Bjergene i Nepal

Listen over bjergene i Nepal er en uendelig liste med uendelige mange bjerge og strækninger. Nepal er et land, man aldrig helt kan blive færdig med at opleve, da der altid er nye veje og nye ruter, man ikke har opdaget før.

Otte ud af de ti højeste bjerge i verden ligger i Nepal. Dette siger ikke så lidt om landets store omfang. Landet er uden tvivl et paradis for turister, som elsker aktive rejser og ferier, og består af fantastiske trekkingture og/eller bjergbestigning. På denne side vil du kunne læse om otte ud af de ti højeste bjerge i verden, som findes i landet Nepal.

Se alle vores rejser til Nepal


Nepals kæmpe bjerge - 8 af verdens 14 højeste

Mount everest

Mount Everest er verdens højeste bjerg, og befinder sig 8.850 meter fra jorden. Mount Everest ligger 180 kilometer øst for Nepals hovedstad, Kathmandu og lige på grænsen til Tibet. Mount Everest blev allerede i midten af 1800-tallet under Indiens kortlægning fastslået, til at være det største bjerg i verden. Bjerget blev for allerførste gang besteget i maj 1953, hvor det lykkedes newzealænderen Edmund Hillary og hans makker fra Nepal, Tenzing Norgay, at nå toppen af bjerget.

Siden 1953 er bjerget blevet besteget af mere end 2.000 mennesker, ad omkring 14 forskellige ruter. Grundet bjergets enorme størrelse, findes der hertil mange forskellige ruter, man kan vælge at gå. Bjerget har og er også den dag i dag utrolig vigtig for Nepals turistindtægter, da der i landet foregår bestigningstilladelser. Bestigningstilladserne er til for at sikre, at man er i stand til at bestige bjerget, da mere end 200 mennesker er omkommet på bjerget.

Se evt vores populære rejse til Mount Everest her


Kanchenjunga (Khangchendzonga)

Bjerget Khangchendzonga eller Kangchenjunga er et højt bjerg med en højde på 8.586 meter, og er kendt under flere forskellige navne. Bjerget er det næsthøjeste i Nepal og det tredje højeste bjerg i verden efter Mount Everest og K2. Bjerget Khangchendzonga ligger på grænsen mellem Sikkim og det østlige Nepal. Navnet Kanchenjunga står for “fem skatte af sne”, fordi bjerget har fem høje bjergtoppe, som alle er mere end 8.000 meter høje.


Lhotse

Bjerget Lhotse, er et bjerg beliggende mellem Tibet og Kina. Bjerget er det fjerdestørste bjerg i verden med en højde på 8.516 meter. Bjerget ligger tæt på Mount Everest, og ligger i byen Khumbu, Nepal. Hele Lhotse-massivet kan regnes for tre forskellige bjerge, fordder er tre toppe på over 8.000 meter, en af dem, Lhotse Middle som er en af Himalayas vanskeligste at nå.


Makalu

Makulu er med sin højde på 8.462 meter, verdens femte højeste bjerg. Bjerget ligger på grænsen mellem Nepal og Tibet, i Himalaya. Bjerget Makalu blev første gang besteget i 1955, mere præcis den 15. maj 1955. Der er flere ekspeditioner som gentagne gange har prøvet at bestige Makalu, men uden held. Makalu bjerget er kendt som et af verdens hårdeste og sværeste bjerge at bestige, med dens meget stejle og knivskarpe kanter.


Cho Oyu

Bjerget Cho Oyu er et bjerg beliggende i Himalaya, mellem grænserne til Nepal og Kina. Bjerget er det sjette højeste bjerg i verden, med en højde på 8.201 meter. Bjerget blev for allerførste gang besteget i år 1954, af en østrigsk ekspedition og er siden blevet besteget op til flere gange. Bjergets navn “Cho Oyu” har en hel speciel betydning. Det betyder nemlig “Turkis Gudinde” på tibetansk, grundet den meget lyseblå smukke top.


Dhaulagiri I

Bjerget, Dhaulagiri ligger på en syvende plads over verdens højeste bjergtop og har en højde på 8.167 meter. Bjerget er beliggende helt i øst i Himalaya Bjergene, nord for det centrale Nepal. I over 30 år, mente den vestlige verden at Dhaulagiri var det højeste bjerg i verden. Det var allerede i 1808 man opdagede Dhaulagiri, dog 30 år efter opdagede man bjerget Kanchenjunga, og derfor mistede Dhaulagiri bjerget titlen. Hvor til sidst opdagede man at Mount Everest var højest.


Manaslu

Bjerget Manaslu, som også kaldes Kutang, er det ottende højeste bjerg i verden med en højde på 8.163 meter. Bjerget er beliggende i den nordvestlige del af Nepal. Bjergets navn “Manaslu” betyder faktisk “Åndens bjerg”. Bjerget Manaslu er et populært bjerg for trekking entusiaster, da trekket er meget varieret. Derudover er kulturen og naturen på ruten op til toppen, noget helt specielt.

Se evt vores populære rejse til Manaslu her


Annapurna I

Annapurna, er et navn som er bestående af flere bjergtoppe i Nepal, Himalaya, hvor Annapurna I er det højeste punkt i Annapurna-massivet. Annapurna I, er med sin højde på 8.091 meter, det tiende højeste bjerg i verden. Selve Annapurna-massivet er 55 kilometer langt og består af meget høje bjergtoppe, som alle er populære bjerge at bestige. Navnet Annapurna betyder “høstens gudinde”, fordi bjergene bliver brugt til fertilitet og landbrug.
Annapurna har faktisk tre toppe over 8.000 meter.

Se evt vores populære rejse til Annapurna her


Besøg Nepals bjerge med Kipling Travel

Alle Nepals bjerge og hele Nepals univers er Kipling Travels DNA. Kipling Travel har rejst landet tykt og tyndt, og kender derfor landet som deres egen bukselomme. Nepal er uden tvivl verdens bedste trekking land, hvor du samtidig kan opleve spændende kultur, natur og dyreliv.

Se alle vores rejser til de høje bjerge i Nepal

Hvem har besteget Everest og de andre bjerge

Kender du den danske Himalaya register, Mountains. Her kan du se hvem - hvilke danskere, der har været på bjergbestignig i Nepal og hele Himalaya.

Se mere her: www.mountains.dk

 

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål.