Antal dage: 8
Priser fra: 16.798,-
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Mount Meru - 4.506 meter

Fantastisk 5 dages trekkingtur til Mount Meru - Tanzanias næsthøjeste bjerg og kontinentets femtehøjeste bjergAfrejse fra København mod Kilimanjaro Airport, hvor vi ankommer efter midnat.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Dag 1

Ved ankomsten til Tanzania bliver vi mødt af vores samarbejdspartner, der står klar med et Kipling Travel skilt i lufthavnen. Fra lufthavnen er der en god times kørsel til Moshi, hvor der er indkvartering på Hotel Springlands, der ligger i skyggen af Kilimanjaro, som nærmeste nabo til Afrikas mægtigste bjerg.
Der er mulighed for at nyde dagen ved poolen på hotellet eller tage en tur til Moshi, der er en herlig by med masser af lokale butikker og små markeder.

Overnatning i Moshi på Hotel Springlands.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 2

Fra Moshi kører vi østover til Arusha Nationalpark. Her møder vi vores staff og får diverse formalia ordnet. Vandringen starter i græslandet, hvor vi med lidt held kan se giraf, bøffel, vortesvin, aber og andet vildt. Det går op gennem smuk skov, hvor vi i glimt kan se Meru’s top og askesøjle. I skoven lever den smukke sorthvide colobusabe. Efter 4-6 timers vandring, ankommer vi til Miriakamba Hut 2.520 meter, med fantastisk udsigt til Kilimanjaro.

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

Dag 3

Dagen op til Saddle Hut er ganske kort, men anstrengende nok endda. Vegetationen ændrer sig i dagens løb, og vi går op på Elephant Ridge, en del af en kraterkant og får en fantastisk udsigt derfra. Vi går videre op gennem højheden, det såkaldte Moorland og kommer til Saddle Hut 3.570 meter efter 4-6 timer.

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

Dag 4

For at få optimal akklimatisering, tager vi en ekstra dag her i 3.570 meter for at vænne os til højden. Vi går op på Little Meru 3.820 meter i dagens løb og får en fantastisk udsigt.

Overnatning i Saddle Hut 3.570 meter.

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

Dag 5

Vi starter ved 2-tiden om natten og stiger stejlt en times tid op til Rhino Point i 3.800 meter (hvis der er sne og is, kan vi blive nød til at stoppe ved Rhino Point). Vi fortsætter ad en skarp grat af aske og klipper indtil Cobra Point 4.350 meter, hvor vi ankommer lidt efter solopgang. Fra Rhino Point og til Cobra Point er udsigten ufattelig flot. Vi har hele kraterkanten, askesøjlen, kraterbunden, Great Rift Valley og ikke mindst Kilimanjaro i øst. Vi fortsætter endnu en time til toppen af Meru, tidligere Socialist Peak. Det er en lille smuk top og hele topdagen har en flot eksponeret situation over sig. Vidunderlig vandring!. Topbestigningen tager 7-10 timer fra hytten.
Efter at have nydt udsigterne, stiger vi nedad, tilbage til Miriakamba Hut 2.520 meter og ankommer godt trætte efter 10-12 timers.

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

Dag 6

Vi stiger det sidste stykke ned af bjerget og kører til Moshi og Hotel Springlands. Her tilbringer vi resten af dagen, inden vi sen aften kører i lufthavnen. En begivenhedsrig rejse slutter – det er blevet tid til at tage afsked med Tanzania og vende næsen hjemad. 
Vi kan varmt anbefale en forlængelse med yderligere oplevelser i Tanzania – safari, Zanzibar eller Kilimanjaro.

Værelse til rådighed på Hotel Springlands indtil afrejse.

Morgenmad inkluderet.

Dag 7

Vi påbegynder hjemrejsen og mod København, hvor vi ankommer i løbet af dagen.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
21. jun. - 18. aug. 2019
20.798,-

19. aug. - 10. dec. 2019
16.798,-

11. dec. 2019 - 9. jan. 2020
Kontakt os

10. jan. - 31. mar. 2020
16.798,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Kilimanjaro retur på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Afhentning i lufthavnen ved ankomst og transfer til hotel
 • Transfers til/fra bjerget fra Moshi
 •   3 nætter på Hotel Springlands i Moshi i dobbeltværelse, inkl. morgenmad (inkl. tidlig check-in ved ankomsten)
 •   5 dages Mount Meru trek
 • Overnatning i simple bjerghytter (4 køjer, sovepose skal medbringes)
 • Trekking med guider, bærere til al bagage og al fælles udstyr
 • Morgenmad, frokost og aftensmad på bjerget
 • Alle tilladelser og nationalparkafgift til Meru
 • VAT/turistskat i Tanzania
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales). Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække højdeturer og bjergbestigning. Gouda rejseforsikring dækker bjergbestigning og trekking i alle højder.
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamburg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Visum til Tanzania (fås ved ankomsten i lufthavnen)
 • Forplejning udover den nævnte og personlige udgifter
 • Personligt udstyr
 • Drikkepenge (beregn 60-70 USD efter afsluttet Meru-tur)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”
Praktisk information

Bedste rejsetid: Slutningen af juni til midten af marts

Sværhedsgrad: C, topdagen D

Type: Individuel trekkingtur med vores faste lokalguider

Pakkeliste: Trekking

Vores lodges: Tanzania

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Børn på Mount Meru? 
Vi anbefaler ikke børn under 13-14 år at tage på Meru trekkingturen, da akklimatiseringen er ganske hård. Lige som på Kilimanjaro, er stigningerne i overnatningshøjder – således stiger man 1.200 meter i sovehøjde fra Miriakamba Hut 2.520 meter  til Saddle Hut 3.570 meter, hvilket ikke kan anbefales.

Kort og godt fraråder vi på det kraftigste at tage børn med i så ekstreme højder – om det er Everest, Inca Trail, Kilimanjaro eller som her Mt. Meru trekket. Det er for risikabelt udover det kræver en vis fysisk såvel som mental styrke.
I store træk akklimatiserer børn både langsommere og dårligere, end voksne og derfor skal du som ansvarlig forælder seriøst overveje om du vil udsætte dit barn for den store højde i så tidlig en alder - højderne er kort sagt ikke til at spøge med.

Men fra ca. 13-14 år anbefaler vi meget gerne Mount Meru trekkingturen. Kontank os endelig for yderligere oplysninger om aktive familierejser

Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik