Antal dage: 17
Priser fra: 22.998,-
Rejseform: Grupperejse
Næste rejse: 09/07/2020

Se priser & book

Kang Yatse II 6.250 meter, Ladakh

Gennem Markha-dalen til toppen af Kang Yatse II


Afrejse fra København

Fra København flyves mod hovedstaden Delhi i Indien.

Mad inkluderet på flyrejsen.

Dag 1

Ankomst Delhi

Vi ankommer tidlig morgen i Delhi, hvor vi bliver mødt af vores lokale samarbejdspartner og kørt til vores hotel. Vi har en bytur i Delhi og resten dagen på egen hånd til hvile, afslapning og forberedelse til trekket.

Delhi er Indiens gigantiske hovedstad med omkring 18 millioner indbyggere. Ikke mindre end otte gange har Delhi været hovedstad i Indiens historie, blandt de mest kendte perioder er Delhi-sultanatet, stormogulerne med deres prægtige byggerier og selvfølgelig under briterne, der flyttede hovedstaden fra Calcutta til Delhi i 1911.

Vi regner med at møde folkene fra vores kontor i Delhi, Kipling India Travels i løbet af dagen og få lidt af vide om de næste dage.

Morgenmad er inkluderet.

Lodge
Hotel
Ankomst Delhi, forberedelse til Kang Yatse II

Fly tværs over Himalaya til Leh i Ladakh

Vi skal tidligt op for at køre til indenrigslufthavnen. Flyet går over slettelandet og de sydlige bjerge med Spiti til højre og Himachal Pradeshs hovedland til venstre. Undervejs kan vi se Tso Morari-søen og de 7.000 meter høje tvillingebjerge Nun og Kun. Flyveturen tager ca. en time, indtil vi dykker ned i Indus-dalen for at lande i Leh i 3.500 meter.

Vi mærker Ladakhs specielle bjergklima med det samme, luften er krystalklar og frisk - og højden kan drille de første par dage.
En kort køretur bringer os til det centrale Leh og vores lille hyggelige hotel.
Resten af dagen bruger vi på at akklimatisere og vænne os til højden. Vi går en stille tur, drikker ufattelige mængder te, kaffe, vand eller sodavand og hviler i hotellets hyggelige gårdhave.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Lodge
Hotel
Ladakhs-smukke-landskaber-mod-lejr

Leh og Alchi

Ret beset ligger Leh i Centralasien, da Indus-floden udgør skellet mellem Sydasien og Centralasien. Leh var da også en kendt karavaneby langs silkevejen, mellem Kina og Indien. Ladakh var et selvstændigt kongerige i knap 1.000 år. Omkring år 900 løsrev en adelsslægt sig fra Tibet og etablerede et nyt rige i den øvre Indus-dal, hvor Leh ligger.

Den tibetanske buddhisme fik en storhed og ny opblomstring og der blev opført utallige klostre. Hovedstaden Leh virker som en blanding af en rendyrket tibetansk by og en indisk basar, der hviler en herlig stemning i byen og der kan bruges mange timer på at gå i gaderne, på markeder og i gyderne.

Mellem Leh og Lamayuru ligger den religiøse enklave, Alchi choskor, som historisk er et af Ladakhs mest betydningsfulde, kulturelle steder. Klostret fra det 11. århundrede er bygget i ladakhi- og kashmir-stil og er eneste bevarede eksempel på buddhistisk kashmir-kunst i Ladakh.

Eftermiddagen er til fri disposition i Leh til optimal aklimatisering.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Lodge
Hotel
Ladakh trekking

Leh, Ladakhs hovedstad beliggende i Indus-dalen

Vi skal akklimatisere til den store højde og samtidig se nogle af despændende seværdigheder i dalen - i dag blandt andet Hemis klosteret, også kaldt ”Chang Chub Sang Ling”, beliggende afsides i en lille sidedal er stort og smukt. Her opbevares en af verdens største thankaer (buddhistisk silkebrokadebillede) omkring 800 kvadratmeter!! Det bliver fremvist hvert 12. år – næste gang i 26-28. juni 2004. Hemis har også en 12 meter høj status af Padma Sambhava, mystikeren der førte buddhismen til Tibet.

Måske når vi også at se Chemre og er vi heldige, kommer vi til at overvære en puja (religiøs ceremoni) og måske "chham", munkenes rituelle maskedanse. Det er spændende at overvære ceremonierne, når munkene messer deres bønner med dybe stemmer ledsaget af drønende tromme- og gongslag og spil på langtrompeter.

Eftermiddagen fri på egen hånd.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Lodge
Hotel
landsby-i-Ladakh

Mountainbike fra Khardung La

Vi skal på en flot tur ind mod den sagnomspundne Nubra-dal. Vi kører gennem den spektakulære bjergørken i jeeps til Khardung La, højdepunktet på den gamle handelskaravanevej til Tibet.

Men vi skal ikke "bare" ned igen - så efter den flotte køretur til verdens pt. næsthøjeste landevej (den højeste er Umling La i Østladakh), kommer lastbilen med vores Mountain bikes.
Her stiger vi på cyklerne og kører stille tilbage ned mod Leh. Husk nu at køre stille og roligt nedad, en tur i gruset er aldrig sjovt! Er du ikke frisk på MTB nedkørslen, kan du køre tilbage med jeepen.

Vi ankommer tilbage til om eftermiddagen, godt trætte efter en helt forrygende dag på Mountain Bike i Indisk Himalaya. Eftermiddagen fri i Leh.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Lodge
Hotel
Khardungla, Khardung-La

Bil til Chilling og trek til Skiu 3.400 meter

Fra Leh kører vi mod sydøst til den lille flække Chilling, hvorfra trekket starter. Det er en køretur på ca. 4-5 timer, efterfulgt af tre timers trekking. Vandringen går op og ned, men overordnet stiger vi kun få hundrede meter her på førstedagen. 

Området er tørt og præget af gulbrune og grålige klipper. Vandringen går langs en flod, som vi krydser et par gange. Vi følger en lille canyon med flotte, dramatiske klippeformationer i varme, lyserøde og rødbrune farver.

Vi vandrer langs Shingo Nala (flod) og ser en del overrisling lige inden ankomsten til Skiu, som ligger i 3.400 meters højde på nordsiden af Markha-floden. I Skiu er der en flot gompa, vi vil forsøge at få åbnet. 

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Overnatning i telt.

Tid
3 timer
Højde
3.400 m.
Distance
10 km.
Telt
Telt

Gennem Markha-dalen 3.750 meter

Hvis man taler om et typisk Ladakh, må denne del af Markha-dalen komme på en klar førsteplads. Vi kommer gennem de flotteste åbne dalstræk, der er små marker og byerne fremstår som små oaser. Landskabet fremstår med de flotteste farver; her er tørt, men klipper og bakkelandskab er præget af stærke grønne, brune og lyserøde farver, der står i skarp kontrast til Ladakhs dybe blå himmel. På klare dage stråler farverne, og vi kan tydeligt se landskabets unikke struktur.

Vi går gennem Tunespa, og vi får det første udsyn til det mægtige Kang Yatse i horisonten, hvis vejret tillader det.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Overnatning i telt.

Tid
7-8 timer
Højde
3.750 m.
Distance
19 km.
Telt
Telt
Markha-dalen

Markha akklimatiseringsdag

Vi tilbringer en ekstra dag i Markha, og der er mulighed for nogle små vandreture fra byen.

Markha er dalens hovedby, og byen er typisk tibetansk, med et lille kloster. Husene er typiske for den tibetanske kulturs udbredelse. De er to etager med en gård i midten. Den underste del bruges til opbevaring og forråd samt kreaturer. En stige hugget ud af en træstamme fører op til 1. salen, hvor beboelsen findes. Øverst, på de smukt lerstampede tage, kan man nyde den stærke og varmegivende sol. Her opbevares ting til tørre samt brænde bl.a. velduftende enebærkviste.

På nogle huse ser vi fårehorn over dørene og ”Zor”, dæmonfælder. Som så mange steder i dentibetanske kultursfære, holder befolkningen i Chele mastiff, de store sorte (og bidske) tibetanske hunde, mastiff. De fleste står gudskelov lænkede.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Overnatning i telt.

Telt
Telt
Markha

Trek til Thachungtse 4.150 meter

Vandringen fortsætter gennem den lange, dybe dal, der konstant skifter karakter. Ikke langt fra et flot klippespir, der udgør indgangen til en svær og krævende trekkingtur til Zanskar, ligger på modsatte side den flotte Stacha (Umlung) gompa. For de energiske er den ekstra time turen værd.

Vi kommer gennem masser af agerområder i denne tørre alpinørken. Der er overrisling, og vi kan være heldige at se vandstær i de små vandløb. Efter 7-8 timers gang kommer vi til Hankar og relativt kort efter drejer vi op ad Nimaling Chu-dalen, hvor vi slår lejr ved Tahungtse i 4.150 meters højde.

Overnatning i telt.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Tid
5-6 timer
Højde
4.150 m.
Distance
15 km.
Telt
Telt
vandring i Ladakh

Over Lhalung La bjergpasset 5.349 meter og Kang Yatse Base Camp 4.847 meter

Vi stiger ganske vedvarende gennem det rødlige landskab bag Tahungtse. Vi går mod sydøst,g mod nord er der et flot klippespir. Vi kommer forbi adskillige mani-vægge og en lille bjergsø, hvor vejen til Kang Yatse Base Camp kommer frem.

Vi fortsætter opad og rammer rutens højeste punkt inden bestigningen af Kang Yatse: Lhalung La bjergpasset i 5.349 meters højde. Fra toppen har vi fuld udsigtt mod Kang Yatse, og vi kan kigge ned på turens landskablige højdepunkt; det store, åbne ødeland ved Nimaling-sletten, som ligger for foden af Kang Yatse i 4.700 meters højde.

Fra passet vandrer vi stejlt ned mod sletten. I Nimaling kommer de lokale og græsser deres dyr. I perioder er der et te-telt, som giver anledning til en lille te-pause- Teltene er syet af brugte faldskærme fra den indiske hær.

Fra Nimaling vandrer vi igen opad omkring 150 meter, hvor vi slår base camp op på et åbent plateau for foden af Kang Yatse i 4.847 meters højde. 

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Overnatning i telt.

Tid
5-6 timer
Højde
5.349 m.
Distance
8 km.
Telt
Telt
Kang Yatse Base Camp

Hviledag i Base Camp

Dagen inden topforsøget på Kang Yatse II bruger vi til at forberede os til topforsøget og til at hvile godt ud. Vi førsoger at få sovet så meget som muligt i løbet af eftermiddagen og aftenen. Topforsøget starter ikke længe efter midnat, og god hvile i timerne inden samt masser er god mad er derfor helt essentiel.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Overnatning i telt.

Telt
Telt

Topforsøg på Kang Yatse II 6.250 meter

Endelig er dagen kommet, hvor vi sætter kurs mod toppen af Kang Yatse II. Topforsøget starter meget tidligt, omrking midnat eller kl 1 om natten. I lyset af pandelygterne går turen langsomt opad, over klippeterræn. I nattens mørke er det vigtigt at se sig godt for og følge guiden, da der ikke er tydeligt markerede stier på denne sektion mod toppen. Ruten er ikke specielt stejl, men i den tynde luft skal lunger og ben nok blive udfordret. 

Når klippeterræn bliver afløst af den snedækkede jord, stopper vi og spænder vores cramponer på støvlerne. Herefter går resten af ruten opad, på snedækket grund og gletcherterræn, og ruten er nu tydelig, da vi vandrer langs en bred bjergkam. Ruten stejler gradvist til, jo højere vi kommer op, men bliver aldrig voldsomt stejl. 

Vejen mod toppen er lang, men det er alle anstrengelserne værd, når vi endelig når frem. Fra toppen er der forrygende udsigter ud over Markha-dalen, og i klart vejr kan vi se helt til K2 og Gasherbrum Massif mod nord og Nun oh Kun bjergene mod vest. 

Efter toppen går turen igen nedad mod base camp og videre ned til Nimaling, hvor vi slår lejr for natten.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Tid
12 timer
Højde
6.250 m.
Telt
Telt

Ekstra dag til bestigning af Kang Yatse II

For at sikre de bedste betingelser på Kang Yatse II har vi en bufferdag til bestigningen i tilfælde af dårligt vejr. Dagen kan enten bruges på bestigning af Kang yatse II, eller den kan bruges tidligere på trekket til at give en ekstra dag til akklimatisering.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Overnatning i telt.

Telt
Telt
Ladakh

Over Kongmaru La bjergpasset 5.130 meter til Chogdo 3.980 meter og Leh

Efter gårsdagens bestigning af Kang Yatse II går vandringen nu tilbage mod Leh. Fra base camp og Nimaling vandrer vi stejlt opad, over det 5.130 meter høje Kongmaru La bjergpas, hvorfra udsigten til Kang Yatse og de omkringliggende bjerge er helt fænomenal. Heroppe er vindene kraftige, og passet er smukt dekoreret med mange farverige bedeflag.

Fra toppen af passet bugter ruten sig nedad mod den lille landsby Chogdo. Trekket slutter i Chogdo, hvor der er afgang i bil tilbage til Leh. Velkommen tilbage til civilisationen efter mange dages bjergvandring langt fra alfarvej!

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Tid
8-9 timer
Højde
5.130 m.
Distance
10 km.
Lodge
Hotel
Kongmaru La

Fra Leh til Delhi

Der er tidlig afgang til lufthavnen for at flyve tilbage til Delhi, hvor vi har resten af dagen fri.

Se endelig det flotte, dog lidt forfaldne Connaught Place, Rajiv Chowk, med handel og vandel og en del fine butikker. Connaught Place kunne trænge til en kærlig hånd – men det er sandelig bevaringsværdigt og stort. Her er tre primære ringe og otte radialveje, der fører i stort set alle retninger i Delhi. I midten ligger Connaught Place og mod syd den store Palilka-basar. Connaught Place er et godt udgangspunkt for næsten hvilken som helst tur i Delhi.

Vi kan også varmt anbefale en lidt anderledes tur til det moderne og rige Syd-Delhi og det herlige marked i Greater Kailash. Her er et helt tredje Delhi med folkelivet for den rige del af befolkningen. Jo Delhi byder skam på det hele.

Morgenmad er inkluderet.

Lodge
Hotel
Ladakh

Afrejse til København

Meget tidlig morgen er der transfer til lufthavnen, hvor vi flyver mod København og ankommer i løbet af dagen. Velkommen hjem. 

Afrejse
Pris
 
9. jul. 2020
22.998,-


INKLUDERET

 • Dansk ekspeditionsleder
 • Flyrejse København-Delhi retur på økonomiklasse
 • Flyrejse Delhi-Leh retur på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • Mountain Bike tur fra Khardung La
 • Inner Line Permit til Khardung La passet
 • Transfers i bil med chauffør, jeep i Ladakh
 • Hotelovernatninger i dobbeltværelse i Delhi og Leh
 • Morgenmad, frost og aftensmad i Leh
 • Rundture og sightseeing i byerne med engelsktalende lokalguide
 • Trekkingtur kok, guider, telte og fælles udstyr
 • Lastdyr til bagage (du skal ikke selv bære din bagage)
 • Overnatning i telt på trekkingturen
 • Morgenmad, frokost og aftensmad tilberedt af vores køkkenhold på trekket
 • Peak Fee til Kang Yatse II
 • Klatreguider på Kang Yatse II: nomering 1- klatreguide pr 4 deltagere plus den danske ekspeditionsleder
 • Indisk turistskat
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække højdeturer og bjergbestigning. Gouda rejseforsikring dækker bjergbestigning og trekking i alle højder
 • Visum til Indien (eVisa kan søges online på rejser til Indien)
 • Afrejse med fly fra f.eks Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Forplejning udover den nævnte og personlige udgifter
 • Personligt klatreudstyr
 • Drikkepenge (beregn ca. 80 USD)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”
Praktisk information

Sværhedgrad: 2C

Højde: 6.250 meter

Gruppestørrelse: 10-18 deltagere

Type: Trekking og lettere bjergbestigning med dansk rejseleder

Pakkeliste: Bjergbestigning

Kiplings anbefalinger om bjergbestigning: Trekking og bjergbestigning

 

Ladakh er ikke kold, som f.eks. Nepal er. Dvs soveposen til Kang Yatse II ikke behøver at gå længere ned end minus 5-10 grader. Som oftest vil der blive lidt under nulpunktet.

Denne rejse er en adventure-rejse, hvorfor vi tager forbehold for ændringer undervejs. Kipling Travel og vore samarbejdspartnerne tilstræber selvfølgelig altid at afvikle rejserne i henhold til programmet. Men vi er selvfølgelig underlagt lokale forhold herunder force majeure-situationer som politiske problemer og ikke mindst naturkræfter og vejrforhold, der kan hindre vores program. Desuden kan deltagernes fysiske formåen og forsinkede fly- og transportafgange medføre ændringer i rejsen og programpunkter kan derfor risikere at udgå.

Alle vore rejser revideres løbende af os selv, vore rejseledere og samarbejdspartnere samt ikke mindst af vore medlevende deltagere, der alle kommer med gode tilbagemeldinger. Disse revideringer kan medføre småændringer fra rejsen er købt til den finder sted – men du vil altid modtage et endeligt program sammen med afrejsepapirerne. 

Foredrag
Periode
Ekspeditioner og bjergbestigning
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
3. mar. 2020 kl. 19:30
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik