Sydamerikas højdepunkter

Peru, Argentina og Brasilien - Machu Picchu, argentinas vinland, de berømte Iguazu vandfald og sukkertoppen i Rio de Janeiro

 

Gamle forter og spændende landsbyer i inkaernes Hellige Dal samt Perus hovedstad Lima.

I Argentina skal vi omkring i den gamle koloniby Mendoza og besøge vingårde omkring byen. Tangoens hovedstad Buenos Aires er fyldt med oplevelser både med klassiske seværdigheder og tid til eftertanke i den hektiske storby.

Vi skal selvfølgelig også omkring Sydamerikas største naturfænomen de ufattelige store vandfald på Parana floden ved Iguazu, og opleve de ufattelige vandmasser fra både Argentina og Brasilien.

Tilbage til Peru

 

 

Rio de Janeiro som vi alle drømmer om, byder os velkommen med varme og livsglæde.

Der vil være besøg til den store Jesus statue og Sukkertoppen, og selvfølgelig mulighed for at bade fra de verdenskendte og ikoniske strande som Copacabana og Ipanima.

 


"Helt fra planlægningens første dag tog Kipling Travel hånd om os. Vi blev professionelt præsenteret for mulige oplevelser og besøg på vores planlagte tur..."

1.

Afrejse fra København og ankomst til Lima, Peru

Dag 1

Vi drager af sted på vores rejse til Peru. Ankomst først på aftenen til Lima lufthavn, hvorfra vi går det korte stykke hen til lufthavns-hotellet. Her kan vi efter en lang flyrejse slappe lidt af og få en god nat søvn inden vi drager mod Cuzco næste dag.

Overnatning i Lima.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

2.

Den Hellige Dal – Chinchero, Urubamba og homestay i Chichubamba

Den hellige dal

Et par af dagens poplevelse

 • Den Hellige Dal – Inkaernes Spejlbillede af Mælkevejen
 • Tidsrejse gennem 5000 år og Pisac Ruinerne
 • Chichubamba - hjemmelig hygge hos Fru Eufracia og resten af familien i den lille landsby

Fly til Cusco, Inkaernes gamle hovedstad. Her bliver vi budt velkommen i lufthavnen og starter vores eventyr i Den Hellige Dal, grundet akklimatisering, da Den Hellige Dal er lavere beliggende end, Cusco der ligger i 3.300 meters højde. 

De næste par dage, vil Kipling gerne vise jer det ypperste og det fineste, det bedste og mest imponerende fra én af verdens mest sofistikerede civilisationer: Inkaerne, som om nogen har haft stor indflydelse på, hvordan man lever i Andesbjergene i vores dage. Allerede efter få minutters kørsel, står vi netop i Inkaernes Hellige Dal, med sneklædte bjergtinder og terrasser, der kryber op ad bjergsiderne, inka-ruiner og inkamarkeder.

Vi stopper først i Awanacancha . Her møder vi nogle af de vigtigste dyr i Andesbjergene: Lama, alpaca, vicuña, camelids og guanaco i alle arter og afskygninger. Dyrene har altid været en vigtig "del af inka-familien" - og således også i dag. Marsvinet er også ét af Andesbjergenes vigtigste dyr – og har til alle tider været en yndet spise. I inka-tiden var det en hof-ret i ordets bogstavligste forstand, forbeholdt for inkaen og adelen, men i dag er det en mere almindelig spise. Der er mulighed for at smage på stegt marsvin, en måske lidt besynderlig spise, i hvert fald når smagsløgene er danske.

Vores første rigtige møde med inkaerne venter os ved Inca Pisac (Pisac-ruinerne). I inka-tiden ét af de vigtigste knudepunkter, der forbandt hovedstaden Cusco med junglen. Men Pisac har højst sandsynligt været mere end bare et knudepunkt, og teorierne er mange: En kontrolpost, et militært fort, et måne-tempel, et kongeligt palads. Kom evt. selv med et bud! Kort efter Inca Pisac og det berømte Pisac-marked, hvor lokale i traditionelt tøj fra bjergene mødes til en god handel.

Vi skal opleve et helt specielt inka-tempel i Urco, dedikeret til især Moder Jord . Her får vi overraskende ny viden om én af verdenshistoriens mest sofistikerede civilisationer. Det er også lige ved Urco-templet, at vi efterfølgende besøger museet der tager på en fascinerende tidsrejse, mens vi selv er tilskuere til diverse fester, ceremonier, begravelser og hverdagsbegivenheder gennem 5000 år.

Det ene øjeblik er vi til begravelse hos Paracas-kulturen og det næste til kroning af en høvding hos Moche-kulturen, og oplever Perus historie fra civilisationens vugge og frem til inkaernes storhedstid. Det meget livagtige lille Inkariy-museum giver os de bedste forudsætninger for nu at indtage resten af inka-riget.
Efter "festlighederne" kører vi i stille tempo til den lille landsby Chichubamba, mens eftermiddagssolen kaster lange skygger på de gamle inka-ruiner og -paladser der ligger spredt ud med rund hånd overalt. Vi besøger Eufracia, og hendes lille familie, der består af Ruth & Roger og så den lille charmerende Jean Pierro. Den søde ældre dame, åbner dørene til sit hjem og byder os velkommen indenfor mens middagen tilberedes af Roger. Hans mange års erfaring fra nogle af de bedste restauranter i området fornægter sig ikke.

Overnatning i Chichubamba

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

3.

Chichubamba – Ollantaytambo – Aguas Calientes

Ollantaytambo

Et par af dagens oplevelser:

 • Chokolade-Workshop & Chicha-prøvesmagning
 • Ollantaytambo – en ægte Inka-landsby
 • Togtur gennem Den Hellige Dal 

Eufracia serverer morgenmaden inden vi tager en tur gennem Chichubamba-landsbyen. Vi oplever hvordan lokalbefolkningen lever i det lille traditionelle Andes-samfund. Vi kigger indenfor hos Eufracias veninde, der netop er i gang med dagens hjemmeproduktion af chokolade. Der findes ikke noget bedre end at smage dejlig varm og helt frisk forarbejdet chokolade, tilberedt af ristede chokoladebønner. Under inka-tiden var kakao-bønnen nærmest mere værd end guld og blev anvendt som betalingsmiddel.

Vi kigger efterfølgende ind i et keramikværksted, hvor mange århundreders historier og hemmeligheder brændes ned i krukker og figurer. 

Efter afsked med Chichubamba fortsætter vi gennem dalen til Ollantaytambo. Vi stopper ved "El Descanso" ("Hvilet") hvor en lille lokal familie har en lille atypisk krostue, mens de forsøger at holde liv i én af Andesbjergenes gamle men vigtige traditioner. Der er tid til Chicha-smagning som er det tætteste vi kommer den lokale øl. I dag som under inka-tiden bliver Dalens øl fremstillet af fermenterede røde majskorn (Chicha). Drikken er vigtig i alle henseende både til hverdag og fest, ligesom Chicha bliver ofret til Pachamama (Moder Jord) . Der findes også Chicha uden alkohol til de mindste gæster.

Ollantaytambo er det tætteste man kommer en klassisk inka-landsby. Rent historisk er dette også stedet, hvor inkaerne vandt ét af de eneste slag over spanierne. Måske er det grunden til at Machu Picchu aldrig blev opdaget – og derfor kaldes Den Glemte By? Vi besøger det store gigantiske inkafort, der tårner sig majestætisk over byen, og vi skal bl.a. besøge "Prinsessens Badeværelse" og andre spektakulære og overraskende mesterværker fra inka-tiden, som nogle mener, overstiger selveste Machu Picchu.

Vi tager et lille hvil ved en fortovscafé, inden vi går til stationen, for at køre med toget mod ét af turenes højdepunkter: Machu Picchu. Togturen er smuk og fascinerende. Landskabet ændrer sig undervejs. Vi forlader de høje bjergtinder med snetoppe der nu erstattes af jungle og vildnis. Turen tager ca. 3 timer og ender i Aguas Calientes, for foden af det legendariske og mystiske Machu Picchu.

Vi følges til vores hotel - overnatning i Aguas Calientes

Morgenmad og frokost er inkluderet.

4.

Machu Picchu, Inkarigets højdepunkt og Cuzco

Machu Picchu

Dagens store oplevelser

 • Machu Picchu – Inkaernes glemte by, en oplevelse i verdensklasse
 • Måske en tur på sukkertoppen Huaynayna Picchu (skal bestilles hjemmefra)

Selv om både byen Cuzco og det omkringliggende område har en utrolig masse at byde på, så er det helt store trækplaster uden tvivl Machu Picchu, der har opnået ikonisk status, og naturligvis indgår stedet, hvor inka-mystikken måske fornemmes allerstærkest, også i vores program. Tidlig formiddag eller eftermiddag tager vi sammen med vores egen private guide med den offentlige bus ad den snoede vej til det sagnomspundne sted, der officielt først blev opdaget af amerikaneren Hiram Bingham i 1911. Heldigvis opdagede den spanske kolonimagt tilsyneladende aldrig Machu Picchu, og det er vel kun heldigt med tanke på dens hang til at destruere inkaernes helligdomme.

Fra Solporten får vi det kendte vue af Machu Picchu, som ligger omkranset af skovklædte grønne bjergtoppe, der rejser sig fra Urubamba-dalen, snedækkede tinder længere ude og ”sukkertoppen” Huayna Picchu lige bag ruinerne. Udsigten heroppefra er nærmest uden for kategori, hvilket blot understreges i kåringen af Machu Picchu som et af verdens syv nye vidundere. Funktionen af stedet er ikke fastlagt, og placeringen i sig selv er naturlig for såvel fæstningsværk som ceremoniel plads. Vores guide vil fortælle om de mange forskellige teorier, der hersker i såvel sagkundskab samt blandt menigmand om dette unikke sted.

Huayna Picchu, eller Wayna Picchu, er et lille bjerg, som ligger ved selve Machu Picchu. Det er en anelse strabadserende at begive sig op til toppen af bjerget, og højdeskræk må man ikke lide af, men belønningen venter i form af en fænomenal udsigt ud over Machu Picchu. Fra et arkæologisk synspunkt kan man ikke andet end lade sig imponere af inkaernes evner. Det må siges at være noget af en bedrift at bygge terrasser på et så stejlt bjerg uden brug af den viden, som europæerne på det tidspunkt havde tilegnet sig, fx brug af hjulet. Turen til toppen, som er 360 m højere end Machu Picchu går af stejle stier og tager cirka 1½-2 timer op og 1 time ned. Der er et begrænset antal billetter per dag til Huayna Picchu (sukkertoppen af Peru), og entreen skal bestilles inden afrejse. Sidst på dagen tager vi retur til Aguas Calientes og derefter med toget tilbage til Ollantaytambo og herfra transfer til Cuzco til vores centralt beliggende hotel, kun få blokke fra den meget smukke Plaza de Armas.

Overnatning i Cusco. 

Morgenmad er inkluderet.

5.

Cuzco - fridag

cuzco

Nogle gode forslag til seværdigheder:

 • Plaza de Armas og Cuscos katedral
 • Cusco Gastro Tour (se nederst)
 • Vandretur ved ruinerne Inquiltambo ”The Inca Jail” og Machuchoqequirao

Cusco, der er Sydamerikas arkæologiske hovedstad og kontinentets ældste kontinuerligt beboede by - er bestemt et fantastisk sted. Den brostensbelagte koloniby må siges at være en af de mest interessante byer i Sydamerika. Cusco bærer præg af at have været inkaernes hovedstad, men spaniernes invasion i 1533 har sat endnu større aftryk på byen, da inkaernes templer og paladser blev ødelagt og erstattet af kolonimagtens arkitektur. Spaniernes katolske arv findes eksempelvis i byens mange smukke kirker, som er overdådigt udsmykkede og bestemt et besøg værd.

Dagen er til egne oplevelser – og vi kan varmt anbefale en slentretur til den centrale plads Plaza de Armas, hvor vi bliver mødt af den UNESCO-fredede, smukt oplyste katedral, som gemmer på en stor koncentration af kunstskatte fra kolonitiden. Der er et væld af små butikker og hyggelige restauranter i de stejle, snævre sidegader i kunstnerkvarteret San Blas, som ligger tæt på pladsen. Husk på, at vi i Cusco befinder os i 3.326 meters højde. En sådan højde kræver lidt tilvænning, så tag det roligt i starten og hold et adstadigt tempo. 

Overnatning i Cusco. 

Morgenmad er inkluderet

6.

Cuzco - fra Inkatiden over spansk kolonitid til nutidens Peruvianske højland

Dag 6

Et par af dagens oplevelser:

 • Sacsaywaman – Inkarigets Hjerne
 • Quenko – Offerplads
 • Koricancha – Soltemplets Hemmelighed

Formiddagen er sat af til en privat rundtur i området. Vi starter lige uden for Cusco for at besøge et af de arkæologiske centre, den gamle inkafæstning Sacsayhuaman, som er et glimrende eksempel på den unikke evne til at tilhugge enorme stenblokke, som vejer op til 300 tons, så de passer ind i hinanden på millimeter. I dag er der ikke meget tilbage af de originale mure, et bud ligger på blot 20%, idet spanierne også her var hårde ved inkaernes arv, men enkelte mure står som endegyldigt bevis på inkaernes håndværksmæssige og arkitektoniske kvaliteter. Området er stort og har med sikkerhed haft mere end bare militær betydning i inka-riget. Her finder man f.eks. inkaens trone, som vidner om at stedet var vigtigt – og måske der hvor store beslutninger blev truffet. Man mener at Cusco blev grundlagt med form som en puma, og Sacsaywaman ligger nøjagtig ved pumaens hjerne.

Vi tager fra Pumaens Hjerne til Pumaens Hjerte selveste Soltemplet (Koricancha)– der betegnes som det aller helligste. På vejen stopper vi ved Quenko der betyder zigzag, måske p.g.a de snørklede gange og indgange. Stedet har både et amfiteater og underjordiske kamre. Der er nok ingen tvivl om at Quenko og har været anvendt som offerplads af dyr og muligvis mennesker. Teorierne om dette sted er mange – og hele stedet emmer af mystik og myter.

I selve Soltemplet kan vi i kamrene inspicere inkaernes imponerende stenarbejder, der danner fundament for mange af de spanske kolonibygninger. De spanske erobrere rev det meste af det guldbeklædte Koricancha, ”den gyldne gård”, ned og ødelagde dermed det mest overdådige af templerne i hele inkariget. Spanske øjenvidneberetninger fortæller at forbløffelsen stod malet i spaniernes ansigter da de brød ind i soltemplet en forårsdag i 1534 da tilsyneladende alle dyr og planter i inka-riget fandtes i en kopi af de pureste guld inde i soltemplet. De gamle mure blev brugt til at opføre den nye kirke. Santo Domingo-kirken er dermed så at sige opført oven på Koricancha-tempelkomplekset.

Eftermiddagen er til fri disposition, fx kan vejen lægges forbi ”Admiralens Palads”, som huser et lille kulturhistorisk museum eller et besøg på Inka-museet kan også varmt anbefales. Den lokale guide vil informere om, hvilke steder i Cusco man ikke bør misse.

Overnatning i Cusco. 

Morgenmad er inkluderet.

7.

Cuzco i hjertet af Inkariget - fridag

Dag 7

Det er skønt at have tid på egne hånd i en by som Cusco, der tilbyder et væld af spændende aktiviteter, udover alle de mange caféer og restauranter som Cusco tilbyder.

 • Inkamuseet – Sådan så dagligdagen ud i inkatiden
 • Cykeltur til Inkaernes saltterrasser ved Salinas og Moray i Den Hellige Da
 • Cuscos markeder

Vi har værelset til rådighed frem til vi tager det sene aftenfly til Lima, da vi skal videre med fly fra Lima til Mendoza efter midnat.

Morgenmad er inkluderet.

8.

Fly Lima til Mendoza

Dag 8

Afrejse til Mendoza efter midnat og efterfølgende ankomst til Mendoza tidlig formiddag. Der vil være transport til hotellet for tidlig check-in, for at hvile lidt efter flyrejsen fra Peru. Resten af dagen er til fri disposition.

Andesbjergene danner en flot baggrund for Mendoza, der ligger som en oase mellem bjerge og ørken.

Byen har omkring en million indbyggere og er oprindelig en gammel koloniby grundlagt i 1561 og derved en af Argentinas ældste byer. Den har et nyere præg, da store dele af byen blev ødelagt af et jordskælv i 1861 og derfor fremstår den i dag som en moderne, ja næsten grøn by med store pladser og brede boulevarder med morbærfigentræer langs siderne.

Overnatning i Mendoza

Morgenmad inkluderet

9.

Mendoza - fridag

Dag 9

Det er i en skøn by fuld af liv, og som også har ry for at have venlige indbyggere. Her er rigtig mange cafeer og restauranter så mulighederne for ro, hygge og stimulering af smagsløgene er virkelig til stede.

Vi har dagen på egen hånd til at opleve byen. Tag på vandretur til Plaza Independencia eller Plaza Espana hvor der ofte er koncerter og hvis man er her på en lørdag et stort marked. Eller til parken San Martin som er byen store grønne oase. Eller nyd et glas vin på en af byens mange cafeer i området La Alameda. Hvis man ønsker en arrangeret bytur kan det købes lokalt eller som tilkøb bestilles hjemmefra.

Overnatning i Mendoza.

Morgenmad inkluderet

10.

Mendoza vintur

Dag 10

Mendoza er måske mest kendt som vinområde og især sine Malbec vine, som er kendt og elsket i Danmark. Og vi skal selvfølgelig også på en vin tur i de store vinområder omkring byen. Vi besøger vingårde i Lujan de Cuyo området. På vingårdene, eller bodegas som de hedder på disse kanter, nyder vi de gyldne dråber og får historien om den enkelte gård og hvordan vinen produceres. Og når vi omkring frokosttid når frem til turens sidste vingård, slutter vi med frokost i de skønne omgivelser med endnu et glas lokal produceret vin.

Først på eftermiddagen er vi tilbage i Mendoza og har resten af dagen er på egen hånd.

Overnatning i Mendoza.

Morgenmad og frokost er inkluderet

11.

Mendoza – Buenos Aires

Dag 11

Fra Mendoza skal vi på en lille flyrejse til hovedstaden Buenos Aires.

Buenos Aires er en levende by fyldt med energi. Med forstæder har byen lidt over 17 millioner indbyggere. Den centrale del af byen hvor vi først og fremmest er, bliver kaldet Sydamerikas Paris på grund de mange brede boulevarder og fantastiske arkitektur. Byen er som landet en blanding af alle mulige folkeslag, men det er italienerne som i særlig grad har sat deres præg på byen fra det gamle havnekvarter La Boca til de mange modebutikker på den lange gågade Florida.

Ved ankomsten tager vi på en klassisk bytur. Først omkring obelisken på avenue d. 9. juli, til det gamle havnekvarter La Boca, som var stedet hvor de mange emigranter satte foden på argentinsk jord i 1800-tallet. Tangoens fødested, bydelen San Telmo med mange små torve og pladser med cafeer og små loppemarkeder. Det lyserøde præsidentpalads ligger på ruten og vi skal omkring Plaza Mayo og Operahuset Teatro Colón. Endelig skal vi også til den mere mondæne bydel La Recoleta, hvor Evita Peron ligger begravet.

Efterfølgende er der transport til hotellet.

Overnatning i Buenos Aires.

Morgenmad er inkluderet

12.

Buenos Aires - ”Foran og Bagved Facaderne”

Dag 12

Formiddag er på egen hånd. Det kunne være til et besøg på egen hånd til San Telmo. Eller til den nyrige bydel Puerto Madero som gennem omfattende byggeri og modernisering, er blevet området for byens hippe og rige.

Efter frokost vil vi forsøge at komme helt ind bag facaden af Buenos Aires og dens indbyggere. Målet er gennem sanseindtryk at mærke pulsen af Buenos Aires. 

Vi vil gå ad utraditionelle veje, som de færreste turister oplever, hvor vi skal opleve noget af det, der har gjort Buenos Aires kendt gennem de sidste årtier – med fascinerende, farvespækkede, meterhøje facade- og gavlmalerier udført af nogle af Buenos Aires absolut bedste street art kunstnere. Nogle steder er hele gader, stræder og plazaer spækket med gavlmalerier, og man synes næsten, at man træder ind i et eventyr-univers. Vi hører om kunstnerne, deres historier og naturligvis deres kunstværker. Turen tager knap 3 timer og vil foregå på engelsk i en mindre international gruppe. Vi tager selv fra hotellet til mødestedet, hvorfra dagens tur starter, og sørger ligeledes selv for at komme tilbage igen. Det er nemt og billigt at tage taxa i Buenos Aires og nogle gange er mødestederne i gå afstand fra hotellet.

Efter turen vender vi tilbage til hotellet og vores hyggelige bydel.

Overnatning i Buenos Aires.

Morgenmad er inkluderet

13.

Buenos Aires

Dag 13

Dagen er til fri disposition i Buenos Aires. Vi kan evt. anbefale en tur over bugten ved Rio de la Plata til Uruguay og den smukke by Colonial, som er Uruguays ældste by. Byen der blev grundlagt som portugisisk koloni i 1680, er i dag fredet af UNESCO som verdens kulturarv. Den gamle bydel indeholder en stor koncentration af gamle, smukke og romantiske bygninger fra kolonitiden.

Det er også mulighed for at tage en dagstur ud på pampassen, hvor de sydamerikanske cowboys gauchoerne serverer røde bøffer og god rødvin.

Overnatning i Buenos Aires.

Morgenmad inkluderet

14.

Buenos Aires og fly til de utrolige Iguazu vandfald

Dag 14

Vi forlader storbyen for en ny og interessant oplevelse, når vi skal opleve de store Iguazu vandfald, beliggende lige på grænsen af Argentina, Brasilien og Paraguay. Vi flyver fra Buenos Aires til Iguazu. Ved ankomsten til lufthavnen på den argentinske side bliver vi mødt og kørt til vores hotel. 

Flere tusind år, før europæerne ankom blev stedet brugt som hellig begravelsesplads hos lokale stammer. Spanierne stødte på Iguazu-vandfaldene i 1541, men herefter gik de rimeligt hurtigt i glemmebogen igen. Først i slutningen af det 19. århundrede blev området, som følge af gamle spanske optegnelser ”fundet” igen. Fordelt på en strækning på 3 km, ligger de 275 vandfald. På ét bestemt sted på ruten, har man vandfald på alle sider, uanset hvor man vender sig 360¤ rundt. Som sammenligning kan nævnes at Iguazu-vandfaldene er 5 gange bredere end Niagara Falls og 16 meter højere end Victoria Falls – og nogle vil sige smukkere end dem begge to til sammen.

Overnatning i Iguazu.

Morgenmad er inkluderet

15.

Iguazu på den argentinske side

Dag 15

Vi starter med at indtage vandfaldene fra den argentinske side, og starter med ”Den Øvre Rute” der går knap 1 km. ad gangbroer, så vi kan betragte vandfaldene i fugleperspektiv.  Vandfaldene er beliggende midt i et tropisk jungleområde, som blot gør hele stedet endnu mere fantastisk. Efter hvert ”hårnålesving” og stop er udsigten mere enestående end ved det foregående stop. Turen på ”Den Øvre Rute” tager ca. 1 time. Herefter vandrer vi ad den ”Nedre Rute” meget tættere på de brusende vandmasser tæt på selve vandfaldene.

Dagens store klimaks er ”Djævlens Svælg”.  Først kører vi med det lille tog fra Cataratas Station i ca. 20 minutter til Garganta Station. Herefter vandrer vi gennem en hel fantastisk kulisse for at nå til ”Djævlens Svælg”, hvor man tæt på de brølende vandmasser se Parana flodens vand forsvinde ned i dybet. Besøget til den argentinske del varer det meste af dagen.

Overnatning i Iguazu.

Morgenmad er inkluderet

16.

Iguazu på den brasilianske side og til Rio de Janeiro

Dag 16

Vi starter dagen med at krydse grænsen til Brasilien og fortsætte ind i nationalparken, som omgiver vandfaldene på Brasilien siden. Her hedder de i øvrigt Iguacu. Her er også bygget et gangbro system, hvor der er en helt fantastisk udsigt til de mange flotte vandfald på den argentinske side. Der er også en gangbro, hvor man kommer ud midt i faldene med udsigt lige ned i ”Djævelens Gab”, hvilket kan være en våd fornøjelse på grund at den heftige forstøvning af vand. Men rigtig sjovt hvis man har regntøj på.  Undervejs i området kan man støde på små næsebjørne, og vi passerer også det berømte hotel ”Das Cataratas”, hvor det er muligt at få en forfriskning.

Herefter til lufthavnen for fly til Rio de Janeiro.
Hvis der er nogle som vil på en helikopter tur over Iguazu vandfaldene, så burde der være tid til at man for egen regning, kan købe sig en tur hvor de fantastiske fald opleves fra oven.

Ved ankomsten til Rio mødes vi af vores repræsentant og kører til hotellet. De næste par dage skal vi opleve mange både kendte og ukendte seværdigheder som Rio de Janeiro byder på. Byen er først og fremmest kendt for samba, strande som Copacabana og Ipanima, samt den livsglæde som brasilianerne udstråler. Byen der er skabt omkring en naturhavn med smukke bjerglandskaber i baglandet, er trods en rivende udvikling stadig en af verdens mest dragende byer.

Overnatning i Rio de Janeiro.

Morgenmad inkluderet

17.

Oplevelser i Rio de Janeiro og tur til Sukkertoppen

Dag 17

Vi starter dagen med en tur til en af byens gammelkendte men rigtig gode seværdigheder, en tur med kabelbanen til Sukkertoppen. Den store granitklippe var i mange år byens vartegn, og ligger som indgangen til Rio når man kom fra Atlanterhavet. Vi nyder udsigten ned over de kendte strande som eksempelvis Copacabana, op mod den store Jesus statue på bjerget i baggrund og over Rio de Janeiro skyline og favelaer.

Overnatning i Rio de Janeiro.

Morgenmad inkluderet

18.

Corcovado bjerget og den store Jesus statue.

Dag 18

I har formiddagen på egen hånd. Og der er mange muligheder i Rio. Nyd livet på stranden blandt lokale, som dyrker kropskultur, spille beachvolley eller fodbold. Hvis man har mod på det, kan man tage omkring med byens nye metro system, som blev bygget i forbindelse med de olympiske lege i Rio, hvor hele byen fik en tiltrængt udbygning af infrastrukturen.

Efterfølgende skal vi til det andet af rejsens nye underværker, nemlig Corcovado bjerget, hvor Jesus statuen troner over hele byen og er blevet ikke bare Rios, men hele Brasilien vartegn. Heroppe i lidt over 700 meters højde nyder vi udsigten ud over Rios mange bydele og Sukkertoppen ned mod Atlanterhavet.

Hvis I vil slutte dagen og rejsen med ”fuld skrue” anbefaler vi at afslutte med middag på et churrascaria, et sandt orgie i grillretter (kan bestilles hjemmefra)

Overnatning i Rio de Janeiro.

Morgenmad inkluderet

19.

Rio de Janeiro - Hjemrejse

Dag 19

I forhold til flyrejsen vil der være transport til lufthavnen for fly til Europa

Morgenmad og mad på flyrejsen er inkluderet

20.

Ankomst til Danmark

Velkommen hjem

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
1. marts - 20. juni 2019
34.498,-
32.498,-

21. juni - 21. august 2019
39.498,-
37.498,-

22. august - 10. december 2019
34.498,-
32.498,-

11. december 2019 - 9. januar 2020
Kontakt os
Kontakt os

10. januar - 19. juni 2020
34.998,-
32.998,-

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

 • Flyrejse København–Lima//Rio de Janeiro-København på økonomiklasse
 • Flyrejse Lima–Cuzco–Lima på økonomiklasse
 • Flyrejse Lima–Mendoza/Mendoza–Buenos Aires/Buenos Aires–Puerto Iguazu/Iguacu–Rio de Janeiro på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og afgifter på de internationale flystrækning
 • Overnatning i delt dobbeltværelse med morgenmad
 • 1 nat på Wyndham Costa del Sol i Lima
 • 1 nat hos lokal familie i Den Hellige Dal
 • 1 nat på El Presidente i Aguas Calientes
 • 3 nætter på Ninos Hotel i Cuzco
 • 3 nætter på Crillon Hotel i Mendoza (inkl.tidlig check-in)
 • 3 nætter på Hotel Aires Merit San Telmo i Buenos Aires 
 • 2 nætter på Yvy Hotel de Selva i Iguazu 
 • 3 nætter på Augustu's Rio Copa Hotel i Rio de Janeiro 
 • Måltider som beskrevet i program
 • Transporter, ture, udflugter og entreer ifølge dag til dag program
 • Nævnte udflugter og sightseeing i Peru med privat guide
 • Nævnte udflugter og sightseeing i Argentina og Brasilien i international gruppe
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifondengarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

 OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Amazonas forlængelse
Amazonas forlængelse 4 dage/3 nætter
Pris fra 5.298 kr./person
Moche forlængelse
Moche forlængelse 5 dage/4 nætter
Pris fra 6.998 kr./person
Manu forlængelse
Manu forlængelse 8 dage/7 nætter
Pris fra 7.798 kr./person
Ninos hotel i Cusco
Tillæg for enkeltværelse
Pris fra 8.498 kr./person
Praktisk information

Bedste rejsetid: Januar-marts, juli, september-november

Type: Individuel kulturrejse samt rundture i alle byer med entreer ved seværdigheder, samt både privat guide og i internationale grupper.

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske.

 

Forlængelser

4 dage/3 nætter Parati

 • Parati er en lille hyggelig kolonistilsby der ligger ca. 3 timers kørsel syd for Rio. Charmerende med små brostensbelagte gader og hyggelige gamle huse. 
 • Forlængelsen til Paraty inkluderer:
 • Transport fra hotel i Rio til Parati og til lufthavnen

3 overnatninger med morgenmad.

spørg om pris

 

4 dage/3 nætter Ilha Grande

 • Ilha Grande er en dejlig ø syd for Rio. Dejlig natur med regnskov, bjerge og små laguner med dejlige strande. Overnatning er på små lokale pousada (lille hotel med lokalt præg). God til afslapning, vandreture og en svømmetur langs de uspolerede strande.
 • Forlængelse til Ilha Grande inkluderer:
 • Transport (bil og færge) til Ilha Grande og retur til lufthavnen
 • Transport fra hotel i Rio til Parati og til lufthavnen

3 overnatninger med morgenmad.

spørg om pris

 

Foredrag

Peru og Inkariget

20. oktober 2019 · Klokken 13:00 - 13:30

Messen for Kvalitetsrejser i Øksnehallen. Sal A. Halmtorvet 11, 1700 København V

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

CAKEPHP - 1 uge

Hjemmesiden bruger denne cookie til at huske den besøgende. På webshops bruges den fx. til at huske brugerens kurv.

CakeCookie[vmcmsPersonalizedNodes] - 5 år

Hjemmesiden sætter denne cookie, for at huske hvilke sider der er blevet vist, for senere at kunne fremhæve disse sider.

catalog-travel-ids - 180 dage

Denne cookie bruges til at huske hvilke rejser der er blevet tilføjet kataloget.

Cookie-indstillinger

CakeCookie[vm-gdpr] - 1 måned

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-Indstillinger.

CakeCookie[vm-gdpr-accept] - 1 måned

Angiver om cookie-indstillinger er blevet gennemgået / accepteret.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

gwcc - 90 dage

Google Website Konvertering af opkald.Google Analytics samler oplysninger, der gør det muligt for at forstå interaktioner med Googles websteder og i sidste ende forbedre brugeroplevelsen for bedre at kunne betjene dig som bruger.

Google Tag Manager

_dc_gtm_UA-# - Slettes når browseren lukkes

Bruges af Google Tag Manager til at kontrollere opstarten af Google Analytics-koden. # = ID fra Google Analytics.

Facebook Pixel

fr - 118 dage

datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke, om browseren understøtter cookies.

IDE - 1 år

Bliver brugt af Google til at registrerer og sende information omkring hjemmesidens brugere og deres handlinger efter de har fået vist reklamer, for bedre at kunne vise reklamer til den enkelte bruger

OptinMonster

_omappvp - 11 år

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før.

_omappvs - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før i sessionen.

om-session-pageviews - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at tælle antallet af sidevisninger.

om-session-start - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se hvor langt tid brugeren bruger på en side.