Perus seværdigheder

Peru er et land ved den sydamerikanske vestkyst, som gemmer på unikke, specielle og ikke desto mindre, betagende seværdigheder. Landet byder på historiske ruiner, frodig natur, ørkenlandskaber og ét af verdens 7 vidundere. Landets historie tager dig helt tilbage til præ-inkatiden fra det 6. århundrede. Her satte inkaerne deres historiske præg i den sydlige del af Peru, mens Moche-civilisationen specielt prægede det nordvestlige landskab.

Peru er landet, hvor du kan opleve højderne i andesbjergene, den fugtige jordnære Amazonas regnskov samt den altid behagelige varme ved Perus kystlinje. Derved kan du ved en rejse til Peru opleve varieret og skiftende klima, alt efter hvor i landet du befinder dig. Med andre ord, vil man med en rejse til Peru aldrig komme til at kede sig, da Peru har særprægede seværdigheder fra nord til syd.

Se vores rejser til Peru


Perus største seværdigheder


Machu Picchu

Machu Picchu, også kaldet “den glemte Inkaby” er den største og mest beundringsværdige seværdighed i Peru, og ikke helt uden grund. Machu Picchu er udover at være optaget på UNESCO’s Verdensarvliste, også én af verdens 7 vidundere. Machu Picchu er et område, en by som er placeret oppe på fantastiske højder, mere præcist på en høj bjergkam i 2.057 meters højde oppe i Andesbjergene.

Byen befinder sig over Urubamba-dalen, som er beliggende omkring 80 kilometer fra Cuzco i det sydlige Peru. Machu Picchu blev bygget omkring år 1400 af Inkaerne, hvor den blev brugt som en kongelig residens. Byen består af 150 stenbygninger, som alle er opdelt i forskellige husgrupper omgivet af stejle terrasser til landbrug. Bygningerne er bygget i karakteristisk Inka arkitektur.

Se vores populære rejse til Machi Picchu


Titicaca-søen

Titicaca-søen er en populær seværdighed i Peru, mest på grund af søen, men også på grund af den omkringliggende smukke by Puno. Titicaca-søen er Sydamerikas største sø, med et areal på 8.372 km2, søen er omkring 190 kilometer lang. Det, der også gør denne sø noget helt speciel, er dens høje beliggenhed. Søen ligger i 3.810 meters højde over vandet, hvilket gør den til den højest placerede sø i verden.

Søen har op til flere øer, helt præcist har søen 41 øer, hvoraf flere er beboede. De mest kendte øer i søen er Soløen og Måneøen samt Amatani og Taquile. Søen har meget stor betydning i de præcolumbianske kulturers mytologi. Soløen var nemlig stedet, hvor inkaernes stamfædre blev født/skabt. Soløen er derfor en meget populær seværdighed at besøge, da der befinder sig meget historie.


Amazonas

Amazonas er et kæmpe område af regnskov, som er beliggende i Sydamerika. Regnskoven i Amazonas udgør over halvdelen af jordens nuværende regnskovsområder, med godt 6.9 millioner km2. Grundet regnskovens mægtige størrelse, dækker skoven områder i 9 forskellige lande. Herunder i lande som Peru, Colombia, Brasilien, Venezuela, Ecuador, Bolivia, Guyana og Surinam.

Amazonas ligger i det nordlige Peru og udgør omkring 60% af Perus samlede areal. Arealet består næsten udelukkende af tætte skovområder, hvilket også er grunden til at kun 5% af Perus samlede befolkningstal er beboende i regnskoven. Regnskoven er ofte omtalt som “tropernes grønne guld”, fordi skoven har meget værdifulde træer, frodig natur og storartet dyreliv.


Cuzco og Den Hellige Dal

Byen Cuzco, oversat “verdens navle”, er en by beliggende i det sydøst Peru oppe i andesbjergene, med omkring 300.000 indbyggere. Cuzco var engang inkaernes hovedstad og betegnes stadig således. Men det har ikke altid været inkaernes hovedstad, spanierne ankom til byen i 1533, og her blev byen en del af det spanske imperium. Byen byder på flotte hvidkalkede kirker og palæer fra kolonitiden på finthuggede inkasten. Byen er således på UNESCO’s liste over verdenskulturarv med inkaerne storstilede byggeprojekter.

Tæt ved byen Cuzco ligger den Hellige Dal ligeledes, som for mange, skulle være en ligeså storslået seværdighed at opleve i Peru, som Machu Picchu. Den Hellige Dal er også kaldet Urubamba-dalen. Dalen byder på den pittoreske landsby Pisac, som er populær grundet sine farvestrålende markeder, Pisac-ruinerne med de flotte landbrugsterrasser, og sine mange historiske levn fra inkakulturen i yderst naturskønne omgivelser højt op i andesbjergene.


Colca Canyon

Colca Canyon er med dens store fordybning på i alt 3.160 meter, én af verdens største og beliggende i andesbjergene. Dens store fordybning, gør at kløften befinder sig dobbelt så dyb som den meget anerkendte og velkendte Grand Canyon, beliggende i Arizona, USA. Colca Canyon er én af Perus største og mest besøgte seværdighed, som befinder sig i det sydlige Peru.

Kløften er med sin store fordybning meget betagende at iagttage, og mange vælger at undersøge kløften nærmere ved trekking, for at opnå en meget autentisk oplevelse. Hvis man ikke er til trekking, er der også mange der overnatter i den hyggelige by Chivay, som ligger i starten af kløften. Colca Canyon byder på et rigt dyreliv, hvor særligt kæmpekolibrier, ørne, gæs og den særlige andesiske kondor er at spotte. Derudover kan dyr som flamingoer, den vicuñanske lama og kaninstore chinchillaer også opleves.


Besøg Perus serværdigheder med Kipling Travel

Kipling Travel har mange års erfaring i Sydamerika, hvor vi har rejst siden 1991 - vi i Kipling Travel største værdi er kvalitet, og dermed at tilbyde dig en oplevelse for livet.

Vi sammensætter spændende individuelle, skræddersyede rejser samt grupperejser med vores rejseledere med speciale i Peru. Rejserne kan spænde lige fra klassiske oplevelsesture med kultur og natur over til spirituelle rejser til mere aktive rejser med trekking, klatring og rafting.