langstrakte landsby Besishahar 820 meters højde, den sidste by på den rigtige vej.
I Besi Shahar skifter vi over i Marshyangdi-dalens lokale transportsystem af indiske jeeps. Vi kører gennem den nedre Marshyangdi-dal og ankommer til Jagat efter en lang, men utrolig flot transportdag. Jagat er første by i Gyasumdo, der på tibetansk betyder ”Tre hovedvejes mødested”, da stierne fra Manang og Larkya/Gya La (Manaslu og Tibet) samt lavlandet mødes.
Det er en lang transportdag, men fantastisk flot.

Overnatning i tehus i Jagat 1.290 meter.

4.

Marshyangdi-dalens dybe dalgange og Gyasumdo. Dharapani 1.920 meter

Dag 4

Vi kommer langsomt ind i Gyasumdo, der på tibetansk betyder ”Tre hovedvejes mødested”, da stierne fra Manang og Larkya/Gya La (Manaslu og Tibet) samt lavlandet mødes.
Fra Jagat går det forbi en varm kilde og helt smertefrit til Chamje, hvor vi igen krydser den imponerende Marshyangdi-flod. Dalen skifter igen karakter, og klippesiderne er imponerende. Vi går højt og stejlt over den frådende flod, indtil vi langsomt – og slidsomt kommer op til dalen, hvor landsbyen Tal og et gigantisk vandfald ligger. Tal er en lang hovedgade og en sjov cowboy-by med butikker og lodges. I starten af byen har to storgrinende kvinder åbnet en souvenirbutik med herlig ragelse til ågerpriser. I byen er der endvidere et ACAP kontor, kerosin-depot og lægeklinik. Tal betyder sø, hvilket henviser til, at hele dalen engang var en stor sø. Umiddelbart uden for Tal kommer vi forbi turens første manivægge, et sikkert tegn på at vi er på vej ind i tibetansk-buddhistisk land.

Dalen bliver igen stejl, barsk og imponerende, indtil vi kommer til Kharte og ikke mindst centeret i Gyasumdo, Dharapani (vandtappestedet) 1.900m. Modsat ligger Dudh Khola-dalen og Manaslu-trekket med Larkya La passet – samt den gamle handelsvej til Tibet over Gya La. Tibet ligger bare 50 km herfra.

Overnatning i tehus i Dharapani 1.920 meter.

 

tid streg opstigning Overnatning
6-7 timer   620 m. op   Tehus
5.

Bagarchap og Koto 2.600 meter

Dag 5

Indtil nu har vi gået nordpå, men vi drejer nu vestover og kommer efter en times tid til Bagarchap 2.160 m, der betyder slagterbyen. Bagarchap er en herlig by omgivet af ferskenlunde og æbletræer. Fra byen er der vidunderlig smuk udsigt til Annapurna II og Lamjung Himal. Vi overnatter i Bagarchap. Kort efter Bagarchap komme vi til Danagyu 2.300 m, hvor den gamle sti mellem lavlandet og Manang kommer ned. Før Marshyangdi-stien blev bygget, gik karavanerne over det 5.560 meter høje Nanum-pas, hvilket giver en forståelse for, hvor afsondrede Manang-folket var.

Vi kommer gennem spredt skov og lysninger samt nogle broer og store kraftfulde vandfald. I området dyrkes der meget boghvede. Vi går gennem Latamarang 2.400 m, inden vi kommer til den lille bygd, Koto 2.600 m, der ligger ved Phu Kholas udløb. Kløften ind mod nord ligner indgangen til Aladdins hule. Derinde ligger landet Nar-Phu, der er et spændende tibetansk land, der først i 2002 er åbnet for organiserede og selvforsynende trekkinggrupper. 

Overnatning i tehus i Koto 2.600 meter

 

tid streg opstigning Overnatning
5-6 timer   860 m. op   Tehus
6.

Dalene mod Phu, Singhenge/Dharamsala 3.230 meter

Singhenge/Dharamsala

Vi forlader Annapurna og fortsætter ind i dalen der fører til Naar og Phu og som kræver specialtilladelse. Vi starter flat og kommer siden til en imponerende slugt og kommer forbi en lille varm kilde og en del forhindringer på floden. Stien er fin og der er en del nyopførte broer. I Sothi Khola er der et simpelt Dal Bhat tehus, hvor man kan spise frokost. 

Senere dukker et mægtigt vandfald op ved Singhende Dharamsala i 3.230 meters højde. Stisystemet op mod Nar er blandt Nepals tætteste. Stierne er skiftevis i dalbunden og højt over floden, til tider skåret ind i klippen. Det er ikke farligt, men absolut spektakulær vandring. Der er flere små grotter undervejs. 

Vi fortsætter op i et tyndere bevokset land og kommer til et plateau efter en strid stigning – og den herlige by, Meta 3.560 meter, der ligger ved foden af Kang Guru 6.981 meter. Husene er typiske for den tibetanske kulturs udbredelse. De er to etager med en gård i midten. Den underste del bruges til opbevaring og forråd samt kreaturer. En stige hugget ud af en træstamme fører op til 1. salen, hvor beboelsen findes. Øverst, på de smukt lerstampede tage, kan man nyde den stærke og varmegivende sol. Her opbevares ting til tørre samt brænde bl.a. velduftende enebærkviste. Vi er kommet noget længere fra alfarvej og tehusene bliver da også noger mere simple i Nar og Phu dalene.

Overnatning i tehus i Dharamsala 3.230 meter

 

tid streg opstigning Overnatning
6-7 timer   630 m. op   Tehus
7.

Mod ukendt land Meta, 3.560 meter

Dag 7

Vi er ved at komme godt op i højden og tager en kort dag i den smalle dal. Vore naboer er Pisang Peak, Lamjung Himal og Annapurna II’s mægtige nordvæg. Vi fortsætter i et landskab, der er, som når Himalaya er bedst. Vi kommer til et par små vinterbeboelser og en tidligere khampa lejr. Khampaerne var tibetanske frihedskæmpere, der blev smidt ud af Nepal i 1970’erne. Den sidste del af slugten fører op til dalen ved Chaku, hvor vi nærmest er kommet ind i Ladakh-agtige landskaber. Dalen åbner sig og der er en smule agerland omkring Meta, en tidligere vinterbeboelse, hvor vi har resten af dagen fri til akklimatisering.

3-4 timers vandring

Overnatning i tehus i Meta 3.560 meter

 

tid streg opstigning Overnatning
2-3 timer   320 m. op   Tehus
8.

Chyakyo eller Kyang 3.800 meter

Junam Goth, Chyako, Kyang

I baggrunden stormer Pisang Peak mod himlen. Her kan vi opleve ægte yak-karavaner, nærmest som scener der udspiller sig i det øvre Dolpo. Vi er virkelig langt fra alfarvej!
Vi går mod Phu Khola og følger floden nordover og kommer forbi flere flotte chörtner, der symboliserer Boddhisattva'er, der er erkendte Buddha-væsener i den tibetansk-buddhistiske mytologi. Stien er hugget ind i klippen og vi kommer langsomt til ”Phu porten”, Pupigyal Kwe. Det er, som om dalen slutter her – og på bjergsiden over os kan man ganske ofte se de berømte Naur – bedre kendt som blåfår, der er sneleopardens foretrukne byttedyr. Vi går langsomt ind i den fabelagtige by, der er bygget på toppen af en lille knold.

Der er flere småbeboelser i områdert og vi overnatter efter Junam Goth i enten Chyako eller Kyang, hvor der begge steder er simple tehuse.

Overnatning i tehus

 

tid streg opstigning Overnatning
4-5 timer   300 m. op   Tehus
9.

Phu gaon, 3.980 meter

Phu gaon NaarPhu

Stien ser nærmest umulig ud, som om den ikke findes - impassabel. Men når man først går i gang er den flot, men det går op...... indtil ankomsten til selve Phu-dalen, ikke langt fra selve Phu gaon.

Landskabet er i den grad særegent – og kulturen så absolut uberørt. Intet sted uden for det øvre Dolpo, komme vi i nærheden af så speciel en atmosfære. Her er klostre og manivægge som Ladakh, en sjælden gang kommer der en trekker – men det er ikke hverdagskost. Og vi er nærmest med garanti første danske gruppe i dalen. Husene er alle af sten og indenfor, ved ildstedet i køkkenet laver kvinderne tibetansk te, kogte kartofler, ris og tsampa. Vi slår formodentlig lejr ved Gomdzong, under hovedbyen. På hviledagen vil vi prøve at besøge den berømte Tashi Lhakhang Gompa, hvor Lama Karma Sonam Rinpoche er abbed og tulku. Han kom til Nepal sammen med Dalai Lama tilbage i 1959. Karma er også en berømt ”Amchi”, eller traditionel tibetansk læge. Resten af tiden har vi til at udforske den specielle by og komme os efter en af Nepals snævreste dalgange, nemlig slugten til Phu. 

Overnatning i tehus

 

tid streg opstigning Overnatning
5-6 timer   200 m. op   Tehus
10.

Hviledag i Phu, 3.980 meter

Phu hviledag

Vi har hele dagen i Phu, som mildt sagt er en yderst isolerede dal beliggende nordøst for Manang nær grænsen til Tibet. Der bor under 900 mennesker, alle buddhistiske bhotias af tibetansk afstamning.

Alle tiders bjergeventyrer, briten Tilman, udforskede dalene i 1950’erne. Men for offentligheden har Nar og Phu været fuldstændig lukket land indtil 2002, hvor det lidt overraskende blev åbnet. Vores daværende rejseleder Søren Viit Nielsen var formodentlig første dansker i området samme år. 

Blot to dages gang nord herfor ligger Tibet. Og der er forbavsende stor aktivitet i handlen med den mægtige nabo.

Overnatning i tehus i Phu.

11.

Til Nar, 4.150 meter

Naar Gaon Na gaon

Vi forlader – desværre – Phu, som man kunne få lyst til at give hovedrollen i Tabte Horisonter. Dalen følges sydover til det berømte 80 meter sted. Her er slugten 80 meter dyb og stejl, men en herlig lille bro fører os over og vi fortsætter langsomt til Nar Gaon 4.150 meter. Mod syd ser vi Annapurna 2 med den smukke klippetop og det er i det hele tagt en imponerende dag.

Undervejs ser vi nogle fine klostre, blandt andet den forladte Satte Gompa, samt flere flotte kanier, chörtner og småstupaer. Inden ankomsten til Nar åbner dalsystemet sig og vi er med et tilbage i klassiske Himalaya-landskaber.

Det er en lang dag i de smukkeste landskaber inden vi trætte ankommer til Naar gaon i 4.150 meters højde.

Overnatning i tehus i Nar

 

tid streg opstigning Overnatning
11 timer   130 m. op   Tehus
12.

Hviledag i Nar gaon

Akklimatisering i Na

Vi har en dejlig afslapningsdag i Naar. Det er en underlig fornemmelse, at det klassiske Annapurna-trek ligger nogle få kilometer syd for os – for der kommer ikke en levende sjæl her i forhold til klassisk Annapurna. Naar er som Manang for 30 år siden. Nar er noget større end Phu, og en del af husene er modsat Phu, hvidkalkede. Men der er samme tibetanske buddhistiske bhotia-kultur. Den er lidt mere åben og social end Phu, lidt mere imødekommende. Vi skal se Nars klostre, der som oftest er spillevende.  De rer fantatisk udsigt til Kang Guru mod øst.

Overnatning i tehus i Nar.

13.

Lang dag over Kang La 5.320 meter til Ngawal

Kang La passet

Vi tager os god tid til Kang La, da det er en lang - dog afsindig flot dag. Kang La er ikke et egentlig svært pas, men alligevel over 5.000 meter. Opstigningen er jævn, dog lang, men tilbageblikket mod Kang Guru er fantastisk. Derudover er der de mere klassiske udsigter til Annapurna II, Gangapurna og Tilicho Peak. Vi stiger langsomt ind mod Kang La Phedis par småbygninger og kan se både Ganesh Himal og Manaslu - og Annapurna'erne, hele vejen ned til Hongde og Pisang og smukke Gangapurna.

Pashøjden i Kang La 5.320 meter nås med forrygende udsigter. Nedstigningen til Ngawal er stejl og lidt sur og vi skal beregne alt mellem 10 og 12 timer til pasdagen, så starten er meget tidlig og dermed kold. Husk endelig vandrestave til Kang a.

Ngawal er måske Manang-dalens fineste landsby, beliggende gøjt over dalbunden med den vildeste udsigt til Gangapurna, Annapurna III og Annapurna IV.

Overnatning i tehus i Ngawal

 

tid streg opstigning nedstigning Overnatning
11-13 timer   1.200 m. op   1.660 m. ned   Tehus
14.

Braga og Manang, 3.540 meter

Manang

Vi kommer langsomt (men stejlt) ned til hovedsporet og den smukke, eventyrlige by, Braga 3.450 m, bygget halvt ind i klipperne. Braga har områdets største og klart mest interessante kloster, som vi forsøger at besøge. Det er ca. 500 år gammelt og af Kagyupa-grenen af den tibetanske buddhisme, som er inspireret af den tibetanske munk Tilopa samt Marpa, der i det 11. århundrede forsøgte at gøre den tibetanske buddhisme mere spirituel. Marpas mest berømte disciple er Milarepa, Tibets store mystiker og digter. Vi fortsætter knap 30 min. til Manang, Nyeshangs største by, 3.540 meter og historisk en af Nepals mest berømte trekkingbyer og destinationer. Manang ligger gudesmukt ud til Marshyangdi floden med udsigt i vedensklasse

Overnatning i tehus i Manang

 

tid streg nedstigning Overnatning
3-5 timer   130 m. ned   Tehus
15.

Manang, hviledag i 3.540 meter

Manang-gaon

Oven på nogle højdage har vi en ekstra dag i herlige Manang, Nyeshangs største by, 3.540 meter.
Manang ligger vidunderligt på en flad sandet dalbund med udsigter i verdensklasse. Gangapurna 7.454 meter stråler over vore hoveder med et stort flot isfald og en gletsjersø i bunden – ud af dalen ses Lamjung, Annapurna II og IV samt en bitop på Annapurna III. Det fås ikke bedre! Manang består af omtrent 200 huse, og der er et posthus, en skole, lægehus og masser af trekker-butikker.

Overnatning i tehus i Manang

16.

Manang og Yak Kharka 4.450 meter

Yak Kharka

Fra Manang går det igen mod højderne. Vi tager turen ind til Thorung Phedi – ”Thorungs fod” i eet hug, det er lidt hårdt. Kort efter Manang kommer vi til Tengi Manang, 3.650 meter. Derefter er det en kraftig stigning op til Ghunsang 3.890 meter. Vi er nu drejet nordover og udsigten tilbage mod Gangapurna og Annapurna III er fabelagtig. Vi passerer nogle manivægge og kommer langsomt til Yak Kharka 4.450 m – Yak græsningssæteren i 4.000 meter. Vi holder nok frokost i Letdar 4.230 meter. 

Overnatning i tehus

 

tid streg opstigning Overnatning
4-6 timer   890 m. op   Tehus
17.

Thorung Phedi 4.600 meter

Thorung Phedi 4.600 meter

Vi fortsætter de sidste 2½-3 timer opad. Langsomt og trætte ankommer vi til Thorung Phedi 4.450 meter, som er et trøstesløst, men alligevel smukt sted. Her er koldt som bare pokker og vi kan kun vente og slappe af indtil vi skal over passet.

Overnatning i tehus i Yak Kharka el. i Thorung Phedi.

 

tid streg opstigning Overnatning
3-5 timer   150 m. op   Tehus
18.

Thorung La 5.416 meter, måske Nepals mest berømte bjergpas

Thorung La passet

Thorung passet er nok Himalayas mest berømte pas. Det er en lang, hård og smuk overgang, der ikke volder problemer i godt vejr.
Det starter ubarmhjertig stejlt i en god times tid. Herefter bliver vandringen imponerende og storslået. Vi krydser 5.000 meter grænsen og går ind i en lille dal, hvor der nogle gange er et lille tehus åbent. Et par bække krydses og vi kommer ind mod pashøjden. Dog er der utallige falske toppe inden vi endelig efter 4-7 timer står i Thorung La 5.416 meter. Det er en vidunderlig tur, dog lidt trættende. 
Nedstegningen er næsten hårdere. De næste 3-5 timer går det ikke mindre end 1.600 meter nedad. Efterhånden kommer Kali Gandaki-dalen, og ikke mindst Dhaulagiri 8.167 meter – verdens 7. højeste bjerg til syne. Vi følger Jhong Khola. Efter en lang dag ankommer vi til den hellige by Muktinath 3.800 meter. 

Overnatning i tehus i Muktinath

 

tid streg opstigning nedstigning Overnatning
11-13 timer   900 m. op   1.549 m. ned   Tehus
19.

Kagbeni og Jomsom

Kagbeni

Vi er på vej ind i den spændende, øvre del af Kali Gandaki, kaldet Thak Khola efter det tibetanske folkeslag Thakali. Thak Khola danner overgangen mellem det tørre tibetanske højland som Mustang og Himalaya mod syd. Fra Muktinath går vi ned gennem ørkenagtige landskaber til den imponerende fæstningsagtige landsby Jharkot 3.550m. Vi går videre nedad mod Khingar og fortsætter helt til dalbunden af Kali Gandaki og til den smukke tibetanske landsby på grænsen til det øvre Mustang, Kagbeni, hvor vi holder frokost. Kagbeni ligner et tibetansk fort med den store røde gompa. Kagbeni er bygget som befæstede byer og ligner en røverrede, byen danner grænse ind til det øvre Mustang.
Vi følger Kali Gandaki, hvor der midt på dagen står der en strid blæst op gennem dalen. Hele dagen, efter Jharkot skal vi holde udkig efter shaligrammer, de smukke forsteninger fra dengang da Himalaya var havbund. Vi kommer til Jomsom beliggende i 2.710 meters højde. Her ender trekket og vi slapper om eftermiddagen.

Overnatning i tehus

 

tid streg nedstigning Overnatning
4-6 timer   1.000 m. ned   Tehus
20.

Fly til Pokhara - Lakeside

Jomsom

Tidlig morgen går vi over til landingspladsen. Vi skal med bjergfly på en imponerende flyvetur mellem de to 8.000'ere, Annapurna og Dhaulagiri beliggende bare 35 km fra hinanden. Flyveturen er levende, og det hopper og danser hele vejen ud af bjergene, indtil vi efter en halv time lander i Pokharas varme lavland. Pokhara er Nepals tredjestørste by, som har knap 300.000 indbyggere. Da den japanske, buddhistiske munk, Ekai Kawaguchi, ankom til Pokhara for 100 år siden på sin fire år lange opdagelsesrejse i Himalaya, skrev han, ”af alle mine opdagelser i Himalaya har intet sceneri været så fortryllende som det, jeg mødte i Pokhara”. Jo, Pokhara ligger sælsomt ved den store, smukke sø, Pewa Tal, i en grøn og frodig dal – bare 30 km fra de store Himalayabjerge. Fra byens centrum og vores hotel er der udsigt til Annapurna-kæden og ikke mindst, det hellige fiskehalebjerg, Macchapuchhare. Modsat Kathmandu er Pokhara ikke en by med nævneværdige seværdigheder eller kulturliv. Eftermiddagen er på egen hånd, men det kan anbefales at tage til vandfaldet ved Devi Falls og derfra besøge den tibetanske flygtningelandsby, Tashiling Tibetan Village, hvor der er en spændende tæppefabrik. Dagen kan også gå med at slappe ved den hyggelige Lake Side, spise et godt stykke chokoladekage eller ganske simpelthen bare dvæle ved den smukke sø og bjergene bag. 

Overnatning i Pokhara på Lakeside Retreat.

21.

Til Kathmandu

Kali Gandaki

Fra Pokhara drager vi tilbage til Kathmandu og har eftermiddagen fri.

Overnatning i Kathmandu på Marshyangdi Hotel

Morgenmad er inkluderet

22.

Fri i Kathmandu

Dag 20

Vi har en ekstra fridage i Kathmandu i tilfælde af forsinkelser. Og der er masser at gøre i denne herlige by. Enten kan man tage ud og se nye steder som Bhaktapur, Bungamati, Thimi eller Nagarkot. Eller bare slappe af i byen og købe de sidste ting vi ikke nåede i starten inden trekket.

Overnatning i Kathmandu på Marshyangdi Hotel

Morgenmad er inkluderet

23.

Afrejse Kathmandu og ankomst til København

Dag 21

Det er med vemod, vi tager til lufthavnen for at sige farvel til Nepal. Med fly fra Kathmandu til København med ankomst samme dag.

Morgenmad og mad på flyrejsen er inkluderet

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
20. september - 30. oktober 2017
20.498,-
19.498,-

31. oktober - 30. november 2017
18.798,-
17.998,-

20. marts - 31. maj 2018
18.798,-
17.998,-

1. september - 10. december 2018
18.798,-
17.998,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Kathmandu t/r på økonomiklasse
 • Flyrejse Jomsom-Pokhara og Pokhara-Kathmandu
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Privat bil med chauffør fra Kathmandu-Besi Sahar
 • Lokal transport/bil fra Besi Sahar til Jagat/trekkingområdet
 •   17 nætter i tehuse på trekkingarrangementet
 •   3 nætter i Kathmandu på Hotel Marshyangdi inkl. morgenmad
 •   1 nat i Pokhara på Lakeside Retreat inkl. morgenmad
 • Sherpaguide (certificeret trekking guide)
 • Bærere eller lastdyr til din bagage (du skal ikke bære bagagen selv). Typisk en bærer til to personer 
 • Forsikring af det lokale mandskab (syge og ulykkesforsikring af guider og bærere samt hjælpere)
 • Paksæk (rejsetaske til trekkingturen). Ca. 75 liter stor paksæk som du kan pakke din bagage i til trekkingturen. Denne udleveres i Kathmandu
 • Informationsmateriale om Nepal - lille Nepal wiki med pakkelister etc.
 • Trekking permits og Tims (Trekker`s information management system)
 • Alle nepalesiske turistskatter og afgifter samt evt nationalparkafgifter
 • Drikkevand på trekkingturen, 5 liter i døgnet pr person (vi har vandrensningsfiltre med)
 • Produktansvarsforsikring
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

IKKE INKLUDERET

 • Ekspeditionsgebyr (145,- pr. faktura)
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
  Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække trekkingrejser. Gouda rejseforsikring dækker trekking i alle højder
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Visum til Nepal (fås i lufthavnen, husk pasfoto)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

 

Praktisk information

Bedste rejsetid: Ultimo september til ultimo november samt marts til maj

Gradering: Middelgrad med et par lange dage, C+ (pasdagene D)

Højde: 2.070 - 5.416 meter

Type: Individuel trekkingtur med privat sherpaguide og bærere

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Vejret: Årstiderne i Nepal

Overnatning: Tehus (lodges)

Overnatning: Hoteller

 

Forlænges med Chitwan National Park

Tehuse

Tehus trek (lodge trek):
Tehusene eller rettere lodgene er Nepals klassiske overnatningssteder - en slags simple bjerghoteller. Man bor i enkle værelser og spiser sammen med andre trekkere og møder andre mennesker under hyggelige former. I Kipling Travel benytter vi udelukkende de allerbedste tehuse for derigennem at kunne opgradere hygiejne og service. De lodges, vi benytter, er hyggelige, og vi har arbejdet sammen med dem i årevis. Det betyder også lokalbesøg og en ekstra kolorit til en i forvejen fantastisk rejse.

07:00: vi bliver vækket på lodgen.
Herefter pakker vi sammen og gør os klar. Paksækken, du har fået udleveret i Kathmandu, gives til bærere og lastdyr.

08:00: vi spiser morgenmad.

08:30-08:45: dagens vandring starter.
Formiddagsvandringen byder på flere muligheder for stop i tehuse osv. Vi vandrer til frokosttid mellem 11:30 og 12:30.

11:30 og ca. 1½-2 timer frem: Frokost og hvil i landsbyen og på det lokale tehus.

13:00-13:30: Eftermiddagsvandringen starter. Vi går gennem de skønne landskaber, og igen har vi mulighed for flere stop i landsbyer, på tehuse osv. Vi er typisk fremme mellem kl. 15:00 og kl. 16:00.

15:00-16:00: Ankomst til vores lodge, hvor vi får vores værelser. Lidt hygge med eftermiddagste eller lignende. Vi har tid i landsbyen eller til at nyde udsigterne.

18:00-19:00: Aftensmad og aftenhygge. Vi bliver på lodgen og sætter sagens oplevelser i relief og får samtidig briefing om morgendagens udfoldelser. 

Miljø, kultur og lokal indflydelse, miljø og menneskerettigheder

De seriøse trekkingoperatører arbejder ud fra rimelige og gennemtænkte miljømæssige krav. Guider og hjælpere (sherpaer/portere) skal have ordentligt udstyr og forsikres forsvarligt. Der skal medbringes brændsel og proviant, og alt affald skal destrueres. Det lyder jo alt sammen meget selvfølgeligt, men faktum er, at konkurrencen om at være billigst og gøre tingene så billigt som muligt kan betyde, at bærere dør i snestorme, fordi de ikke har nødvendige forsyninger. Manglende overholdelse af de minimale miljøkrav kan tillige betyde, at den sparsomme beplantning bruges som brænde og udryddes (med erosionsproblemer til følge), og at folks affald flyder alle vegne. Alt dette er en gammel problemstilling, som mange ser som et billigt marketingtrick, men der bliver gjort en reel indsats for miljøet ud fra princippet om, at der i det små kan gøres en forskel. 

