Antal dage: 17
Priser fra: 16.998,-
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Sydindiens hemmeligheder

Den ultimative rejse til Sydindiens skjulte skatteAfrejse fra København mod Bangalore

Mad på flyrejsen er inkluderet.

kerala-sydindien-landsbygade

Et par af dagens oplevelser

 • Bangalore, Karnatakas hovedstad og Indiens IT-centrum 
 • Bangalore Palace og Lalbagh botaniske have

Ankomst til Indiens 5. største by, Bangalore, der er hovedstad i delstaten Karnataka.

Bangalore har lidt over 6 millioner indbyggere og er en hurtigt ekspanderende erhvervsby, der er centrum for Indiens computer, tele- og rumfartsforskning. Her er et hektisk storbyliv med alt, hvad det indebærer af trafikalt kaos og natteliv, liberal livsindstilling og intellektuel arrogance. Bangalore er altså ikke stedet at opleve det oprindelige og spirituelle Indien, men den er på mange måder et bud på morgendagens Indien, en slags Silicon Valley.

Efter kørsel til hotellet er der en lille byrundtur med blandt andet Bangalore Palace og Lalbagh botaniske have.

Overnatning i Bangalore.

Morgenmad er inkluderet.

Cochin Kerala

En af dagens oplevelser:

 • Gennem Sydindien til Mysore, Karnatakas kulturelle hovedstad

I bliver hentet af chaufføren og kører 4-5 timer gennem det smukke Sydindien til Mysore med godt 800.000 indbyggere. Mysore er en herlig by, der byder på fremragende muligheder for indkøb, som f.eks. den verdenskendte olie fra Sandeltræet, kunstværker i perlemor og lækre silkevarer - og så er byen førende inden for yoga og ayurvedisk medicin og behandling.

Amber Vilace er maharajaens palads. Det er overdådigt udstyret med flot dekorerede sale og udsmykninger samt spejlmosaikker.

Overnatning i Mysore.

Morgenmad er inkluderet.

Bangalore til Mysore

Et par af dagens oplevelser:

 • Rundtur i Mysore
 • Mysore Palace

Rundtur i Mysore med Mysore Paladset, der med rette beskrives som et af Indiens mest overdådige paladser. Paladset, der blev tegnet af den engelske arkitekt Henry Irwin og færdigbygget i 1912, er et overflødighedshorn af farvede glasmosaikker, vægmalerier og smukt udskåret træ. I stopper ved et grøntsagsmarked, hvor alskens grøntsager udbydes, og hvor duftene er eksotiske og fremmedartede.

Mysore er en forrygende by og paladset et af Indiens smukkeste.

Overnatning i Mysore.

Morgenmad er inkluderet.

Mysore Indien

Et par af dagens store oplevelser:

 • Op i Nilgiri Hills, måske Sydindiens smukkeste landskaber
 • Ooty, englændernes Hill Station i 2.200 meters højde

Fra Mysore kører I sydover mod Udhagamandalam, eller kort og godt Ooty. Ooty er en bjergstation i Nilgiri-bjergene beliggende i godt 2.200 meters højde, og klimaet her er som en god dansk sommer.

Under den britiske kolonitid flyttede man store dele af administrationsapparatet op i højlandet i sommermånederne for at undslippe sommerens hede, og mange af de briter, der boede i området dengang, flyttede med. De grønne landskaber gav minder om deres hjemland, og bjergenes køligere og friske luft var et kærkomment alternativ til lavlandets fugtige varme.

I Ooty er der stadig bygninger og anlæg fra briternes tid.

Overnatning i Ooty.

Morgenmad er inkluderet.

Munnar-Periyar

Et par af dagens højdepunkter:

 • Blue Mountain Railway – Nilgiri-bjergenes berømte jernbane
 • Eftermiddagen i dejlige Ooty

Efter morgenmaden er der afgang mod Nilgiris berømte ”Blue Mountain Railway”, der er et smalsporet Toy Train fra 1800-tallet. Det er en lille dampmaskine, der kører gennem det mildt sagt fortryllende landskab til Coonor, den ene af Keralas Hill Station trilogi: Coonor, Ooty og Kotagiri.

Obs.: Togturen kan gå begge veje, enten fra Ooty til Coonor eller Coonor til Ooty. Oplevelsen er fuldstændig identisk, så det er et spørgsmål om pladser på det lille tog.

Coonor blev, ligesom ligesom Ooty, grundlagt af briterne under kolonitiden. ”Blue Mountain Railway” blev etableret af briterne i 1908 med det formål at fragte briterne op og ned fra højlandet i de hede sommermåneder. Jernbanen er en af de stejleste i verden, og der er god tid til at nyde den fantastiske udsigt, mens man snegler sig gennem et utal af sving og tunneller og passerer broer, te-plantager og småbyer.

I bliver kørt tilbage til hotellet i Ooty efter den godt time lange og smukke køretur, hvor der er fri resten af dagen.

Overnatning i Ooty.

Morgenmad er inkluderet.

Periyar Nationalpark

Et par af dagens store oplevelser:

 • Gennem de blå bjerge, Nilgiri, til Wayanad
 • Tætte skove, bakkeland og temarker

Nilgiri-bjergene er Indiens næsthøjeste bjerge, men i forhold til Himalaya er de rene dværge, og højeste punkt er på 2.633 meter.

Nilgiri-området dækker over 2.400 km2 kuperet landskab med frodig løv- og blandet skov, med ødsle indslag af rododendron og orkideer. Der er strømme af floder, og andre steder findes dybe sumpe gemt bag meterhøjt elefantgræs. En naturperle, der tit indhylles i en fugtdis, der på afstand farver landskabet blåt (Nilgiri betyder "De Blå Bjerge"). Skoven veksler mellem plantager, og teen dyrkes i de største højder. Man finder også eukalyptus-træer, som er indført fra Australien.

Nilgiri er et vigtigt endemicenter, altså et landskab, der rummer særligt mange arter fugle og dyr, der ikke findes andetsteds på kloden.

I skal på den smukkeste køretur ad snoede veje, som byder på en fabelagtig udsigt over de grønne landskaber og smukke bjerge til Kerala og skønne Wayanad.

Overnatning i Wayanad.

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

Ooty gennem Nilgiri til Wayanad

En af dagens oplevelser:

 • Wayanad Wildlife Sanctuary, Muthanga

Fra Indiens utrolige kultur og smukke landskaber i Nilgiri går det i dag mod Wayanad Wildlife Sanctuary, Muthanga, som ligger en halv times kørsel fra Wayanad by. Muthanga er et smukt vildtreservat på 345 km2. med regnskovsagtig jungle, der forbinder nationalparkerne Nagarhole og Bandipur i Karnataka og Mudumalai i Tamil Nadu.

I løbet af dagen besøges også Pookode-søen og Edakkal-grotterne, inden I returnerer til Wayanad for overnatning.

Overnatning i Wayanad.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Muthanga wildlife sanctuary

Et par af dagens oplevelser:

 • Fra bjergene til lavlandet
 • Tog langs Malabarkysten til Cochin

Fra Wayanads højland køres til Calicut (Kozikhode), hvorfra I skal på en ca. fem timer togrejse langs Malabar-kysten til Cochin (Kochi). Afhentning og kørsel til hotellet i Fort Cochin, den gamle og meget spændende del af Cochin.

Kerala betyder "Landet af kokosnødder", og der er palmer så langt øjet rækker i nogle dele af Kerala. Kerala byder desuden på pragtfuld mad, smukke, grønne landskaber og en gæstfri lokalbefolkning, og vi får hurtigt en fornemmelse af, hvorfor turistministeriet i Kerala har kaldt staten "Guds eget land".

Kerala er den mest velfungerende stat i Indien i forhold til infrastruktur, sundhed og uddannelse, og i et land skæmmet af analfabetisme, udmærker Kerala sig ved, at næsten alle kan læse og skrive. Staten er relativt velstående, og den fattigdom, som man uundgåeligt forbinder med Indien, er ikke udtalt i Kerala.

Kerala var gennem flere tusinde år knudepunkt for handel mellem øst og vest. Købmænd, missionærer og eventyrere kom langvejs fra og har gennem tiden sat deres særlige præg på området.

Overnatning i Cochin.

Morgenmad er inkluderet.

Malabarkysten til Cochin

Et par af dagens oplevelser:

 • På rundtur i Cochins kolonistil
 • Templer, kirker og synagoger

Europæere havde også tidligt forbindelse til Kerala. Allerede for mere end 2000 år siden sejlede romerne den lange vej mod øst for at handle sig til krydderier, som var en af datidens dyrebareste handelsvarer. Romerne tog peberkorn med sig hjem og påfugle, som var det foretrukne kæledyr blandt de romerske overklassekvinder! Keralas krydderier er stadig eftertragtede over hele verden, og det er en stor nydelse at fylde kufferten med velduftende vanilje, kanel og kardemomme af bedste kvalitet.

Ved ankomsten til Cochin kører vi en tur til det gamle jødiske handelskvarter i den lille bydel Mattancherry. En synagoge bygget i 1664 og jødiske navne på husmurene vidner om jødernes tilstedeværelse i området. Vi går en tur i de hyggelige gader og kigger indenfor i det gamle hollandske palads, Mattancherry-paladset. Efter besøget kører vi til vores hotel.

Først på aftenen skal vi overvære en Kathakali-optræden. Kathakali er et traditionelt dansedrama, som blev udviklet i Kerala i 1700-tallet. De optrædende er klædt i helt fantastiske kostumer, og vi følger også den omfattende sminkning, der finder sted op til forestillingen.

Overnatning i Cochin.

Morgenmad er inkluderet.

Cochin og Kathakali

Et par af dagens store oplevelser:

 • Fra kysten til Western Ghats
 • Temarker så langt øjet rækker

Fra Cochin køres østover mod bjergene i Western Ghats. Turen starter i det tropiske Kerala, men vi kommer hurtigt op i et par hundrede meters højde. Turen går gennem marker med forskellige krydderier og videre gennem småbyer, og langsomt dukker små kaffemarker op med en af Keralas vigtigste afgrøder, kardemomme.

Ved frokosttid er der ankomst til Munnar, hvor nogle af Indiens flotteste temarker ligger. Landskabet bugter sig ind og ud, og alle steder er der velfriserede tebuske så langt øjet rækker. Munnar er et smukt og kærkomt afbræk efter varmen i Cochin. I har jeres egen bil med chauffør/guide, der gerne gør stop undervejs, så giv endelig udtryk for jeres ønsker, og få en god dialog med chaufføren/guiden, så har I alle mulighed for store oplevelser på denne flotte køretur op i bjergene.

I Munnar besøger vi det lille temuseum, der giver et interessant indblik i, hvordan te produceres og forarbejdes (lukket mandag). Det er en skøn gåtur fra temuseet tilbage til Munnar by på ca. ½ times tid (det aftales blot med chaufføren), gennem landsbylivet til de små gader i byen, hvor flere butikker sælger hjemmelavet chokolade, årstidens friske frugter og naturligvis te og kaffe.

Overnatning i Munnar.

Morgenmad er inkluderet.

kerala-sydindien-kovalam-strand

En af dagens oplevelser:

 • Indiens temarker og besøg på tefabrik

Sydindien er centrum for Indiens produktionen af te. Bjergsiderne er tæt beplantet med tebuske, og hist og her stikker hovedet af en teplukker op blandt de grønne buske. Te forbindes i høj grad med Indien, men det blev faktisk først udbredt til landet fra midten af 1800-tallet. Det var briterne, som introducerede teen til inderne og satte produktionen af te i gang. Te var en luksusafgrøde, og briterne tjente formuer på at sælge te til bl.a. Europa, hvor drikken var blevet populær blandt det bedre borgerskab. Briterne anlagde teplantagerne i højlandet, hvor klimaet er køligere og optimalt for produktion af te.

Overnatning i Munnar.

Morgenmad er inkluderet.

Indiens smukke te-højland

Et par af dagens oplevelser:

 • Husbådssejllads i Keralas Backwaters - overnatning på husbåd
 • Smalle kanaler, kokospalmer og det stille Indien

Efter morgenmaden forlader I Munnars temarker og kører sydpå mod byen Alappuzha, der ligger ud til Keralas berømte Backwaters, et frodigt netværk af næsten tusind kilometer naturlige kanaler og små og store søer. Her går I ombord på de traditionelle husbåde, Kettuvallam. Hver husbåd har sin egen kok og tjener, der sørger for, at I bliver forkælet undervejs og budt på velsmagende lokale specialiteter.

Kanalerne fungerer som transportveje for de lokale indbyggere, og I passerer små og store både, der fragter alt fra kokosnødder til fjernsyn rundt i området. Fra dækket af husbåden kan I følge med i, hvordan livet leves i landsbyerne langs vandvejene. Man ser de lokale mænd, der samler brænde og fisker, og kvinderne, der vasker tøj i kanalerne.

Sejlturen foregår i et mageligt i tempo, og der er masser af tid til at slappe af og nyde udsigten og en svalende øl på dækket. Undervejs passerer I templer, rismarker, kirker og gamle handelsstationer, og om aftenen nyder I det smukke syn af solen, der går ned over kanalerne.

Overnatning på husbåden.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Alleppey med Backwaters husbåd

Et par af dagens oplevelser:

 • Backwaters til Alleppey 
 • Hygge og strand ved Cherai

Fra skønne Backwaters går det op til Cochin og til en smal landtange nord selve byen. Cherai er et dejligt sted at puste lidt ud efter en stor rundrejse i de smukke sydindiske landskaber. Stranden er flot og langstrakt, vandet er som på strandene i Kerala; en kraftig brænding.

Kørsel til hotellet ud til vandet.

Overnatning i Cherai.

Morgenmad er inkluderet.

Trivandrum rejse Kerala

Afslapning ved Cherai Beach, den fine landtange nord for Cochin.

Overnatning i Cherai.

Morgenmad er inkluderet.

Afslapning ved Cherai Beach, den fine landtange nord for Cochin.

Overnatning i Cherai.

Morgenmad er inkluderet.

Afhentning på strandhotellet og kørsel til lufthavnen for hjemrejse.

Velkommen hjem, vi håber at se jer igen.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
10. jan. - 30. apr. 2020
17.498,-

1. sep. - 10. dec. 2020
17.998,-

11. dec. 2020 - 9. jan. 2021
Kontakt os

10. jan. - 30. apr. 2021
17.998,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Bangalore/Cochin-København på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Al indenrigstransport i egen bil med aircondition og privatchauffør/-guide
 • Togrejse Calicut-Cochin
 • Privatchauffør er tilrådighed kl. 8-21, på dage hvor chauffør er inkluderet på rejsen
 • Overnatninger på følgende eller tilsvarende hoteller i delt dobbeltværelse med morgenmad:
 •   1 nat på Royal Orchid Central i Bangalore
 •   2 nætter på Regenta Central Herald i Mysore
 •   2 nætter på Highland Hotel i Ooty
 •   2 nætter på Windflower Resort & Spa i Wayanad (inkl. morgenmad, frokost og aftensmad)
 •   2 nætter på Secret Garden i Cochin
 •   2 nætter på Edassery Eastend i Munnar
 •   1 nat i husbåd på backwaters (inkl. morgenmad, frokost og aftensmad)
 •   3 nætter på Cherai Beach Resort i Cherai
 • Rundture og sightseeing i byerne med engelsktalende lokalguide/-chauffør
 • Entreer ved seværdigheder
 • Toy train i Ooty
 • Kathankali dans i Cochin
 • Flodbådssejlads på Kerala Backwaters
 • Forsikring af hele det indiske mandskab
 • Indisk turistskat
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afrejse med fly fra f.eks Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Visum til Indien (eVisa kan søges online på rejser til Indien)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet” 
Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Hotelopgradering i Indien
Opgradering til 4 stjernet hotel på hele rejsen
Pris fra 5.998 kr./person
Praktisk information

Bedste rejsetid: September til april

Type: Individuel kulturrejse og badeferie med privatchauffør samt rundture i alle byer med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Vores hoteller: Sydindien

 

Foredrag
Periode
Indien
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
4. mar. 2020 kl. 17:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik