Antal dage: 13
Priser fra: Kontakt os
Rejseform: Grupperejse

Se priser & book

Sommervandring i Lille Tibet

Forrevne klippelandskaber, farvestrålende bedeflag, brusende smeltevandsfloder og hvidvaskede klostre. Oplev Indiens magiske Himalayaregion til fods og verdensberømte Taj Mahal.


Afrejse
Pris
 

Inkluderet

Fly og transport

 • Flyrejse København-Delhi retur på økonomiklasse
 • Indenrigsflyvning Delhi-Leh (Lille Tibet) retur
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in

Overnatninger

 • Overnatninger på hoteller i byerne
 • Overnatninger i teltcamps under vandretur + 1 overnatning i gæstehus

Mad

 • Helpension (eksklusiv drikkevarer)

Oplevelser

 • Dansk rejseleder
 • Alle transporter rundt i Lille Tibet med chauffør
 • Lokale kultur- og vandreguider
 • Alle udflugter og entreer ifølge program 

Praktisk

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

Ikke inkluderet

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales). Husk at forsikringen skal dække til over 4.000 meter.
 • Afrejse med fly fra f.eks Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Visum til Indien (ca. kr. 330). Nb. Visum til Indien fås online. Vi fremsender guide til ansøgning af visum i forbindelse med tilmelding
 • Drikkepenge (beregn ca. 50-60 USD)
 • Alt der ikke er nævnt under ‘Prisen inkluderet’

Tilkøb

Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Tillæg for enkeltværelse - hoteller og telt
 
Praktisk information

Sæson for rejser til Indien

Jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Vejret i Indien

Type: Gruppe (9-20 deltagere)

På vores grupperejser med dansk rejseleder går vi går op i oplevelsesdetaljen såvel som fællesskabet. Og i al beskedenhed har vi samlet en håndfuld af landets bedste rejseledere og ekspeditionsledere. Du kan tilmelde dig alene, som par eller venner etc.
Der er ingen tillæg ved tilmelding for solorejsende.

Sværhedsgrad

Sværhedsgrad

 • Fysik, kondition og højder:

  B (Lettere vandring)

Fysik, kondition og højder: B
Sværhedsgrad B


Pas, visumkvittering og rejseforsikring!

Husk at medbringe jeres pas og den kvittering, I fik per mail, da I ansøgte om visum (se

vedhæftede visumguide). Medbring også en kopi af jeres rejseforsikring.

 

Check-in bagage og håndbagage

Jeres check-in bagage må maksimalt veje 15 kg og håndbagagen maksimalt 7 kg. Når I pakker jeres håndbagage, skal I huske, at beholdere med væsker skal opbevares i en klar plastikpose. De enkelte beholdere må indeholde maksimalt 100 ml. væske. Håndbagagen må ikke indeholde lightere, ekstra batterier (udover dem I har siddende i jeres kamera etc.), skarpe genstande som sakse og neglefile etc..

Hvis I medbringer vigtig medicin, så pak det i håndbagagen - ikke i den bagage, der tjekkes ind.

(se også under ‘Bagage under vandreturen’).

 

Valuta

Det er en god ide at medbringe både kontanter (euro eller dollars) og kreditkort. Euro og dollars kan veksles til indiske rupies på hotellerne og i lokale vekselbureauer. I Delhi, Agra og Leh er der mulighed for at hæve penge i hæveautomater. I Leh i Lille Tibet er der dog kun nogle få automater, og da de ofte løber tør for penge, er det en god ide at have rigelig valuta med. Vi sørger, at komme forbi en hæveautomat i Delhi, inden vi flyver til Leh.

På markeder og i lokale butikker betales der kontant med lokal valuta. I finere butikker og restauranter er der mulighed for at betale med kreditkort og nogle steder også mulighed for at betale med dollars og euro.

Der er helpension på rejsen, så man skal primært bruge kontanter til drikkevarer og drikkepenge.

 

Påklædning

Da vi besøger mange lokale steder, er det en god ide at medbringe ‘tækkeligt’ tøj. Dvs. nederdele/kjoler/bukser, der minimum går ned til knæene og overdele, der dækker skuldrene. På hotelområderne er det helt fint med shorts og soltoppe. Det kan være køligt om aftenen og om morgenen i Lille Tibet/Ladakh, så medbring en jakke, fleece el. lign.. Medbring desuden et par sandaler og/eller sko, der er gode at vandre i.

Der er en god ide at medbringe et sjal/tørklæde til at lægge over skuldrene i forbindelse med besøg i templer og andre helligdomme. I restauranter etc. kan der være aircondition så medbring en lille jakke eller cardigan.I lavlandet (Delhi og Agra) er det meget varmt. Her anbefales tøj i lette bomuldstoffer. (se også pakkeliste som medsendes ved bestilling)

Det er muligt at få vasket tøj på hotellerne undervejs.

 

Helbredet i højden

Når vi lander i Leh, lander vi 3.500 meter over havet. Det kan mærkes, men er ikke ubehageligt, hvis man følger nogle simple retningslinjer. Vejrtrækningen kan føles lidt besværet de første dage, og derfor slapper vi helt af og begynder opholdet i Lille Tibet i et meget roligt tempo. Det er meget vigtigt at drikke rigeligt vand og at holde pauser i løbet af dagen. Selvom man føler sig helt frisk den dag, vi ankommer til Leh, vil vi på det kraftigste anbefale, at I bliver på hotelområdet hele dagen. Der er af samme grund ikke lagt aktiviteter ind. Vi bliver på hotellet hele dagen og kan fx slappe af med en kop kaffe i hotellets hyggelige have.

Først et godt stykke op ad formiddagen på 2. dagen tager vi på udflugt, og denne dag bevæger vi os omkring i et roligt tempo.

Pauserne giver sig selv, for man trættes hurtigt i højden. Det kan være sværere at huske at drikke vand nok, men husk, at man mister 2 liter vand i kroppen om dagen, blot på grund af højden. Så vi skal meget gerne drikke 4 liter vand, sodavand, juice etc. om dagen. Det lyder af meget, men det virker! Det er også vigtigt at holde sig fra alkohol de første dage.

 

Vandreturen

Vandreturen på rejsen Sommervandring i Lille Tibet er 5 dage/4 nætter og går gennem den smukke Sham-dal. Vandreturen er henvendt til hygge-vandrere og ikke hardcore-vandrere, men vi skal alligevel nok blive udfordret og få sved på panden. Vi har en truck til at fragte vores bagage. Fra alle vores camps og fra nogle af passene har vi adgang til trucken, der kan køre tilbage til hovedbyen Leh, hvis en af deltagerne af en eller anden grund skulle få det dårligt på turen. Det er også muligt at blive kørt op til nogle af passene og gå ned derfra, hvis man oplever, at ruten er for hård.

Under vandreturen vandrer vi ca. 6-7 kilometer om dagen. Når vi skal op over passene, tilbagelægger vi omkring 500-650 højdemeter til toppen. Vi går 4-6 timer om dagen. Vi sørger selvfølgelig for at holde hvil undervejs, når det er nødvendigt. Vi kommer også til at passere nogle enkelte små vandløb undervejs (afhængig af vandstanden).

 

Ud over den danske rejseleder, vil der være en lokal trekkingguide med på turen samt diverse personale som chauffører, kok, camp-assistenter til at sætte telte op etc.

 

På rejsens 3. dag flyver vi op i Himalayabjergene til Lille Tibets hovedby Leh. Den første dag i Leh holder vi helt fri og akklimatiserer. På 2. dagen i Leh skal vi gå nogle lette ture og stille og roligt vænne os til højden. På 2. dagen er der også mulighed for at købe udstyr, hvis man skulle mangle noget til turen. På 3. dagen starter vi den egentlige vandretur.

 

Bagage under vandreturen

Bagage under vandreturen:

Den bagage, vi medbringer på vandreturen, fragtes af en truck fra camp til camp. Det anbefales, at man ud over sin ’store bagage’ medbringer en lille rygsæk, som man kan vandre med, og hvor man kan have en flaske vand, en ekstra bluse, regnfrakke etc.

 

Den bagage man ikke ønsker at medbringe på selve vandreturen, kan opbevares på hotellet i Leh. Man kan ikke have sin kuffert med på selve vandreturen. Kufferten skal efterlades på hotellet i Leh. Den bagage som skal bruges under vandringen, skal enten pakkes i en rygsæk eller en stor sportstaske.

 

Campen

Undervejs på vandreturen overnatter vi i komfortable telt-camps. Vi har vores egne telte, som er indrettet med tynde madrasser. Man skal selv medbringe en sovepose. Dem som har bestilt enkeltværelse, får deres eget telt, mens dem som har bestilt dobbeltværelse deler med deres rejsemakker. Ud over deltagerne i vores gruppe vil der på vores teltcamp være en kok, chauffører, hjælpere etc. Det er muligt at få et varmt bad på campen (ikke med bruser men med en øse og spande med dejligt, varmt vand!).

På vandreturens sidste dag overnatter vi på et enkelt, men hyggeligt gæstehus.

 

Måltider på vandreturen

Morgenmaden spiser vi i campen. Til frokost spiser vi medbragte madpakker undervejs på vandreturen eller en sen frokost, når vi når frem til campen. Om aftenen vil kokken på vores camp lave varm mad til os.

 

Klima i Lille Tibet

Sommeren i Lille Tibet går fra juni til september og har lune temperaturer som en god dansk sommer. For det meste skinner solen, men man kan også forvente en byge hist og her, så glem ikke regntøj.

Temperaturen i Leh (hovedbyen i Ladakh) er ca. 25 grader om dagen og ned til 11 grader om aftenen. Ude på campen kan temperaturen om natten komme ned til ca. 8 grader, mens det om dagen er varmt og sommerligt.

 

Mobil og internet

I lavlandet (Agra og Delhi) kan man bruge sin danske mobiltelefon. I Leh kan man kun bruge mobiler med lokale sim-kort. I Leh findes der internet-cafeer. Forbindelsen er dog meget svingende. Det er en god ide hjemmefra at give sin familie og venner besked på, at de ikke så nemt kan komme i kontakt med jer, mens I er i Lille Tibet/adakh. I kan vælge at give telefonnummeret på hotellet i Leh til jeres familie eller venner, så de kan kontakte jer derigennem.

 

Programmet

Rejsen kommer i udgangspunktet til at køre i henhold til det trykte program. Der kan dog forekomme mindre ændringer løbende f.eks. ift. rækkefølgen af de enkelte programpunkter, hvis dette vurderes som en fordel for afviklingen af det samlede program.