Indiens hovedstad: New Delhi

Indiens hovedstad er New Delhi, og har været det siden 1912. New Delhi ligger syd for Delhi, dog bliver Delhi ofte betegnet som værende hovedstaden i Indien sammen med New Delhi. I selve New Delhi er befolkningen på omkring 300.000, men hvis man regner Delhi og yderområderne med, er befolkningstallet oppe på 12,8 millioner indbyggere. Den største by i Indien er Mumbai, og er én af verdens største byer med et indbyggertal på 20 millioner.

Før New Delhi var blevet udråbt som hovedstad i Indien, var hovedstaden i Indien Calcutta. Delhi var og er stadig beliggende i det nordlige Indien, alt i mens Calcutta var beliggende på den østlige kyst af Indien. Det britiske imperium mente på daværende tidspunkt, at det var nemmere at styre Indien fra Delhi, og ikke fra Calcutta. Delhi har altid været landets politiske og finansielle centrum for flere imperier. Derfor blev New Delhi udråbt som hovedstad i 1912.

Se alle vores Indien-rejser her


Besøg Indiens hovedstad med Kipling Travel

Kipling Travel har rejst mange år i landet Indien, og herunder deres hovedstad. Derudover har Kipling Travel siden 2004 været fysisk tilstede i Indien, hvilket gør, at hvis der beklageligvis skulle opstå uventet oplevelser på rejsen, så er Kipling Travel der til at hjælpe fysisk. Hvilket ikke blot skaber tryghed, men også gør, at Kipling Travel kan hjælpe dig med det samme, og ikke først når rejsen ender hjemme i Danmark.

Indiens hovedstad, New Delhi har overvældende mange ting at opleve, hvor man som turist aldrig vil kede sig. Hovedstaden byder på hundredvis af historiske momenter, herunder Qutab Minat og Humayun grave, præsidentpaladset, Taj Mahal, mindesmærket for Mahatma Gandhi, Raj Ghat og til sidst resterne af den antikke by Purana Quila.


Alle sanserne bliver taget i brug i New Delhi

Indiens hovedstad, New Delhi tilbyder noget for enhver smag og for alle dine sanser. Hovedstaden er fyldt med interessante køkkener, dufte, lyde og ikke mindst farver. New Delhi og Delhi er alt andet end kedelig, og du oplever alt fra hver sin verden. Nemlig historiske templer og monumenter samt moderne templer og bygninger.

Oplev blandt andet “Bollywood” som består af musical, danserinder, guld og glimmer, hvor du ser de lokale i deres rette element. Smag på det indiske køkken, som varierer fra region til region med forskellige madtraditioner og smage. Besøg Lotustemplet midt i New Delhi, som i sin arkitektur ligner en lotusblomst. Deltag i farvefestivalen, som mest af alt minder om det danske “Color Run”, hvor flere tusinde mennesker deltager og bliver farvet i alle regnbuens farver.