I Kipling Travel har vi 20 års Himalaya-erfaring, og vi er aktive i og støtter kulturforeninger og en række lokale NGO-baserede foreninger som:

Amnesty International (menneskerettigheder)

KEEP (Kathmandu Environmental Education Project)
KEEP er en af de mest succesrige miljøorganisationer i Nepal, når det drejer sig om resultater inden for minimering af den negative indvirkning og maksimering af positive og udviklende aspekter ved turismen i Nepal. Turismen er, som de fleste ved, yderst vigtig for Nepals økonomi. KEEP er støttet af WWF - Verdensnaturfonden, BBC, National Geographic TV, Lonely Planet og diverse nepalesiske organisationer. Vil du høre mere om KEEP så kontakt Kipling, da vi er skandinavisk kontakt.

IPPG (International Porter Protection Group) 
Kipling Travel er medlem af IPPG, som sørger for at bærernes forhold forbedres og sørger for at beskytte dem mod de mest uprofessionelle trekking agenter. Ligeledes foregår der et stort oplysningsarbejde med at udbrede viden om bærernes forhold og få dem til at blive en mere integreret del af trekkinggrupperne. Kipling Travel forsikrer alle bærere på lige fod med resten af vores lokale mandskab.

CARE 
CAREs projekter nedbryder den fattigdom, som præger hverdagen for millioner af mennesker i den tredje verden. Her bor langt de fleste mennesker på landet, og fattigdommen tvinger dem ofte til at overdyrke den jord, som de er så afhængige af. Resultatet er en udpint, gold jord og yderligere fattigdom.
 
CARE vender udviklingen og sikrer, at familierne opnår en mere sikker fødevaresituation. Der indføres bedre afgrøder og dyrkningsmetoder, etableres køkkenhaver, genplantes skov, skabes alternative indkomstmuligheder og meget mere. Derudover er CARE med til at sikre lokalbefolkningerne indflydelse på, hvordan naturen og dens ressourcer skal forvaltes i deres områder. CARE opbygger partnerskaber med organisationer i ulandene og sørger for, at der skabes et bredt og effektivt samarbejde mellem lokalbefolkning, lokale organisationer og myndigheder om en god og fornuftig udnyttelse af naturens ressourcer. Målet er at skabe varige forbedringer for både menneske, miljø og natur, og at de gode resultater skal række langt ind i fremtiden og komme befolkningernes børn og børnebørn til gode.
Gå til www.care.dk og støt de mange rigtige gode projekter – også i Nepal.

Dansk Nepalesisk Selskab
Er en upolitisk og ikke-kommerciel kulturel forening, hvis formål er at fremme de kulturelle og turistmæssige forbindelser mellem Danmark og Nepal. Der er en række møder med gode foredrag i København og Århus. Desuden udgives medlemsbladet Nepal Vision to gange årligt med en stribe interessante artikler.
Medlemskab koster 150 kr. årligt. Få folderen på kontoret eller se www.nepal.dk

Nepal Tourist Board
Lars Gundersen fra Kipling Travel er Nepals turistambassadør i Danmark. Med mere end 35 rejser siden 1987 i stort set hele Nepal, har vi opbygget et fantastisk netværk og en unik viden om det lille land. Lars har desuden arbejdet på Nepals konsulat 1993-96 og siddet i bestyrelsen for Dansk-Nepalesisk Selskab. 

Drikkevand - vi har filtreret drikkevand på trekkingturen

Vi har gratis vand til dig på trekkingturen. Du skal medbringe en drikkedunk/feltflaske, da vi har vandfilter med på tehus trekkingturene. Det gør at vi kan rense al vand med vores Katadyn Pocket Filter, Rolls Royce modellen inden for vandrensningsfiltre.

Du behøver altså ikke umiddelbart at købe vand undervejs (med mindre, du drikker ekstra meget og så selvfølgelig te, kaffe, sodavand eller andet i supplement). Vi sørger for ca. 5 liter pr person pr dag, da væskeindtagelsen er meget vigtig i akklimatiseringsprocessen. Desuden undgår vi det primære problem med plasticflasker undervejs på trekkingturen. 

Foredrag

Nepal

11. oktober 2017 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Nepal

24. januar 2018 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Nepal

7. marts 2018 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Nepal

30. maj 2018 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg