Klassisk Namibia

At rejse i Namibia er en fantastisk spændende og anderledes Afrika oplevelseEventyret begynder

Afrejse fra København mod Windhoek

Mad er inkluderet på flyrejsen.

Dag 1

Windhoek

Ankomst til Windhoek, hvor bilen udleveres sammen med en udførlig informationspakke med kørevejledninger osv. Herfra køres den korte tur ind til det første overnatningssted beliggende i Windhoek. Her vil et lille hvil og et bad nok gøre godt efter rejsen. Resten af dagen kan bruges på at udforske byen. I betragtning af, at vi befinder os i Namibias hovedstad, virker Windhoek ret stille og centrum er ikke større end, at den bedst opleves til fods. Et godt udgangspunkt er gågaden omkring Post St Mall, hvor der både er lidt butikker, souvenirs, gallerier og endda en samling af meteoritter fra en af historiens største meteorstorme, som fandt sted for millioner af år siden lige syd for Windhoek.

Overnatning i Windhoek

Dag 2

Vi forlader Windhoek for at køre sydvest over mod en af Namibias vel nok mest berømte naturvidundere, Namib ørkenen og Sossuvlei, med de store udtørrede ”sletter” (”vlei” på Africaans) omkranset af de mest fantastiske røde sandklitter, der skaber en fantastisk kontrast den klare blå himmel. Vi overnatter meget tæt ved Sossuvlei, så vi tidligt næste morgen kan komme ud og nyde klitterne i solopgangens skær. 

Overnatning i Sesriem

Morgen- og aftensmad er inkluderet

Dag 3

I dag er det en god ide, at stå rigtig tidligt op for at få det bedste ud af oplevelsen ved Sossuvlei. Det er helt vidunderligt at opleve farvespillet over de røde klitter, når solen står op. Det er tilladt at bestige enkelte af de høje klitter og det skal prøves! Det koster lidt sved at arbejde sig op gennem sandet, men det er utroligt smukt at stå på kammen og kigge ud over området.

Den ultimative oplevelse er at flyve i luftballon hen over ørkenen i de tidlige morgentimer for at slutte med en champagne brunch midt i ørkenen (mere om det nedenfor).

Det er ikke muligt selv at køre helt ind i området, men der er flere opsamlingssteder, hvor man parkerer bilen og fortsætter i 4-hjulstrækker. Tjek evt. med jeres ovenatningssted, hvor de vil anbefale jer at stå på. Der kører 4-hjulstrækkere ind i området hele dagen, så man hopper bare af og på, hvor man har lyst. Et must er at opleve ”dead vlei” med de døde træer, der som afbrændte tændstikker stikker op gennem den fuldstændig udtørrede og sprukne lerbund - nok det mest fotograferede motiv i hele Namibia.

Efter en rigtig varm dag i ørkenens tegn vender vi tilbage til en kølende tur i swimmingpool’en inden en velfortjent middag med udkig til den afrikanske stjernehimmel. 

Overnatning i Sesriem

Morgen- og aftensmad er inkluderet

Dag 4

Efter nogle enestående oplevelser i Namib ørkenen kører vi mod nordvest, ud mod Swakopmund ved Atlanterhavskysten. Denne strækning er en af de mere befærdede – her møder vi nok en 4-5 andre biler i løbet af turen! Undervejs kan det anbefales at gøre stop ved Solitaire. Mangen en forbipasserende er kommet hertil i forventning om at finde en mindre by, men alt man finder her er et par sanddækkede bilvrag, en tankstation, et bilværksted som kan fikse alt efter de forhånden værende søms princip, men vigtigst af alt er stedet berømt for sin æblekage!

Omringet af havet mod vest og ørkenen mod syd og nord ligger Swakopmund som en lille oase med hyggelige gader, cafeer, restauranter og butikker. Swakopmund blev grundlagt i 1892 og var i den tyske kolonitid området vigtigste havn. Og bygninger og arkitektur har et så umiskendelig tysk præg at det næsten er mere tysk end Tyskland. Hotellet Zum Kaiser giver direkte adgang til havet og har ligeledes en god udsigt over den gamle by.

I de varme sommermåneder (vores vinter) søger mange fra Windhoek her ud, hvor der altid er svalt. Således er byen på mange måder mere levende end Windhoek mht udbud af hoteller, cafe’er og aktiviteter til turister.

Overnatning i Swakopmund

Morgenmad er inkluderet

Dag 5

Dagen kan bruges på at slentre rundt i byen og opleve den særlige stemning med de sjove farvede bygninger fra den tyske kolonitid. Krystalmuseet er også et besøg værd – her kan man bl.a. finde verdens største kvarts krystal, 500 millioner år gammel og 14 tons tung!

Alternativt er det muligt at tage på delfin cruise tidligt om morgenen, hvor delfinerne typisk svømmer legesyge langs båden (kan bestilles hjemmefra).

Overnatning i Swakopmund

Morgenmad er inkluderet

Dag 6

Vi forlader Swakopmund og kører videre nordpå mod den øde og sagnomspundne Skeleton Coast, som strækker sig mange hundrede kilometer op til Angolas grænse. Vores næste overnatningssted er ved Cape Cross, som ligger lidt syd for gaten til Skeleton Coast. Strækningen, som er kendt for de mange skibsvrag, der ligger langs hele kysten, fik oprindeligt sit navn tilbage i hvalfangerdagene, hvor der lå knoglerester fra hvalerne langs kysten – at det så senere viste sig, at en del af skeletterne nok nærmere stammede fra mandskabet på de mange skibe der forliste i tågedisen, er jo en anden snak. Men det kan på det varmeste anbefales at køre ind gennem gaten og køre op langs kysten, for at finde nogle af de tilsandede skibsvrag.

Cape Cross er desuden kendt for sin store koloni af ”Cape pels sæler”. Året rundt holder omkring 100.000 sæler til her og overalt ligger de på klipperne, hvor de ligger oven i hinanden og sover eller slås om pladserne. Ude i havet kan man se de små hoveder poppe op og ned i bølgerne. Her lugter ikke af roser, men det er en rigtig sjov oplevelse at stå og studere dem på nært hold. Man kan også være heldig at se en sjakal luske rundet efter et godt måltid.

Efter en dag på farten indlogerer vi os på Cape Cross Lodge, som ligger smukt lige ud til havet. 

Overnatning ved Skeleton Coast

Morgenmad er inkluderet

Dag 7

Turen går videre mod Brandberg masivet som har Namibias højeste punkt "Der Königstein" med en højde på 2.573 meter. Et bjergområde som hele tiden skifter farve alt efter hvordan solen skinner på det. Det har været et helligt område for San folket gennem hunderede af år, og et sted hvor man mener at der er op til 45.000 hulemalerier, hvoraf "The White Lady" er det mest kendte. 

Overnatning i Damaraland

Morgen- og aftensmad er inkluderet

Dag 8

En oplagt udflugt for dagen, vil være at tage på en tur i det smukke landskab, nyde de fantastisk formationer og farver. Og selvfølgelig køre ud og se "The White Lady" og mange af de andre berømte hulemalerier.

Det er muligt at tage på en guided elefant safari og se de store dyr i dalen ved Ugab floden, hvor der er det meste af tiden er masser af mad til de store dyr. (muligt fra Juni - December)

Overnatning i Damaraland

Morgen- og aftensmad er inkluderet

Dag 9

I dag fortsætter vi nordpå mod Etosha Nationalparken. Etosha nationalparken blev officielt etableret som nationalpark i 1907 da Namibia var under tysk herredømme. Den dækker et område på omkring 23.000 kvardrat kilometer og et af kendetegnene er den kæmpe saltslette ”Etosha Pan”, som i regntiden, hvor den fyldes af vand fra Angolas floder, besøges af hundredetusindevis af flamingoer og pelikaner, som yngler her. 

Overnatning i Etosha

Morgen- og aftensmad er inkluderet

Dag 10

Vi skal på heldagssafari i Etosha National Park med det dygtige team fra Etosha safari lodge. Her finder vi elefanter, giraffer, næsehorn, løver og rigtig mange antilope arter, hvis man er rigtig heldig kan man også få æren af at opleve leopard og gepard, men det der kun de heldigste forundt. Det er dog under alle omstændigheder en fantastiske oplevelse at holde ved et af vandhullerne og bare observere dyrelivet. Etosha kan besøges hele året, men den køligste og tørre periode fra maj til september er den mest behagelige. Da det er meget tørt i denne periode samles dyrene også i større flokke ved vandhullerne og er dermed nemmere at finde. I vintermånederne dec/jan/feb kan der komme en del regn. 

Overnatning i Etosha

Morgen- og aftensmad er inkluderet

Dag 11

Det er blevet tid at vende næsen tilbage mod Windhoek. Vi har en lang dags kørsel foran os, men kan man komme tidligt nok op, kan der godt lige blive tid til en sidste solopgangstur i Etosha for lige at sige farvel til dyrene. Vi overnatter uden for Windhoek på Naankuse Lodge, her nyder vi den sidste aften, inden vi vender næsten hjemad næste dag.  

Det er muligt at tage på mange forskellige udflugter lige "walking safari" med lokal guide eller en tur hvor man går på jagt med San folket. 

Overnatning ved Windhoek

Morgen- og aftensmad er inkluderet

Dag 12

Dagen fri til lige at gøre den sidste shopping i Windhoek inden bilen afleveres i lufthavnen og vi siger farvel til Naimibia for denne gang.   

Morgenmad og mad på flyrejsen er inkluderet

Dag 13
Dag 14
Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
10. jan. - 31. maj. 2020
27.498,-

1. jun. - 23. aug. 2020
29.498,-

24. aug. - 10. dec. 2020
27.498,-

11. dec. 2020 - 9. jan. 2021
Kontakt os

10. jan. - 31. maj. 2021
27.998,-


INKLUDERET

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

  • Benzin til bilen
  • Entreer ved Nationalparker (Etosha og Sossuvlei beregn omkring 80 Namib dollars per person - cirka 55,-)
  • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamburg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
  • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
  • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
  • Udflugter og aktiviter
  • Alt ikke beskrevet under "Inkluderet"
Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Delfin cruise ved Swakopmund
Delfincruise ved Swakopmund
Pris fra 690 kr./person
Ballonsafari over Sossuvlei
Ballonsafari over Sossuvlei
Pris fra 4.498 kr./person
Praktisk information

Bedste rejsetid: April til November - hele året er muligt

Type: Kultur rejse med safari

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

 

Foredrag
Periode
Kilimanjaro, safari og Zanzibar
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
26. feb. 2020 kl. 17:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik